Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 07:07   #1351
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam
Chłodno dziś, ale ja od razu lepiej się czuję w taką pogodę.
Ide teraz pobrać krew... Znów te mohery :/

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Powodzenia! Nie daj się emerytom!
Stary 2016-09-19, 07:08   #1352
axn22
Zakorzenienie

Ja chyba już sobie upatrzyłam buty zimowe wczoraj na zalando tylko muszę je kiedyś jesienią zamówić i przymierzyć.
Wielkie ciężkie śniegowce mam ale chce coś bardziej hmmm sportowego? Wiem, że to nie wątek modowy ale czy którakolwiek z Was ma jakiekolwiek buty firmy Rieker? Ciekawe jak z jakością, w komentarzach niby ludzie mówią że bardzo ok..
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 07:09   #1353
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja chyba już sobie upatrzyłam buty zimowe wczoraj na zalando tylko muszę je kiedyś jesienią zamówić i przymierzyć.
Wielkie ciężkie śniegowce mam ale chce coś bardziej hmmm sportowego? Wiem, że to nie wątek modowy ale czy którakolwiek z Was ma jakiekolwiek buty firmy Rieker? Ciekawe jak z jakością, w komentarzach niby ludzie mówią że bardzo ok..
Ja niestety nie pomogę.

Jakby były wielkie mrozy to wejdę na bank w moje górskie buty, ale kto mi je będzie sznurował to nie wiem

Ewentualnie myślałam, żeby na jeden sezon kupić jakieś śniegowce jak będą w Lidlu.
Stary 2016-09-19, 07:11   #1354
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ewentualnie myślałam, żeby na jeden sezon kupić jakieś śniegowce jak będą w Lidlu.
To też jest opcja Jeszcze mi Decathlon przyszedł do głowy, też zimą sporo tego mają w dobrych cenach

Tyle że zakładam, że wykorzystam je więcej niż 1 sezon Coś wygodnego i ciepłego na spacery z wózkiem to nawet i na kolejny rok się może przyda W botkach na obcasach po parku chodzić nie będę
Stary 2016-09-19, 07:21   #1355
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
To też jest opcja Jeszcze mi Decathlon przyszedł do głowy, też zimą sporo tego mają w dobrych cenach

Tyle że zakładam, że wykorzystam je więcej niż 1 sezon Coś wygodnego i ciepłego na spacery z wózkiem to nawet i na kolejny rok się może przyda W botkach na obcasach po parku chodzić nie będę
Też prawda, ja siebie w moich kozakach na obcasie też nie widzę, ani w zaawansowanej ciąży, ani z wózkiem

Decathlon też dobra opcja mamy go w Poznaniu zaraz obok Ikei
Stary 2016-09-19, 07:21   #1356
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Ja to wymeczona podróżą ale pies od wejścia miał radoche. No i boi się stelaża wiec wszystko leży luzem a pies próbuje się odnaleźć w nowej sytuacji.
Dziewczyny, kobieta od której kupiłam wózek powiedziała mi żeby broń Boże nie głaskać brzucha tym bardziej w późniejszych miesiącach bo to źle wpływa na łożysko. Ona jedno z bliźniąt miała z przenoszonym lozyskiem juz w 37tc. I położna ja przestrzegała ale nie wyjaśniła czemu. A potem w szpitalu ja uświadomili. Ze dotykanie brzucha sprawia ze dziecko jest bardziej ruchliwe i narusza strukture lozyska? Czy ktoś może się do tego odnieść? Bo ja byłam w szoku u sama nie wiem. Na wizycie bankowo zapytam prof.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja owszem Usłysząlam od lekarza że nie można głaskać brzuszka i to już chyba w 10 tygodniu, aczkolwiek myślałam ze to kwestia ze powoduje skurcze macicy...

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Mariea, dla mnie te buty co wrzucilas mają za wysoki obsas☺Ja mam 178, mąż 176, także jest niższy i chodzę tylko na płaskich 😊 a teraz w ciąży jakbym założyła obcasy to byśmy wyglądali jak flip i flap 😀😂

O to jak u mnie, ja 180 a mąż 182 ale chodzę w obcasach... Choć w ciąży wiadomo...raczej nie pójdę..choć na to.szkolenie jeszzce się wybiorę )

Muszę iść.do.lidla dziś... I robię dziś 1 raz żurek...mąż mnie męczy to mu na rocznicę zrobię

A co do ciążowych używanych żeby mieć.na.to szkolenie to jest myśl..Ale ja potrzebuje na 4 dni... Nie lubię chodzić w tym samym... Ehs..

Idę spać dalej
Stary 2016-09-19, 07:36   #1357
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja owszem Usłysząlam od lekarza że nie można głaskać brzuszka i to już chyba w 10 tygodniu, aczkolwiek myślałam ze to kwestia ze powoduje skurcze macicy...
Idę spać dalej
No właśnie sama nie wiem. Ale tak mi powiedziała ze naruszają łożysko. Ale skoro i Wy coś mniej więcej podobnego slyszalyscie to będę ostrozniejsza. Bo ja w sumie dotykam tylko ale oba maluchy tak fikaja ze nie da się nie dotknąć żeby nie poczuć. w sobotę na domowej imprezce, znajomej rękę przylozylam do brzucha. Mina bezcenna jak poczuła te pukanie. Każdy mi mówi ze to niemożliwe ze w 18 tc można czuć, już nawet nie mowa o mnie ale ze ktoś obcy. Ja nie wiem. Wiem co czują ci którym dane jest dotknąć
Co do butów to ja niby jesienne mam na płaskim, jedyne. A reszte to wszystko szpile bo mogłam i lubie. Obym tylko się w nie zmieściła to i na zime ujda. Kurtkę pozycze od znajomej. Ona rozmiar 46 wiec akurat. Nie widzę sensu kupować na parę wyjść do lekarza i do szpitala wielkiego worka którego nawet na szmaty nie przerobie. Ja noszę r.36 wiec dla mnie to spora różnica. A kumpela wysoka wiec i brzuch cały zakryje. A jak nie ona to TZ tez ma bluzy kurtki. Damy rade. Jeszcze mama r.44 wiec mam gdzie szukać.

karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 07:46   #1358
sQuaara
Zakorzenienie

Anatomia to nie moja mocna strona ale nie wiem jak dotykiem można mieć wpływ na łożysko... Ze co? Pobudza się je do wzrostu? Inna sprawa że.spotyka się czasami sytuację że 35.,36 tydzień a łożysko tak zjechane że wywołuje się poród..Ale nie wiem co jest przyczyną... Ostatnio o takiej dziewczynie słyszałam że w.8miesiacu jej łożysko już było jakby bezużyteczne więc wzięli ja na sterydy żeby małej plucka się wykształcily i dziewczyna w ostatni miesiąc przytyła więcej niż w 8miesiecy łącznie..
Ja nie masuje, kładę rękę... Czasami palcami delikatnie smyram
Stary 2016-09-19, 07:50   #1359
ferimori
Zadomowienie

Też słyszałam o tym, że nie można głaskać ale myślałam że to ma wpływ tylko przed samym porodem a tu proszę. Szkoda, bo wydaje mi się to takie słodkie. Jakaś namiastka kontaktu z dzieckiem

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 07:50   #1360
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie wrociłam z podróży, kupiliśmy wózek. ABC Design Zoom 3w1 (podobno mercedes wsród bliźniaczych) Cały zestaw, łącznie z fotelikami. Może gdybym czekałam na jednego brzdąca to kupiłabym fotelik nowy, ale przy dwójce koszt robi sie spory a my na to nie możemy sobie pozwolic. Kobieta zapewniała mnie, że nie było żadnych wypadków itp. Mąż obejrzał prawie pod lupą. Wszysko gra wiec ja mam używki. Wyglądaja bardzo solidnie, wiec z tym nowy/używany to kwestia indywidualna
Ale super wygląda

Ej, czy tylko ja zamawiam wózek dopiero w grudniu?

A co do butów na jesień, to mam kilka sportowych par i Huntery w razie beznadziejnej pogody, także nic nie kupuje
A jeśli chodzi o zime to mam 3 pary niezawodnych Emu + w/w Huntery (z ocieplaczem), więc jakoś dam rade
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 07:52   #1361
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po masakrycznej nocy Dziewczyny, chyba mnie ta Ikea tak rozemocjonowała wczoraj, bo zasnąć nie mogłam i usnęłam dopiero po 3:00! A budzik zadzwonił o 6:15, bo po 7:00 byliśmy z mężem w Lidlu po ciuszki

Wmieszałam się w tłum emerytek i udało mi się dostać, wszystkie rozmiary, które chciałam, chociaż 50/56 to złapałam ostatni

W Ikei za to był armagedon, bywałam już tam w weekendy, ale to był jakiś kosmos. Przez to, że byliśmy dobrze zorganizowani udało nam się wszystko kupić szybko i sprawnie (do mojej listy dodałam tylko pojemniki do przewijaka). Stresu mnie to kosztowało jednak trochę, bo jechaliśmy na 2 auta i prowadziłam samochód po dłuższej przerwie i zapomniałam, że ludzie potrafią się na drodze zachowywać jak niewychowane prosiaki... przez to potem spać nie mogłam...

No, ale jestem zadowolona, chociaż zaczynamy się na tym wynajmowanym mieszkanku zagracać, bo nie mamy gdzie tych wszystkich rzeczy trzymać

Jak tak piszecie o tych butach to jestem przerażona, ja mam wszystkie na styk, dopasowane i jak mi stopa spuchnie to w nic nie wejdę, a nie chcę kupować specjalnie nowego obuwia
zuch dziewczyna brałaś może dres z w lidlu? jaki rozmiar? ja dopiero mam zamiar iść...zapomniałam, że tam może być JUŻ wszystko przebrane

Cytat:
Witam

dasz radę szkoda nerwów na moherska

Cytat:
No właśnie sama nie wiem. Ale tak mi powiedziała ze naruszają łożysko. Ale skoro i Wy coś mniej więcej podobnego slyszalyscie to będę ostrozniejsza. Bo ja w sumie dotykam tylko ale oba maluchy tak fikaja ze nie da się nie dotknąć żeby nie poczuć. w sobotę na domowej imprezce, znajomej rękę przylozylam do brzucha. Mina bezcenna jak poczuła te pukanie. Każdy mi mówi ze to niemożliwe ze w 18 tc można czuć, już nawet nie mowa o mnie ale ze ktoś obcy. Ja nie wiem. Wiem co czują ci którym dane jest dotknąć

aaa ja właśnie wczoraj leżąc prawie usypiając poczułam, położyłam dłoń na brzuchu i też wyraźnie poczułam w momencie puknięcia za chwilę mąż położył i też poczuł w tym czasie jak ja od środka poczułam ale był zadowolony powiedział, że mały przybił piątkę tacie
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 07:53   #1362
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ja też, ja też No chyba że w listopadzie trafię na super mega świetną okazję z używką.
Stary 2016-09-19, 07:55   #1363
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Anatomia to nie moja mocna strona ale nie wiem jak dotykiem można mieć wpływ na łożysko... Ze co? Pobudza się je do wzrostu? Inna sprawa że.spotyka się czasami sytuację że 35.,36 tydzień a łożysko tak zjechane że wywołuje się poród..Ale nie wiem co jest przyczyną... Ostatnio o takiej dziewczynie słyszałam że w.8miesiacu jej łożysko już było jakby bezużyteczne więc wzięli ja na sterydy żeby małej plucka się wykształcily i dziewczyna w ostatni miesiąc przytyła więcej niż w 8miesiecy łącznie..
Ja nie masuje, kładę rękę... Czasami palcami delikatnie smyram
No właśnie i tak samo było u tej kobiety. Ona mi tłumaczyła ze glaskajac brzuch dziecko zaczyna się bardziej wiercic, kopać itp i tym właśnie narusza łożysko. No na moich studiach o takich rzeczach nie mówili wiec dala mi do myślenia. Ja na wizycie obowiązkowo zapytam. U niej tp byl na 6.02 a cc zrobili 11.01 właśnie z uwagi na to ze miała jedno łożysko przenoszone. Mi się wydaje ze póki maluchy sobie pływają to nie ma to takiego znaczenia, bardziej jak robi się ciasnawo. Nie wiem. Do pytam prof na wizycie

Stary 2016-09-19, 07:55   #1364
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
zuch dziewczyna brałaś może dres z w lidlu? jaki rozmiar? ja dopiero mam zamiar iść...zapomniałam, że tam może być JUŻ wszystko przebrane

dasz radę szkoda nerwów na moherska

aaa ja właśnie wczoraj leżąc prawie usypiając poczułam, położyłam dłoń na brzuchu i też wyraźnie poczułam w momencie puknięcia za chwilę mąż położył i też poczuł w tym czasie jak ja od środka poczułam ale był zadowolony powiedział, że mały przybił piątkę tacie
To jak mój mąż... Ja niby czuje kopniaczki a ten zadowolony ze syn mu piątki przybija.

Dziś wizyta!!
Stary 2016-09-19, 07:55   #1365
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super wygląda

A co do butów na jesień, to mam kilka sportowych par i Huntery w razie beznadziejnej pogody, także nic nie kupuje
A jeśli chodzi o zime to mam 3 pary niezawodnych Emu + w/w Huntery (z ocieplaczem), więc jakoś dam rade
coś Ty ja to nawet "przymiarek" nie robiłam. Chcę iść z mężem, a ciężko na razie z czasem ajjj sorki coś tam oglądaliśmy, ale namiastkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 07:56   #1366
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też, ja też No chyba że w listopadzie trafię na super mega świetną okazję z używką.
Ja też chyba że wejdzie wcześniej nowa kolekcja to chce wyczaic promke z ekspozycji tegorocznego modelu
A tak to nie ma spiny na xlandera czeka się 3 dni
Stary 2016-09-19, 07:57   #1367
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
To jak mój mąż... Ja niby czuje kopniaczki a ten zadowolony ze syn mu piątki przybija.

Dziś wizyta!!
taaa stopą pewnie przybijają piątkę
Stary 2016-09-19, 07:58   #1368
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Też słyszałam o tym, że nie można głaskać ale myślałam że to ma wpływ tylko przed samym porodem a tu proszę. Szkoda, bo wydaje mi się to takie słodkie. Jakaś namiastka kontaktu z dzieckiem

Poczytałam więcej i tak(pomijając że oczywiście internet nie jest wyznacznikiem i trzeba zapytać lekarza)
Związku głaskanie i łożysko nie znalazłam nigdzie...
Głaskanie jest zabronione w ciąży zagrożonej
Głaskać delikatnie.mozna bo to tworzy więź z dzieckiem, co widać jak dziecko ba głaskanie reaguje przez ruch lub zmianę pozycji więc ja będę sobie dalej smyrac )
Stary 2016-09-19, 07:59   #1369
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Ale super wygląda

Ja kupiłam bo blizniacze w dobrej cenie to ze świecą. A wczoraj kobitka dala ogłoszenie, to my w auto i sruu. 1400 za całość. A w super stanie bez żadnych przetarc czy uszkodzeń. Jednym slowem "okazja" no i większość blizniaczych mam mi go polecalo. Idealnego nigdy nie będzie ale ten jest ok.
Właśnie myślę że jak mi nogi nie wejdą to kupię z jedną parę tych uggsow. Ogólnie nie przepadam ale jak się nie ma co się lubi.... a ciuchy? W coś zawsze się może wcisne.. kupować na pewno nie będę nawet w lumpkach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 07:59   #1370
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie i tak samo było u tej kobiety. Ona mi tłumaczyła ze glaskajac brzuch dziecko zaczyna się bardziej wiercic, kopać itp i tym właśnie narusza łożysko. No na moich studiach o takich rzeczach nie mówili wiec dala mi do myślenia. Ja na wizycie obowiązkowo zapytam. U niej tp byl na 6.02 a cc zrobili 11.01 właśnie z uwagi na to ze miała jedno łożysko przenoszone. Mi się wydaje ze póki maluchy sobie pływają to nie ma to takiego znaczenia, bardziej jak robi się ciasnawo. Nie wiem. Do pytam prof na wizycie

Myślę że ruchy dzieci nie wpływają na łożysko i jego zdolność do filtrowania i dostarczania ważnych rzeczy.. Nie wiem.. Aż dopytam bo jak mówię nigdy nie słyszałam...
Stary 2016-09-19, 08:00   #1371
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko, ja czekam na promocje, bo mimo że teściowie kupują nam wózek, to liczę, że uda się coś upolować w dobrej cenie No i chcę, żeby gwarancja była na dłużej.

Cytat:
Dresu nie brałam, bo były mocno chłopięce wzory. Za to wzięłam po jednym rozmiarze bodziaków 50/56, 62/68, 74/80 z myślą, że jakby mi dzieć nagle wyrósł, to zawsze będzie go w co zapakować. No i faktycznie może być przebrane, bo w Poznaniu o 7:10 złapałam ostatnie bodziaki w rozmiarze 50/56.

No i kupiłam tę sukienkę na rozmiar 62/68

Stary 2016-09-19, 08:01   #1372
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
taaa stopą pewnie przybijają piątkę
I ta nic przy tym że moje dziecię czasami z jednej strony wystaje( czuć wyraźnie kulkę pod ręką taka ja wiem 2-4cm)
I ten lec całuję że.w.glowke że tatuś a ja się z niego nabijam że syn pewnie śmieszki tu urządza i mu wystawia dupke do całowania
Stary 2016-09-19, 08:05   #1373
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Poczytałam więcej i tak(pomijając że oczywiście internet nie jest wyznacznikiem i trzeba zapytać lekarza)
Związku głaskanie i łożysko nie znalazłam nigdzie...
Głaskanie jest zabronione w ciąży zagrożonej
Głaskać delikatnie.mozna bo to tworzy więź z dzieckiem, co widać jak dziecko ba głaskanie reaguje przez ruch lub zmianę pozycji więc ja będę sobie dalej smyrac )
Blizniacza z góry traktowana jest jako wysokiego ryzyka i ja w karcie mam wpisane 'zagrozona' przynajmniej na początku. Wiec chyba na razie będziemy się dotykać a po wizycie dowiem się od guru czy można czy nie. Raczej 'prof' w chipsach nie znalazł.
Dziewczyny znalazłam za grooosze kombinezonki w r.50 są takie słodkie ze ledwo się powstrzymuje. Bo rozsądek mówi żeby nie kupować. Jeden za 9zl. Takie białe misiowe grube. Na wyjście ze szpitala idealne. Tylko jeden problem. Ja juz mam takie grubaski wiec byłoby kompletna głupota kupować kolejne. Może komuś potrzebny? To wrzucę linki.

Edytowane przez karnataka
Czas edycji: 2016-09-19 o 08:09

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 08:06   #1374
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
I ta nic przy tym że moje dziecię czasami z jednej strony wystaje( czuć wyraźnie kulkę pod ręką taka ja wiem 2-4cm)
I ten lec całuję że.w.glowke że tatuś a ja się z niego nabijam że syn pewnie śmieszki tu urządza i mu wystawia dupke do całowania
buahahahahah
Stary 2016-09-19, 08:09   #1375
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Blizniacza z góry traktowana jest jako wysokiego ryzyka i ja w karcie mam wpisane 'zagrozona' przynajmniej na początku. Wiec chyba na razie będziemy się dotykać a po wizycie dowiem się od guru czy można czy nie. Raczej 'prof' w chipsach nie znalazł.
Dziewczyny znalazłam za grooosze kombinezonki w r.50 są takie słodkie ze ledwo się powstrzymuje. Bo rozsądek mówi żeby nie kupować. Jeden za 9zl. Takie białe misiowe grube. Na wyjście ze szpitala idealne. Tylko jeden problem. Ja juz mam takie grubaski wiec byłoby kompletna głupota kupować kolejne. Może komuś potrzebny? To wrzucę linki.

Przecież ja.nie mówię że ten.lekarz mówi źle.. Tylko że nigdy z tym się nie.spotkalam... A z tego co piszesz to tak Ci powiedziała koleżanka a nie lekarz, póki co... Zapytam sama z ciekawości. To jak Ty masz bliźniacza jako wysokiego ryzyka to przecież Ci nie namawiam żebyś sobie masowala z góry do dołu i z lewej na.prawa... Hmm...
Stary 2016-09-19, 08:11   #1376
MartaMagda
Zakorzenienie

Mam pytanie do mam, bo próbuję się poorientować bardziej w rozmiarach dla niemowlaków i znalazłam poniższą tabelę. Czy to się z grubsza zgadza?

46-50-52 cm: wcześniak
56-62 cm: 0-3 miesiące
62-68 cm: 3-6 miesięcy
68-74 cm: 6-9 miesięcy
74-80 cm: 9-12 miesięcy
80-86 cm: 12-18 miesięcy
Stary 2016-09-19, 08:14   #1377
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Przecież ja.nie mówię że ten.lekarz mówi źle.. Tylko że nigdy z tym się nie.spotkalam... A z tego co piszesz to tak Ci powiedziała koleżanka a nie lekarz, póki co... Zapytam sama z ciekawości. To jak Ty masz bliźniacza jako wysokiego ryzyka to przecież Ci nie namawiam żebyś sobie masowala z góry do dołu i z lewej na.prawa... Hmm...
I ja sie nigdy nie spotkałam, dlatego temat tutaj poruszyłam. A wizyte mam dopiero 5.10 wiec jeszcze kawał czasu. Internet internetem, jak plotka - gdzieś kawałek prawdy można znaleźc Ja póki nie dopytam lekarza, to nie bede siac paniki i zmieniac swojeego traktowania brzuchala. No ale wczoraj ta kobieta była bardzo przekonywująca. Ale też żadna znajoma cieżarówka nic takiego nie wspomniała, wiec ja ta przestroge bede traktowac ze zdrowym rozsadkiem.

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 08:16   #1378
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Witam

Ja dziś już też byłam, przed 7 byłam 3
Ale była jakaś nowa i tak mnie bolało, że masakra
Cytat:
Ja kupiłam bo blizniacze w dobrej cenie to ze świecą. A wczoraj kobitka dala ogłoszenie, to my w auto i sruu. 1400 za całość. A w super stanie bez żadnych przetarc czy uszkodzeń. Jednym slowem "okazja" no i większość blizniaczych mam mi go polecalo. Idealnego nigdy nie będzie ale ten jest ok.
Właśnie myślę że jak mi nogi nie wejdą to kupię z jedną parę tych uggsow. Ogólnie nie przepadam ale jak się nie ma co się lubi.... a ciuchy? W coś zawsze się może wcisne.. kupować na pewno nie będę nawet w lumpkach.

Ale fajnie, że już masz to za sobą, ja nadal szukam

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
I ja sie nigdy nie spotkałam, dlatego temat tutaj poruszyłam. A wizyte mam dopiero 5.10 wiec jeszcze kawał czasu. Internet internetem, jak plotka - gdzieś kawałek prawdy można znaleźc Ja póki nie dopytam lekarza, to nie bede siac paniki i zmieniac swojeego traktowania brzuchala. No ale wczoraj ta kobieta była bardzo przekonywująca. Ale też żadna znajoma cieżarówka nic takiego nie wspomniała, wiec ja ta przestroge bede traktowac ze zdrowym rozsadkiem.
A co ile masz wizyty ? Ja co 2-2,5 tyg
Stary 2016-09-19, 08:18   #1379
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to się zastanawiam, bo tak na chłopski rozum, jak bez pogładzenia umyć brzuch lub posmarować się kremem na rozstępy?

I co z naruszaniem łożyska przez bardzo aktywne dzieci? Mała, jak dzisiaj pół nocy nie spałam, to praktycznie cały czas harcowała, aż się zastanawiałam, czy tak jest co noc tylko ja to jeszcze przesypiam.
Stary 2016-09-19, 08:21   #1380
mariea
Zakorzenienie

silver, mnie jutro czeka pobieranie krwi. a przypuszczam, że w sobotę lekarz mi zleci szerszy pakiet badań, pewnie toksoplazmoze bede musiała powtórzyć.
MartaMagda, że będzie tłok w ikei to było wiadome, tym bardziej, że już po wakacjach, ale najważniejsze, że udało wam się załatwić co chcieliście
sQuaara za wizytę
karnataka pozwolilam sobie dodać twój wózek do listy

my w wir zakupów po połówkowym się rzucamy

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Ja to się zastanawiam, bo tak na chłopski rozum, jak bez pogładzenia umyć brzuch lub posmarować się kremem na rozstępy?

I co z naruszaniem łożyska przez bardzo aktywne dzieci? Mała, jak dzisiaj pół nocy nie spałam, to praktycznie cały czas harcowała, aż się zastanawiałam, czy tak jest co noc tylko ja to jeszcze przesypiam.
z tym naruszaniem łożyska to ja pierwsze slyszę żeby to było możliwe. brzucha nie powinno się gładzić/głaskać bo może to spowodować skurcze macicy.
lekarze proponują wklepywanie w brzuch balsamów/olejków, a nie wsmarowywanie, ja często zapominam i smaruje...

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-09-19 o 08:23
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości