|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Kasiu gratulacje! Cudna dziecina.
Ja nie śpie już prawie 2 godzin. Obudziłam się samoistnie, przewrażliwiona o małą, wyczekiwałam ruchów, to znów miałam wrażenie że maleństwo próbuje jakiejś większej akrobacji i ruchów, więc spanikowana obserwowałam co się dzieje. Od jakiś 30 min wróciła do swojego typowego rozciągania, a ja nie mogę już usnąć.
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaczki dla niego i dla Ciebie A jednak skończyło się cc ... odpoczywaj I jak będziesz na siłach daj znać jak to się u cb potoczyło bo pękamy z ciekawości ![]()
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez nie mogę spać Wstałam na siku I oczy jak pieciozlotowki
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Kasia ,CC czy nie cc to najmniej istotne.ważne ,że brzdac już z mamą. Odpoczywajcie.
A mi dziś apka pokazuje 10 dni do porodu. Kładłam się wieczorem spać z myślą taka,że to już ostatnie przespane noce przede mną.😭 Wnerwia mnie to czekanie,ta niepewność.. A wczoraj jeszcze na dodatek w kolejce do lekarza natknęłam się na moją byłą uczennice. A ta w ciągu kilku zaledwie minut tak się rozkręciła,że zdążyła opowiedzieć mi historię swego porodu sprzed 6 lat,że jej synek urodził się zdrowy,10 pkt ,poród bezproblemowy. Po czym po kilku godzinach zsinial,stracił oddech.....karetka,transp ort,respirator itp.Po 3latach diagnoza:porażenie i autyzm. Po czym pyta mnie:"a pani kiedy rodzi?" No ludzie to mają wyczucie i takt😡 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#935 |
|
Rozeznanie
|
marrticzka no tak, ludzie mają fascynującą potrzebę dzielenia się wszystkimi najgorszymi opowieściami które słyszeli z porodów.
ja się jakoś szczególnie nie boję porodu ani nieprzespanych nocy, zaczynam mieć wrażenie że wszystko jest lepsze od bycia w ciąży :/ Boli mnie na zmianę brzuch, krocze, plecy i boki, dziś w nocy tak mi zdrętwiała ręka że chyba z 10 min ją próbowałam rozmasować, przez cukrzycę nic nie mogę jeść fajnego i do tego dochodzi jeszcze nieustanny stres od 8 miesięcy czy maluch jest zdrowy i czy wszystko z nim będzie OK. Czuję się już wyczerpana, a moja matka urosła w moich oczach do rangi bohaterki, że mnie w ogóle wydała na świat. |
|
|
|
#936 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia, cudny!
5godz po cc już smigasz? Szybciutko jak znajdziesz chwilę, to pamiętaj o nas bo się skręcamy! Jeszcze raz wielkie gratulacje!!!! Pannazwanny, ja też już mam dość i dziwię się koleżankom, które tak tęsknią teraz za ciąża i mówią że to był piękny czas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kasia śliczny Szymek Ja już po pobraniu krwi, zawsze jak wiem że rano muszę iść do laboratorium to nie mogę pospać dłużej, do tej 8/9 kiedy są mniejsze kolejki, tylko wstaję o 5 i jak na złość burczy mi w brzuchu Zobaczymy co tam z tą moją morfologią. Czy coś do góry, czy nie? A jutro już wizyta, nie mogę się doczekać. Ciekawi mnie ile Mała waży, czy rozwija się prawidłowo i przede wszystkim czy dalej jest Małą czy może Małym? To taka zagadka, ostatnio miałam dwa sny że urodziłam chłopaczka ![]() Miłego dnia ! |
|
|
|
#938 |
|
Erudycja
|
Kasiu synek cudowny, jeszcze raz zazdroszczę
![]() Ja dziś miałam cięższa noc, mąż chory więc nie wietrzyłam pokoju żeby było ciepło, a ja wręcz się gotowałam... co prawda teraz sama czuję się lepiej, ale za to niewyspana. Lecę się ogarniać, do później
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
Paula tez mam Kurę Babci Dany tylko w innym wzorze
powiedz mi bedziesz ja prac? Kasiu on jest do zjedzenia ❤️ ❤️ u mnie ma 11/10 Dziewczyny wspolczuje wam z tym snem. Ja nie mam problemów az sie boje gdy rano sie budze ze świadomością ze ani razu sie nie przebudzilam i od razu sprawdzam czy maly sie rusza, a jak śpi to sie zamartwiam. Dziewczyny kciuki za wizyty i badania dzis! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, które podkłady Seni dokładnie kupiłyście?
Dominika kurę babci Dany spokojnie i śmiało wrzucaj do prania
|
|
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana w okropnym nastroju ;( mam dość. Jeszcze miesiąc do tp a ja psychicznie siadam. Miałam isc dzis ba posiew moczu i co? Robię siku a tak zaledwie pare kropel ;( no i będę musiała isc jutro. Bardzo chciałam mieć to z głowy. Mam wrażenie, ze wszystko mnie stresuje i dziecko przez to bedzie zestresowane bo cały czas odliczam, mysle o porodzie i o problemach zdrowotnych. Chciałabym zamknąć oczy i obudzić sie za 3 tyg.
KASIA- nie ważne jak ważne ze tulisz juz malucha. Zazdroszczę.
|
#942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaraz ide do szpitala na badania to tez sie cos wiecej dowiem ale wywoluja wczesniej ze wzgledu na podwyzszone ryzyko komplikacji przy porodzie (nie wiem jakich) no i rozmiar dziecka tez ma znaczenie, nie chca dopuscic zeby za duze urosło. Pociesz sie że insulina dziecku nie szkodzi wiec zwiekszaj te dawki bez mrugnięcia ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Czyli tak ze wzgledu na cukrzyce. |
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu gratuluję!!!
|
#944 |
|
Erudycja
|
90x60 jeśli masz na myśli te na łóżko
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
A bierzecie kurę do szpitala bo po tym poście withi ze wszystko trzeba pozniej poprac zwątpiłam
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
Ewula Twoje nastroje sa chyba normalne. TP zbliża sie wielkimi krokami, jestesmy coraz to bardziej niespokojne, budzą sie w nas watpliwości, mamy prawo byc rozdrażnione
uszy do gory maleńka, jeszcze troche musimy wytrzymać ![]() Lunus ja nie biorę nic. Mam tylko zabrać ciuchy na wyjście i tego sie trzymam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
Dominika, piorę ale na 30st i wirowanie 400 albo 600, żeby jej mocno nie poturbować
![]() Lunus ja tez jej nie biorę do szpitala, myśle, że damy radę ten dzień bez ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj miałam sen ze musiałam swojego piesia ratować bo pod woda utknął przez jakiś głupków .
U nas w sumie sa trzy dni ale moze tez nie wezmę a szumis tez w domu zostanie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Kurczę trzeba sie zwlec i na basen poczlapac tylko zeby rzęs nie zmoczyć ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uszy do góry, jesteśmy już na mecie, to logiczne, że się martwimy, ja też myślę w kółko tylko o tym, zastanawiam się ostatecznie który szpital i przygotowuję na najgorsze scenariusze... ale będzie dobrze! Musi być i wszystkie w przeciągu miesiąca będziemy tulić nasze śliczne, zdrowe pocieszki, tak jak Kasia
|
|
#950 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja się mało udzielam bo szwagier wciągnął mnie w seriale i teraz siedzę całe dnie i oglądam dzisiaj muszę poprasować pieluchy a tak mi się nie chce. Noc też średnia bo wszystko mnie bolało i nie mogłam znaleźć sobie pozycji.
|
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj miałam słabą noc. Obudziłam się na siku i poczułam jakiś powiew zimnego powietrza. Jak wróciłam z łazienki to miałam wrażenie ze jakiś cień postaci mam na ścianie i usłyszałam skrzypienie. Zapaliłam światło i czatowałam na ducha z kapciem. Jak zgasiłam to co prawda nic nie było, ale strach został i co chwilę sprawdzałam sytuacje czy wszystko okej
nie nawidze mojej wyobraźni. A zaraz idę rozwijać swój talent kulinarny i będę pięć Karpatke i muszę iść do lekarza przepisać skierowanie na wyniki.Kasia Szymuś jest piękny, słodkości <3 ja też czekam na relacje z cc ![]() Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ewula, mamy podobne terminy porodów i ja tez juz nie chce czekać. Jedyne co mnie nastraja pozytywnie to myśl,ze na pewno urodzę wczesniej.
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja nocka dziś zadziwiająca - obudziłam się dopiero po 6.20, to jakiś rekord ![]() Ale od wczoraj wieczora czuję się, jakbym miała być chora - takie ciepło na twarzy i do tego wypieki mam i ucisk w zatokach, trudno mi to nazwać. Ogólnie jest ok, nie łamie mnie, żadnego kataru.. Może przemęczenie, tak jak Ana pisała ![]() Ewula trzymaj się - będzie lepiej. Ja też mam takie wahania nastrojów i mam dni, że mam wszystkiego dosyć
|
|
|
|
|
#954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#955 | ||
|
Raczkowanie
|
Kasia gratulacje
Maluch ślicznyCytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam 90 x 60. I własnie się zastanawiam czy nie powinnam zacząć ich już używać do spania, bo jak mi odejdą wody w nocy to nie uśmiecha mi się prać materaca
Edytowane przez EveryGirl Czas edycji: 2016-09-21 o 09:15 |
||
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Lunus koleżanka mi radziła, żeby go zabrać ze sobą, ona swojemu maluchowi włączała go jeszcze w szpitalu. Mały ma teraz prawie 6mcy i podobno nic tak na niego nie działa jak Szumis, więc biorę go pod uwagę przy pakowaniu torby
![]() Widzę, że nie tylko ja chciałabym urodzić wcześniej. Wczoraj wracając z pracy miałam łzy w oczach, bo tak mi się już nie chce i stwierdziłam, że jestem mega głupia decydując się na zrezygnowanie z pracy dopiero na 2 tygodnie przed planowanym terminem ![]() tzn w pracy nie ma tragedii, mam fajne relacje z przełożonymi, zawsze mogę zacząć pózniej lub wyjsć wcześniej, ale dobija mnie dojazd i powrót - godzina drogi, a mały mi wtedy daje koncert i bombarduje kopniakami żebra, naprawdę cieżko mi się siedzi. Byle dotrwać do 1go, żeby ciąża była donoszona, a potem chyba nawet biegać zacznę, żeby go wykurzyć wcześniej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie zamówiłam, skoro tak je wszyscy polecają. U nas zawsze mamy specjalny podkład na materac, myślałam żeby na mojej części dać jeszcze taki zwykły, wyleciało mi to z głowy .. mam nadzieję że tamten sobie poradzi w razie czego |
||
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ja mam ten sam plan
![]() Tylko musze dotrzymać do tego 1.10 bo tak mnie kłuje Bożena ostatnio dontego jeszcze wywody gin i poloznej ze do tp nie dotrzymam a ja jeszcze wszytko ego nie porobiłam. .. ![]()
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech poczeka chociaż do piątku, muszę obadać u lekarza, czy zrobiła fikołka i nastawić się na sposób rodzenia
|
|
|
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za słowa otuchy
dziś zaczęłam 37 tc.Nie mam kompletnie żadnego przeczucia czy urodzę w wcześniej czy przenoszę. Co więcej, zauważyłam, że w smyku jest promocja -40% na ubranka niemowlęce i wiecie co, zaraz coś zamówię Mąż robi co może aby mi humor poprawić bo wczorajsza wizyta u lekarza mnie dobiła, tak więc zabiera mnie do kina mam nadzieję, że usiedzę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

5godz po cc już smigasz? Szybciutko

❤️
KASIA- nie ważne jak ważne ze tulisz juz malucha. Zazdroszczę.

dzisiaj muszę poprasować pieluchy a tak mi się nie chce. Noc też średnia bo wszystko mnie bolało i nie mogłam znaleźć sobie pozycji.
nie nawidze mojej wyobraźni. A zaraz idę rozwijać swój talent kulinarny i będę pięć Karpatke

tzn w pracy nie ma tragedii, mam fajne relacje z przełożonymi, zawsze mogę zacząć pózniej lub wyjsć wcześniej, ale dobija mnie dojazd i powrót - godzina drogi, a mały mi wtedy daje koncert i bombarduje kopniakami żebra, naprawdę cieżko mi się siedzi. Byle dotrwać do 1go, żeby ciąża była donoszona, a potem chyba nawet biegać zacznę, żeby go wykurzyć wcześniej