Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-15, 15:00   #2581
snufey
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
ja już mam postanowienie że z ciuchów nic oprócz sukienki z Lidla. Właśnie układałam to co już mam i nawet nie liczę bo mam więcej niż trzeba więc luzik teraz czas się skupić na konkretnych konkretach
Mi zostały tylko dresowe spodenki i rozpinane bluzy z takich domowych ubranek
Na kombinezon jeszcze poczekam, może coś fajnego się pojawi
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 15:08   #2582
kociulek
Zakorzenienie

Wczoraj nasmarowałam posta i już nie wysłało, znów problem z wizażem. Wrrr...
Zaraz zobaczymy, czy zadziała to co zdążyłam skopiować....

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Alez sie wystraszylismy... juz chcieliśmy jechac do szpitala bo nagle sie zorientowalam, ze.od 16.30 nie czulam ruchów Lili. Poerwsze co to zlapalam za paczka... nic... slodkie sok- nic. Wyczytalam, ze jak dzidzia sie nie rusza to mozna napoc sie pepsi albo coca coli... choc ja takich rzeczy jie pije... lyk pepsi i od razu po minucie tance w brzuchu! Moj maz to juz byl gotowy do wyjscia, zeby jak najszybciej wszystko sprawdzić.
Pewnie miała senny dzień, ale dobrze, że już ok

O mamusiu! Krzyczy na mnie, że za długie posty chce wysłać, muszę dzielić Będę po jednym cytowaniu wysyłać

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 15:15   #2583
kociulek
Zakorzenienie

No porażka z tym wizażem

_music_girl super, że już w domku
A co do spania z dziećmi, to pewne zostanę tu zlinczowana, ale ja uwielbiałam jak dzieci chciały spać ze mną, przytulić się. Może i sama ich tego nauczyłam, bo z wygody w nocy brałam ich do siebie na karmienie i zasypiałam razem z nimi, ale nam to jakoś specjalnie nie przeszkadzało. Nawet teraz czasem przyjdą i pytają czy mogą się ze mną położyć, bo coś tam się przyśniło albo oczekują po prostu przytulenia. Zdaję sobie sprawę, że to ostatnie takie momenty.

DoDoo, no piżamka rewelacja rozpięcie do karmienia jest, czyli wszystko gra

Itstoalatex, a nie mówiłam, że szalejesz z tymi tygodniami
Karuzeli nie kupuję, bo moje maluchy były mało nią zainteresowane i dla mnie to trochę szkoda kasy. Ale każde dziecko jest inne, więc jak ktoś zechce sprezentować to ok. Wolałabym takie zabawki zakładane na szczebelki łóżeczka i takich raczej będę szukać

My + A + K +
Stary 2016-09-15, 15:24   #2584
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Mi zostały tylko dresowe spodenki i rozpinane bluzy z takich domowych ubranek
Na kombinezon jeszcze poczekam, może coś fajnego się pojawi
ja spodnie znalazlam w lumpku i juz nie szukam

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 15:25   #2585
kociulek
Zakorzenienie

Tylko się denerwuję.
Wrócę jak zacznie działać.

My + A + K +
Stary 2016-09-15, 15:34   #2586
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Ha! Dobre!
Laski takich rzeczy jak ochraniacz i organizer na lozeczko to chyba nie trzeba prac?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja pralam
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 15:43   #2587
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
Co do oddechu to w 3 trymestrze jak najbardziej moze cos takiego wystapic. Mnie za to tak plecy bola, ze ani siedziec ani lezec ani stac...

Na szczęście jeszcze nie mam problemów z oddychaniem, za to ostatnio w nocy bolał mnie brzuch. Takie nieprzyjemne odczucie napięcia. Dzwoniłam dziś do mojego ginekologa i zaleciła mi magnez i w poniedziałek ma dyżur w szpitalu i jeśli coś mnie niepokoi to mam przyjść.
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Tak, to prawdopodonie dziecię uciska Miałam coś podobnego kiedyś, na szczęście po kilka dniach przeszło.
Różne takie problemy czy nerwobóle są stosunkowo częste w ciąży.
Może spróbuj do rodzinnego pójść, jeśli to dłużej trwa i Cię niepokoi.

Tak do końca dwujęzyczni nie są Bo w domu mówimy do nich wyłącznie po polsku i niestety żaden z ich języków idealny nie będzie, ale to fakt, że będą nimi się swobodnie posługiwać Maks np. już czasem ma problemy z polskimi słowami i mu sporo tłumaczę i opowiadam, i cieszę się tym bardziej, że czyta i po polsku, i po angielsku. Dla przykładu ostatnio czytając Tomka Sawyera pytał się mnie, co to jest nieboszczyk i ogarek.
Jeśli myślisz poważnie o tym holenderskim, to poczytaj sobie trochę o dwujęzyczności. W domach dwujęzycznych podstawową zasadą jest to, że każdy rodzić zawsze i konsekwentnie powinien zwracać się do dziecka w swoim języku. Nawet jeśli dziecko odpowiada mu w tym drugim, miesza języki, itp (to zupełnie normalne), to rodzić trzyma się zawsze swojego języka. Jeśli natomiast rodzina jest w komplecie, to rozmawia we wspólnym języku rodziców. Czad jest jeśli jest to jeszcze inny trzeci język
Taka dwujęzyczność od urodzenia to skarb dla dziecka, dwa języki natywne, marzenie!

mewka, a obczaj to jeszcze
http://www.empik.com/poczytaj-mi-mam...0807,ksiazka-p
Są cudne, jest wiele tomów i wydane w środku z pełnym zachowaniem dawnych ilutracji i całego układu graficznego
Moja kuzynka mieszka w Londynie, ma męża z Portugalii a ich syn mówi po angielsku, portugalsku i polsku. Też bym chciała znać tak dobrze jak ten mały trzy języki.
Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Miałam jeszcze stare lego
Ale wkradli nam się i je ukradli 😑
Też mam (miałam?) klocki lego ale tymczasowo ma je wypożyczone moja siostrzenica. Na 100 % jej ich nie zostawie, jestem z nimi związana emocjonalnie
Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
haha
niezle
ja ostatnio sie pierogami zajadalam

dzisiaj miecho na obiad i miziera

U mnie zapiekanka dziś, jutro mizeria i jajka sadzone:s lina:
Zrobię dziś kapustę z grzybami do pierogów i jakiegoś dnia będą niemal wigilijne pierogi.
Cytat:
Haha, ja z tej listy chyba nic nie mam
Tylko ubranka kompletuję, ale, easy, wszystko będzie dobrze, ze wszystkim zdążę
też wychodzę z takiego założenia.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 15:53   #2588
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dziewczyny a Wy te koszule do karmienia zamawiacie w swoim rozmiarze sprzed ciąży czy jak? bo w sumie bym klikneła jedną taką zwykłą do szpitala i jedną taką ładniejszą do domu
Stary 2016-09-15, 15:54   #2589
Velvet Wave
Rozeznanie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Melduje po wizycie Prawie 800g, 26t4d +/- 14 dniWszystko dobrze, na twardnienie brzucha mam brać magnez i no spa, jeśli będzie bardzo dokuczało, ale szyjka wzorowa, więc to powiedział, że to normalne Mała się już przekręciła główką w dół. Mi w miesiąc przybyło niecałe 1.5kg, od początku 2.8kg

Wybrałam się na zakupy i weszłam do Smyka, na wszelkie akcesoria, smoczki, itp jest min.10zł różnicy między nim a np Gemini a laktator to 90zł różnicy

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 15:58   #2590
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a Wy te koszule do karmienia zamawiacie w swoim rozmiarze sprzed ciąży czy jak? bo w sumie bym klikneła jedną taką zwykłą do szpitala i jedną taką ładniejszą do domu
no ja w sumie to nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Melduje po wizycie Prawie 800g, 26t4d +/- 14 dniWszystko dobrze, na twardnienie brzucha mam brać magnez i no spa, jeśli będzie bardzo dokuczało, ale szyjka wzorowa, więc to powiedział, że to normalne Mała się już przekręciła główką w dół. Mi w miesiąc przybyło niecałe 1.5kg, od początku 2.8kg

Wybrałam się na zakupy i weszłam do Smyka, na wszelkie akcesoria, smoczki, itp jest min.10zł różnicy między nim a np Gemini a laktator to 90zł różnicy

super!!

no jednak Smyk jest dosc drogi...

Stary 2016-09-15, 16:06   #2591
PaniMigdalek
Zadomowienie

Wybaczcie, że nie przeczytam tych wszystkich ostatnich postów, ale jest ich za dużo a ja na prawde nie mam czasu i siły.
Mam nadzieję, że nic złego się nie działo.
Ja melduję, że żyję, ale przeprowadzka mnie wykańcza. Jednak powoli idzie do przodu. Mam jeszcze do zabrania pierdoły ze starego mieszkania i sprzątnięcie go. No i oczywiście poukładanie reszty rzeczy. Brzmi to lekko ale tak nie jest. Tż dużo pomaga ale też pracuje więc robi ile może. Do tego kasy nie mam bo ZUS to zas*ana złodziejska instytucja...

Miłego popołudnia dziewczyny.
Stary 2016-09-15, 16:13   #2592
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:

Przepraszam bo niedoslyszalam, ile od poczatku przytylas??????????
Wez kobieto bo mnie w depresje wpedzisz

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Ja wam powiem szczerze, ze nie lubie sklepow typowo dla dzieci. Ceny maja z kosmosu

Stary 2016-09-15, 16:16   #2593
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że nie przeczytam tych wszystkich ostatnich postów, ale jest ich za dużo a ja na prawde nie mam czasu i siły.
Mam nadzieję, że nic złego się nie działo.
Ja melduję, że żyję, ale przeprowadzka mnie wykańcza. Jednak powoli idzie do przodu. Mam jeszcze do zabrania pierdoły ze starego mieszkania i sprzątnięcie go. No i oczywiście poukładanie reszty rzeczy. Brzmi to lekko ale tak nie jest. Tż dużo pomaga ale też pracuje więc robi ile może. Do tego kasy nie mam bo ZUS to zas*ana złodziejska instytucja...

Miłego popołudnia dziewczyny.
dasz rade jeszcze chwila i wszystko bedzie przygotowane na nowym ;-)

Stary 2016-09-15, 16:31   #2594
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/Mum-Baby-M...pVPq4rCwH0fd2Q

A od tego użytkownika to chyba połowę aukcji wykupię
http://www.ebay.co.uk/sch/Baby/2984/...&_nkw=headband

I znowu po raz kolejny przegrzebywałam allegro wczoraj. Chyba jednak zamówię u jednego czy dwóch użytkowników wielkie paki z wszelakimi akcesoriami porodowymi i wyprawkowymi. Są rzeczy, które znam, lubię i mam sprawdzone i wiele wychodzi znacznie taniej niż tu. Kilka sztuk ubranek też wezmę, bo chcę mieć ze dwa komplety kaftanik+śpioszki tak na pierwsze dni i po kilka sztuk półśpioszków z rozmiaru, a tu w sklepach to wyłącznie bodziaki i pajace Myślę, że będę zamawiać u HubiWorld i r_p77
Piękne te opaski
Coś czuję, że popłynę
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Elo, elo
Od wtorku u mnie na liczniku 3 trymestr
Ale ta pogoda mi miesza w głowie, bo jak myślę, że przecież jest lato i tak cieplutko, a dziecko przyjdzie na świat zimą to jeszcze mam tyyyyle czasu A tu zegar tyka, trzeba będzie ogarnąć w końcu wyprawkę
Bo jestem w czarnej
W przyszłym tygodniu jadę do rodziców, mała miejscowość, więc pobuszują w lumpkach, a na hali poszukam jakiejś koszuli

Ja do różu nic nie mam, TŻ nie lubi, ale akurat wszystkie ubranka, które do tej pory kupiliśmy (okej, szalone kilka sztuk i dwie pary skarpetek ) nie mają nic różowego, bo akurat nam się podobały

Ale dzisiaj zamówiłam dla córy rożek, bo znalazłam w dobrej cenie (wklejam link, może się komuś przyda: http://dreamko.pl/pl/p/ROZEK-MALUSZK...ASNOROZOWY/469) i ma różowe minky I w tym Młoda będzie spała na początek - jak nie zaakceptuje tego w funkcji rożka to będę to traktować jako kocyk.
To ja dziękuję za linka. Właśnie szukam różka

Dziś przyszła do mnie paczka z feedo, a w niej torba do wózka i pierwsza zabawka malutkiej Kupiłam ten termoforek Mrb z lullalove. Uroczy jest

Jutro spodziewam się paczki z fotelikiem, spiworkiem do fotelika i wanienką. Tym samym większość wyprawki mam skompletowaną. Bardzo przyspieszyłam w ostatnim tygodniu Zostało mi złożyć zamówienie w aptece, kupić koszule do karmienia, biustonosze i spiworek do wózka. W weekend wybieramy się też do Ikei po pierdołki do pokoiku.

Dziękuję za info o promocji na Lovelę w biedrze. Zobaczę czy u mnie mają. Kupiłam na razie tylko małe opakowanie 1.8 kg, ale jak jest dobra cena to zrobię zapas.

U mnie dziś na obiad było kaszotto z kurkami Polecam

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 16:50   #2595
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Migdałku dasz rade
Ale wiem że Ci ciężko bo sama przeżyłam przeprowadzkę w ciąży
Stary 2016-09-15, 17:29   #2596
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Przepraszam bo niedoslyszalam, ile od poczatku przytylas??????????
Wez kobieto bo mnie w depresje wpedzisz

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Ja wam powiem szczerze, ze nie lubie sklepow typowo dla dzieci. Ceny maja z kosmosu

Hehe, ale schudłam na początku, jakby tego nie liczyć to by było z 5-6 kg. Po drugie tam chudziną nie jestem, pupa, udo, cyc, dzidzia ma z czego brać

Ja to zrobię wielkie zakupy w Gemini (łącznie z płynami do prania, po kosmetyki, przez akcesoria jak nożyczki do paznokci na laktatorze kończywszy) i mam pare użytkowników na all. No w sumie to chyba tylko do ikei zawitam stacjonarnie

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 17:31   #2597
kamisha
Zakorzenienie

ja tez wiekszosc w gemini kupie

Stary 2016-09-15, 17:40   #2598
mademoiselle_m
Zadomowienie

Kaziowa gratuluje dyplomu cos nas tu oszukujesz z ta ciaza na zdjęciu nic nie widac 🤔

My ciagle cos grzebiemy w nowym domu. Niby juz możemy się przenieść ale ciagle znajduje jakiś powód dla którego "jeszcze nie".
Wczoraj przytargałam z ikei kolejne 3 szafki i worek gratów wiec znów jakiś postęp.
Cały czas nie moge sie zdecydować na łóżeczko Brałabym z ikei to z szufladami tyle ze ja bym wolała mieć 1 dużą szufladę zamiast 2 małych . No i wychodzi 600 zł za samo łóżeczko
Dorobiliśmy sie za to wanienki ze stelażem i z odpływem (żeby łatwo wodę spuścić) i dzisiaj kupiłam małemu w pepco pluszowy kombinezon. Na warsztatach bezpieczny maluch facet podkreślał ze taki pluszowy kombinezon to absolutny max w czym możemy dziecko ładować do nosidełka/fotelika, no chyba ze mamy specjalny kombinezon do nosidełek z wycięciami na pasy.

Cytat:
Też idę
Muszę ogarnąć nie tylko dom ale i się przed wyjazdem
Boże...znowu pediurure
Mademoiselle_m gdzie ty? Ty rozumiesz mój ból przy jego robieniu
Ja ostatnio poszłam na łatwiznę i byłam u kosmetyczki

Powoli myśle ze musze tez zaczac ogarniać torbę do szpitala. Nie mam ani torby, ani ciemnych ręczników kąpielowych, ani koszul nocnych (z tym będzie największy problem). Lepiej żeby Kubus poczekał aż mama wszystko załatwi
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 17:44   #2599
snufey
Raczkowanie

Meh, szkoda, że nie mogę zrobić zamówienia w gemini
Stary 2016-09-15, 17:47   #2600
kamisha
Zakorzenienie

ja bym juz bardzo chciala isc na swoje ..

ja w ogole koszul nie mam zastanawiam sie czy nie kupic stacjonarnie gdzies je widzialam..

Stary 2016-09-15, 17:56   #2601
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:

ja w ogole koszul nie mam zastanawiam sie czy nie kupic stacjonarnie gdzies je widzialam..

u mnie jak są to z jakimś słoniem, psem , kotem :/ po co takie durne aplikacje... chce zwykłą jednokolorową a nie...
Stary 2016-09-15, 17:58   #2602
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jak są to z jakimś słoniem, psem , kotem :/ po co takie durne aplikacje... chce zwykłą jednokolorową a nie...
no ja to samo.. bo jakies dzieciece sa we wiekszosci :/

Stary 2016-09-15, 18:00   #2603
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Nienawidzę tego.
Piżamy i koszule dla dorosłych kobiet, a zawsze jakieś dziecięce aplikacje

Ugh, chciałam dzisiaj zamówić wózek, to mi kodu z PayPal jeszcze nie wysłali i dupa :|
Stary 2016-09-15, 18:03   #2604
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nienawidzę tego.
Piżamy i koszule dla dorosłych kobiet, a zawsze jakieś dziecięce aplikacje

Ugh, chciałam dzisiaj zamówić wózek, to mi kodu z PayPal jeszcze nie wysłali i dupa :|
masakra..
jak duze dziewczynki

oo kurcze nie fajnie..

Stary 2016-09-15, 18:03   #2605
DoDoo
Zakorzenienie

A te aplikacje kolorowe to nie dlatego, zeby jakos dzidziusia zachecic, w sensie skupic jego wzrok? Tak sobie pomyslalam

Stary 2016-09-15, 18:03   #2606
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Kaziowa gratuluje dyplomu cos nas tu oszukujesz z ta ciaza na zdjęciu nic nie widac 🤔

My ciagle cos grzebiemy w nowym domu. Niby juz możemy się przenieść ale ciagle znajduje jakiś powód dla którego "jeszcze nie".
Wczoraj przytargałam z ikei kolejne 3 szafki i worek gratów wiec znów jakiś postęp.
Cały czas nie moge sie zdecydować na łóżeczko Brałabym z ikei to z szufladami tyle ze ja bym wolała mieć 1 dużą szufladę zamiast 2 małych . No i wychodzi 600 zł za samo łóżeczko
Dorobiliśmy sie za to wanienki ze stelażem i z odpływem (żeby łatwo wodę spuścić) i dzisiaj kupiłam małemu w pepco pluszowy kombinezon. Na warsztatach bezpieczny maluch facet podkreślał ze taki pluszowy kombinezon to absolutny max w czym możemy dziecko ładować do nosidełka/fotelika, no chyba ze mamy specjalny kombinezon do nosidełek z wycięciami na pasy.

Ja ostatnio poszłam na łatwiznę i byłam u kosmetyczki

Powoli myśle ze musze tez zaczac ogarniać torbę do szpitala. Nie mam ani torby, ani ciemnych ręczników kąpielowych, ani koszul nocnych (z tym będzie największy problem). Lepiej żeby Kubus poczekał aż mama wszystko załatwi
My teraz czekamy na ekipę, która zrobi nam taras i połozy kostkę przed domem. Teoretycznie już powinni być ale standardowo są opóźnienia i będą dopiero w ostatnim tygodniu września. Cieszę się, że w dwa lata cała chata została ogarnięta. Drugi raz bym tego przerabiać nie chciała.
Ciemne ręczniki dostaliśmy na ślub, mnie się nie podobają ale to jedyne, których by mi żal nie bylo
Cytat:

Koszuli nigdy na sobie nie miałam a teraz kupiłam w pierwszym sklepie z bielizną w miasteczku. Pewnie jeszcze jedną kupię ale może przez net, żeby kolor wybrać.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 18:36   #2607
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to zrobię wielkie zakupy w Gemini (łącznie z płynami do prania, po kosmetyki, przez akcesoria jak nożyczki do paznokci na laktatorze kończywszy) i mam pare użytkowników na all. No w sumie to chyba tylko do ikei zawitam stacjonarnie
Super, że na wizycie wszystko dobrze! Ja dwa tygodnie temu u gina miałam 2 kg na plus od wagi startowej Ale ja z tych krągłych kobitek Teraz mi chyba doszło znowu z ok 2 kg. Dowiem się za dwa tygodnie.

A jaki laktator kupujesz? Ja myślę o elektrycznym medela swing i teraz jest na niego promocja w aptece Gemini - 499 zł.
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 18:39   #2608
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Zamówiłam dziś w końcu tiul , będę mogła się wyżyć artystycznie Mąż się śmieje że będę się ciulowo bawić zamówiłam też płaską poduszkę i kocyk minky trzeba ruszyć bo się robi gęsto
Stary 2016-09-15, 18:39   #2609
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję 😚

Teraz w pon w lidlu będą znowu ciuszki
Nie patrzcie w gazetke 😫
Podobają mi się sukienki 😉
O, to ja o tym nic nie wiem, że coś się szykuje. Muszę oblukać, bo mój młody nadal ma pojedyncze sztuki.
Dziś kupiłam 2xbody z krótkim rękawem (nie miałam jeszcze ani sztuki), a moja mama z przerażeniem - Po ci tyle ubranek? Kiedy to dziecko je będzie nosić? Wystarczą ci chyba 3x kaftaniki i 3x śpioszki! No szok! Już nawet nie miałam siły wyprowadzania jej z błędu. A wyprawkę i tak będę kompletować po swojemu.

Cytat:
pamietam jak kiedys kapsulek z mama uzywalysmy to niektore zostawaly na ubraniach.. :/
U mnie doświadczenie odwrotne - zawsze proszek zostawia mi ślady, dlatego tak uwielbiam kapsułki, ale te do dziecięcych ubranek trudno znaleźć. Przeglądałam ostatnio allegro w celu zamówienia i trafiłam sklep w moim mieście. Byłam tam dzisiaj i nie ma

Cytat:
I znowu po raz kolejny przegrzebywałam allegro wczoraj. Chyba jednak zamówię u jednego czy dwóch użytkowników wielkie paki z wszelakimi akcesoriami porodowymi i wyprawkowymi. Są rzeczy, które znam, lubię i mam sprawdzone i wiele wychodzi znacznie taniej niż tu. Kilka sztuk ubranek też wezmę, bo chcę mieć ze dwa komplety kaftanik+śpioszki tak na pierwsze dni i po kilka sztuk półśpioszków z rozmiaru, a tu w sklepach to wyłącznie bodziaki i pajace Myślę, że będę zamawiać u HubiWorld i r_p77
Folinka, a zamawiałaś już u nich? bo ilość neutrali i negatywów trochę mnie przeraża. Ale zdaję sobie sprawę, że część z nich mogą być nabijane przez konkurencję.
Zazdroszczę zamiłowania synka do książek. U mnie tak się zapowiadało z Karoliną. Przez pewien czas nie chciała żadnej nowej zabawki tylko książkę. Ale gdzieś to się rozmyło.

Cytat:
Tak, ja kupiłam w rozm. S. Teraz pasują, a liczę, że po porodzie, bo to właśnie wtedy są potrzebne, raczej nie wcześniej, będę miała trochę mniejszy brzuch

Dziś odebrałam wózek i łóżeczko Strasznie się cieszę! Łóżeczko już stoi skręcone. Chciałam od razu materac kupić, ale akurat na sklepie mieli tylko pianka-gryka-kokos.

My + A + K +
Stary 2016-09-15, 18:43   #2610
LuckySparkle
Zadomowienie

Szalone kobiety!!! Mialam dzis troszke pracy i jakos nie było kiedy was podczytywac.Wchodzę z 20 minut temu a tu tyle stron do nadrobirnia!!!

Bylam dzis w HR zalatwiac konkterny termin odejścia... co prawda nie zalatwilam ale dowiedzialam, ze nie nalezy mi sie 25 dni urlopu za okres maciezynskiego i wychowawczego... a 33 dni... no cudnie. Zapomialam, ze to jeszcze 8 dni mam za bank holidays... wiec odejde jednak z poltora tygodnia szybciej na maciezynski albo wroce te poltora tyg. pozniej.

Cytat:
Ja kupilam taka spora L. Najwyzej bedzie duza. Ja uwielbiam soac w koszulkach na ramiaczka wiec pewnie predzej czy pozniej z koszuli zrezygnuje.

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
Piękne te opaski
Coś czuję, że popłynę

To ja dziękuję za linka. Właśnie szukam różka

Dziś przyszła do mnie paczka z feedo, a w niej torba do wózka i pierwsza zabawka malutkiej Kupiłam ten termoforek Mrb z lullalove. Uroczy jest

Jutro spodziewam się paczki z fotelikiem, spiworkiem do fotelika i wanienką. Tym samym większość wyprawki mam skompletowaną. Bardzo przyspieszyłam w ostatnim tygodniu Zostało mi złożyć zamówienie w aptece, kupić koszule do karmienia, biustonosze i spiworek do wózka. W weekend wybieramy się też do Ikei po pierdołki do pokoiku.

Dziękuję za info o promocji na Lovelę w biedrze. Zobaczę czy u mnie mają. Kupiłam na razie tylko małe opakowanie 1.8 kg, ale jak jest dobra cena to zrobię zapas.

U mnie dziś na obiad było kaszotto z kurkami Polecam

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Co to jest kaszotto??? Nigdy nie slyszalam o czyms takim.
Google moze mi powie

Folinka poplynelam z opaskami dla Lili... maz sie smieje, ze jeszcze nigdy tak latwo kasy nie wydawalam jak obecnie. Zawsze widzial jak wzdycham na dzieciece ciuszki nie bedac w ciazy. Przykro mu bylo, ze nam sie nie udaje, a teraz sie smieje, ze nie ma serca zeby cokolwiek powiedziec, ze za duzo... widzi jaka radosc sprawia mi kipowanie wszystkiego dla Liliany.

Ja juz chce piatek! Jutro wyskakujemy po pracy ze znajomymi na obiad na miasto takze jak tylko skoncze o 16 pracę poczuje weekend.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości