Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-20, 12:12   #841
styska1551
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Withi co do tych paznokci. To na SR położna mówiła ze mozna miec np bezbarwna hybrydę. Tak zeby było płytkę widac

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Może być tylko przezroczysta? A jak na nogach nie ma w ogóle? Ja czytałam ze musi być widać albo na rękach albo na nogach paznokcie. Nie lubię przezroczystej hybrydy a bez niej moje paznokcie są strasznie słabe :c

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 12:19   #842
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Withi co do tych paznokci. To na SR położna mówiła ze mozna miec np bezbarwna hybrydę. Tak zeby było płytkę widac

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hm, a pod bezbarwną hybrydą widać jak np paznokieć zaczyna sinieć? Pytam, bo nigdy nie robiłam bezbarwnej ... a to o to chodzi z tymi pazurami, żeby szybko zobaczyć i ocenić pracę układu krążenia na podstawie koloru płytki. Wiem że są szpitale, które w ogóle nie robią z tego powodu problemów, jako ze aparatura daje wystarczający ogólny obraz stanu zdrowia. A są i takie, które przed wejściem na porodową każą zmywać na szybciocha lakier (gorzej w przypadku hybrydy )
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 12:24   #843
EveryGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość
Już kilka takich nocy za mną .. Według mnie tak właśnie odczuwalne są skurcze przepowiadające, po pierwsze nie schodzą z dna macicy, przemijają, intensywność nie wzrasta i są porównywalne do tego, co pamiętamy z pierwszych dni menstruacji. Nie wiem czy też tak miałaś, ale mnie po takiej nocnej serii bierze taki sen, to chyba z tego, że te skurcze pochłaniają też sporo energii. Brałam no-spę i zaraz zasypiałam
Dokładnie, spałam tak, że nawet nie pamiętam za bardzo kiedy TŻ wyszedł do pracy. I pewnie jakby mama do mnie nie zadzwoniła po 10 to do tej pory bym spała

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Teraz takie akcje mi też zdarzają się coraz częściej... juz nawet raz spanikowana brałam prysznic o 4 rano, żeby sprawdzić, czy to TO. Ale przeszło. Apka mi pokazuje równo 2 tygodnie do terminu...
A od dawna tak masz? Bo ja pierwszy raz aż tak, wcześniej co najwyżej takie pobolewania jak na okres, ale w porównaniu z tym to leciutkie. Zastanawiam się czy to znaczy, że na dniach urodzę, czy będzie mnie tak teraz męczyć np. przez kilka tygodni...

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Czytam Was i kibicuje bo już niedługo masowo będą się dzieciaczki sypały.
U nas ok. Mały waży 2500 je coraz więcej z butli (bo je 55ml troche z butli a reszte sondą), z oddychaniem coraz lepiej,ma rurkę z tlenem w pobliżu ale jak go trzymam na rękach to mu nie daję chyba że spadnie saturacja za nisko.
W domu przygotowania, piorę prasuję zamawiam ostatnie rzeczy dla małego bo może z 2 tyg i wyjdzie . Jeszcze tylko martwimy się o jego oczka bo ma retinopatię 2stopnia i jak będzie szła dalej to czeka go zabieg laserem w uśpieniu. okaże się pod koniec tyg, także prosimy o dalsze kciuki.
dodam zdjęcie może tym razem się uda
Już opuścił inkubator i wylądował w tzw.mydelniczce jest już ubierany w ciuszki i zawijany w rożek. Już prawdziwy bobas z niego
Pozdrawiamy
Śliczny wygląda na silnego chłopaka Oczywiście cały czas trzymamy kciuki za Was
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 12:53   #844
marta0o01
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie dziewczyny. Czytam Was i kibicuje bo już niedługo masowo będą się dzieciaczki sypały.
U nas ok. Mały waży 2500 je coraz więcej z butli (bo je 55ml troche z butli a reszte sondą), z oddychaniem coraz lepiej,ma rurkę z tlenem w pobliżu ale jak go trzymam na rękach to mu nie daję chyba że spadnie saturacja za nisko.
W domu przygotowania, piorę prasuję zamawiam ostatnie rzeczy dla małego bo może z 2 tyg i wyjdzie . Jeszcze tylko martwimy się o jego oczka bo ma retinopatię 2stopnia i jak będzie szła dalej to czeka go zabieg laserem w uśpieniu. okaże się pod koniec tyg, także prosimy o dalsze kciuki.
Już opuścił inkubator i wylądował w tzw.mydelniczce jest już ubierany w ciuszki i zawijany w rożek. Już prawdziwy bobas z niego
Pozdrawiamy
Jeju jaki słodziak Super że się odezwałaś. Oczywiście cały czas trzymamy kciuki

Withi Super wpis. Widać, że jesteś świetnie zorganizowana. Zazdroszcze
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 13:11   #845
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Od tygodnia mam brzuch napięty ponad normę, mimo przyjmowania Magnezu i okazjonalnie No spy.
Od wczoraj mam wrażenie że w brzuchu noszę głaz, który ciąży bardziej niż grawitacja od niego wymaga.
Pęcherz od wczoraj jest miejscem ataków, zatrzymuję się co kilka kroków zaciskając zęby.

Niebawem 36 tydzień a ja bardzo nie wiem co to skurcze, chyba raz odczułam taki schodzący w dół brzucha.

Torba spakowana ale tylko po części. Dziś wykupiłam receptę z kolejnymi czopkami na hemoroidy, chirurg zasugerował żeby je zabrać, bo na oddziale mogą nic nie mieć, a jak je porozrywa to muszę mieć coś pod ręką.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 13:22   #846
słonik
Zakorzenienie

Jeju, jak Wy pędzicie! Od rana 3 strony do nadrobienia

Kasia - kciuki trzymam i ja!

Historia z mężem obudzonym w środku nocy - boska

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
A jak jest z nacinaniem podczas porodu w wodzie? Naprawdę nie jest potrzebny?

Haha, ale zrobiłaś swojego męża! Uśmiałam się przednio

To Tobie akurat na dobre wyszły spuchnięte stopy. Moje próbują uciec z balerin
Dobrze powiedziane z tymi cyckami

Muszę Wam powiedzieć, że szałwia super znieczula gardło. Nigdy wcześniej nie próbowałam tego zielska
Ale szałwią tylko płuczesz, nie pijesz? Z szałwią trzeba teraz ostrożnie, bo hamuje laktację

Cytat:
Pozdrawiamy
Aleeeee duży Chłopak, piękny! Trzymam kciuki, żeby żaden zabieg nie był potrzebny

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Od tygodnia mam brzuch napięty ponad normę, mimo przyjmowania Magnezu i okazjonalnie No spy.
Od wczoraj mam wrażenie że w brzuchu noszę głaz, który ciąży bardziej niż grawitacja od niego wymaga.
Pęcherz od wczoraj jest miejscem ataków, zatrzymuję się co kilka kroków zaciskając zęby.

Niebawem 36 tydzień a ja bardzo nie wiem co to skurcze, chyba raz odczułam taki schodzący w dół brzucha.

Torba spakowana ale tylko po części. Dziś wykupiłam receptę z kolejnymi czopkami na hemoroidy, chirurg zasugerował żeby je zabrać, bo na oddziale mogą nic nie mieć, a jak je porozrywa to muszę mieć coś pod ręką.
Mam podobnie - brzuch napięty do granic możliwości, bardzo duży, też jak bym głaz nosiła. A skurcze to jakieś tam wczoraj, jakieś dzisiaj, ale tak delikatne, że nie wiem nawet czy to był skurcz
No i Mała sobie urządza disco praktycznie 24h/dobę.

Właśnie wracam obolała z badań i zakupów - robiłam na piątek morfologię, tsh i ostatnie przeciwciała.
Kupiłam balerinki Nawet w swoim rozmiarze, w New Look jest jakaś seria dla szerokich stóp i były jak znalazł

Teraz mały odpoczynek, potem się biorę za obiad i lecę na ploty do koleżanki
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 13:23   #847
wontrubka
Wtajemniczenie

Iwa, jest prześliczny!!! Trzymam kciuki za oczka

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 13:25   #848
megilla
Zakorzenienie

Iwa, bardzo się ciesze, ze Dominik przybiera i staje się coraz silniejszy! Super, że się odezwałaś. Przesyłam Wam moc uściskow!

Withi_as, świetny wpis. U mnie w szpitalu powiedzieli, ze albo nogi albo dłonie powinny być bez manicure. W sumie może sprawdziły się modny ostatnio mani 'negative space'
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 13:50   #849
Fasolka10
Zakorzenienie

Iwa jaki Dominik śliczny ... a jaki uśmiech cały czas trzymamy za niego ciotkowe kciuki

Ewula nie powiedziała ze tuż tuż ale obstawia ze zostało mi z 2 tyg ... Kazała na siebie uważać i wytrzymać do ciąży donoszonej.
Jak juz mi gin powiedziała mam miękka i elastyczna szyjkę -położna tłumaczyła ze jedne kobietki mają jak ja i u nich szybciutko postępy następuje. .. dodatkowo mój pierwszy szybki poród .... przedwczesne skurcze. .

Jak mnie macala to pokazała gdzie jest główka ... jest bardzo nisko i powiedziała ze stąd te bóle w szyjce bo młody na nią napiera ... duża ilość mlecznego śluzu tez występuje na jakiś czas przed porodem. Macice określiła jako twarda i napięta. .. jakieś tam skurcze w trakcie były (ja nie czułam ale przy starszym tez nie wiedziałam że to skurcz)

Oszacowali xe jej zdaniem młody przy porodzie ok 3 kg będzie ... nie wiem jak ona to robi ale słyszałam że t dobra położna potrafi lepiej oszacować niż niejeden sprzęt

Powiedziała żebym się nie dziwiłam ze się tak w brzuchu wścieka bo na jeszcze sporo miejsca ....😱😱😱 a mi się wydawało ze on zajmuje cały brzuch ..

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-09-20, 13:51   #850
paula1010
Zadomowienie

Iwa synek jest przesłodki!!! ❤️❤️❤️ super, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, jeszcze chwila i będziecie sie sobą cieszyć w domku

Marticzka, nasza prywatna położna wymieniła chyba wszystkie przeciwskazania do porodu w wodzie i tak jak Withi napisała woda rozluźnia i dzięki temu bardzo często udaje sie uniknąć jakichkolwiek nacięć krocza lub pęknięć, więc nie mam pojęcia skąd opinia ginekologa, który odradza taki poród pierworodkom

Fasolka miałyśmy rodzic wcześniej ale nie we wrześniu!! Ja jestem gotowa po 1 października - trzymaj nogi ściśnięte, żebyśmy wycelowały w podobny termin

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 13:52   #851
Fasolka10
Zakorzenienie

Paula ja będę pazdziernikowka 1 mogę rodzic ... wrzesień zostawiam innym ... musi być 37 tc skończony

Stary 2016-09-20, 13:53   #852
Megula91
Zadomowienie

Dziewczyny a u mnie dzisiaj 39 tydzień się zaczął... to już... tuż, tuż wielki dzień się zbliża

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 13:59   #853
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Słonik u mnie też praktycznie 24 na dobę, nawet nie tyle disco, co istne zapasy i sumo. Przeciąganie, rozciąganie, ale w sumiejeśli to znaczy że ćwiczy, że robi sobie miejsce to dobrze. Wytrzyma się , choć nie przypuszczałam że tak to może boleć.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 14:01   #854
ja1003
Zadomowienie

Iva cieszę się, że wszystko w porządku Mały jest prześliczny

Wy się śmiejecie, a mnie mąż wzrokiem pawie zabił. Tym bardziej, że to było po 3, a o 4 wstaje do pracy

Pisałam Wam wczoraj, że koleżanka w czwartek zostanie mamą (miała mieć cc). No to Maluch stwierdził, że do czwartku czekać nie będzie i wyskoczył dziś
Eh... a mój uparty pewnie nie będzie znowu chciał wyjść
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 14:05   #855
Fasolka10
Zakorzenienie

To gratulacje do koleżanki ... ale jak jednak SN ???

Stary 2016-09-20, 14:12   #856
pannazwanny
Rozeznanie

Ja też czytałam wyniki badań że przy porodach w wodzie rzadziej da się uniknąć pęknięcia krocza, więc przestałam się interesować tym typem porodu. I dobrze, bo w moim mieście i tak chyba nigdzie nie ma.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 14:27   #857
Megula91
Zadomowienie

Mamusie, które rejestrowały się w BebiProgram - ile czekałyście na tą paczkę za rejestrację?

26.11.2015

04.08.2017
Stary 2016-09-20, 14:30   #858
styska1551
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Mamusie, które rejestrowały się w BebiProgram - ile czekałyście na tą paczkę za rejestrację?
Kilka dni aż się zdziwiłam, że tak szybko przyszła

Stary 2016-09-20, 14:31   #859
Megula91
Zadomowienie

A ja dalej czekam...

26.11.2015

04.08.2017
Stary 2016-09-20, 14:32   #860
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a u mnie dzisiaj 39 tydzień się zaczął... to już... tuż, tuż wielki dzień się zbliża
Szok, śmieszny rozstrzał, niektóre z nas zaraz będą rodzić a inne muszą jeszcze miesiąc czekać
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 14:37   #861
styska1551
Zadomowienie

Ciekawe co u Kasi i Szymka

Stary 2016-09-20, 14:46   #862
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Iwa synek jest przesłodki!!! ❤❤❤ super, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, jeszcze chwila i będziecie sie sobą cieszyć w domku

Marticzka, nasza prywatna położna wymieniła chyba wszystkie przeciwskazania do porodu w wodzie i tak jak Withi napisała woda rozluźnia i dzięki temu bardzo często udaje sie uniknąć jakichkolwiek nacięć krocza lub pęknięć, więc nie mam pojęcia skąd opinia ginekologa, który odradza taki poród pierworodkom

Fasolka miałyśmy rodzic wcześniej ale nie we wrześniu!! Ja jestem gotowa po 1 października - trzymaj nogi ściśnięte, żebyśmy wycelowały w podobny termin

u mnie w szpitalu głównym przeciwwskazaniem jest dodatni wynik gbs.

Ja mam dziś wizytę, ciekawe co mi lekarz powie no i ile mała waży
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 14:49   #863
konwalia39
Wtajemniczenie

Dziewczyny a mnie strach obleciał. Jak przeczytałam że dziewczynie z wrześniówek (rodziła w tym szpitalu co ja mam rodzić)złamali dziecku bark przy porodzie i dostał 7 pkt to aż się przeraziłam. Teraz sie boje rodzić w tym szpitalu.
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 14:58   #864
paula1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
u mnie w szpitalu głównym przeciwwskazaniem jest dodatni wynik gbs.

Ja mam dziś wizytę, ciekawe co mi lekarz powie no i ile mała waży

Ja musiałam sobie zrobić GBS na własna rękę, bo w UK tego w ogóle nie spr rozmawiając z położna na poprzedniej wizycie odesłała mnie do laboratorium, które współpracuje z angielskim NFZ, wczoraj dostałam poczta domowy zestaw do zrobienia wymazu, musiałam zapłacić £35 i czekam na wyniki...

Wg angielskiej służby zdrowia ryzyko wynikające z GBS jest zbyt niskie, żeby oferować takie badania każdej ciężarnej, porażka... A badania prenatalne są darmowe dla każdej kobiety

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 15:00   #865
ana909
Erudycja

Iwa synek cudowny!
Wy tak o skurczach gadacie, a ja za dwa dni zaczynam 40tc i wciąż nie wiem co to jest
Stary 2016-09-20, 15:05   #866
megilla
Zakorzenienie

Słonik, tylko płuczę. Z piciem trzeba uważać, bo w dużych ilościach może wywołac przedwczesny poród.

Iwa, dopiero zobaczyłam zdjęcie. Dominiś jest prześliczny! Ten uśmiech...

Edytowane przez megilla
Czas edycji: 2016-09-20 o 15:08
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 15:06   #867
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Iwa synek cudowny!
Wy tak o skurczach gadacie, a ja za dwa dni zaczynam 40tc i wciąż nie wiem co to jest
ja miewam tylko ból jak na okres i do tego ból jakbym miała kolkę-nie wiem co to

Konwalia gdzie zamierzasz rodzić?
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 15:16   #868
Fasolka10
Zakorzenienie

Ewula powodzenia na wizycie

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Ana bo ciebie to z za skoku złapie zobaczysz

Stary 2016-09-20, 15:21   #869
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Słonik u mnie też praktycznie 24 na dobę, nawet nie tyle disco, co istne zapasy i sumo. Przeciąganie, rozciąganie, ale w sumiejeśli to znaczy że ćwiczy, że robi sobie miejsce to dobrze. Wytrzyma się , choć nie przypuszczałam że tak to może boleć.
Tak, tak, jestem tego samego zdania. Wolę w tę stronę niż się martwić, że mało ruchliwa i liczyć codziennie ruchy
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 15:47   #870
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
ja miewam tylko ból jak na okres i do tego ból jakbym miała kolkę-nie wiem co to

Konwalia gdzie zamierzasz rodzić?
Ja nawet bólów okresowych nie mam. Emeryckie tak ledwo chodzę i w ogóle, ale na poród to kompletne zero.

No właśnie boję się że jak mnie złapie to raz a porządnie i od razu będę musiała gnać na ip 😂

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości