Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-17, 13:43   #361
styska1551
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Kasia mojego nawet pełnia nie chciała wykurzyć, a myślałam że będą bliźniakami :c

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:48   #362
Natka3008
Rozeznanie

Wink Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w ten weekend jest darmowa dostawa ze smyka. I korzystając z okazji chciałam zamówić tą poduszke klin. Polecacie?

Nie bardzo wiem którą wybrać...
1.http://www.smyk.com/cottolare-podusz...-60x38-cm.html
2.http://www.smyk.com/catalog/product/...iala-36x60-cm/
3.http://www.smyk.com/catalog/product/...klin-60x36-cm/
Poradzicie? A jakie wy kupiłyście?
Tez chce kupić ten klin i chętnie usłyszę waszych opinii. Gdzie kupowslyscie i jakie ?

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:52   #363
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Kasia mojego nawet pełnia nie chciała wykurzyć, a myślałam że będą bliźniakami :c

Nooo a wczoraj to była mega piękna pełnia

Ja mam poduszkę klin do łóżeczka i wózka. W prezencie dostałam komplet. Na SR ostatnio kobietka w ogóle nie polecała hmm...

Blue Gratki za zakup bryki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:59   #364
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roosko Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to należy podać antybiotyk 4h przed porodem. To jest optymalny czas na zadziałanie leku.

Myślę, że to przyjdzie z czasem na pewno. Nasi faceci nie czują ruchów, nie myślą o tym, że będą karmić itp. Jak widzę jak mój mąż traktuje inne niemowlaki w rodzinie i jaki jest w nie zapatrzony albo chociażby z jaką miłością podchodzi do psa (tak, do psa) to jestem przekonana na 100%, że nasza córka będzie jego oczkiem w głowie. Choć na chwilę obecną też tak jak Wy sama zajmowałam się wyprawką itp.
Roosko dzięki za informację
No właśnie z tego co słyszę, to różnie jest z tymi facetami.... Niektórzy zagadują do brzuszków, głaskają, przytulają się, mój z kolei czuje się zawsze taki speszony, zagubiony, że ma z brzuchem rozmawiać Nie martwię się z kolei jak to będzie po porodzie, bo mojego tż dzieciaki uwielbiają, a on je Więc powinien dać radę. Co do wyprawki - mój tylko się zapytał ostatnio czy już wszystko mamy dla Tomka (przy czym kompletnie nie wie co mieć trzeba) W wyprawce uczestniczył tak, że jedynie wózek ze mną wybierał, no i skręcił łóżeczko Ale nie narzekam, bo chyba wolałam sama wybierać...

ana909 myślę, że jak córka pojawi się na świecie, to twój tż przystopuje.... no przecież nie będzie tak szalał z niemowlakiem ja na mojego z kolei krzyczę, że ma uważać na zakrętach, bo czasem w ostatniej chwili mu się przypomni, że miał skręcić, a ja się obijam o drzwi

WKasiarr trzymamy kciuki, nie martw się - na pewno wszystko będzie dobrze!!

Kurczę, te nasze porody stają się już coraz bardziej realne......
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:03   #365
ana909
Erudycja

Cytat:
Dziewczyny w ten weekend jest darmowa dostawa ze smyka. I korzystając z okazji chciałam zamówić tą poduszke klin. Polecacie?

Nie bardzo wiem którą wybrać...
1.http://www.smyk.com/cottolare-podusz...-60x38-cm.html
2.http://www.smyk.com/catalog/product/...iala-36x60-cm/
3.http://www.smyk.com/catalog/product/...klin-60x36-cm/
Poradzicie? A jakie wy kupiłyście?
Wszystkie są do wózka a do łóżeczka też kupujesz? Ja mam klin do wózka od koleżanki więc nie polecę, bo nie wiem gdzie ona kupiła.

My jedziemy na zakupy w poniedziałek, do młodej musimy kupić kosz na pieluchy i worki jakieś, kosz na jej ciuszki, pudełka na regał i chyba jakiś obrazek lub ozdobę na ścianę i będzie full a z reszty to kinkiety na klatkę schodową, kontakty (w końcu już niedługo nie będę do domu wchodzić z latarką z telefonu) i pewnie jakieś szpargaly w Ikei wynajde. Nie jestem fanką wielu rzeczy stamtąd ale znajdą się perełki warte uwagi
Stary 2016-09-17, 14:10   #366
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Bluegirl brawo Ty kolejna sprawa z głowy ja tez dzis zrobiłam resztę zamówień (wydałam kupe kasy i serio nie wiem na cholerę mi kolejny kocyk ale nie mogłam sie oprzeć :P) i tak oto zostały mi do kupienia: chusta, kosz na śmieci, zestaw do lewatywy, czopki glicerynowe i moge rodzic
Dominika6 gratuluję udanych zakupów ooo właśnie kocyk, powiedz mi jaki zakupiłaś? ja się napaliłam na kocyk minky (z jednej strony minky, z drugiej bawełna), ale tak się zastanawiam czy to nie będzie za "sztywny" koc dla Małego i czy nie lepiej z takiego delikatniejszego materiału coś wziąć (np. akryl, bambus, plusz). Ile ich w ogóle masz? Ja mam na razie jeden cienki, który dostaliśmy od brata, i w sumie nie wiem ile ich trzeba by mieć (2-3 starczą)? Z góry dzięki za podpowiedzi
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:16   #367
Dominika6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
Dominika6 gratuluję udanych zakupów ooo właśnie kocyk, powiedz mi jaki zakupiłaś? ja się napaliłam na kocyk minky (z jednej strony minky, z drugiej bawełna), ale tak się zastanawiam czy to nie będzie za "sztywny" koc dla Małego i czy nie lepiej z takiego delikatniejszego materiału coś wziąć (np. akryl, bambus, plusz). Ile ich w ogóle masz? Ja mam na razie jeden cienki, który dostaliśmy od brata, i w sumie nie wiem ile ich trzeba by mieć (2-3 starczą)? Z góry dzięki za podpowiedzi

Ja kupilam jakis no name minky z jednej strony a materiałowy w owieczki z drugiej na Allegro gdy kupowałam masę innych rzeczy i miał jeden sprzedawca, wiec bedzie awaryjnie. A tak to mam z la millou do kompletu do kury babci dany taki: https://bobomio.pl/kocyk-light-sredn...l-arrows-latte
Oprócz tego mam jeszcze ten: https://kids.showroom.pl/dziecko/180...qBcaAmsB8P8HAQ
No i jeszcze kilka otulaczy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:23   #368
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Wszystkie są do wózka a do łóżeczka też kupujesz? Ja mam klin do wózka od koleżanki więc nie polecę, bo nie wiem gdzie ona kupiła.

)
Myślałam że te są do łóżeczka. A jaki rozmiar jest do łóżeczka a jaki do wózka?
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:30   #369
Ewula88
Wtajemniczenie

Masakra nic dzis nie zrobiłam a brzuch mam twardy i spięty :/ leżę na kanapie i odpoczywam. U mnie położne odradzają te kliny, ja ich nie mam. W ogóle to jak tak was czytam to chyba dużo rzeczy nie mam ja rowniez mam kocyk z minky ale tylko do wózka bedzie na materac, bo jednak ten plusz to poliester i wole takie zwykle bawełniane kocyki.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:34   #370
Megula91
Zadomowienie

Kasia trzymam kciuki za Ciebie i małego!

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:35   #371
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dwa kocyki minky. Ten do wózka jest sztywniejszy, bo z wypełnieniem, ale drugi jest miękki i milusi. Oba są bardzo przyjemne w dotyku.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:37   #372
zai
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane moje! Leżę na sali porodowej pod KTG i kroplówką nawadniającą. Jestem po aplikacji żelu do szyjki macicy. Do 14:30 mam tu leżeć. Potem na salę. Czekanie. Może się zacząć akcja po samym żelu, a jeśli nie to jutro oxy. Dwie położne na sali strasznie przyjemne i sympatyczne. Nie mam wyniku GBS wiec podadzą mi profilaktycznie antybiotyk jak sie cos zacznie dziać.

Dzięki za wsparcie!!!
Kasia, kciuki zaciśnięte. Będzie dobrze
Stary 2016-09-17, 14:41   #373
ana909
Erudycja

Cytat:
Myślałam że te są do łóżeczka. A jaki rozmiar jest do łóżeczka a jaki do wózka?
Możliwe! Przepraszam, ja mam większe łóżeczko więc założyłam że te są do wózka
Stary 2016-09-17, 14:42   #374
styska1551
Zadomowienie

Kasia jak tam sytuacja?

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:45   #375
KC Karolajna
Zadomowienie

Jak ja wam zazdroszczę, że macie ikea pod nosem. Ja mam do najbliższej 200km. A mam tam całą listę zakupów. ..

Ja poduchy klin nie mam i nie kupuje. Na liście prezentów mam otulacze muślinowe i pieluszki bambusowe. Może ktoś uraczy.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:50   #376
bzyczek
Rozeznanie

Kasia powodzenia! Kciuki zaciśnięte! Nagly zwrot akcji na pazdziernikowkach i jednak popcorn się przyda w weekend jak to któraś z Was super napisała
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 14:54   #377
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Jak ja wam zazdroszczę, że macie ikea pod nosem. Ja mam do najbliższej 200km. A mam tam całą listę zakupów. ..

Ja poduchy klin nie mam i nie kupuje. Na liście prezentów mam otulacze muślinowe i pieluszki bambusowe. Może ktoś uraczy.

Juz niedługo rusza sklep ikei online ja mam blisko ikea ale mimo to co tam jadę jest tyle ludzi, ze na pewno będę korzystać ze sklepu online
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 15:06   #378
ana909
Erudycja

Ja mam do Ikei jakieś góra 20-30 minut samochodem, nigdy nie chodzimy na zakupy w weekendy i popołudniami więc problem kolejek nas nie dotyczy pracowałam tam przeszło pół roku więc wiem czego unikać Ahh wtedy to dużo kupowałam, bo widziałam co czasami fajnego klienci mieli w zakupach
Najbardziej marzyly mi się od tamtego czasu drewniane rolety, nie mam ich tylko że względu na to, że wymagają częstego sprzątania z kurzu. A ja za wygodna jestem i życia sobie nie utrudniam

U mnie w szpitalu rekomenduja kliny, chodźby sam fakt, że szpitalne łóżeczka są pochylone o tym świadczy.
Stary 2016-09-17, 15:07   #379
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia przecież to ty miałaś byc kolejna!

Stysia Gdzie jestes i ten cholerny grudzień?

Pisałam, że mnie wyprzedzisz! U mnie wszystko stanęło, parę razy dziennie pojedynczy skurcz i tyle. Jak dotrwam do wizyty 23go i usłyszę na niej że szyjka ma nadal 3 cm i rozwarcie na palec, to się wkur...i zażądam cesarki
Cytat:
Roosko dzięki za informację
No właśnie z tego co słyszę, to różnie jest z tymi facetami.... Niektórzy zagadują do brzuszków, głaskają, przytulają się, mój z kolei czuje się zawsze taki speszony, zagubiony, że ma z brzuchem rozmawiać Nie martwię się z kolei jak to będzie po porodzie, bo mojego tż dzieciaki uwielbiają, a on je Więc powinien dać radę. Co do wyprawki - mój tylko się zapytał ostatnio czy już wszystko mamy dla Tomka (przy czym kompletnie nie wie co mieć trzeba) W wyprawce uczestniczył tak, że jedynie wózek ze mną wybierał, no i skręcił łóżeczko Ale nie narzekam, bo chyba wolałam sama wybierać...

ana909 myślę, że jak córka pojawi się na świecie, to twój tż przystopuje.... no przecież nie będzie tak szalał z niemowlakiem ja na mojego z kolei krzyczę, że ma uważać na zakrętach, bo czasem w ostatniej chwili mu się przypomni, że miał skręcić, a ja się obijam o drzwi

WKasiarr trzymamy kciuki, nie martw się - na pewno wszystko będzie dobrze!!

Kurczę, te nasze porody stają się już coraz bardziej realne......
Mój dużo spokojniej zaczął jeździć jak woził małą a teraz chyba znowu nie zwraca na to uwagi. No i strasznie klnie na innych kierowców i tu musi się zacząć hamować...ostatnio mi opowiadał, że wracał z małą z przedszkola i jakaś babka zablokowała skrzyżowanie bo nie umiała wyjechać z podporządkowanej to podjechał obok niej, otworzył okno i zaczął coś krzyczeć że kto jej dał prawko jak jeździ jak piz*a czy coś w tym stylu, to córka przez całą drogę mu mówiła "tato to piz*a jedzie, piz*a" 😉

Dziś ją prawie dwie godziny kładłam spać na drzemkę, ale śpi już ponad dwie. Okropna jest jak nie spi w dzień i widzę jak bardzo tego potrzebuje, a robi takie sceny że głowa mała. Ja w tym czasie zrobiłam obiad, sprzątnęłam kuchnię i łazienki i sobie siedzę i odpoczywam. Podłogi zostawiam mężowi niech też się wykaże.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Klin mam fiki Miki ale właściwie to nie wiem czemu akurat ten. Wydaje mi się że to nie ma większego znaczenia bo one mają tylko pochylić trochę materac a i tak kładzie się je pod spodem.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-17, 15:09   #380
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość

W naszym mieście jest firma, która dowozi z Ikei. Zamawiałam przez nich meble dla młodej.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 15:19   #381
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Masakra nic dzis nie zrobiłam a brzuch mam twardy i spięty :/ leżę na kanapie i odpoczywam. U mnie położne odradzają te kliny, ja ich nie mam. W ogóle to jak tak was czytam to chyba dużo rzeczy nie mam ja rowniez mam kocyk z minky ale tylko do wózka bedzie na materac, bo jednak ten plusz to poliester i wole takie zwykle bawełniane kocyki.
Mam podobne wrażenie, że może będę wyrodną matką, bo część rzeczy, które tu wymieniacie, nie wiem nawet do czego służą
Z kocykiem to też kupiłam jeden taki pluszowy do wózka, a drugi, który ma po wewnętrznej stronie bawelnę. Pościeli też nie mam, moje dziecko będzie spało pod chmurką chyba

Edytowane przez wontrubka
Czas edycji: 2016-09-17 o 15:21
wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 15:28   #382
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Mam podobne wrażenie, że może będę wyrodną matką, bo część rzeczy, które tu wymieniacie, nie wiem nawet do czego służą
Z kocykiem to też kupiłam jeden taki pluszowy do wózka, a drugi, który ma po wewnętrznej stronie bawelnę. Pościeli też nie mam, moje dziecko będzie spało pod chmurką chyba
Ja też pościeli nie mam i nie kupuje póki co. będę korzystać z otulaczy i rozka.

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 15:52   #383
Dominika6
Zadomowienie

☠☠☠☠a mac! Jedziemy na te dni otwarte na porodówkę i co...gumę złapaliśmy nie ma szans żebyśmy zdążyli bo wejście jest na 16:00 a maz meczy sie z wymiana koła na zapasowe... Spróbuje tam zadzwonić i zapytać sie czy mozemy sie spóźnić ale watpię a kolejne dni otwarte za miesiąc wiec nie wiem czy zdążę... Mam dość!

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 15:52   #384
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Juz niedługo rusza sklep ikei online ja mam blisko ikea ale mimo to co tam jadę jest tyle ludzi, ze na pewno będę korzystać ze sklepu online

Wiesz kiedy rusza sklep online ikea? Ja niestety do ikei mam 100 km

To jeśli na SR nie polecają klinów to wskazuja na coś o innego ??

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 15:57   #385
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
☠☠☠☠a mac! Jedziemy na te dni otwarte na porodówkę i co...gumę złapaliśmy nie ma szans żebyśmy zdążyli bo wejście jest na 16:00 a maz meczy sie z wymiana koła na zapasowe... Spróbuje tam zadzwonić i zapytać sie czy mozemy sie spóźnić ale watpię a kolejne dni otwarte za miesiąc wiec nie wiem czy zdążę... Mam dość!

Niezły pech :/ my jeszcze nigdy gumy nie zlapalismy.
Gosia jeszcze się okaże że spokojnie do 23 go wytrzymasz ja w razie czego 24go na wywołanie nie pójdę bo tz chce jeszcze w ten weekend dorobić. I będę się umawiać jak coś na 27go. Chyba że młoda sama zdecyduje, ale ja się czuję tak, jakby bez wsparcia z zewnątrz ten poród miał nigdy nie nastąpić
Stary 2016-09-17, 16:01   #386
NelkaHelka
Raczkowanie

Witam się znów z "mojego" poranka
Jestem rozstrojona kompletnie! Zasypiam nad ranem, budzę się około południa... Jak tak dalej pójdzie to się wykończę.

paula1010 Trochę wstyd mi o tym mówić, ale czasem mam podobne odczucie do Twojego TŻ. Również obawiam się, że narodziny dziecka będą równać się z ogromnymi ograniczeniami i wyrzeczeniami. Wiadomo, że wiele rzeczy ulegnie zmianie, świat trochę nam się wywróci do góry nogami i to jest przerażające. Zwłaszcza dla osoby, która lubi być niezależna i w ciągłym ruchu (mówię o sobie). Ochłoń Kochana i porozmawiaj z nim o tym. Gwarantuję, że na pewno jest megaszczęśliwy i podekscytowany, ale czasem dopadają takie cholerne wątpliwości i wydaje mi się, że to normalne.

KC Karolajna Masz urocze mieszkanko, ale kobieto na litość boską ODPOCZYWAJ!!!!!

megilla Daj znać jak po spotkaniu chustomaniaczek. Sama czaję się na zakup takiej chusty

WKasiarr Trzymam mocno, mocno za Was kciuki Mam przeczucie, że pójdzie ekspresowo! A moje ciążowe przeczucia jakoś się sprawdzają
Nie do wiary, że już zaczynamy się rozpakowywać!

konwalia39 Ja mam poduszkę z BabyMatex. Niby niczym szczególnym się nie różnią, ale moja firma współpracuje od wielu lat z tym producentem i po prostu bardziej im ufam
Jeśli chodzi o poduszki klin to najlepiej sprawdzają się w łóżeczku. W wózku są bardzo niepraktyczne, bo dziecko pod wpływem ruszającego się i skaczącego wózka notorycznie się zsuwa i trzeba je co chwilę poprawiać. Poza tym wiele wózków dostępnych teraz na rynku ma regulowaną tą część znajdującą się pod główką i można ją ustawić właśnie pod takim kątem jak poduszka klin. Dla mnie to raczej zbędny "gadżet" do wózka, ale do łóżeczka super sprawa

Cytat:
Napisane przez bzyczek Pokaż wiadomość
Kasia powodzenia! Kciuki zaciśnięte! Nagly zwrot akcji na pazdziernikowkach i jednak popcorn się przyda w weekend jak to któraś z Was super napisała
Zdecydowałam się jednak na chipsy (wiem, wiem mniej zdrowe), ale miałam ochotę na coś pikantnego. Czekam więc na akcję i otwieram. Kasia pospiesz się, bo ślinka mi strasznie cieknie!!!
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 16:12   #387
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Kasia jak tam sytuacja?

Z grudnia na pewno nici
A poważnie to co dwie godzinę teraz KTG i mam zapisywać ruchy młodego.

Skurcze się pojawiają minimalne, wiec pewnie żel działa. No ale jak to lekarz powiedział finał może być za kilkanaście godzin nawet.

Cytat:
Napisane przez NelkaHelka Pokaż wiadomość

WKasiarr Trzymam mocno, mocno za Was kciuki Mam przeczucie, że pójdzie ekspresowo! A moje ciążowe przeczucia jakoś się sprawdzają

Nie do wiary, że już zaczynamy się rozpakowywać!

Jak Twoje przeczucie zawiedzie to Cie znajdę

WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 16:16   #388
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NelkaHelka Pokaż wiadomość

konwalia39 Ja mam poduszkę z BabyMatex. Niby niczym szczególnym się nie różnią, ale moja firma współpracuje od wielu lat z tym producentem i po prostu bardziej im ufam
Jeśli chodzi o poduszki klin to najlepiej sprawdzają się w łóżeczku. W wózku są bardzo niepraktyczne, bo dziecko pod wpływem ruszającego się i skaczącego wózka notorycznie się zsuwa i trzeba je co chwilę poprawiać. Poza tym wiele wózków dostępnych teraz na rynku ma regulowaną tą część znajdującą się pod główką i można ją ustawić właśnie pod takim kątem jak poduszka klin. Dla mnie to raczej zbędny "gadżet" do wózka, ale do łóżeczka super sprawa

Zdecydowałam się jednak na chipsy (wiem, wiem mniej zdrowe), ale miałam ochotę na coś pikantnego. Czekam więc na akcję i otwieram. Kasia pospiesz się, bo ślinka mi strasznie cieknie!!!
A jaki masz rozmiar tej poduszki do lozeczka? Ją się daje pod materac czy dziecko bezposrednio na niej moze lezec?
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 16:20   #389
NelkaHelka
Raczkowanie

Cytat:
Jak Twoje przeczucie zawiedzie to Cie znajdę
Kochana nie fatyguj się, sama przyjdę! Może przy okazji też się rozpakuję

Cytat:
A jaki masz rozmiar tej poduszki do lozeczka? Ją się daje pod materac czy dziecko bezposrednio na niej moze lezec?
Ja mam w rozmiarze 36x60cm i położyłam ją normalnie na materacu. Tylko wkurza mnie poszewka na poduszkę, bo jest z tkaniny frotte której po prostu nie lubię. Ale to nie problem, bo można kupić zwykłą poszewkę na standardową poduszkę łóżeczkową (czyli 40/60).
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 16:30   #390
ana909
Erudycja

Moja klin jest pod materacem, do tego założyłam na całość prześcieradło i w ogóle jej nie widać przejście jest bardzo delikatne.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości