Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-20, 15:57   #2611
Candid
Zadomowienie

GG do Candid
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Niebie kawał dziecia masz już w brzuszku. Ciekawe kiedy dziecko pokaże płeć na 100%

Mój synuś 16.09 ważył w 22tc 652g. (-+90g)

KPZ tylko nie murzynek chodzi za mną już od miesiąca ale jakoś nie miałam kiedy zrobić a teraz to mi gin pogroził paluszkiem na słodkości.
Stary 2016-09-20, 16:11   #2612
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Hej hej witam sie w ostatnim tygodniu II trymestru ;-)

Dzisiaj mam zamiar jechac do Ijea po komody i lozeczko dla malutkieej. O ile z komodami problemu nie bedzie, to nie wiem czy tż ugbie sie i zgodzii akurat na to łóżeczko. Fakt ze od dlugieego czasu maa juz wybrane inne.. tylko okropnie drogie. .

Wasi mezowie narzekają na zbyt dużą pomoc ze strony rodziny, za to u nas nikt nie zaproponowal pomocy, o co jest nam baardzo przykro.
Niby wiemy ze dsmy rady jakos powolutku sobie wszystko kupic, ale wiadomo ze pomoc jakas zawsze by nas odciazyła.
Najjbardziej przykro jeest mojeemu mężowi jako ze jego rodzice zorganizowali i zapłacili calla wyprawke dla dzieci jego siostry a nam nawet nie chcieli wyslaac wozzka z polski za kory byssmy przeciez zaplacili.

U mnie znnowu brak jakiejkolwiek reakcji.. nikt sie nienpyta o mnie, o dzieckko jakk cos opowiadam to udaja ze nie slysza... przykro jest byc tak ignorowanym...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Przykro mi, ze będąc daleko od domu spotykają was tego rodzaju przykrości masz nas i zawsze mozesz sie wygadać

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Dziś zaczynam 25 tydzień

Gratulacje 🙂

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
My tez jesteśmy zdani na siebie i nie tylko materialnie ale wiem, ze nikt Nam nie pomoże po porodzie, będę po cesarce,córkę trzeba będzie ze szkoły jakoś przyprowadzać, jak wrócę do pracy to też żłobek nas czeka a jak dziecko zachoruje???? znów problemy-bo kto zostanie, poprzednim razem mnie chcieli za to zwolnic, wiec najeliśmy nianię na która praktycznie szła cała moja wypłata.

Ale z drugiej strony cieszymy się że jestesmy samodzielni nikt nam nic nie dyktuje,narzuca, nie przesiaduje u nas,nie miesza w garach czy życiu i nie wkurza. Dzięki temu jesteśmy silniejsi i lepiej radzimy sobie w życiu

A jak czujesz się ignorowana to porostu rób to samo. Życie jest piękne macie siebie, wspierajcie się i kochajcie...tak by każdy Wam tej miłości zazdrościł

Bardzo mądre słowa

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam Kochane za kciuki! Witam się z pierwszego dnia L4 Jednak się złamałam i wzięłam... Będę miała czas, by być z Wami na bieżąco hue, hue

Z Małą wszystko super! Waży ok 660 (24tc), jest ruchliwa, a moja szyjka długa i zamknięta, ma ponad 4 cm cieszę się bardzo, że jest ok!!!

trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie i doprowadzenie swojego organizmu do porządku!

Kciuki dla siostry! Niech jeszcze ze 3 tygodnie zaczeka To jest dziewczyny znak, że trzeba sobie wszystko wcześniej rozplanować chyba dobrze, że wzięłam l4...

Moja teściowa to też mistrzyni gotowania...i pieczenia trzeba jej przyznać, że ma kobita dar najgorsze jest to, że synowej poprzeczkę bardzo wysoko zawiesiła, a ja raczej z tych co niekuchenne są...

Niebie! Kciuki za wizytę!

U mnie +6 jeśli chodzi o wagę, więc jakoś tak sporo w porównaniu do Was... Przekroczyłam właśnie 52 kg - nigdy wcześniej tyle nie ważyłam Paznokcie są super, cera nienajgorsza, włosy nie wypadają, problemy skórne chorobowe, z którymi borykam się od kilku lat - wyciszone. Mąż twierdzi, że jestem idealna do rodzenia cokolwiek to znaczy

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka

Cytat:
Napisane przez tekla2xaf Pokaż wiadomość
Śmieszne uczucie z tą czkawką

Candid wprawdzie np. pobieranie krwi mnie nie rusza ale zakładam, że te zastrzyki z żelazem to codziennie więc mało przyjemne także nie zazdroszczę, ale ważne żeby pomogły.

Dobrze, że o soku z buraka przypominacie bo sokowirówka stoi i się kurzy!

Camilla21 to co piszesz jest bardzo przykre, tym bardziej że dla siostry Tżta potrafili poświęcić i uwagę i kasę.

Surka – gratulacje ale ten czas leci, co?

Konkardia – duża dziewczynka już gratulacje
No moja tak gotuje, że jej mąż już 150 kg waży a i my zawsze po urlopie parę kilo więcej przywozimy. A ja w kuchni też bezużyteczna ale mój już się do tego przyzwyczaił po 16 wspólnych latach
A 52 kilo to ważyłam ostatni raz w 1 klasie liceum ;p

Tekla - tak lubie Cie czytać

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie.
Szyjka 40mm, zamknięta, ogólnie że mną i z dzieciem wszystko dobrze. Tylko jest duży- 534 gram w 21t3d i wg mojego gina to jednak dziewczynka, chociaż nie ma jeszcze pewności .

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ale nam serwujesz emocje z tymi płciami gratuluje zdrowego bobasa!

Cytat:
No to ja ważę teraz 50-51 kg. Jestem na plusie jakieś 3-4 kg. Nie wiem bo ważyłam się tydzień temu i wtedy było 50. To i tak 1kg więcej niż w adekwatny okresie w pierwszej ciąży.
Ech.....i znów przez wizaż królika przypalilam

Same tu chudziny!!

Cytat:
Tego nie wiadomo, 164

To nie moja 1 ciąża, więc mógłby lecieć szybciej

Hmm ciekawe, czyli co niespodzianka i po porodzie okaże się, co w brzuchu mieszka

Moja córcia urodziła się mając 2,3 kg i 47 cm. początkowo byłam przerażona, ale każda matka daje radę

Wcześniej nie zamieściło mi zdjęć, 25 tc.

Bardzo ładny malusi brzuszek

Zjadłam obiad jak dla chłopa i mała fika jak szalona...ale waszego murzynka bym jeszcze zmieściła

Komuś sie tam kiszone skończyły... Moge podrzucić bo dobre mi wyszły w tym roku

Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie
Czas edycji: 2016-09-20 o 16:13
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 17:02   #2613
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
jaaaaaaa ale masz niespodziankę w sobie wg mnie wymiarowo jest ok - spójrz na naszą tabelkę na 1 stronie, jesteś idealnie w 50 centylu.[COLOR="Silver"]
Wiesz co, znalazłam też siatki centyle, gdzie taka waga to około 90 centyl.

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Niebie kawał dziecia masz już w brzuszku. Ciekawe kiedy dziecko pokaże płeć na 100%

Mój synuś 16.09 ważył w 22tc 652g. (-+90g)

KPZ tylko nie murzynek chodzi za mną już od miesiąca ale jakoś nie miałam kiedy zrobić a teraz to mi gin pogroził paluszkiem na słodkości.
Na 100% to pewnie dopiero jak wyjdzie na świat.
Czyli porównując nasze wagi mój wcale nie jest taki duży
Może gin woli dmuchać na zimne, bo jednak makrosomia jest jednym z powikłań cukrzycy..?

Edytowane przez NiEBiE
Czas edycji: 2016-09-20 o 18:44
NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 18:12   #2614
Lidka99
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65512916]Aleście naklikały od rana!

U mnie nadal waga ujemna, ale nie wiem ile, nie mam wagi 30 sierpnia było 5kg na minusie.
NiEBiE, Wy to macie przygody z tą płcią... A wielkością się nie przyjmuj, bo jeszcze może przystopować ze wzrostem.

Jestem po objeździe sklepów dziecięcych, napaliłam się na Camarello Carera, ale bardzo chciałabym zobaczyć też na żywo Sevillę, a nigdzie nie było. Obie wersje w opcji 3w1 zmieszczą się w naszym budżecie na styk, gdybyśmy mieli kupować nowe, bo jeśli chodzi o używane to bida, pojedyncze sztuki i nic bezpośrednio w Toruniu...
Musimy się z tym przespać.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

A propos kalafiora - posłodziłam ostatnio wodę na makaron, niestety zorientowałam się już po ugotowaniu makaronu [/QUOTE]

Jak byłam młodsza to często jadłam makaron z cukrem
Cytat:
Tego nie wiadomo, 164

To nie moja 1 ciąża, więc mógłby lecieć szybciej

Hmm ciekawe, czyli co niespodzianka i po porodzie okaże się, co w brzuchu mieszka

Moja córcia urodziła się mając 2,3 kg i 47 cm. początkowo byłam przerażona, ale każda matka daje radę

Jeju jaka malutka..

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Mi też właśnie wyjątkowo dobre wyszły
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 18:16   #2615
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Super że wszystko ok!! ale macir przeboje z płcią! Któremu bardziej wierzysz?

No sporo, choć któraś z dziewczyn chwaliła się większym bejbikiem
Też bym wciągnęła murzynka

U mnie junior w 22+3 miał 522 gramy, więc chyba podobnie podejrzewam że przy kolejnej wizycie będzie miał koło kilograma

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65512916]Aleście naklikały od rana!

U mnie nadal waga ujemna, ale nie wiem ile, nie mam wagi 30 sierpnia było 5kg na minusie.
NiEBiE, Wy to macie przygody z tą płcią... A wielkością się nie przyjmuj, bo jeszcze może przystopować ze wzrostem.

Jestem po objeździe sklepów dziecięcych, napaliłam się na Camarello Carera, ale bardzo chciałabym zobaczyć też na żywo Sevillę, a nigdzie nie było. Obie wersje w opcji 3w1 zmieszczą się w naszym budżecie na styk, gdybyśmy mieli kupować nowe, bo jeśli chodzi o używane to bida, pojedyncze sztuki i nic bezpośrednio w Toruniu...
Musimy się z tym przespać.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

A propos kalafiora - posłodziłam ostatnio wodę na makaron, niestety zorientowałam się już po ugotowaniu makaronu [/QUOTE]

Ja z camarelo nie byłam zadowolona, ale mam nadzieję że ty lepiej trafisz
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 19:01   #2616
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
Wiesz co, znalazłam też siatki centyle, gdzie taka waga to około 90 centyl.

Na 100% to pewnie dopiero jak wyjdzie na świat.
Czyli porównując nasze wagi mój wcale nie jest taki duży
Może gin woli dmuchać na zimne, bo jednak makrosomia jest jednym z powikłań cukrzycy..?
Nie wiem ale mam skłonności do tycia więc dieta.Kazał odstawić słodycze bo nie było dnia żebym nie wciągneła batonika. Zmiana pieczywa na pełnoziarniste. Więcej czerwonego mięsa. I ostatni posiłek o 19. U mnie akurat dziecko ma z czego ciągnąć wartości odżywcze a cukry mam niskie na czczo 69 toż to nawet poniżej normt
Stary 2016-09-20, 19:09   #2617
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Mi też właśnie wyjątkowo dobre wyszły
Możecie mi podrzucić, chętnie przyjmę Moje nie wyszły i wszystko kazałam mężowi wyrzucić Inna sprawa że ja robiłam "na teraz" a nie "na zimę"
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 20:46   #2618
camilla21
Rozeznanie

Kupilismy komody :-D
Mialy byc 2x 3 szuglady ale dostaliśmy ostatnią sztukę i dobrslismy 1x4 szuflady
Mamy rowniez lozeczkko i maateracyk i farby do pokoju od jutra zaczynamy

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 20:58   #2619
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
A to już wiem. Nie wiedziałam że to się tak nazywa. Pychota
A ja pierwsze słyszę co to! Ale bajer, takie coś jak kukurydza do popcornu, tylko, że wychodzą chrupki, no mega! Czytałam, że do kupienia w społem - gdzieś jeszcze? Kupię TŻtowi na jakąś okazję, na 100% w życiu tego cuda nie widział i będzie wniebowzięty, uwielbia i chrupki i popcorn

Cytat:
Dziękuję Wam Kochane za kciuki! Witam się z pierwszego dnia L4 Jednak się złamałam i wzięłam... Będę miała czas, by być z Wami na bieżąco hue, hue

Z Małą wszystko super! Waży ok 660 (24tc), jest ruchliwa, a moja szyjka długa i zamknięta, ma ponad 4 cm cieszę się bardzo, że jest ok!!!

U mnie +6 jeśli chodzi o wagę, więc jakoś tak sporo w porównaniu do Was... Przekroczyłam właśnie 52 kg - nigdy wcześniej tyle nie ważyłam Paznokcie są super, cera nienajgorsza, włosy nie wypadają, problemy skórne chorobowe, z którymi borykam się od kilku lat - wyciszone. Mąż twierdzi, że jestem idealna do rodzenia cokolwiek to znaczy
L4, i ja prawdopodobnie pójdę za kilka dni. Też ciężko mi się zdecydować :P Ale w końcu muszę tą decyzję podjąć, i tak kiedy by to nie było wszyscy będą marudzić w pracy :P Jutro im upiekę jabłońca (a nawet 2 ), na pocieszenie
Super, że z małą wszystko ok!
To z wagą mamy podobnie, ja mojego 54.5kg też nigdy w życiu nie miałam, ba, ja nigdy nie miałam 50kg Paznokcie od zawsze mam super - nie łamią się, a ta biała część jest zawsze idealnie biała - posądzają mnie o malowanie, a ja nie maluję :P Włosy od dawna mi się plączą i codziennie na szczotce mam ich pełno, więc bez zmian. Ale faktycznie skórę mam lepszą, zwykle po kąpieli robiły mi się takie czerwone plamy, a już się nie robią A komplementy od TŻ też dostaję, dzisiaj mój "ulubiony" - "muszę Ci dzisiaj zdjęcie zrobić, wyglądasz jak dorosła!" Takie te nasze TŻty

Cytat:
Jestem po wizycie.
Szyjka 40mm, zamknięta, ogólnie że mną i z dzieciem wszystko dobrze. Tylko jest duży- 534 gram w 21t3d i wg mojego gina to jednak dziewczynka, chociaż nie ma jeszcze pewności .
Dobrze, że dobrze. A widzisz, jednak Bartka nie podglądałaś, wykrakałam Ciekawe co z tego będzie. Mój gin mówi, że dziewczynkę stwierdza w 28tc, więc jeszcze troszkę :P

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65512916]A propos kalafiora - posłodziłam ostatnio wodę na makaron, niestety zorientowałam się już po ugotowaniu makaronu [/QUOTE]

Zawsze możesz zobić makaron na słodko

Cytat:
Ładny brzusio

Cytat:
Moja córka miała asymetrię, przez to układała się stale na jedną stronę. Spowodowało to deformację główki. Zastanawialiśmy się nad kupnem tego kasku, na szczęście rehabilitantka kazała nam się wstrzymać i faktycznie pilnowanie, by małą układać / poprawiać na inne pozycje doprowadziły do tego, że główka wróciła do poprzedniej formy
O, czyli moja teoria się sprawdziła To dobrze!

Byłam w biedrze, ja wiem, że miesiąc po tym jak alertowałyście, no ale.. nie było tego proszku dla dzieci

Relacja z remontu :P
W końcu kupiłam odpowiednie klamry mocujące do listew przypodłogowych. Dziewczyny remontujące - pamiętajcie, że listew jest ze 100 modeli, a każdy z nich ma swoje dedykowane klamry mocujące - przy kupnie upewnijcie się, że pasują, żebyście potem, tak jak ja, nie musiały jeździć w poszukiwaniu tych odpowiednich, nie znając nazwy listew (bo w leroyu nazywały się inaczej niż powinny, rzecz jasna :P). Dziadek z TŻtem malowali dalej rurki w pokoju i kuchnię. To tak z grubsza :P Plan na jutro to koniec malowania kuchni, gniazdka i światło w małym pokoju, dokończenie rurek i meblowanie małego pokoju i być może lodówka stanie w kuchni Ambitnie, ale kto wie, może się uda
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 21:10   #2620
chupacabra88
Zadomowienie

Thumbs down Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
To wcale nie jest śmieszne, nie wiem czemu, ale się zdołowałam. I jeszcze ta wielkość mnie martwi.

Bardziej wierzę temu z czwartku, bo on ma super sprzęt, mówi się o nim, że jest najlepszy w mieście i się nie myli.
Ale ten mój dziś pokazywał mi 2 fałdy, które wg niego są wargami sromowymi.

Normalnie mam ochotę zjeść coś mega słodkiego na poprawę humoru. Najlepiej jakieś ciasto z kremem.
Ojeny Niebie ale będziecie mieli niespodziankę Może na kolejnym usg któryś z lekarzy zmieni zdanie? Najważniejsze, że zdrowe

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65519566]Ja z camarelo nie byłam zadowolona, ale mam nadzieję że ty lepiej trafisz [/QUOTE] a jaki miałaś model? Czemu nie byłaś zadowolona?

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Możecie mi podrzucić, chętnie przyjmę Moje nie wyszły i wszystko kazałam mężowi wyrzucić Inna sprawa że ja robiłam "na teraz" a nie "na zimę"
CO do ogórków kiszonych. Moja przyjaciółka będąc niedawno u mnie (jak przyjechała na ślub to spała u mnie) jemy sobie śniadanko i zachwala moje ogóry. Wywiązała się dyskusja, mówi że jej nie wyszły. Pytam czy za mało soli nie dała. A ona....typowa blondynka!!!! oczy wybałuszyła i mówi że nic soli nie dała bo myślała, że one podczas kiszenia same z siebie robią się słone.
Cytat:
Mialy byc 2x 3 szuglady ale dostaliśmy ostatnią sztukę i dobrslismy 1x4 szuflady
zazdrocha super!!

W rossmanie są chusteczki pampersa sensitive w promce z 35 zł na 25 zł 6 paczek (trzeba mieć kartę rossnę). Taka sama promka jest w tesco i selgrosie ;-) i w selgrosie są bodziaki za 5zł z lupilo (ta sama firma co w lidlu) 100% bawełna.

Jakbyście inne promki gdzieś wyhaczyły to dajcie znać

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 21:26   #2621
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Ojeny Niebie ale będziecie mieli niespodziankę Może na kolejnym usg któryś z lekarzy zmieni zdanie? Najważniejsze, że zdrowe

a jaki miałaś model? Czemu nie byłaś zadowolona?

CO do ogórków kiszonych. Moja przyjaciółka będąc niedawno u mnie (jak przyjechała na ślub to spała u mnie) jemy sobie śniadanko i zachwala moje ogóry. Wywiązała się dyskusja, mówi że jej nie wyszły. Pytam czy za mało soli nie dała. A ona....typowa blondynka!!!! oczy wybałuszyła i mówi że nic soli nie dała bo myślała, że one podczas kiszenia same z siebie robią się słone.

zazdrocha super!!

W rossmanie są chusteczki pampersa sensitive w promce z 35 zł na 25 zł 6 paczek (trzeba mieć kartę rossnę). Taka sama promka jest w tesco i selgrosie ;-) i w selgrosie są bodziaki za 5zł z lupilo (ta sama firma co w lidlu) 100% bawełna.

Musze kupic chusteczki koniecznie
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 21:46   #2622
Agnes_K
Raczkowanie

Jeju, 3 dni nie miałam internetu (nie mam apki wizazu na telefonie) i tak naskrobałyście, że półtorej godziny czytałam
Nie dam rady cytowac po kolei, bo już padam i zaraz lecę spac.
Także gratulacje wszystkich wizyt i nowych zakupów
NiEBiE u Ciebie to suspens jak w niezgorszym thrillerze ważne, że z dzidzią wszystko ok
Przyszła Makaszka, mama mówi, że rożek i kocyk śliczne
U mnie włosy i pazury lepsze niż przed ciążą, cera gorzej wolałabym chyba odwrotnie
6,3 kg na plusie (wynik z soboty) i chyba też muszę się zacząć się ograniczać. Gorzej, że ten plan wcielam w życie już od 3 tygodni i jakoś tak mi nie idzie
No i kupiłam bilet one way - 10 pazdziernika ląduję w Polsce
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 04:44   #2623
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
A ja pierwsze słyszę co to! Ale bajer, takie coś jak kukurydza do popcornu, tylko, że wychodzą chrupki, no mega! Czytałam, że do kupienia w społem - gdzieś jeszcze? Kupię TŻtowi na jakąś okazję, na 100% w życiu tego cuda nie widział i będzie wniebowzięty, uwielbia i chrupki i popcorn
Ja kupuję w zwykłym osiedlowym sklepiku. Wcale nie ganiam do Społemu. Proponuję wejść do pierwszego lepszego spożywczaka i zapytać

Ostatecznie wytrzymałam i nie zrobiłam tego przysmaku żeby olejem nie śmierdziało w całym domu. Tylko co z tego skoro goście nie przyszli... i nawet nie zadzwonili że ich nie będzie A prosiłam mamę od 18.00 żeby zadzwoniła zapytać o której jej koleżanki chcą wpaść w odwiedziny

Cytat:
Nie no, ja takich problemów w kuchni nie mam. Może po prostu złe ogórki trafiłam bo mi się ukwasiły, ale w środku purchawy. Na zupę w porządku, ale do kanapki czy sałatki się nie nadawało. A ile można jeść zupę ogórkową - tym bardziej że ja jej nie lubię Robiłam w takim 3l słoiku... i na cały słoik może ze 2 były ok a reszta miękka No i u mnie w domu tragiczna woda... niby mamy dzbanek, niby filtrujemy... ale to nadal nie jest to co być powinno
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Stary 2016-09-21, 06:33   #2624
Konto usunięte

Cytat:

a jaki miałaś model? Czemu nie byłaś zadowolona?

zazdrocha super!!

Miałam bodajże q-sport czy jakoś tak. Największe wady to ze ciężko go się składało, był ciężki i wpinanie gondoli było upierdliwe. Ale to może zależeć od modelu. za to kilka razy musiałam szyć torbę, bo się prula. Podobnie przy materacyku rozprul się ten materiał. I to obawiam się świadczy o kiepskiej jakości produktu :-/
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 07:05   #2625
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Doberek
Byłam wczoraj zobaczyć się z przyjaciółkami jeszcze z liceum, tak się zagadałyśmy, że w domu byłam po 2:00
MrsDorota, o Q Sportach właśnie słyszałam słabe opinie, więc na niego się nawet nie nastawiałam, zresztą nigdzie nie było tego modelu stacjonarnie.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 07:26   #2626
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Super że zakupy udane

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Relacja z remontu :P
W końcu kupiłam odpowiednie klamry mocujące do listew przypodłogowych. Dziewczyny remontujące - pamiętajcie, że listew jest ze 100 modeli, a każdy z nich ma swoje dedykowane klamry mocujące - przy kupnie upewnijcie się, że pasują, żebyście potem, tak jak ja, nie musiały jeździć w poszukiwaniu tych odpowiednich, nie znając nazwy listew (bo w leroyu nazywały się inaczej niż powinny, rzecz jasna :P). Dziadek z TŻtem malowali dalej rurki w pokoju i kuchnię. To tak z grubsza :P Plan na jutro to koniec malowania kuchni, gniazdka i światło w małym pokoju, dokończenie rurek i meblowanie małego pokoju i być może lodówka stanie w kuchni Ambitnie, ale kto wie, może się uda
No jak już lodówka stanie to coraz bliżej końca

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65534136]Doberek
Byłam wczoraj zobaczyć się z przyjaciółkami jeszcze z liceum, tak się zagadałyśmy, że w domu byłam po 2:00
MrsDorota, o Q Sportach właśnie słyszałam słabe opinie, więc na niego się nawet nie nastawiałam, zresztą nigdzie nie było tego modelu stacjonarnie.[/QUOTE]

I już się wyspałaś? Ja to bym pół dnia odsypiała jak bym tak późno poszła spać
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 07:33   #2627
Konto usunięte

Nie Ale mąż wstawał do pracy i mnie obudził, już nie zasnę, bo mam SMS-a od kuriera, że niedługo będzie - moje włóczki!
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 07:42   #2628
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Nie no, ja takich problemów w kuchni nie mam. Może po prostu złe ogórki trafiłam bo mi się ukwasiły, ale w środku purchawy. Na zupę w porządku, ale do kanapki czy sałatki się nie nadawało. A ile można jeść zupę ogórkową - tym bardziej że ja jej nie lubię Robiłam w takim 3l słoiku... i na cały słoik może ze 2 były ok a reszta miękka No i u mnie w domu tragiczna woda... niby mamy dzbanek, niby filtrujemy... ale to nadal nie jest to co być powinno
u nas też tragiczna woda, więc filtruje a potem jeszcze gotuję i studzę. Ja ogórki kiszone kocham hehe i na zimę na naszą dwójkę (no dwa i pół człowieka) zrobiłam 46 butelek plastikowych po soku z hortexu - butelka 1l. Dużo zależy od ogórków z jakiego źródła pochodzą, ale też w tych plastikach nie miękną także polecam

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65533386]Miałam bodajże q-sport czy jakoś tak. Największe wady to ze ciężko go się składało, był ciężki i wpinanie gondoli było upierdliwe. Ale to może zależeć od modelu. za to kilka razy musiałam szyć torbę, bo się prula. Podobnie przy materacyku rozprul się ten materiał. I to obawiam się świadczy o kiepskiej jakości produktu :-/[/QUOTE]

Dzięki

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-09-21, 07:46   #2629
Konto usunięte

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65534136]Doberek
MrsDorota, o Q Sportach właśnie słyszałam słabe opinie, więc na niego się nawet nie nastawiałam, zresztą nigdzie nie było tego modelu stacjonarnie.[/QUOTE]

Wydaje mi się, że już ich nie produkują, ale lepiej zwrócić uwagę na szycia i wykończenie materiału, bo potem trzeba się nakombinowac :-/

Mój syn wstał dzisiaj o 5:40. Z utęsknieniem czekam na drzemkę i też idę spać :p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 07:49   #2630
Konto usunięte

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65535461]Wydaje mi się, że już ich nie produkują, ale lepiej zwrócić uwagę na szycia i wykończenie materiału, bo potem trzeba się nakombinowac :-/

Mój syn wstał dzisiaj o 5:40. Z utęsknieniem czekam na drzemkę i też idę spać :p[/QUOTE]
A możliwe... Jak wczoraj oglądałam te wózki to w wielu modelach Tako widziałam takie właśnie słabe wykonanie, że np. wózek wystawowy już gdzieś na szwach się rozłazi
Stary 2016-09-21, 08:14   #2631
ebena
Zadomowienie

Cytat:
u nas też tragiczna woda, więc filtruje a potem jeszcze gotuję i studzę. Ja ogórki kiszone kocham hehe i na zimę na naszą dwójkę (no dwa i pół człowieka) zrobiłam 46 butelek plastikowych po soku z hortexu - butelka 1l. Dużo zależy od ogórków z jakiego źródła pochodzą, ale też w tych plastikach nie miękną także polecam

Dzięki
Kiedyś dostałam od koleżanki taką butelkę ogórków, były pyszne. Ale ja bym nie zrobiła w plastiku cała ta chemia z plastiku przechodzi do produktu tym bardziej w kwaśnym srodowisku. Nie ma to jak szkło

Słuchajcie u mnie dzis w Lidlu wyprzedaz - nie wiedzialam, poszłam po patelnie a tam koszulki ekologiczne leżą w przecenie 2 szt. kupiłam za 10 zł (roz. 62-68) jestem happy

A wczoraj piekne rzeczy na szmatkach po 1 zł/szt. Zrobie fote w domu to wam pokażę.
A mówiecie, że ubranka drogie

Mój mąż oczywiscie pomysłem szmatkowym niezbyt zachwycony...bo po co mam sie meczyć i grzebać a nie lepiej nowe kupic? - no wiecie ambicja męska, zresztą nieźle zarabia ...ale i chetnie by na nas wydawał na co chcemy. A ja odwrotnie kiepsko zarabiam więc kombinuję by duzo nie wydać. Kasa oczywiscie wspólna i nikt nikogo nie sprawdza i nie rozlicza. ...tylko różne charaktery, ale to dobry układ
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 08:27   #2632
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
No najprawdziwsza Kinder Niespodzianka
Do mojego gina ide za 4 tygodnie, czyli w 26, a do tego innego od usg to dopiero 30-32 tc.

Najważniejsze, że mam ubranka i dla chłopca i dla dziewczynki.
Cytat:

O, dobrze wiedzieć - rozumiem, że to dobra cena na te chusteczki?

Ja wiem, że od 30.09 w Rossmannie będzie -49% na kolorówkę.
Planuję się zaopatrzyć w pudry, podkłady i tusze do rzęs i do brwi, bo mi się wszystko już kończy.

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Jeju, 3 dni nie miałam internetu (nie mam apki wizazu na telefonie) i tak naskrobałyście, że półtorej godziny czytałam
Nie dam rady cytowac po kolei, bo już padam i zaraz lecę spac.
Także gratulacje wszystkich wizyt i nowych zakupów
NiEBiE u Ciebie to suspens jak w niezgorszym thrillerze ważne, że z dzidzią wszystko ok
Przyszła Makaszka, mama mówi, że rożek i kocyk śliczne
U mnie włosy i pazury lepsze niż przed ciążą, cera gorzej wolałabym chyba odwrotnie
6,3 kg na plusie (wynik z soboty) i chyba też muszę się zacząć się ograniczać. Gorzej, że ten plan wcielam w życie już od 3 tygodni i jakoś tak mi nie idzie
No i kupiłam bilet one way - 10 pazdziernika ląduję w Polsce
No to chyba czeka Cię duże pakowanie, co? Dużo macie rzeczy? Jak planujesz to przewieźć?
Makaszka jest rzeczywiście śliczna - dobrze pamiętam, że zamawiałaś słoniki?

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65535126]Nie Ale mąż wstawał do pracy i mnie obudził, już nie zasnę, bo mam SMS-a od kuriera, że niedługo będzie - moje włóczki! [/QUOTE]
Czyli dalej robisz kocyk?

Junior od wczoraj daje mi popalić, wieczorem w ciągu 25 minut byłam siku 4 razy, w nocy też 4, dodatkowo naciska mi chyba na jelita, bo takie mam dziwne uczucie, trochę jak na 2, ale takie naciskanie i ciągnięcie w dół. Jak leżę, to jest lepiej, więc dzisiaj leżę, a miałam robić zupę krem z dyni.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 08:31   #2633
Konto usunięte

Jak uszczęśliwić szydełkującą ciężarną?
To mogę kończyć kocyk Choć jak na niego zabrakło mi włóczki to wzięłam się za chustę dla siebie i teraz szkoda mi odłożyć chustę
Stary 2016-09-21, 09:07   #2634
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Pochwal się efektem

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65537576]Jak uszczęśliwić szydełkującą ciężarną?
To mogę kończyć kocyk Choć jak na niego zabrakło mi włóczki to wzięłam się za chustę dla siebie i teraz szkoda mi odłożyć chustę [/QUOTE]

Super, będziesz miała zajęcie. Mi brakuje czasu, kupiłam ostatnio kordonki i walnęłam się w wielkości szydełka. Już od miesiąca nie mogę ruszyć dupy, by kupić właściwy :P

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Zrobiłam córce dywan do pokoju, teraz chciałam serwetki

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:08   #2635
Konto usunięte

Cytat:
Pochwal się efektem

Super, będziesz miała zajęcie. Mi brakuje czasu, kupiłam ostatnio kordonki i walnęłam się w wielkości szydełka. Już od miesiąca nie mogę ruszyć dupy, by kupić właściwy :P

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Zrobiłam córce dywan do pokoju, teraz chciałam serwetki

Polecam zamówić komplet szydełek na Ali za grosze Teraz też takie lepsze ergonomiczne są w biedrze, 8szt za 18zł

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Łaaaa, to sznurek bawełniany?
Stary 2016-09-21, 09:15   #2636
furjatka
Zadomowienie

Cytat:

Planuję się zaopatrzyć w pudry, podkłady i tusze do rzęs i do brwi, bo mi się wszystko już kończy.

Junior od wczoraj daje mi popalić, wieczorem w ciągu 25 minut byłam siku 4 razy, w nocy też 4, dodatkowo naciska mi chyba na jelita, bo takie mam dziwne uczucie, trochę jak na 2, ale takie naciskanie i ciągnięcie w dół. Jak leżę, to jest lepiej, więc dzisiaj leżę, a miałam robić zupę krem z dyni.
Junior wędruj wyżej bo matkę denerwujesz!

Ooooo jak dobrze wiedzieć o tym rossmanie, będę pędzić po puder i tusz. Tylko jaki tusz? Ostatnio wzięłam jakiś najtańszy z Lovely chyba i jest genialny, tylko szybko się kruszy, na wieczór ok ale całego dnia nie wytrzyma i mam pandę. A mój Lash Sensational wysechł na wiór - a i tak go nie lubiłam bo się nie dało niczym go zetrzeć.

Podkład ostatnio kupiłam na grouponie. Znacie jakiś fajny podkład w kompakcie? tak, żeby w ciągu dnia poprawić twarz?
Stary 2016-09-21, 09:17   #2637
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
To i ja tak robię. Najpierw filtruje, potem gotuje, solę i studzę. I nie wyszły Może kwestia ogórków... ale znowu mama miała z tego samego źródła i jej są super a moje nie Nie wiem, inna partia ogórków?
Ja zawsze na zimę robiłam w 1l słoikach. Na "teraz" w takim 3l albo 5l słoiku. A znowu znajomy ojca robi w 5l butelkach po wodzie i jeszcze wszystkie te butelki wrzuca do studni na podwórku. Jego wyroby są obłędne

Stary 2016-09-21, 09:20   #2638
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój mąż oczywiscie pomysłem szmatkowym niezbyt zachwycony...bo po co mam sie meczyć i grzebać a nie lepiej nowe kupic? - no wiecie ambicja męska, zresztą nieźle zarabia ...ale i chetnie by na nas wydawał na co chcemy. A ja odwrotnie kiepsko zarabiam więc kombinuję by duzo nie wydać. Kasa oczywiscie wspólna i nikt nikogo nie sprawdza i nie rozlicza. ...tylko różne charaktery, ale to dobry układ
U nas też taki układ funkcjonuje zresztą widzę, że w naszym przypadku trochę też wychowanie z domu w tej kwestii wychodzi - teściowa zawsze jak już kupowała dzieciom ciuchy to lepsze, nieco droższe i najczęściej jednak markowe, żeby kupić coś raz a porządnie, z kolei moja mama buszowała po lumpkach i bazarkach wychodząc z założenia, że dzieci będą miały częściej zmieniane ciuchy, bo jakość jednak gorsza. Wciąż biję się z myślami, które podejście jest lepsze na razie staram sie balansować pomiędzy.

Dziewczyny robicie cudowne rzeczy!! Przelejcie na mnie nieco tego talentu!

Agnes ale super, że masz już bilet! Teraz śmiało możesz zacząć odliczać dni i dołączam się do pytania o przewóz rzeczy. Jaki macie plan? Kurier?

2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:22   #2639
surka
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65539276]Polecam zamówić komplet szydełek na Ali za grosze Teraz też takie lepsze ergonomiczne są w biedrze, 8szt za 18zł

Łaaaa, to sznurek bawełniany?[/QUOTE]

O to muszę zajrzeć do biedry
Tak to sznurek bawełniany. Dopiero teraz zauważyłam, że dywan jest odwrotnie położony. Właściwy wzór jest pod spodem
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:32   #2640
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
No najprawdziwsza Kinder Niespodzianka
Do mojego gina ide za 4 tygodnie, czyli w 26, a do tego innego od usg to dopiero 30-32 tc.

Najważniejsze, że mam ubranka i dla chłopca i dla dziewczynki.

O, dobrze wiedzieć - rozumiem, że to dobra cena na te chusteczki?

No to troszkę musisz poczekać, ale czas leci jak szalony, nawet się nie obejrzysz a już będzie kolejna wizyta
Tak, to jest dobra cena 2 paczki gratis wychodzą. O kolorówce nie wiedziałam i dopiero co przyszło mi zamówienie z mintishop. No ale zapiszę sobie i może sprawię coś super hm... hehe

Ale wy jesteście dziewczyny utalentowane, wow!!

Miałam już pisać wcześniej ale zapomniałam - nie polecam tego allegrowicza klik sukienka ciążowa jest bardzo kiepskiej jakości. Cudów się nie spodziewałam ale jednak... przyszła z błędem fabrycznym. Gościu nie odpowiada na maile. Nie odebrał zwrotu...i tylko kase straciłam dwa razy

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości