Panny Młode 2009 cz.I - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-08, 13:33   #4231
Kaffienka
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2009 :)

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Kaffienko podzielam Twoje zdanie...irytują mnie hasła w stylu "...nie chce robić wiochy..." allbo, że "...coś jest wieśniackie..." dla mnie to troche takie wywyższanie się...
No właśnie... A co jak co... Ale często z większym chamstwem spotykam się w mieście i to wojewódzkim, w którym od 5 lat mieszkam.

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
nigdzie nie powiedziałam, że to "wioska" tak więc to nie do mnie zarzut ale myślę, że koleżanka nie miała nic złego na myśli i że to był po prostu slogan młodzieżowy...

ja właśnie nie wiem, mam mieszane uczucia co do wyprowadzenia. Przy błogosławieństwie muzyka by nawet była wskazana, ale....co powiedzą sąsiedzi, jak ktoś im ryknie pod oknem?? z resztą w ogóle będzie śmeisznie, bo my z TZ meiszkamy razem, tak więc wyprowadzą nas razem z jednego mieszkania
My będziemy mieli ślub w rodzinnym mieście i też będziemy wyprowadzani z jednego domu. Ja bym też tylko przy błogosławieństwie muzykę chciała. I nie obchodzi mnie, co sąsiedzi powiedzą...
Kaffienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 13:48   #4232
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaffienka Pokaż wiadomość
No właśnie... A co jak co... Ale często z większym chamstwem spotykam się w mieście i to wojewódzkim, w którym od 5 lat mieszkam.My będziemy mieli ślub w rodzinnym mieście i też będziemy wyprowadzani z jednego domu. Ja bym też tylko przy błogosławieństwie muzykę chciała. I nie obchodzi mnie, co sąsiedzi powiedzą...
Dokładnie to ludziom "z miasta" w niektórych przypadkach brakuje ogłady i manier...
Powtórzę się, ale napiszę jeszcze raz. Mieszkam na Śląsku i z racji tego, że ślub i wesele organizujemy w Kielcach to je nie będę wychodzić z domu rodzinnego tylko od mojej babci, która mieszka na wsi i wcale nie uważam tego za ujmę, nie wstydzę się tego - wręcz przeciwnie bardzo mnie to cieszy
Stary 2008-02-08, 14:54   #4233
Strobiluska
Zadomowienie

Dziewczynki, jedziemy z TZ do jego rodzicow na weekend (ranyyy ale bedzie gadania o ślubie, mam nadzieję, że sie powstrzymam i nie pokłócę z przyszłą teściową.....)
tak więc-miłego weekendu wszystkim życzę

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 15:02   #4234
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parasiempre Pokaż wiadomość
Madziu widujemy sie w zaleznosci od tego ile on ma tam pracy co prawda teraz stara sie przyjezdzac czesciej tak co jakies 2 miesiace no a jak mu sie uda to nawet szybciej a przyjezdza a to na tydzien a to na dwa tygodnie roznie to bywa, zdarzalo sie nawet ze przyjezdzal tylko na 4 dni to dopiero bylo straszne nie zdarzylam sie nim nacieszyc a juz musial wyjezdzac buziaki
Zawsze podziwiałam takie pary Wytrwałości życzę

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki, przez jakiś czas nie będę pisać, więc nie zapominajcie o mnie, ale muszę się oduniezależnić od komputera i zacząć się uczyć do matury, bo nic nie umiem, a czas ucieka.

Powodzenia w przygotowaniach.
Na pewno o Tobie nie zapomnimy. W końcu jesteś jedną z nas. Życzę owocnej nauki

Cytat:
Napisane przez alizot Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. To mój pierwszy post na tym forum Moge dołączyć do waszego grona? Planujemy ślub na 18 kwietnia 2009. Czytając wasze posty uspokoiłam się, myślałam, że tylko u mnie tak drogie są przygotowania. Pozdrowienia.
Kochana, witam gorąco

Co do kłótni... Ja nawet raz oddałam TŻowi pierścionek zaręczynowy. Czułam się bez niego strasznie i TŻ następnego dnia o 7.00 rano przywiózł mi go z powrotem. Macie rację, takie starcia scalają związek
Dziewczyny, oby jak najmniej kłótni z naszymi przyszłym mężami

Moja teściowa ma dziś urodziny- jadę do niej z kwiatami i coś tam pomogę przy przyjmowaniu gości.

Już się nie mogę doczekać poniedziałku i wyjazdu
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 15:29   #4235
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie....co myślicie o wyprowadzeniu pana młodego, potem panny młodej z domu...? bo ja nie bardzo wiem, czy zgodzić się, czy nie
Ja pierwsze słyszę, żeby młodego się wyprowadzało jakoś uroczyście z domu. Wiem, że pod domem młodej czasem stoi orkiestra i coś tam gra, jak goście przyjeżdżają i jak młodzi po błogosławieństwie wychodzą z domu. Mi się to osobiscie nie podoba, ale dosyć często tak się jeszcze robi.

Cytat:
nie martw się, ja przez 3 lata tak miałam, dopóki się uczelnia nie zorientowała, że od października do czerwca mamy wolne tylko święta, więc od zeszłęgo roku mamy coś w rodzaju tygodnia wolnego-znaczy ferie...oczywiście zaliczenia są tam wpychane czasami, ale cóż zrobić.... w tym roku udało mi się i mam wolne ale pamiętam, że jak byłam na licencjacie, to też semestr sie zaczął wcześniej, a egzaminy w sesji letniej miałam już po 3 maja
No ja mam zajęcia do 9 maja, potem obrona. No i święty spokój, aż do października. Ale potem to już na zaoczne ide, więc z kolei weekendy będę mieć zajęte.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Moja teściowa ma dziś urodziny- jadę do niej z kwiatami i coś tam pomogę przy przyjmowaniu gości.

Już się nie mogę doczekać poniedziałku i wyjazdu
No to dobrze, że idziesz pomóc, będzie się chwalić swoją synową
Zazdroszcze wyjazdu też bym sobie gdzieś pojechała
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 15:33   #4236
aniaaa84
Zadomowienie

Hmmmm widzę, że kłótnie tyczą się chyba każdej zaręczonej pary...u nas też momentami bywało "gorąco", ale jak to ktoś słusznie napisał to chyba emocje biorą górę nad zachowaniem "zimnego rozsądku", w końcu zawsze przeraża to co nowe i nieznane...
Stary 2008-02-08, 15:34   #4237
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
(...)No ja mam zajęcia do 9 maja, potem obrona. No i święty spokój, aż do października. Ale potem to już na zaoczne ide, więc z kolei weekendy będę mieć zajęte.

No to dobrze, że idziesz pomóc, będzie się chwalić swoją synową
Zazdroszcze wyjazdu też bym sobie gdzieś pojechała
Chociaż potem sobie odpoczniesz. Należy Ci się
Stary 2008-02-08, 15:57   #4238
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja nie chcę mieć wyprowadzenia, jakieś obciachowe mi się to wydaje. I tak mi wystarczy, ze polowa osiedla przyjdzie popatrzeć. Uroki mieszkania w bloku.
To jest taki wiejski zwyczaj, w ogóle tradycyjne, wesela na wsi sa super. To chyba wynika z tego, ze ludzie na wsi sa życzliwsi i sie znają. Ostatnio oglądałam wesela, z wyprowadzeniem, na wsi na podwórku, orkiestra, i kolega brata młodej przebrany za kobietę nie chciał oddać pana młodego, dopiero przekupili go wódką (wszystko bylo ustawione) super to wyszło. Ja jednak nie wyobrażam sobie takiej sceny na parkingu przed blokiem.

My Polacy mamy ciasne myślenie - na wsi to głupki w kaloszach. Polska wieś się bardzo zmieniła - nie poznasz na ulicy kto urodzony w Dobrzeszowie, a kto w Warszawie.

Trzymajcie za mnie kciuki - jutro przeklęty egzamin, chce mieć juz te dwóje za sobą.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 16:17   #4239
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki, jedziemy z TZ do jego rodzicow na weekend (ranyyy ale bedzie gadania o ślubie, mam nadzieję, że sie powstrzymam i nie pokłócę z przyszłą teściową.....)
tak więc-miłego weekendu wszystkim życzę
Spokojnie... Moja teściowa jest też "niezła", ale jeszcze się z nią nie ścięłam nigdy. A na dodatek od zaręczyn zrobiła się milutka i kolekcjonuje dla mnie aniołki różne. Powiedziała mi, że: "Ty mi się kojarzysz z aniołkiem". Ech... Doznałam szoku, bo ona nigdy mnie specjalnie nie lubiła. Tak to odczuwałam przynajmniej...

Cytat:
Ja pierwsze słyszę, żeby młodego się wyprowadzało jakoś uroczyście z domu. Wiem, że pod domem młodej czasem stoi orkiestra i coś tam gra, jak goście przyjeżdżają i jak młodzi po błogosławieństwie wychodzą z domu. Mi się to osobiscie nie podoba, ale dosyć często tak się jeszcze robi.
Mówiąc o wyprowadzeniu chodziło mi o to, że u młodego jest osobne błogosławieństwo jego samego, przyjeżdża po niego starsza druhna i razem jadą do młodej.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ostatnio oglądałam wesela, z wyprowadzeniem, na wsi na podwórku, orkiestra, i kolega brata młodej przebrany za kobietę nie chciał oddać pana młodego, dopiero przekupili go wódką (wszystko bylo ustawione) super to wyszło. Ja jednak nie wyobrażam sobie takiej sceny na parkingu przed blokiem.
Takich z kolei zwyczajów to ja nie znam...
Stary 2008-02-08, 16:32   #4240
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Życzę Ci, żeby wątpliwości się wyjaśniły... Ale skąd nagle tyle tych wątpliwości? Pozwoliliście temu nagromadzić się?
Tylko ze moje watpliwosci nie są związane ze slubem. Kurcze.. to długa historia, opisywałam ją ze 3 dni temu na innym watku i juz nie chce powtarzac. ale to abslutnie nie chodziły o kłótnie przez slub. W tym jeszcze ani razu sie nie pokłócilismy. Tylko ja przez te wszytski watpliwosci do mojego TZ zaczełam miec watpliwosci co do sensu slubu... ale mam nadzieje, ze przejdzie.
Dzis mój TZ po mnie o 11 przyjechali... zawiózl do kilku fotografów i kamerzysty. No i fotografa pewnie juz mamy wybranego. Facet robi super zdjęcia takie z "charakterem" i z tego samego studia pewnie weźmiemy kamerzyste. dostalismy płytki z 2 weselami no i ogladalismy. JUtro przyjdzie TZ to sie jeszcze naradzimy i zadzwonimy (mam nadzieje).
a teraz informacje o nich (napiszcie co myslicie):
Kamerzysta:
1200zł, 4 godziny filmu, daje nam 3 DVD (ale nie sa one blokowane wiec spokojnie mozna samemu kopiowac )
kreci super filmy, nawet teledysk robi ze zdjęc młodych. po weselu młodzi przychodza i razem z nim oprawiaja film np, wstep czy ubieranie młodych moze byc w wersji romantycznej, komiediowej (a'la faceci w czerni itp)

Fotograf:
900zl wersja podstawowa: reportaz, slub, 2 godziny na weselu i 2 razy plener (krótki w dniu slubu takie godzinny) i innego dnia juz dlugi- jak bedzie brzydka pogoda to czekamy az bedzie aldna
za 150zł mozna jeszcze albym z 60 zdjęciami
i za kolejne 150zł kamerzysta jest całe wesele. i pewnie weżmiemy te wersje full wypas

dodatkowo dorzuca nam plytke ze zdjęciami, razem z nim wybieramy do nich retusze np. co ma byc czarno białe itp i kalendazr z naszymi zdjęciami

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 18:55   #4241
alizot
Raczkowanie

Też często kłóciliśmy sie przez gg. Ten głupi program to tylko wiele niedomówień. Często ja piszę coś w żartach, a on bierze na poważnie lub odwrotnie, nie ma to jak żywa rozmowa. Ostatnio częsciej gadamy prze skype z kamerką. To zdecydowanie lepsze, jesli nie można pogadac oko w oko
alizot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 20:29   #4242
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Co kraj to obyczaj.

Jutro TZ idzie sie pytac o sale (ciekawe czy szkola bedzie otwarta w sobote) i ma zadzwonic do tego zespołu.

Ja jestem zwolniona, bo egzamin.

Agatka jest już z nami
Stary 2008-02-08, 20:29   #4243
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
To świetnie!! Nam powiedziała, że zaliczka nie jest potrzebna, ale jak chcemy to możemy dać 100zl. A resztę dopiero przy odbiorze zdjęć. My wolimy mimo wszystko zapłacić tą zaliczkę, będę spokojniejsza.
no dokladnie my tez na pewno zaplacimy te 100zl kiedy jedziecie podpisac umowe?? zapisaliscie sie juz jakos olowkowo?
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
a ja myślałam, że to tylko u nas tak było...
my na szczescie nie gadamy przez gadu bo moj kochany w ogole nie korzysta z internetu mimo ze ma i jego bracia siedza czasami po 12 godz a nawet i 24 godz jak graja w tibie ale czesto klocimy sie przez tel i zazwyczaj ze ja nie moge spac u niego ( kocham spac z moim kochanym) mieszkamy w osobnych domach i czasami chce spac u niego (on u mnie nie moze ze wzgledu na moja babke ;/ ) no i u niego czasami nie moge...on ma 5 rodzenstwa i nie ma dla mnie miejsca jak sa wszyscy w domu...no i sa klotnie...bo ja tak bardzo chce spac ze szok hehe
Stary 2008-02-08, 21:42   #4244
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 22:27   #4245
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Tylko ze moje watpliwosci nie są związane ze slubem. Kurcze.. to długa historia, opisywałam ją ze 3 dni temu na innym watku i juz nie chce powtarzac. ale to abslutnie nie chodziły o kłótnie przez slub. W tym jeszcze ani razu sie nie pokłócilismy. Tylko ja przez te wszytski watpliwosci do mojego TZ zaczełam miec watpliwosci co do sensu slubu... ale mam nadzieje, ze przejdzie.
Ja rozumiem, że to nie dotyczy ślubu... Ale mimo wszystko życzę Ci, żeby wszystko się ułożyło!

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Tego nie napisałam, że ty dokładnie tak myślisz o ludziach ze wsi czy też iż się wywyższasz. Dyskusja była ogólnikowa, jeśli zauważyłaś. A na przyszłość po prostu napisz, że tobie to, a to się nie podoba. W końcu gusty są różne i każdy to rozumie... Pozdrowienia!
Stary 2008-02-08, 22:36   #4246
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rozumiem, że to nie dotyczy ślubu... Ale mimo wszystko życzę Ci, żeby wszystko się ułożyło!
dziękuję

Stary 2008-02-08, 23:19   #4247
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Rosette ja nie kierowałam swojego postu wprost i tylko do Ciebie . Mnie też nie chodzi o to żeby się z kimś kłócić czy przekonywać kogoś do swoich racjii tak się nie da, w końcu każdy ma prawo do swojego zdania. Chodziło mi o to, że ludzie zbyt często określają coś co im się nie podoba mienem "wiejskiego", a to może komuś sprawić przykrość...Kaffienka ma rację lepiej napisać, że się nie podoba i tyle - to określenie jest neutralne
Stary 2008-02-08, 23:20   #4248
zielony_motylek
Rozeznanie

Doszliśmy do wniosku, że chyba jednak nie zrobimy wesela.. tylko taki obiad dla najbliższych (dokładnej koncepcji jeszcze nie ma) w każdym razie niecałonocna impreza.. moi rodzice popierają pomysł, tata TŻ'ta też.. jedynie mama TŻ'ta nie jest zachwycona pomysłem ale jest jeszcze dużo czasu by to zmienić

Edytowane przez zielony_motylek
Czas edycji: 2008-02-09 o 00:06
zielony_motylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 09:14   #4249
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Treść usunięta
ja rozumiem dokladnie co chcialas powiedziec tez czasami uzywam takiego okreslenia...ale nie mam nic do ludzi ze wsi, bo sama przez pierwsze lata zycia chcialam mieszkac na wsi.... a teraz pragniemy wybudowac sie na wsi.... i kupic wlasnego konia

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Doszliśmy do wniosku, że chyba jednak nie zrobimy wesela.. tylko taki obiad dla najbliższych (dokładnej koncepcji jeszcze nie ma) w każdym razie niecałonocna impreza.. moi rodzice popierają pomysł, tata TŻ'ta też.. jedynie mama TŻ'ta nie jest zachwycona pomysłem ale jest jeszcze dużo czasu by to zmienić
Stary 2008-02-09, 15:16   #4250
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no dokladnie my tez na pewno zaplacimy te 100zl kiedy jedziecie podpisac umowe?? zapisaliscie sie juz jakos olowkowo?
Mamy wstępną rezerwację, ale na pewno jeszcze w tym miesiącu pojedziemy spisać umowę

Jutro idziemy na Targi ślubne i już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że będzie kilku kamerzystów i pozbieramy jakieś przykładowe płyty do oglądnięcia, bo przyznam, że nie chce mi się do każdego osobno jeździć.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 15:28   #4251
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiąc o wyprowadzeniu chodziło mi o to, że u młodego jest osobne błogosławieństwo jego samego, przyjeżdża po niego starsza druhna i razem jadą do młodej.
Nie znam tego zwyczaju, ale co region to inne tradycje

Cytat:
No jasne, jeśli chcecie uroczysty obiad to tak zróbcie. Moja przyjaciółka brała ślub cywilny, a po nim zrobili przyjęcie dla najbliższej rodziny-jakieś 30 osób Był obiad, kawa, ciasto, przystawki i kolacja. Tańczyli do muzyki z płyt- wszyscy się tak dobrze bawili, że ok północy dopiero impreza się skończyła, a w zamiarze miała być do 21, 22.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 15:51   #4252
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli tak pragniesz, to ok. Mój Tata też chcę, żeby mój ślub miał podobne zakończenie. Ale jest w tej chęci sam, więc na pewno tak nie będzie.

Cytat:
Nie znam tego zwyczaju, ale co region to inne tradycje
Jak się okazuje, nasz kraj jest bardzo bogaty w sensie kulturalnym. Szkoda więc, że wiele ludzi widzi tylko to co obce jako najlepsze...

Strippi, my też chcemy się budować na wsi. TŻ ma działkę pod Krakowem. Wioska totalna. Chciałabym mieć kiedyś hodowlę piesków, więc myślę, że będzie pięknie, jak się już tam urządzimy...
Stary 2008-02-09, 19:28   #4253
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny wczoraj pisałam wam o tym kamerzyscie i fotografie na których sie pewnie zdecydujemy. Co o nich sadzicie?? (chodzi o cenę i to co proponują)- film kręcony jest rewelacyjnie a zdjęcia tez sa super - takie z pomyslem

Stary 2008-02-09, 20:52   #4254
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Mamy wstępną rezerwację, ale na pewno jeszcze w tym miesiącu pojedziemy spisać umowę

Jutro idziemy na Targi ślubne i już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że będzie kilku kamerzystów i pozbieramy jakieś przykładowe płyty do oglądnięcia, bo przyznam, że nie chce mi się do każdego osobno jeździć.
No kochana ja tez tam bede jutro moze sie gdzies miniemy
Stary 2008-02-09, 21:19   #4255
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a u nas ani w okolicy nie ma targów slubnych. najbliżej jest warszawa, ale tam 130 km drogi

Stary 2008-02-09, 22:14   #4256
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Egzamin zdany, na 3 ale zawsze.

Teraz dwa tygodnie odpoczynku i spokojnie się wszystkim zajmę.

W poniedziałek jesteśmy umówieni z zespołem. co prawda został im termin na 5 września (a jak wcześniej pytałam to i 29 VIII był wolny).
W poniedziałek idę też ostatecznie dowiadywać się o tę salę (ona nie jest jakaś oblegana - bo to nic szczególnego - ale tanio). Wybrałam tez drugi zespół. Demo na stronie nam się podoba. Oba w cenie 2500 (to dużo?)

Do kucharki też mamy już namiar, gotowała u rodziny.

Kamerzystów też mam kilku - teraz tylko popytać jakie mają ceny.

A we wrześniu do księdza. Aha a propo, skończyliśmy z TZ w szkole średniej kurs przedmałżeński (mamy papierek), czy oprócz tego będą jeszcze w kościele jakieś spotkania, nauczania?

No i usilnie namawiam TZ na kurs tańca.

Pozdrawiam

Agatka jest już z nami
Stary 2008-02-09, 22:27   #4257
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Strippi, my też chcemy się budować na wsi. TŻ ma działkę pod Krakowem. Wioska totalna. Chciałabym mieć kiedyś hodowlę piesków, więc myślę, że będzie pięknie, jak się już tam urządzimy...
ojjj jakie piekne marzenia
Stary 2008-02-10, 00:04   #4258
Rybulka
Zakorzenienie

Scio, gratuluję zdanego egzaminu
Stary 2008-02-10, 09:20   #4259
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzięki.

No to jestem dziś pierwsza. Dzień dobry kobietki i miłej niedzieli Wam życze

Agatka jest już z nami
Stary 2008-02-10, 09:39   #4260
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja druga
I muszę się tu przepisać z wątku na 2010 rok

Data ślubu nam się zmieniła konkretnie o rok Bardzo ładna teraz jest, same dziewiątki: 19.09.2009r.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości