![]() |
#4651 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Wszyscy śpią już u mnie
![]() Dziś był intensywny dzień. Rano bylam w kosciele a mąż został z M. Potem przebierałam kartony z ciuszkami od siostry i szwagietki w poszukiwaniu kombinezonu. Znalazłam taki na jesień, na zimę muszę kupić ![]() ![]() ![]() O tym, że mnie z tego wszystkiego żołądek rozbolał już nikomu nie wspominam...Padam na fejs. Idę spać. Kolorowych dziewczyny i chlopaki ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-09-18 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ignaś też całą mszę przespał ale na polewaniu główki darł się jakby to był wrzątek ![]() Ja raczej będę w domu z Ignasiem do czasu przedszkola. W ogóle nie mam ochoty wracać do mojej pracy, chociaż raczej by mnie tam przyjęli z powrotem. Jak sobie pomyślę o całym dniu za biurkiem, stosy dokumentów, czy jeżdżenie po urzędach to mnie trzęsie. Może znajdę coś innego... Cześć Kociak! Faktycznie wieki Cię nie było. Co tam u Was? Olek daje popalić? Jak Igusia? australia porady dostałaś dzisiaj ekstremalne ![]() Ufff ale się cieszę, że dzisiejszy dzień się już skończył ( w sensie dla wszystkich dzieci ). Ignaś dzisiaj baaardzo nie w sosie. Coś mu chyba dolega, bo normalnie tak nie płacze cały czas. Bardzo źle też spał. W akcie desperacji poszłam z nim nawet na spacer w solidnym deszczu i pospał trochę. Jak już miałam dość łażenia to go wstawiłam z wózkiem do altany w ogrodzie ale zaraz się obudził. Wczoraj i dzisiaj zjadłam strasznie dużo słodyczy (prawie całe to duże, plastikowe opakowanie cukierków celebrations ![]() O nieeee, znowu stęka i bąki lecą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zakorzenienie
|
Madzia, nie żebym nie wierzyła w Twoja lekarkę ale powiem Ci jak u nas wygląda masaż (bo sama widzę, że każdy lekarz pokazuje inaczej).
Lekarka kciukiem, ja palcem wskazującym przykładam pod oczko w pobliżu worka spojówkowego i ruchami kolistymi ale najmocniej w dół, tak żeby ta Dolna powieka i spojowka aż odchylala się od oka. I tak 10 razy. Próbuj Kochana, jeszcze masz parę tygodni do 6 m-cy ( też słyszałam, że do tego wieku najlepiej to zrobić) ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
O Kochana, poszalas ![]() (Czyżby brat przywiózł? )😉 Ja mam termometr Microlife i wg mnie jest spoko. Tzn.polegam na nim. Trzeba pamiętać, że takie termometry muszą być, przed pomiarem, w tym samym pomieszczeniu co osoba, przez przynajmniej 5 min.bo inaczej pokazują bzdury. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Zakorzenienie
|
Spokojnej nocy życzę. Ja poczytam książke i kolo 24 pójdę spać. Dobranoc.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A z tymi termometrami to nie wiedziałam. Może dlatego termometr żabci wariuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
U mnie pierwsze karmienie. Szok ze tak szybko. Ale dobrze niech cycki pracuja.
Zmykam spać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Rozeznanie
|
Witam czytam na biezaco ale ciagle cos mnie rozprasza zeby napisac. Po calym dniu juz padam bo zapewnie za potorej godzinki karmienie- Gabrys coraz krotszy ma pierwszt sen :/ a kiedys bylo tak pieknie 6 h :/
Dziekuje ze piszecie ze tez odkladacie nie odbijajac. W sumie mojemu sie nie ulewa wiec nie powinno nic zlego sie wydazyc. Dzis jeszcze bardziej zakochalam sie w synku. Zaczol gadac jak najety przez 20 min i tak swiadomie, nie jakies przypadkowe westchnienia czy byle jakie grrr. Gadal auuu aaa auuu tak slodko ![]() ![]() Oby ta noc byla lekka i przyjemna i jak najmniej pobudek ![]() ![]()
![]() |
#4658 | |
Wtajemniczenie
|
Honcia dobrze że już wszystko ok. Widzę że pracowity dzień miałaś
Kociak pisz częściej ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4659 |
Zadomowienie
|
U nas tez pierwsze karmienie ale z mojej inicjatywy bo Ignas jadł o 18 i pierś juz mnie bolała ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4661 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Wojtek nauczył się odpowiadać - jak robię mu grrrrr to on mi też robi grr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
A Kingusia kończy dziś 4 miesiące
![]() ![]() ![]() Haneczko wszystkiego najlepszego dla Hani ![]()
#4663 |
Zakorzenienie
|
Kasia super że chrzciny udane. Już kiedyś była mowa i większość nie wraca bo nie na gdzie. To ja jestem w tej grupie nielicznych.
Najlepszego dla dziewczynek |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny wyszlam z chusty elastycznej, byla swietna ale przy prawie 8 kg sprezynowala.a juz jak szybko szlam to az smieszne bylo.no i co dociagnelam to za jakus czas juz krzywo wszystko bylo. Teraz biore tw tkana co tak dlugo do mnie szla.i czaje sie nosic Benisia w plecaku ale boje sie motac.chyba na misiach najpierw poprobuje a potem z asekurantem ![]() Nadal walka z katarem.sciaganie w nocy to strasznie krzyczy a oczki zamkniete bidulek.i wiecie co? Podziwiam te z was co uzywaja katarka w nocy.ja nie mam odwagi ruszyc mojego "boinga" w tej absolutnej ciszy i z drugim dzieckiem za sciana i sasiadami. A lekarz mi kazal nie szczepic jak ma katar maly wiec jutro nie ide. Zapomnialam ktorej kolzanki dziecko mialo krztusiec i szpital.czy juz jestescie w domu kochani? Jak synus? Jeszcze sie leczy?jak to znosi? :rosa: ---------- Dopisano o 03:45 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ---------- Wiecie ze jest taki przepis ze po wychowawczym mozna wrocic do pracy na 3/4 etatu najwieceh do dwoch lat trwania i pracodawca nie robi łaski jak chcesz tak pracowac? Ja sie mocno na to nastawiam.skoro łaski nie robi to ja chce bardzo.dla nich 2 h mniej to jak nic teraz mnie nie ma i tez daja rade.a dla mnie 2 h wiecej dla domu i dzieci to mega duzo.slyszalyscie o tym? Musze dopytac jeszcze.
![]() |
#4665 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko już wstało i je śniadanie. Kurcze gdzie te czasy kiedy spał do 9??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4666 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Dzis jedziemy do mojej mamy musze cieplejsza garderobę sprowadzić bo na spacery nie bd mogła wychodzić Całusy dla Hani i Kingusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 100 lat dla Hani i Kingi ![]()
![]() |
#4668 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Stwierdzam, że moje dziecko ma następującą hierarchię miłości: najpierw tato, jak jest w pomieszczeniu to nawet jeść nie chce bo na niego musi patrzyć... dlugo długo nic potem lampa na suficie do której namiętnie rozmawia a na koncu ja... ![]() Zdrówka dla solenizantek ![]() ![]()
#4669 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Rozeznanie
|
My też mieliśmy jakoś teraz chrzcić ale z uwagi na to że potencjalny chrzestny w zeszłym tygodniu się żenił to opuściliśmy i teraz musimy zacząć organizacje wszystkiego
![]() ![]() Dziewczyny, a skoro mowa już o mące do mleka ![]() Myslalyscie nad rozszerzeniem diety? Jak i kiedy będziecie to robić? Ja bym chciała dopiero po 6 msc, ale teściową caly czas naciska że jak to tak długo, przeciez po 4 się rozszerza. Ale z tz ustaliliśmy że czekamy aż skończy 6msc. Podziwiam was że w nocy przy karmieniu piszecie posty ![]() ![]() Później jak się budzi to tylko oko uchylam, daje cyca i spie dalej ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Zakorzenienie
|
Nadrobie jak zwykle pozniej.
Coś mnie od wczoraj wieczór gryzie w gardle, pewnie od pociągania smarków :/ I w nosie zaczyna kręcić. Ciekawe co bedzie jak (tfu tfu) zachoruje. Mąż do Małej sie nie zbliżał, a co ze mną? Myślicie, ze powinnam sie wybrać do lekarza z tym katarkiem u Gabrysi? Kaszle teoche, ale chyba jak jej glutki powpadają.
![]() |
#4672 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A moja teściowa jeszcze się wczoraj chwaliła, że tą mąką zagęszczała mleko od 3 miesiąca ![]() Marysia zrobiła nam pidżama party od 5 do 6 i teraz jeszcze śpi ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-09-19 o 07:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Konto usunięte
|
Kociak fajnie że się odezwałaś! Chodź do nas na fb! Brakuje twoich rad jak pytamy o chusty i wiązania
![]() Brawa dla dzielnej córki za przedszkole. Agusia już 4 miesiace, brawo!!! Zdrówka przede wszystkim! Jak ten posiew? Madzia jak się czujesz? Słyszałam o wersji 7/8 etatu jak chudziaszek pisała. Lena my czekamy min do 6 mc, a najlepiej jak zacznie siadac i wtedy blw. Wygoda jak nie wiem ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4675 | ||||||
Konto usunięte
|
![]() Ja na nogach od 7, bo trzeba było Igora do szkoły wyprawić, a Ignaś pospał kolejny dzień dłużej, bo do 8:30. I co najważniejsze obudził się wesoły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ignaś też z Wami świętuje tyle, że on miesiąc młodszy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja czekam na blw. No chyba że długo nie będzie siedział to może jakieś kaszki podam lub obiadek. Cytat:
____ Ale u nas się zimno zrobiło! Niedawno 30 stopni , a teraz 12... Jak tu przy takich wahaniach temperatury być zdrowym? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Posłodziłam owsiankę tym słodem jęczmiennym i jakoś nie bardzo mi smakuje, ble
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
hej ho
![]() co do macierzyńskiego to ja sama nie wiem, niby moja firma ma paść do końca roku ale nie wiem na ile to prawda ![]() ![]()
#4679 |
Rozeznanie
|
Kurcze, ominął mnie ten temat;(
Też bym chciała blw ale jak będę czekać aż usiądzie, a nie zrobi tego do 6 msc to mi żyć nie da rodzina. Sami go zaczną karmić i to od razu czekolada ;( Nie mam pojęcia co u tych ludzi jest za pojęcie. Im się wydaje że im dziecko grubsze tym zdrowsze. A guzik prawda. Chudzielec też może być okazem zdrowia ![]() Wracamy właśnie od pediatry. Mały miał lekki katarek, podejrzewałam że alergiczny, bo tz i moja siostra są alergikami i cała trójka w tym samym czasie katar ![]() ![]() Poza tym ważyliśmy się i Franek waży 4800g ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A dobre rady wysłuchać i robić swoje ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.