|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III
Każda zrobi jak uważa. Patrząc na to co może zagrażać dzidziusiowi musiałabym popaść w paranoje i obsesje.
Żadnych maskotek , poduszek itd takie małe dziecko też nie może mieć w łóżeczku bo może się niechcący poddusić...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-09-17 o 10:34 |
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super inicjatywa
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widziałam już strone, ale myślałam że można samego zapisania sie dokonac wczesniej. Jak bedziesz już zapisana i bedziesz potrzebowac kompana to dawaj znac. Ja bede ciągnac TZ na zajecia, ale pewnie same teoretyczne bo on ma kiepskie godziny pracy, dodatkowe zajecia itp |
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To super wiadomość może mi tez się uda jak nie to najwyżej zostanie któraś z płatnych. U mnie TZ tez różnie pracuje wiec towarzystwo pewnie mi sie przyda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)agnieszka czajkowska, u nas byla na tych warsztatach bezpieczny maluch. bardzo spoko ![]() hm jak dla mnie to szkola rodzenia bezplatna to jedno. a wybor połoznej to drugie. ja polozna mam ze swojej wioski... ni jak sie to ma do położnych w mojej klinice czy w szpitalu w którym bede rodzic czy w szkole rodzenia... Cytat:
![]() pospałąm do 10...wspolczuje Wam tych 4, 5 rano
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Posprzątałam mieszkanie i padam. Zaraz zabieram się za przygotowanie "prawie fit" pizzy na obiad
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście uważam, że niemowlakowi zabawki w łóżku i poduszka są zupełnie zbędne, przecież i tak ich nie używa do conajmniej 3msc. Mam za to upatrzoną karuzelkę nad łóżko. Jak ją zobaczyłam to się zakochałam
|
|
#1178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
14/40 ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
14/40 ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Pieke pleśniaka. Wczoraj tak mi się zachciało, że chciałam robić o 24. 😂 14/40 |
||
|
|
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
Hej! plesniak uwielbiam
musze poprosić mamę żeby mi upiekla robi przepyszny Dziewczyny a co myślicie o misiach szumisiach? Zastanawiałam się czy warto kupić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powodzenia! Cytat:
ale jakos na fb jeszcze nie chce ujawniać, może do połowy chociaż ![]() a jak wyjdzie zobaczymy, miałam do polowy nic nie kupić, a wczoraj kupiłam 3 pierwsze ciuszki radocha niezla ![]() a co do szkoły to chyba nie do końca są to osobne sprawy, bo w niektórych szkołach żeby nie płacić to musisz się właśnie zdeklarować na położna od nich. Na mama gaja też chyba tak jest, przynajmniej ja to tak rozumiem: W odpowiedzi na Państwa potrzeby do naszej oferty dodaliśmy płatny udział w samym kursie naszej Szkoły Rodzenia. Koszt kursu 400 zł. Kursy płatne odbywają się w trybie weekendowym (bez wyboru położnej środowiskowej).
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
14/40 |
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Masz racje Lilotka, ja bym najpierw sprawdziła suszarką albo aplikacją na telefonie czy to działa na dziecko i wtedy bym kupiła. teraz kurierem jednego dnia się zamawia, a drugiego jest więc nie ma problemu
|
#1183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jest to na liście prezentowej sama kupować nie chcę, ale jako prezent czemu nie
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie do szkoły rodzenia nie trzeba iść a wybrać położną wypada...
bede musiałą poczytać bo wybraną położną już mam ![]() wiem ze nie ma nic wspólnego szpital w którym rodzisz, a położna która odwiedzi Cie w domu. no to przyszpitalne nie powinny wymagać wyboru ich położnej ![]() ktos wie dokladnie/
|
#1185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lutówki 2017 ❤ cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
ja na fb w ogóle się nie chwalę żadnymi prywatnymi sprawami. pewnie po urodzeniu jedną fotkę wrzucimy żeby poinformować ogół, a tak to nic. najbliższa rodzina i przyjaciele już od dawna wiedzą
ehh idę spać, kolejny dzień w środku dnia łapie mnie senność nie do pokonania. chce mi się jednocześnie spać i jeść, wybieram spanie
|
#1188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Ja miałam głupią sytuację jak byliśmy u rodziców TŻta. Mają duży jednorodzinny dom. Więc my siedzieliśmy sobie na dole z męża bratem i jego żona. Młody miał wtedy z 5 mc. Polozylismy go spać i mąż przykryl go nasz kołdra w łóżeczku bo tam nie mielsimy takiej małej pościeli. Siedzieliśmy na dole. Nawet drinka sobie wypilam bo teściową z tesciem nie piją alkoholu więc zadeklarowali się ze w razie co będą zaglądać do małego w nocy. Po jakiejś godzince kontrolnie poszłam sprawdzić czy u małego wszystko ok.. i wiecie co???? On zaplatal się w tą kołdrę. Buzek mial całą przykryta i plakal.. pewnie gdybym wtedy nie przyszła kto wie jakby to się skończyło jak to zobaczyłam to normalnie się poryczalam bo to nasza wina!! Kto normalny przykrywa dużą kołdra malutkie dziecko... Jak sobie pomyslalam co może się stać to nie spuscilam małego już z oka przez całą noc!! Wyobraźcie sobie co by było potem.. matka z ojcem drinkuja a dziecko się udusilo... Ehh jak sobie to przypomnę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do fb, to jestem zapisana w wielu grupach o mamach/dzieciach, ale się nie udzielam i nie udostepniam, więc znikoma szansa aby znajomi coś zauważyli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No bo ja nie wyobrażam sobie siedzieć ciągle przy dziecku kiedy ono będzie spało. Przecież też mamy swoje życie, mamy znajomych, rodzinę która nas odwiedza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te szpitalne, które są jako środowiskowe, odwiedzają w domu pacjentki, ale mogą mieć ograniczenie co do odległości km. Przysługują spotkania przed porodem z położna środowiskowa (2 albo3) więc zawsze na takim spotkaniu można dowiedzieć się wszystkiego co nas interesuje. |
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy nianie elektroniczną, korzystałam z niej często, zwłaszcza ze byłam i będę w domu sama, jest dużo rzeczy do zrobienia w domu, niania wielokrotnie ratowała sytuacje
|
#1195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1196 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie bede koło dziecka na palcach chodzic wiec licze ze nasze rozmowy z tarasu nie beda go budzic ![]() zreszta jak przyjda grile to dziecie bedzie mialo z pol roku ![]() Cytat:
)Cytat:
laski czy czułyscie wibracje w bruzchy/ mam wrazenie jakby moje dziecie wpadło w rezonans...takie dziwne uczucie... albo jakby we mnie był balonik w ktorym jest mini dziurka i delikatnie ucieka powietrze...googluje niby drgania dobrze..ale sie martwie troche... zobacze czy po jedzeniu maluch bedzie kopał jak zawsze...
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moze to czkawka ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

super inicjatywa
właśnie na bema 

pidżamki, rajstopy,tshirty -super. Kupowałam jak były promocje i za 80zl sporo sztuk wyszło

jak to zobaczyłam to normalnie się poryczalam bo to nasza wina!! Kto normalny przykrywa dużą kołdra malutkie dziecko... Jak sobie pomyslalam co może się stać to nie spuscilam małego już z oka przez całą noc!! Wyobraźcie sobie co by było potem.. matka z ojcem drinkuja a dziecko się udusilo...