Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-17, 10:33   #1171
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Każda zrobi jak uważa. Patrząc na to co może zagrażać dzidziusiowi musiałabym popaść w paranoje i obsesje.
Żadnych maskotek , poduszek itd takie małe dziecko też nie może mieć w łóżeczku bo może się niechcący poddusić...

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-17 o 10:34
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 10:37   #1172
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Hej! Ja zaraz idę na marszo-bieg na rzecz hospicjum dziecięcego. Odebrałam wczoraj pakiet startowy i jestem zwarta i gotowa! Rok temu zrobiłam 10 okrążeń w ciągu godziny, a dziś liczę na 3-4 😀 Trzymajcie kciuki 

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
super inicjatywa
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 10:39   #1173
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
Planuje właśnie na bema chociaż to sie jeszcze okaże bo nie jestem w Białymstoku zameldowana ale na dowodzie mam cały czas stary białostocki adres
na fejsie maja stronę - wpisz w wyszukiwarce szkoła rodzenia na bema mozna sie zapisywać od 21 tygodnia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Znajoma też miała z tym problem, bo ona zameldowana w Fastach, a to jakby już nie Białystok. Ale sie udało. To nie zmieniaj dowodu
Widziałam już strone, ale myślałam że można samego zapisania sie dokonac wczesniej. Jak bedziesz już zapisana i bedziesz potrzebowac kompana to dawaj znac. Ja bede ciągnac TZ na zajecia, ale pewnie same teoretyczne bo on ma kiepskie godziny pracy, dodatkowe zajecia itp
karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 10:48   #1174
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Znajoma też miała z tym problem, bo ona zameldowana w Fastach, a to jakby już nie Białystok. Ale sie udało. To nie zmieniaj dowodu
Widziałam już strone, ale myślałam że można samego zapisania sie dokonac wczesniej. Jak bedziesz już zapisana i bedziesz potrzebowac kompana to dawaj znac. Ja bede ciągnac TZ na zajecia, ale pewnie same teoretyczne bo on ma kiepskie godziny pracy, dodatkowe zajecia itp

To super wiadomość może mi tez się uda jak nie to najwyżej zostanie któraś z płatnych.
U mnie TZ tez różnie pracuje wiec towarzystwo pewnie mi sie przyda

Stary 2016-09-17, 11:04   #1175
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Witam! nie śpie od 4 rano

mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk, a nie kolejny objaw - bezsennosc

strasznie się wkurzyłam, bo spanie w 1 trym to moja ulubiona czynnosc, w weekendy wstaje w ciazy wcesniej niz zwykle, tzn. teraz ciagiem spie max 10h, kiedys potrafilam i 15

Ale żeby o 4 miec oczy jak 5 zł po 4,5h snu

w dodatku dzisiaj mam gosci takze musze w południe sie położyć, bo zasnę...ich % pobudzą, a mnie co

zapiszę się za jakiś czas, nie chce żeby znajomi o ciąży dowiedzieli się z fb, przynajmniej ci bliżsi, także jeszcze wstrzymuje się.

Do szkoly to do jednej tylko chyba, bo tam chyba sie deklaruje wtedy wybor polożnej żeby było bezpłatnie.
Tej agnieszki to nie kojarze?
to kiedy chcesz informowac bliskich o ciazy?)
agnieszka czajkowska, u nas byla na tych warsztatach bezpieczny maluch. bardzo spoko

hm jak dla mnie to szkola rodzenia bezplatna to jedno. a wybor połoznej to drugie. ja polozna mam ze swojej wioski... ni jak sie to ma do położnych w mojej klinice czy w szpitalu w którym bede rodzic czy w szkole rodzenia...

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Każda zrobi jak uważa. Patrząc na to co może zagrażać dzidziusiowi musiałabym popaść w paranoje i obsesje.
Żadnych maskotek , poduszek itd takie małe dziecko też nie może mieć w łóżeczku bo może się niechcący poddusić...
tez tak mysle...

pospałąm do 10...wspolczuje Wam tych 4, 5 rano
Stary 2016-09-17, 11:38   #1176
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
ja kupowałam dla córki ( i odbiór w sklepie aby nie płacić za dostawę) jakość była w porządku, w sumie jedne legginsy tylko się skurczyły pidżamki, rajstopy,tshirty -super. Kupowałam jak były promocje i za 80zl sporo sztuk wyszło
Wpadnę tam dziś po obiedzie, może coś jeszcze będzie na miejscu

Posprzątałam mieszkanie i padam. Zaraz zabieram się za przygotowanie "prawie fit" pizzy na obiad
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 11:54   #1177
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
No jasne,żekażdy zrobi po swojemu, każdy ma swój rozum i podejmie swoje decyzje.
Ja osobiście uważam, że niemowlakowi zabawki w łóżku i poduszka są zupełnie zbędne, przecież i tak ich nie używa do conajmniej 3msc. Mam za to upatrzoną karuzelkę nad łóżko. Jak ją zobaczyłam to się zakochałam
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 12:38   #1178
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
No myślę, że były wypadki śmiertelne to nie taka przesada Nam też nic się nie przytrafiło, ale to nie znaczy, że to niemożliwe. Poduszki też nie używaliśmy do chyba pierwszego roku życia.
Maluchy nie potrafią się same przekręcać, najgorzej jak już zaczynają, uda się raz, ale drugi raz już nie i może skończyć się twarzą przyciśniętą do ochraniacza
Wypadki śmiertelnie były chybe tylko w Ameryce. W Polsce jeszcze o tym nie słyszałam i jeszcze nigdy nikogo nie spotkałam w swoim życiu kto by miał, lub słyszał o takim przypadku.

14/40

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Takim tokiem rozumienia też nie można by było dziecka brać do swojego łóżka a jak już to brać go na goły materac. Albo kłaść dziecko na posadzkę, bo przecież może się obrócić na brzuszek i udusić o materac. Wszędzie i we wszystkim można doszukać się zagrożenia. Ważne, żeby nie popaść w paranoje i zawsze widzieć tylko niebezpieczeństwo.

14/40

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Pieke pleśniaka. Wczoraj tak mi się zachciało, że chciałam robić o 24. 😂

14/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:19   #1179
ydzia
Raczkowanie

Hej! plesniak uwielbiam musze poprosić mamę żeby mi upiekla robi przepyszny
Dziewczyny a co myślicie o misiach szumisiach? Zastanawiałam się czy warto kupić?

ydzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:25   #1180
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Hej! Ja zaraz idę na marszo-bieg na rzecz hospicjum dziecięcego. Odebrałam wczoraj pakiet startowy i jestem zwarta i gotowa! Rok temu zrobiłam 10 okrążeń w ciągu godziny, a dziś liczę na 3-4 😀 Trzymajcie kciuki ☺

]
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
to kiedy chcesz informowac bliskich o ciazy?)
agnieszka czajkowska, u nas byla na tych warsztatach bezpieczny maluch. bardzo spoko

hm jak dla mnie to szkola rodzenia bezplatna to jedno. a wybor połoznej to drugie. ja polozna mam ze swojej wioski... ni jak sie to ma do położnych w mojej klinice czy w szpitalu w którym bede rodzic czy w szkole rodzenia...

tez tak mysle...

pospałąm do 10...wspolczuje Wam tych 4, 5 rano
do końca 1 trymestru poinformowałam tylko baaardzo bliskie osoby z rodziny i 2 pary znajomych, resztę planowałam później, a że potem wyszedł urlop to dopiero teraz będę mówić. Dzisiaj zaczynam ale jakos na fb jeszcze nie chce ujawniać, może do połowy chociaż

a jak wyjdzie zobaczymy, miałam do polowy nic nie kupić, a wczoraj kupiłam 3 pierwsze ciuszki radocha niezla

a co do szkoły to chyba nie do końca są to osobne sprawy, bo w niektórych szkołach żeby nie płacić to musisz się właśnie zdeklarować na położna od nich.
Na mama gaja też chyba tak jest, przynajmniej ja to tak rozumiem:

W odpowiedzi na Państwa potrzeby do naszej oferty dodaliśmy płatny udział w samym kursie naszej Szkoły Rodzenia. Koszt kursu 400 zł. Kursy płatne odbywają się w trybie weekendowym (bez wyboru położnej środowiskowej).
Stary 2016-09-17, 13:40   #1181
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o misiach szumisiach? Zastanawiałam się czy warto kupić?

Chyba lepiej sprawdzić czy taki miś będzie uspokajał dziecko i wtedy kupić. Z tego co widziałam to te miski tanie nie są. Na mojego synka nie działał żaden szum, ale na synka koleżanki już tak.

14/40

Paulina
Stary 2016-09-17, 13:42   #1182
mariea
Zakorzenienie

Masz racje Lilotka, ja bym najpierw sprawdziła suszarką albo aplikacją na telefonie czy to działa na dziecko i wtedy bym kupiła. teraz kurierem jednego dnia się zamawia, a drugiego jest więc nie ma problemu
Stary 2016-09-17, 13:58   #1183
minula
Wtajemniczenie

Cytat:

Z sensorem placzu? To ma jakiś sens, bo zadziała zanim dziecko się wybudzi. Mój maluch akurat nie potrzebował szumu do spania, więc nigdy nie testowalam. Koleżanka bardzo sobie chwali ma tego z sensoremi twierdza ze dzieki temu przesypia noce, bo mała się nie wybudza, tylko przysypia.
U mnie jest to na liście prezentowej sama kupować nie chcę, ale jako prezent czemu nie
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:16   #1184
sQuaara
Zakorzenienie

generalnie do szkoły rodzenia nie trzeba iść a wybrać położną wypada...
bede musiałą poczytać bo wybraną położną już mam
wiem ze nie ma nic wspólnego szpital w którym rodzisz, a położna która odwiedzi Cie w domu. no to przyszpitalne nie powinny wymagać wyboru ich położnej

ktos wie dokladnie/
Stary 2016-09-17, 14:32   #1185
justkonev
Zakorzenienie

Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
do końca 1 trymestru poinformowałam tylko baaardzo bliskie osoby z rodziny i 2 pary znajomych, resztę planowałam później, a że potem wyszedł urlop to dopiero teraz będę mówić. Dzisiaj zaczynam ale jakos na fb jeszcze nie chce ujawniać, może do połowy chociaż
Ja np na fb wogole nie bede nic o ciąży pisać, dowiedzą się pewnie dopiero jak sie dziecko urodzi

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Chyba lepiej sprawdzić czy taki miś będzie uspokajał dziecko i wtedy kupić. Z tego co widziałam to te miski tanie nie są. Na mojego synka nie działał żaden szum, ale na synka koleżanki już tak.

14/40
Dobry pomysł

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:59   #1186
mariea
Zakorzenienie

ja na fb w ogóle się nie chwalę żadnymi prywatnymi sprawami. pewnie po urodzeniu jedną fotkę wrzucimy żeby poinformować ogół, a tak to nic. najbliższa rodzina i przyjaciele już od dawna wiedzą
ehh idę spać, kolejny dzień w środku dnia łapie mnie senność nie do pokonania. chce mi się jednocześnie spać i jeść, wybieram spanie
Stary 2016-09-17, 15:04   #1187
Lilotka
Zakorzenienie

Ja na fb nie wstawiam zdjęć syna. Kiedy sam sobie zdecyduje, że będzie korzystać z tego portalu wtedy będę się nim chwalić. 😂

14/40

Paulina
Stary 2016-09-17, 15:12   #1188
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ja np na fb wogole nie bede nic o ciąży pisać, dowiedzą się pewnie dopiero jak sie dziecko urodzi

Dobry pomysł

Ja to samo.. śmieszą mnie zdjęcia na fb z usg albo testu ciazowego... Ale cóż... Jak nie ma się komu pochwalić w realu to trzeba chociaż wirtualnie

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Ja miałam głupią sytuację jak byliśmy u rodziców TŻta. Mają duży jednorodzinny dom. Więc my siedzieliśmy sobie na dole z męża bratem i jego żona. Młody miał wtedy z 5 mc. Polozylismy go spać i mąż przykryl go nasz kołdra w łóżeczku bo tam nie mielsimy takiej małej pościeli. Siedzieliśmy na dole. Nawet drinka sobie wypilam bo teściową z tesciem nie piją alkoholu więc zadeklarowali się ze w razie co będą zaglądać do małego w nocy.
Po jakiejś godzince kontrolnie poszłam sprawdzić czy u małego wszystko ok.. i wiecie co???? On zaplatal się w tą kołdrę. Buzek mial całą przykryta i plakal.. pewnie gdybym wtedy nie przyszła kto wie jakby to się skończyło jak to zobaczyłam to normalnie się poryczalam bo to nasza wina!! Kto normalny przykrywa dużą kołdra malutkie dziecko... Jak sobie pomyslalam co może się stać to nie spuscilam małego już z oka przez całą noc!! Wyobraźcie sobie co by było potem.. matka z ojcem drinkuja a dziecko się udusilo...
Ehh jak sobie to przypomnę...

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 15:42   #1189
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Ja to samo.. śmieszą mnie zdjęcia na fb z usg albo testu ciazowego... Ale cóż... Jak nie ma się komu pochwalić w realu to trzeba chociaż wirtualnie

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Ja miałam głupią sytuację jak byliśmy u rodziców TŻta. Mają duży jednorodzinny dom. Więc my siedzieliśmy sobie na dole z męża bratem i jego żona. Młody miał wtedy z 5 mc. Polozylismy go spać i mąż przykryl go nasz kołdra w łóżeczku bo tam nie mielsimy takiej małej pościeli. Siedzieliśmy na dole. Nawet drinka sobie wypilam bo teściową z tesciem nie piją alkoholu więc zadeklarowali się ze w razie co będą zaglądać do małego w nocy.
Po jakiejś godzince kontrolnie poszłam sprawdzić czy u małego wszystko ok.. i wiecie co???? On zaplatal się w tą kołdrę. Buzek mial całą przykryta i plakal.. pewnie gdybym wtedy nie przyszła kto wie jakby to się skończyło jak to zobaczyłam to normalnie się poryczalam bo to nasza wina!! Kto normalny przykrywa dużą kołdra malutkie dziecko... Jak sobie pomyslalam co może się stać to nie spuscilam małego już z oka przez całą noc!! Wyobraźcie sobie co by było potem.. matka z ojcem drinkuja a dziecko się udusilo...
Ehh jak sobie to przypomnę...

Całe szczęście że nic się nie stało! Ciesze się że mamy małe mieszkanie, tak samo dziadkowie. Można wtedy usłyszeć płacz nawet zza ściany.

Co do fb, to jestem zapisana w wielu grupach o mamach/dzieciach, ale się nie udzielam i nie udostepniam, więc znikoma szansa aby znajomi coś zauważyli.

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 15:45   #1190
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Całe szczęście że nic się nie stało! Ciesze się że mamy małe mieszkanie, tak samo dziadkowie. Można wtedy usłyszeć płacz nawet zza ściany.

Co do fb, to jestem zapisana w wielu grupach o mamach/dzieciach, ale się nie udzielam i nie udostepniam, więc znikoma szansa aby znajomi coś zauważyli.

My właśnie od maja tego roku zamieszkalismy w domu. I sypialnie mamy u góry. Zastanawiałam się jak to bedzie jak np zrobimy grilla a maleństwo będzie spalo. Będę co chwilę latała do góry.. A może któraś mama ma doświadczenie z elektroniczną niania??? Jeśli tak to macie jakieś sprawdzone?

Stary 2016-09-17, 15:54   #1191
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
My właśnie od maja tego roku zamieszkalismy w domu. I sypialnie mamy u góry. Zastanawiałam się jak to bedzie jak np zrobimy grilla a maleństwo będzie spalo. Będę co chwilę latała do góry.. A może któraś mama ma doświadczenie z elektroniczną niania??? Jeśli tak to macie jakieś sprawdzone?

Kurcze niby słyszy się sporo dobrych opinii ale jednak nie powierzylabym życia swojego dziecka jakiejś maszynce

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 15:57   #1192
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Kurcze niby słyszy się sporo dobrych opinii ale jednak nie powierzylabym życia swojego dziecka jakiejś maszynce

No ale mi nie chodzi o zycie dziecka bo przecież wiadomo że będę zaglądala co jakiś czas. Ale wolałabym w razie czego mieć coś takiego.
No bo ja nie wyobrażam sobie siedzieć ciągle przy dziecku kiedy ono będzie spało. Przecież też mamy swoje życie, mamy znajomych, rodzinę która nas odwiedza.

Stary 2016-09-17, 16:11   #1193
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem ze nie ma nic wspólnego szpital w którym rodzisz, a położna która odwiedzi Cie w domu. no to przyszpitalne nie powinny wymagać wyboru ich położnej

ktos wie dokladnie/
Sr nie powinno wymagać wybrania ich położnej, chyba że szkoła jest finansowana przez nfz. Wtedy ta położna, prowadzi w zakresie swoich kompetencji profilaktykę grupową czyli sr, żeby uczestniczyć trzeba być jej klientem/pacjentem. W wawie sr finansowane są przez miasto, więc nie wiąże się to z wyborem położnej. Położna jak i lekarza można zmienić 2 razy w roku.
Te szpitalne, które są jako środowiskowe, odwiedzają w domu pacjentki, ale mogą mieć ograniczenie co do odległości km.
Przysługują spotkania przed porodem z położna środowiskowa (2 albo3) więc zawsze na takim spotkaniu można dowiedzieć się wszystkiego co nas interesuje.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 16:16   #1194
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

My mamy nianie elektroniczną, korzystałam z niej często, zwłaszcza ze byłam i będę w domu sama, jest dużo rzeczy do zrobienia w domu, niania wielokrotnie ratowała sytuacje
Stary 2016-09-17, 16:18   #1195
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
My mamy nianie elektroniczną, korzystałam z niej często, zwłaszcza ze byłam i będę w domu sama, jest dużo rzeczy do zrobienia w domu, niania wielokrotnie ratowała sytuacje
A jaka masz? Jakiej firmy? Zadowolona z niej jesteś?

Stary 2016-09-17, 16:57   #1196
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

ktos wie dokladnie/
może właśnie te przyszpitalne inaczej, ja mówię na podstawie tej mama gaja, bo rozumiem, że właśnie tam jest ona bezpłatna dla osób, które zdeklarują wybór położnej stamtąd.

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ja na fb w ogóle się nie chwalę żadnymi prywatnymi sprawami. pewnie po urodzeniu jedną fotkę wrzucimy żeby poinformować ogół, a tak to nic. najbliższa rodzina i przyjaciele już od dawna wiedzą
ehh idę spać, kolejny dzień w środku dnia łapie mnie senność nie do pokonania. chce mi się jednocześnie spać i jeść, wybieram spanie
ja nie informuje o ciąży na fb, chodziło mi o to, że jak dołacze do grupy to to się wyświetli jednak, a najpierw chcę poinformować osobiście tych znajomych z którymi jestem blisko, a nie żeby się domyślili po grupie.
Stary 2016-09-17, 17:33   #1197
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

ja bede miala plytke oddechu na takie rzeczy...zeby dziecko przezylo beze mnie jak bede 10-15m dalej... i bujaczek na dole bedzie stał
nie bede koło dziecka na palcach chodzic wiec licze ze nasze rozmowy z tarasu nie beda go budzic
zreszta jak przyjda grile to dziecie bedzie mialo z pol roku

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Sr nie powinno wymagać wybrania ich położnej, chyba że szkoła jest finansowana przez nfz. Wtedy ta położna, prowadzi w zakresie swoich kompetencji profilaktykę grupową czyli sr, żeby uczestniczyć trzeba być jej klientem/pacjentem. W wawie sr finansowane są przez miasto, więc nie wiąże się to z wyborem położnej. Położna jak i lekarza można zmienić 2 razy w roku.
Te szpitalne, które są jako środowiskowe, odwiedzają w domu pacjentki, ale mogą mieć ograniczenie co do odległości km.
Przysługują spotkania przed porodem z położna środowiskowa (2 albo3) więc zawsze na takim spotkaniu można dowiedzieć się wszystkiego co nas interesuje.
dzieki )

Cytat:
może właśnie te przyszpitalne inaczej, ja mówię na podstawie tej mama gaja, bo rozumiem, że właśnie tam jest ona bezpłatna dla osób, które zdeklarują wybór położnej stamtąd.

ja nie informuje o ciąży na fb, chodziło mi o to, że jak dołacze do grupy to to się wyświetli jednak, a najpierw chcę poinformować osobiście tych znajomych z którymi jestem blisko, a nie żeby się domyślili po grupie.
a moze tam jest odwrotnie. ze jak idziesz na platna weekendowa to nie przysługuje Ci wybór połoznej. a nie ze bez poloznej to trzeba palcic...wydaje mi sie ze fakt weekendu oznacza płacenie..

laski czy czułyscie wibracje w bruzchy/ mam wrazenie jakby moje dziecie wpadło w rezonans...takie dziwne uczucie... albo jakby we mnie był balonik w ktorym jest mini dziurka i delikatnie ucieka powietrze...googluje niby drgania dobrze..ale sie martwie troche... zobacze czy po jedzeniu maluch bedzie kopał jak zawsze...
Stary 2016-09-17, 17:39   #1198
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
A jaka masz? Jakiej firmy? Zadowolona z niej jesteś?

Baby ono, mi się chyba trafił bardzo dobry egzemplarz, bo oni nie trzeszczy, ani nie piszczy, jestem bardzo zadowolona
Stary 2016-09-17, 17:58   #1199
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
ja bede miala plytke oddechu na takie rzeczy...zeby dziecko przezylo beze mnie jak bede 10-15m dalej... i bujaczek na dole bedzie stał

nie bede koło dziecka na palcach chodzic wiec licze ze nasze rozmowy z tarasu nie beda go budzic

zreszta jak przyjda grile to dziecie bedzie mialo z pol roku

dzieki )

a moze tam jest odwrotnie. ze jak idziesz na platna weekendowa to nie przysługuje Ci wybór połoznej. a nie ze bez poloznej to trzeba palcic...wydaje mi sie ze fakt weekendu oznacza płacenie..

laski czy czułyscie wibracje w bruzchy/ mam wrazenie jakby moje dziecie wpadło w rezonans...takie dziwne uczucie... albo jakby we mnie był balonik w ktorym jest mini dziurka i delikatnie ucieka powietrze...googluje niby drgania dobrze..ale sie martwie troche... zobacze czy po jedzeniu maluch bedzie kopał jak zawsze...

A moze to czkawka ?

Stary 2016-09-17, 18:09   #1200
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Ja najpierw sprawdzę czy dziecko lubi szum, jesli nie, to szkoda pieniędzy.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości