|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
a dużo jeszcze przed tobą ludzi?
|
|
|
#3062 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Cytat:
U mnie wraz z 27 tygodniem przyszedł niesamowity bol kręgosłupa. Caly krzyż boli. Normalnie wyje z bolu. Usiadłam po pracy na masażer.. coś tam pomogło. Chyba sobie jeszcze ciepła wodę wleje w termoforek i na chwilkę przyłoże do pleców albo sprawdzę działanie tego tens(czy jak to sie tam nazywa też sprzęt co można używać w czasie porodu na bóle pleców)... jadę na szybkie zakupy do sklepu z tz i będę się grzać w domu. Jak tylko moja szefowa wróci po operacji to biorę kilka dni wolnego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3063 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
taka jestem zielona w temacie.. Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3064 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale piękne! ![]() ja mam takie podobne coś, taki miś tylko, że kremowy ![]() Cytat:
Ja mam najwięcej 56/62, myślę, że nawet za dużo. Teraz już będę szukała większych z tym, że ja nie mam nikogo kto może mnie trochę ubrankami poratować i tak kupujemy kupujemy co nam w ręce fajnego wpadnie - a w sumie to już się dobra gromada bodziaków i śpiochów zebrała teraz muszę się rozglądać za pajacykami i kaftanikami. Mam też kilka spodenek i bluzeczek, ale chyba tego za mało. Aj tam, sama nie wiem - przy kolejnym będę mądrzejsza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
:impreza: dobrze, że chociaż masz telefon naładowany, żeby sobie do nas zaglądać :P
Szczyt szczytów osiągnęła ta kolejka. Ile jeszcze tych wstrętnych bab przed Tobą ? Dziewczyny, a ja potrzebuję rady... kompletnie nie wiem jak mam ustawić wszystko w sypialni. może to głupie, ale właśnie się pożarłam o to z tż. wklejam Wam fotki jako pogląd sytuacji w pokoju, gdzie będzie spał mój babol po urodzeniu. te kółka czerwone/czarne to miejsca, gdzie mam kontakty z prądem. i teraz tak... opcja 1 tam gdzie suszarka komoda długa na 120cm (mieści się ze spokojem pod półkę), łóżeczko tak jak stoi, kanapa tak jak stoi. kaloryfer odsłonięty, więc w zimie będę mogła sobie postawić suszarkę na rzeczy obok kaloryfera i będzie ładnie nawilżone powietrze. ta opcja przekonuje mnie tym, że obrócę się i mam komodę i półki, a tam wszystko co dla dziecka potrzebne pod ręką. na łóżeczko będę mogła położyć przewijak. opcja 2 łóżeczko pod półki (zmieści się i łatwo będę mogła wyciągnąć dziecko), ale już bez przewijaka. obok tego (obok łóżeczka i wzdłuż ściany) komoda 60cm szerokości ale za to wyższa, a potem łóżko nasze (będzie przylegało prawie do szafy tej dużej). lewa strona pokoju będzie praktycznie wolna. pod półkami są zamontowane ledy, a nie chce żeby tż je włączał bo będzie świecił dzieciakowi w twarz (znając jego roztrzepanie, to zapewne tak by było...)... no i karuzela się jakoś tak nie zmieści już chyba... poza tym słabo z kontaktami w pokoju... opcja 3 łóżko nasze wszerz pod oknem, komoda przy dużej szafie i łóżeczko przy komodzie. w tej opcji oddzielam się niestety od kontaktów w każdym możliwym punkcie... no ale zostaje dużo miejsca po wejściu do pokoju. boje się tylko tego, że będę musiała przechodzić w nocy przez tż (bo książe powiedział, że spać od okna nie będzie), że będzie brudna ściana od poduszek (mam tak u siebie w domu rodzinnym...nie idzie tego umyć a wiadomo, tu mieszkanie nie jest nasze!) No i kaloryfer zasłonięty, poza tym, ja nie umiem spać przy gorącym kaloryferze... help meee bo nie wiem jaką komodę mam zamówić. czy wysoką, ale 60cm szerokości czy niską ale 120cm szerokości...
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha i świetnie to rozrysowałaś widzę, że nie tylko ja lubię mieć czarno na biały co gdzie i jak ma wyglądać;D
|
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tych co napisałaś to nr 1
Edytowane przez kaziowa Czas edycji: 2016-09-19 o 18:46 |
|
|
|
|
#3068 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
porównałam mniej więcej z tym co mam i nie jest źle z tym, że zamiast kaftaników mam więcej body na długi rękaw ale za to nie mam żadnych półśpiochów, więc się w jakieś zaopatrzę ![]() PS. Mewkowe zrobienia rządzą to fakt ![]() Cytat:
Motylku mój kosztował coś 30 zł i szedł niecałe 3 tygodnie, fajne też te polarkowe tylko my mamy mini sypialnię i bardzo szybko robi się w niej ciepło, więc pozostałam przy cienkich ![]() Za takie poświęcenie maleństwo musi na usg pięknie pokazać co tam skrywa między nogami ![]() Cytat:
Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-09-19 o 19:03 |
||||
|
|
|
#3069 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za odp
Cytat:
a chce mieć takie swobodne dojście od komody do łóżeczka, żeby potem nie szukać pampersów czy ciuszków jak będę przebierać paskudę moją ![]() no nie można dawać niby łóżeczka pod sam kaloryfer, ale myślę, że w opcji 1 byłoby spoko, bo kaloryfer nie jest bezpośrednio przy łóżeczku, tylko obok. myslę, że wtedy dzieciuch mógłby spać nawet nogami do okna, żeby nie było mu jakoś super ciepło. ale myślę, że nawet główką do okna byłoby mu przyjemnie, a nie gorąco, bo ja raczej wielkich temperatur nie lubię i nie mam też zamiaru przegrzewać Alicji. przez cały dzień ten pokój będzie tylko dla niej. my tam tylko śpimy, dlatego chyba nie byłoby problemu jeśli podchodziłabym do niej od strony główki. swoją drogą, mam zabudowane łóżeczko, więc czym się przejmuję. sama nie wiem. to moje pierwsze dziecię więc nie mam doświadczenia.
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bardzo fajny ten twój może też domówię taki cieńszy bo ten polarkowy to typowo do szpitala jak pisałam
|
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
co sądzicie ?
http://allegro.pl/first-steps-cieplu...427403462.html
|
#3072 |
|
Rozeznanie
|
wrrrr poznikalo mi cytowanie
DoDoo co dzis zagladalam to mialam Cie w cytowanych a sytuacja sie caly czas zmieniala - trzymam kciki by dzidzia sie zachowala nieskromnie i pokazala co ma miedzy nogami ![]() Kociulek - straszy ten Twoj lekarz, ale tak jak dziewczyny pisza - lez, olej balagany i inne pomniejsze problemy - poki sie nie pali to da sie zyc, nawet w nieuprasowanych ubrankach i monotonnych obiadkach Ktos pisala ze lyka D3 - a jaka konkretnie marke? Co do poduszek to ja sie z moja miotam po calym lozku, wcale mnie nie powtrzymuje od przewracania sie, ale fakt - plecy mnie mniej bola a i brzuch sobie wygodniej lezy na podparciu Czytam o tych szczepieniach i juz glupasza jestem niz bylam ![]() I dalej nie wiem co robic ze szkola rodzenia - isc czy nie isc??? a jak isc to gdzie..... ach te dylematy |
|
|
|
#3073 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.aliexpress.com/item/diap...08.0.80.6g2k1d i to są podróby firmy Summer, w Smyku oryginalne są za ponad 50 zł (http://www.smyk.com/catalog/product/...acz-rozmiar-l/) według mnie jakościowo te co mam są na prawdę fajnie wykonane ![]() Cytat:
Fajny byłby do wózka zamiast kocyka ![]() Cytat:
tż przynajmniej się doszkala razem ze mną
Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-09-19 o 19:23 |
|||
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My w tym momencie mamy łóżko wszerz pod oknem tak chwilowo, ale nie wyobrażam sobie teraz z bebzolem walać się po Tż-cie albo potem po porodzie wstawać kilka razy w nocy i się męczyć, dlatego Tż spi pod oknem
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę doczytać co tamte tańsze mają w składzie![]() Darunia śliczne i fajna opcja z kapturkiem właśnie do wózka no i cena też nie taka zła
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Darunia ja też jestem za opcją numer 1
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
kupujesz? |
|
|
|
|
#3077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Darunia, rozkminiam te Twoje opcje i rozkminiam, i nie wiem sama
Każda ma jakieś plusy i minusy. W opcji 1 pewnie wkurzałoby mnie to obchodzenie łóżka za każdym razem, gdy będziesz szła po coś do komody/łóżeczka. Bardziej podoba mi się ta opcja z przestrzenią po środku pokoju, zwłaszcza że kaloryfery jak mieszkałam w bloku ledwo ciepłe nam wystarczały. Do kontaktów ewentualnie przedłużacze, a tż bym powiedziała, że spoko niech sobie śpi na zewnątrz pod warunkiem, że przy każdym karmieniu wstaje przewinąć i podać mi dziecko No niech sobie facet jaj nie robi... Ale to ciężko tak na sucho zdecydować, jak się nie stanie w pokoju i nie popatrzy. Powodzenia z decyzją! Zawsze możesz wybrać jedno ustawienie, a po miesiącu czy dwóch wypróbować inne
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-19 o 19:47 |
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on stwierdził, że go wkurza to, że ciągle spada mu poduszka w nocy i chciałby, aby komoda stała tyłem do naszego łóżka, żeby miał jakąś podporę no ... bez komentarza ha hazaproponowałam mu inne rozwiązania to nie, bo: nie bedzie spał od ściany, bo nie może wyciągnąć ręki nie bedzie spał przy kaloryferze, przy oknie, bo on taki nieprzyzwyczajony... zaraz będzie tak, że go wygnam i będzie spał w salonie i może wtedy mu będzie wygodnie. książe jeden...
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ma cipke!!!
Oplacilo sie czekanie 5 godzin Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
ten otulacz z mojego linku chyba kupię, bo jest piękny
zobaczcie jakie cuda... KLIK KLIK na FB powstał właśnie post z ubrankami na święta... ooojjj ..
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-09-19 o 20:14 |
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie plecy bola, rano czekalam 3 godz na wizyte, teraz 5 godzin masakra
Oczywiscie pierwsze co to wpadlam do pepco po jakies szmatki dla laseczki i wiecie co?? Teraz jest trudniej cos wybrac, latwiej bylo kupowa unisexy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
piękny ten otulacz aż sama się zaczęłam zastanawiać hehe
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- DoDoo - czyli dziewuszka będzie??? bo chyb mi umknęło
|
|
|
|
#3087 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje!
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-19 o 20:06 |
||
|
|
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
warto bylo czekac |
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest i dziewuszkaaa! ![]() |
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

a dużo jeszcze przed tobą ludzi?

ale twoja też fajna

teraz muszę się rozglądać za pajacykami i kaftanikami. Mam też kilka spodenek i bluzeczek, ale chyba tego za mało. Aj tam, sama nie wiem - przy kolejnym będę mądrzejsza 

Sporo zależy od tego jak często zamierzasz prać. Ja nie chciałam za dużo 56 kupować i mam mniej więcej tak: 5 szt body, 5 pajaców, 2 sweterki, 2 szt półśpiochów. Na 62 mam 10 szt body i na razie 3 pajace, jakieś bluzeczki, połśpiochy, też 2 sweterki. Jak mi 56 będzie brakować, to ubiorę po prostu 62, no chyba, że Lidia urodziłaby się dużo mniejsza niż chłopcy, to najwyżej po porodzie tż dokupi coś na 56. Jeszcze mam lekki nadstan bluzeczek i sukienek... 
i mam dużo odpoczywać, nie gotować, nie sprzątać, nie uprawiać seksu, dużo leżeć. Dostałam luteinę i zaczynam hodować odleżyny na tyłku. Ważne, że w domu a nie na oddziale.