|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Mi dziś siusiu nie pomaga. Lekko pobolewa brzuch. Ale jak widać nie ma czasu na odpoczecie
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#812 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny !
Mimo że regularnie wchodzę no jestem ciekawa co u Kasi i Szymka (trzymam za was mocno kciukasy ) to nie mogę ostatnio w ogóle nadążyć i wbić się w tematJa po ciężkiej nocy. Moje starsze dziecię postanowiło sobie nie spać pól nocy a później i tak wstał o 6.. Styska u mnie waga od jakiegoś czasu też stoi w miejscu. Myślę że to objaw zbliżającego się porodu. Ja się ostatnio czuje bardzo porodowo i mam nadzieje że do konca września będzie po wszystkim. Moja mama przylatuje do nas w sobotę i wtedy już mogę rodzic bo będę spokojna że będzie miał kto zostać z Marcelem o każdej porze dnia i nocy Ja juz od końca lipca kupuje ciuchy na po ciąży. W optymistycznym rozmiarze 34 oczywiście Może nie aż tak szybko ale chociaż 2-3 tygodnieGratuluje udanych wizyt i powodzenia na dzisiejszych. Ja wizytuję jutro ale nie czekam na to jakoś specjalnie. Średnio mnie interesuje jakie mam ciśnienie a nic więcej się nie dowiem ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Marta- właśnie też czytałam że to objaw zbliżającego się porodu a ja się z ogóle nie czuje jakbym miała zaraz rodzic. Żadnych objawów. Boję się że mnie złapie jak będę na zakupach w lidlu bo nie będę mieć żadnych objawów
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się z rana, muszę się pochwalić że moja walizka została dopięta na ostatni guzik. Marticzka pytałaś o przeciwwskazania - zielony płyn owodniowy, jakieś infekcje, poród przedwczesny, krwawienie z dróg rodnych, łożysko przodujące czy nieprawidłowy zapis. Chyba to główne. Czasami jak kobieta ma bardzo niskie ciśnienie to też personel nie pozwala. Przy dużej nadwadze również. Porody do wody są piękne <3 Co do kwalifikacji - niestety w Polsce bardzo mało szpitali oferuje poród do wody, pomimo że warunki są, wanna jest, chwalą się na prawo i lewo, a w II okresie i tak wyciągają pacjentkę z wanny. Dlaczego? Nie mam pojęcia, położne na pewno potrafią bez problemu przyjąć taki poród, w końcu to pełna fizjologia. Na szczęście idzie to do przodu, mam nadzieję że kiedyś porody do wody to będzie codzienność na polskich porodówkach
Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-09-20 o 10:09 |
|
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kasiu, trzymam mocno kciuki Przyszłam się pochwalić moją głupotą. Pofolgowałam sobie wczoraj z mężem i idąc spać dostałam skurczy. Nie były jakieś super, ale nadzieja się pojawiła. Niestety nie wiem ile trwały bo zasnęłam. Śniło mi się, że odeszły mi wody. Sen był na tyle realny, że głupia ja przebudziłam się i zamiast sprawdzić czy rzeczywiście mam mokro pod tyłkiem obudziłam męża, mówiąc, że jedziemy. Chłopak zerwał się z łózka i nawet nie wiem kiedy zdążył się ubrać! A ja tępa idiotka dalej leżałam w łóżku. Wparował do sypialni i z dziobem na mnie, że czemu jeszcze leże? Przecież mam dodatniego GBSa i musimy jechać, żeby zdążyli z antybiotykiem. Dopiero wtedy do mnie doszło, że miałam piękny sen o porodzie, a jedyne co czuję to napieranie na pęcherz
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
|
#817 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu, nieustannie trzymam kciuki za Ciebie i Syneczka
![]() Zdrówka życzę wszystkim zasmarkanym i kaszlącym. Ja walczę z kaszlem już 4 tydzień! Synek mnie zaraził - najpierw on się męczył, a potem ja Zmykam się trochę ogarnąć i jadę do pracy na kawę, co by sprawdzić, czy jeszcze firma beze mnie funkcjonuje
|
|
#818 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu forumowe ciocie czekają na Szymusia
Chorowitki zdrówka Kurczę mnie tez jakis katar bierze :/ mam nadzieje, ze mnie nie rozłoży :/Pierścionki jeszcze mam, choć czuje ze paluchy mam spuchnięte bo siedzą dość ciasno, ale miałam zapas wiec póki co nosze spokojnie. Co do butow to wszystkie mam wreszcie dobre :P mam malutka stopę wiec zawsze z wkładkami biegałam, a teraz 35/36 mam akurat Paula tylko po Tobie tych kg nie widac podrzuć zdjecia cudeniek jakie zamówiłas Co do rodzenia w wodzie czy korzystania z prysznica to na SR położna mówiła ze raczej dziewczyny nago wchodzą, bo skoro położna w cipce im grzebie to nie ma sie co cycków wstydzić :P Ja1003 prawie sie posikalam ze śmiechu. Uwielbiam takie realistyczne sny i zaluje ze nie nagralas miny męża. Musiała byc bezcenna Hahaha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także spokojnie będziesz mogła skończyć zakupy |
|
|
|
|
#820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jest z nacinaniem podczas porodu w wodzie? Naprawdę nie jest potrzebny? Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze powiedziane z tymi cyckami ![]() Muszę Wam powiedzieć, że szałwia super znieczula gardło. Nigdy wcześniej nie próbowałam tego zielska |
|||
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny słyszałyście, że w Kielcach 12 - latka została mamą? ...
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Leżę pod oxy, skurcze odczuwalne. Spać mi się chce
Ja Uśmiałam się! ![]() W głowie się nie mieści... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#823 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzisz, tak źle i tak niedobrze. Cytat:
Najwyżej jak nic nie będzie się zmieniać to pójde. Cytat:
![]() Cytat:
Osobiście wolę być świadoma wszystkiego, nawet jeśli związane jest to z tym, że się trochę martwię. Ale przespałam się z tym i już jestem spokojna. ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy któraś z Was jeszcze się nie spakowała? Jak tak to zapraszam do siebie na bloga, dzisiaj dopięłam walizkę do końca i dodałam o tym wpis: https://withi.wordpress.com/2016/09/...a-do-szpitala/ . Może a nuż coś podpatrzycie ![]()
|
|
|
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
Marta- uf to dobrze już się bałam, że urodze w mrożonkach
dostałabym kartę stałego klienta :3Kasia - śpij śpij póki możesz i zanim akcja się rozkręci ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#826 |
|
Raczkowanie
|
Witam po ciężkiej nocy
![]() obudziłam się o 4 ze strasznym bólem - coś jak na okres, ale to chyba taki okres u słonia, bo nigdy aż tak mnie nie bolało ![]() Kasia trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
Withi_as od jakiegoś czasu czytam Twojego bloga i powiem Ci, że dużo rzeczy można z niego wynieść - zwłaszcza tych dotyczących ciąży
jestem pełna podziwu! Oczywiście Twój wpis mi pomoże jak najbardziej - TP na 5 października a ja jeszcze nie spakowana dzisiaj popołudniu do tego usiądę i zacznę
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mogłabyś zrobić zdjęcie te koszuli z działu męskiego z Auchan do porodu? To świetny pomysł i tani. A koszty mnie pożarly wiec to by było spoko rozwiązanie dla mnie bo mam jakieś dwie koszule nocne z rękawem 3/4 do karmienia i długie prawie do kolan z biedronki kiedyś kupione ale na poród to faktycznie bym kupiła coś co jakby co wyrzuce bez skrupułów a na zdjęciu wygląda całkiem sensownie nawet kolorystyka Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#830 |
|
Rozeznanie
|
Withi_as fajny wpis
Ja mam podstawy do torby już spakowane (koszula, gacie z siatki, podkłady itp.). Uznałam że bez tego sobie nie poradzę w żadnym wypadku, a jak to już załatwiłam to ogarniam inne rzeczy, typu tetry, laktator, wodę itp. Jutro pierwsze KTG więc planuję dziś jeszcze spakować na wszelki wypadek kosmetyczkę.
|
|
|
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
Ja chce pod koniec tygodnia się spakować jak juz się przeprowadze wiec mam kilka dni żeby ogarnąć jeszcze braki a potem po przeprowadzce prac i odpoczywać na zmiane
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Ode mnie właśnie wyszła położna ...
Powiedziała ze wzystko wskazuje xe urodze wcześniej ... ze to tp nie ma szans... ale z 2 tyg dobrze by było żeby jeszcze posiedzial. ... serduszko pięknie bije... głowa nizutko ... w brzuszku ma jeszcze miejsce wiec dlatego tak się wścieka Wielkolud z niego nie jest... serduszko jak nisko z lewej strony pod pepkiem znalazła. ... Brzuch twardy... macica zbyt napięta ... nie ma oznak żeby poród miałbyc juz ale mówi ze juz blisko... ze mam się pilnować bo nie znam dnia ani godziny ![]()
|
#833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
withi, fajnie piszesz!
zazdroszczę Wam tych opcji z rodzeniem do wody, u nas w większości szpitali wanna jest raczej do ozdoby bo nawet jako uśmierzenie bólu nie słyszy się żeby ktoś mógł skorzystać :/ Cytat:
powiedziałam to TŻowi, skomentował krótko "zabiłbym" Cytat:
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny. Czytam Was i kibicuje bo już niedługo masowo będą się dzieciaczki sypały.
U nas ok. Mały waży 2500 je coraz więcej z butli (bo je 55ml troche z butli a reszte sondą), z oddychaniem coraz lepiej,ma rurkę z tlenem w pobliżu ale jak go trzymam na rękach to mu nie daję chyba że spadnie saturacja za nisko. W domu przygotowania, piorę prasuję zamawiam ostatnie rzeczy dla małego bo może z 2 tyg i wyjdzie . Jeszcze tylko martwimy się o jego oczka bo ma retinopatię 2stopnia i jak będzie szła dalej to czeka go zabieg laserem w uśpieniu. okaże się pod koniec tyg, także prosimy o dalsze kciuki.dodam zdjęcie może tym razem się uda ![]() Już opuścił inkubator i wylądował w tzw.mydelniczce jest już ubierany w ciuszki i zawijany w rożek. Już prawdziwy bobas z niego ![]() Pozdrawiamy
http://www.suwaczki.com/tickers/o148x1hpupjiauu3.png http://www.suwaczki.com/tickers/l22nuay3f0qwizkc.png https://www.suwaczki.com/tickers/zem3x1hpmztw3kbz.png Edytowane przez iwa00 Czas edycji: 2016-09-20 o 11:52 |
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Iwa jaki on cudowny ❤️❤️❤️ wspaniałości do schrupania! Trzymamy ciagle kciuki i melduj co z oczkami!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
Iwa - ale przystojniaczek! Fajnie że się odezwałaś i że u was już lepiej i że niedługo wyjdziecie do domu!
kciuki ciągle trzymamy!Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kciuki masz zapewnione, jeszcze troszkę i będziecie razem w domku! ![]() Fasolka10 po czym położna poznała, że poród tuż tuż?
http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-09-20 o 11:59 |
|
|
|
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Iwa ucałuj od nas swojego dzielnego Maluszka! Jak opuścił inkubator to już baaaaardzo duży krok w stronę opuszczenia szpitala, trzymamy kciuki!
|
||
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
Iwa jaki on śliczny jest! Aż się wzruszyłam! Takie maleństwo i tak walczy - brawo dla Ciebie i Dominiczka! <3
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
Withi co do tych paznokci. To na SR położna mówiła ze mozna miec np bezbarwna hybrydę. Tak zeby było płytkę widac
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

) to nie mogę ostatnio w ogóle nadążyć i wbić się w temat

Kurczę mnie tez jakis katar bierze :/ mam nadzieje, ze mnie nie rozłoży :/
Także spokojnie będziesz mogła skończyć zakupy
26.11.2015 

A więc głowa do góry