Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-17, 16:39   #391
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Klin się kładzie pod materac bo taki maluch nie powinien spać na poduszce tylko na twardym materacu

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-17, 16:55   #392
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a mac! Jedziemy na te dni otwarte na porodówkę i co...gumę złapaliśmy nie ma szans żebyśmy zdążyli bo wejście jest na 16:00 a maz meczy sie z wymiana koła na zapasowe... Spróbuje tam zadzwonić i zapytać sie czy mozemy sie spóźnić ale watpię a kolejne dni otwarte za miesiąc wiec nie wiem czy zdążę... Mam dość!

jak pech to pech

szkoda, że możesz zwiedzać szpital tylko w określone dni ja zwiedzałam dwa szpitale w Katowicach i mogłam wejść z ulicy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Wiesz kiedy rusza sklep online ikea? Ja niestety do ikei mam 100 km

To jeśli na SR nie polecają klinów to wskazuja na coś o innego ??
mówili, że jeżeli dziecko nie będzie ulewać to min do 6m powinno spać na płasko bez żadnych poduszek.

Co do ikei to słyszałam, że podobno od jesieni ma ruszyć ale dokładnie kiedy to nie wiem

Kasia porządnie się rozkracz, kichnij i samo wyskoczy
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 17:07   #393
styska1551
Zadomowienie

Kasia to do grudnia nie ma szans? Myślałam że ta oxy do grudnia a tak poważnie to trzymam kciuki żeby szybko poszło

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 17:08   #394
marrticzka
Zadomowienie

Chyba też kupię taką poduszkę.czy do tego trzeba na wierzch jeszcze zwykłą?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 17:13   #395
KC Karolajna
Zadomowienie

Tak na szybko złożyłam wózek. . Potem doczytam co napisalyscie ))

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 17:25   #396
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość

Kasia porządnie się rozkracz, kichnij i samo wyskoczy

Haha, prędzej od kichnięcia śmiech od Twojego wpisu

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Kasia to do grudnia nie ma szans? Myślałam że ta oxy do grudnia a tak poważnie to trzymam kciuki żeby szybko poszło

No sorry Stysia, może przy drugim dzieciaczku się bardziej synchronizujemy

Mąż mój stwierdził że jakieś ciche te porody, bo podczas naszego pobytu na porodowej dwa były przyjęte i żadna pani nie krzyczała.

Karolajna Anex Tez mam Anex Sport. Mnie się tylko ta kolorystyka nie bardzo podoba, ale to tylko kwestia gustu. Gratki za wybór i super ze juz bryka w domu!!

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-09-17 o 17:27
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 17:29   #397
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość

jak rozważałam anexa to własnie ten kolor idealny na jesień-zimę mam nadzieję, że się będzie dobrze prowadził
Stary 2016-09-17, 17:31   #398
smerfetka86
Raczkowanie

Cytat:

Prześliczny!!

Ja mam klin dlatego, że był gratis do materaca, ale równie dobrze można zwinąć w rulon ręcznik i włożyć pod materac, a i rozwiązanie mniej estetyczne to włożyć coś pod nóżki łóżeczka , ale spałam spokojniej przy pierwszym mając ten klin, bo córka mocno ulewala.

smerfetka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 18:09   #399
megilla
Zakorzenienie

Natka, chyba, że wysypiemy się wcześniej Po Kasi widać, że sytuaja zmienia sie jak w kalejdoskopie.
Ja kupowałam klin na allegro u okularki.com albo HubiWorld, ale nie pamiętam (link na pierwszej stronie). Myślę, że nie ma to dużego znaczenia. Chodzi tylko o to, żeby było podwyżesznie, a czy podłożysz kocyk czy klin to już jak uważasz.
Minky też kupowałam u jednego z tych sprzedawców. Płaciłam ok. 45zł. To taka barziej cienka kołderka. Mam zamiar używać do wózka, albo jako matę do zabary, bo ta bawełniana strona ma wzory.

Miraya, mój też z tych, dla których brzuch ciążowy to abstrakcja. Ale patrząc jak szaleje za kotem, to nie martwię się o jego instynkt ojcowski

NelkaHelka
, ja sweo czasu miałam właśnie taki dzinny tryb spania, i super mi się funkcjonowało.
Na zlocie było mnóstwo osób, chyba ze 100. Byłam tam z koleżanką, więc nie czułam się zupełnie zagubiona, ale była taka fajna atmosfera, że teraz mogłabym iśc tam sama.
Jedna dziewczyna pokazała mi najprostsze wiązanie - kieszonkę. Myślę, że da radę ogarnąć. Niektóre dziewczyny cały czas noszą w tym wiązaniu i są zadowolone. Sporo tez nosiło w nosidełkach ergonomicznych. Gadałam też z jedną dziewczyną o wielorazowych pieluchach.
Zobacz na FB czy nie ma w Twoim mieście takiej grupy. W Szczeinie spotykają się co jakiś czas.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 18:37   #400
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NelkaHelka Pokaż wiadomość
Witam się znów z "mojego" poranka
Jestem rozstrojona kompletnie! Zasypiam nad ranem, budzę się około południa... Jak tak dalej pójdzie to się wykończę.

paula1010 Trochę wstyd mi o tym mówić, ale czasem mam podobne odczucie do Twojego TŻ. Również obawiam się, że narodziny dziecka będą równać się z ogromnymi ograniczeniami i wyrzeczeniami. Wiadomo, że wiele rzeczy ulegnie zmianie, świat trochę nam się wywróci do góry nogami i to jest przerażające. Zwłaszcza dla osoby, która lubi być niezależna i w ciągłym ruchu (mówię o sobie). Ochłoń Kochana i porozmawiaj z nim o tym. Gwarantuję, że na pewno jest megaszczęśliwy i podekscytowany, ale czasem dopadają takie cholerne wątpliwości i wydaje mi się, że to normalne.

KC Karolajna Masz urocze mieszkanko, ale kobieto na litość boską ODPOCZYWAJ!!!!!

megilla Daj znać jak po spotkaniu chustomaniaczek. Sama czaję się na zakup takiej chusty

WKasiarr Trzymam mocno, mocno za Was kciuki Mam przeczucie, że pójdzie ekspresowo! A moje ciążowe przeczucia jakoś się sprawdzają
Nie do wiary, że już zaczynamy się rozpakowywać!

konwalia39 Ja mam poduszkę z BabyMatex. Niby niczym szczególnym się nie różnią, ale moja firma współpracuje od wielu lat z tym producentem i po prostu bardziej im ufam
Jeśli chodzi o poduszki klin to najlepiej sprawdzają się w łóżeczku. W wózku są bardzo niepraktyczne, bo dziecko pod wpływem ruszającego się i skaczącego wózka notorycznie się zsuwa i trzeba je co chwilę poprawiać. Poza tym wiele wózków dostępnych teraz na rynku ma regulowaną tą część znajdującą się pod główką i można ją ustawić właśnie pod takim kątem jak poduszka klin. Dla mnie to raczej zbędny "gadżet" do wózka, ale do łóżeczka super sprawa

Zdecydowałam się jednak na chipsy (wiem, wiem mniej zdrowe), ale miałam ochotę na coś pikantnego. Czekam więc na akcję i otwieram. Kasia pospiesz się, bo ślinka mi strasznie cieknie!!!
Belka dzisiaj i jutro raczej nic tam robić nie będę tylko wózek złożyłam
Od poniedziałku znowu kupa roboty bo do końca przyszłego tygodnia mamy się przeprowadzic choćby nie wiem co.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Kasia to czeka Cię czyli dluuuuga noc. Mam nadzieje, ze jednak nie wymeczysz się i sprawnie pojdzie

Stary 2016-09-17, 18:40   #401
styska1551
Zadomowienie

Kasia przespi skurcze w nocy obudzi się na rozwarcie 9 cm i szybko urodzi

Stary 2016-09-17, 18:43   #402
wontrubka
Wtajemniczenie

Karolajna, cudny! taki właśnie idealny na jesień kolorystycznie

Kasia, co tam jak tam? Dawaj znać co u Ciebie i Szymka

nie mieści mi się w głowie, że to już ten czas... pogoda już jesienna, liście zaczynają spadać... a tak niedawno wydawało się, że do jesieni daleeeeekooo według apki dni do porodu zostało... 17 Ciekawe czy się pomyli i jeśli tak to w którą stronę coraz częsciej zdarzają mi się bóle pachwin, krzyża no i podbrzusza ofcourse.

Ma któraś z Was tensa i zamierza wykorzystać na porodówce?

Jak tam ćwiczenia kegla Wam idą i te co mają ten balonik (nie pamiętam jak się nazywa), niech też powiedzą jak postępy

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 18:48   #403
megilla
Zakorzenienie

Karolina, świetnie wygląda Wsza nowa bryka!

wontrubka, ja kegla ćwiczę jak sobie przypomnę, niestety. Ale chyba zacznę robić masaż krocza.
Stary 2016-09-17, 18:51   #404
styska1551
Zadomowienie

Wontrubka- ja idę na żywioł, jak się bawić to się bawić!

Stary 2016-09-17, 19:09   #405
WKasiarr
Zakorzenienie

Dziewczyny nawet nie wiecie jak to miło jest wejść tutaj i przeczytać pytania, zainteresowanie nami. To strasznie buduje! Dziękuje!

Cytat:
Kasia przespi skurcze w nocy obudzi się na rozwarcie 9 cm i szybko urodzi

Haha chciałabym chciała! Twój optymizm zaraża.

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Kasia, co tam jak tam? Dawaj znać co u Ciebie i Szymka
Siedzimy sobie i siedzimy... Sprawdzanie tętna co dwie godziny. Zapis ruchów na godzinę. Od 18 do 19 młody intensywnie ruszył się 13 razy.
Jutro o 8 rano badanie i decyzja czy podadzą oxy. Czuje pobolewanie, kłucia, niewielkie skurcze które nasilają się jak leżę na którymś z boków. Wielkie jednak nie są.

Stary 2016-09-17, 19:11   #406
Ewula88
Wtajemniczenie

U mnie tens jest do dyspozycji w szpitalu i mam zamiar z niego korzystać bo często miewam bóle krzyżowe wiec pewnie mnie przy porodzie nie odpuszcza dzis pomyslalalam o tym samym, liście lecą, jesień idzie a my niebawem rodzimy! Jeszcze jak były te upały to wydawało mi sie,ze jest tyle czasu a wg apki zostało 30 dni
Stary 2016-09-17, 19:22   #407
styska1551
Zadomowienie

Teraz mam optymistyczne wizję a jakby mi przyszło tak leżeć to nawet jakby mucha na mnie usiadła to bym krzyczała z bólu :3

Stary 2016-09-17, 19:35   #408
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz mam optymistyczne wizję a jakby mi przyszło tak leżeć to nawet jakby mucha na mnie usiadła to bym krzyczała z bólu :3

Pewnie nie byłoby aż tak zle. Pomyśl że mi Apka pokazuje że do porodu zostało 21 dni a tu proszę, niespodziewajka. W ogóle wiecie co? Kilka dni temu miałam psychiczny zawias, aż mi łzy popłynęły że nie dam rady że porażka że bez sensu etc... A teraz? Aż dziwie się sama sobie: spokój opanowanie, jestem gotowa na ból i wyzwanie. Jakaś komedia po prostu, ale pozytywna!

Stary 2016-09-17, 19:36   #409
KC Karolajna
Zadomowienie

A ja właśnie dostałam ogromny worek ciuszków. ....... z jednej strony super. Tomek na bank nie założy tego wszystkiego co ma....
Z drugiej strony... jak myślę o tym praniu i prasowaniu..... (właśnie od razu jedna pralkę puscilam) to zaraz się poplacze. ... i tak jest mi cholernie ciężko i wszystko boli... przyszły tydzień to znowu uzerac ie się z robotnikami i dalej rzeczy wozić. .. sprzątać. ... a tu jeszcze pranie i prasowanie małego. .... no.... no...... wiem marudzenie. Powinnam być wdzięczna.

Stary 2016-09-17, 19:40   #410
WKasiarr
Zakorzenienie

Karolajna To może podziel jakoś? Ocen czy na pewno wykorzystasz itp. Bo rzeczywiście widzę, że masz sporo na głowie a przemęczenie nie jest dobre.

Stary 2016-09-17, 19:41   #411
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja właśnie dostałam ogromny worek ciuszków. ....... z jednej strony super. Tomek na bank nie założy tego wszystkiego co ma....
Z drugiej strony... jak myślę o tym praniu i prasowaniu..... (właśnie od razu jedna pralkę puscilam) to zaraz się poplacze. ... i tak jest mi cholernie ciężko i wszystko boli... przyszły tydzień to znowu uzerac ie się z robotnikami i dalej rzeczy wozić. .. sprzątać. ... a tu jeszcze pranie i prasowanie małego. .... no.... no...... wiem marudzenie. Powinnam być wdzięczna.

Rozumiem Cię, tym bardziej, że dosłownie nienawidzę prasować. Dziś prasowałam ostatnią partię i zrobiłam coś takiego, że sama jestem pod wrażeniem jak mi to wyszło. Nie dorobiłam się jakoś deski do prasowania, więc rzeczy małej prasuję na stole w salonie siedząc na kanapie (przy okazji co parę minut opieram się o poduchy na kanapie, bo inaczej kręgosłup nie wytrzymuje). No i dziś zajechałam żelazkiem w kolano. Nawymyślałam sobie od idiotek po czym zajechałam się w drugie kolano. Są teraz przypieczone symetrycznie.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 19:43   #412
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Karolajna To może podziel jakoś? Ocen czy na pewno wykorzystasz itp. Bo rzeczywiście widzę, że masz sporo na głowie a przemęczenie nie jest dobre.

Wiesz co to dostałam praktycznie nowki niesmigane. ..albo raz czy dwa założone. .. timberland, next, gap,hm, ff.... i 10 par niechodkow plus kozuszek kurtkę. Nic do odrzutu. ...
No... teściowa się zaśmiała tylko, że nudzić się nie będę. ... bo do tej pory się nudziłam. Yh.

Stary 2016-09-17, 19:44   #413
styska1551
Zadomowienie

Karolajna - właśnie, wybierz te najmniejsze popierz i poprasuj resztę zostaw na potem w jeden dzień dziecko nie urośnie a ty powinnaś teraz leżeć i pachnieć

Stary 2016-09-17, 19:45   #414
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez webcia33 Pokaż wiadomość
Podaja antybiotyk traktujac Cie jako potencjalnie zakazona- cos takiego nam mowili na szkole rodzenia. Ponoc te podawane antybiotyki sa bezpieczne dla ciezarnej wiec nie ma co sie martwic nawet jak si je dostanie mz ma sie gbs ujemny
Ponoć to penicylina, więc trzeba zgłosić jak ktoś na nią uczulony!

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
To jeśli na SR nie polecają klinów to wskazuja na coś o innego ??
Kilka grubych książek pod materac
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 19:46   #415
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, tym bardziej, że dosłownie nienawidzę prasować. Dziś prasowałam ostatnią partię i zrobiłam coś takiego, że sama jestem pod wrażeniem jak mi to wyszło. Nie dorobiłam się jakoś deski do prasowania, więc rzeczy małej prasuję na stole w salonie siedząc na kanapie (przy okazji co parę minut opieram się o poduchy na kanapie, bo inaczej kręgosłup nie wytrzymuje). No i dziś zajechałam żelazkiem w kolano. Nawymyślałam sobie od idiotek po czym zajechałam się w drugie kolano. Są teraz przypieczone symetrycznie.
O matko współczuję! Ja też nienawidzę prasować. .. do tej pory tego nie robiłam o ile nie było bezwzględnej konieczności i to tylko tez co od raz miałam na siebie założyć. .. kwestia tez tego ze po prostu fizycznie juz czuje ze to dla mnie duże obciążenie. ..

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Karolajna - właśnie, wybierz te najmniejsze popierz i poprasuj resztę zostaw na potem w jeden dzień dziecko nie urośnie a ty powinnaś teraz leżeć i pachnieć

Styska to rozmiary 56-62 głównie wiec wiesz... akurat na teraz będą.

Stary 2016-09-17, 19:49   #416
WKasiarr
Zakorzenienie

Karolajna Wypierz i wyprasuj takie na start które uznasz, że chcesz. Reszta potem, wiadomo że dziecko z dnia na dzien nie wyrośnie. Ze wszystkim to się zajechać przecież można, a ty masz odpoczywać.

Morrigan Ojejku, jak tam teraz kolana? Ekstremalne jakieś warunki...

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-09-17 o 19:50
Stary 2016-09-17, 19:51   #417
styska1551
Zadomowienie

Ale teściowa masz okropna ja bym jej chyba kwas na twarz wylała... Widzi że masz tyle na głowie ale twierdzi ze nic nie robisz. Najgorsze są takie babska. Dobrze ze niedługo się przeprowadzacie.

Stary 2016-09-17, 19:58   #418
konwalia39
Wtajemniczenie

Ohh szkoda że mi nikt nie chce oddać worka ciuchów, chętnie bym przygarnęła ale ja niestety przez całą ciaze od nikogo po ich dzieciach nie dostałam no może oprócz kosza Mojżesza od kuzynki za co jestem jej ogromnie wdzięczna ale tak to we mnie siedzi że inne kuzynki,szwagierki,koleza nki nic nie dały mi po swoich dzieciach( mają po kilkoro dzieci więc na pewno coś im zostało)że stwierdziłam że ja po swoich też nic nie dam,tylko sprzedam. A jak się nie sprzedadzą to zawioze do domu dziecka albo szpitala.
KC Karolajna popierz tylko te najmniejsze a reszta może poczekać aż będą dobre na małego i wtedy wypierzesz.

Edytowane przez konwalia39
Czas edycji: 2016-09-17 o 19:59
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 20:00   #419
KC Karolajna
Zadomowienie

Ona odlicza dni do przyszłej soboty i oczekuje ze w niedziele imprezę zrobię z racji, że się wyprowadzimy. Dajcie spokój. To po prostu żenada inaczej tego opisać się nie da. Ja nie mam ani siły ani kasy... ani chęci.

Stary 2016-09-17, 20:05   #420
megilla
Zakorzenienie

Karolajna, ostatnio koleżana powiedziała mi, że dodaje do prania kilka kropli olejku eukaliptusowego i odpuszcza sobie dzięki temu prasowanie dziecięcych ubranek. Ja bym dała do proszku, żeby wszystko dobrze sie wypłukało, bo eukaliptus ma mocny zapach.
Teściowa, bez komentarza. Wiesz, moze po prostu zamiast przejmować się jej gadaniem przyjmij, ze ona tak ma i tyle. Nie będziesz tak przejmowała się tym pieprzeniem.

Kasia, zuch Dziewczyna, tak trzymaj. Może jutro bedziesz już tuliła swojego Dziecia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości