|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#4442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W DDTVN było o tych nowych znakach zodiaku ![]() Uporałam sie z prasowaniem w końcu miałam w planach w przyszłym tygodniu prac dzieciowe to ma być do 12st Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4443 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj właśnie jadę odebrać moje paczuchy i teraz brakuje mi z wyprawki tylko kilku rzeczy typu krem ochronny na mróz, jeszcze kilka pieluszek tetrowych i rurka na kolki.Cytat:
![]() Soso, Zingi- wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i zdrówka zarówno dla Was, jak i dla maluszków |
||
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do maści na sutki, lanolina musi być zmywana przed karmieniem ? ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- To tak jak ja. Koszule do porodu kupowalam tydzień 😂 |
|
|
|
|
#4445 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za życzenia, nie ma to jak podwójne urodziny
Co do ustawienia fotelika, to dobra jest odp 3, przesuwamy pałąk w stronę oparcia kanapy, tak jakby w stronę bagażnika. Dlaczego? A dlatego, że przy gwałtownym hamowaniu najpierw dziecko jest wciskane pleckami w fotelik i to jest ok, ale potem auto "odreagowuje" w drugą stronę, czyli odrzuca nas do tyłu. Jesli pałąk będzie skierowany do bagaznika, to swietnie nam zblokuje fotelik i Młode nie poleci z całym fotelikiem na oparcie kanapy. Powiem Wam, że jak facet przywalił tym fotelikiem o oparcie, żeby pokazać co się wtedy dzieje, to wszystkim szczęki opadły Tak więc: wozimy dziecko jak najdłużej tylem do kierunku jazdy, pałąk odchylamy w kierunku bagażnika, nie wozimy dziecka w puchatych kurtkach i kombinezonach-bo pasy będą trzymać kurtkę, a nie dziecko. Zresztą zobaczcie na filmiku: https://m.youtube.com/watch?v=7X5vWZ16_bc |
|
|
|
#4446 |
|
Konto usunięte
|
Soso, wszystkiego najlepszego!
![]() Dziewczyny, mam termin za równe dwa miesiące
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a czy macie dużo ubranek takich grubszych? Mam na myśli coś więcej niż zwykle lekkie body, pajace czy śpiochy a bardziej jakieś sweterki itp
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4449 |
|
Konto usunięte
|
Ja w poniedziałek porozmawiam z panią położną na temat wyprawki
Zrobię listę i wreszcie wyruszę z Tż-tem na zakupy
|
|
|
|
#4450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy sie myle? czy i tak i tak poleci? dziwne to dla mnie ![]() a Ty masz juz fotelik? u Ciebie mozna ta raczkepaląk opuscic w dol??? ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
now kazdym razie ja mam malo i nie planuje nic dodatkowego kupowac |
||
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Umylam okna
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
Olaboga zapomniałam o przewijaku na śmierć! I kroplach na kolkę a zamówienie już czeka na odbiór w aptece😕
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
#4454 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo Ty!!! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
To chodzi o to ze ta raczka do trzymania fotelika ma byc ustawiona w takiej pozycji jak wtedy gdy korzystasz z fotelika jako nosidelka. Czyli pionowo do gory a nie opuszczona za daszek.
|
#4457 |
|
Konto usunięte
|
Zagadałam do Tż-ta czy słyszał o NASA i tych znakach zodiaku
Odpowiedział, że tak i teraz został baranem. Popatrzyłam na niego i mówię ''no zobacz jak to teraz pasuje'' Zabił mnie wzrokiem |
|
|
|
#4458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Zingi pisze ze to jednak zla pozycja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to jak to w koncu ![]() bo mi sie wydawalo ze jednak "2" jest najbezpieczniejsza bo jak damy niby ten palak za nozki dziecka, czyli calkowicie w dol to w sumie jak on nam zablokuje ten fotelik? no nie wiem, nie wiem...
|
|||
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko co w przypadku, jeśli fotelik z atestem, dobrą notą w testach itd itp nie ma możliwości ustawienia rączki przy nóżkach ? byłam, sprawdziłam moj, nie ma szans Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Ejj to moje dziecko wykończyć mnie nerwowo ta małą ruchliwością :-( może będzie małym leniwcem, co nie zmienia faktu, że to spr ruchów zaczyna się robić moją obsesja! ![]() Musze doczytać jak wygląda to fachowe liczenie ruchow, biorę zeszyt i będę notować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4460 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Natomiast doczytałam jeszcze, że należy sprawdzic, jakie dokładnie ustawienie sugeruje producent danego fotelika, bo mogą się trochę różnić. Chyba jeszcze napiszę do panów z Bezpiecznego Malucha , czy nie mają jakiś poglądowych zdjęć, jak to ma optymalnie wyglądać... |
||
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na warsztatach gadaja zeby nie trzymac raczki polozonej czyli na strone daszka, czy tez glowki dziecka bo tak rodzice czesto wlasnie robia zeby ulatwic sobie dostep do malucha.
Endozołzo, nie wygrasz LUF ![]() 18cs, 5cs po laparo szczęście trwało za krótko I ivf II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244 Edytowane przez zielinka_87 Czas edycji: 2016-09-17 o 13:45 |
|
|
|
|
#4462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie kojarzę modelu fotelika, w który można ostawic rączkę nad nóżkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
W którym foteliku da się tak rączkę ustawić ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko concord z tego co sie orientuje pozwala przewozic bez uniesionej raczki ale ten ratownik gadal ze to tak jak z funkcja lezenia w czasie jazdy, niby niektore foteliki maja ale i tak nie jest to zalecane.
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Hello. Wysprzątaliśmy z TŻ cały dom. Padam.
Soso, Zingi - sto lat dziewuszki! Cytat:
![]() Ja na pewno kupię jedną medelę calmę (no albo 2 butle + 1 smoczek) na początek i zobaczymy dalej, jaka będzie potrzeba. |
|
|
|
|
#4465 |
|
Konto usunięte
|
Zingi też ma dzisiaj urodziny? W takim razie również życzę wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#4466 |
|
Wtajemniczenie
|
Zingi wszystkiego najlepszego urodzinowego, sto lat!
Zamówiłam w 5 10.15 spódniczke dla Zosi, rozmiar 74, dziś rozpakowywałam zakupy z 3letnią siostrzenicą i Majcia właśnie gania w tej sukieneczce. Co za rozmiarówka ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Ja mam 2 buteleczki avent, siostra używała i polecała. Były w smyku niby w super ofercie pakowane po 2 szt. |
|
|
|
#4467 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tak troche, pod katem pi razy drzwi 45 stopni, ze wlasnie ona ma byc o ta kanape zaparta caly czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
az kazalam nasz ze strychu przytargac i u nas tez nie mozna tak tej raczki ustawic. albi zupelnie do gory albo na godzine 12 ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
"Jaka jest prawidłowa pozycja pałąka w fotelikach 0-13 kg? - Jedni mówią, że powinien spoczywać na oparciu, inni z kolei każą ustawiać go w pozycji pionowej. Kto ma rację? - Wszyscy...
Paweł Kurpiewski w najnowszej części naszego wideo FAQ tłumaczy, że ustawienie pałąka zależy od danego modelu fotelika. Nie ma reguły, która pasowałaby do wszystkich fotelików 0-13 kg. Każdy producent wskazuje taką pozycję pałąka, jaka jest najlepsza dla jego fotelika. Producent decyduje o tym po pierwsze na etapie konstruowania fotelika. Po drugie na podstawie crash-testów, w których fotelik brał udział z taką, a nie inną pozycją pałąka. BeSafe w foteliku 0-13 iZi Sleep (4 w testach ADAC) oraz Jane w foteliku Strata (5 w testach ADAC) wymagają pochylenia pałąka do pozycji takiej, by opierał się on o oparcie fotela samochodowego. Maxi-Cosi Cabrio Fix (pierwszy fotelik w testach z oceną 5) i cała generacja fotelików Roemer Baby Safe Plus (z najwyższymi ocenami w testach) zarówno przy mocowaniu na bazie, jak i przy użyciu pasów wymagają użycia pałąka w pozycji pionowej - takiej jak do noszenia. Z kolei foteliki Britax i Graco dla niemowląt produkowane na rynek amerykański wymagają podczas jazdy samochodem opuszczenia pałąka do tyłu. W tym przypadku nie ma koncepcji lepszych i gorszych. Na rynku dostępnych jest wiele różnych konstrukcji i wiele koncepcji ochrony dających dobre wyniki w testach zderzeniowych. Drogi Rodzicu, czytaj instrukcje obsługi i stosuj się do zaleceń producenta! Tylko w ten sposób zapewnisz swojemu dziecku maksimum ochrony podczas jazdy samochodem." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz blue a na tych warsztatach mówili wyraznie ze concord dopuszcza zlozony palak za glowke dziecka ale mimo to nie jest to zalecane i zeby w takie bzdury nie wierzyc. W kazdym razie polozony za glowke dziecka do pozycji lezacej nie ochroni przed niczym.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

Mąż inwalida 
ale też są doświadczonymi tatusiami( jeden z 3, drugi z 1 dzieciem) i powiem szczerze, widać, że wiedzą, o czym mówią.

czy sie myle? czy i tak i tak poleci? dziwne to dla mnie 

rosi: