Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 09:19   #2941
DoDoo
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Czekam u lekarza, jak dzisiaj nie dowiem sie plci to zezre litrowe opakowanie lodow ze zlosci

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-09-19, 09:19   #2942
mewkaa
Zadomowienie

Ja pierdziu
Prawie zapchalam WC ta pulpa z sokowirowki
Najpierw stanęło
Musiałam jej pomóc
Nie wrzucajcie tego do kanalizacji ☝

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:21   #2943
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ale ten burak ci pomógł?
Bo może ja cierpię bez sensu?

Ja wtedy zaczęłam też jeść dużo szpinaku, brokułów itp więc nie wiem na ile burak miał wpływ na poprawę wyników - ale fakt faktem wyniki miałam później dużo lepsze

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:22   #2944
monika0185
Zakorzenienie

Witam się! Kiedy znowu będzie słonecznie??? Ciemno, buro brrrr

Meewka współczuję picia tego soku bleeeeee! Jak łykam żelazo w tabletce i mam nadzięję, że wyniki będą lepsze i gin nie zwiększy mi dawki. Teraz biorę 1x1
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:27   #2945
nudnylogin
Rozeznanie

Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Czekam u lekarza, jak dzisiaj nie dowiem sie plci to zezre litrowe opakowanie lodow ze zlosci

Dwie wizyty pod rząd jadłam wielkiego snickersa przed badaniem, bo mi lekarz powiedział, że dzieć powinien się pobudzić za tym drugim razem to aż mnie skręcało pod koniec tego batona, a Hrabina i tak i tak spała, co lepsze z rękami pod głową haha. I dopiero za 3 podejściem Mała nam się ujawniła, taka uparta

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość

Meewka współczuję picia tego soku bleeeeee! Jak łykam żelazo w tabletce i mam nadzięję, że wyniki będą lepsze i gin nie zwiększy mi dawki. Teraz biorę 1x1

Ja się cieszę z takiej pogody, nie męczę się tak jak jest chłodniej chociaż zastanawiam się w czym ja będę chodzić jak wszystkie moje kurtki i bluzy już mi się na brzuchu nie zapinają ale nie powiem, jak szłam rano do Lidla to było 6 stopni, mogłoby się ochładzać jakoś tak troszkę wolniej

Edytowane przez nudnylogin
Czas edycji: 2016-09-19 o 09:31
Stary 2016-09-19, 09:34   #2946
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:

No bez jaj dodus
Dziś poznasz! Trzymam kciuki 😚

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Ja wtedy zaczęłam też jeść dużo szpinaku, brokułów itp więc nie wiem na ile burak miał wpływ na poprawę wyników - ale fakt faktem wyniki miałam później dużo lepsze

Wezmę może szpinak dorzucę jeszcze
Ten koktajl Lucy 🤔
Inaczej nie wyrobie

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:

Cześć Monia
Ja też mam tabl
1 rano i 1 wieczorem
Buraka pokazuje jeszcze do pt
Wtedy mam krew
Liczę na spektakularne efekty🤔

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Ja nie chcę mówić ile słodyczy zjadłam nad morzem
Na samo wspomnienie mnie mdli😒

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:46   #2947
mmgi
Zadomowienie

Hej, u nas też brzydka pogoda, ja akurat nie przepadam za taka, jakoś mam mniej energii.

Dodo, trzymam kciuki, a o której wizyta? Chyba dziś więcej osób ma wizytę? Ja też
Ostatnio cały czas mi się macica stawia. Jak leżę lub siedzie jest ok, wystarczy, że wstanę i od razu mam mogą twardy brzuch :/

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:48   #2948
LuckySparkle
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Dzięki kochana
No ja właśnie pamietam w pierwszej ciąży że praktycznie mogłam tylko mięsa warzywa oprócz ziemniaków i gotowanej marchewki oraz mogłam chudy nabiał. Ciężkie 3 mies przede mną...

Ale kusicie tym 3bitem! Akurat teraz

Dobra decyzja w sprawie szpitala

Wczoraj miałam mega doła, trochę posprzeczalam się z mężem (może więcej niż trochę) on nadal w szoku i nie ogarnia, zwłaszcza kiedy w piątek lekarz zalecił leżenie, bo mimo zszycia ta cholerna szyjka nadal się skraca, załamany że tyle mu na głowę spadło od maja. Generalnie nie radzi sobie, więc ja i tak zamiast leżeć ogarniam posiłki, gotowanie, synka lekcje, kąpiele, pranie, koty, kuwety itd, i popłakałam sobie wczoraj z tej niemocy
Żeby to się tylko źle nie skończyło. Generalnie mąż zły że ja sobie leżę i mam wszystko w nosie. Ani to prawda że tylko leżę, ani że mam gdzieś.
Ech, musiałam się wygadać....
Hmmm... przykro mi, że twój mąż tak reaguje. Powienien ci pomóc w tym trudnym okresie.
Ja sie ostatnio łapie coraz czyszczenie, ze robie chwilami więcej niż powinnam. Choć zaniedbali odkurzanie domu a wiadomo jak to jest jak ma się kota. Tz odkurzacz ale tylko raz w tygodniu a to mało. 0

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Witam się z auta ;D siedze pod Lidlem jak glupia o 8 otwieraja a tylko jedna babka stoi juz pod drzwiami z wozkiem na zakupy od 5 minut :P

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Music... Bardzo przykre co piszesz... Przeciez Ty robisz o wiele wiecej !!! Walczysz o zycie Waszej coreczki dla mnie to nie pojete

Lucku witam w 3 trymestrze ostatnia prosta
Szalona zakupoholiczka. Wstawie fotki z rzeczy dostępnych w lidl bo u nas one będą za ponad miesiąc pewnie.

Cytat:
Pewnie każdy szpital ma swoje procedury. Tak gdzie teraz leżałam jest tak, że ciężarną po terminie ma 3 próby z oksytocyna nie częściej niż raz na 3 dni. Trzecią próba jeśli nieudana zawsze kończy się cesarka. Ale cesarze robią też w innych okolicznościach, jak jest właśnie cukrzyca ciążowe, albo ciężki poród i dziecku tętno spada, albo właśnie gdy odejdą wody i w ciągu 12! godzin nie dojdzie do porodu.

Ile godzin po odejściu wód twojej szwagierki siostra miała cesarke??
Nie wiem kochana kiedy nastąpiła cesarka. Wody odeszły z tego co uslyszalam w pt wieczorem a wczoraj około 16 była decyzja, ze Wiola ja na cesarka.

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Justi zaslon brzucha i do boju
Kiecka jest boska!!!
Szykuje się do pracy
Nadrobię Was tam 😎

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Music podziel te obowiązki między Was
Ciężkie dla niego, lżejsze zostaw sobie
Tylko najważniejsze
Resztę wal choćby dom miał mchem zarosnac .💪
Z doświadczenia swojego zw z dr
Powiem że przez rok tak zrobiłam
I żadne zwierzę nie ucierpialo gdy okna nieumyte, ubrania niepoprasowane
Czy podłogi odkurzane raz na tydzień a myte raz na msc
Pieprzyc to. Są sprawy ważne i ważniejsze ☝

Oj tak! Warto dzielić obowiązki... chodz powiem wam, że ja wczoraj wymienilam troszkę moj ogrodniczek. Usiadłam na ocieplana Karimate po turecku i powoli sobie wyrywalam zielsko. Moj maz chciał pomoc ale z kwiatów by pewnie nic nie zostało.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:08   #2949
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że mojej szwagier ki siostra rodzi w tym szpitalu co ja mam rodzic od piątku. Jestem w szoku. W pt. Odeszły jej wody. Nie ma postępu i za chwilę będzie cesarka. Jestem w szoku, ze tak długo czekali. Dla mnie to dość chore. To nie jest tak, że bez wód plodpwych tyle czasu dziecko może mieć jakieś niedotlenienie? Oby się maluszek urodził zdrowiutki.

Oj biedna tyle rodzić... Ale lekarze pewnie wiedzą co robią, a tlen jest dostarczany przez pępowinę, więc odejście wód płodowych nie powinno mieć wpływu...
Ale skończyło się wszystko ok?

Cytat:
Ja tez dzis 27 tydz. Według om i tym samym 7 miesiąc i 3 trymestr. Przywitałam ten 3 trymestr pięknym snem! Śniło mi się, że urodziłam Lili. Obejrzałam wczoraj wieczorem filmik Niesi na yt o jej porodzie tu w UK. Piękny był ten moj sen... a porod okazał się mega krotki!!! Oby tak było.

Folinka ja mam zapasy omega med z Polski ale tu można bez problemu kupić
Z tym, ze gemini moje omega med forte sprzedaje za okolo 60zl a tu cena w pl aptekach to około £30.

Piszesz o wit. K w zastrzyku. Tu też ja dają i wit. D. Wiem, ze tu dają K większą dawkę jak w Polsce ale też muszę się jeszcze wczytać to siostra mi D dowiedzieć z Pl w kapsułkach lub kropelkach.

Piękny sen
Tutaj w aptece Omega med kosztuje jakieś 55zł :/ Tragedia... Kupiłam zamiast tego Feminovit + DHA, całe 30zł mniej.

Cytat:
Wczoraj miałam mega doła, trochę posprzeczalam się z mężem (może więcej niż trochę) on nadal w szoku i nie ogarnia, zwłaszcza kiedy w piątek lekarz zalecił leżenie, bo mimo zszycia ta cholerna szyjka nadal się skraca, załamany że tyle mu na głowę spadło od maja. Generalnie nie radzi sobie, więc ja i tak zamiast leżeć ogarniam posiłki, gotowanie, synka lekcje, kąpiele, pranie, koty, kuwety itd, i popłakałam sobie wczoraj z tej niemocy
Żeby to się tylko źle nie skończyło. Generalnie mąż zły że ja sobie leżę i mam wszystko w nosie. Ani to prawda że tylko leżę, ani że mam gdzieś.
Uświadom tż, że leżysz, żeby mu dziecka JUŻ nie urodzić, bo jak będziesz tak chodzić i robić to, co on powinien, to zacznie się poród i dopiero wtedy będzie miał problem, a nie teraz.
Ci faceci to w trakcie ciąż (niektórzy) to jakby wrócili do dzieciństwa... Jacyś nieogarnięci, nieporadni... Mówię mojemu tż, żeby pod wieczór puścił ciepło na grzejniki, bo mi w łazience zimno się myć, to odpowiedział "ale ta babka u góry ma bardzo ciepło i się tam zagrzeje". Noż urwał nać!! Ważniejsze jest zbyteczne ciepło jakiejś obcej baby niż to, że mi jest zimno i mogę się przeziębić, co się właśnie dzieje Po dosadnym stwierdzeniu mu co o tym myślę i moim wieczornym pociąganiu nosem zrozumiał i się opamiętał...

Cytat:

Powodzenia! Trzymam kciuki

U was też jest już tak zimno? Niby na słońcu ciepełko, ale w cieniu to jak mróz O.O
Stary 2016-09-19, 10:16   #2950
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Nudna ktorą sukienke kupilas??
Ja mam ta z apaczem krolikiem jest cudna ale duza jest bedzie chyba na wrzesien haha
I wzielam body bo fajny material
Stary 2016-09-19, 10:16   #2951
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Powodzenia! Oby malenstwo współpracowało!!!

Stary 2016-09-19, 10:21   #2952
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Nudna ktorą sukienke kupilas??

Ja mam ta z apaczem krolikiem jest cudna ale duza jest bedzie chyba na wrzesien haha

I wzielam body bo fajny material

Ja wzięłam taką samą a jaki rozmiar kupiłaś?

Stary 2016-09-19, 10:25   #2953
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wzięłam taką samą a jaki rozmiar kupiłaś?

Najmniejszyc 62-68 ale duza mi sie wydaje ale jest cudna taka milusia

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

DoDoo kciuki
Stary 2016-09-19, 10:33   #2954
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!

DoDoo, mmgi, powodzenia na wizytach!

Cytat:
Nie wiem, co powiedzieć, brak mi słów. Kobiety to zawsze muszą pracować i cały dom ogarniać. Muszą o tyle, o ile, bo u mnie to akurat nigdy tak nie było. Jeśli obydwie osoby pracują, to tak samo obydwie powinny w miarę jakoś równo dzielić obowiązki domowe! A teraz jak Tobie grozi poród przedwczesny, to już w ogóle nie ma dyskusji. Czy on w ogóle cokolwiek w domu wcześniej robił? A jakby był kawalerem, to co, też by nie jadł, nie prał, nie sprzątał??? Nie radzi sobie... To niech zacznie! Porażka, żeby dorosły chłop nie potrafił podstawowych rzeczy koło siebie i dziecka ogarnąć i jeszcze do Ciebie ma pretensje
Nie dziwię się, że musi Ci być ogromnie przykro, a jeszcze do tego strach o córeczkę Nie masz nikogo, nikogo, kogo mogłabyś poprosić o pomoc w domu? Kogoś z rodziny, jakiejś koleżanki? Może wtedy Twój facet ogarnie, że to wstyd, że nie potrafi nienarodzonej córce zapewnić warunków, jakie nakazał lekarz, tylko to jemu trzeba usługiwać jak panu i królowi.
Rób to co absolutnie konieczne dla siebie i synka i ani grama więcej! Niech on głodny i w brudnym ubraniu chodzi. Wybacz ten przydługi wywód, ale i tak jeszcze wiele dużo gorszych słów mi się na usta ciśnie
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:35   #2955
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Najmniejszyc 62-68 ale duza mi sie wydaje ale jest cudna taka milusia

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

DoDoo kciuki

To tak jak ja, niby miały byc mniejsze, ale u mnie w ogole żadnych ubrań w mniejszym rozmiarze nie było. Taka sporawa jest, ale myślę, że na wiosne może bedzie ok, żal było jej nie wziąc bo jest super jak się Mała wda w mamę to nogi będzie miała długie, a tak w ogóle to i tak pewnie będzie długim dzieckiem bo ja 180 cm a mąż 192 nie ma w kogo być drobna

Stary 2016-09-19, 10:43   #2956
kaziowa
Zadomowienie

meewka nie męcz się samym burakiem! Mieszaj pół na pół z sokiem z pomarańczy, smak lepszy i działanie też. pijąc samego buraka duża część żelaza przelatuje przez Ciebie bez wchłaniania. Żeby sie wchłonęło więcej potrzeba wit C, dlatego poł szklanki buraka z połowa szklanki świeżego soku z pomarańczy da Ci więcej żelaza wchłoniętego niż szklanka samego buraka
Mówiła technolog żywienia :P
Stary 2016-09-19, 10:48   #2957
monika0185
Zakorzenienie

Mi się postawił brzuch w nocy, niezły twardziel

Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Dodoo jak płci nie poznasz to ja bym się do innego lekarza przeszła bo bym chyba nie wytrzymała
Stary 2016-09-19, 10:49   #2958
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja, niby miały byc mniejsze, ale u mnie w ogole żadnych ubrań w mniejszym rozmiarze nie było. Taka sporawa jest, ale myślę, że na wiosne może bedzie ok, żal było jej nie wziąc bo jest super jak się Mała wda w mamę to nogi będzie miała długie, a tak w ogóle to i tak pewnie będzie długim dzieckiem bo ja 180 cm a mąż 192 nie ma w kogo być drobna

Sukienki byly dopiero od 62 czyli mamy najmniejszy i niby pisze od 2 miesiecy do 6 ale dziwna maja rozmiarowke ale jest cudna wiec pal licho kiedy jej ubiore

Bedziesz miala mała modelke ja sie urodzilam 59cm a maz 51 acteraz ja 1.73 a mąż 1.82

Edytowane przez xjustyniaaax
Czas edycji: 2016-09-19 o 10:52
xjustyniaaax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:50   #2959
monika0185
Zakorzenienie

Ejjj jak wody odchodzą to czym bobas oddycha na czas pozostawania jeszcze w brzuchu???
Stary 2016-09-19, 10:55   #2960
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Ale fajnie!!! Ja mam nadzieje, ze moja Liliana nie pójdzie wzrostem w mamę... bo ja mam 156cm. Tz ma 184 więc lepiej niech idzie w tatę.

Stary 2016-09-19, 10:55   #2961
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Ejjj jak wody odchodzą to czym bobas oddycha na czas pozostawania jeszcze w brzuchu???
Czytałam że chyba przez nasyconą tlenem krew która idzie do malucha przez pępowinę. Jak się mylę to poprawcie
Stary 2016-09-19, 10:57   #2962
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
miałam o tym ostatnio na szkole rodzenia wiec juz spiesze z odpowiedzia: jak wody odchodza to jest to ok. szklanka tych wód, a reszta jest nadal w brzuchu. Maluszek swoją głową zatyka ten lejek i wylatuje tylko to co jest miedzy jego główką a miednicą. A jak wraz z wodami maluszek opadnie to sobie zatyka ta dziurke, wody juz wtedy wylatuja tylko po kropelce jak przekreci główke czy cos także to nie jest tak ze on tam ma sucho
jedynym zagrozeniem po odejsciu wód i pęknieciu pęcherza jest infekcja, dlatego wtedy jak nie nastepuje akcja porodowa zaleca sie cc, ale z tego co mi wiadomo to jak sie jest w szpitalu pod kontrola to moze to byc nawet 48 h po

ja dzisiaj też wizytuje

nic sie nie pouczyłam, ani tutaj nie byłam, super!
Ale za to ugotowałam sobie wigilijny barszczyk

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 11:00   #2963
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się postawił brzuch w nocy, niezły twardziel

Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Dodoo jak płci nie poznasz to ja bym się do innego lekarza przeszła bo bym chyba nie wytrzymała
To moj szosty lekarz!
Dopiero dwie godzinki czekam...

Stary 2016-09-19, 11:01   #2964
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie dziś było napisane, e przez pępowiny powietrze dostaje... ja to nie wiem. Chyba muszę się jeszcze wiele nauczyć.

Stary 2016-09-19, 11:01   #2965
monika0185
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczynki za wyjaśnienie
Stary 2016-09-19, 11:02   #2966
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
meewka nie męcz się samym burakiem! Mieszaj pół na pół z sokiem z pomarańczy, smak lepszy i działanie też. pijąc samego buraka duża część żelaza przelatuje przez Ciebie bez wchłaniania. Żeby sie wchłonęło więcej potrzeba wit C, dlatego poł szklanki buraka z połowa szklanki świeżego soku z pomarańczy da Ci więcej żelaza wchłoniętego niż szklanka samego buraka
Mówiła technolog żywienia :P
i jeszcze do tej mieszanki buraczka z pomarancza polecam dodac troche startego imbiru
Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
U was też jest już tak zimno? Niby na słońcu ciepełko, ale w cieniu to jak mróz O.O
dla mnie ta temperatura teraz jest idealna, w koncu moge zyc!
Cytat:

daj znac koniecznie czy jest paróweczka czy bułeczka

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-19, 11:03   #2967
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
To moj szosty lekarz!
Dopiero dwie godzinki czekam...
Wow!
Stary 2016-09-19, 11:07   #2968
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
hejka!
ja jestem dziś padnięta. wczoraj pojechaliśmy do Gdańska na galę boxu. nie spałam 25 godzin. myślałam, że umrę.
moje nogi po powrocie do domu były tak opuchnięte, że wyglądały jak kołki... aż się popłakałam tżtowi jak zobaczyłam. spałam z wielką poduchą pod nogami, żeby mi ta krew odpłynęła, bo serio wyglądałam jakbym miała 90 lat i 150kilo wagi. moje grube nóżki tyle godzin nosiły cięzar wieloryba...

wszystko byłoby super gdyby nie to, że wyjeżdżaliśmy o 6:30 rano, a po 6 następnego dnia byliśmy już w domu.
mieliśmy spać w tym gdańsku, ale nie, tż stwierdził, że po co skoro możemy się wyspać u siebie w łóżku, czarę mojej goryczy przelał kumpel tż który stwierdził, że on też woli wracać do Poznania. i tak oto od 12 kręciliśmy się po Sopocie, poszliśmy na obiad, potem chwilę odpoczynku u znajomych, którzy postanowili sobie zostać w Gdańsku na 5 dni i mieli 3 pokojowe mieszkanie do wynajęcia (to tam mogliśmy spać...), o 18 wyjście na galę, którą się zakończyła przed godziną 1 w nocy. potem wracaliśmy autem... ja zmęczona, tż zmęczony, kumpel zmęczony. na drodze ciemno na maxa, 3 razy widziałam zwierzeta przy ulicy, raz nam dziki przebiegły.
jechaliśmy moim swiftem, który na szczęście nie rozwija zawrotnej prędkości, bo jeszcze bym się musiała stresować czy nie jadą za szybko. ze mną jest tak, że jak ktoś prowadzi to ja za Chiny nie zasnę, bo muszę patrzeć na drogę, także całą drogę byłam na czujce. a w jedną stronę sama kierowałam, wiec sobie wyobraźcie jak się zajechałam
TŻ po przyjeżdzie stwierdził, że jednak mogliśmy zostać, bo tacy zmęczeni jechaliśmy wszyscy. No spoko... ale jak ja mówiłam to nie
W ogóle jak kumpel prowadził, to byłam w stresie na maxa (pierwszy raz z nim jechałam...) Więc jak Norbert zauważył, że coś ze mną nie tak, to się przesiadł znów za kierownicę. już serio- żadnych wyjazdów samochodowych jednodniowych nie zniosę. za nic w świecie nikt mnie na nie nie namówi.
albo jadę gdzieś ze spaniem i wracam o normalnej porze, albo niech sobie sami jeżdżą i to jeszcze pociągiem, bo nie mam zamiaru się stresować czy ktoś z nich nie zaśnie za kierownicą i czy mój tż wróci przy tym cały do domu.

ogólnie to już po ostatnim wyjeździe z paczką 15 osób ze strony mojego tż swierdziłam, że już nigdzie z nimi więcej nie jadę, bo ciągle są jakieś przeboje na drodze. a to ktoś chce siku, a to coś kupić na stacji. no ja pierdziele... gorzej niż z dzieciakami. ostatnio 230km do ustronia z poznania jechaliśmy 6 godzin... czy to jest normalne? bo co chwile postoje jakieś.

spałam dziś jak zabita do 13. potem zrobiłam pranie x2, poszlismy na zakupy, przygotowałam obiad i teraz siedzę przed tv i kompem. jestem zmęczona, ciągnie mnie brzuch i ogólnie zdechlak jestem taki ooo :/

Ale za to, złożyliśmy dziś łóżeczko. tż się wreszcie wziął do roboty. teraz wiem ile mam miejsca w pokoju, więc zaraz zamawiam komodę na ciuchy Alicji.

no i tż dziś posprzątał trochę w domu. muszę sobie to zapisać w kalendarzu! bo potem jak się z nim pokłócę, że nie sprząta to mam czarno na białym kiedy jechał na miotle w domu

ja właśnie dlatego wybieram pieluszki tetrowe z ceratką (all za 6zł). będę je kładła pod główkę Alicji w łóżeczku.
na całym materacyku będę miała ten ochraniacz nieprzemakalny, a między ochraniacz a prześcieradełko włożę jeszcze podkład nieprzepuszczający wilgoci, dla świętego spokoju. kosztuje 3 złote więc wole wydać, niż potem prać jak szalona!
że ile???? 25 godzin? w życiu bym tyle nie wytrzymała! Ja o 22 odziennie musze iść spać naprawde cie podziwiam, że twój TŻ jeszcze żyje
To teraz miej kilka dni regeneracji

Zazdroszcze łóżeczka moje jeszcze musi poczekać, ale trudno. i tak nie mam zamiaru jeszcze rodzic

Co do ceratki - to ja właśnie chce ceratke pod prześcieradło, ale pieluszki juz normalne bede kupować, najwyżej prześcieradełko bede czesciej prac
Cytat:
Witam się z auta ;D siedze pod Lidlem jak glupia o 8 otwieraja a tylko jedna babka stoi juz pod drzwiami z wozkiem na zakupy od 5 minut :P

mnie zawsze rozbraja widok babek stojących przed lidlem
ale po cichu sie przyznam ze kilka razy tez z nimi stałam w tej kolejce przed otwarciem

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-19, 11:10   #2969
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
że ile???? 25 godzin? w życiu bym tyle nie wytrzymała! Ja o 22 odziennie musze iść spać naprawde cie podziwiam, że twój TŻ jeszcze żyje
To teraz miej kilka dni regeneracji

Zazdroszcze łóżeczka moje jeszcze musi poczekać, ale trudno. i tak nie mam zamiaru jeszcze rodzic

Co do ceratki - to ja właśnie chce ceratke pod prześcieradło, ale pieluszki juz normalne bede kupować, najwyżej prześcieradełko bede czesciej prac

mnie zawsze rozbraja widok babek stojących przed lidlem
ale po cichu sie przyznam ze kilka razy tez z nimi stałam w tej kolejce przed otwarciem
To jeszcze nic. Ja mam kumpele, która potrafi czekać pod nextem od 5 rana na otwarcie o 6 jak są wyprzedaże.

Stary 2016-09-19, 11:13   #2970
nudnylogin
Rozeznanie

Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Sukienki byly dopiero od 62 czyli mamy najmniejszy i niby pisze od 2 miesiecy do 6 ale dziwna maja rozmiarowke ale jest cudna wiec pal licho kiedy jej ubiore

Bedziesz miala mała modelke ja sie urodzilam 59cm a maz 51 acteraz ja 1.73 a mąż 1.82

No dziwna dziwna ta rozmiarowka, w Lidlu, dla dorosłych też zawsze inne rozmiary sobie kupowałam niż noszę ja też miałam 59 cm, potem wyrosłam jak na drożdżach

Cytat:
Ale fajnie!!! Ja mam nadzieje, ze moja Liliana nie pójdzie wzrostem w mamę... bo ja mam 156cm. Tz ma 184 więc lepiej niech idzie w tatę.

Czasami wolałabym mieć z 10cm mniej ale ogólnie lubię swój wzrost a mąż się nastawia na siatkarkę więc też liczy, że wzrost po nas odziedziczy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości