|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część CZWARTA
Cytat:
kilka dni przed wylotem słyszę pytanie "kiedy lecimy do tej FC Barcelony?"
|
|
#692 |
|
Konto usunięte
|
januszowanie sasiadow :
otoz wynajmuje mieszkanie na 1 pietrze i wlasnie wylawialam z doniczek na balkonie kapsle po piwie (czesc widze,ze lezy na trawniku), pety tez sa norma, zdarzaja sie rowniez pestki slonecznika i jednego nawet podlewalam az urosl na 20cm ale padl jak wyjechalam na tydzien kilka razy puszki po piwie sie znalazly-no ja nie moge jacy ludzie sa bezczelni |
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
obrzydliwy janusz z basenu/silowni. Przychodzi spocony z silowni, rozbiera sie do spodenek i wchodzi taki spocony do jacuzzi.
Zglosilam, szybko zostal wyproszony.
|
|
|
|
#694 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#696 |
|
Copyraptor
|
Kurde, też znajduję na balkonie śmieci - ostatnio kawałek pomidora, "dupkę", czasami torebkę po herbacie, czasami pety. Poszłabym do sąsiadów i zapytała o co urde chodzi, tylko ja nie do końca jestem pewna, że to od nich - mieszkam na parterze, później jest jedno piętro bez balkonu i dopiero znów balkon nad moim, jak oni w ogóle celują, żeby mi na balkon trafić?
|
|
|
|
#697 |
|
Konto usunięte
|
Moja sąsiadka kiedyś zrobiła wielkie chluuuuust z wiadra na swój balkon (tak wyglądało jego mycie prawdopodobnie) i wszystko wylądowało na moim kocie. Kiedyś baby na wisiach tak robiły, że wychodziły z miednicą przed chałupę i sru jej zawartość przed siebie. Sądzę, że to takie dziedzictwo po przodkach u tej pani. W głowie mi się nie mieści taka bezmyślność.
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6539752 1]Moja sąsiadka kiedyś zrobiła wielkie chluuuuust z wiadra na swój balkon (tak wyglądało jego mycie prawdopodobnie) i wszystko wylądowało na moim kocie. Kiedyś baby na wisiach tak robiły, że wychodziły z miednicą przed chałupę i sru jej zawartość przed siebie. Sądzę, że to takie dziedzictwo po przodkach u tej pani. W głowie mi się nie mieści taka bezmyślność.[/QUOTE]
Zastanawiam się czy to bezmyślność czy złośliwość i już sama nie wiem co gorsze. |
|
|
|
#699 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6540780 6]Głupota jak nic, nie ma co owijać w bawełnę
Jak mąż do niej poszedł porozmawiać to ona zdziwiona była, że o co to halo. Zawsze tak robiła i nikomu nie przeszkadzało nigdy.[/QUOTE]Nieźle w takim razie. Skoro nie wie, o co chodzi, proponuję wysłać ją na balkon, a sąsiada, który mieszka nad nią poprosić o chluśniecie wodą z balkonu. Z pewnością do końca życia będzie wiedziała o co halo
|
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Czy to podchodzi pod Grażynizm nie wiem, ale z pewnością nie fajne zachowanie ze strony nauczycielki. W gimnazjum nie lubiłem historii. Miałem z tego przedmiotu średnie oceny, ale postanowiłem się przygotować i zgłosić i odpowiadać. Umiałem bardzo dobrze cztery ostatnie lekcje(mimo, że nauczyciel może pytać z trzech, ale na wszelki wypadek nauczyłem się czterech). Początkowo nauczycielka nie chciała mnie pytać, bo się "jej nie chciało", gdy ją w końcu przekonałem zaczęła zadawać pytania z książki, które były napisane małym druczkiem(rzeczy mało istotne takie ciekawostki). Pewnie myślała, że tego nie umiem a tu proszę umiałem. Idealnie odpowiedziałem na każe pytanie z trzech ostatni lekcji więc zaczęła mnie pytać z czwartej, którą też umiałem w końcu zdenerwowana zaczęła mnie pytać z piątej, którą też w miarę kojarzyłem, ale już nie odpowiadałem tak płynnie jak z wcześniejszych lekcji w końcu zaczęła mnie pytać z szóstej lekcji z której już prawie nic nie wiedziałem. Oczywiście była z siebie dumna, bo nie bardzo umiałem tą piątą i szóstą lekcje mimo, że mogła mnie pytać z trzech ostatni lekcji, ale ok. Dumna z siebie dała mi... -3 było mi na prawdę przykro, bo się sporo uczyłem a ona nie mogąc zdzierżyć tego, że umiem te trzy ostatnie zaczęła mnie pytać prawie z całego działu. Co ciekawe koleżankę przede mną pytała tylko z... 2 ostatnich lekcji i oczywiście dostała co? 5, bo to wzorowa uczennica była ja, że byłem przeciętny z historii mogłem mieć tylko 3...
|
|
|
|
#702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już chyba potem nie było problemów
|
|
#703 |
|
Copyraptor
|
Mój TŻ wymyślił alternatywne wyjaśnienie dla śmieci na balkonie, całkiem prawdopodobne
jest u nas sporo ptaków - srok, gołębi, szpaków, sikorek, wróbli i tak dalej. Zasugerował, że może ptaki ze śmieci przylatują z rzeczami w dziobie, dziobią na balkonie, po czym zwiewają. Bo to są zazwyczaj pojedyncze rzeczy, zawsze jadalne, nigdy nie ma tego dużo (dziś rano znalazłam kawałek skórki od jabłka). Muszę przyobserwować
|
|
|
|
#704 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a mi potrafila obnizyc ocene na sprawdzianie z matematyki z 6 na 5 za to ,ze w ktoryms zadaniu, podajac dobre wyliczenia nie napisalam odpowiedzi 'pelnym zdaniem' tylko podalam jako wynik i podkreslilam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#706 |
|
Copyraptor
|
Nie no, to było hipotetyczne rozwiązanie w naszym przypadku, bo u nas to zazwyczaj jest jakiś mały kawałek jedzenia, raz się zdarzyła torebka po herbacie
|
|
|
|
#707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nasz ulubiony pedagog w gimnazjum i sytuacja koleżanki. jej starszą siostrą paliła, wagarowała a ona to jej totalne przeciwieństwo. przez 3 lata nauki pedagog za koleżanką chodził czasem krok w krok bo sądził, że w końcu przylapie nią "na fajce" i w ogóle ma już skończyć ten teatr, bo przecież na pewno jest taka jak jej siostra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
Co do szkoły to przypomniało mi się jak w podstawówce koleżanka dostając ze sprawdzianu ocenę(bodajże 4) powiedziała do nauczycielki "dzięki" bardzo pożałowała tego, bo kobieta zrobiła z tego taką awanturę jakby co najmniej ją zwyzywała. Wpisała koleżance uwagę, poszła do wychowawczyni, ba nawet do dyrektora
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#711 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Serio Wy myślicie, że postawienie kilku pał to taka frajda dla nauczyciela? Bo ja myślę, że belfry znają też sporo innych rozrywek i to totalnie oderwanych od szkoły i uczniów. A na Wizażu jak nie zuuuy lekarz (w dodatku nieudacznik zarabiający kokosy) to belfer sadysta (no pracuje taki 18 godzin, ma pół roku wakacji i kasiorę zarabia nie wiadomo za co). ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Cytat:
Przepraszam, z czterech. Na jedno wychodzi.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2016-09-20 o 06:29 |
||
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy nauczyciela nie można kierować się opinią o uczniu, nie można postawić oceny na zasadzie "Piotruś jest dobrym uczniem, więc jak umie na 5, to damy mu 5, a Pawełek jest średni, więc jak umie na 5, to damy mu 3". Trzeba patrzeć na fakty, a kto tego nie rozumie, to nie nadaje się do nauczania. Wiem, że ciężko o obiektywizm u nauczycieli, ale takie zachowania powinny być piętnowane. A poza tym, to ciekawi mnie, że jak dobremu uczniowi podwinie się noga pod koniec roku, to już nauczyciele rzadko patrzą, że cały rok ciężko pracował. Jak dla mnie taka nauczycielka to ewidentnie Grażyna. |
|
|
|
|
#713 |
|
on tired little feet
|
Te historie uczniów o złych nauczycielach traktuję zawsze z przymrużeniem oka. Czasem faktycznie nauczyciel jest wredny i robi coś czego nie powinien, ale duża część tych opowieści jest przeklamana.
|
#714 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nauczyciel tez człowiek, tak na marginesie.
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdy jest zły, a po latach i tak przeważnie wychodzi że jednak ten "okropny" nie był wcale taki zły. Więc już się tak nie oburzaj ☺ Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#716 |
|
Konto usunięte
|
Ja przyznam, że w podstawówce się mało uczyłam, ale że miałam dobrą pamięć, to pamiętałam wszystko z lekcji. Oprócz historii. No jakoś do dat nigdy nie miałam smykałki. W związku z tym zawsze słabo odpowiadałam z historii, ale jechałam na "opinii" i nigdy nie dostałam niżej jak 4
|
|
|
|
#717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post58720601 |
|
|
|
|
#718 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6539752 1]Moja sąsiadka kiedyś zrobiła wielkie chluuuuust z wiadra na swój balkon (tak wyglądało jego mycie prawdopodobnie) i wszystko wylądowało na moim kocie. Kiedyś baby na wisiach tak robiły, że wychodziły z miednicą przed chałupę i sru jej zawartość przed siebie. Sądzę, że to takie dziedzictwo po przodkach u tej pani. W głowie mi się nie mieści taka bezmyślność.[/QUOTE]
Nadal się to praktykuje. Najlepiej żeby to "pod płot" trafiło. i nie ma problemu jak przeleje się na stronę sąsiada Historia z czasów jak dawałam korki. Mamusia i córunia obrażone, że nauczycielka uwzięła się na dziewczynę, same jedynki jej stawia i dziewczyna przez to nie zda. Dziewczę do szkoły nawet chodziło i zeszyt prowadziło, ale pojęcia nie miało jaki temat był omawiany na lekcji. Przy systematycznych cotygodniowych korkach dziewczę zaczęło trójki przynosić do domu. Jak to mama i córka tłumaczyły? Że pani wreszcie dała dziewczynie spokój i teraz uwzięła się na kogoś innego. |
|
|
|
#720 |
|
Holy Crap!
|
A ja w gimnazjum usłyszałam, że na pewno jestem adoptowana, bo to niemożliwe, że mój brat był orłem z chemii a ja nie. Na miejscu mojej mamy poszłabym z tym do dyrektora. Nie dość, że klasa była tragiczna, to jeszcze nauczycielka lubująca się w dokuczaniu uczniom (a miała wygląd i głos starej pijaczki)
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Zglosilam, szybko zostal wyproszony.
Haters Gonna Hate 

Jak mąż do niej poszedł porozmawiać