|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Włosy zaczęły mi ostatnio strasznie wypadać;/ któraś też tak ma??? Niebie kciuki za wizytę ![]() ![]() Moniczi no niestety ubranka dla dzieci są bardzo drogie. Ja w ogóle mam wrażenie, ze w ciągu tych 4 lat odkąd kupowałam dla pierwszego synka, to poszły mocno w górę ceny;/
#2524 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
Co do ubranek też mam takie wrażenie. Jeszcze body można dostać taniej, ale np. bluzę czy kurtkę, to w takiej samej cenie jak dla dorosłego niekiedy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Przyczajenie
|
Witam po weekendzie spędzonym u rodziców Tż na obżeraniu się. Od wczoraj próbuję Was nadrobić i dopiero mi się udało. Niestety odniesienie się do wszystkich wiadomości przekracza moje możliwości. Powiem więc tylko, że jesteście nieocenione. Chustowanie to kolejna przydatna rzecz o jakiej się od Was więcej dowiedziałam.
Wczoraj byliśmy na połówkowych. 22tc5d â 575g. No i się potwierdziło, że chłopaczydło ![]() Tylko okazało się, że młody ma nieco poszerzoną miedniczkę nerkową w prawej nerce ![]() Imienia na razie nie mamy. Chociaż koledzy w pracy mi piękne wymyślili â Brajanek ![]() ![]() I bardzo fajnie, że tak Wam rodzicie pomagają. Tylko się cieszyć. My będziemy musieli sami sobie poradzić a na nadmiar kasy też nie narzekamy. NiEBiE - kciuki za wizytę Obca7 - mi się właśnie w ciąży poprawiły. Od zawsze mam cienkie i mało ich ale teraz trochę lepiej wyglądają. Edytowane przez tekla2xaf Czas edycji: 2016-09-20 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65482531] [/COLOR]Mam wyniki badań i jestem po wizycie u endo. Stanu zapalnego ani problemów z wątrobą nie ma, więc musiałam sobie czymś podrażnić jelita, jeśli krew się bie pojawi znowu to jestem spokojna. TSH za to bardzo ładnie spadło, lekarka zmniejszyła mi nieco dawkę Euthyroxu z 100 na 75, mówiła, że jest ze mnie dumna ![]() ![]() [/QUOTE] Super spadło ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Również zauważyłam tendencję wzrostową. Dla starszej córy to miałam tyle ubranek, że niektórych nawet nie założyła bo je przeoczyłam, a ta chyba będzie miała ubranka suszone na kaloryferach ![]() Cytat:
![]() Odnośnie wsparcia od rodziców, to moim zdaniem tylko się cieszyć. Moi rodzice co jakiś czas kupują coś córce, teściowa, jak ma więcej to również chętnie obdaruje wnuczkę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do włosów to mi w zeszłym tygodniu zaczęły lecieć, w 1 ciązy nie miałam takiego problemu;/ ostatnio miałam wyniki morfologii gorsze, mam nadzieje, że anemia mi sie nie pogłebiła;/przy anemii też włosy wypadają więc może to jest to;/
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-09-20 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie kciuki! Przyznam Wam jednak, że jestem absolutnie spokojna - młody szaleje w brzuszku, połówkowe pozytywne, więc nie ma się o co martwić.
![]() Furjatko, byłaś w Lidlu? Moniczi, ubranka i gadżety dla dzieci są mega-drogie! śpiochy za 49 zł w smyku, to standardowa cena. Kogo na to stać? A takie zabawki nad łóżeczko - karuzela rzucająca gwiazdki na sufit/ściany, to i 250 zł. W Pepco są fajne ciuszki i niedrogie. Jakość na pewno nie jest super, ale myślę, że dla maluszka na początek wystarczą. ![]() Obca, mi nie wypadają włosy, ale za to od 2 dni mam bardzo suchą skórę na nogach i mam napady pieczenia. Skóra jest bardzo podrażniona, czerwona, masakrycznie wygląda. tekla cześć! Weekend udany, jak się domyślam? ![]() ![]() Twój Tż ma niezłą fantazję, więc czekam z niecierpliwością jak nazwie swojego syna. ![]()
#2529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a co do ubranek nie macie jakiś sklepów no name u siebie?? często w takich są ubranka polskich producentów, dobrej jakości i ceny dużo niższe niż w sieciówkach.
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-09-20 o 08:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście że tak.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
U nas są 3 hurtownie z artykułami dziecięcymi, więc tam ceny rzeczywiście niższe, niz w takim np. Smyku.
Jeśli któraś mamusia chce kupować nowe ubranka, to taka hurtownia jest na pewno najlepszą opcją. ![]() Ciekawe jak tam lusia i jej powtórzone wyniki badań. Szkoda, że się nie odzywa i nie daje znać, co i jak.
#2534 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wszystkie gratulacje
![]() Obca7 będziesz powtarzać wyniki żeby sprawdzić co z tą anemią? Niebie weekend bardzo udany ![]() A ostatnio położna u lekarza, jak stanęłam na wadze i ukazało się tam w sumie ponad 4kg na plusie od początku ciąży, powiedziała mi że przytyłam w górnej granicy normy i mam zrezygnować ze słodyczy i ograniczyć owoce na rzecz warzyw. Eh... Edytowane przez tekla2xaf Czas edycji: 2016-09-20 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie byłam.. po 8 godzinach pracy marzyłam tylko o obiedzie i walnięciu się przed TV... co też uczyniłam ![]()
![]() |
#2536 |
Wtajemniczenie
|
w czwartek zrobię kontrolnie badanie czy mocno mi poleciały wyniki, a przed następną wizytą mam zrobić kolejny raz. Ja mam zapisane żelazo przez gina i biorę, ale może trzeba zwiększyć dawkę
![]()
#2537 |
Przyczajenie
|
furjatka - no to prawda, póki czuje że się tam wierga to mam nadzieję, że wszystko jest ok
![]() Obca7 - no to oby wyszły dobre. Mam nadzieję, że te wypadanie włosów to chwilowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej lubię stawać w sklepie przed ladami ze wszystkimi ciastkami z kremem i tortami i wtedy robię tak ![]() Dziwne, że 4 kg w 5 miesiącu, to górna granica normy. ![]() Cytat:
![]() Wcale Ci się nie dziwię, że zaległaś przed TV po pracy. ![]()
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
U mnie od wczoraj jakieś fatum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65485221]Prawdę mówiąc myślimy o wózku 3w1, ale z naciskiem na gondolę i fotelik, spacerówkę w razie potrzeby kupić potem nową (ale też używkę). Wiem, że te foteliki są mniej bezpieczne, ale i wśród nich można znaleźć takie z atestami, zresztą my nawet samochodu nie mamy, więc taki fotelik nie będzie używany często, tylko jak gdzieś nas rodzice bedą wozić.
Co do Tako to siostra mnie uprzedziła, że większość tych modeli nawet jako nówki jest bardzo średnia... Z takich lepszych polskich patrzyłyśmy na Camarelo i mam nadzieję, że uda się jakiś znaleźć dziś w sklepie i na żywo obczaić. A używki w ciemno na pewno nie będę kupować ![]() ![]() Cytat:
Słyszałyście o poduszkach dla maleństw "head care"? Mojemu Tż koleżanka z pracy powiedziała, że to must have i nastraszyła go że bez niej dziecku odkształci się główka. Pierwsze słyszę. ??????
![]() |
#2541 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super, ze wizyta u położenej udana ![]() Pierwsze słyszę hmmmm
![]() |
#2542 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2543 | ||
@}-,-'-
|
Cytat:
4kg? ![]() ![]() Cytat:
Jak sie dzidziul rusza to nawet na codzień, pomiędzy usg jest sie spokojniejszą 🙂 nie myśli sie tak często: tyle juz minęło id ostatniego badania, na pewno jest cos nie tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do wagi to bez przesady ![]() ![]() ![]() ja z synkiem do 6 miesiąca nic nie przytyłam a potem 14 ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | ||
Rozeznanie
|
Wróciłam od dentysty. Na szczęście to była ostatnia wizyta
![]() ![]() Dzidziula chyba bardzo lubi dźwięk wiertła, bo kopie wtedy jak szalona. TŻ się śmieje, że Młoda chce uciekać bo się boi ![]() Cytat:
Widziałam w sprzedaży takie motylki- może to jakaś alternatywa? Warto w ogóle kupić taką podusie?? Czy to wywalanie kasy w błoto? Albo co gorsze- może okazać się niebezpieczne dla maluszka ![]() Właśnie rozmyślam nad makaszką co by tam kupić (stanie chyba na rożku i ocieplanym kocyku) Kupujecie te ochraniacze na szczebelki czy nie?? Bo mam ogromny kocioł w głowie.... Cytat:
![]() ![]() ![]() Wspominałam wczoraj o firmie ciuchowej z Tesco- F&F. Polecam. Tu możno conieco podejrzeć: http://www.ffmoda.com/pl/dla-dziecka/baby/ Tu na stronie chyba są zawyżone ceny, bo my 5pak bodziaków kupilismy za 37zł - 20%zniżki bo akurat była. Warto tez czekać na promocje. jak będziecie o jakichś wiedziały- piszcieeee ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm ja tez przytyłam jakieś 4,5 kg od początku i nic mi nie mówili. W sumie to przez ostatni miesiąc musialam duzo przybrać bo wcześniej waga stała. Ale brzuch mi sporo urósł. Ogólnie jakoś większa dużo nie jestem w innych miejscach, tylk sflaczala bo nie ćwiczę ![]() Wydaje mi się żę to normalna waga, wcale nie duzo. Hmmm Najgorsze jest to że ostatnio mam straaaaszny apetyt, mam ochotę na wszystko ! ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi na pierwszej wizycie lekarka kazała na wagę uważać. Od początku ciąży jestem 1.5kg na plusie. Z czego w pierwszym trymestrze schudłam ze 3-4 kg... Cytat:
![]() Ja mam te ochraniacze na szczebelki. Teściowa wynalazła w kartonie z tekstem "może będziesz chciała wykorzystać to nie będziecie musieli kupować". Bo jej córka nie używała bo urodził się chłopak i stwierdziła że za dużo falbanek na ochraniaczu. Niby mi falbanki nie przeszkadzają, tym bardziej że kolor biały a nie różowy. Ale mam mieszane uczucia bo jak dziecko się "wtuli" to może się przydusić. Niby wszyscy w rodzinie mówią że to bajki, no ale jakieś ziarnko niepewności zostało zasiane.
||
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
@}-,-'-
|
Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Mnie odrzuca trochę od lodów, zwłaszcza takich pakowanych. Jakiś taki mam nagle uraz, że bedą śmierdziały lodówka ![]() ![]() Moje włosy tez sa cienkie i ich mało, ale w ciąży wyglądają troche lepiej i jakos tak lepiej mi je ułożyć ![]() ![]() Ja z ochraniaczami (jak i pościelą) do łóżeczka w ogole sie nie spieszę. Jest to m.in. spowodowane tym, że nie wiem jaka kolorystyka oraz tym, że mam nadzieje ze za jakiś czas sama sobie to uszyje ![]() Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Czas edycji: 2016-09-20 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Raczkowanie
|
Mnie włosy zawsze wypadały ale mam ich dużo wiec może przez to.
Na początku ciąży to aż ryczałam przed lustrem czasem jak widziałam garść włosów ktra zostawała na szczotce. Nic nie pomagalo oczywiscie. Teraz przeszło i włosy chyba mam mocniejsze, rosną mi wszędzie !! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.