|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Kruszynko ja też często o Tobie myslę
Na początku bolało, teraz też przyjemnie nie jest, ale już jakoś potrafię bardziej nad tym panować. Naprawdę trzeba się rozluźnić i wtedy od razu czuć różnicę. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz mu zeby sie nie zdziwił jak ty zmienisz do niego podejście !!! wrażliwi wielce sie znaleźli ! I jak chce to moze sam rodzic! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio myślałam że chciałabym urodzić wcześniej. Ale jednak chce po 30 września bo od 30 są przeceny w Rossmanie -49 %
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh do tej pory miałam wyniki moczu idealne a teraz dopadło mnie chyba zapalenie pęcherza bo strasznie piecze i boli przy oddawaniu moczu... jutro biegnę do laboratorium zrobić badanie moczu... czy w tak późnym tyg ciąży to może być niebezpieczne?
|
|
|
|
#576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajna, Twój mąż to kawał buca. Po pierwsze bym mu powiedziała, że ten pocięty i pozszywany brzuch będą np wszyscy na plaży oglądać jak założysz kostium, a d.pe jednak tylko on- sprawca tego zamieszania jakby nie patrzeć. A zaraz potem kazalabym mu sp***ac. Sorry, ale jak słucham takich bredni, to mi od razu ciśnienie podnosi.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#578 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ubranek na wypis nie biorę,przygotowałam mężowi tylko co ma wziąć na wypis. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wydaję mi się, że i tak dużym wsparciem będzie dla mnie w trakcie tego najdłuższego okresu do pełnego rozwarcia. Może tak mu zaproponuj?
|
|
#579 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
zresztą zobaczymy jak te nasze dzieci będą takie wycieczki znosić. A do piątku zostało 5 dni więc zaciskaj nogi. Ja mam wizytę po Tobie i jestem bez samochodu więc wyjdę wcześniej od babci, więc jak zobaczysz toczacego się słonia to ja!
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W mamusie sie wdał, tez mi ciśnienie podniósł pawian jeden Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zobaczę jak coś, jak zorganizuję opiekę do młodej, bo jak będzie mąż w domu to nie będzie mi się spieszyc, ale gdybym musiała ją zostawić z sasiadka to nie będę przedłużać. Chociaż w piątek i tak na bank będzie opóźnienie...
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
KAROLAJNA - aż brak mi słów...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajna Czy to typowy synuś mamusi?
Aż się komentować nie chce ... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#584 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Mi się wydawało że nie wyglądam najgorzej, mam swoją wagę, ale brzuch nieduży... Jednak dziś już chodzę typowo jak słoń, stawiając nogi okrakiem
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak chodzę już od jakiegoś czasu:/ szczególnie jak wstaję
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
Megula, Konwalia, Ewula jestem jak najbardziej na tak za spotkaniem
Karolajna przepraszam, ale przeczytałam to mojemu mężowi i powiedział, ze zachował sie Twoj chłop jak skończony frajer... Przepraszam ale zgadzam sie z tym i tak jak Lunus powiedziałabym mu, ze po takich tekstach Twoje podejście do niego tez sie zmienia... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękne imię ... Czytam i jeszcze nie doczytałam czy Kasia urodziła ale zaraz doczytam Kruszynka pamiętaj ze możesz się tu wygada kiedy tylko będziesz chciała Dużo siły i mega dawki szczęścia dla Ciebie bo należy ci się i to bardzo ... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Ps. Bzyczek mój jeszcze tez bezimienny ![]()
|
|
#588 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdecydujemy jak się urodzi i jak spojrze na niego to mam nadzieję żę od razu któreś imię do niego będzie pasować.
|
|
|
|
#589 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Ja się sama zastanawiam czy nie powiem tztowi żeby na 2 fazę wyszedł. Jakoś tak mamy jeszcze ta swoja intymność w zalatwianiu spraw lazienkowych i boję się że mogłoby się coś zepsuć, gdyby tz zobaczył tą brzydką część.
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co to nawet nie chodzi o to.. nie wiem jeszcze jak chce rodzic. Ale chodzi o to, że oczekiwałam, że powie, że oczywiście , że będzie. Gdyby SN to możliwe ze sama bym mu kazała wyjść bo by mnie może wkurzal ta zmartwiona mina czy wystraszona... ale chodziło o to, że potrzebowałam usłyszeć, że będzie choćby nie wiem co to bedzie tam na tyle ile to ja chce.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Styska jeszcze ja z zachodniopomorskiego
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Karolina a skąd ta nagła zmiana nastawienia ?? Tylko przez to co ci powiedział czy mamusia mu coś naga dala (??? ![]()
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, a mojego też nie chcę przy porodzie. Oboje zgadzamy się w tej kwestii. Myślę, że zrobimy podobnie jak Ewula.
Każdy ma inną wytrzymałość i inaczej reaguje. Nieraz przecież same jesteśmy zaskoczone swoją reakcją na coś, więc dlaczego osądzać facetów, którzy mają uraz po porodzie żony? Przecież sami sobie tego nie wmówili. Ja też mam wrażenie, że pokazuje się tylko pozytywne strony porodów rodzinnych. Ale rozumiem, że miałaś inne oczekiwania i masz prawo czuć się zawiedziona. Nie ukrywaj tego przed nim. Co do cesarki, to niech sobie woli. To Twój wybór jak będziesz rodziła. Widać, że ma jakieś błędne wyobrażenia, że cesarka to lek na całe zło porodu. Mój też myślał podobnie, ale zrobiłam mu wykład
|
|
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
Zmiana nastawienia? Nie.. ja od początku ciąży mowie, ze nie wiem jak chce rodzic... i że w ogóle nie chce o tym myśleć bo mnie to tak przeraza, że prawie w panikę wpadam... ani cc ani SN nie wydaje się dla mnie dobre... chciałabym, żeby się teleportowal.zle znoszę ból (bardzo słaby próg mam) i złe znosiłam tez pionizacje po operacji wyrostka właśnie ze względu na ból i ciągnięcie szwów. A przy porodzie nie ma bezbolesnego rozwiązania.
Dodatkowo nasi znajomi ze środowiska lekarskiego (w tym.ginekologia) wszyscy jak jeden wypowiadają się, że nie daliby i nie dali urodzić swoim zonom sn. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Megilla to my z tż tez nie chcemy żeby był przy porodzie ...
No ale mój to i tak dopiero jak się urodzi przyjedzie... jedyne czego mi żal to ze nie zobaczy go na żywo jako pierwszy no ale co zrobić ... szkoda nam jego urlopu ... może przyjechać wcześniej ale skąd możemy wiedzieć kiedy młody zechce rodziców na żywo zobaczyć Ale wiem ze niektóre tego chcą i potrzebują ... ![]()
|
#595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasia uwierz mi my wiemy o co Ci chodzi ale tu chodzi o to ze on zamiast ci pomoc to jeszcze dorzuca ci problemów i rozterek, przecież wiadomo ze każda sie martwi tym ze moze stać sie mniej atrakcyjna dla męża/ partnera juz teraz 70 % sie tym zamartwia ze sie mniej podoba swoim mężczyznom ale no bez przesady niech maja jaja i nie bedą jak takie pipki zbożowe miękkie i nie obarczają swoimi cudownymi przemyśleniami kobiet które i tak sie juz dość stresują. Maja zachować gotowość jak na wojnie i tyle. Uczyciowi i wrażliwi faceci no na litość boska, karpia tez nie zabija ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
Mysle ze tu juz nie chodzi tylko o sama obecność od początku do końca, bo tak jak Megilla pisze, kazdy ma swoja wytrzymałość i intymność, ale chodzi o sam fakt bycia wsparciem dla drugiej osoby i wykazania sie pewna dojrzałością, i nie chodzi tu o patrzenie w krocze, tylko o psychiczne oparcie, a nie rzucanie takimi tekstami, bo to najzwyczajniej było słabe...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#597 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z łóżka to wstaje w 2 etapach najpierw się turlam na bok, potem zginam, siadam i dopiero wstaje. ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Ustaliśmy, że wyjdzie jak nie da rady, nikt go na siłę nie będzie trzymał. Szkoda mi tylko, że nie chce przeciąć pępowiny, ale jak on twierdzi" wolę to zostawić specjalistom" Może to zabrzmi okrutnie ale dla mnie samej poród jest obrzydliwy i wolę mężowi tych widoków zaoszczędzić...
|
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
Rany-dzisiaj to naprodukowalyscie......
KRUSZYNKA-ja także mysle często o tobie.... czym sa moja problemy w porównaniu z Twoimi..... mam nadzieje ze teraz bedziesz TYLKO szczesliwa osoba i ze wszystko wam los wynagrodzi!!!!! Co do CC-jest to operacja-nie zabieg..... dochodzenie do pełni sił trwa ok.6 mies.... tzn dobrze sie juz czuje po miesiącu-dwoch.... ale mięśni brzucha nie wolno ćwiczyć przez 6 mies..... a co do blizny-nie widac jej nawet w stroju..... jest bardzo nisko..... przynajmniej u mnie. Co do porodu z mężem-zależy-ja wiem ze zmuszać nie mozna-mam wielu znajomych-bardzo udane małżeństwa, gdzie facet nie był przy porodzie bo poprostu nie chciał...... to jednak musi byc jego decyzja, bo potem faktycznie moze byc uraz......to jest moje zdanie....... Ja w srode mam wizytę..... i podejmę decyzje czy SN czy cc.... eh...... nadal nie wiem.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, my też po 14 latach razem z toalety nadal korzystamy osobno i zupełnie nie widzę związku jednego z drugim ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Inka, moja przyjaciółka ma schrzanione szycie po cc i wszystko w kostiumie widać. Nie mówię że tak jest zawsze bo to pewnie raczej pojedyncze przypadki no ale jednak jest większe prawdopodobieństwo że ktoś zobaczy blizne po cc niż ta po szyciu krocza ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
|
#600 |
|
Erudycja
|
Gosia moja koleżanka mówi że ona i maz się nie wstydzą robić "dwójki" jedno obok drugiego, a zaraz płacze ze mąż nie widzi w niej kobiety. Dla mnie taka intymność jak wc jest tylko dla nas samych i to może mieć związek z tym jak siebie postrzegają. A przy drugiej fazie też można zrobić dwójkę, no tego się boję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Tak wiem ze to nasza decyzja ale już zglupialam.
wrażliwi wielce sie znaleźli ! I jak chce to moze sam rodzic!
Big Day - 7 czerwiec

pytanie teraz jak duże

Zdecydujemy jak się urodzi i jak spojrze na niego to mam nadzieję żę od razu któreś imię do niego będzie pasować.
no ale co zrobić ... szkoda nam jego urlopu ... może przyjechać wcześniej ale skąd możemy wiedzieć kiedy młody zechce rodziców na żywo zobaczyć