|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Kasiu bedzie dobrze
melduj sie ![]() Styska ja tez na chłodne okłady i ogórka bym postawiła. Moze cos pomoże. Natka nie mam pojęcia co Ci doradzić :/ sama nie kupuje takich rzeczy:/ jak cos znajdziesz to sie pochwal ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#332 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Amol polecam na zatoki (inhalacje i smarowanie) ![]() Cytat:
![]() Witam się w dwupaku, nie urodziłam po wczorajszej pełni także bukuje sobie kolejny termin 16.10 !!
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia i co jeśli miejsc nie będzie?
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu! Trzymam mocno kciuki!!! Dawaj nam znać koniecznie, co u Ciebie
|
#335 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mojej Janeczki też pełnia nie wzruszyła,obie spokojnie spałyśmy,choć noc była naprawdę bardzo widna. A tak w ogóle to szkoda,że pogoda ma się popsuć.Jakoś tak raźniej byłoby jechać na porodowke w pełnym sloncu,w letniej sukience🌸🌻🌅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Skoro i tak trafię do piekła, to po drodze mogę zaszaleć" ![]() 23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png Edytowane przez marrticzka Czas edycji: 2016-09-17 o 09:49 |
||
|
|
|
#336 |
|
Erudycja
|
A ja się cieszę, że przy porodzie będzie chłodniej
i tak pewnie będę płynąć a takie +30 nie ulatwiloby sprawy. Dzisiaj mam dzień w domu więc dzień sprzątania. Za 10minut podnoszę 4 litery i idę coś robić żeby czas mi szybciej zleciał, jeszcze półtorej dnia zanim zobaczę tzta na dłużej niż kilka minut. I przed nami ostatnie zakupy "domowe" przed narodzinami córy
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zimny okład i pij dużo wody. Ja taka wstałam we środę. |
|
|
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny już trochę puściło, dodałam makijaż i powiedzmy ze ujdzie
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się sobotnio! miałam iść na 17 na spotkanie chustomaniaczek, a teraz dowiaduję się że jest przełożone na 12. A ja dopiero piję kawę i muszę jeszcze umyć głowę.
KC Karolajna, fajnie to wygląda. Szkoda tylko, że jeszcze musisz się użerać z wykonawcami. styska, torebki z herbaty pomagają podobno. WKasiarr, powodzenia! Trzymaj się tam cieło i pisz jak sprawy wyglądają. |
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
No to Ewula rodzimy razem podczas kolejnej pełni wyjąc do księżyca
Styska pewnie wygladasz bosko jak zawsze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#341 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w ten sobotni poranek
Wczoraj był 16-sty, a więc równo miesiąc został do terminu porodu... Zaczynam stresować się porodem... W poniedziałek wizyta u gina, zobaczę jak tam z Małym, czy znowu urósł ![]() Cytat:
A już najgorsze jest jak mi się trafi w necie jakaś historia porodowa.... Strach się bać ![]() Karolajna gratuluję postępów w remoncie mieszkanka. Zobaczysz - wyprowadzicie się od teściów i sytuacja się uspokoi ![]() Inka mimo iż jesteś silną kobietą, to każda ma jakieś granice wytrzymałości... Nie wiem, jeżeli twój tż serio ma takie podejście, to on Ci tylko szkodzi zamiast pomagać i to w takim okresie, na ostatniej prostej.... trzymaj się! Gosia po prostu - WOW!! Zazdroszczę takiego pięknego zdjęcia, wyglądacie z córeczką jak profesjonalne modelki... ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#342 |
|
Erudycja
|
Miraya bo faceci fizycznie nie odczuwają posiadania dziecka tak jak my.
Ostatnio najbardziej wkurza mnie to jak mój tz jeździ. Ciągle go proszę "WOLNIEJ!!!" przecież nigdzie się nam/jemu tak nie spieszy, żeby jechać tak szybko. A dla niego prosta, pusta droga, to jak zaproszenie do wcisniecia gazu do dechy. W ogóle do niego nie dociera, że wiezie żonę, dziecko, a nawet samego siebie i jest odpowiedzialny za trzy życia. Liczę, że jak już zobaczy tą swoją ukochaną córeczkę, to jej bezpieczeństwo będzie dla niego sprawa pierwszorzedna. A to się wiąże też z posiadaniem dwójki rodziców
|
#343 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja uwaga wynikała zapewne z tego, że kiedyś miałam taką znajomą co wszelkie brudy ze swojego życia prała w mojej obecności i bardzo źle to na mnie wpływało. Wiecie, toksyczna baba, u której wszystko jest nie tak i na pewno u mnie też będzie. Więc nie ma sensu cieszyć się z dziecka, dobrego męża, bo ona też się cieszyła, a potem jedna wielka lipa. I ma ochotę się rozwieźć. Ja też tak będe miała. I te jej złote rady na wszystko... Wrr.... Potrafiła zepsuć każdy dzień. Może dlatego przewrażliwiona jestem. Wybaczcie Cytat:
Myślę, że to przyjdzie z czasem na pewno. Nasi faceci nie czują ruchów, nie myślą o tym, że będą karmić itp. Jak widzę jak mój mąż traktuje inne niemowlaki w rodzinie i jaki jest w nie zapatrzony albo chociażby z jaką miłością podchodzi do psa (tak, do psa) to jestem przekonana na 100%, że nasza córka będzie jego oczkiem w głowie. Choć na chwilę obecną też tak jak Wy sama zajmowałam się wyprawką itp. Edytowane przez Roosko Czas edycji: 2016-09-17 o 12:51 |
||
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Dziewczynki kochane moje!
Leżę na sali porodowej pod KTG i kroplówką nawadniającą. Jestem po aplikacji żelu do szyjki macicy. Do 14:30 mam tu leżeć. Potem na salę. Czekanie. Może się zacząć akcja po samym żelu, a jeśli nie to jutro oxy. Dwie położne na sali strasznie przyjemne i sympatyczne. Nie mam wyniku GBS wiec podadzą mi profilaktycznie antybiotyk jak sie cos zacznie dziać. Dzięki za wsparcie!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-17 o 13:02 |
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu kochana jestesmy z Toba
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
Dominika- dziękuję, ale dzisiaj mój wygląd przeszedł sama siebie. Powiedziałam ze maja mi to zretuszować, bo źle się czuje a że to kolega mojego brata to mam odebrać w poniedziałek i zdjęcia będą idealne, zobaczymy
![]() Wkasiarr - kciuki kciuki kciuki! Trzymaj się kochana ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
A ja się właśnie obudziłam. Co prawda o 8 wstałam zrobiłam śniadanie sobie i mężowi i kanapki do pracy, ale o 10 poszłam znowu spać. Tomek od dwóch dni słabiej się ruszal- nie tak ze mi brzuch skacze i aż się czasem skrzywie. Chyba faktycznie czuje tez te moje obciążenie sprzątaniem i ogarnianiem mieszkania choć sporo mama się wyreczalam. Ale nerwy tez swoje robią. Wiec dzisiaj trochę dłużej pospalam i nie będę nic robić na budowie. Raczej.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Wkasiar mega kciuki żeby sprawnie i szybko akcja przebiegła. Niebawem będziesz tulić maleństwo ❤
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Kasia trzymam również kciuki żeby wszystko szybko i bezproblemowo poszło!
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie!
Będę Wam raportować w miarę możliwości. Zaciskajcie kciuki za mnie i Szymka! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiaaa! trzymamy kciuki bardzo mocno!!! oby szybko i w miarę bezboleśnie było po wszystkim i żebyś tuliła zdrowego, szcześliwego Szymka w ramionach!!!
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Gosia przecież to ty miałaś byc kolejna! Stysia Gdzie jestes i ten cholerny grudzień? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, trzymajcie się dzielnie
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj ostatecznie dopięliśmy sprawę wózka. W domu stoi już bryka: Bebetto Holland kolor Lj 195 + fotelik Cybex Aton 4.
Następną wizytę mam 23.09. Wczuwam i wsłuchuję się w ruchy maleńkiej, w poniedziałek skoczę do położnej posłuchać jej serduszka. Staram się nie myśleć o tej pępowinie i zająć się chociażby sprawami budowy. Z niecierpliwością odliczam dni, już niedługo.
|
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia!!!! 3mam kciuki aby poszło po tym żelu
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
Bluegirl brawo Ty
kolejna sprawa z głowy ja tez dzis zrobiłam resztę zamówień (wydałam kupe kasy i serio nie wiem na cholerę mi kolejny kocyk ale nie mogłam sie oprzeć :P) i tak oto zostały mi do kupienia: chusta, kosz na śmieci, zestaw do lewatywy, czopki glicerynowe i moge rodzic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny w ten weekend jest darmowa dostawa ze smyka. I korzystając z okazji chciałam zamówić tą poduszke klin. Polecacie?
Nie bardzo wiem którą wybrać... 1.http://www.smyk.com/cottolare-podusz...-60x38-cm.html 2.http://www.smyk.com/catalog/product/...iala-36x60-cm/ 3.http://www.smyk.com/catalog/product/...klin-60x36-cm/ Poradzicie? A jakie wy kupiłyście? |
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
Kasia trzymajcie się 😊
Zazdroszczę Ci mocno ze juz niedługo będzie tulic maleństwo ze sobą megilla i withi_as a my z końcówki naszej listy kiedy będziemy na tym etapie 😉
|
|
#360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

melduj sie 

oby poszło szybko i sprawnie