|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Byliśmy w Szklarskiej , podreptaliśmy nawet do schroniska , gdzie poznałam męża 17 lat temu (takie deja vu
)A że w tym roku obchodziliśmy 10 rocznicę ślubu to postanowiliśmy że właśnie tam pojedziemy ![]() Oliwka cały czas w tym samym przedszkolu (od kwietnia) więc chętnie poszła, już nawet sama stwierdziła że tęskni za ciociami i chce iść , tyle że już nos zawalony, zielone gluty![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
dobrze ze mąż był obok, wyszli na zewnątrz i już nie wrócili. Nie wiem co jej odwaliło (aż mnie teraz ponosi jak sobie przypomnę) Taka złośliwa, butna się zrobiła, wszystko na przekór - aż mi się czasami przykro robi i łezka popłynie, czy aby to pierwsze oznaki nieprawidłowego wychowania??
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2016-09-12 o 18:29 |
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10
Klementyna, sorry czytalam.w tramwaju. Gwarantuje Ci ze moglaby Emila jeszcze sporo nauczyc i zadziwic Twoja mamę. I co najlepsze ten kaszalot jest w przedszkolu grzeczny, w,sklepie, f a jnie gada a tylko jestesmy obok to jskby dostala ☠☠☠☠☠☠☠ca jakiegos.
Annika, usmialam sie, ale na Twoim.miejscu bym zagotowala. Klementyna nie ma opcji, ja powinnam wiedziec co.i jak. Czekam.na wycene, zeby wiedziec ile mi z pensji sciagna
|
|
#2883 |
|
MBZ♥
|
Despa współćzuję
![]() CR, Lec jest dobry na wszystko ![]() Dobrze, że już po gorączce!!!! Wzięłam Zoś z przedszkola---płacz, bo Ona chce zostać---do lekarza na osłuchanie. Wszędzie czysto, do przedszkola może chodzić. Ufff. Anika, kolejnych lat w miłości Nam w sierpniu stuknęło 11 lat razem i 8 po ślubie. Jak ten czas leci. |
|
|
|
|
#2884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdradzisz, które to schronisko?A dla Was wiele kolejnych lat w szczęściu i zgodzie! I małego Olivierka ![]() Wszystkiego dobrego i dla Was! (Nam w sierpniu 5 lat minęło, jak dla mnie to kuuuuupa czasu, choć przy Waszych wątkowych stażach to tyle co nic) Despa, w domu zapomniałam o tym czosnku! Ale już dziś lepiej, katar zaczał schodzić nosem, a nie gardłem.
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj na morfologii. Najpierw ja potem Kacper. Nawet się nie skrzywił- zuch mój kochany
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
Klementyna to super. A jak sie czujesz?
--- Hejo Wolne mam dzis ![]() Zrobilam wlasnie tor dla K (prostsza wersje ) W uzyciu znaki drogowe i wszystkie autkahttp://wychowajmistrza.pl/?p=171 |
|
|
|
|
#2887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)a schronisko to Chatka Robaczka
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to tak jak u nas tylko nam w lutym 11 lat razem a w lipcu 8 po ślubie
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się boję czy wszystko ok...Małpka a Ty już po weselu? czy w tę sobote masz? zdrówka chorowitkom! u nas AZS sie uspokoiło na szczęscie....bo wyglądał tragicznie.... |
|
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogóle mam jeszcze ślady po masażu bańkami mam nadzieje ze do soboty zejdą całkiem ![]() -- potrzebuje pomysłu na jakieś sprawdzone sałatki, moze jakieś przystawki ? moze macie coś ulubionego i polecicie mi?
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Filip już się nachodził do przedszkola 😞 chory. Byliśmy u lekarza inhalacje i jakąś zawiesinę dostał. Mam nadzieję, że przejdzie szybko bo masakra dzisiaj była z dwójką w domu. Jutro idę z Dawidem na morfologię. Jak pobierają takim dzieciom? Z Filipem jeszcze nie byłam nigdy. |
||
|
|
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
Monicca Karol tez nigdy nie miał (ale będzie miał w tym tygodniu). Za to Zuzia juz ze 4 razy. Jak sama morfologia to z paluszka a jak mielismy morfologie, crp to raz z paluszka nawyciskali a za tydzień ta sama babka powiedziała, ze to za duzo, zeby z palca cisnac wiec pobierali z żyły. Ogólnie miała 2 razy z palca i 2 z żyły
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nagrodę dostał 5zł do skarbonki, bo zbiera na wymarzony traktor który jest w sklepiku obok nas Nigdy nie byłam za "nagrodami pienięznymi", ale nas naciagał na jakies pierdołki, a osttanio jak jest dzielny, posłuszny i ogólnie "na medal" dostaje pieniązka, bo upatrzył sobie traktorek w sklepie- codziennie jak wracamy z przedszkola to go oglądamy I działa A jak działa to słuszna metoda![]() : brzydal:
|
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Zadomowienie
|
Klementyna dzielny Pakerek. Strasznie sie boje jak to u nas bedzie.
Malpka zycze zdrowka i łącze się w bólu. Tez mam zapchany nos i chyba Zuzie zarazilam, bo cos ja bierze. Eh ledwo 2 tygodnie nacieszyla sie zdrowiem. Byou dzięki za pomoc w wyborze Juz przyszły i sa śliczne. Tak na prawdę czarne. Tylko teraz zastanawiam się czy nie za małe... Anika tym samym sie martwię co Ty jak mi Karol pyskuje itp to juz oczami wyobraźni widzę go w programie surowi rodzice ![]() Despa a ten czosnek musi być koniecznie w lnianym woreczku? Jak w gaze owine to bedzie ok?
|
|
#2896 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to one tak obiecały na dniach adaptacyjnych i w papierach zapisały które dziecko mają wołać w pierwszych dniach. Co rok tak robią tylko coś im się odwidziało. Gdyby tak nie mówiły to ja na pewno też nie wpadłabym na ten pomysł. I Kamil zawiedziony, ale w piątek było zebranie i w tym czasie poszedł do M. grupy się z nią bawić więc zaliczona zabawa z M. w przedszkolu Cytat:
chodząc po ulicy tylko jojcze pod nosem do TŻ co to za model, co ma fajnego i ile kosztuje. On już się nieźle zna gorzej jak autem jadę bo żadnego nie przepuszczę i czasami sobie muszę głośno mówić "patrz na drogę, nie na wózek" ![]() Cytat:
ale tak jak mówisz, K. miał wyznaczony czas po zupce, teraz ma po drugim daniu Cytat:
czasami się gdzieś stuknie i zmienia pozycje. Mamy takie barierki z ikei i przez to nie przejdzie nie ma szans, chociaż nieraz niewiele brakuje http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30099293/ Cytat:
Cytat:
![]() o mamo! biedna Olka, karuzele zawsze były niebezpieczne ![]() i biedny mutsy Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku mi gaza szybko wchlaniala sok. Mozesz ewentuslnie polozyc na pieluszce.
( jeszcze probowalam taki myk: wycisiety czosnek do oliwy, po paru godz przez sitko, i smarowalam tym pleckibi stopki w weekend)
|
|
#2898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sprzedawać, sprzedawać
|
|
|
#2899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zdrówka! a te dragony widziałam w necie. tyle, że nam były potrzebne na już. a w naszej stacjonarce (z mrugałami) nie było. gdybym wiedziała, że jeszcze tyle w sandałach pochodzi, to bym zamówiła ten jeden dzień w kaloszach by chodził :P(też się nauczyłam kupować buty przez neta. kilkanaście par kupiłam. i oddałam cudowna sprawa! dla mnie - kwestia szukania promo, ale dla mojej matki, mieszkającej na maleńkiej wsi - idealne rozwiązanie )Cytat:
bądź ośmioma gwiazdkami wózków ![]() ![]() weźźźźźź. nie lubiłam za spacerówkę, ale kochałam za pojemność kosza. heh... jak mógł się tak fatalnie rozwalić?!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Kacper wyrżnął na rowerze i rozciął wargę...krew się polała...z wierzchu ma zdarty naskórek, od środka ranę od zeba- nie wygląda na głęboką- taka dziurka. Zęby wydają się być nienaruszone. Wystraszyłam się, nadal sie trzęsę....warga napuchła, troszkę się napił przez słomkę, nie chce jeśc...Ja spanikowałam i chciałam jechać na isbe, ale przypomniało mi się, jak kiedyś rozwalił warge o łóżeczko i dzwoniłam do pediatry i mówiła, ze wargi u dzieci się nie zszywa..... w internecie pisza róznie. Na razie ogląda bajki..
Pani jakies rady? |
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka ... jeszcze jutro i w koncu 2dni wolnego.
Mlody przegina palke ... w domu wola kupe siku w przedszkoku chowa sie po katach i w gacie :-/ a jak sie pani pyta dlaczego nie powiedzal ze chce kupe (z sikaniem nie ma problemow) to mowi " pupa boje kiba" ... i wez tu badz madrym. Mama.mowi ze to przejdzie (wiadomka) ale tata to czarnowidz mowi ze jak tak dalej bd to wstrzymaja mu miejsce ehh. Dzis go mama odbierala ok 15.30 i byl.Ost dzieckiem z grupy bawil sie pociagiem i pani mowila ze ladnie pomgol jej po dzieciach posprzatac zabawki (szkoda ze w domu nie za bardzo mu to sprzatanie wychodzi zalezy od humoru) 21pazdziernika lece na weekenda to sobie wysiskam ❤❤ mlodego A jutro z babcia i dziadziem jada do pradziadkow bo w Skierniwicach jest swieto warzyw i owocow i pododno dziadki chca mlodego zoabczyc yhmmm |
|
|
|
|
#2902 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my w weekend to samo, w poniedziałek masa ludzi u lekarza i okazało się że K. spoko, kazała brać do przedszkola i faktycznie nic mu nie jest a ja chora do dziś Cytat:
Cytat:
nie wiem co jest z tymi wózkami ale ostatnio znajomej tak złamał się quinny buzz, a przecież z mutsy nie są najtańszymi wózkami... zaletą Twojego była jeszcze waga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny nie linczujcie, ale Kamil to aniołek wstaje z uśmiechem i kładzie sie z uśmiechem. Nie bije, nie przezywa, nie ucieka więcej nie piszę bo mnie ktoś zablokuje ale naprawdę jest bardzo grzeczny. Do przedszkola już pięknie chodzi, zadowolony, śpi ładnie i mimo że spodziewałam się odreagowania w domu to wcale tak nie ma ![]() Ale ma nadal coś jak skoki rozwojowe, 3 tygodnie cud miód i nagle tydzień jęczy, stęka o wszystko i nagle przechodzi i znów jest fajniutki. Jak u was w przedszkolu z obecnością? Bo u nas dziś chyba 8 osób, od paru dni wirus jakiś jest biegunkowy. Na szczęście mój zuch się nie daje ![]() Macie może do polecenia jakieś bajki na dobranoc do czytania? Taki zbiór? Tylko takie żeby miały w miarę ładne obrazki i słowa były dość proste żeby K. nie zanudzić. Mamy jedną taką księgę ale dużo słów to nawet ja nie ogarniam
|
|||||||
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
![]() heh... mogę zapytać o to samo + jak tego uniknąć ![]() hehe, T. też ładnie sprząta. w p-olu ![]() w przedszkolu tyle śpi? na ile go zostawiasz? weźże no K. do biblioteki. niech sam sobie wybierze ![]() ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Klementyna, Michał w sobotę tak rozbił wargę. na szczęście (
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
U nas rano opuchlizna mniejsza, ale od wewnatrz rana jest a na zewnatrz zdarty naskórek....dalej bokserski wygląd...tak mi go szkoda...zjadł serek waniliowy, i ciągle pyta kiedy przestanie boleć
Dziś wolne i dzien z mama ku pokrzepieniu
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
urodziny Wojtka
![]() Cytat:
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
o matko to już? Ale zleciało
popatrz w internecie, ja ostatnio uwielbiam zsałatke z salata lodowa, kurczakiem, prazonym slonecznikim i wszystkim innym co masz w lodowce(ser zolty, pomidor, cebula, ogorek) i sos musztardowo- miodowy...i śledzie z rodzynkami w pomidorach, |
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2908 |
|
MBZ♥
|
Klementyna współczuję
![]() Kwiatuszku czemu za małe? Czarne by mi się przydały ![]() U nas zapalenie krtani dwa tygodnie w przedszkolu:/ i rano płacz bo Ona chce iść, natychmiast Ją zaprowadz.
|
|
|
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
No i super!
My ostatnio na dobranoc wałkujemy Kubusia Puchatka, 2 strony i zasypia, więc polecam ![]() Juuuż? Ostatinio moja ulubiona sałatka: sałata, rzodkiewki, jajka na twardo, oliwki czarne i słonecznik, do tego sos z czosnkiem, octem balsamicznym, musztardą i oliwą - pyyycha, do tego bardzo sycąca wbrew pozorom. O nie Zdrówka!Klementyna, jak dziś K.? Anika, Ty z Kielc jesteś? Polecisz jakieś fajne miejsce na obiad/kolację?
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Lunka
Moze nie wiem czy sie wstydzi bo przez 1wsze dwa dni ladnie wolal a nagle po weekendzie mu sie odwidzialo. Ni nic trzeba bedzie przeczekac. Plus taki ze Milus chetnie chodzi a raczej biega bo cale ze 200metrow ma ladnie je i mowi mowi mowi ... i pada ok 19juz do spania i do 6bez podubki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

)

dobrze ze mąż był obok, wyszli na zewnątrz i już nie wrócili. Nie wiem co jej odwaliło (aż mnie teraz ponosi jak sobie przypomnę)

Zdradzisz, które to schronisko?

05.07.2008 

my w weekend to samo, w poniedziałek masa ludzi u lekarza i okazało się że K. spoko, kazała brać do przedszkola i faktycznie nic mu nie jest a ja chora do dziś 
więcej nie piszę bo mnie ktoś zablokuje ale naprawdę jest bardzo grzeczny. Do przedszkola już pięknie chodzi, zadowolony, śpi ładnie i mimo że spodziewałam się odreagowania w domu to wcale tak nie ma