Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 09:50   #631
KC Karolajna
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Poza tymi tekstami to na prawdę dobry facet... ale zawiodłam się tak okropnie i nie umiem tego póki co przetrawic

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:54   #632
adzik535
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Bardzo fajna sprawa, na nocnych dyżurach same się tym bawiłyśmy i tylko na tej podstawie i na podstawie komentarzy pacjentek mogę powiedzieć że się sprawdza i pomaga w walce z bólem. A szpital nie dysponuje swoim? Jaki jest koszt tak z ciekawości? Gaz rozweselający nieźle ogłupia, ale pacjentki zawsze mówiły że pomaga

Pomyśl jeszcze o woreczkach z pestkami wiśni - zapytaj może w szpitalu mają swoje, a jak nie to można na pewno przynieść. Wkładasz taki woreczek do mikrofali na oddziale i za pomocą chusty zawiązujesz wokół, tak, aby woreczek był bezpośrednio na okolicy krzyżowej. Działa podobnie jak termofor. Na bóle tego typu pomaga jeszcze 'dociskanie' miednicy, poszukaj może w sieci są jakieś filmiki i jeżeli rodzisz z partnerem to pokaż mu, tak, aby mógł Ci w tej sposób pomóc. Kolejna metoda - ciepły prysznic kierowany właśnie na to miejsce.

Pomyśl o takich metodach, nie wiem czy jest sens zakupu takiego sprzętu. Chyba że nie są to jakieś kolosalne pieniądze, ale tak jak pisałam - nie orientowałam się w tym temacie nigdy

Niezłe ochłodzenie, zmykam na miasto załatwiać spawy. Tak dawno sama nie ruszałam się z mieszkania, że czuję się nieco dziwnie
Jeszcze pół roku temu nie mieli na stanie TENS nawet żeby zapłacić za wypożyczenie. Jutro ide do położnej to zapytam czy coś sie może zmieniło. Koszt - widziałam "Ellen TENS" za 350 zł.
Wiem,ze masaż pomaga bo po ostatnim porodzie mąż miał zakwasy w r ekach i dloniach przez tydzień od tak silnego uciskania i masowania pleców.

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjg3dwteton.png
adzik535 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:02   #633
Dominika6
Zadomowienie

Withi co to za aplikacja ? :p moze sie przydać pózniej bo ja póki co nie mam jeszcze ani przepowiadających

Karolajna dobrze mu napisałaś! Zareagował na to jakos? Mam nadzieje, ze troche sobie to przemyśli.
U nas to jest raczej odwrotnie. To ja biadole mojemu ze sie martwię czy po porodzie nie zmieni do mnie stosunku i czy bede go taka gruba pociągać (bo nie oszukujmy sie powrót do formy troche trwa). To on mi mowi 'chyba glupia, a nie gruba, tez na 'g'' i sie ze mnie smieje. Wiec mam nadzieje, ze mowi serio do tego w kazdej sytuacji stresowej stara sie zachować spokój i mnie wspierać, np.gdy nie czuje maluszka to mnie uspokaja, a dopiero gdy sie porusza to przyznaje sie ze był posrany ze strachu tylko nie chciał mnie martwić. Trudno, takie życie i teraz musza stanąć na wysokości zadania i jak byli tacy męscy ze zrobili nam dziecko to musza byc równie męscy i byc dla nas oparciem, bo my skaly potrzebujemy, a nie jakiegos mięczaka.

Lece laski zbierac sie do fryzjera bo musze zrobic cos zeby odrost zakamuflować nie wiadomo kiedy zacznę rodzic, a po porodzie moze byc rożnie z czasem zeby sie wyrwać na takie przyjemności

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:04   #634
marrticzka
Zadomowienie

Witajcie kochane😊
Dziś wizyta o 15.Ciekawe,czy młoda się już wstawiła główka w kanał,bo wczoraj tak mnie tam uciskala,że aż mnie skrecalo. I szyjka mogłaby się też już skracać stopniowo,a nie potem jakieś masaże NIE DAJ BOŻE😱😭😥😰.

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Chciałam podejść do położnej, żeby sprawdzić tętno maluszka, żeby być trochę spokojniejszą, ale jak na złość do 30 września jest na szkoleniu.
Z ulgą przyjęłam ochłodzenie, zdecydowanie lepiej się funkcjonuje.
Poza płynem Hipp, Alantanem i Bepanthenem do pupki nie mam więcej kosmetyków dla małej. Przydałoby się coś do ciała w razie czego nawilżającego.
Ja stawiam na naturęlejek z migdałów bądź olej kokosowy.Polecam😊

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
bluegirl ja też mam tylko spore próbki płynu do mycia johnson's, bepanthenu oraz sudocremu... planuję jeszcze tylko kupić octanisept. mnie to natłuszczanie nie przekonuje jakoś tak do końca, ale jakby co mam jeszcze małe próbki jakiegoś mleczka i emolium. ja wychodzę z założenia że póki nie ma problemu to nie ma co za bardzo stosować kosmetyków.
Pannazwanny spójrz na skład Johnsona.Same śmieci.Mnie uczulila oliwka,a co dopiero niemowlaka.Hipp jest ok.

Kasia co to znaczy że ten cewnik pękł?To dobrze?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png

Edytowane przez marrticzka
Czas edycji: 2016-09-19 o 10:06
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:13   #635
Ewula88
Wtajemniczenie

witam się z rana. Ta pogoda mnie dobija, zimno i ponuro gdzie słoneczko ?

Karolina tym tekstem o chudnięciu dolał oliwy do ognia, nie dziwie się, że czujesz się dołowana, już ostatnia prosta przed Tobą a tutaj takie teksty

Natka3008 zaciskaj nogi jeszcze trochę ! U mnie 9 dni do donoszonej

na innym wątku 3 dziewczyny już urodziły a czwartej odeszły dziś wody...
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:13   #636
bzyczek
Rozeznanie

Witam się z rana, szykuje młodego do lekarza.
Ja 100 gdzie jesteś, czyżbyś juz urodziła? Pisałaś coś o końcu ostatniego tygodnia
A i gdzie jest nasza potrójna mama? Odezwij się co tam u Ciebie!
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:27   #637
lexi_one
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
lexi_one sorry, ale nie mieści mi się w głowie, że ludzie nie mają poczucia przyzwoitości... co to za szwagierka i weź komuś coś pożycz, potem się dwa razy zastanowisz czy warto przez takich ludzi.... i co najgorsze, to Tobie jest głupio teraz prosić o zwrot tych rzeczy, choć masz do tego prawo.... paranoja...
Co do porodu, to pogadaj z mężem, no kurczę, musicie jakoś ustalić wspólnie plan działania, bo co Ty potem sama zrobisz? a nie mogłabyś na jakiś czas przenieść się do rodziców czy kogoś z rodziny albo oni do Ciebie (strzelam w ciemno, bo nie wiem jaką masz sytuację)?
Właśnie kombinujemy razem, jakby to rozwiązać logistycznie i nic mi nie pasuje, bo mam trochę skomplikowaną sytuację rodzinną. Jeśli malutka nie zrobi mi wcześniej niespodzianki, to na tydzień przed terminem przeniosę się chyba do moich rodziców, ale nie uśmiecha mi się to...

Bluegirl, ja mam tylko octenisept, kosmetyki do dupci + płyn do kąpieli i krem do buźki na wiatr. Na razie nic więcej nie planuję.

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Cały poranek przeplakalam. Dzisiaj chyba bardziej doszło do mnie co powiedział. Nie miałam siły na słowa i tylko mu sms napisałam, że zawiódł mnie zarówno jako partner, mąż i pierwszy test na ojca. Bo ON się boi. A co ja mam powiedzieć? Na dodatek słucham non stop jak to po ciąży to ja będę musiała schudnąć i on tego dopilnuje. Jakoś przelało to moja czarę goryczy. Jestem w stanie zrozumieć strach. Sama panikuje od niedawna tylko staram się nic nie mówić. Ale sądziłam, że będę mieć w moim partnerze oparcie i siłę.

Karolajna, przytulam Cię mocno Wiem, że łatwo radzić, ale może spróbuj porozmawiać z mężem na spokojnie, w cztery oczy i powiedz mu co czujesz, czego oczekujesz, jak bardzo Cię zranił i mów o swoim strachu - masz do tego prawo! A faceci są trudni, muszą mieć zawsze wszystko wyłożone na tacy, bo sami się nie domyślają wielu rzeczy. A z drugiej strony nic na siłę. Będzie dobrze - na pewno się ogarnie
Lunus bardzo dobrze pisze, może weź pod uwagę obecność jakiejś innej bliskiej osoby przy porodzie?
Mojego męża nie było przy pierwszym porodzie, bo nie było takiej możliwości i teraz też go prawdopodobnie nie będzie, ale wcale nie uważam, że to coś złego. Bez tego też jest dobrym mężem i ojcem
Aniołek 15.10.2015r.
...zawsze będę pamiętać...
lexi_one jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:57   #638
styska1551
Zadomowienie

Tak zmieniając trochę temat. Was tez tak wysypało? Ja mam te malutkie pryszcze wszędzie... Na dekolcie, plecach, ramionach a ostatnio zauważyłam że nawet na szyi... Na twarzy wyskakują sporadycznie :/

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 11:02   #639
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Tak zmieniając trochę temat. Was tez tak wysypało? Ja mam te malutkie pryszcze wszędzie... Na dekolcie, plecach, ramionach a ostatnio zauważyłam że nawet na szyi... Na twarzy wyskakują sporadycznie :/

Ja mam na szyi. Naokolo mnie wsypujemy takimi małymi pryszczykami. Od chyba 3 tyg.

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 11:09   #640
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Kasia co to znaczy że ten cewnik pękł?To dobrze?

Balonik pękł, mógł pęknąć szybko a mógł po kilku godzinach nawet, mogl wypaść samoistnie. Co prawda dowiedziałam się, że lepiej jak wypadnie po prostu bo to znak że szyjka sie fajnie rozszerzyła. No ale jak pękł to pękł trudno i so przodu. Przez jakiś czas bycia we mnie i tak swoje zrobił bo czuje ukłucia i bóle w podbrzuszu. Miałam KTG jak pękł i myślałam że to w KTG coś walnęło Ale zaraz mokro pode mną, mąż myślał że wody odeszły

Organizm mi sie oczyszcza bo już dwa razy w kibelku byłam No i sączy się lekko ze mnie, krew taka brudnawa jakby.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-09-19 o 11:11
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 11:10   #641
Ewula88
Wtajemniczenie

Kasia i co teraz? Jaki plan na dzis? Znowu oxy?
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 11:14   #642
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Kasia i co teraz? Jaki plan na dzis? Znowu oxy?

Dzisiaj czekamy, bo moze sie wszystko samo zacznie. Jeśli nic nie drgnie to kolejna dawka oxy dopiero jutro byłaby.

Stary 2016-09-19, 11:14   #643
Inka_25
Rozeznanie

Witam sie poniedziałkowo..... miałam MASAKRA NOC.... moja Z miała gorączkę i wyła pol nocy.... jak ja oddałam tz i powiedziałam ze juz siły nie mam-to wylanjeszcze głośniej za mama....... a ja dzisiaj o 6 na badaniach bo na 7 do pracy.....
Kasia-pisz i relacjonuj na bieżąco!!! Bo ja tu z ciekawości umieram!!!!
Karolina-mi sie wydaje, ze twojego tz nastraszyli uczynni ludzie i on sam jest zagubiony.... byc moze nawet nie żadne sobie sprawy z tego, ze poród dzieli sie na 2 fazy....moim zdaniem powinnaś usiąść i porozmawiać z nim i zaproponować, zeby był w 1 fazie a ze na 2 sam zdecyduje co i jak w trakcie.....
Withi_as powiedz mi prosze jak to wyglada z punktu widzenia położnych-jak sie miało 2 lata temu cc czy mozna przenosić druga ciaze, czy mozna wywoływać oxytocyna??? I czy opłaca sie próbować rodzic SN czy raczej cc????

Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 11:21   #644
WKasiarr
Zakorzenienie

Inka Zdrówka dla Z!!

Pojawiła sie moja prowadząca na oddziale. DLATEGO: ja chce urodzić dzisiaj jak one są tutaj we dwie na miejscu!

Stary 2016-09-19, 11:25   #645
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tymi tekstami to na prawdę dobry facet... ale zawiodłam się tak okropnie i nie umiem tego póki co przetrawic

Mój też ma zwyczaj mówić co myśli i czasem jak coś walnie to jak łysy o beton i nieraz nawet nie zorientuje się, że zrobił mi przykrość. Najlepiej zrobisz jak z nim o tym porozmawiasz, kiedy będzie w domu. Powiedz mu, jak się czujesz po tym co powiedział. I wyrzuć mu też, że teraz i tak nic nie zrobisz z wagą, więc niech się zamknie na ten temat.
Przesyłam Ci uściski. Trzymaj się Kochana

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość

Mnie strasznie wysypało na twarzy, plecch, brzuchu. Śmieję się, że to 3cie lato kiedy chodzę jak nastolatka. Teraz ciąża, rok temu odstawiałam plastry antykoncepcyjne, a dwa lata temu robiłam sobie przerwę od krążków antykoncepcyjnych.
Mam nadzieję., że na przyszłe lato będę jakoś wyglądać. Chyba, że zaciążę znowu :P

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Balonik pękł, mógł pęknąć szybko a mógł po kilku godzinach nawet, mogl wypaść samoistnie. Co prawda dowiedziałam się, że lepiej jak wypadnie po prostu bo to znak że szyjka sie fajnie rozszerzyła. No ale jak pękł to pękł trudno i so przodu. Przez jakiś czas bycia we mnie i tak swoje zrobił bo czuje ukłucia i bóle w podbrzuszu. Miałam KTG jak pękł i myślałam że to w KTG coś walnęło Ale zaraz mokro pode mną, mąż myślał że wody odeszły

Organizm mi sie oczyszcza bo już dwa razy w kibelku byłam No i sączy się lekko ze mnie, krew taka brudnawa jakby.

A jakiemasz teraz rozwarcie?Trzymam za Ciebie kciuki!

Dopiero wstasłam. Wczoraj miałam straszną deprechę. Przerażało mnie wszystko. Dziś jest już dużo lepiej. Mój kot chyba wyczuwał i wciąż się do mnie przytulał. Tak się z TŻ zastanawialiśmy czy to nie jakaś oznaka, że zaraz coś się zacznie dziać.
Dziś z kolei drętwieje mi prawa dłoń, opuszki palców i jak zaciskam pięść to boli przedramię. Czy to ten ciążowy zespół cieśni nadgarstka? Ma jeszcze stertę prasowania do zrobienia, aledwo co piszę długopisem.
Co do oczyszczania, to mnie gania już od ponad tygodnia. Na dzień porodu będę jak ta lala.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 11:30   #646
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
A jakiemasz teraz rozwarcie?Trzymam za Ciebie kciuki!

1 palec, drugi wejdzie ale z trudem. :/

W ogóle samo chłopcy się rodzą, wczoraj trojka chłopaczków, dzisiaj kolejni dwaj się pchają i jeszcze dwóch w kolejce.

Stary 2016-09-19, 11:51   #647
styska1551
Zadomowienie

Myślałam że tylko ja mam te problemy z tymi pryszczami, ale widzę ze wam tez to nie jest obce. A mówili mi że zazwyczaj mamy dziewczynek mają ten problem, ale widać nie tylko

Kasia - biedaku ty. Tyle się namęczysz. Ale trzymamy kciuki, już bliżej niż dalej

A to my- wszyscy mi mówią, ale ty dobrze wyglądasz ja na tym etapie ciąży wyglądałam jak słoń! Ja wyglądam nawet gorzej niż słoń, wiec nie wiem gdzie to dobrze się podziało

Stary 2016-09-19, 11:54   #648
Megula91
Zadomowienie

Styska wyglądasz bardzo ładnie!

Gosia udało Ci się coś upolować w lidlu?

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:04   #649
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Stysia, no przecież bardzo ładnie wyglądasz!!

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Gosia udało Ci się coś upolować w lidlu?

Miało być coś ciekawego dzieciowego dzisiaj? Bo nawet nie wiem z tego wszystkiego

Stary 2016-09-19, 12:11   #650
Megula91
Zadomowienie

Tak Kasiu przesyłam Ci zdjęcia 1474279867861.jpg1474279873829.jpg

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:16   #651
styska1551
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny ale brzuch już spoooory

Stary 2016-09-19, 12:28   #652
megilla
Zakorzenienie

Super wyglądasz, Styska!
Ale rozumiem Cię. Mi też mówią, że dobrze, a ja im nie wierze, bo czuję się jak wieloryb. Za parę miesięcy spojrzymy na te zdjęcia i będziemy się zastanawiać co my chciałyby od siebie
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:35   #653
styska1551
Zadomowienie

Cytat:
Super wyglądasz, Styska!
Ale rozumiem Cię. Mi też mówią, że dobrze, a ja im nie wierze, bo czuję się jak wieloryb. Za parę miesięcy spojrzymy na te zdjęcia i będziemy się zastanawiać co my chciałyby od siebie
Gorzej jak zostanie mi to obżarstwo i za parę miesięcy będę wyglądać tak samo ale już bez młodego w brzuchu

Czy wy też słyszałyście komplementy że wam się nos poszerzył? Mi już 3 osoba to mówi

Stary 2016-09-19, 12:41   #654
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Tak Kasiu przesyłam Ci zdjęcia Załącznik 6649521Załącznik 6649526

Kochana jestes! Dziękuje!

Stary 2016-09-19, 12:54   #655
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
A ja sie nie zgadzam ze stwierdzeniami,ze przecież nie kazdy facet nadaje sie do bycia przy porodzie. Kurcze, dziewczyny poród to nie 6h parcia w bólach i rozstawionych nogach. Pierwsza faza porodu to zazwyczaj wiele godzin. Godzin gdzie za wiele sie nie dzieje, kobieta po prostu meczy sie w skurczach. Przy tym najzwyczajniej w świecie każda z nas potrzebuje wsparcia, rozmowy, podania wody, pomocy przy pójściu pod prysznic czy wc. Przeciez sama bym sie chyba zanudziła tyle godzin! Dostaniecie skurczy, maz wręczy wam torbę i pojedzie do domu/pracy? Ja jakoś sobie tego nie wyobrażam.
Co innego druga faza porodu i skurcze parte, tutaj rozumiem,ze mogą być tacy, którzy nie chcą w tym uczestniczyć. Jest do dla mnie zrozumiałe. Ale wtedy po wielu godzinach pierwszej fazy maz wychodzi i wraca do zony juz "ogarniętej" i nie uwazam to za stwierdzenie,ze nie był przy porodzie
Dlatego uwazam,ze nieobecność męża przy pierwszej fazie porodu to tylko i wyłącznie jego "wygodnictwo " i olanie sprawy. Nie zaakceptowałabym czegoś takiego. No chyba,ze tak jak pisałam skurcze parte - zrozumiałe.
Pearl zgadzam się w 100%!
Cytat:
Cały poranek przeplakalam. Dzisiaj chyba bardziej doszło do mnie co powiedział. Nie miałam siły na słowa i tylko mu sms napisałam, że zawiódł mnie zarówno jako partner, mąż i pierwszy test na ojca. Bo ON się boi. A co ja mam powiedzieć? Na dodatek słucham non stop jak to po ciąży to ja będę musiała schudnąć i on tego dopilnuje. Jakoś przelało to moja czarę goryczy. Jestem w stanie zrozumieć strach. Sama panikuje od niedawna tylko staram się nic nie mówić. Ale sądziłam, że będę mieć w moim partnerze oparcie i siłę.

Jak to każe Ci schudnąć? Jakby mi tak mój mąż powiedział to bym chyba nie wytrzymała... u nas jest odwrotnie... to ja ciągle powtarzam ze musze schudnąć po ciąży,że wezme się za siebie... a on ciągle mi powtarza , że nie muszę bo ładnie wyglądam i mam nie przesadzać...
Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Karolinka my tu naskoczylysmy na tego twojego faceta a na 100 % każdy przez te 9 miesięcy cos zbroił, bądź silna i moze weź swoją mamę lub siostrę do porodu. Ja bym tak zrobiła ale nie mam rodzeństwa a moja mama ma ostatnio obłęd w oczach, choć nikt jak ona nie jest w stanie mnie uspokoić. Wiem tez ze niektóre szpitale dopuszczają studentów i ponoć oni/ one okazują sie dużo lepsi niż rodzina bo sie bardzo przejmują rodząca tak wiec Karolina uszy do góry faceci to głupki dlatego potrzebują kobiet bo by zginęli

Karolajna też myśle że lepiej weź swoją mamę/siostrę/przyjaciółkę do porodu. Nie zawsze musi byc to mąż. A z tego co piszesz,to chyba lepiej żeby go nie było przy porodzie.
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:56   #656
Lunus
Wtajemniczenie

Wróciłam z basenu, remont powoli do przodu ale bardzo powoli panowie za karę bede Dominika mi bawić chyba. Kasia nie urodziła pod moja nieobecność wiec luzik Karolajna nie płakaj przez faceta będziesz niedługo miała Tomeczka a on bedzie w ciebie wpatrzony jak w obrazek

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:03   #657
ja1003
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Dziękuję za pamięć Ja dalej z moim Bąblem w brzuchu. Mało mnie bo ostatnio źle się czuję, jakoś mało czasu i mam psychiczny spadek formy.
Jeśli chodzi o moje rodzenie to mogę sobie przybić piątkę z Gosią.
Dzień w dzień mnie "straszy". W piątek wieczorem myślałam, ze już będę płakać z bólu. Wzięłam prysznic - bóle się nasiliły, ale w koncu w nocy się trochę uspokoiło. W sobotę powtórka z rozrywki, nawet po męża dzwoniłam bo myślałam, że to już to, ale zanim zdążył wrócić znowu przeszło. I tak dziennie dostaję skurczy, które po 2-3h przechodzą ażeby w nocy powrócić, ale już nie tak silne.
Z jednej strony bardzo dobrze bo my dziś dopiero 37+0 tc, a z drugiej to czekanie jest straszne. Mogłoby wziąć raz a porządnie i się nie stresować dłużej Najgorzej jest jak jestem sama z synkiem, a dostaje tych straszaków . W pierwszej ciąży aż tak bardzo nie bolało... No i tu się zaczyna mój "dół". Byłam mega pozytywnie nastawiona do porodu. Stwierdziłam, że wiem co mnie czeka, że jestem przygotowana na ból, a lekarz cały czas twierdził, że Adaś wcale nie jest takim klocusiem jak Michał więc będzie łatwiej.
Odkąd dostaje takich konkretnych bóli mam coraz częściej wrażenie, że ten poród będzie dużo gorszy. Jak w piątek lekarz powiedział, że Mały waży już ponad 3kg i spokojnie może dobić do wagi urodzeniowej Michałka to za każdym skurczem chce mi się płakać ze strachu . Wiem, głupie.
W ostatnich dniach jakoś dziwnie zwiększył mi się brzuch... Wczoraj nie miałam w czym iść do kościoła, po domu chodzę w koszulkach męża (do których z resztą ledwo się mieszczę), a moja teściowa jak mnie wczoraj zobaczyła to powiedziała, że jak nie urodzę do tego 8.10 to brzuch chyba do kolan będzie mi wisiał .
Oprócz tego łapie mnie jakieś przeziębienie , także czuję się jakbym siedziała na bombie .
Ponarzekałam, przepraszam.
A teraz coś pozytywnego. Skompletowałam wyprawkę dla Malucha, spakowałam siebie do szpitala, Michał w środę miał szczepienie, które zniósł świetnie (nie płakał, nie gorączkował, zero obrzęków ). W czwartek moja koleżanka zostanie mamą (będzie miała cc ze wzgl na łożysko przodujące).
Korzystając z chwili, że Michaś śpi lecę wstawić pranie i poprasować stertę ubrań, która na mnie czeka od soboty, a jak znajdę chwilę to spróbuję nadrobić.
Kciuki za wszystkie z Was
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:31   #658
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Chyba połowa z nas ma teraz problemy z moczem pęcherzem, ja też na urosepcie jadę, po przeleczeniu antybiotykiem dalej nie jest idealnie...
No właśnie, ja dostałam podwójna dawkę antybiotyku bo tych bakterii było dużo i co? i nic. nadal są łykam już teraz tylko żuravit, bo ze względu na i tak ogromną dawkę leków, które przyjmuje w ciąży, lekarz nie chciał mnie już dodatkowo obciażać... ale boję się, ze to jakoś negatywnie wpłynie na dziecko

Cytat:

wontrubka, piękne imię. Nawet je rozważaliśmy.

Chodzę dzisiaj roztrzęsiona. Jestem spanikowana porodem. Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie, bo nie mogę na niczym skupić myśli.
Dzięki i też się strasznie strasznie boję!!! nawet jak mam jakiś mały ból w brzuchu to natychmiast wpadam w panike... nie wiem jak to będzie, jak juz dojdzie co do czego... bardzo się boję!!
Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Dzisiaj czekamy, bo moze sie wszystko samo zacznie. Jeśli nic nie drgnie to kolejna dawka oxy dopiero jutro byłaby.

ale Cię męczą... jesteś dzielna! kciuki nieustające

Odnośnie tych naszych paskudnych mężów, to dla mnie naprawdę zrozumiałe jest, że on nie chce być przy całym porodzie, sama z resztą bym się krępowała.. ale będzie ze mną przez cały czas skurczów, bo wtedy wsparcie, zwykłe potrzymanie za rękę i dobre słowo może być bardzo potrzebne..
Karolajna, może właśnie postaraj się na spokojnie porozmawaić z mężem, powiedz jakie to dla Ciebie ważne i pójdzcie na kompromis, że będzie z Tobą przynajmniej w pierwszej fazie...

zasypiam dzisiaj... :O

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:48   #659
pearl126
Zadomowienie

Karolina, mi sie zdaje,ze Twojemu mężu ktoś nagadał bzdur. Mnie aż trzęsie jak słyszę opowieści naszych znajomych (zazwyczaj młodych, którzy nie maja jeszcze dzieci) o porodach. Historie oczywiście sa gdzieś podslyszanea i nakręcane dalej, a jak ciągnę temat to okazuje sie,ze nie maja pojęcia jak poród w ogóle przebiega.
Myśle,ze czeka Cie poważna rozmowa z mężem.
Moj TZ tez nie do końca wiedział jak poród wyglada i tez na poczatku mówił,ze nie wie czy "da radę". Cała ciąże mu opowiadałam, czytałam czasami opisy porodów i tym sie uświadomił. Teraz bez wahania odpowiada,ze bedzie i to była tylko i wyłącznie jego decyzja. Także myśle,ze musisz z nim porozmawiać na spokojnie i go uświadomić,ze nie ma co tam go "przerastać".

Co do schudnięcia to kiedyś tez lubił mi walnąc tekstem "mogłabyś to dupke miec bardziej podniesiona", "troszeczkę Ci sie przytyło", "jak Cie poznałem byłaś taka szczuplutka". Tylko mnie to akurat motywowało, ale nie powiem tez mi było przykro. Komentarze sie skończyły, kiedy to on teraz obrósł tłuszczem, a ja słyszę komentarze,ze wyglądam przepięknie w ciazy teraz ja mogę sie pośmiać

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:59   #660
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Withi co to za aplikacja ? :p moze sie przydać pózniej bo ja póki co nie mam jeszcze ani przepowiadających
Contractions - bardzo prosta w obsłudze, zaznaczasz kiedy zaczyna i kończy się skurcz, zapisuje się czas i częstotliwość
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości