|
|
#4561 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Zuzia chciałabym też minimum te 2 lata być w domu. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- U mnie rocznica pozytywnego testu 21.10 Leci czas. .. ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4563 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65405231]Ja daję na noc 5 kropli. Na ulotce chyba jest do kazdego karmienia, ale tak nigdy nie dawalam. Też wyrzuclam ulotkę... na początku dawałam co 8h po 5-6 kropli Mysle że prędzej da się,zamotac do kieszonki [/QUOTE]Właśnie o kieszonce myślałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę chyba sprawdzić wynik systemie on-line. Jeśli się uda to wrzucę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to ja już rocznicę tez miałam
do tej pory mam dwa testy ![]() Dokładnie 13 września ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-09-17 o 21:25 |
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nawet nie pamiętam kiedy test robiłam. Pamiętam tylko mmsa do męża ze zdjęciem testu "nie wiem jak to zrobiłeś, ale zrobiłeś" do tej pory nie wiemy jakim cudem powstał Tomasz
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Kurczę mam ochotę strzelić sobie...starszak jest taki mamusiowy, starałam się by tak nie było ale mi nie wyszło. Przykład: Jak on idzie spać to i ja muszę, wycierać nosa przychodzi do mnie. Usypiam Tomka przychodzi do mnie. Cienia mam. Nawet do łazienki za mną chodzi. Mam nadzieję że Tomus da mi więcej swobody. |
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, Dzanet, dzięki
Ja wcześniej też Bobotic podawalam. Potem tylko Dicoflor ale chyba nie daje rady w pojedynkę. Właśnie nad ranem rzuca nóżkami i ma przerwy w spaniu i podejrzewamy, że to sprawa brzuszka. Podałam na noc 10 kropli bo przeliczylam, że bedzue to 20 mg synetykony czyli tak jak podawalam w 3 kroplach Bobotic Ale jestem gapa... Lena witaj u nas Podobnie jak Dzanet, też chorowałam na dredy... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może ma taki okres w życiu?mojej koleżanki syn też tak za nią chodził do pewnego momentu. Potem Mu przeszło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już czasami mózg mi paruje bo cały czas jest przy mnie. Tak jak piszesz; toaleta, gotowanie, prasowanie, Karmienie... wszystko że Starszakiem Wyjątkiem jest usypianie bo odkąd poszłam do szpitala przejął to tatuś. Kilka razy Maks chciał mame ale zagadywalismy Go i szedł mąż. Nie chcemy na razie tego zmieniać bo zazwyczaj jest tak, że mąż usypia Starszego a ja młodszego. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nikt nie zauważył, że nie piję nawet
|
|
#4571 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A rocznicę testowania mam 13. października. Nawet pisałam w tym dniu na pierwszym wątku, że może dołączę, bo będę testować ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65403051]Witaj Lena cudny Franus. Piękna z was rodzinka, i te dredyyyy tz. Swego czasu na nie chorowalam...Fajnie że Franek przybiera oby tak dalej Weź tą chustę nad morze, może przez zmianę klimatu mu się odmieni. Szum morza, cieplo mamy, mmmmm Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] dzanet ja latami chorowałam na dredy i w końcu sobie zrobiłam. Przez 1,5 roku nosiłam Zaraz Wam wrzucę fotkę na fb :P
|
||
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek planowaliśmy i zaczęliśmy starania wcześniej, ale bez spiny, a tego miesiąca miało nie wyjść bo to choroba moja i starszaka, to delegacja moja, to mąż miał nocne zmiany . U przyjaciela tak samo było "tym razem miało się nie udać"
Mam nadzieję że to taki okres. Ale też myślę jak Miszkaa Sis mi poleciła herbatkę na gardło i podziałała, a próbowałam wyleczyć innymi sposobami i nie szło. Imbir+goździki+miód. Wypiłam dwie. |
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
U nas po pierwszym karmieniu. Teraz czas na sen.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4574 |
|
Konto usunięte
|
Karmienie nr 3
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych w biedronce -50% na ubrania i obuwie.
Jutro przejdę się i zobaczymy czy jest coś ciekawego. Przepraszam cooo zostalo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Karmienie namber łan
|
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gardło mnie tak boli że ledwo sline przelykam. U mnie o 23:30 pobudka i brak snu aż do teraz. Tz się zajął Hania w końcu w Naszym łóżku zasnela. Nie wiem co jej jest:/ alr chyba coś z dziaslami bo mocno smoczka łapie i paluszki ciągle wkłada albo i całą piastke :/ Oby się tylkp ode mnie nie zarazila! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4578 |
|
Rozeznanie
|
Witam karmienie 1
Ale mnie w kurza ze w nocy trudno malemu sie odbija albo w ogole. Na dniu czesto tylko podniose do gory i juz odbite. A w nocy, trzymam na ramieniu, klepie po pleckach, klade, podnosze i nic. Wiem ze nic strasznego, tylko mlody nie lubi na boczku spac, budzi sie zataz i nerwpwo probuje odwrocic sie na plecy. Lena witaj milo Cie poznac i Twoja rodzine. Mlodziutka jestes, zazdroszcze ) synek cudowny ![]() Chudziaszek tak jak dziewczuny pisaly, dowiesz sie na rozmowie co proponuja i przemyslisz czy to to o czym marzylas. A tym ze zostawisz synka sie nie przejmuj w ie macierzynski tylko pol roku wuec to tutaj normalne. Dzieciom krzywda sie nie dzieje. Sama bym juz wrocila do pracy przynsjmniej na dwa trzy dni zeby pobyc z doroslymi i nie skupiac sie tylko na kupkach i co Gabrys potrafi. Dredy- ja marzylam o dredach, nie mialam jednak odwagi sobie zrobic, acz testowalam wiele roznych fryzur i kolorow na glowie )
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka my w nocy nie odbijamy bo Hania od razu zasypia zwykle. Nawet na boku chwili nie polezy bo się wierci jak zasypia ale potrm się czesto na bok układa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
My już po pierwszym karmieniu
Cytat:
u mnie na wątku staraczkowym też było kilka takich przypadków, co to nie było szans bo to choroba, delegacja czy coś w ten deseń a tu bach i dwie kreski. Dużo zdrówka Ci życzę Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
PierwsZe karmienie
![]() Nam udało się w pierwszym cyklu starań splodzic Kiniusie a również myślałam, ze nic z tego nie będzie, bo miałam amgine i w 4 tc musiałam brać antybiotyk. Normalnie płakałam jak go brałam Ale jak widać nasza piękność jest z nami![]() Pamiętam, że dołączyłam do Was jakoś później, bo wiedziałam, ze pierwsZy miesiąc jest niepewny. I te moje całodniowe mdłości! Jak zaczęły się w 7-8tc to skończyły w 4 msc:/ ale warto było się pomEczyc
|
#4582 |
|
Raczkowanie
|
Od 3 wojuje z malym! Mam juz serdecznie dosc
pobudka na karmienie przy tym brzuch i non stop ulewanie.potem przebranie ubranek potem mega mega ulewanie ciuchy uratowane.oczy jak 5 zl i koniec spania.poszlam usypiac- zrobil wielka kupe.przewijam- nasikal na podklad.ulewanie.teraz usypiam we wozku i co przysnie to morduje go katar! A swoja droga juz wszyscy w domu jestesmy chorzy maz zaczal teraz wszyscy mamy katar.dramat...
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia korzen, 1 grubszy plaster, goździki kto jak lubi 1 lub dwa. Imbir i goździki razem przy zaparzaniu herbaty, a miód później.
Ania w mojej biedrze już z resztek nie ma co brać. Może jakbym do mamy się wybrała to tam coś. Ale też wątpię bo tam dużo ludzi robi zakupy. Zajrzyj jej do buźki i zobacz czy czerwone gardełko. Ja wiem że u mnie w domu wirus. Starszak mi godzinę temu zwymiotował. Poszła flegma i nagromadzona przez noc wydzielina z nosa. Do tego gorączka. Eh tak to jest ze spokojnym spaniem w nocy. Tomuś drugie karmienie zalicza i bączki puszcza ---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ---------- Pikpik współczuje i przytulam |
|
|
|
#4584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4585 |
|
Rozeznanie
|
Karmienie nr 2
Pikpik, Fiazo wspolczuje nocnych przezyc. Oby juz sie uspokoilo i zdrowko do waszych domow wrocilo ![]() Madzia mlody tylko jak twardo zasnie to jest szansa ze pospi na boczku, a tak to sie przebudza i sie odkreca dlatego chcialabym zeby mu sie odbilo. Ciekawe czy za jakis czas spodoba mu sie spanie na boczkach.
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
Nadal nie spie,a kto by sie przejmowal.zaraz tz konczy zmiane a ja dalej bajabongo! W dodatku starszy sie obudzil 10 min temu i mnie wnerwia spal juz nie bedzie!
|
#4588 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chudziaszku długo się o Wojtusia staraliscie? Cytat:
![]() Cytat:
bidulka ![]() Cytat:
na pewno spróbuje. Akurat mam wszystko co potrzebne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4589 |
|
Konto usunięte
|
Współczuję przebalangowanych nocek. U nas po tym karmieniu o 1 były już tylko dwa więc nie najgorzej. Z tym że od 1 Hania spała z nami.
Madzia zdrówka! Masz tamtum verde, albo cokolwiek innego na to gardło? Gorączkujesz dalej? Fakt, to jak dzieci śpią z dupkami do gory wygląda slodko. Tylko wtedy skonczy się zostawianie dziecka gdzie usnie, czyli u nas głównie na naszym łóżku, zeby nie spadlo. Przy starszej czytałam wtedy książki obok niej. Teraz przy dwójce nie poczytam. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4590 | |||
|
Wtajemniczenie
|
U nas już spania nie ma
moje dziecko lepiej śpi w nocy, ale potem wcześnie wstaje. Nie wiem co lepsze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam udało się w pierwszym cyklu. Do trzeciego miesiąca nie mogłam w to uwierzyć i wkręciłam sobie, że na pewno jest coś nie tak skoro tak szybko poszło. Najgorzej było jak u nas na wątku kolejne mamusie traciły swoje fasolki za każdym razem wyłam bo tak mi było szkoda tych dziewczyn i bałam się że będę następną. Dopiero od 4 miesiąca wyluzowałam, bo inaczej chyba bym oszalała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-09-18 o 08:21 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

aż uwierzyć nie mogę ze tylko rok minął a całe życie do góry nogami przewrócone
ale chustę oczywiście wezmę

cudny Franus. Piękna z was rodzinka, i te dredyyyy tz. Swego czasu na nie chorowalam...

milo Cie poznac i Twoja rodzine. Mlodziutka jestes, zazdroszcze
a również myślałam, ze nic z tego nie będzie, bo miałam amgine i w 4 tc musiałam brać antybiotyk. Normalnie płakałam jak go brałam
Ale jak widać nasza piękność jest z nami
moje dziecko lepiej śpi w nocy, ale potem wcześnie wstaje. Nie wiem co lepsze
za każdym razem wyłam bo tak mi było szkoda tych dziewczyn i bałam się że będę następną. Dopiero od 4 miesiąca wyluzowałam, bo inaczej chyba bym oszalała