Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 20:47   #4951
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Ciepły prysznic trochę pomógł na plecy. Zobaczymy jak będzie jutro.

MajWija kciuki za jutro, ja idę w czwartek
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 20:50   #4952
bluesberry
Zakorzenienie

A ja jeszcze caaaaly długi tydzień musze czekać okrutnie mi się ten miesiąc ciągnie :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 20:55   #4953
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

a mnie czas przyspieszył... zaraz koniec września.. w październiku mam taka dużą imprezę w stajni w pierwszy weekend, później panieński, później wesele, a na koniec października już będę w stresie totalnym

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 21:01   #4954
EmRzet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość

MajWija kciuki za jutro, ja idę w czwartek

Ja też w czwartek
MajWija, będzie okej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 21:07   #4955
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Ja już miałam, wyszedł mi pozytwny i brałam antbiotyk na początku sierpnia.
O, rozmawiałam z lekarką o tym paciorkowcu, ja antybiotyku nie dostałam, tylko inny lek w globulkach, a wynik mam już do porodu, będę miała podany antybiotyk dożylnie, a małej zrobią badania po urodzeniu. Mam nie powtarzać.
Cytat:
Dajcie spokój, Tż miał pomysł jak zaszła w ciążę że kupimy dom na pół z rodzicami... Powiedziałam że nigdy w życiu...
Brzmi jak jakiś koszmar.

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
ja się niby nastawiam na SN ale też nie wiem jak się to skończy, w jakim będę stanie po, na ile będę samodzielna. My mieszkamy sami z tż i też się martwię jak ogarnę. Tż ma swoją działalność, nie wiem ile będzie mógł z nami zostać - pewnie krótko, a czasem mu jakieś nagłe sprawy wypadają i nie ma że boli będzie musiał pojechać. Ty chociaż będziesz miała tż codziennie, ja tylko w weekendy - muszę się jakoś tak zorganizować żeby mieć co zjeść, do lekarza pojechać itp.
Niby mogę poprosić mamę albo teściową co jakiś czas, ale nie lubię być zależna i prosić o pomoc więc będę starała się to ograniczać do minimum.

Na pewno u Ciebie nie będzie źle kto da radę jak nie ty
Też będę w podobnej sytuacji, Tż dopiero po świętach dostanie urlop, potem w lutym. Do pomocy na początek będę mieć teściową, ale nie chcę nadużywać, bo raz że pracuje, dwa lubię sobie sama wszystko poogarniać. Mogłaby zerkać na małą kiedy ja będę sprzątać. A Tż może gotować przed/po pracy. Poradzimy!
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Na wizycie wszystko ok, zapis ktg bez zastrzeżeń, usg też, szyjka podobnie jak 3 tygodnie temu 2,5 cm. Za tydzień będe miała robione ktg w szpitalu, gin zbada mi też szyjkę i sprawdzi przepływy. Wtedy podejmie decyzje, czy mam się zgłosić na obserwacje czy nie. Dzisiejsza wizyta nie była jednak ostatnią, mam przyjść za 3 tygodnie i wtedy ustali mi termin cc, będzie to kwestia kilku dni.
Super że wszystko ok!

Pstryczku, antyTPO sobie zrób oprócz tego co napisały dziewczyny. To są przeciwciała, mogą być podwyższone kiedy reszta wyników jest w porządku. Dokładnie to o czym pisała Hosenka.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-19 o 21:09
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 21:14   #4956
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Tylko mną nie ma co się kierować, bo mam wcześniej cesarkę

Co do tarczycy, to ja te parametry miałam w normie (tzn niby w normie, bo nie były jednak optymalne), ale miałam badane od razu przeciwciała i te przekroczone 5-6 razy.
Tylko badałam to jeszcze przed ciążą.
Wiem wiem ze masz cesarke wcześniej ja mam przeciwciala przekroczone tak ze nie mieszczą się w normach laboratorium bo aż do tylu nie badają a wyniki tez miałam w granicach normy wiec wiem o czym mówisz ale w ciąży przeciwciala wystarczy zbadać jak wyniki nie teges tak mówią wytyczne

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 21:50   #4957
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Mi też się strasznie podoba 😭

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

😂

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Dobra myśl. Najlepiej taka 2-stronna, żeby mamusia też mogła paczać na synka. Moja teściowa wzięłaby taką w ciemno 😝

Kurcze ja chyba też tarczycy nie miałam badanej. Popatrzę w domu na wszystkie wyniki od początku, bo może po prostu nie zarejestrowałam

Listopadowa dzięki
Ahhh i zapoomniałam pochwalić ciuszki, przesłodkie są!

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Na wizycie wszystko ok, zapis ktg bez zastrzeżeń, usg też, szyjka podobnie jak 3 tygodnie temu 2,5 cm. Za tydzień będe miała robione ktg w szpitalu, gin zbada mi też szyjkę i sprawdzi przepływy. Wtedy podejmie decyzje, czy mam się zgłosić na obserwacje czy nie. Dzisiejsza wizyta nie była jednak ostatnią, mam przyjść za 3 tygodnie i wtedy ustali mi termin cc, będzie to kwestia kilku dni.
Gratulacje! Matko matko to zaraz juz dziecie się wykluje

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
O, rozmawiałam z lekarką o tym paciorkowcu, ja antybiotyku nie dostałam, tylko inny lek w globulkach, a wynik mam już do porodu, będę miała podany antybiotyk dożylnie, a małej zrobią badania po urodzeniu. Mam nie powtarzać.
Ja też mam.nie powtarzać i papirus z wynikiem obowiązkowo do porodu

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Ja się melduję z Graz. Jutro lecimy dalej a tymczasem lecę spać, bom zmęczona. Dobrej nocy i rzadkiego wstawania na siusiu
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 22:08   #4958
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Zapomnialam pochwalic Wam obsluge w sklepie Stokrotka i Tk maxx, w jednym i drugim kasjerka wywolala mnie z kolejki

Stary 2016-09-19, 22:19   #4959
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Aleksandra, szerokiej drogi!

Magda, super że Cię zauważyły i wywołały
Mnie w pamięci utkwił opis porodu którejś lipcówki, była w Biedronce ze starszakiem za rękę, miała już regularne skurcze, ale swoje odstać w kolejce musiała

Stary 2016-09-19, 22:30   #4960
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

W biedronce nikt nie zwraca na mnie uwagi :p ale majac skurcze to chyba bym sobie darowala stanie w kolejce :p

Stary 2016-09-19, 22:34   #4961
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
W biedronce nikt nie zwraca na mnie uwagi :p ale majac skurcze to chyba bym sobie darowala stanie w kolejce :p
Patrz, a ona jeszcze z dzieciakiem pod pachą zapłaciła za zakupy i podreptała do domu. Niezła
W biedrze to prędzej ktoś w Ciebie wjedzie wózkiem w kolejce niż Cię przepuszczą... Tak im śpieszno, tak się pchają i cisną.
Stary 2016-09-19, 23:14   #4962
basiczek24
Wtajemniczenie

No ja często chodzę do Biedronki, kasjerki pewnie mnie kojarzą że ja z brzuchem i nigdy żadna mnie nie zawołała. Mogłabym podejść ale też nigdzie nie ma w biedrze info że ciezarna ma pierwszenstwo.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 01:18   #4963
Panna Izabela
Zakorzenienie

Oczywiście połowę postów Tapatalk pominął, ehh...

Ej ja też nie wstaję w nocy, jak już zasnę, to śpię, zanim zasnę to idę ze 2x. Nie chce mi się więcej. Za to w dzień sporo sikam..
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
melduję się po okuliście, ani prosić się nie musiałam o skierowanie na cc ani nic. Na wejściu powiedziałam że badanie w kierunku cc. No i wypisał bez zająknięcia sam z siebie, z moją wadą nie ma opcji na SN także tego... dobrze że poszłam. A teraz wada mi się pogłębiła- o ile to możliwe ale mówił że to też może być przez hormony także po porodzie min3 miechy mam się zgłosic.
Wada spora, oby zniknęła...
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
w ogole niedlugo do mnie tescie przyjezdzają... a przez remont jest syf, ledwo jest gdzie usiąść, nie da się nic posprzatac ani nic, jak ja nie lubie takich wizyt jak jest taki syf a tż mówi że "super przyjezdzajcie" nosz kutfa
Też nie lubię takich wizyt. Ani niespodziewanych. Współczuję.
Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Soso, sprawnie poszło. Oby ta świadomość dała ci trochę ulgi

Dziewczyny, tak mi przypomniałyście o umyciu tej szufladki na detergenty. Tylko wlasnie, zawsze miałam szufladkę, łatwo się wyciągało, do wszystkiego dostęp. A przy tej ładowanej od góry co mam teraz to mogę owszem zdjąć pojemniki, ale dostać się do nich- bez szans. Moczenie we wrzątku/wodzie z octem czy próba wetknięcie tam szczotki takiej do mycia butelek, a i tak nie jestem zadowolona z efektu. Jakieś pomysły?

Sent from my iPhone
Ja taką miałam i to masakra. Dużo wrzątkiem płukać, spróbuj w trudno dostępne miejsca dotrzeć patyczkiem.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 04:23   #4964
basiczek24
Wtajemniczenie

A ja laze do wc co najmniej z 5 razy. W ogóle to u mnie noc jest okropna, wszystko boli, ciezko zasnąć i to sikanie... Niedlugo mąż wstaje to i ja wstane razem z nim i wezme się za jakieś porzadki. Już wolę dzień niż kulanie z boku na bok w nocy. A dzidzia wariuje i daje koncerty w brzuchu co noc

Jestem mamą
Stary 2016-09-20, 05:43   #4965
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
TSH, FT4, FT3. Myślę, że zrób tylko TSH a jak z nim będzie coś nie tak to wtedy dopiero resztę już endokrynolog zleci.Czemu chodzisz robić wszystko prywatnie? Na hormony tarczycy możesz dostać skierowanie od lekarza rodzinnego,nie musisz mieć od ginekologa czy endokrynologa
Chodze do gina prywatnie i przez to wszystkie badania tez robie prywatnie.
A ile czeka sie na wynik?

Dzien dobry tak w ogole!
Spylam na sniadanko i dalej bede was nadrabiac

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 06:04   #4966
domek_z_piernika
Zadomowienie

Dzień dobry
Zazdroszczę tym co nie wstają w nocy na siku chociaż u mnie odpukać chwilowa poprawa i wstaję tylko z 2-3 razy a nie 5-6 jak to było wcześniej. Ale ja to bez ciąży i jedno siku zaliczałam zwykle.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 06:18   #4967
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Dzien dobry tak w ogole!

Dzień dobry 😃

Ja też robię wszystkie badania prywatnie 😒 U mnie tsh jest na drugi dzień, a pozostałych nie pamiętam, bo dawno nie robiłam. Ale też chyba od razu są wyniki, nie trzeba czekać tygodniami 😉

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 06:19   #4968
pstryczek84
Zakorzenienie

normalnie zaliczam co i rusz szokesa jak czytam ze niektore z was nie wstaja w nocy do tojtoja

a dzis w nocy wpadlam na sztanski pomysl spania na lewym boku jak wstalam to myslalm ze mi spojenie rozsadzi nigdy wiecej spania na lewym boku

az sprawdzilam rano jak wstalam wyniki z poprzedniej ciazy i ta tarczyce tez mialam badana we wrzesniu wiec to moze u tej mojej ginki to norma,ze tak pozno bada
no nic, teraz w sobote zrobie sobie bez pytania. mam nadzieje, ze wyniki beda ok.
a, i popatrzylam sobie jeszcze w stara karte ciazy i w 33 tyg wazylam 76kg. czyli +/- o 7 wiecej niz teraz. wiec wychodzi na to ze smialo moge wiecej zrec

Cytat:
jak mlody wstanie i go ogarne to tez sobie zafunduje taki prysznic

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Mnie w pamięci utkwił opis porodu którejś lipcówki, była w Biedronce ze starszakiem za rękę, miała już regularne skurcze, ale swoje odstać w kolejce musiała
o jaaaaaaaaa

Cytat:
Czy raczej powiedzonko: wyskoczyć jak filip z konopi.
a to, to znam. ale nie wiedzialam ze to o krolika/zajaca chodzi ile to sie czlowiek na wizazu na starosc moze dowiedziec

Stary 2016-09-20, 06:24   #4969
kaga90
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:

Dzien dobry tak w ogole!

Zazwyczaj wynik jest tego samego dnia ale podpytaj w laboratorium żeby mieć pewność że u nich akurat tez ja mimo że pracuje w szpitalu to tez chodzę prywatnie i wszystkie badania robie prywatnie

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 06:34   #4970
basiczek24
Wtajemniczenie

Ja tez do gina prywatnie chodze ale chciałam po skierowanie na badania pójść do rodzinnego, po taniosci ale jakoś nigdy tam nie zaszlam więc płacę. Teraz mam chyba ostatnie badania to jutro pojde i pewnie koło 100 zapłace. Już kasy nie mam, a do wyplaty jeszcze 10 dni, o matko!! Chyba będę musiała się zwrócić o pożyczkę. Moi rodzice mieli kupić łóżeczko albo dołożyć się do wózka, No i tak czekalam na przypływ gotówki od nich aż sama kupilam... Wczoraj im powiedzialam ze juz wozek i lóżeczko mamy to zdziwieni. A moja babcia jak to usłyszała to zaraz dyskusja że za szybko ma takie zakupy, że się nie kupuje z wyprzedzeniem... No qwa z jakim wyprzedzeniem jak za trochę ponad miesiąc bede rodzić.

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Ja juz po śniadanku, a dziś ide ostatni raz na cwiczenia, już mam takiego lenia że ruszać mi się nie chce z domu.

Jestem mamą
Stary 2016-09-20, 06:36   #4971
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja tez do gina prywatnie chodze ale chciałam po skierowanie na badania pójść do rodzinnego, po taniosci ale jakoś nigdy tam nie zaszlam więc płacę. Teraz mam chyba ostatnie badania to jutro pojde i pewnie koło 100 zapłace. Już kasy nie mam, a do wyplaty jeszcze 10 dni, o matko!! Chyba będę musiała się zwrócić o pożyczkę. Moi rodzice mieli kupić łóżeczko albo dołożyć się do wózka, No i tak czekalam na przypływ gotówki od nich aż sama kupilam... Wczoraj im powiedzialam ze juz wozek i lóżeczko mamy to zdziwieni. A moja babcia jak to usłyszała to zaraz dyskusja że za szybko ma takie zakupy, że się nie kupuje z wyprzedzeniem... No qwa z jakim wyprzedzeniem jak za trochę ponad miesiąc bede rodzić.
To ja wysłałam moją babcie do lidla wczoraj. Dzwoni do mnie mówi że niestety nic nie ma, mówię że spoko, trudno. I na koniec mówi; przecież Ty i tak masz jeszcze tyle czasu...

Dzień dobry
Stary 2016-09-20, 06:48   #4972
paulinika
Zakorzenienie

Dobry! Wczoraj z mezem zaliczylismy meeeeeeeeeeega leniwy dzien. Za to szperajac w internecie znalazlam pare perelek z ciazy Alby i filmiki wiec siedzialam cale popoludnie zasmarkana placzac i wspominajac

Co do mojej tesciowej...coz nie mam sily do tej kobiety tak w ogole to dzisiaj idzie na operacje czegos tam, wreszcie...mam nadzieje ze w koncu przestanie jeczec i wymagac od wszystkich bycia w centrum uwagi.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 06:55   #4973
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Co do mojej tesciowej...coz nie mam sily do tej kobiety tak w ogole to dzisiaj idzie na operacje czegos tam, wreszcie...mam nadzieje ze w koncu przestanie jeczec i wymagac od wszystkich bycia w centrum uwagi.
tfu tfu, ale zeby dopiero teraz sie nie zaczelo jaka ona slaba schorowana po operacji i w ogole ze umiera srednio raz na 3 minuty

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Zazwyczaj wynik jest tego samego dnia ale podpytaj w laboratorium żeby mieć pewność że u nich akurat tez ja mimo że pracuje w szpitalu to tez chodzę prywatnie i wszystkie badania robie prywatnie
zadzwonie dzis i sie zapytam ile sie czeka i jaki koszt

Stary 2016-09-20, 06:56   #4974
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Ja juz po śniadanku, a dziś ide ostatni raz na cwiczenia, już mam takiego lenia że ruszać mi się nie chce z domu.

No niestety, jakby tak czekać na każdą osobę która zadeklarowała się, że coś kupi to byś wyprawki nie miała.
U mnie jedno co to teściowa powiedziała że fotel chce kupić, ale akurat tego dnia sami już kupiliśmy. Powiedziała że odda kasę
Ostatnio babcia mi powiedziała że po co kupuję coś tam(już nie pamiętam czy ręcznik z kapturkiem czy co to było), bo "przecież na pewno pełno dostaniesz". Ta, mam czekać aż łaskawie ktoś mi sprezentuje...

Sent from my iPhone
Stary 2016-09-20, 06:56   #4975
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Dobry! Wczoraj z mezem zaliczylismy meeeeeeeeeeega leniwy dzien. Za to szperajac w internecie znalazlam pare perelek z ciazy Alby i filmiki wiec siedzialam cale popoludnie zasmarkana placzac i wspominajac

Dokładnie pomyślałam to co pstryczek ;-)
Stary 2016-09-20, 06:58   #4976
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
tfu tfu, ale zeby dopiero teraz sie nie zaczelo jaka ona slaba schorowana po operacji i w ogole ze umiera srednio raz na 3 minuty

Samo tsh powinno być tanie, ft4 i ft4 są chyba droższe, bo pamietam że kiedyś robiłam bez skierowania. Ale chociaż tsh koniecznie zbadaj

Sent from my iPhone
Stary 2016-09-20, 06:59   #4977
MajWija
Wtajemniczenie

Stoję w kolejce na krew. Ludzi fuuuuul a wyobraźcie sobie, że ja stoję
W szoku jestem.
Młodzi mężczyźni siedzą a ja stoję

MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 07:00   #4978
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
W szoku jestem.

Super...
Stary 2016-09-20, 07:03   #4979
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
W szoku jestem.

no co zrobić... Kultury nie nauczysz. Mi np. w tramwaju do tej pory nikt nie ustąpił, a to 8 miesiąc...

Sent from my iPhone
Stary 2016-09-20, 07:05   #4980
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:

Na szczescie jedynie gdzie moze mnie stalkowac to telefon
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości