|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Trochę odżyłam, część śniadania się we mnie utrzymała
![]() Zaktualizowałam wątek, z tych info co wysyłałyście mi w ostatnich dniach. W sumie nam obojgu podobają się staropolskie imiona, ale nie aż tak chyba, żeby je wybierać dla dziecka, choć gdyby był syn to mąż coś przebąkiwał o Mścigniewie ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
A o wyrzeczeniach to chyba powinien poważnie z Tobą porozmawiać - kto czego się wyrzeka? ![]() Ale nie mamy wyjścia, zaciskamy poślady i jedziemy dalej, by być szczęśliwymi rodzicami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Kpz poważnie brzmi, daj znać koniecznie co powiedzą w szpitalu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mamy wózek, zdjęcia później. pani w cenie wózka dała nam oryginalną dostawke i adaptery do maxi cosi, więc świetna okazja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Wtajemniczenie
|
KPZ trzymam kciuki za to, zeby wszystko ok wyszło w szpitalu. Co do TZta to... brak mi slow. Zachowuje sie jakby mial 17 lat? Super, ze w koncu powiedzial Ci, ze sie boi. Biedny. Nikt procz niego sie nie boi, a juz szczegolnie nie Ty, mimo, ze to TY nosisz bobasa pod serduchem, Tobie sie zmienia cialo, Ty bedziesz rodzila i to TY odczuwasz wszystko na wlasnej skorze... no ale on sie boi. Eh.
Gratuluję poznania plci, i ukazania sie JEDNAK jajeczek <3 My jutro jedziemy na skan. Nie chce mi sie wstawac, jechac tam i czekac w kolejce i w ogole, ale nie moge sie doczekac jak zobacze bejbula w brzuchu ^^ pewnie znow bede tak sie zapowietrzac z emocji, ze ciezko bedzie cokolwiek zobaczyc haha. Moze uda nam sie poznac plec. Obyyyyy. Dodatkowo zrobialam salatke warzywna. Byl prosty plan: MALO! nie wyszlo ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2345 |
Zakorzenienie
|
Donka, trzymam kciuki za jutro, koniecznie daj znać co i jak i kto tam mieszka.
![]() Chciało Ci się tyle kroić? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A no, chciało, chcialo. To byl moj pomysl, ze chetnie bym sobie w kuchni przy garach posiedziala haha Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2347 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Dzis mialam wizyte. Nic nowego sie nie dowiedzialam. Przytylam 1kg.
5.10 kolejna wizyta i bedzie usg <3 to juz bedzie 29 tc ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam poduszkę ciążową do spania i od dziś śpimy pod oddzielnymi kołdrami.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Zadomowienie
|
Donka powodzenia na wizycie i życze Ci żeby Twój maluch chwalił się swoimi atutami jak mój dzisiaj. Synio wystawił nam dzisiaj jaja jak dzwony, zero krempacji
![]() Sałatka jarzynowa pycha, też ostatnio robiłam i smakowała jak nigdy ![]() Zrobiłam zamówienie na makaszka ![]() ![]()
#2352 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65351981]Mnie też nie było półtora dnia, a tu 4 strony do nadrobienia, wstydu nie macie! ![]() ![]() Gratuluję wszystkim udanych połówkowych i ujawnionych synków ![]() U mnie wczoraj / dzisiaj z przygodami... Rano pojechałam do promotora, poświęcił mi dosłownie 4min, w mgr nie zerknął i bez tego stwierdził, że jestem w czarnej dupie. Nic mi nie pomógł i mam wrażenie, że jestem z tą mgr dalej niż byłam wcześniej. ![]() Potem jechaliśmy na grilla urodzinowego kumpeli, było mega sympatycznie ![]() ![]() Zjadłam sporo i wypiłam, oczywiście bez alko, wracaliśmy koło 22:30 i przed wyjściem jeszcze byłam w kibelku. 15min później już w drodze na autobus zaczął mi się Armageddon w brzuchu... Może mała się jakoś przekręciła, nie wiemy, ale z minuty na minutę nagle zapragnęłam bardzo odwiedzić kibelek - z jedynką, dwójką, wymiotami... ![]() ![]() Orlica kuruj się Biedactwo ![]() cornflower_girl, obca7 gratuluję udanych wizyt i wyników ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() donka_bez_ogonka kciuki za jutro, dawaj znać jak coś będziesz wiedzieć ![]() I dziękuję za wszystkie rady dotyczące rożka, będę celować w dwustronny wiązany i chyba też odwiedzę osławioną już tutaj stronę makaszki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zadomowienie
|
Agnes ja zamówiłam płaską podusie razem z kocykiem będzie ten sam wzór. Jak nie od razu to kiedyś się przyda. Ogólnie to warto mieć jakąś poduszkę chociażby po to żeby położyć na niej dziecko w czasie karmienia
![]()
#2354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wstawiam fotkę ciuszków upolowanych wczoraj, razem 12zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Zadomowienie
|
Witam się już z domku, prawie po urlopie
![]() Byłam wczoraj w tej Ikei...i zglupialam. -czemu te łóżeczka tak bardzo się różnią cenami -czy potrzebne zdejmowane szczebelki -czy kupować osłonke na łóżko -czy przewijak stojący czy mobilny -jaki ten przewijak - dmuchany z osłonka czy taki ceratowy -czy dziecku potrzebna pościel? -czy kupić kołdrę czy kocyk? -czy w ogóle potrzeba poduszki? -gdzie to w ogóle wszzystko będzie stało. W sypialni czy od początku robić Małemu pokój? -czy potrzebne są zawieszki przy przewijaku? -jaki materacyk do łóżeczka? -z jakich materiałów najlepiej kupować pościel,prześcieradło itp -na jakiej wysokości przydaje się przewijak? -który z pierdyliarda gadżetów naprawdę się przydaje bo nie stać mnie na wszystko? -a w ogóle skąd mam wiedzieć co mi się przyda a co nie.. A potem byliśmy w Smyku i było to samo. Az mi się w głowie zaczęło kręcić. Czuje się taka głupia i niedouczona w tym temacie ze masakra ![]() żeby nie było nie proszę Was o o odpowiedzi na wszystkie te pytania, to są chyba bardziej pytania do siebie samej. Ja po prostu nie wiem od czego zacząć,każdy ma.swoje teorie... masakra ![]() Nie nadrobie wszystkiego ale mignelo mi ze Orlica coś się kiepsko czuła - zdrowka! Donka_bez_ogonka dziś na badaniu powodzenia! KPZ ja rozumiem przerażenie o faceta ale miał już ze dwadzieścia tygodni żeby sobie z tym e głowie poradzić,czas być mężczyzną i stanąć na wysokości zadania. Gratuluję zakupów z makaszki,jak juz mówiłam my będziemy brać z majecznie.pl bo to sklep kolegi wiec najpierw poogladam na żywo i będę błagać o porady co się przyda. Generalnie to chyba stanęło na tym ze nie robimy szafy przesuwnej u nas tylko na razie w małym pokoju,a łóżeczko i przewijak wstawiamy w te wnęke w której miała być szafa w sypialni. Bo lepiej dziecko mieć w tym samym pokoju. Tylko ze my mamy ściany brązowe ale trudno, może Młody będzie lepiej spał w takim ciemnym wnętrzu heheh. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Zaraz się biorę za nadrabianie wszystkich zdjęć na kompie bo na telefonie nie widzę. A ja.od 24 sierpnia przytyłam dwa kilo... Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Aha no i na urlopie zainwestowałam we wkładki laktacyjne po tym jak w drodze na szlak zalało mi bluzkę i musiałam się prac w mcdonaldzie... a tw wkładki wyglądają jak podpaski wycięte w kółeczka. Mówię do męża po całym dniu ze spoko tylko mi się cycki pocą w tym. I mąż mnie uświadomił ze założyłam je na odwrót. No brawo, tego nawet instrukcja użytkowania nie przewidziała... Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#2356 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Imię absolutnie nie jest wybrane i nie wiem teraz jak mówić do brzuszka.
![]() Cytat:
![]() Wydaje mi sie jednak, że ta przeprowadzka będzie inna, bo jeździliście pewnie za pracą, a teraz powód jest inny i o to mi najbardziej chodzi. A Tż jak wróci będzie miał zatrudnienie? Też mieszkałam w UK 3 lata i bardzo chciałam wrócić. ![]() ![]() Rozłąka z TŻ nie będzie lekka, ale dacie radę i szybko minie. ![]() Cytat:
![]() My np. Mieliśmy mieszkać w domu, mieć pokój dla Dzidzi, a jeszcze długo będziemy na starym mieszkaniu w mikroskopijnej sypialni i problem mebli odpada, bo ledwo co zamieścimy łóżeczko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Furjatka jesteś boska z tymi wkładkami. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No nic, trzeba sie pilnowac dla dobra dziecka. Dieta bezcukrowa (bezciasteczkowa), nie solić i jeść czerwone mięso bo coś mi żelazo leci. A ja nie lubie mięsa, będzie katorga. Furjatka jak sobie wkładki przykleilas do cycków to przynajmniej nie pogubisz ![]() ![]() Ja mam pytanie do Was dziewczyny z innej beczki. Krew pępowinowa: bankować czy nie?
Dwa szczęścia😍 Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-09-17 o 08:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
A ja nic nie przytyłam.
![]() Candid rozmowa o tym toczy się w klubie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2359 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapomniałam się pochwalić że udało naprawić się telewizor i wyszło 200zł ![]() Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-09-17 o 08:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Wtajemniczenie
|
Jestesmy w drodze do szpitala. W torebce mam milke. Jak tylko wysiade z autobusu mam zamiar ja zjesc. Cala.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2361 |
Zadomowienie
|
Niebie dzięki. Zapomniałam że jest klub. Ach ten kalafior ciążowy
![]() Pequenina ubranka boskie ![]()
Dwa szczęścia😍 Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-09-17 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Wtajemniczenie
|
Dziecko nie wspolpracuje. Siedze w poczekalni i pije wode, bo nie mozna sprawdzic dokladnie serca i buski nie chce dziec pokazac.
Widzielismyyyyy noge jedna... Druga I... Byl malutki dzyndzel ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2364 |
Rozeznanie
|
furjatka, pościeli w ogóle nie zaleca się dla noworodków, bo mogą się nią nakryć przez sen i udusić. Czyli ani poduszki, ani kołdry nie potrzeba na start. Kocyk na pewno tak, ale nie do spania, tylko do otulania w trakcie dnia. Zamiast pościeli rożek/otulacz/śpiworek lub zupełnie nic. Z tych samym powodów nie zaleca się ochraniaczy na szczebelki (kilka stron wcześniej była o tym dyskusja). Wszelkie zawieszki/zabawki mogą spokojnie poczekać, bo noworodek i tak nie będzie ich dostrzegał, a może coś dostaniecie w prezencie
![]() Co do poduszki do wózka, to jeżeli już, to taki motylek co amortyzuje główkę, ale ta środkowa część powinna być maksymalnie płaska. Ale też nie jest konieczna i na pewno nie można na niej zostawiać dziecka, jeżeli go nie obserwujemy. donka, daj maleństwu chwilę, żeby ten cukier z czekolady do niego dotarł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- yyy jaka oslonka na lozko?? - przewijak nakladany na lozeczko lub komode- jesli takowa posiadasz - posciel niepotrzebna do ok 1rz, wystarczy kocyk/spiworek - zero poduszek - u nas wszystko stalo i bedzie stac w sypialni nie zamierzam migrowac co godzine do innego pokoju - zawieszki przy przewijaku??? O co chodzi? Co to? - u nas 3 lata byl bez uszkodzen zwykly piankowy. Naj naj sa lateksowe, a ostatnio ktos chwalil pianka-konopia. Ja kupie chyba znowu pianke - przescieradlo bawelna lub frotka jak dla mnie - przewijak na wysokos i lozeczka To moj monimalizm ktory wystarczy ![]() Lezaczek do kapieli niepotrzebny akurat. A wkladki lakracyjne wyprobuj kilka az trafisz na swojego faworyta |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Wtajemniczenie
|
Zie_l_ona. Czekolade zdjadlam ok godzin temu. Teraz zlopie wode ^^
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2368 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zadomowienie
|
Leżaczek do kąpieli będzie u nas zamiast wanienki bo my go wstawiamy bezpośrednio do naszej wanny. Tak wygodniej będzie.
Dzieki dziewczyny !!!!!! Jesteście kochane. Zawieszki przy przewijaku to chodziło mi o to ze są takie np kosze na pieluchy lub materiałowe kieszenie żeby mieć pod ręką zasypki oliwki itp. Czyli się potwierdza ze zero poduszki u kołdry. Może dlatego się wahalam bo na wszystkim zdjęciach i obrazkach typu "pokój przygotowany na przyjście dziecka" ta pościel leży w łóżeczku. Może dlatego że bez niej wygląda pusto hahaha. Dziękuję za wszystkie rady jesteście niezastapione!! Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- A z ta osłonka na łóżeczko to właśnie też słyszałam że nie powinno być ale dziewczyny na fb pisały ze nie ma.opcji żeby się tym dziecko udusilo. Ale właściwie to po co to jest? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.