|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
W liście wyprawkowej zauważyłam prześcieradło do wózka? Takie coś też mam kupić? Myślałam, że wózek już jest gotowy do drogi plus dzidziuś, kocyk i ten pokrowiec z wózka...
No i pytanie jeszcze o te podkłady na materac do łóżeczka. Jakoś nie jestem przekonana, przecież to nie przepuszcza powietrza ![]() Jak byłam w szpitalu i leżałam na takim materacu, który miał taki materiał to się strasznie pociłam. I kolejna myśl - czy dziecko na początku tak dużo leje, że przesiąknie przez pieluchę/body/pajac/rożek? |
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulek kapsułki z Loveli są teraz w Biedronce za 13.99 jakoś
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
kociulek no chyba ze tak u nas wlasnie zostawialo takie plamy po tym i wrocilismy do proszku
![]() pochwal sie wozkiem i lozeczkiem ![]() Cytat:
ja nie kupuje podklady do lozeczka chyba sa po to by materac nie przemokl jak dziecku sie siuski wyleja itp. niby mamy ten podklad tak moja mama twierdzi hehe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkie położne właśnie podobno polecają medele i oprócz tego, że są głośne to mają bardzo dobre opinie Ale jednak chyba zacznę "przygodę" od ręcznego tommee tippee Takie też butelki kupuję, nawet mają z tym systemem antykolkowym podobne do dr browns ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
laktator mam ręczny od siostry bo nie używała..
|
|
|
|
#2616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://dzielnicarodzica.pl/33064/22/...reczne_pokarmu
|
||
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Hej, ja również piorę wszystko, kocyki, ochraniacze też
Czuję się ostatnio beznadziejnie, taki ból w kroku, że ledwie chodzę. Karuzele mieliśmy, ale córka nie była zainteresowana. Justyna, ja mam w swoim rozmiarze koszule. Kociolek, my również spalismy i nadal śpimy w trójkę. W ciąży uważałam, że dziecko będzie spać w łóżeczku, jednak dzieci są różne i moja córka od kiedy skończyła pół roku nie chciała spać w łóżeczku, więc została u nas. Mi też było o wiele łatwiej bo karmiłam piersią 20 miesięcy i w nocy robiłam to w pół śnie. Rano wstawałam wyspana i nawet nie wiedziałam ile razy mnie córka budziła Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2618 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
Ja będę chciała coś takiego. Cytat:
), ale stwierdziłam, że bez przesady i będę kładła po prostu pieluchę flanelową
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam taki kombinezon z wycięciem na pasy niby 62 rozmiar ale jakiś gigant
ale chyba się nada
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie mam na razie ani czasu ani możliwości zmian na pierwszej stronie, więc cierpliwości.
Ogarnę to jak się ogarnę...
|
|
#2621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2622 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kamisha jeśli chodzi o kapsułki, teraz używam surf, wcześniej persila i fossila z lidla i nigdy nie miałam problemu że nie rozpuszczały się w pralce. być może za dużo prania wkładacie do pralki i kapsułka nie może sobie ze spokojem powirować żeby się rozpuścić? albo za niska temp wody.? nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
swoją drogą, kamizelka nike za niemałe pieniądze i kurna pikowania nie było mogliby poprzeszywać przeciez, żeby się to tak nie zbijało w jedną kulkę w rękawie kamizelki. dodam, że stosowanie piłeczek w praniu niewiele dało. Cytat:
na sam dźwięk słowa "buraczki", będzie ci się podnosiło ![]() Cytat:
musimy niestety czekać do momentu, kiedy nam się brzuszki opuszczą przed porodem, wtedy będziemy oddychać normalniej. moja Ala sięga już na tyle, że żołądek mam przy mostku ![]() Cytat:
A kaszotto sama bym zjadła! Byłam dziś u teściówki na chwilkę w pracy, dostałam taką małą żabkę na szczęście do postawienia na szafce. Spotkaliśmy dziś z tż pierwszą sąsiadkę na klatce schodowej. powiem Wam szczerze, że taka gaduła z niej, że nie mogliśmy wyjść z jej domu, a tż się spieszył do pracy. przez to oczywiście mi się oberwało, bo nic nie zjadł przez treningiem (to ta praca) i ubierał się z taką miną na twarzy że szok... nie wiem co będzie jadł jak wróci, bo w lodówce zbyt wiele nie ma. mieliśmy jechać na zakupy to miał w nosie. ja też mam w nosie, bo mi się nie uśmiecha dźwigać siatek ze sklepu. ostatnio szłam jak wielbłąd z mleczkiem, wodą do picia, kefirkiem itp. Wszystko przecież waży. Wkurza mnie to, że nie ma czasu iść ze mną na zakupy ostatnio. a ja nie będę nic nosić. w nosie mam. Muszę też zadbać o siebie bo ostatnio chodzę taka poobdzierana, że aż mi wstyd. paznokcie nie zrobione, włosy każdy w inną stronę. mówię dość! na jutro zapisałam się do fryzjera, a zaraz będę pisać do takiej dziewczyny żeby mi pazury zrobiła. i brwi muszę zrobić henną. ostatnio serio miałam tyle na głowie, że się zapuściłam na maxa. nawet bożenę trudno mi ogolić, bo już nic nie widzę przez ten brzuch... całe szczęście, że mam tyle luster w domu, bo mogę sobie ją obejrzeć, chociaż z drugiej str jak widzę siebie taką zaniedbaną to aż mi się żyć odechciewa. biorę się za siebie bo ile można. cały czas tylko dom, praca, jakieś obowiązki, a gdzie w tym wszystkim JA ? Zakochałam się w tych pluszakach. LINK kupię Alusi.
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie mąż ochrzanił że zamówiłam ta lalę podróbkę z Metoo bez atestu... w sumie miał racje bo dziecko będzie to wkładać do buzi...
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Ja też się zaniedbałam cały dzień siedzę w domu a nic mi się nie chce... Dziś sukces pomalowałam paznokcie u stóp.. ledwo już sięga do nich ale jakoś się powykręcałam do tego... czas nauczyć męża malować
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Darunia - no sama nie wiem co bylo nie tak.. :/
w kazdym razie zrezygnowalysmy.. masz racje zadbaj o siebie i swoje samopoczucie!! ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-09-15 o 21:13 |
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubię kapsułek, kiedyś dostałam to ledwo wymęczyłam
wydaje mi się taka kapsułka za mała na jedno pranie
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
ja czasem mam takie odczucie, jakby ktoś mnie mocno uderzył w krocze, ale nie że boli w środku, tylko tak kość łonowa jakoś.
ale wydaje mi się, że to przez to, że miednica nam się teraz rozszerza i te kości sobie sam pracują. ale ... uczucie jakby ktoś mi przywalił pałką w bożene nie jest zbyt fajne... Justynka to połóż tą metoo na półkę i niech sobie ozdabia miejsce dla dzieciątka. Bobas nie musi od razu jej ssać. dziewczyny która z Was mówiła o tym termometrze microlife? możesz wstawić dobra duszo jego zdjęcie tak "na ręce"?? bo chce zobaczyć jaki on jest duży.
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-09-15 o 21:24 |
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie
A byłam dzisiaj w biedronce i nie widziałam. Albo wykupili, albo nie zwróciłam uwagi, albo w mojej wcale nie było bo tu nie wszystkie promocje docierają. Jutro jadę odebrać wyniki, to zajrzę do drugiej, większej. Teściowa też mówi, że będzie na mieście to zobaczy w jeszcze jednej. Dzięki wielkie za info Cytat:
Kamisha, miałam wrzucić od razu, ale jak nie wizaż, to kabel od tel coś nie łączył. Złośliwość rzeczy martwych ![]() Fotki łóżeczka nie zrobiłam, bo ono jeszcze takie niekompletne bez materacyka itp., ale ciut widać go w tle ![]() Tylko już się nie bawiłam ze spacerówką i fotelikiem. To już kiedyś przy okazji ![]() He he, Darunia, fajne te pluszaczki No właśnie, Mewka, Darunia mi przypomniała, że miałam napisać. Z tym sokiem z buraka to nie jest tak, że organizm dziennie wchłonie to co mu potrzebne, a nadmiar i tak wydali? 2 litry to nie ciut za dużo? A gdzie wit C, np. w soku pomarańczowym? Tylko nie pochłaniaj go kolejnego litra. Wit C pomaga wchłaniać żelazo także warto łączyć te dwa soki
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 21.09 mam fryzjera, a dzień później paznokcie. Zastanawiałam się czy nie ściągnąć już hybrydy, ale poczekam do następnego razu. Szczerze mówiąc trudno dostać się do tej kobietki, a robi naprawdę fajnie. Obawiam się, że jak wypadnę z obiegu, to później się do niej nie załapię
Za to na stopach zostawiam bez żadnych lakierów. W razie W
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Dawaj
![]() Kociulku u mnie te kapsułki są nie na dziale z chemią a w tych koszach na środku ![]() Boski wózek ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Darunia i tak bedzie lala pojdzie do domku a orginalną zamówię z imieniem to będzie do ciumkania ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- właśnie a to dalej trzeba byc bez lakieru na stopach?? bo kiedyś czytałam że już się tego nie praktykuje
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc cenowo super, jutro bede odbierać to wrzucę zdjęcie
|
|
#2634 | |
|
Zadomowienie
|
Uff nadrobiłam wszystko! Dziewczyny melduje, że remont zakończony teraz zostały tylko porządki, dziś udało mi się już zagospodarować prawie całą garderobę a tż miał wolne, więc wyniósł starą szafę z sypialni i wstawił w końcu tam łóżeczko
Obiecuję, że teraz już postaram się bardziej udzielać ![]() Odnośnie czegoś do spania dla malucha na sam początek to chciałabym jeszcze kupić taki otulacz na zamek może z Tulika albo z innej firmy w Smyku widziałam, na rożek się raczej nie skuszę co do spania to chciałabym małą od początku usypiać w jej łóżeczku ale jak się nie uda to chyba spróbujemy spania razem tzn widziałam że da się nasze łóżeczko zmodyfikować żeby pełniło funkcję dostawki do naszego łóżka ![]() Pisałyście o pakowaniu torby do szpitala, a jakie macie te torby? Bo ja nie mam chyba żadnej takiej i nie wiem jak duża powinna być :P a nie chce skończyć z jakąś walizka na porodówce ![]() Mewka gdzieś pisała o szyszkach z krówek i tak mi się ich zachciało kiedyś robiłam je tak, że robiłam sama masę krówkową z mleka i cukru chyba no i do tego ryż prażony ![]() Cytat:
Gratulacje obrony! |
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no to super ! pochwalisz sie fotką ?
![]() Emosz super że już końcówka !!! Czekamy na fotki
|
#2637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bo to w razie jakby się z tobą coś działo podczas porodu/operacji to po paznokciach sprawdzają czy nie sinieją. Po cichu liczę, że te na stopach im wystarczą.Justynia, a ten twój sklep to udostępnia wysyłkę? Ja zaszłam do naszego stacjonarnego, to mi cenę zaśpiewali 100zł, a jak życzę sobie swoją kolorystykę, to będzie drożej ![]() No i po co wspominałyście o lidlu? Coś nie wierzę sama sobie, że tam nie zajrzę
|
|
|
#2638 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mężuś kazał mi zamówić sobie poduszkę do spania dla kobiet w ciąży. Któraś z Was ma? Jeśli tak to jaką? Przydaje się?
|
|
|
|
#2639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(sprzedawcy nie polecam jakoś bardzo, bo długo czekałam i w sumie teraz trochę mi się zbiło wypełnienie ale kształt jest super) http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5595976406
|
||
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://projectbyalice.eu/pl/p/Wlasn...-elementy/1483 komplecik 50 zł a przy rejestracji jest 5% rabatu na pierwsze zakupy więc komplet wychodzi 47,50 możesz wybrać kocyk z ociepleniem lub bez czyli taki z minimalnym jutro odbiorę swój to Ci wstawię fotkę. Masz kolor minky do wyboru i bawełny ja akurat zamówiłam ten ze zdjęcia bo takie właśnie chciałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

Ale ja z tych krągłych kobitek
Wszystko dobrze, na twardnienie brzucha mam brać magnez i no spa, jeśli będzie bardzo dokuczało, ale szyjka wzorowa, więc to powiedział, że to normalne 

), ale stwierdziłam, że bez przesady i będę kładła po prostu pieluchę flanelową 
mogliby poprzeszywać przeciez, żeby się to tak nie zbijało w jedną kulkę w rękawie kamizelki. 
biorę się za siebie bo ile można. cały czas tylko dom, praca, jakieś obowiązki, a gdzie w tym wszystkim JA ?
cały dzień siedzę w domu a nic mi się nie chce...
A byłam dzisiaj w biedronce i nie widziałam. Albo wykupili, albo nie zwróciłam uwagi, albo w mojej wcale nie było bo tu nie wszystkie promocje docierają. Jutro jadę odebrać wyniki, to zajrzę do drugiej, większej. Teściowa też mówi, że będzie na mieście to zobaczy w jeszcze jednej. Dzięki wielkie za info