Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-16, 07:19   #2281
surka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Bardzo fajny ten otulaczek! Nie bijcie za to pytanie, ale... w jakich sytuacjach on jest przydatny?
Noworodek jest przyzwyczajony do ciasnoty i w takim otulaczu szybciej się uspokaja, nie wybudzają go jego bezwarunkowe odruchy podczas snu Moja była bardzo zadowolona z otulacza

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość

Ja po prenatalnych: będzie chłopak
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Ja nie planuje otulacza. Bedziemy zawijać w rożek do spania. Mam mieszane uczucia do otulaczy bo może i działają. A jak po wizycie u ortopedy okaze sie ze dziecko ma problem z bioderkami to wtedy raczej nóżki powinny być rozstawione a nie ściskane otulaczem. Nie wiem, warto zasięgnąć jeszcze opinii kogoś doświadczonego.
po co od razu zakładać nieprawidłowości W rożku dziecko ma bardziej ściśnięte nóżki niż w otulaczu

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Lidka a ten rożek jest dwustronny? bo też oglądam różne rożki i niektóre mają minky w środku, a inne na zewnątrz? a dwustronne raczej są nie na rzep tylko wiązane wstążką a czytałam, że rzep lepszy i już się trochę zakręciłam i nie wiem w co celować
Lepszy wiązany, lepiej dopasujesz do wielkości swojego dziecka

Ciężarne w autobusie bierzcie przykład

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00311.JPG (162,3 KB, 28 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 07:23   #2282
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje!!! Synuś

Super

Lidka a ten rożek jest dwustronny? bo też oglądam różne rożki i niektóre mają minky w środku, a inne na zewnątrz? a dwustronne raczej są nie na rzep tylko wiązane wstążką a czytałam, że rzep lepszy i już się trochę zakręciłam i nie wiem w co celować

Dziewczyny jestem oficjalnie na wypowiedzeniu w pracy bardzo pozytywnie, nie robili żadnych problemów, do kiedy chcę to mogę pracować i w ogóle miodzio
Ten akurat może byś dwustronny bo mam też wstążkę do niego

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65340231]My mieliśmy na rzep i był beznadziejny! non stop się odklejał i ostatecznie zawiązywaliśmy na wierzchu pieluchą tetrową :p[/QUOTE]

Bo był kiepskiej jakości rzep, te akurat są sprawdzone, siostra szyła kilku mamom i każda była zadowolona, specjalnie kazałam popytać właśnie jak trzyma ten rzep. Więc zależy jak się trafi fakt też jest taki że wiązany lepiej dopasujesz do dziecka

Edytowane przez Lidka99
Czas edycji: 2016-09-16 o 07:25
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 07:53   #2283
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Dobrze słyszeć, ze w pracy nie po chamsku. Że w koncu ktoś z szacunkiem do naszego stanu u mnie w pracy sie pogodzili z tym, że niedługo znikam ale namlaskali sie przed tym...
Oooo, to tak jak i u mnie. O ciąży dowiedziałam się we wtorek. W następny piątek umówiłam się do lekarza żeby potwierdzić ciążę. I po wizycie chyba we wtorek/środę szefostwo do mnie że w poniedziałek wyjazd służbowy. No to ja od razu że nie jadę bo jestem w ciąży. No szkoda bardzo żebym na drugim końcu Polski jeszcze lekarzy szukała jakby coś się zadziało Zaczęłam pracować na miejscu, ale z informacją że nie wiem jak się będę czuła za miesiąc, dwa, trzy... I żeby zaczęli szukać kogoś kto przejmie moje obowiązki. Nie wiem, nową osobę która będzie do przyuczenia czy podzielą obowiązki między resztę grupy... I w końcu jedno zwolnienie lekarskie, drugie zwolnienie lekarskie. A to wymioty, a to mdłości, a to bezsilność itd. I w pewnym momencie telefon "no sorry, ale musimy wziąć kogoś kto będzie wypełniał obowiązki". No żesz... myślałam że tam opierdzielę aż kapcie pogubią. Specjalnie na początku powiedziałam żeby mieli czas na zorganizowanie jakoś tej pracy czy zastępstwa. A oni mi po 3 miesiącach wyskakują że skoro mnie nie ma to oni muszą kogoś poszukać

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Oplułam monitor Skąd ja taki młotek teraz wezmę? Chociaż z drugiej strony odkąd jestem na urlopie to jazda autobusem ograniczyła się do 2-3 kursów miesięcznie. I to też najczęściej tak 5-6 przystanków tylko To na 5 minut nawet nie opłaca mi się siadać...
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 08:36   #2284
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję siuśka. Chyba więcej chłopaków mamy na wątku.. Teraz kalendarz w łapki i myśleć nad imieniem. A ciuszki warto zostawić. Może kiedyś przytrafi się dziewczynka
Dziękuję!
No właśnie wczoraj przez ten brak imienia spać nie mogłam.

Cytat:
A gdzie tam! Dopiero zaczniemy nad tym myśleć
Powodzenia!
Masz w ogóle jakiś typ? Mój Tż ma tylko jakieś dziwne, typu Dobromir, Gniewomir i uwaga!! jego inwencja!! ZIEMNIOWID - oczywiście nie ma takiego imienia, ale on chce na syna wołać... ZIEMNIAK.

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
NNIEBE gratuluję synka.
Cytat:
Gratulacje!!! Synuś
Dziękuję

Cytat:
Dziewczyny jestem oficjalnie na wypowiedzeniu w pracy bardzo pozytywnie, nie robili żadnych problemów, do kiedy chcę to mogę pracować i w ogóle miodzio
Fajnie się zachowali, a i Tobie pewnie spadł kamień z serca.
Czyli teraz możesz kupić one way ticket i myśleć o powrocie. Nie boicie się?

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ale szok. Co z Waszą wyprawką?
Sukienusie oczywiście schowam do szafy, ale bodziaki w kwiatki będę normalnie zakładać, nie zamierzam się tym przejmować. Poza tym w wyprawce jest też sporo neutralnych rzeczy, a nawet chłopięcych, więc nie będzie tak źle.

Moja mam wczoraj dzwoni do mnie i mówi: "Ja to się szybo dostosowuje do zmian sytuacji, kupiłam już to i to i jeszcze tamto..."

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Haaaaa!! Wiedziałam! Jak tylko zaczęłaś kręcić, że "wiecie, to nie jest pewne, ale tak się już przyzwyczailiśmy..." Gratki!
Ciekawe co na to mama z sukienkami
No ale co miałaś córcię to twoje
Ale czemu nie Emil? :chlip: takie ładne imię :P
Nie kręciłam, tylko moje przeczucie zabierało głos.
Mama się nie przejęła, już pobiegła po rzeczy chłopięce.
Tak, to prawda, tak się trochę czuję, że miałam córcię, a teraz nie mam. Na oswojenie z synkiem potrzebuję jeszcze chwili.
Emil w sumie nie jest takim złym imieniem, ale Tż absolutnie się nie zgadza.

Cytat:
Uważaj, bo jeszcze wcześniejszy poród wykraczesz :P
Ale ja właśnie bym chciała na 15 stycznia na moje urodziny.

Cytat:
Wiadomka, że na różowym
No wiadomix. Ale może uda się oddać / wymienić.

Cytat:
Czytałam o tym i się przeraziłam. Prawie niewykonalne. Chyba, że codziennie zupa, pomidory na przekąskę i jakiś sok marchewkowy. I tak codziennie :P Dobrze, że są witaminki dla ciężarnych :P Ale obiecałam sobie, że na zwolnieniu ogarnę temat jedzenia, żeby było poprawnie... tylko kiedy ja na zwolnienie pójdę?
To sobie pomyśl, że ja muszę jeść warzywa do każdego posiłku. I to nie plaster pomidora czy ogórka na kanapce, tylko do kanapki cały pomidor + rzodkiewka + szczypior albo cały ogórek. Czasami nie mogę już patrzeć na te wszystkie warzywa, bleee.
No właśnie - kiedy L4? Nie potraktowali Cię w pracy zbyt fajnie, więc czemu jeszcze tam jesteś?

Cytat:
Gratulacje ️ w koncu przybywa chłopaków. Nawet NIEBIE zmieniła płeć dzidziulka żeby wyrównać statystyki

Rozbawiło mnie to.

Cytat:
No to tylko muszę sobie sprawić taki młoteczek i będę stosować w autobusach i sklepach.
Mnie jeszcze nikt nigdzie nie przepuścił.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 08:49   #2285
obca7
Wtajemniczenie

hej
nie ma to jak cytować posty i odpisywać a po chwili wszystko skasować;/;/

Niebie ale niespodzianka gratuluję synusia

Gratuluję udanych wizyt, poznania płci, witam kolejne mamusie i gratki za zakupy to tak w skrócie bo 2 raz nie zamierzam cytować<foch>

Ja miałam wczoraj wizytę, synuś cały cza sjest synkiem, waży już 865 g (25tc) i ponoć ma długie nogi tp cały czas w granicach 30-31 grudnia

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2016-09-16 o 09:18 Powód: dopisek
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 08:53   #2286
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Ciekawe, czy postronni zauważyli te kopniaki

Frustruje, a jakże. Patrzę na zdjęcia moich koleżanek, które albo są bezdzietne lub mają mniej wymagające maluchy i moga realizować bez przeszkód swoje pasje. Smutno mi się robi. Tak samo, kiedy TŻ może sobie wyjść na imprezę firmową, czy iść na świetne szkolenie.
Kiedy widzę dziewczyny z korpo pomykające w ładnych szpilkach i dopasowanych kostiumach, jest mi smutno. Z drugiej strony oglądałam wczoraj wystąpienie bardzo mądrej kobiety coacha i mówiła, że nie można mieć wszystkiego (wbrew temu, co się mówi). Że sukces w życiu rodzinnym wymaga wyrzeczeń i to jest normalne. Z drugiej strony myślę, że nie mogło być lepszego czasu na dzieci, że trochę odrosną i będą bardziej samodzielne, a ja skupię się na nadrabianiu zaległości.
Chyba nie zauważyli, bo u mnie kopniaków nie widać jeszcze z zewnątrz. Poza tym, jak się nie uspokoił przez kilka minut, to zaczęłam opowiadać na stojąco, tuptając w miejscu, żeby zasnął

Ja podchodzę do tego tak, że to nie rezygnacja z pasji, tylko przerwa Jeszcze na wszystko znajdziemy czas!

Cytat:
Gratki! To teraz będziesz mi wybierać chłopięce ciuszki z lumpków?

Czytałam o tym i się przeraziłam. Prawie niewykonalne. Chyba, że codziennie zupa, pomidory na przekąskę i jakiś sok marchewkowy. I tak codziennie :P Dobrze, że są witaminki dla ciężarnych :P Ale obiecałam sobie, że na zwolnieniu ogarnę temat jedzenia, żeby było poprawnie... tylko kiedy ja na zwolnienie pójdę?
Ciuszki i tak Ci podbierałam, bo niby szukałam unisex, ale jakoś te chłopięce są bardziej unisex niż dziewczęce :P Ale spokojnie, zrobiłam w weekend spis wszystkiego co mam i (niestety) oficjalnie stwierdzam, że zakupy ciuszkowe na pierwsze pół roku mam już zrobione. Brakuje tylko skarpetek. To właśnie mój zakupoholizm w czystej postaci

Za to z jedzeniem warzyw nie mam problemu. Owoce i warzywa to jedyne rzeczy na które faktycznie mam ochotę w ciąży. Jeszcze z raz na tydzień najdzie mnie na ryby. Za to mięso mogło by nie istnieć :P

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Dziękuję!

Powodzenia!
Masz w ogóle jakiś typ? Mój Tż ma tylko jakieś dziwne, typu Dobromir, Gniewomir i uwaga!! jego inwencja!! ZIEMNIOWID - oczywiście nie ma takiego imienia, ale on chce na syna wołać... ZIEMNIAK.
Jakieś tam wstępne mam, ale jest ich kilkanaście, więc tak, jakby nie było. Mój mąż też rzuca takimi pomysłami (Zawisza!), ale mam nadzieję, że po prostu się ze mną drażni
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 08:58   #2287
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Cytat:
Noworodek jest przyzwyczajony do ciasnoty i w takim otulaczu szybciej się uspokaja, nie wybudzają go jego bezwarunkowe odruchy podczas snu Moja była bardzo zadowolona z otulacza

Gratuluję

po co od razu zakładać nieprawidłowości W rożku dziecko ma bardziej ściśnięte nóżki niż w otulaczu

Lepszy wiązany, lepiej dopasujesz do wielkości swojego dziecka

Kurde chciałabym znaleźć w sobie tyle odwagi, zeby przywalić komus takim młotkiem
A co do otulania, to na początek najlepiej zaopatrzyć sie w rożek, otulacz, a moze oba? (Tak mysle, ze w rożku można nosić maleństwo i uspokajać a w otulaczu mogłoby spać)
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 09:00   #2288
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakieś tam wstępne mam, ale jest ich kilkanaście, więc tak, jakby nie było. Mój mąż też rzuca takimi pomysłami (Zawisza!), ale mam nadzieję, że po prostu się ze mną drażni
mój tz zawsze mówił, że jak synek to będzie Zbyszek i specjalnie się ze mną drażnił, bo wiedział, że mnie to strasznie wkurzało hehehe
Stary 2016-09-16, 09:03   #2289
tekla2xaf
Przyczajenie

KPZ – współczuje buraczanego zachowanie Tż-ta, też by mi było mega przykro. Przecież to chodzi o wasze dziecko, powinniście wspólnie się angażować w przygotowania. A czas leci błyskawicznie. Niedawno oglądałyśmy 2 kreski na teście a mnie olśniło, że w środę 6 miesiąc zaczęłam. Szok. I teraz tylko czekamy na wypłatę i jedziemy część rzeczy kupić bo to już czas.
Niebie pięknie to ujęła, że w ciąży nie ma miejsca na takie uczucia.

Surka – masz rację z tym poświęceniem jak się decyduje na macierzyństwo. Niby byłam na to gotowa, niby się tego spodziewałam a i tak jak mam gorszy dzień to mnie to wkurza. Po porodzie też masz rację, że głównie my będziemy uwiązane. Wprawdzie zamierzam kupić laktator i ściągać mleko żeby chociaż czasem po południu i w weekendy Tżta angażować ale jak to wyjdzie w praktyce to dopiero się przekonam. Teraz to sobie mogę zakładać cuda a życie i tak to zweryfikuje.
I dzięki za pomysł z otulaczem no i w sumie za to, że nie owijasz w bawełnę jak to będzie kolorowo po porodzie
Ubawiłaś mnie tym filmem

Zie_l_ona – gratulacje

Candid – trzymam kciuki

Cornflower_girl – masz rację, że nie można mieć wszystkiego. Długo się nie mogłam zdecydować na dziecko bo właśnie bałam się tych wszystkich ograniczeń. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja czuje czasem jakiś żal

Pequenina –pojęcia nie miałam, że w OBI jest bezterminowy zwrot. Dobrze, że piszesz bo my tez w trakcie remontu
Matko i córko jaka mnogość rzeczy do zrobienia jeszcze przed wami…

NiEBie – aż się przeżegnałam jak zobaczyłam te imiona hehe, dobre.
A z bodziakami racja młodemu wsio ryba co na niego włożysz i w sukience by nie marudził

Obca7 – gratuluję ale kolos!
tekla2xaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 09:04   #2290
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Mnie też nie było półtora dnia, a tu 4 strony do nadrobienia, wstydu nie macie!

Gratuluję wszystkim udanych połówkowych i ujawnionych synków

U mnie wczoraj / dzisiaj z przygodami...
Rano pojechałam do promotora, poświęcił mi dosłownie 4min, w mgr nie zerknął i bez tego stwierdził, że jestem w czarnej dupie. Nic mi nie pomógł i mam wrażenie, że jestem z tą mgr dalej niż byłam wcześniej.

Potem jechaliśmy na grilla urodzinowego kumpeli, było mega sympatycznie Była też parka z 3miesięcznym synkiem, ale od razu uprzedzili, że mały ma jakiegoś wirusa, którym zdecydowanie nie powinnam się zarazić będąc w ciąży, więc wszyscy poza mną i mężem bawili się z maluszkiem
Zjadłam sporo i wypiłam, oczywiście bez alko, wracaliśmy koło 22:30 i przed wyjściem jeszcze byłam w kibelku. 15min później już w drodze na autobus zaczął mi się Armageddon w brzuchu... Może mała się jakoś przekręciła, nie wiemy, ale z minuty na minutę nagle zapragnęłam bardzo odwiedzić kibelek - z jedynką, dwójką, wymiotami... A czekała nas godzina jazdy autobusem, spacer i wlezienie na czwarte piętro. Brzuch mnie bolał tak, że myślałam, że zaraz pęknie, a na umrę, ledwo dotarłam do domu, ale nie wszystko doniosłam Siedziałam ze 2h w łazience i w nocy co chwila wstawałam, a teraz nadal brzuch tak mnie boli, a jelita wariują, że odwołałam wizytę u gina na NFZ, a miałam iść po skierowania, będę musiała iść w przyszłym tygodniu...

Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Czas edycji: 2016-09-16 o 09:06
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 09:06   #2291
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Cytat:
Dziękuję!

Powodzenia!
Masz w ogóle jakiś typ? Mój Tż ma tylko jakieś dziwne, typu Dobromir, Gniewomir i uwaga!! jego inwencja!! ZIEMNIOWID - oczywiście nie ma takiego imienia, ale on chce na syna wołać... ZIEMNIAK. :

Cytat:

Ale sie nam tu robi Średniowiecze
NIEBIE wesoło masz z tym TŻ, fajnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 09:09   #2292
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tekla2xaf Pokaż wiadomość
Obca7 – gratuluję ale kolos!
niby mówią, ze drugie dziecko jest wieksze zawsze pierwsze miało 4100 jak sie urodziło więc wiesz
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65351981]Mnie też nie było półtora dnia, a tu 4 strony do nadrobienia, wstydu nie macie!

Rano pojechałam do promotora, poświęcił mi dosłownie 4min, w mgr nie zerknął i bez tego stwierdził, że jestem w czarnej dupie. Nic mi nie pomógł i mam wrażenie, że jestem z tą mgr dalej niż byłam wcześniej.

Potem jechaliśmy na grilla urodzinowego kumpeli, było mega sympatycznie Była też parka z 3miesięcznym synkiem, ale od razu uprzedzili, że mały ma jakiegoś wirusa, którym zdecydowanie nie powinnam się zarazić będąc w ciąży, więc wszyscy poza mną i mężem bawili się z maluszkiem
Zjadłam sporo i wypiłam, oczywiście bez alko, wracaliśmy koło 22:30 i przed wyjściem jeszcze byłam w kibelku. 15min później już w drodze na autobus zaczął mi się Armageddon w brzuchu... Może mała się jakoś przekręciła, nie wiemy, ale z minuty na minutę nagle zapragnęłam bardzo odwiedzić kibelek - z jedynką, dwójką, wymiotami... A czekała nas godzina jazdy autobusem, spacer i wlezienie na czwarte piętro. Brzuch mnie bolał tak, że myślałam, że zaraz pęknie, a na umrę, ledwo dotarłam do domu, ale nie wszystko doniosłam Siedziałam ze 2h w łazience i w nocy co chwila wstawałam, a teraz nadal brzuch tak mnie boli, a jelita wariują, że odwołałam wizytę u gina na NFZ, a miałam iść po skierowania, będę musiała iść w przyszłym tygodniu...[/QUOTE]
ojej współczuję wirusa dużo zdrówka, oby jak najszybciej przeszło

Niebie moi znajomi mają syna Ziemowita

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2016-09-16 o 09:12
Stary 2016-09-16, 09:13   #2293
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
hej

Gratuluję udanych wizyt, poznania płci, witam kolejne mamusie i gratki za zakupy to tak w skrócie bo 2 raz nie zamierzam cytować<foch>

Ja miałam wczoraj wizytę, synuś cały cza sjest synkiem, waży już 865 g i ponoć ma długie nogi tp cały czas w granicach 30-31 grudnia
Wow, spory chłopak

Mam taką prośbę, jak będziecie wpisywać wagę malucha możecie w nawiasie wpisać tydzień ciąży?

Cytat:
Kurde chciałabym znaleźć w sobie tyle odwagi, zeby przywalić komus takim młotkiem
A co do otulania, to na początek najlepiej zaopatrzyć sie w rożek, otulacz, a moze oba? (Tak mysle, ze w rożku można nosić maleństwo i uspokajać a w otulaczu mogłoby spać)
Miałam i rożek i otulacz. Z rozka córka potrafiła się uwolnić, zakneblowana była spokojniejsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 09:15   #2294
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Prawda? Panowie się chyba za dużo książek o rycerzach naczytali w dzieciństwie :P

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65351981]

Zjadłam sporo i wypiłam, oczywiście bez alko, wracaliśmy koło 22:30 i przed wyjściem jeszcze byłam w kibelku. 15min później już w drodze na autobus zaczął mi się Armageddon w brzuchu... Może mała się jakoś przekręciła, nie wiemy, ale z minuty na minutę nagle zapragnęłam bardzo odwiedzić kibelek - z jedynką, dwójką, wymiotami... A czekała nas godzina jazdy autobusem, spacer i wlezienie na czwarte piętro. Brzuch mnie bolał tak, że myślałam, że zaraz pęknie, a na umrę, ledwo dotarłam do domu, ale nie wszystko doniosłam Siedziałam ze 2h w łazience i w nocy co chwila wstawałam, a teraz nadal brzuch tak mnie boli, a jelita wariują, że odwołałam wizytę u gina na NFZ, a miałam iść po skierowania, będę musiała iść w przyszłym tygodniu...[/QUOTE]
Ale masz przygody Zdrowiej szybko! A promotora może weź na sposób i następnym razem idź do niego z już gotową pracą? Ja tak zrobiłam: dałam promotorowi pierwszy rozdział, potem przez rok nic i pod koniec 5 roku rzuciłam mu całą pracę. W trakcie konsultowała ją sobie z jednym doktorem z uczelni, więc promotor nawet nie miał wiele uwag
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 09:16   #2295
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Wow, spory chłopak

Mam taką prośbę, jak będziecie wpisywać wagę malucha możecie w nawiasie wpisać tydzień ciąży?
dopiszę
Stary 2016-09-16, 09:22   #2296
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Cytat:
Miałam i rożek i otulacz. Z rozka córka potrafiła się uwolnić, zakneblowana była spokojniejsza
Dzięki, tak myślałam
Stary 2016-09-16, 09:25   #2297
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
niby mówią, ze drugie dziecko jest wieksze zawsze pierwsze miało 4100 jak sie urodziło więc wiesz

ojej współczuję wirusa dużo zdrówka, oby jak najszybciej przeszło

To nie ten wirus, tamtego nazwy nie pamiętam, ale atakuje układ nerwowy, nie pokarmowy. Pewnie coś mi zaszkodziło albo właśnie mała zrobiła ze mnie jakoś czeko-tubkę

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Prawda? Panowie się chyba za dużo książek o rycerzach naczytali w dzieciństwie :P

Ale masz przygody Zdrowiej szybko! A promotora może weź na sposób i następnym razem idź do niego z już gotową pracą? Ja tak zrobiłam: dałam promotorowi pierwszy rozdział, potem przez rok nic i pod koniec 5 roku rzuciłam mu całą pracę. W trakcie konsultowała ją sobie z jednym doktorem z uczelni, więc promotor nawet nie miał wiele uwag
Na pewno tak szybko do niego nie pójdę... On jest specem w tej dziedzinie co piszę, więc to z nim muszę konsultować, ale pozostanę chyba przy mailach...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 09:30   #2298
obca7
Wtajemniczenie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65353196]To nie ten wirus, tamtego nazwy nie pamiętam, ale atakuje układ nerwowy, nie pokarmowy. Pewnie coś mi zaszkodziło albo właśnie mała zrobiła ze mnie jakoś czeko-tubkę -[/QUOTE]

aha-myslałam, ze malutka była chora i zaraziła-źle przeczytałam
to może faktycznie jedzenie zaszkodziło, albo ktoś inny Ci sprzedał wirusa;/
Stary 2016-09-16, 09:31   #2299
ebena
Zadomowienie

NiEBiE ja mam na urodziny termin ale cos mi sie wydaje, że jak poprzednio urodzę parę dni wcześniej.

U mnie się fajnie złożyło bo na urodziny mąż dostał ode mnie pozytywny test ciażowy a termin wypada w moje urodziny

Moja siostra ma znajomych co mają syna Gniewomira

My nie mamy imienia, pewnie znów mąż wybierze; cos juz o Nataszy mówił, Kalinie...mi sie podoba Kamilia-miała tak mieć moja druga córka ale niestety jest wśród Aniołków
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 09:46   #2300
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
NiEBiE ja mam na urodziny termin ale cos mi sie wydaje, że jak poprzednio urodzę parę dni wcześniej.
U mnie się fajnie złożyło bo na urodziny mąż dostał ode mnie pozytywny test ciażowy a termin wypada w moje urodziny
u nas taka sytuacja, że synek, ja i mąż jesteśmy ze stycznia i fajnie jakby maleństwo też w styczniu się urodziło
Stary 2016-09-16, 09:54   #2301
tekla2xaf
Przyczajenie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65351981]Mnie też nie było półtora dnia, a tu 4 strony do nadrobienia, wstydu nie macie!

Biedakuuuu, współczuje ja się ze 2 miesiące temu czymś przytrułam i przez 2 dni co coś zjadłam to za 10-15 minut lądowałam w łazience ale takiej jazdy jak Ty nie miałam i nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie.
tekla2xaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 09:54   #2302
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to nawet bym się nie zastanawiała Tylko od razu poszedłby w ruch

Cytat:
u nas taka sytuacja, że synek, ja i mąż jesteśmy ze stycznia i fajnie jakby maleństwo też w styczniu się urodziło
Ja ze stycznia, mąż z lutego. Oboje wodniki
Moja prababcia była ze stycznia, moja siostra jest ze stycznia, dwóch wujków również, kuzynka... 90% rodziny ze stycznia Babcia już mi powiedziała "wszystkie moje wnuczki rodzą się w styczniu". Chyba liczy że będzie u nas miała prawnuczkę a nie prawnuka
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Stary 2016-09-16, 09:54   #2303
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Pequenina_ ja mam umowe do kwietnia i z tego co czytalam to po urodzeniu składam pisemko do pracodawcy o macieżyński i rodzicielski (czyli od razu na rok) no i oni to do zusu zanoszą i przez rok normalnie jesteś z maluszkiem. Potem wiadomo, że bezrobocie :P chociaż ja mam cichą nadzieje że po tym roku spowrotem mnie zatrudnią a jak nie to kuroniówka i szukanie nowej pracy...

Orlica współczuje rewolucji żołądkowych... U mnie też jakoś gorzej... Brzuch mnie pobolewa (wydaje mi sie, że żołądek bardziej) nocami zgaga mnie męczy;(

Co do spraw otulaczo rożkowych... Rożek mam i z otulacza zrezygnuje... No chyba że coś sie trafi ale raczej nie zamierzam kupować... Najwyżej w pieluszkę omotam.

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 10:00   #2304
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie wyglądała
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65343746]Ale to chyba chodzi o sierpień 2017
A to już dawno po porodzie :p
[/QUOTE]
Zastanawiałam się, jak wtedy wygląda macierzyński - czy rok, czy skrócony :niewiem:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65351981]

Potem jechaliśmy na grilla urodzinowego kumpeli, było mega sympatycznie [/QUOTE]
Nie dołapał Cię rota? Kumulacja dolegliwości straszna...
Aż przykro czytać o promotorze.
Cytat:
Ja miałam wczoraj wizytę, synuś cały cza sjest synkiem, waży już 865 g (25tc) i ponoć ma długie nogi tp cały czas w granicach 30-31 grudnia
O ja, ale spory
Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
I w końcu jedno zwolnienie lekarskie, drugie zwolnienie lekarskie. A to wymioty, a to mdłości, a to bezsilność itd. I w pewnym momencie telefon "no sorry, ale musimy wziąć kogoś kto będzie wypełniał obowiązki". No żesz... myślałam że tam opierdzielę aż kapcie pogubią. Specjalnie na początku powiedziałam żeby mieli czas na zorganizowanie jakoś tej pracy czy zastępstwa. A oni mi po 3 miesiącach wyskakują że skoro mnie nie ma to oni muszą kogoś poszukać
Ale pretensje...
U mnie w pracy był kwas, że poszłam na L4. Powiedziałam od początku o ciąży, bo kręcenie nosem, że co chwilę praca z domu - łapałam infekcje, pobyty szpitalne etc. Zastępstwo znaleźli po roku Nie dlatego, że jestem jakaś hiperwykwalifikowana, tylko dopiero wtedy zechciało im się wrzucić ogłoszenie.

Cytat:
Powodzenia!
Przeżyje te kwiatki Gorzej, jakbyś go miała w kucyki ubierać

Podoba mi się
Starszak miał być Geraldem - TŻ chciał podczas chrztu zrobić podgląd ile osób pomyśli, że to Geralt. Geralt też był w jego top10.
Teraz zarzuca Erlang albo Fortran (języki programowania ).

Co do imion słowiańskich - znam rodzeństwo Mieszka, Gniewka i Dobrawę. Nie szokuje mnie to nic a nic

Jestem po wizycie. Pobierano mi wymazy z cewki moczowej - trochę bolesne, ale do przeżycia. Młody bardzo się wiercił i pokazywał nam pięść. Waży 560g (23+0).
Zaraz zmykam do garków, czeka nas impreza urodzinowa kumpla i trzeba przynieść dary losu.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 10:05   #2305
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie planuje otulacza. Bedziemy zawijać w rożek do spania. Mam mieszane uczucia do otulaczy bo może i działają. A jak po wizycie u ortopedy okaze sie ze dziecko ma problem z bioderkami to wtedy raczej nóżki powinny być rozstawione a nie ściskane otulaczem. Nie wiem, warto zasięgnąć jeszcze opinii kogoś doświadczonego.
Ja się zdecydowałam na otulacz i rożek. Rezygnuje z tych otulaczy bambusowych - one chyba moga sie bardziej sprawdzić latem jak cieniutkie kocyki.

Cytat:

To sobie pomyśl, że ja muszę jeść warzywa do każdego posiłku. I to nie plaster pomidora czy ogórka na kanapce, tylko do kanapki cały pomidor + rzodkiewka + szczypior albo cały ogórek. Czasami nie mogę już patrzeć na te wszystkie warzywa, bleee.
a ja kocham warzywa i jem je namiętnie, za to zawsze z owocami miałam problem, a teraz w ciąży jem prawie codziennie. Moja odkryta nowa miłość - gruszki hahaha

Ożesz kurde niewesoło... mam nadzieje ze juz lepiej.... trzymaj się

Przyszło moje zamówienie z makaszka.pl I jak za tą cenę to śmiało mogę polecić. Minky super mięciutkie. Wzory jak na stronie www. Bawełna wydaje się na pierwszy dotyk dość sztywna, ale jest gruba i myślę, że jak wszystko później upiorę i wyprasuje to będzie super

Wild jeśli cie to interesuje to otulacze z motherhood są w promce w smyku. http://www.smyk.com/search?q=otulaczek rozmiar 0-6 37,50 zł można za darmo odebrać w dowolnym sklepie

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.

Edytowane przez chupacabra88
Czas edycji: 2016-09-16 o 10:11
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 10:11   #2306
Kyiia
Zakorzenienie

Odnośnie "imion"

Także tak Na FB kiedyś dostałam

Stary 2016-09-16, 10:12   #2307
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję!
I dla Ciebie gratulacje, bo masz już kawał człowieka w sobie.
Moj w 21 tc waży 478 gram.

A twarzy nie chciał pokazać, trzymał gardę jak bokser - 2 rączki w piąstki i tyle sobie popatrzyliśmy.

Cytat:
Cytat:
mój tz zawsze mówił, że jak synek to będzie Zbyszek i specjalnie się ze mną drażnił, bo wiedział, że mnie to strasznie wkurzało hehehe
No kurde, kolejni z genialnymi pomysłami. Skąd oni to biorą?

Cytat:
(...) I teraz tylko czekamy na wypłatę i jedziemy część rzeczy kupić bo to już czas.
My dzisiaj chyba do Kangurka pojedziemy oddać różowy otulacz

Cytat:
NiEBie – aż się przeżegnałam jak zobaczyłam te imiona hehe, dobre.
A z bodziakami racja młodemu wsio ryba co na niego włożysz i w sukience by nie marudził
Tak jak juz tutaj pisałam, maluchowi nie robi różnicy, czy będzie miał ubranko w kwiatki czy samochody, a podobno prawdziwy facet nie boi się różu.
Po prostu jak ubiorę go na różowo, to nie będę mu robić zdjęć, żeby potem na mnie nie gadał.

Cytat:
NIEBIE wesoło masz z tym TŻ, fajnie
On często jak gada takie głupoty, kończy to zdaniem: "Kochanie, współczuję Ci, że masz takiego głupiego męża."

Cytat:
Ziemowit to normalne imię, ale zwróć uwagę, że tu chodzi o Ziemniowida

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość

Super prezenty Wam dzidzia robi.

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Orlica współczuje rewolucji żołądkowych... U mnie też jakoś gorzej... Brzuch mnie pobolewa (wydaje mi sie, że żołądek bardziej) nocami zgaga mnie męczy;(
Współczuję zgagi - jak sobie z nią radzisz? Ranigast jest w ciąży bezpieczny.
Tez ostatnio moja zgaga przybrała na sile i mnie już Ranigast nie pomaga, a jak biorę Rennie, to też mija na chwilę. Ciężko jest i chyba będzie gorzej.

Orlica, zauważyłam, że Cię nie ma (i przegoniłam Cię w postach ) i szczerze się martwiłam. Wracaj do zdrówka!

Stary 2016-09-16, 10:13   #2308
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Przyszło moje zamówienie z makaszka.pl I jak za tą cenę to śmiało mogę polecić. Minky super mięciutkie. Wzory jak na stronie www. Bawełna wydaje się na pierwszy dotyk dość sztywna, ale jest gruba i myślę, że jak wszystko później upiorę i wyprasuje to będzie super
Fajnie, może też się skuszę na zakupy a do kiedy ta promocja?
Stary 2016-09-16, 10:17   #2309
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ten akurat może byś dwustronny bo mam też wstążkę do niego

Bo był kiepskiej jakości rzep, te akurat są sprawdzone, siostra szyła kilku mamom i każda była zadowolona, specjalnie kazałam popytać właśnie jak trzyma ten rzep. Więc zależy jak się trafi fakt też jest taki że wiązany lepiej dopasujesz do dziecka

Bardzo możliwe. Rożek dostałam nowy z prezencie i od początku ten rzep był słaby! Dla mnie jeszcze minusem było to, że używając go jako kocyka w wózku to ten rzep i wszystko haczyl :-/

Cytat:
hej

kawał chłopa

Cytat:
Ja się zdecydowałam na otulacz i rożek. Rezygnuje z tych otulaczy bambusowych - one chyba moga sie bardziej sprawdzić latem jak cieniutkie kocyki.

a ja kocham warzywa i jem je namiętnie, za to zawsze z owocami miałam problem, a teraz w ciąży jem prawie codziennie. Moja odkryta nowa miłość - gruszki hahaha

Ożesz kurde niewesoło... mam nadzieje ze juz lepiej.... trzymaj się

Wild jeśli cie to interesuje to otulacze z motherhood są w promce w smyku. http://www.smyk.com/search?q=otulaczek rozmiar 0-6 37,50 zł można za darmo odebrać w dowolnym sklepie
moja Bratowa kupowała na all komplet do wózka i świetna jakość. A płaciła 25 zł za kolderke i poduszkę minky-bawełna, więc fajna cena.

JEDZIEMY DZISIAJ PO WOZEK!!! Jest to model, który upatrzylismy w sklepie, a bierzemy uzywke. Wczoraj siostra była go obejrzeć, bo kobieta mieszka niedaleko niej. A dzisiaj ostatecznie po niego jezdziemy jaram się strasznie
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 10:20   #2310
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:

Tez zamówiłam na makaszka:
Ciepły kocyk i motylek do wózka w papugi
Ciepły kocyk w las
Cienki kocyk beżowy w gwiazdki (troche smutny, ale już nie chciałam kombinować z kolejnymi wzorami)
A na rożek złożę zamówienie u koleżanki, która strasznie chce mi kupić coś. Wybiorę ten w dziki zachód

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Odnośnie "imion"

Także tak Na FB kiedyś dostałam
Ci faceci sa po prostu nienormalni!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości