![]() |
#4861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie niby pobudka o 4,ale zjadła z 2 cycow, a zawsze był 1, odłożyłam ją to się zaczęła śmiać z miną a'la mamo,nie myśl,że teraz będę spać ![]() Wydaje mi się, że jakieś 2 tyg temu,miała wtedy 3 miesiące i 1 tydzień |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4864 |
Rozeznanie
|
Hmm Franek dziś kończy 14 tyg. I wczoraj tak jakby trochę rączki przesunął do przodu ale jeszcze nie do końca. Nadal nie podnosi się tak mega wysoko. Myslicie ze to ok? Czy może za rzadko go kładę na brzuszek?
Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprytny Ignacjo ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Sliweczko, to Twój brat już jedną nogą w Pl jest skoro chałupa się buduje ![]() A bratowa tak bardzo nie umie się zaaklimatyzować? myślałam, że jak sue pracuje, dobrze zna język to łatwiej. Chociaż w sumie moj mąż też jest takim Przypadkiem . Jest tu już 10 lat i naprawdę sue męczy. Ale były wydatki więc siedział tu i zarabiał. Potem zbierał na wesele, potem stwierdziliśmy, że tutaj łatwiej nam zacząć wspólne życie. Zostawilam dobra pracę i dołączylam. Ale po 4 latach stwierdzam, że tez chce wrócić. Wiem że ciężko ale brakuje bliskich ludzi... zwłaszcza jak ma się dziecko. Teraz wróciliśmy z wakacji i Maks wciąż pyta czy niedługo znów polecimy do babci i dziadka. ![]() Wiem, że nie będzie łatwo zwłaszcza, że mąż ma tu dobra pracę ale mimo wszystko chcemy spróbować. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65534721]Fakt, tanio, bezkonkurencyjnie. Moje ostatnie zamówienie-740zl ![]() ![]() ![]() ![]() Ale z siostrą i mamą na spole Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja ostatnio wydałam tam prawie 300 , sama ![]() A zamówienie książkowe w arosie dla starszaka ponad 500 zlociszy. Mąż ma stan przedzawalowy jak jestem w tych dwóch sklepach ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Ale pewnie jak chwilę popatrzy na coś spokojnego to.nic się nie stanie. Moj mąż, jak wcześniej siedział wieczorem z małym i oglądal mecz to tak "przypadkiem" tak trzymal Kubę, że On też oglądal. Na szczęście to piłka nożna wiec raczej spokojny obraz (zwłaszcza jak Polacy grają, hihi) ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Dziecko przed tv jadło, siedziało na nocniku (zaczęła wysadzać w tym wieku)itd. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Rozeznanie
|
Haneczka bo podczas treningu w miesniach wytwarza sie kwas mlekowy i on zmienia smak mleka z piersi. Nie jest szkodkiwy ale zalecaja odczekac po cwiczeniach godzine i dopiero karmic cyckiem.
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Miszka nie pochwalam sadzanie przed tv, ale wysadzanie na nocnik jesli ktos ma zapal i energie to czemu nie. Niania mojej bratanicy uczyla ja jakos kolo roczku robic siku na nocnik i w wieku rok i cztery miesiace latala bez pampersa. Czasami wypadki sie jeszcze zdarzaly ale ogarniala to.
#4867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest taka teoria która mówi że dzieci"wysadza" się od urodzenia. Nhn - naturalna higiena niemowląt. Podziwiam tych którzy tak robią. Rodzice muszą Perfekt nauczyć się swojego dziecka żeby obserwować kiedy chce siusiu. No i jeśli np tylko mama umie obserwować to nie ma opcji zostawienia dziecka z tatą nawet na trochę. Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj o 5 rano Kuba urządził sobie taką pogawędkę, że szok! Przebralam mu pieluche i to był błąd bo sue rozbudzil.Nigdy więcej o tej porze.
Po pół godzinie monologu zawołałam męża, on słuchal wykładu syna a ja poszłam spać do drugiego pokoju. I pospakam do 8.10. Swoją drogą te monologi do karnisza tak mnie rozbawiaja że zamiast próbować zasnąć to ja się chichram ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Ale wiesz, obserwowanue i wysadzanie bez sprzeciwu dziecka a wysadzanue i puszczanue tv żeby tylko siedziało to różnica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marcelinka śpi w wózku a ja pozbierałam maliny i uprawiam relax ![]() Dziś my z mężem 3 rocznicę ślubu ![]() ![]()
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
A ja nie kumam takiego wczesnego wysadzania na nocnik
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Wcześniejsze uczenie i wysadzanue to taka loteria. Oczywiście uda się złapać do nocnika bo są dłuższe przerwy w sikaniu i np.wiadomo, że po spaniu dziecko zrobi siku ale to nie jest świadome kontrolowanie i sikanie. My odpieluchowalusmy starszaka kiedy miał skończone 2,5 roku. Może późno ale był na tyle świadomy i przygotowany że obyło się bez sterty mokrych spodni i majtek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Zakorzenienie
|
Krew Mai ok
![]() Jedynym słowem Maja jest po prostu drobna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mogę wiedzieć jakie badania robilyscie? Na pewno morfologię, co jeszcze? Jeśli pisalas i przegapilam to przepraszam ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Konto usunięte
|
Honcia wszystkiego dobrego!
Ania ![]() Moja starsza w październiku kończy dwa latka i biega w majtkach. Wola siky, choć wpadki się jeszcze zdarzają. Od dwóch tygodni zaczela wołać że chce chodzić w "mateckach" i nie da sobie założyć pampersa. I super! To ona zdecydowała o kolejnym kroku, jak zresztą zwykle ![]() ![]() Trzeba słuchać dziecka Dopiero w wieku 18-24 mc dziecko zaczyna kontrolować zwieracze i swiadomie załatwiać swoje potrzeby. Wcześniejsze wysadzanie to loteria moim zdaniem. Choć dzieci rozwijają się różnie i każdy robi jak uważa. My dzisiaj byliśmy w bawialni na kulkach. Starsza szalała, Hania obserwowała z zaciekawieniem. Nie mogę się doczekać jak podrośnie i też będzie szaleć. Z drugiej strony już nigdy nie będzie taka malutka ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Honcia najlepszego
![]() Ooo tak. Szybko rosną nasze dzieciaczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
Dzanet ja mam problem z wyjsciem na dluzej, bo Gabi to 1,5 godz aktywnosci i drzemka ok 20min na łóżku ze smoczkiem. A poza domem to musialabym miec chuste i stać-niewygodnie. I np wczoraj bylyśmy w dwoch sklepach i już było źle, bo zaspana. (Bez chusty, bo autem w kazde miejsce musze dojezdzac:/ a wkladac i wykladac nie ma sensu )Ona musi sie zdrzemnąć maksymalnie po 2h i koniec.
A czasem po drzemce nie głodna i nie chce wyjść aby zaraz musieć karmić i tak ciężko sie wstrzelić. Czasem uda sie dokarmić przed wyjściem. Co do nocnika to nie zagłębiałam tematu, ale jest tyle rzeczy o których nie wiem..kiedy się wprowadza gluten, kiedy mieso, kiedy to kiedy tamto.. jak na to czas mieć aby szukać tych wiadomości. Mąż zdrowieje, mnie cos próbowało łapac (pewnie od fridy), ale wcinam czosnek, miod, imbir, sok z malin i witC. I nie jest źle. Gabi się jeszcze na noc i rano z katarkiem męczy przez dzień jest duzo lepiej.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-21 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
Zabciajs ja również dużo rzeczy nie wiem
![]() Bede liczyla na pomoc siostry i przyjaciółki i forum ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |||||
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie rozumiem tego, po co... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | ||||||||
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65533756]Madzia dla Ciebie też zdrówka.
Uwaga będę zmierzla! Mówiłam już że nie cierpię jesieni? Nie znoszę tego, gdy rano trzeba zapalac światło by cokolwiek zrobić! ![]() ![]() Byle do wiosny... ![]() Faktycznie taka pogoda jest straszna ale jak słońce świeci i kolorowe liście się mienią na drzewach to jest pięknie! Cytat:
![]() ![]() Mój niki też czeka na zamówienie ale trochę mniej zamówił :P Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brat boi się powrotu, bo pojechali zaraz po studiach, doświadczenia żadnego nie mają. Jak wrócą to na pracę w zawodzie nie mają szans. Teraz pracują w fabryce na linii produkcyjnej i spokojnie sobie żyją i dużo odkładają. U nas tak lekko nie będzie... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65553686]Honcia wszystkiego dobrego! Ania ![]() Moja starsza w październiku kończy dwa latka i biega w majtkach. Wola siky, choć wpadki się jeszcze zdarzają. Od dwóch tygodni zaczela wołać że chce chodzić w "mateckach" i nie da sobie założyć pampersa. I super! To ona zdecydowała o kolejnym kroku, jak zresztą zwykle ![]() ![]() Trzeba słuchać dziecka Dopiero w wieku 18-24 mc dziecko zaczyna kontrolować zwieracze i swiadomie załatwiać swoje potrzeby. Wcześniejsze wysadzanie to loteria moim zdaniem. Choć dzieci rozwijają się różnie i każdy robi jak uważa. My dzisiaj byliśmy w bawialni na kulkach. Starsza szalała, Hania obserwowała z zaciekawieniem. Nie mogę się doczekać jak podrośnie i też będzie szaleć. Z drugiej strony już nigdy nie będzie taka malutka ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Dziękuję ![]() Supet, że Zosia taka samodzielna ![]() Tak jak pisalam nie wiem co z tego naszego wysadzania wyjdzie ![]() ![]()
![]() |
#4882 |
Konto usunięte
|
Zabcia moja Hania ma w dzień 5-6 drzemek, tak po 40min do godziny, chyba ze spacer to i dwie godziny. Stety niestety często jej drzenki są dopasowywane do planu dnia siostry
![]() Przy jednym dziecku jest inaczej. Dzien zaplanowany pod jedno. Też tsk miałam jak Ty. Pilnowalam godzin karmien, drzemek. Przy dwojce maluchów to nie realne. Chyba byśmy się z domu nie ruszyli Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65555206]Zabcia moja Hania ma w dzień 5-6 drzemek, tak po 40min do godziny, chyba ze spacer to i dwie godziny. Stety niestety często jej drzenki są dopasowywane do planu dnia siostry
![]() Przy jednym dziecku jest inaczej. Dzien zaplanowany pod jedno. Też tsk miałam jak Ty. Pilnowalam godzin karmien, drzemek. Przy dwojce maluchów to nie realne. Chyba byśmy się z domu nie ruszyli Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Jejciu tyle drzenek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Konto usunięte
|
A ja nie lubie siedzieć w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
U mnie drzemki..ze mną obok
![]() ![]() Dzanet masz racje, musisz sobie jakos radzić i widze, ze super Ci to wychodzi ![]()
![]() |
#4886 | |
Konto usunięte
|
No ale Hania młodsza
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Hania po prostu nie ma wyjscia ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Już koleżanka,,szwagierka szok, że jak to rzy mm rozszerzanie diety dopiero po 6tyn miesiącu ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65555206]Zabcia moja Hania ma w dzień 5-6 drzemek, tak po 40min do godziny, chyba ze spacer to i dwie godziny. Stety niestety często jej drzenki są dopasowywane do planu dnia siostry ![]() Przy jednym dziecku jest inaczej. Dzien zaplanowany pod jedno. Też tsk miałam jak Ty. Pilnowalam godzin karmien, drzemek. Przy dwojce maluchów to nie realne. Chyba byśmy się z domu nie ruszyli Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Wow sporo drzemek ![]() ![]() U Nas Hania do życia budzi się między 5:30 a 6:30 i w mieszkaniu ma max 2drzemki 20-30min jeśli spacer tp dłużej pospi. Póki pogoda pozwala to x2 dziennie wychodzę. Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65555341]A ja nie lubie siedzieć w domu ![]() Ja też nie lubię siedzieć w mieszkaniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny dziękujęcza wszystkie życzenia rocznicowe ![]() Dla każdej po lampeczce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że już nie usłusze :/ chociaż kto wie.
Za niedługo inna przychodnia. Oby tam byly inne lekarki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Ogarnelam mieszkanie bo ma przyjsc właścicielka z chetnymi miedzy 17 a 18' Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ja nie zamierzam tych pieniędzy ruszać. One mają być dla dzieci. Ja mam swoje osobiste konto oszczędnościowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.