|
|
#31 | |||||
|
Przyczajenie
|
Dot.: co robić? Od niedawna pracuję w korporacji ...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
Masz tak naprawdę dwa wyjścia:
1. Porozmawiać z nim na temat tego zawirowania w Waszych relacjach i wspólnie rozwiązać tę kwestię. 2. Dać sobie spokój i skupić się na pracy, a wszelkie jego flirty ignorować. Ewentualnie możesz zmienić pracę. Rozumiem, że zrobiło Ci się przykro, że nie zostałaś zaproszona na tą imprezę, ale to już przeszłość. Zachowując się jak do tej pory sprawiłaś, że on Ci teraz nadskakuje, koleżanki z pracy są złe i zazdrosne. W końcu i jemu się znudzi Twoje obrażanie i zostaniesz tam sama, zdana tylko na siebie, a wierz mi tak się pracować nie da.
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pomijając, że to odgrywa bardzo małą rolę dla sensu mojej wypowiedzi
Edytowane przez 201703060948 Czas edycji: 2016-09-18 o 17:55 |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
Skoro on był wobec Ciebie opiekuńczy i poświęcał ci czas to wypadałoby jakoś odwzajemnić te zaloty, poflirtować, musnąć po dłoni itd. Z opisu wydaje mi się że jest to człowiek wrażliwy który chciał Cię ująć nie bajerką i cwaniaczeniem ale dobrocią a gdy pojął że jesteś nastawiona tylko na branie ale w żaden sposób nie zainteresowana pogłębieniem znajomości to zrobiło mu się żal i jak to wrażliwiec "pocisnął ci" tym zaproszeniem kolegów stojąc obok Ciebie. I jeszcze jedno..
> firma (korpo!) > zaufane grono co nie puści farby > xDDD takie rzeczy tylko w erze
|
|
|
|
|
#36 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
BAN stały
|
Sam powiedzial, że może go pytać. Ja bym nie powiedziała czy jego zachowanie jest oznaką zainteresowania. Miałam podobnie, też gadałam z jednym chlopakiem w poprzedniej pracy, bardzo mi pomagał (pisałam mgr z dziedziny, którą się zajmował, szukał dla mnie materiałów), na firmowej imprezie byłam jedyną dziewczyną z którą tańczył, pisaliśmy godzinami na fb, ale nigdy nie zaproponowal spotkania, a gdy zmieniłam pracę nie odzywał się. Ostatnio byłam w dawnej pracy to pytał dlaczego ich nie odwiedzam, pisaliśmy potem na fb, ale mie zaproponowal spotkania
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#39 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj kolega przyszedł pożyczyć krzesło z mojego rzędu, bo nagle mu się zepsuło, mimo że w swoim rzędzie miał większy wybór. Nie wiem zastanawiam się już czy to nie jakaś gra z jego strony i tych jego koleżanek (są tylko 2, które nie darzą mnie sympatią). Może chcą coś sprawdzić w końcu to korpo różne dziwne rzeczy się tu dzieją. |
||
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byle czyjes zachowanie od razu rozkminiasz. Teraz kolega co krzesło "z twojego rzędu" pozyczał. Moze kolejny "zakochany" no bo przeciez to musi być znak jakiś, ze nie ze swojego tylko z twojego rzędu krzesło brał. ![]() A swoj drogą, jakbym przyszłą do pracy i na biurku zastała kawę i cistko, to pierwsze co to bym zapytałą czyje to, a nie żeżarła jako objaw czyichś zalotów. Jeszcze Ci ktoś środka na rozwolnienie dosypie dla żartu i wtedy mozę się nauczysz nie jeść znalezionego. Lepiej przystopuj. bardzo mozliwe że faktycznie juz robisz za atrakcję działu. Nie szukaj romansów w pracy, bo tylko bagna sobie narobisz i jeszcze na dodatek przce stracisz.
|
|
|
#41 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
cały czas piszę o jednym i tym samym chłopaku, jest jeszcze kilku w tym samym dziale jednak oni zachowują się ok, normalnie rozmawiamy. Po 2 wiem kto mi kawę robi i ciastka kładzie, inaczej bym nie zeżarła, bo jestem przewrażliwiona na tym punkcie, że ktoś by mógł sobie zrobić jaja i czegoś mi dosypać np na przeczyszczenie. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
A mieliście jakiś kontakt poza pracą? Spotkanie, smsy, pisanie na fb?
Sama miałam kilkakrotnie jak Ty, też się zastanawiałam co oznacza zachowanie faceta, ale były przypadki, że moje zachowanie było nadinterpretowane. Czytałam kiedyś temat na wizażu o nadinterpretacji https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 Edytowane przez mslea1917 Czas edycji: 2016-09-20 o 09:47 |
|
|
|
|
#44 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jakby był naprawdę zainteresowany umówiłby się po pracy, choćby na przysłowiową kawę. Postaram się być bardziej asertywna. Edytowane przez kawka84 Czas edycji: 2016-09-20 o 10:06 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
Nie wiesz na pewno czy nie jest, ja miałam na studiach kolegę, który mi się podobał, ja widziałam, że jemu też, ale nic nie robił, rozmawialiśmy, ale nie starał się przenieść znajomości poza koleżeństwo. W końcu ja zaczęłam się spotykać z kimś innym, bo myslałam, że nie jest zainteresowany, a gdy się dowiedział powiedział wspólnej koleżance, że się jemu podobałam, ale nie miał odwagi coś zrobić.
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
BAN stały
|
Może zapytaj o tego tenisa czy propozycja nadal aktualna? Jak wyglądają teraz wasze relacje?
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Darowałabym sobie jakieś miziania po dłoniach, plecach i ogólnie flirty w pracy. To jest praca, a nie kawiarnia. Też jestem w korpo, mamy nawet kilka małżeństw, niektórzy pracują w jednym dziale, ale nie ma takich sytuacji, bo to po prostu nie wypada. Kiedy następnym razem to zrobi, powiedz po prostu, żeby przestał, bo to nie miejsce i czas. Jeśli nie będzie się starał tego przenieść na poza-pracowy grunt, to będziesz miała jasność co do jego zachowania.
|
|
#49 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Później nagle gdy wychodził z pracy podszedł do mnie i mówi. Już skończyłem pracę wychodzę to cześć do jutra ... Nie wiem już czy to naprawdę jakaś gra, czy on po prostu chce być w centrum uwagi? Edytowane przez kawka84 Czas edycji: 2016-09-21 o 08:22 |
||
|
|
|
|
#50 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
Nie zawracac sobie glowy takimi osobnikami w pracy. Gdyby ktos chcial czegos wiecej zalatwialby to na stopie prywatnej. Koniec kropka. Poza tym naprawde lepiej lapac dystans do takich kolesi bo plotki po firmie rozchodza sie w mig. Nawet jesli jest sie tylko milym. |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
To chyba nadinterpretacja. Facet jak chce się z kimś spotkać to się spotyka. Zaprasza, smsuje, dzwoni itd. To kobiety dorabiają historie, ideologie, które zazwyczaj z rzeczywistością nie mają nic wspólnego. Jakiś czas temu facet, który mega mi się podobał podarował mi na święta drogie perfumy. Prawie umarłam ze szczęścia. I wiecie co? To nic nie znaczyło. Nie poszło za tym żadne zaproszenie ani nic. Tylko ja jak kretynka otworzyłam się z uczuciami a on był zdziwiony. Gdyby ktoś inny opowiedział mi tą historię byłabym pewna, że facetowi zależy a tu d..a.
|
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
Łatwo o nadinterpretację. W przypadku mojego kolegi z pracy, również inni współpracownicy twierdzili, że się jemu podobam. Nawet jedna dziewczyna zapytała, gdy przyszedł do mojego pokoju, czy flirtujemy, to odpowirdział, a co nie można.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#53 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo jak widzę, że dzwoni to mówię, że jego chłopak dzwoni. Trochę dystansu do życia to zawsze plus.
Edytowane przez 201703060948 Czas edycji: 2016-09-21 o 17:53 |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie jest tu istotne fakt, czy kontaktujecie się ze sobą po pracy? Jak nie, to w sumie nie dziwi mnie brak zaproszenia na imprezę. Może na razie zamyka waszą znajomość w ramach pracy, żeby nie naciskać za mocno?
|
|
#55 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.