|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Dostalam wczoraj od szwagra kombinezon blekitny minky sikam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
1474089064432.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2763 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Nie mam szans być na bieżąco
jesteście mega szybkie!!Wczoraj trzy godziny probowalam zalogować się na stronę laboratorium by wziąć wyniki do lekarza. W ostatniej chwili się udało. Glukoza: 88, 178 i 156 więc cukrzyca ![]() Na szczęście skierowanie do przychodni a nie do szpitala. Już wiem że nie mogę pieczywa zadnego(tak miałam poprzednio) kasz, ryżu, ziemniaków, soków, owoców, slodyczy, ciast. Masakra...Czy któraś jeszcze ma cukrzycę ciążową? Co jeść? Jak żyć? ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- 25 tc ![]() Mała waży 880 gram! Wczoraj na wizycie u lekarza dowiedziałam się że mimo zszycia szyjka się skraca . Mam leżeć plackiem i do kontroli za tydz.
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-09-17 o 08:53 |
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra miala i szczerze to sie wkurzala bo czasem po bulce miala wyzsza glukoze niz po batonie.. i jakos nie pamietam zeby z polowy rezygnowala super! niech rosnie malenstwo ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2766 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Slez6 miałam zalegiscie id przedwczoraj. Wczoraj mialam jakus zabiegany dzien w pracy, a po byli znajomi i siedzieliśmy do późna.
Co do poduszki to ja wogole nie zamierzam kupowac. Kocyk minky juz jeden mam. Mialam szyc sama ale maszyna mi ostatnio tak szypli, ze sie tylko niepotrzebnie stresuje. Czy tylko z moją pamiecia jest tak źle? Pisalyscie o kalafiorze zamiast mózgu... oj dopadł mnie na maxa!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Folinka... pytalas co mnie przekolalo do szczepienia na krztusiec. Poczytalam troszke wiecej niz wcześniej i stwierdziłam, ze jednak tu sa takie ilosci narodowosci rozbych i nacji, ze bezpieczniej bedzie sie zaszczepic. Okazalo sie, ze najbardziej dziala to szczepienie wykonane do 32 tc. I tak tez planuje zrobic, isc na szczepienie w 28 tygodniu. Zupelnie przypadkiem tez okazalo sie, ze jednego z byłych managerów (polaka) syn zmarl tu na krztusiec. Bylam zszokowana bo on juz u nas nie pracuje kilka lat a to sie stalo niedawno. Jego zona odmowila szczepienia w czasie ciazy. Razem z mezem stwierdziliśmy, ze jednak sie zaszczepie jezeli jest szansa, ze uchronie Lili przed ta choroba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2769 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz Ktg robi się od 24 tc. W szpitalu1*dziennie, od 28 tc 2*dziennie, a potem 3*dz. Tak więc mogłaś mieć już zlecone to Ktg. Uważaj na siebie!!! Ja po tej glukozie z sokiem z 2 cytryn miałam palącą zgagę przez cały dzień. Koszmar W ogóle mam po tej glukozie taki dziwny śliski posmak w ustach i nic mi nie smakuje ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- "Napisane przez kaziowa ďżź Wiem, że najlepiej jeśli mój lekarz jest w szpitalu, w którym rodzę, ale no warunki i ograniczona obecność Tż-ta mnie przed tym blokuje... Czy myślicie, że lepiej olać komfort, a żeby lekarz był w tym szpitalu, czy wybrać jednak lepsze warunki?" Nie masz gwarancji ze podczas twojego porodu będzie twój lekarz w szpitalu. Ja bym wybrała szpital z lepszymi warunkami i lepszą opieką. Będzie bezpieczniej. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-09-17 o 10:48 |
||
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
ale słodkie
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja 3 latka nadal spi na takiej plaskiej podusi z kompletu do wozka wiec ten tego nawet ta lozeczkowa jest przez nia wywalana bo jej nie pasuje.Na poczatku dziecko na niczym miekkim i przytulnym nie powinno byc. Zauwazcie se nawet rogale do karmienia sa dosyc twarde ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
haha tez mam kilka par nieuzytkow ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten motylek do wozka moze jest ok musze poczytac o nim troche bo 3lata temu nie bylo takiego wynalazku. Jednaj do fotelika bym nie wkladala |
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyzej sie dokupi ![]() u mnie w domu wszyscy chorzy.. chyba zrobie sobie herbate z cytryna i miodem.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W lipcu jak rodzilam szlafrok byl zbedny, wogole go nie zalozylam ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Co do ktg ja po dniu terminu mialam co 2 dni ktg w szpitalu na IP i nikt kasy za to nie chcial wiec nie wiem skad Wy macie za to oplaty |
||
|
|
|
#2775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Że akurat na Ciebie trafiło, nie dość że ta szyjka, leżenie, to jeszcze to. Chyba póki co wszystkie na wątku mamy dobre wyniki...Trzymaj się tam Dobrze, że malutka ładnie rośnie! Cytat:
Ja jeszcze się zastanawiam. Wczoraj z kolei czytałam, że tu znowu wymazu na gbs nie robią w standardzie Jeszcze się upewnię u położnej i pewnie zrobię prywatnie.
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
kuzwa mam ochote na kebaba... :/
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś taka paskudna pogoda... leje od rana ;/ mam zapalone światło bo tak ciemno
no i co tu robić... no jeść...
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie slonce co jakis czas sie wynurza ale jest chlodno..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2779 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie dosyć, że cukrzyca, to i z szyjką nie tak jak powinno być. No właśnie to jest to, że nawet podszycie nie daje nam gwarancji. Chyba nie ma skutecznej metody żeby to zatrzymać dlatego leż i zaciskaj nogi ![]() Co do cukrzycy to nie pomogę Cytat:
Nie, myślę, że to jednak była pomyłka. Mój szpital w takim razie na starych zasadach leci, bo nawet tętno maluszka słuchają u mnie dopiero po skończonym 28tc, a ktg bodajże po 30, albo po 32tc Nawet dziewczyna, która leżała ze mną i miała tydzień mniej ode mnie, na wypisie w zaleceniu dostała to samo. Jej wypis poszedł do poprawy, bo doktorka oznajmiła, że to pomyłka. Na poprawę czekała 1,5 godziny. Ja ze swoim więc już siedziałam cicho ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A może ty na nfz chodziłaś do lekarza? bo te opłaty są u mnie tylko w przypadku wizyt prywatnych i to bez względu na to czy na ktg idę do swojego lekarza, czy na IP.
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leż placuszkiem a szyjka się uspokoi, musi! |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
Przyszla mi poducha do spania U... jestem w szoku jej wielkoscia.. nie wiem czy tz sie zmiesci do lozka, mimo, ze mamy 2m szerokosci...
Alez ja mam dzis lenia. Nic mi sie nie chce robic. Obiecalam sobie, ze przesadze dzis storczyki ale moj len przebija dzis wszystkie moje plany!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno sie zmiescie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też deszczowo i mrocznie. Aż senność bierze
|
|
|
|
#2784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na wtorek planuję zrobić domową tortillę z kurczakiem. Music girl bardzo ci współczuje tej cukrzycy, moja koleżanka miała w dwóch ciążach i jej siostra też. U mnie pogoda dziś średnia, deszczu nie ma ale za to wieje i jest chłodno. |
|
|
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Mmm kebab...
Też bym zjadła! A na dodatek tu nie spotkałam takich dobrych, jak mam obczajone w moim Tarnówku Chyba trzeba będzie się zadowolić tym co jest Już daaawno nie grzeszyłam obiadowo!
|
#2789 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, czy zastanawiałyście się już powoli nad tematem szczepień po narodzinach i tych szczepionkach na NFZ i 5w1 i 6w1. Wiem, że to temat rzeka ale po prostu pytam czy już o tym rozmyślałyście Moja psiapsióła stoi właśnie przed wyborem i dużo ostatnio czytałam a i tak nie przyniosło mi to jakiegoś konkretnego zdania Jedynie znalazłam to: http://www.mamowato.pl/2015/08/szcze...cia-czyli.html, gdzie opisane jest troszkę po ludzku o tych szczepieniach i to: https://www.szczepienia.pl/kalendarz...gram-na-piatkejak klikniecie w zielone kółeczko pobierz kalendarz szczepień to wszystko będzie wypisane. Może którejś z Was się przyda. Edytowane przez ewelinuus Czas edycji: 2016-09-17 o 14:43 |
|||
|
|
|
#2790 | |||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tylko zeby ktoś zawiozł
![]() Cytat:
Cytat:
moze w tyg szybciej.. Cytat:
no ja w sumie nie wiem.. podobno ta na pneumokoki 500 zł kosztuje..
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

Już wiem że nie mogę pieczywa zadnego(tak miałam poprzednio) kasz, ryżu, ziemniaków, soków, owoców, slodyczy, ciast. Masakra...
rosi: Już wiem że nie mogę pieczywa zadnego(tak miałam poprzednio) kasz, ryżu, ziemniaków, soków, owoców, slodyczy, ciast. Masakra...

Kiedyś przy Karolinie miała ktg u swojego gina i było to wliczone w cenę wizyty, ale wtedy nawet usg miałam w cenie wizyty. Teraz liczę się z dodatkową opłatą. Na pewno jak się leży w szpitalu, to takich kosztów się nie ponosi, bo chyba bym zbankrutowała jakby mi tak zapis robili 3x dziennie i wiesz, może dlatego dziewczyny kładą się tam już w dzień porodu 
Że akurat na Ciebie trafiło, nie dość że ta szyjka, leżenie, to jeszcze to. Chyba póki co wszystkie na wątku mamy dobre wyniki...
Jeszcze się upewnię u położnej i pewnie zrobię prywatnie.

Też bym zjadła! A na dodatek tu nie spotkałam takich dobrych, jak mam obczajone w moim Tarnówku