| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2016-09-19, 12:44 | #2491 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-08 
				 | 

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat: 
 Możesz mu wytłumaczyć na spokojnie, że nie namawiasz rodziców do wydawania pieniędzy, to ich wola. 
				__________________ Bogini kuchennego zniszczenia | ||
|     | 
|  2016-09-19, 12:47 | #2492 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2016-05 Lokalizacja: Silesia 
				 | 

Zie_l_ona mam tak właśnie jak Ty - wystarczy że usłyszę, już jestem na coś głodna, a tak to nie mam pomysłu co by zjeść... NiEBiE ze względu na cc nie zjem całej paczki, nie bij  tak pół... no dobra, 1/3  wild_girl1 rozumiem Twoje zdenerwowanie, ja mam podobną przeprawę z moim Tż. On nigdy od nikogo nic nie chce, prędzej sam by rozdawał. Zawsze powtarza, że nie chce żeby ktoś pomyślał że jest dziadem czy coś. W sumie ma identyczne nastawienie jak Twój. Aktualnie wiem, że jeżeli rodzice/babcie coś mi dadzą, to lepiej powiedzieć z duuużym opóźnieniem o takim fakcie, i umniejszyć znaczenie/ilość  Z doświadczenia wiem, że nic na to nie poradzisz - kwestia charakteru :/ Ale mam też problem w drugą stronę. Rodzice Tż chcą kupić nam wózek, bo to będzie ich pierwszy wnuk i ogólnie cieszą się itp. Tyle, że oni mają kiepską sytuację materialną, taki wydatek na wózek to stanowczo za dużo... Oni znaleźli taki za 1000 zł, nie wiem jeszcze czy ja go chcę. Wolałabym, żeby jak już koniecznie chcą, to dorzucili nam mniej tej kasy do wózka a nie sami kupowali, ale jak pokażę, że wybraliśmy dużo droższy, to znowu powiedzą, że po co nam jakiś cichopkowy wózek. No a nawet jeśli oni kupią nam wózek, to na pewno będą dopytywać co nam moi rodzice dadzą :p No i pokazałam ubranko od Tż teściowej, to mówi mi: nie mogłaś się powstrzymać? To za wcześnie na zakupy :p dopiero jak powiedziałam że to nie ja to mówi: no ładne, ładne | 
|     | 
|  2016-09-19, 13:01 | #2493 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-03 
				 | 

Cytat: 
  Mama załatwiła mi pampersów za darmochę, podkładów poporodowych, herbatki na laktację, zamówiła u koleżanki ciuszków z Anglii bo tam taniej. U mnie w domu rodzinnym się nie przelewa ale mama kombinuje jak może żeby nas odciążyć - co nas bardzo cieszy. [tak btw pracuje jako salowa na położnictwie i jak przychodzą przedstawiciele handlowi/medyczni to od nich załatwia mi te darmowe hehe wariatka  ] Z kolei rodzice Tż są dziani - dużo wsadzili w nasze wesele i jak narazie chyba średnio cieszą się z wnuka ;p z tej strony bardziej czuje nacisk że coś się sprawdziło u kogoś więc ja też tylko to powinnam mieć. phyyy ale wiecie jak to z teściową ;p niby dobrze, ale lepiej mieć się na baczności :P W każdym bądź razie pogadaj z mężem. Niech nie podchodzi do tego w ten sposób. Oni chcą pomóc i fajnie że się tak cieszą! dobrze mieć takie wsparcie! Nie każdy tak ma! 
				__________________ ♥♥♥ Żona - 27.08.2016 r. Mama - styczeń 2017 r. | |
|     | 
|  2016-09-19, 13:17 | #2494 | |||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Cytat: 
  I śliczny ciuszek!  Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  Jeśli chodzi o sytuację z mężem...to w sumie trochę go rozumiem  Chyba jestem w zdecydowanej mniejszości. Żarty żartami, ale w sytuacji z Twoim tatą mógł się poczuć nieco nieswojo - w końcu trochę wyszło tak, że on nie jest w stanie zakupić dla swojego dziecka tych ciuszków, a teść zrobiłby to lekką ręką  Ja bym zrobiła tak, jak proponuje zielona: Cytat: 
  Wlazłam przez Was na osławioną już makaszę...     | |||||
|     | 
|  2016-09-19, 13:46 | #2495 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2014-09 Lokalizacja: Częstochowa 
				 | 

Cytat: 
  ja nie wiem czy rozpoznaję  ale czasem kopie tak nisko i w głębi, i słowo daję, mam wtedy wrażenie, że mi wstawia stopę w pipkę od drugiej strony  zrobił mi tak maks 5 razy i to było raczej nieprzyjemne. coś innego niż każdy inny kopniak, tzn czuć że to dzidiol kopie, ale tak ... łeeee no nie umiem tego określić, po prostu aż mdli z nieprzyjemnego odczucia. 
				__________________  29.01.2017 Mikołaj     | |
|     | 
|  2016-09-19, 14:26 | #2496 | 
| Zadomowienie | 

Wild girl u nas jest podobnie że to moi rodzice szaleją. Mama zawsze wraca z zakupów z jakimś bodziakiem ale nie mogę odbierać jej radości z takuch drobiazgów. Ale jak wypaliła że w listopadzie będzie miała wiecej $ to nam odda za wózek który kupiliśmy to się stanowczo sprzeciwiłam. Męża rodzice jakoś się nie garną do kupowania ale też nikt niczego nie oczekuje. Może warto wyznaczyć granice rodzicom zeby nie przesadzali z drogimi rzeczami a mężowi wyjaśnić że takimi drobiazgami chcą się nacieszyć bo jak sami mieli małe dziecko to nie było takich ładnych ciuszków  Właśnie do mnie dzwonili z makaszki że na stronie jest błąd i mój zestaw niebieskie słonie na granacie to w rzeczywistości miętowe słonie na turkusie  zmieniłam zamówienie na kolorowe auta na niebieskim minky  Moniczi śliczna panda  a popcorn podobno zdrowy. Tylko lepiej smażyć na oleju rzepakowym na patelni  ale ja też zawsze robiłam ten do mikrofali bo szybciej i się nie nabrudzi   
				__________________ Dwa szczęścia😍 | 
|     | 
|  2016-09-19, 15:58 | #2497 | |
| @}-,-'- Zarejestrowany: 2016-07 Lokalizacja: Tarnów 
				 | 

Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat: 
 Sen super, ale podobno ten popcorn do mikrofali mega niezdrowy  a raczej to opakowanie, w którym sie go robi Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-09-19 o 16:19 | |
|     | 
|  2016-09-19, 16:37 | #2498 | 
				 | 

Napaliłam się rano na ten popcorn. No i ustawiłam za dużo watów w mikrofali, więc niestety, raptem paręnaście ziarenek nadawało się do zjedzenia   Myślę, że to NiEBiE myślami podkręciłaś moc  Następnym razem zrobię po bożemu na patelni - ale wątpię, żebym nabrała ochoty po dzisiejszym zepsuciu paczki :p | 
|     | 
|  2016-09-19, 16:44 | #2499 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2016-05 
				 | 

Cytat: 
 U mnie też niby nie problem ale głupio mi ... Wózek - wiadomo że duży wydatek. Fakt ze moi rodzice nie mają zlej sytuacji materialnej ale tata uparł się że kupi nowy wózek. Ja uważam, że to trche wydawanie kasy w błoto bo można używany kupić w dobrej cenie i stanie. No ale chcą więc nie będę chyba nic mówić... Wiecie co ? Dalej nie wybrałam wzoru kocyka  nie umiem się zdecydować. | |
|     | 
|  2016-09-19, 17:08 | #2500 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Cytat: 
 W końcu jestem teściową tego wątku, więc wiadomo, że co złego to ja.  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________ | |
|     | 
|  2016-09-19, 18:08 | #2501 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2015-04 Lokalizacja: Wrocław :) 
				 | 

Hej dziewczyny   Ja utknełam w Krk i nie wzięłam tu tableta z tapatalkiem!  Więc Was czytam z komórki trochę, ale pisać gorzej :p Wild Girl moich rodziców znajomi powiedzieli im że mają fajny kosz Mojżesza i czy może chcemy. No i powiedziałam mamie że w sumie czemi nie, i tak chciałam kupić używany. A mój tata na to "O nie, mój wnuk urodzi się jak książe! Kupię mi nowe wszystko, ile taki kosz może kosztować 1000zł?  " I ogólnie dla nich to są żadne wydatki a dla nas połowa pensji. Także to chyba normalne, że jeśli rodzice mają dobrą sytuację to pomagają, a jeszcze jak im to sprawia przyjemność... Mój tż choć za rodzicami nie przepada to mowi zawsze że chociaż pieniędzmi zawsze poratują   Sen o popcornie świetny!!! Furjatka przez pewiem czas też miałam takie kopy! Na usg się okazało że akurat nóźkami w dół był obrócony, więc faktycznie wtedy kopie po bożenie centralnie. | 
|     | 
|  2016-09-19, 19:34 | #2502 | 
				 | 

Kurcze dziewczyny muszę zrobić offtopa, ale chyba mnie coś ugryzło a nie mam kogo zapytać. Znaczy 3 dni temu miałam takie małe kółeczko (2 mm) na dekolcie, ale ono zaczęło rosnąć, teraz jest już 8 mm! Jak myślicie, co to może być?  1) Nie swędzi ani nie boli 2) Łuszczy się środek 3) Czerwona obwódka codziennie jest nieco większa. Myślę, że to nie kleszcz, bo nigdzie bandyty nie widziałam... Alergię mam tylko na kiwi, żadnego kiwi nie jadłam od początku ciąży. Czy to może być pająk? Czy nie wyśmieją mnie w przychodni jak się tam pojawię z samego rana z takim czymś? | 
|     | 
|  2016-09-19, 19:51 | #2503 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Cytat: 
  wybacz   | |
|     | 
|  2016-09-19, 19:54 | #2504 | 
				 | 

Moniczi nie wiem co to może być, ale spokojnie idź do przychodni do internisty. Czemu mieliby Cię wyśmiać, no co Ty.   Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________ | 
|     | 
|  2016-09-19, 20:25 | #2505 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2016-06 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2016-09-19, 20:26 | #2506 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2016-05 
				 | 

Dziewczyny znacie jakieś tanie sklepy internetowe w produktami dla dzieci ? Macie jakieś sprawdzone ?  Dziś jest dzień przeglądania wszyyyystkiego  chyba szał zaczął się i u mnie   | 
|     | 
|  2016-09-19, 20:41 | #2507 | 
				 | 

Wydawało mi się że lekarz rodzinny,  to internista, dlatego tak napisałam.   Dermatolog już tylko że skierowaniem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________ | 
|     | 
|  2016-09-19, 20:57 | #2508 | 
| Zadomowienie | 

KPZ tanich sklepów w necie nie znam. Ale na stronie e-babystuff.pl są w promocji szumisie  Moniczi dziwna ta zmiana. Kompletnie nie wiem co to może być... 
|     | 
|  2016-09-19, 21:01 | #2509 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

No i jednak dziecko będzie się woziło bryką   Oglądałam i wybrałam Anex Sport. Jeszcze tylko muszę podać jaki kolor chcę, ale to już formalność. Czas oczekiwania na wózek to 8 tygodni. Ale z tego co się zdążyłam zorientować to raczej to standard. 
				__________________ Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.   | 
|     | 
|  2016-09-19, 21:40 | #2510 | |
				 | 

Cytat: 
  po prostu ta specjalizacja jest "używana" jako lekarz do pierwszego  kontaktu w przychodniach Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka 
				__________________  29.01.2017 Mikołaj     | |
|     | 
|  2016-09-19, 22:05 | #2511 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Dziewczyny proszę o kciuki, bo jutro mamy wizytę!   Dobrej nocy!   | 
|     | 
|  2016-09-19, 22:40 | #2512 | 
				 | 

Kciukasy dla Ciebie i maleństwa   pequenina od 2015 r. dermatolog tylko ze skierowaniem - więc jutro je zgarnę, jeżeli tylko dostanę się do przychodni o przyzwoitej godzinie  NiEBiE nie znoszę chodzić do lekarzy, zawsze się boję, że mnie zlekceważą, mam też nadzieję, że to nic poważnego  Dziękuję za opinie dziewczyny, dam znać co i jak. iwona335 ale szkoda mi było tego popcornu  muffi24 szkoda że tylko we śnie się najadłam  KPZ mam wrażenie, że wszystko dla dzieci jest drogie, zszokowałam się wczoraj po pierwszym oglądaniu małych ciuszków w sklepach stacjonarnych :/ | 
|     | 
|  2016-09-19, 23:21 | #2513 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

Cytat: 
  ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Mam wyniki badań i jestem po wizycie u endo. Stanu zapalnego ani problemów z wątrobą nie ma, więc musiałam sobie czymś podrażnić jelita, jeśli krew się bie pojawi znowu to jestem spokojna. TSH za to bardzo ładnie spadło, lekarka zmniejszyła mi nieco dawkę Euthyroxu z 100 na 75, mówiła, że jest ze mnie dumna  W trzy tygodnie z 3.6 spadło na 0.9  Pisałyście o pomocy ze strony rodziców... My dziś zupełnie niespodziewanie dostaliśmy od moich rodziców całkiem sporo kasy na wózek i mam dylemat, czy kupować nowy za całość czy kupić używany, jak planowaliśmy, a resztę wydać np. na porządną chustę. Jutro jadę z siostrą oglądać wózki, ona pracuje jako niania dla maleńkich dzieci, więc z wózkami ma duże doświadczenie  No i jadę też jutro odebrać ten komplet do łóżeczka  ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Kciuki trzymamy my obie!   | |
|     | 
|  2016-09-20, 05:54 | #2514 | 
| Zadomowienie | 

Witam się w 6 miesiącu ciąży( właściwie to od wczoraj) . Konkardia trzymam kciuki za wizytę  Orlica to zależy chyba co chcesz kupić. Jak samą gondolę to lepiej używke a zainwestowac w dobrą spacerówke która posłuży nawet do 4 r ż. A jak 2 w 1 to ja wybrałabym nowy. Przynajmniej jest 2 lata gwarancji i wiesz że masz sprawny w 100% wózek. A jak zdecydujesz się na używkę 2 w 1 to taką którą wcześniej obejrzysz na żywo  mojego m kuzynka zamówiła na allegro jakąś używkę Tako "stan idealny" za 600 zł. A okazało się że w kole pęknięty plastik, wentylkiem ucieka powietrze z drugiego koła, a to gdzieś trzeszczy gdzieś skrzypi a na dodatek twardy jak beton zero amortyzacji  Fajnie że tarczyca się poprawiła. Teraz będzie z nią lepiej bo tylko Ty z niej korzystasz. Ja ide w piątek swoją niedoczynnośc skontrolować bo ft4 poniżej normy. 
|     | 
|  2016-09-20, 05:58 | #2515 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Wiecie wczoraj wybila mi 100dniowka

| 
|     | 
|  2016-09-20, 06:13 | #2516 | |
				 | 

Cytat: 
 Co do Tako to siostra mnie uprzedziła, że większość tych modeli nawet jako nówki jest bardzo średnia... Z takich lepszych polskich patrzyłyśmy na Camarelo i mam nadzieję, że uda się jakiś znaleźć dziś w sklepie i na żywo obczaić. A używki w ciemno na pewno nie będę kupować   | |
|     | 
|  2016-09-20, 06:24 | #2517 | 
| Zadomowienie | 

Camarelo są fajne i całkiem niedrogie. Kiedyś chorowałam na camarelo seville   
|     | 
|  2016-09-20, 06:32 | #2518 | 
				 | 

Też mi się podoba   Mała właśnie mi tak przysoliła w pęcherz, że myślałam, że popuszczę   | 
|     | 
|  2016-09-20, 07:23 | #2519 | 
				 | 

[1=9dc519fadc633b7a757b479  8db7309973aba49fa_66c3ce7  215651;65482531]Możliwe, że jakiś giez albo coś innego, raczej nic groźnego, ale warto pójść do lekarza, lepiej chuchać na zimne w naszym przypadku   ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Mam wyniki badań i jestem po wizycie u endo. Stanu zapalnego ani problemów z wątrobą nie ma, więc musiałam sobie czymś podrażnić jelita, jeśli krew się bie pojawi znowu to jestem spokojna. TSH za to bardzo ładnie spadło, lekarka zmniejszyła mi nieco dawkę Euthyroxu z 100 na 75, mówiła, że jest ze mnie dumna  W trzy tygodnie z 3.6 spadło na 0.9  Pisałyście o pomocy ze strony rodziców... My dziś zupełnie niespodziewanie dostaliśmy od moich rodziców całkiem sporo kasy na wózek i mam dylemat, czy kupować nowy za całość czy kupić używany, jak planowaliśmy, a resztę wydać np. na porządną chustę. Jutro jadę z siostrą oglądać wózki, ona pracuje jako niania dla maleńkich dzieci, więc z wózkami ma duże doświadczenie  No i jadę też jutro odebrać ten komplet do łóżeczka  ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Kciuki trzymamy my obie!  [/QUOTE] Gratuluję tarczycy  mnie mama też wczoraj zaskoczyła tekstem ze chcą z tata kupić wózek. Dziewczyny os 24 sierpnia przyfrunelo mi 2,7kg.. chyba to jakoś za dużo nie? Co się w ogóle dzieje z dontbesoshine, nie zauważyłam jej postów juz dawno? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka 
				__________________  29.01.2017 Mikołaj     | 
|     | 
|  2016-09-20, 07:33 | #2520 | 
				 | 

Fajnych mamy rodziców, tylko się cieszyć i korzystać z ich pomocy.   Camarelo był moim typem i na pewno bym go wzięła. Fajny wózek, ma dobre opinie i fajnie wygląda. Jeszcze warto pomyśleć nad Baby Design Lupo lub Dotty, ale te są trochę droższe. Nie mam pojęcia co z dontbesoshine, już dawno przestała do nas pisać.  Furjatka 2.4 kg w miesiąc to chyba w miarę standardowe tycie, więc nie martw się.  Dziś o 14.40 mam wizytę u mojego gina, więc znowu pooglądać Barta  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz 
				__________________ | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

2015: 15; 2016: 19; 2017: 21
 2015: 15; 2016: 19; 2017: 21