Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-17, 06:36   #2761
DoDoo
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
DoDoo, a chcesz normalny kocyk, czy minky łączony z bawełną? bo te bawełny są tak kolorowe i tak różnorodne, że spokojnie coś można wybrać. Tu np. masz i beż i brąz i biały i miętę i spokojnie uważam, że też pasuje. I dla chłopca i dla dziewczynki. Ale to taki pierwszy z brzegu przykład. Brzoskwinka/pomarańcz też super będzie tu pasować Nawet uważam, że masz zdecydowanie większe pole do popisu przy kolorystyce niż ja przy swoim szaro-niebieskim wózku
Minky z bawelna
Dostalam wczoraj od szwagra kombinezon blekitny minky sikam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-09-17, 07:11   #2762
DoDoo
Zakorzenienie

1474089064432.jpg

Stary 2016-09-17, 08:52   #2763
_music_girl
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Nie mam szans być na bieżąco jesteście mega szybkie!!

Wczoraj trzy godziny probowalam zalogować się na stronę laboratorium by wziąć wyniki do lekarza. W ostatniej chwili się udało.
Glukoza:
88, 178 i 156 więc cukrzyca
Na szczęście skierowanie do przychodni a nie do szpitala. Już wiem że nie mogę pieczywa zadnego(tak miałam poprzednio) kasz, ryżu, ziemniaków, soków, owoców, slodyczy, ciast. Masakra...

Czy któraś jeszcze ma cukrzycę ciążową? Co jeść? Jak żyć?

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

25 tc
Mała waży 880 gram!
Wczoraj na wizycie u lekarza dowiedziałam się że mimo zszycia szyjka się skraca . Mam leżeć plackiem i do kontroli za tydz.

Edytowane przez _music_girl
Czas edycji: 2016-09-17 o 08:53
_music_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 09:17   #2764
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość

Wczoraj trzy godziny probowalam zalogować się na stronę laboratorium by wziąć wyniki do lekarza. W ostatniej chwili się udało.
Glukoza:
Na szczęście skierowanie do przychodni a nie do szpitala.rosi: Już wiem że nie mogę pieczywa zadnego(tak miałam poprzednio) kasz, ryżu, ziemniaków, soków, owoców, slodyczy, ciast. Masakra...

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

25 tc
Mała waży 880 gram!
Wczoraj na wizycie u lekarza dowiedziałam się że mimo zszycia szyjka się skraca . Mam leżeć plackiem i do kontroli za tydz.
ja nie wiem bo ide we wtorek

moja siostra miala i szczerze to sie wkurzala bo czasem po bulce miala wyzsza glukoze niz po batonie..

i jakos nie pamietam zeby z polowy rezygnowala

super! niech rosnie malenstwo

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 09:23   #2765
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:

Glukoza:
Na szczęście skierowanie do przychodni a nie do szpitala. Już wiem że nie mogę pieczywa zadnego(tak miałam poprzednio) kasz, ryżu, ziemniaków, soków, owoców, slodyczy, ciast. Masakra...

25 tc
Mała waży 880 gram!
Wspolczuje Ci tego paskudztwa cukrzycy.

Stary 2016-09-17, 09:23   #2766
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Tej aukcji już nie widzę ale sprzedawca sie nazywał Luliloo

dziękuję

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
piękny

Cytat:

Glukoza:

25 tc
Mała waży 880 gram!
Ty to masz przerąbane..
Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja nie wiem bo ide we wtorek

moja siostra miala i szczerze to sie wkurzala bo czasem po bulce miala wyzsza glukoze niz po batonie..

i jakos nie pamietam zeby z polowy rezygnowala

super! niech rosnie malenstwo

ostatnio pan w piekarni narzekał że po jakimś chlebie ma cukier że strach się bać
Stary 2016-09-17, 09:55   #2767
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość

ostatnio pan w piekarni narzekał że po jakimś chlebie ma cukier że strach się bać
winogrono, banany maja duzo cukru..

masakra jednym slowem..

Stary 2016-09-17, 10:05   #2768
LuckySparkle
Zadomowienie

Slez6 miałam zalegiscie id przedwczoraj. Wczoraj mialam jakus zabiegany dzien w pracy, a po byli znajomi i siedzieliśmy do późna.

Co do poduszki to ja wogole nie zamierzam kupowac. Kocyk minky juz jeden mam. Mialam szyc sama ale maszyna mi ostatnio tak szypli, ze sie tylko niepotrzebnie stresuje.

Czy tylko z moją pamiecia jest tak źle? Pisalyscie o kalafiorze zamiast mózgu... oj dopadł mnie na maxa!!!

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Folinka... pytalas co mnie przekolalo do szczepienia na krztusiec. Poczytalam troszke wiecej niz wcześniej i stwierdziłam, ze jednak tu sa takie ilosci narodowosci rozbych i nacji, ze bezpieczniej bedzie sie zaszczepic. Okazalo sie, ze najbardziej dziala to szczepienie wykonane do 32 tc. I tak tez planuje zrobic, isc na szczepienie w 28 tygodniu. Zupelnie przypadkiem tez okazalo sie, ze jednego z byłych managerów (polaka) syn zmarl tu na krztusiec. Bylam zszokowana bo on juz u nas nie pracuje kilka lat a to sie stalo niedawno. Jego zona odmowila szczepienia w czasie ciazy. Razem z mezem stwierdziliśmy, ze jednak sie zaszczepie jezeli jest szansa, ze uchronie Lili przed ta choroba.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 11:05   #2769
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:

O szkoda!
Wychodząc ze szpitala miałam na karcie Za 3 dni zgłosić się na odczyt ktg. Nie poszłam, bo ze względu na moje wczesne tygodnie to ewidentnie jakaś pomyłka. Pewnie wszystkie wypisy tak standardowo leciały. Tym bardziej, że żadnego zapisu ktg w szpitalu nie miałam. Zdaję sobie jednak sprawę, że wkrótce czeka mnie ta przyjemność Kiedyś przy Karolinie miała ktg u swojego gina i było to wliczone w cenę wizyty, ale wtedy nawet usg miałam w cenie wizyty. Teraz liczę się z dodatkową opłatą. Na pewno jak się leży w szpitalu, to takich kosztów się nie ponosi, bo chyba bym zbankrutowała jakby mi tak zapis robili 3x dziennie i wiesz, może dlatego dziewczyny kładą się tam już w dzień porodu
Kociulku,
Teraz Ktg robi się od 24 tc. W szpitalu1*dziennie, od 28 tc 2*dziennie, a potem 3*dz. Tak więc mogłaś mieć już zlecone to Ktg. Uważaj na siebie!!!

Ja po tej glukozie z sokiem z 2 cytryn miałam palącą zgagę przez cały dzień. Koszmar
W ogóle mam po tej glukozie taki dziwny śliski posmak w ustach i nic mi nie smakuje

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

"
Napisane przez kaziowa ďżź
Wiem, że najlepiej jeśli mój lekarz jest w szpitalu, w którym rodzę, ale no warunki i ograniczona obecność Tż-ta mnie przed tym blokuje... Czy myślicie, że lepiej olać komfort, a żeby lekarz był w tym szpitalu, czy wybrać jednak lepsze warunki?"

Nie masz gwarancji ze podczas twojego porodu będzie twój lekarz w szpitalu. Ja bym wybrała szpital z lepszymi warunkami i lepszą opieką. Będzie bezpieczniej.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wczoraj wrzucałam linka do kompletu podusia płaska i kocyk minky za 47,50 z rabatem 5% dziś odebrałam i fajny jest za taką cenę warto kupić kupie jeszcze jeden w pepco taki milutki i jednej w sklepie dziecięcym taki pleciony nie wiem co to za gatunek

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

ja mam taką prawie całkiem płaską więc spokojnie będę kłaść małą na niej potem wykorzystam tez do wózka
Piszecie o używaniu poduszek. Poduszek nawet cienkich nie używa sięd póki dziecko nie nauczy się trzymać pewnie główki, ponieważ gdyby niechcący przekręciło glowke i zatkało dopływ powietrza do noska (a tak się może zdarzyć nawet przy cienkiej podusi) samo nie uniesie glowki by zaczerpnąć powietrze. I może się udusić, dlatego nie zaleca się stosowania poduszek przez pierwsze miesiące.

Edytowane przez _music_girl
Czas edycji: 2016-09-17 o 10:48
_music_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 11:30   #2770
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Takie
ale słodkie

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
bardzo ładny kombinezon
Stary 2016-09-17, 12:15   #2771
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Te poduszki kompletowe to takie plaskacze, wg mnie to bardziej do ozdoby, ale co kto woli. My na początku raczej nie skorzystamy, ale kocyk będzie cały czas, więc później będzie do kompletu

Po jakim czasie dac najlepiej pytac polozna bo ja nie pamietam juz.
Moja 3 latka nadal spi na takiej plaskiej podusi z kompletu do wozka wiec ten tego nawet ta lozeczkowa jest przez nia wywalana bo jej nie pasuje.
Na poczatku dziecko na niczym miekkim i przytulnym nie powinno byc.
Zauwazcie se nawet rogale do karmienia sa dosyc twarde

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
mozliwe, tylko sie zastanawiam kiedy bedzie w komplecie bo potem moze byc kocyk za maly

no mnie tez ciekawi..

byle potem ta poduske wykorzystac a nie ze kocyk bedzie za maly i nici z kompletu hehe

To wtedy dokupisz koldre i posciel do kompletu

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
to wtedy poszukam jakis wiekszy

od dzis do nd jest -20% w smyku

Taa widzialam, szkoda ze ceny wyjsciowe butow dzwigneli ze hoho przed obnizka :/

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Mamy za małe mieszkanie, by ktokolwiek mógł wstać w taki sposób, by nie obudzić drugiej osoby Chyba, że miałby się po ciemku szykować do pracy, a budzik nastawić na fale słyszalne tylko dla niego Dodatkowo ani ja ani on nie wyobrażamy sobie wyjścia bez buziaka i powiedzenia sobie paru miłych słów na odchodne
Ja nie chcę się odkuć, ale to też jest jego dziecko i on też musi do niego wstawać i się nim zajmować. Kobieta przejmuje większość obowiązków, ale jej też się czasem należą dwie minuty snu więcej

Mi się minky też podobają I szukałam ich dzisiaj na ebay, nawet ok ceny, a z ciekawości sprawdziłam sprzedawców i.... prawie same polskie nazwiska

nudnylogin jakie piękne pandy zakochałam się <3

Ja też widziałam, że niektórzy kładą niemowlęta na poduszkach. Teoretycznie, kiedyś tak się właśnie dzieciaczki kładło
Ale ogólnie dziecko powinno jak najdłużej spać bez poduszki.

Oglądaliśmy dziś kombinezony i były piękne, ale chyba nieco za drogie... Poczekam trochę, poprzeglądam w internecie i wtedy się zdecyduję na coś

I kupiliśmy takie maciupki rękawiczki na zimę <3 Może się nie przydadzą, ale takie słodkie, że nie sposób było nie wziąć <3

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Tak, to prawda
Ja karuzelkę chcę, ale nie od razu Muszę się dokładnie rozejrzeć, bo nie ukrywam, że zależy mi też na tym, aby i moje oczy cieszyła
Oj z rekawiczkami to sa przeboje nawet u roczniaka haha tez mam kilka par nieuzytkow

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Mamy za małe mieszkanie, by ktokolwiek mógł wstać w taki sposób, by nie obudzić drugiej osoby Chyba, że miałby się po ciemku szykować do pracy, a budzik nastawić na fale słyszalne tylko dla niego Dodatkowo ani ja ani on nie wyobrażamy sobie wyjścia bez buziaka i powiedzenia sobie paru miłych słów na odchodne
Ja nie chcę się odkuć, ale to też jest jego dziecko i on też musi do niego wstawać i się nim zajmować. Kobieta przejmuje większość obowiązków, ale jej też się czasem należą dwie minuty snu więcej

Mi się minky też podobają I szukałam ich dzisiaj na ebay, nawet ok ceny, a z ciekawości sprawdziłam sprzedawców i.... prawie same polskie nazwiska

nudnylogin jakie piękne pandy zakochałam się <3

Ja też widziałam, że niektórzy kładą niemowlęta na poduszkach. Teoretycznie, kiedyś tak się właśnie dzieciaczki kładło
Ale ogólnie dziecko powinno jak najdłużej spać bez poduszki.

Oglądaliśmy dziś kombinezony i były piękne, ale chyba nieco za drogie... Poczekam trochę, poprzeglądam w internecie i wtedy się zdecyduję na coś

I kupiliśmy takie maciupki rękawiczki na zimę <3 Może się nie przydadzą, ale takie słodkie, że nie sposób było nie wziąć <3

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Tak, to prawda
Ja karuzelkę chcę, ale nie od razu Muszę się dokładnie rozejrzeć, bo nie ukrywam, że zależy mi też na tym, aby i moje oczy cieszyła
I Twoje uszy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 12:17   #2772
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam nad poduszką typu motylek http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...-nr1312978.htm głównie mi chodzi o fotelik samochodowy i w późniejszym czasie spacerówkę. Podobno są antywstrząsowe i nie zniekształcają główki... Zamówię tak czy tak bo jak się nie sprawdzi to będzie po prostu do ozdoby
Do łóżeczka nie kładę żadnej poduszki, nawet płaskiej. Może samą poszewkę albo pieluchę na wypadek, gdyby coś się ulało itd to tylko to pójdzie do prania a nie całe prześcieradło
Dokladnie, ja kladlam flanelke taka mala pod glowke albo zwykla tetre w lozeczku
A ten motylek do wozka moze jest ok musze poczytac o nim troche bo 3lata temu nie bylo takiego wynalazku. Jednaj do fotelika bym nie wkladala
Stary 2016-09-17, 12:19   #2773
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Po jakim czasie dac najlepiej pytac polozna bo ja nie pamietam juz.
Moja 3 latka nadal spi na takiej plaskiej podusi z kompletu do wozka wiec ten tego nawet ta lozeczkowa jest przez nia wywalana bo jej nie pasuje.
Na poczatku dziecko na niczym miekkim i przytulnym nie powinno byc.
Zauwazcie se nawet rogale do karmienia sa dosyc twarde

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

To wtedy dokupisz koldre i posciel do kompletu

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Taa widzialam, szkoda ze ceny wyjsciowe butow dzwigneli ze hoho przed obnizka :/

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Oj z rekawiczkami to sa przeboje nawet u roczniaka haha tez mam kilka par nieuzytkow

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

I Twoje uszy
no tak racja
najwyzej sie dokupi

u mnie w domu wszyscy chorzy..
chyba zrobie sobie herbate z cytryna i miodem..

Stary 2016-09-17, 12:26   #2774
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Hej

Co do torby do szpitala to raczej wykorzystam to co mamy w domu albo pożyczę Mam jedną taką mała ala duża torebka - to może mi się zmieszczą moje rzeczy. A większą na rzeczy Córci.

Ja na razie nie mam rogala do spania. Dobrze mi się śpi z lekko podłożoną pod brzuszek kołdrą. Często też zasypiam na plecach

Mówiłam, że się nie wybieramy na warsztaty Bezpieczny Maluch ale jednak się skusiliśmy. Było warto! Wiele cennych porad. Np., że do fotelika ubieramy dziecko w max ciepłym (np.polarowy) pajacu i po zapięciu przykrywamy kocykiem. Albo kupujemy specjalny kombinezon z dziurkami, dostosowany do fotelików. Inne opcje są bardzo niebezpieczne.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Co do szlafroków to Listopadówki polecają zwykly długi sweter zamiast szlafroka
Ja to sie boje se w sezonie grzewczym bedzie okrutnie cieplo w szpitalu :/
W lipcu jak rodzilam szlafrok byl zbedny, wogole go nie zalozylam

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:

Glukoza:

25 tc
Mała waży 880 gram!
Lez kochana, oddychaj i pachnij!!

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Co do ktg ja po dniu terminu mialam co 2 dni ktg w szpitalu na IP i nikt kasy za to nie chcial wiec nie wiem skad Wy macie za to oplaty
Stary 2016-09-17, 12:28   #2775
folinka
Zadomowienie

Cytat:

Glukoza:

25 tc
Mała waży 880 gram!
Biedna! Jeszcze Ci tego brakowało Że akurat na Ciebie trafiło, nie dość że ta szyjka, leżenie, to jeszcze to. Chyba póki co wszystkie na wątku mamy dobre wyniki...
Trzymaj się tam
Dobrze, że malutka ładnie rośnie!

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Folinka... pytalas co mnie przekolalo do szczepienia na krztusiec. Poczytalam troszke wiecej niz wcześniej i stwierdziłam, ze jednak tu sa takie ilosci narodowosci rozbych i nacji, ze bezpieczniej bedzie sie zaszczepic.
Dzięki za odp!
Ja jeszcze się zastanawiam.
Wczoraj z kolei czytałam, że tu znowu wymazu na gbs nie robią w standardzie Jeszcze się upewnię u położnej i pewnie zrobię prywatnie.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 12:31   #2776
kamisha
Zakorzenienie

kuzwa mam ochote na kebaba... :/

Stary 2016-09-17, 12:46   #2777
xjustyniaaax
Zakorzenienie

U mnie dziś taka paskudna pogoda... leje od rana ;/ mam zapalone światło bo tak ciemno no i co tu robić... no jeść...
Stary 2016-09-17, 12:49   #2778
kamisha
Zakorzenienie

u mnie slonce co jakis czas sie wynurza ale jest chlodno..

Stary 2016-09-17, 12:53   #2779
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajniusi

Cytat:

Glukoza:

25 tc
Mała waży 880 gram!
Oj biedna
Nie dosyć, że cukrzyca, to i z szyjką nie tak jak powinno być. No właśnie to jest to, że nawet podszycie nie daje nam gwarancji. Chyba nie ma skutecznej metody żeby to zatrzymać dlatego leż i zaciskaj nogi ja robię to samo
Co do cukrzycy to nie pomogę To chyba jeszcze gorzej jak z anemią, bo ja muszę dodawać spożywane produkty, a ty odejmować. W poprzedniej ciąży też miałaś cukrzycę? I też takie ograniczenia?

Cytat:
Kociulku,
Teraz Ktg robi się od 24 tc. W szpitalu1*dziennie, od 28 tc 2*dziennie, a potem 3*dz. Tak więc mogłaś mieć już zlecone to Ktg. Uważaj na siebie!!!

Nie, myślę, że to jednak była pomyłka. Mój szpital w takim razie na starych zasadach leci, bo nawet tętno maluszka słuchają u mnie dopiero po skończonym 28tc, a ktg bodajże po 30, albo po 32tc
Nawet dziewczyna, która leżała ze mną i miała tydzień mniej ode mnie, na wypisie w zaleceniu dostała to samo. Jej wypis poszedł do poprawy, bo doktorka oznajmiła, że to pomyłka. Na poprawę czekała 1,5 godziny. Ja ze swoim więc już siedziałam cicho

Cytat:
Nie masz gwarancji ze podczas twojego porodu będzie twój lekarz w szpitalu. Ja bym wybrała szpital z lepszymi warunkami i lepszą opieką. Będzie bezpieczniej.
To niestety prawda. Nie ma gwarancji, że jak chodzę prywatnie do lekarza, który pracuje w szpitalu, to będzie on przy moim porodzie. Chyba, że młody poczeka grzecznie, aż lekarz sam wyznaczy mi kiedy mam się zgłosić do szpitala. Wtedy celuje w swój dyżur. Ale lekarz czaka aż ciąża będzie donoszona, a nie wiadomo jaki numer Kubuś wywinie

Cytat:
Ja to sie boje se w sezonie grzewczym bedzie okrutnie cieplo w szpitalu :/
W lipcu jak rodzilam szlafrok byl zbedny, wogole go nie zalozylam
Też się tego obawiam dlatego zapakowałam tylko cienki. Już pisałam na co

Cytat:
Co do ktg ja po dniu terminu mialam co 2 dni ktg w szpitalu na IP i nikt kasy za to nie chcial wiec nie wiem skad Wy macie za to oplaty
Najwidoczniej co szpital, to inna zasada
A może ty na nfz chodziłaś do lekarza? bo te opłaty są u mnie tylko w przypadku wizyt prywatnych i to bez względu na to czy na ktg idę do swojego lekarza, czy na IP.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 12:59   #2780
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Glukoza:

25 tc
Mała waży 880 gram!
W poradni zapewne powiedzą co jeść, na fb.podobno jest też grupa kobiet w ciąży i cukrzycą, dasz radę!

Leż placuszkiem a szyjka się uspokoi, musi!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:15   #2781
LuckySparkle
Zadomowienie

Przyszla mi poducha do spania U... jestem w szoku jej wielkoscia.. nie wiem czy tz sie zmiesci do lozka, mimo, ze mamy 2m szerokosci...

Alez ja mam dzis lenia. Nic mi sie nie chce robic. Obiecalam sobie, ze przesadze dzis storczyki ale moj len przebija dzis wszystkie moje plany!!!

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:16   #2782
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Przyszla mi poducha do spania U... jestem w szoku jej wielkoscia.. nie wiem czy tz sie zmiesci do lozka, mimo, ze mamy 2m szerokosci...

Alez ja mam dzis lenia. Nic mi sie nie chce robic. Obiecalam sobie, ze przesadze dzis storczyki ale moj len przebija dzis wszystkie moje plany!!!

a ja czekam licze ze w pon dojdzie...

na pewno sie zmiescie

Stary 2016-09-17, 14:00   #2783
monika0185
Zakorzenienie

U nas też deszczowo i mrocznie. Aż senność bierze
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:03   #2784
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Od kilku dni ja tez :/ i na hot-doga z orlena

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Ale fajniusi

Oj biedna
Nie dosyć, że cukrzyca, to i z szyjką nie tak jak powinno być. No właśnie to jest to, że nawet podszycie nie daje nam gwarancji. Chyba nie ma skutecznej metody żeby to zatrzymać dlatego leż i zaciskaj nogi ja robię to samo
Co do cukrzycy to nie pomogę To chyba jeszcze gorzej jak z anemią, bo ja muszę dodawać spożywane produkty, a ty odejmować. W poprzedniej ciąży też miałaś cukrzycę? I też takie ograniczenia?

Nie, myślę, że to jednak była pomyłka. Mój szpital w takim razie na starych zasadach leci, bo nawet tętno maluszka słuchają u mnie dopiero po skończonym 28tc, a ktg bodajże po 30, albo po 32tc
Nawet dziewczyna, która leżała ze mną i miała tydzień mniej ode mnie, na wypisie w zaleceniu dostała to samo. Jej wypis poszedł do poprawy, bo doktorka oznajmiła, że to pomyłka. Na poprawę czekała 1,5 godziny. Ja ze swoim więc już siedziałam cicho

To niestety prawda. Nie ma gwarancji, że jak chodzę prywatnie do lekarza, który pracuje w szpitalu, to będzie on przy moim porodzie. Chyba, że młody poczeka grzecznie, aż lekarz sam wyznaczy mi kiedy mam się zgłosić do szpitala. Wtedy celuje w swój dyżur. Ale lekarz czaka aż ciąża będzie donoszona, a nie wiadomo jaki numer Kubuś wywinie

Też się tego obawiam dlatego zapakowałam tylko cienki. Już pisałam na co

Najwidoczniej co szpital, to inna zasada
A może ty na nfz chodziłaś do lekarza? bo te opłaty są u mnie tylko w przypadku wizyt prywatnych i to bez względu na to czy na ktg idę do swojego lekarza, czy na IP.
Chodzilam na nfz i teraz tez
Stary 2016-09-17, 14:12   #2785
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:

No to nie jesteś sama... ja chyba też. Na pewno też
Stary 2016-09-17, 14:14   #2786
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Od kilku dni ja tez :/ i na hot-doga z orlena

na Orlenie byłam jak do ikei jechaliśmy^^ i w pizza hut

mm ochotę mam na kebaba ale to juz nie dziś.. bo tżta nie ma..
Stary 2016-09-17, 14:27   #2787
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
na Orlenie byłam jak do ikei jechaliśmy^^ i w pizza hut

mm ochotę mam na kebaba ale to juz nie dziś.. bo tżta nie ma..
W końcu udało mi się zalogować
Na wtorek planuję zrobić domową tortillę z kurczakiem.
Music girl bardzo ci współczuje tej cukrzycy, moja koleżanka miała w dwóch ciążach i jej siostra też.
U mnie pogoda dziś średnia, deszczu nie ma ale za to wieje i jest chłodno.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:28   #2788
folinka
Zadomowienie

Mmm kebab... Też bym zjadła! A na dodatek tu nie spotkałam takich dobrych, jak mam obczajone w moim Tarnówku Chyba trzeba będzie się zadowolić tym co jest Już daaawno nie grzeszyłam obiadowo!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:37   #2789
ewelinuus
Zadomowienie

Cytat:
Piękniusi ten kombinezon
Cytat:
Dokladnie, ja kladlam flanelke taka mala pod glowke albo zwykla tetre w lozeczku
A ten motylek do wozka moze jest ok musze poczytac o nim troche bo 3lata temu nie bylo takiego wynalazku. Jednaj do fotelika bym nie wkladala
Właśnie wczoraj kupowałam tą podusię motylek dla psiapsióły, ubranek ma strasznie dużo a jeszcze nic nie kupiłam maleństwu, a że chciala tą podusię to niech ma to co jej się przyda
Cytat:

Ja miałam też ochotę i byliśmy, ale standardowo później czułam go przez resztę dnia

Dziewczyny, czy zastanawiałyście się już powoli nad tematem szczepień po narodzinach i tych szczepionkach na NFZ i 5w1 i 6w1. Wiem, że to temat rzeka ale po prostu pytam czy już o tym rozmyślałyście
Moja psiapsióła stoi właśnie przed wyborem i dużo ostatnio czytałam a i tak nie przyniosło mi to jakiegoś konkretnego zdania Jedynie znalazłam to: http://www.mamowato.pl/2015/08/szcze...cia-czyli.html, gdzie opisane jest troszkę po ludzku o tych szczepieniach i to: https://www.szczepienia.pl/kalendarz...gram-na-piatke
jak klikniecie w zielone kółeczko pobierz kalendarz szczepień to wszystko będzie wypisane.
Może którejś z Was się przyda.

Edytowane przez ewelinuus
Czas edycji: 2016-09-17 o 14:43
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:42   #2790
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie jesteś sama... ja chyba też. Na pewno też
jeszcze tylko zeby ktoś zawiozł

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
W końcu udało mi się zalogować
Na wtorek planuję zrobić domową tortillę z kurczakiem.
Music girl bardzo ci współczuje tej cukrzycy, moja koleżanka miała w dwóch ciążach i jej siostra też.
U mnie pogoda dziś średnia, deszczu nie ma ale za to wieje i jest chłodno.
ooo musi być pycha!

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Mmm kebab... Też bym zjadła! A na dodatek tu nie spotkałam takich dobrych, jak mam obczajone w moim Tarnówku Chyba trzeba będzie się zadowolić tym co jest Już daaawno nie grzeszyłam obiadowo!
oo ja mam jeden w mieście , tylko że bez tż jestem no i nie ma mnie kto zawieść...
moze w tyg szybciej..

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość

Ja miałam też ochotę i byliśmy, ale standardowo później czułam go przez resztę dnia

Dziewczyny, czy zastanawiałyście się już powoli nad tematem szczepień po narodzinach i tych szczepionkach na NFZ i 5w1 i 6w1. Wiem, że to temat rzeka ale po prostu pytam czy już o tym rozmyślałyście
Moja psiapsióła stoi właśnie przed wyborem i dużo ostatnio czytałam a i tak nie przyniosło mi to jakiegoś konkretnego zdania Jedynie znalazłam to:
a czemu czulas przez resztę dnia?

no ja w sumie nie wiem..
podobno ta na pneumokoki 500 zł kosztuje..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości