|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Poza tymi tekstami to na prawdę dobry facet... ale zawiodłam się tak okropnie i nie umiem tego póki co przetrawic
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem,ze masaż pomaga bo po ostatnim porodzie mąż miał zakwasy w r ekach i dloniach przez tydzień od tak silnego uciskania i masowania pleców.
|
|
|
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
Withi co to za aplikacja ? :p moze sie przydać pózniej bo ja póki co nie mam jeszcze ani przepowiadających
Karolajna dobrze mu napisałaś! Zareagował na to jakos? Mam nadzieje, ze troche sobie to przemyśli. U nas to jest raczej odwrotnie. To ja biadole mojemu ze sie martwię czy po porodzie nie zmieni do mnie stosunku i czy bede go taka gruba pociągać (bo nie oszukujmy sie powrót do formy troche trwa). To on mi mowi 'chyba glupia, a nie gruba, tez na 'g'' i sie ze mnie smieje. Wiec mam nadzieje, ze mowi serio do tego w kazdej sytuacji stresowej stara sie zachować spokój i mnie wspierać, np.gdy nie czuje maluszka to mnie uspokaja, a dopiero gdy sie porusza to przyznaje sie ze był posrany ze strachu tylko nie chciał mnie martwić. Trudno, takie życie i teraz musza stanąć na wysokości zadania i jak byli tacy męscy ze zrobili nam dziecko to musza byc równie męscy i byc dla nas oparciem, bo my skaly potrzebujemy, a nie jakiegos mięczaka. Lece laski zbierac sie do fryzjera bo musze zrobic cos zeby odrost zakamuflować nie wiadomo kiedy zacznę rodzic, a po porodzie moze byc rożnie z czasem zeby sie wyrwać na takie przyjemności Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#634 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane😊
Dziś wizyta o 15.Ciekawe,czy młoda się już wstawiła główka w kanał,bo wczoraj tak mnie tam uciskala,że aż mnie skrecalo. I szyjka mogłaby się też już skracać stopniowo,a nie potem jakieś masaże NIE DAJ BOŻE😱😭😥😰. Cytat:
lejek z migdałów bądź olej kokosowy.Polecam😊Cytat:
Kasia co to znaczy że ten cewnik pękł?To dobrze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Skoro i tak trafię do piekła, to po drodze mogę zaszaleć" ![]() 23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png Edytowane przez marrticzka Czas edycji: 2016-09-19 o 10:06 |
||
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z rana. Ta pogoda mnie dobija, zimno i ponuro
gdzie słoneczko ? ![]() Karolina tym tekstem o chudnięciu dolał oliwy do ognia, nie dziwie się, że czujesz się dołowana, już ostatnia prosta przed Tobą a tutaj takie teksty ![]() Natka3008 zaciskaj nogi jeszcze trochę ! U mnie 9 dni do donoszonej na innym wątku 3 dziewczyny już urodziły a czwartej odeszły dziś wody...
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana, szykuje młodego do lekarza.
Ja 100 gdzie jesteś, czyżbyś juz urodziła? Pisałaś coś o końcu ostatniego tygodnia A i gdzie jest nasza potrójna mama? Odezwij się co tam u Ciebie! |
|
|
|
#637 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bluegirl, ja mam tylko octenisept, kosmetyki do dupci + płyn do kąpieli i krem do buźki na wiatr. Na razie nic więcej nie planuję. Cytat:
Lunus bardzo dobrze pisze, może weź pod uwagę obecność jakiejś innej bliskiej osoby przy porodzie? Mojego męża nie było przy pierwszym porodzie, bo nie było takiej możliwości i teraz też go prawdopodobnie nie będzie, ale wcale nie uważam, że to coś złego. Bez tego też jest dobrym mężem i ojcem
|
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Tak zmieniając trochę temat. Was tez tak wysypało? Ja mam te malutkie pryszcze wszędzie... Na dekolcie, plecach, ramionach a ostatnio zauważyłam że nawet na szyi... Na twarzy wyskakują sporadycznie :/
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Balonik pękł, mógł pęknąć szybko a mógł po kilku godzinach nawet, mogl wypaść samoistnie. Co prawda dowiedziałam się, że lepiej jak wypadnie po prostu bo to znak że szyjka sie fajnie rozszerzyła. No ale jak pękł to pękł trudno i so przodu. Przez jakiś czas bycia we mnie i tak swoje zrobił bo czuje ukłucia i bóle w podbrzuszu. Miałam KTG jak pękł i myślałam że to w KTG coś walnęło ![]() Organizm mi sie oczyszcza bo już dwa razy w kibelku byłam No i sączy się lekko ze mnie, krew taka brudnawa jakby.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-19 o 11:11 |
|
|
|
#641 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia i co teraz? Jaki plan na dzis? Znowu oxy?
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj czekamy, bo moze sie wszystko samo zacznie. Jeśli nic nie drgnie to kolejna dawka oxy dopiero jutro byłaby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie poniedziałkowo..... miałam MASAKRA NOC.... moja Z miała gorączkę i wyła pol nocy.... jak ja oddałam tz i powiedziałam ze juz siły nie mam-to wylanjeszcze głośniej za mama....... a ja dzisiaj o 6 na badaniach bo na 7 do pracy.....
Kasia-pisz i relacjonuj na bieżąco!!! Bo ja tu z ciekawości umieram!!!! Karolina-mi sie wydaje, ze twojego tz nastraszyli uczynni ludzie i on sam jest zagubiony.... byc moze nawet nie żadne sobie sprawy z tego, ze poród dzieli sie na 2 fazy....moim zdaniem powinnaś usiąść i porozmawiać z nim i zaproponować, zeby był w 1 fazie a ze na 2 sam zdecyduje co i jak w trakcie..... Withi_as powiedz mi prosze jak to wyglada z punktu widzenia położnych-jak sie miało 2 lata temu cc czy mozna przenosić druga ciaze, czy mozna wywoływać oxytocyna??? I czy opłaca sie próbować rodzic SN czy raczej cc???? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Inka Zdrówka dla Z!!
Pojawiła sie moja prowadząca na oddziale. DLATEGO: ja chce urodzić dzisiaj jak one są tutaj we dwie na miejscu! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesyłam Ci uściski. Trzymaj się Kochana ![]() Cytat:
Mam nadzieję., że na przyszłe lato będę jakoś wyglądać. Chyba, że zaciążę znowu :P Cytat:
Dopiero wstasłam. Wczoraj miałam straszną deprechę. Przerażało mnie wszystko. Dziś jest już dużo lepiej. Mój kot chyba wyczuwał i wciąż się do mnie przytulał. Tak się z TŻ zastanawialiśmy czy to nie jakaś oznaka, że zaraz coś się zacznie dziać. Dziś z kolei drętwieje mi prawa dłoń, opuszki palców i jak zaciskam pięść to boli przedramię. Czy to ten ciążowy zespół cieśni nadgarstka? Ma jeszcze stertę prasowania do zrobienia, aledwo co piszę długopisem. Co do oczyszczania, to mnie gania już od ponad tygodnia. Na dzień porodu będę jak ta lala. |
|||
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
1 palec, drugi wejdzie ale z trudem. :/ W ogóle samo chłopcy się rodzą, wczoraj trojka chłopaczków, dzisiaj kolejni dwaj się pchają i jeszcze dwóch w kolejce. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam że tylko ja mam te problemy z tymi pryszczami, ale widzę ze wam tez to nie jest obce. A mówili mi że zazwyczaj mamy dziewczynek mają ten problem, ale widać nie tylko
Kasia - biedaku ty. Tyle się namęczysz. Ale trzymamy kciuki, już bliżej niż dalej ![]() A to my- wszyscy mi mówią, ale ty dobrze wyglądasz ja na tym etapie ciąży wyglądałam jak słoń! Ja wyglądam nawet gorzej niż słoń, wiec nie wiem gdzie to dobrze się podziało ![]() ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
Styska wyglądasz bardzo ładnie!
![]() Gosia udało Ci się coś upolować w lidlu? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Stysia, no przecież bardzo ładnie wyglądasz!!
Miało być coś ciekawego dzieciowego dzisiaj? Bo nawet nie wiem z tego wszystkiego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
Tak Kasiu
przesyłam Ci zdjęcia 1474279867861.jpg1474279873829.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny ale brzuch już spoooory
![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Super wyglądasz, Styska!
Ale rozumiem Cię. Mi też mówią, że dobrze, a ja im nie wierze, bo czuję się jak wieloryb. Za parę miesięcy spojrzymy na te zdjęcia i będziemy się zastanawiać co my chciałyby od siebie
|
|
|
|
#653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy wy też słyszałyście komplementy że wam się nos poszerzył? Mi już 3 osoba to mówi ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jestes! Dziękuje! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#655 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z basenu, remont powoli do przodu ale bardzo powoli
panowie za karę bede Dominika mi bawić chyba. Kasia nie urodziła pod moja nieobecność wiec luzik Karolajna nie płakaj przez faceta będziesz niedługo miała Tomeczka a on bedzie w ciebie wpatrzony jak w obrazek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dziękuję za pamięć Jeśli chodzi o moje rodzenie to mogę sobie przybić piątkę z Gosią. Dzień w dzień mnie "straszy". W piątek wieczorem myślałam, ze już będę płakać z bólu. Wzięłam prysznic - bóle się nasiliły, ale w koncu w nocy się trochę uspokoiło. W sobotę powtórka z rozrywki, nawet po męża dzwoniłam bo myślałam, że to już to, ale zanim zdążył wrócić znowu przeszło. I tak dziennie dostaję skurczy, które po 2-3h przechodzą ażeby w nocy powrócić, ale już nie tak silne. Z jednej strony bardzo dobrze bo my dziś dopiero 37+0 tc, a z drugiej to czekanie jest straszne. Mogłoby wziąć raz a porządnie i się nie stresować dłużej . W pierwszej ciąży aż tak bardzo nie bolało... No i tu się zaczyna mój "dół". Byłam mega pozytywnie nastawiona do porodu. Stwierdziłam, że wiem co mnie czeka, że jestem przygotowana na ból, a lekarz cały czas twierdził, że Adaś wcale nie jest takim klocusiem jak Michał więc będzie łatwiej. Odkąd dostaje takich konkretnych bóli mam coraz częściej wrażenie, że ten poród będzie dużo gorszy. Jak w piątek lekarz powiedział, że Mały waży już ponad 3kg i spokojnie może dobić do wagi urodzeniowej Michałka to za każdym skurczem chce mi się płakać ze strachu W ostatnich dniach jakoś dziwnie zwiększył mi się brzuch... Wczoraj nie miałam w czym iść do kościoła, po domu chodzę w koszulkach męża (do których z resztą ledwo się mieszczę), a moja teściowa jak mnie wczoraj zobaczyła to powiedziała, że jak nie urodzę do tego 8.10 to brzuch chyba do kolan będzie mi wisiał . Oprócz tego łapie mnie jakieś przeziębienie Ponarzekałam, przepraszam. A teraz coś pozytywnego. Skompletowałam wyprawkę dla Malucha, spakowałam siebie do szpitala, Michał w środę miał szczepienie, które zniósł świetnie (nie płakał, nie gorączkował, zero obrzęków ). W czwartek moja koleżanka zostanie mamą (będzie miała cc ze wzgl na łożysko przodujące). Korzystając z chwili, że Michaś śpi lecę wstawić pranie i poprasować stertę ubrań, która na mnie czeka od soboty, a jak znajdę chwilę to spróbuję nadrobić. Kciuki za wszystkie z Was |
|
|
|
#658 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i też się strasznie strasznie boję!!! nawet jak mam jakiś mały ból w brzuchu to natychmiast wpadam w panike... nie wiem jak to będzie, jak juz dojdzie co do czego... bardzo się boję!!Cytat:
Odnośnie tych naszych paskudnych mężów, to dla mnie naprawdę zrozumiałe jest, że on nie chce być przy całym porodzie, sama z resztą bym się krępowała.. ale będzie ze mną przez cały czas skurczów, bo wtedy wsparcie, zwykłe potrzymanie za rękę i dobre słowo może być bardzo potrzebne.. Karolajna, może właśnie postaraj się na spokojnie porozmawaić z mężem, powiedz jakie to dla Ciebie ważne i pójdzcie na kompromis, że będzie z Tobą przynajmniej w pierwszej fazie... zasypiam dzisiaj... :O
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Karolina, mi sie zdaje,ze Twojemu mężu ktoś nagadał bzdur. Mnie aż trzęsie jak słyszę opowieści naszych znajomych (zazwyczaj młodych, którzy nie maja jeszcze dzieci) o porodach. Historie oczywiście sa gdzieś podslyszanea i nakręcane dalej, a jak ciągnę temat to okazuje sie,ze nie maja pojęcia jak poród w ogóle przebiega.
Myśle,ze czeka Cie poważna rozmowa z mężem. Moj TZ tez nie do końca wiedział jak poród wyglada i tez na poczatku mówił,ze nie wie czy "da radę". Cała ciąże mu opowiadałam, czytałam czasami opisy porodów i tym sie uświadomił. Teraz bez wahania odpowiada,ze bedzie i to była tylko i wyłącznie jego decyzja. Także myśle,ze musisz z nim porozmawiać na spokojnie i go uświadomić,ze nie ma co tam go "przerastać". Co do schudnięcia to kiedyś tez lubił mi walnąc tekstem "mogłabyś to dupke miec bardziej podniesiona", "troszeczkę Ci sie przytyło", "jak Cie poznałem byłaś taka szczuplutka". Tylko mnie to akurat motywowało, ale nie powiem tez mi było przykro. Komentarze sie skończyły, kiedy to on teraz obrósł tłuszczem, a ja słyszę komentarze,ze wyglądam przepięknie w ciazy teraz ja mogę sie pośmiać
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

lejek z migdałów bądź olej kokosowy.Polecam😊
gdzie słoneczko ? 

26.11.2015
Karolajna nie płakaj przez faceta będziesz niedługo miała Tomeczka a on bedzie w ciebie wpatrzony jak w obrazek 
. W pierwszej ciąży aż tak bardzo nie bolało... No i tu się zaczyna mój "dół". Byłam mega pozytywnie nastawiona do porodu. Stwierdziłam, że wiem co mnie czeka, że jestem przygotowana na ból, a lekarz cały czas twierdził, że Adaś wcale nie jest takim klocusiem jak Michał więc będzie łatwiej.
.
teraz ja mogę sie pośmiać