|
|
#4231 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 :)
Cytat:
Cytat:
Ja bym też tylko przy błogosławieństwie muzykę chciała. I nie obchodzi mnie, co sąsiedzi powiedzą... |
||
|
|
|
#4232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powtórzę się, ale napiszę jeszcze raz. Mieszkam na Śląsku i z racji tego, że ślub i wesele organizujemy w Kielcach to je nie będę wychodzić z domu rodzinnego tylko od mojej babci, która mieszka na wsi
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, jedziemy z TZ do jego rodzicow na weekend (ranyyy ale bedzie gadania o ślubie, mam nadzieję, że sie powstrzymam i nie pokłócę z przyszłą teściową.....)
![]() tak więc-miłego weekendu wszystkim życzę
|
#4234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Życzę owocnej nauki![]() Cytat:
![]() Co do kłótni... Ja nawet raz oddałam TŻowi pierścionek zaręczynowy . Czułam się bez niego strasznie i TŻ następnego dnia o 7.00 rano przywiózł mi go z powrotem . Macie rację, takie starcia scalają związekDziewczyny, oby jak najmniej kłótni z naszymi przyszłym mężami ![]() Moja teściowa ma dziś urodziny- jadę do niej z kwiatami i coś tam pomogę przy przyjmowaniu gości . Już się nie mogę doczekać poniedziałku i wyjazdu |
|||
|
|
|
#4235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszcze wyjazdu też bym sobie gdzieś pojechała
|
|||
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Hmmmm widzę, że kłótnie tyczą się chyba każdej zaręczonej pary...
u nas też momentami bywało "gorąco", ale jak to ktoś słusznie napisał to chyba emocje biorą górę nad zachowaniem "zimnego rozsądku", w końcu zawsze przeraża to co nowe i nieznane...
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chcę mieć wyprowadzenia, jakieś obciachowe mi się to wydaje. I tak mi wystarczy, ze polowa osiedla przyjdzie popatrzeć
. Uroki mieszkania w bloku.To jest taki wiejski zwyczaj, w ogóle tradycyjne, wesela na wsi sa super. To chyba wynika z tego, ze ludzie na wsi sa życzliwsi i sie znają. Ostatnio oglądałam wesela, z wyprowadzeniem, na wsi na podwórku, orkiestra, i kolega brata młodej przebrany za kobietę nie chciał oddać pana młodego, dopiero przekupili go wódką (wszystko bylo ustawione) super to wyszło. Ja jednak nie wyobrażam sobie takiej sceny na parkingu przed blokiem. My Polacy mamy ciasne myślenie - na wsi to głupki w kaloszach. Polska wieś się bardzo zmieniła - nie poznasz na ulicy kto urodzony w Dobrzeszowie, a kto w Warszawie. Trzymajcie za mnie kciuki - jutro przeklęty egzamin, chce mieć juz te dwóje za sobą. |
|
|
|
#4239 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis mój TZ po mnie o 11 przyjechali... zawiózl do kilku fotografów i kamerzysty. No i fotografa pewnie juz mamy wybranego. Facet robi super zdjęcia takie z "charakterem" i z tego samego studia pewnie weźmiemy kamerzyste. dostalismy płytki z 2 weselami no i ogladalismy. JUtro przyjdzie TZ to sie jeszcze naradzimy i zadzwonimy (mam nadzieje). a teraz informacje o nich (napiszcie co myslicie): Kamerzysta: 1200zł, 4 godziny filmu, daje nam 3 DVD (ale nie sa one blokowane wiec spokojnie mozna samemu kopiowac ) kreci super filmy, nawet teledysk robi ze zdjęc młodych. po weselu młodzi przychodza i razem z nim oprawiaja film np, wstep czy ubieranie młodych moze byc w wersji romantycznej, komiediowej (a'la faceci w czerni itp) Fotograf: 900zl wersja podstawowa: reportaz, slub, 2 godziny na weselu i 2 razy plener (krótki w dniu slubu takie godzinny) i innego dnia juz dlugi- jak bedzie brzydka pogoda to czekamy az bedzie aldna ![]() za 150zł mozna jeszcze albym z 60 zdjęciami i za kolejne 150zł kamerzysta jest całe wesele. i pewnie weżmiemy te wersje full wypas ![]() dodatkowo dorzuca nam plytke ze zdjęciami, razem z nim wybieramy do nich retusze np. co ma byc czarno białe itp i kalendazr z naszymi zdjęciami
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
Też często kłóciliśmy sie przez gg. Ten głupi program to tylko wiele niedomówień. Często ja piszę coś w żartach, a on bierze na poważnie lub odwrotnie, nie ma to jak żywa rozmowa. Ostatnio częsciej gadamy prze skype z kamerką. To zdecydowanie lepsze, jesli nie można pogadac oko w oko
|
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Co kraj to obyczaj.
Jutro TZ idzie sie pytac o sale (ciekawe czy szkola bedzie otwarta w sobote) i ma zadzwonic do tego zespołu. Ja jestem zwolniona, bo egzamin. |
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy jedziecie podpisac umowe?? zapisaliscie sie juz jakos olowkowo?my na szczescie nie gadamy przez gadu bo moj kochany w ogole nie korzysta z internetu mimo ze ma i jego bracia siedza czasami po 12 godz a nawet i 24 godz jak graja w tibie ale czesto klocimy sie przez tel i zazwyczaj ze ja nie moge spac u niego ( kocham spac z moim kochanym) mieszkamy w osobnych domach i czasami chce spac u niego (on u mnie nie moze ze wzgledu na moja babke ;/ ) no i u niego czasami nie moge...on ma 5 rodzenstwa i nie ma dla mnie miejsca jak sa wszyscy w domu...no i sa klotnie...bo ja tak bardzo chce spac ze szok hehe
|
|
|
#4244 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tego nie napisałam, że ty dokładnie tak myślisz o ludziach ze wsi czy też iż się wywyższasz. Dyskusja była ogólnikowa, jeśli zauważyłaś. A na przyszłość po prostu napisz, że tobie to, a to się nie podoba. W końcu gusty są różne i każdy to rozumie... Pozdrowienia!
|
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Rosette ja nie kierowałam swojego postu wprost i tylko do Ciebie
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
Doszliśmy do wniosku, że chyba jednak nie zrobimy wesela.. tylko taki obiad dla najbliższych (dokładnej koncepcji jeszcze nie ma) w każdym razie niecałonocna impreza..
moi rodzice popierają pomysł, tata TŻ'ta też.. jedynie mama TŻ'ta nie jest zachwycona pomysłem ale jest jeszcze dużo czasu by to zmienić
Edytowane przez zielony_motylek Czas edycji: 2008-02-09 o 00:06 |
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
ja rozumiem dokladnie co chcialas powiedziec
tez czasami uzywam takiego okreslenia...ale nie mam nic do ludzi ze wsi, bo sama przez pierwsze lata zycia chcialam mieszkac na wsi.... a teraz pragniemy wybudowac sie na wsi.... i kupic wlasnego konia ![]() Cytat:
|
|
|
#4250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jutro idziemy na Targi ślubne i już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że będzie kilku kamerzystów i pozbieramy jakieś przykładowe płyty do oglądnięcia, bo przyznam, że nie chce mi się do każdego osobno jeździć. |
|
|
|
|
#4251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Był obiad, kawa, ciasto, przystawki i kolacja. Tańczyli do muzyki z płyt- wszyscy się tak dobrze bawili, że ok północy dopiero impreza się skończyła, a w zamiarze miała być do 21, 22.
|
||
|
|
|
#4252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak się okazuje, nasz kraj jest bardzo bogaty w sensie kulturalnym. Szkoda więc, że wiele ludzi widzi tylko to co obce jako najlepsze... ![]() Strippi, my też chcemy się budować na wsi. TŻ ma działkę pod Krakowem. Wioska totalna. Chciałabym mieć kiedyś hodowlę piesków, więc myślę, że będzie pięknie, jak się już tam urządzimy... |
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wczoraj pisałam wam o tym kamerzyscie i fotografie na których sie pewnie zdecydujemy. Co o nich sadzicie?? (chodzi o cenę i to co proponują)- film kręcony jest rewelacyjnie a zdjęcia tez sa super - takie z pomyslem
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze sie gdzies miniemy
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas ani w okolicy nie ma targów slubnych. najbliżej jest warszawa, ale tam 130 km drogi
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Egzamin zdany, na 3 ale zawsze.
Teraz dwa tygodnie odpoczynku i spokojnie się wszystkim zajmę. W poniedziałek jesteśmy umówieni z zespołem. co prawda został im termin na 5 września (a jak wcześniej pytałam to i 29 VIII był wolny). W poniedziałek idę też ostatecznie dowiadywać się o tę salę (ona nie jest jakaś oblegana - bo to nic szczególnego - ale tanio). Wybrałam tez drugi zespół. Demo na stronie nam się podoba. Oba w cenie 2500 (to dużo?) Do kucharki też mamy już namiar, gotowała u rodziny. Kamerzystów też mam kilku - teraz tylko popytać jakie mają ceny. A we wrześniu do księdza. Aha a propo, skończyliśmy z TZ w szkole średniej kurs przedmałżeński (mamy papierek), czy oprócz tego będą jeszcze w kościele jakieś spotkania, nauczania? No i usilnie namawiam TZ na kurs tańca. Pozdrawiam |
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Scio, gratuluję zdanego egzaminu
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki.
No to jestem dziś pierwsza. Dzień dobry kobietki i miłej niedzieli Wam życze |
|
|
|
#4260 |
|
Konto usunięte
|
A ja druga
![]() I muszę się tu przepisać z wątku na 2010 rok Data ślubu nam się zmieniła konkretnie o rok Bardzo ładna teraz jest, same dziewiątki: 19.09.2009r.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

dla mnie to troche takie wywyższanie się...
tak więc to nie do mnie zarzut
ale myślę, że koleżanka nie miała nic złego na myśli i że to był po prostu slogan młodzieżowy...
z resztą w ogóle będzie śmeisznie, bo my z TZ meiszkamy razem, tak więc wyprowadzą nas razem z jednego mieszkania 

buziaki
, ale muszę się oduniezależnić od komputera i zacząć się uczyć do matury, bo nic nie umiem, a czas ucieka.

. Uroki mieszkania w bloku.