Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-21, 09:44   #1861
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że masz możliwość szybkiej konsultacji z lekarzem, bo danie ot tak wyniku do ręki, bez słowa wyjaśnienia nie podoba mi się. ciesze się z jednej strony, że u mnie odbiór wyników genetycznego i połówkowego jest tylko na wizycie, lekarz od razu wytłumaczy, bo net nie jest dobrym doradcą. przecież ten opór pewnie też może być niewielki albo spory? a pewnie u Ciebie jest niewielki. trzymam kciuki żebyś się szybko dostała do lekarza i żeby Cię uspokoił. a jak z moczem, bo ciągle zapominam zapytać?
Ja na tym badaniu mam już zalecenia, a konsultacji nie miałam, bo to u innego lekarza badanie niż u prowadzącego. U prowadzącego będę w przyszły czwartek, więc poczekam. Dobrze się czuję, nie mam żadnych dolegliwości (poza zaparciem), więc nie chcę też się nakręcać.

A mocz na razie w normie, w przyszłym tygodniu powtarzam badanie to zobaczymy, czy się coś tam znowu zalęgło Kupiłam wczoraj sok z żurawiny i dzisiaj piłam do śniadania, normalnie buzię mi od tego kwasu wykręcało, ale byłam dzielna
Stary 2016-09-21, 09:45   #1862
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
nie mamy żadnego Brajana na forum prawda?

O mamoooo Jak światowo!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Codziennie sobie mówię,że po śniadaniu posprzątam mieszkanie. Ale biorę na chwilę laptop i na tym się kończy nadrabiam, nadrabiam i końca nie ma.
Wizaż to "zuo"

Dobra...idę sprzątać
Oj zdecydowanie wizaż to 'zuo'
Też biore się za porządki.. Czekają na mnie 2 duże szafy i wymiana garderoby z letniej na jesienną

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dajcie mi kopa w d... bo mąż ze mną rozwód weźmie
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:49   #1863
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Za tydzień w sobotę robię imprezkę, moja 30-stka. I mam prośbę do Was. Macie pomysł na jakieś fajne menu? Co by szło dobrego podać może jakieś sałatki czy coś. Albo coś na ciepło

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

ja jeszcze zanim byłam na diecie bezglutenowej, na imprezy robiłam tortille na zimno. w środku był najczęściej łosoś wędzony na zimno (teraz nam nie można)może być kurczak, czy jakaś wędlinka pokrojona, oczywiście warzywka, przyprawy sos. po schłodzeniu kroiłam taką tortille na kawałki i nadziewałam na patyczki. zawsze bardzo szybko schodziły takie przekąski

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja na tym badaniu mam już zalecenia, a konsultacji nie miałam, bo to u innego lekarza badanie niż u prowadzącego. U prowadzącego będę w przyszły czwartek, więc poczekam. Dobrze się czuję, nie mam żadnych dolegliwości (poza zaparciem), więc nie chcę też się nakręcać.

A mocz na razie w normie, w przyszłym tygodniu powtarzam badanie to zobaczymy, czy się coś tam znowu zalęgło Kupiłam wczoraj sok z żurawiny i dzisiaj piłam do śniadania, normalnie buzię mi od tego kwasu wykręcało, ale byłam dzielna
najważniejsze, że z tego co zrozumiałam nie masz w całej tętnicy tego oporu, tylko w jakiejś części, a to chyba plus tak na mój rozum. to już jutro masz wizytę, więc super. oby lekarz znalazł rozwiązanie, albo Cię uspokoił
ja muszę mój mocz zakwasić czymś porządnym. może też sok z żurawiny kupię. bo ta w tabletkach mało działa.
Stary 2016-09-21, 09:58   #1864
__malaMi__
Zadomowienie

Dziewczyny!

któraś ma rajtki ciążowe? coś p0lecacie? Dzisiaj ledwo wciągnęłam na zad zwykłe i chyba nie ma sensu kupowac większych tylko brać te ciązowe. Swoja drogą przytyć nie przytyłam a rajstki ciasne mam nadzieję, ze jednak tyłek mi nie rosnie

i czy któraś ma problem z naczynkami? ja miałam i przed ciążą nieładne na udach, ale jest coraz gorzej. maść z kasztanowca czy co na to? bo witamine c to nie wiem mozna brac? w jakich dawkach?

Cytat:
bo jeszcze jesteśmy w normie, ale wiesz... ja zaczynałam ciążę z hemoglobiną ponad 14.. a potem non stop spadek. cieszę się, że się zatrzymał jej poziom, bo strasznie bym nie chciała wylądować za miesiąc czy 2 na żelazie w tabletkach. jeszcze tylko by mi kłopotów z wypróżnieniem brakowało...
ja kupiłam litr tego soku przez internet, trzyma się go w lodówce. ile zapłaciłam z dostawą tego Ci dokładnie nie powiem, bo na mailu nie chce mi się szukać, ale kojarzy mi się że chyba około 35 zł
dobra, trzeba kupić, bo też żelazo mi się nie marzy...

a myslisz, że taki mógłby być? wolałabym stacjonarnie, ale nie chcę kupić badziewia
https://www.doz. pl/apteka/p63346-Pokrzywa_sok_500_ml

po pl trzeba usunąc spację

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-09-21 o 10:08
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 10:12   #1865
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!

któraś ma rajtki ciążowe? coś p0lecacie? Dzisiaj ledwo wciągnęłam na zad zwykłe i chyba nie ma sensu kupowac większych tylko brać te ciązowe. Swoja drogą przytyć nie przytyłam a rajstki ciasne mam nadzieję, ze jednak tyłek mi nie rosnie
ja nie kupowałam, ale widziałam, że w rossmanie są rajstopy dla babek w ciąży

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Dziewczyny!

a myslisz, że taki mógłby być? wolałabym stacjonarnie, ale nie chcę kupić badziewia
https://www.doz. pl/apteka/p63346-Pokrzywa_sok_500_ml

po pl trzeba usunąc spację
wyglada ok
Stary 2016-09-21, 10:14   #1866
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
nie mamy żadnego Brajana na forum prawda?

Cytat:
Skad jestes ze te zdjecie tak szybko do Ciebie dotarlo? Imie jak imie mysle ze bardziej o polaczenie z nazwiskiem chodzi. Swoja droga co za ludzie wrzucaja takie foty na neta szkoda malucha
Cytat:
bo jeszcze jesteśmy w normie, ale wiesz... ja zaczynałam ciążę z hemoglobiną ponad 14.. a potem non stop spadek. cieszę się, że się zatrzymał jej poziom, bo strasznie bym nie chciała wylądować za miesiąc czy 2 na żelazie w tabletkach. jeszcze tylko by mi kłopotów z wypróżnieniem brakowało...
ja kupiłam litr tego soku przez internet, trzyma się go w lodówce. ile zapłaciłam z dostawą tego Ci dokładnie nie powiem, bo na mailu nie chce mi się szukać, ale kojarzy mi się że chyba około 35 zł
A napiszesz gdzie kupilas?

Cytat:

Ja rozcienczalam troche z woda i slodzilam miodem inaczej nie dalam rady tego wypic.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 10:18   #1867
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość

A napiszesz gdzie kupilas?
chyba w sklepie aleeko.pl
Stary 2016-09-21, 10:32   #1868
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
najważniejsze, że z tego co zrozumiałam nie masz w całej tętnicy tego oporu, tylko w jakiejś części, a to chyba plus tak na mój rozum. to już jutro masz wizytę, więc super. oby lekarz znalazł rozwiązanie, albo Cię uspokoił
ja muszę mój mocz zakwasić czymś porządnym. może też sok z żurawiny kupię. bo ta w tabletkach mało działa.
Jutro nie, tylko w czwartek za tydzień

Na wykresiku na badaniu mam zaznaczone jaki jest ten opór w stosunku do normy. Granica to jest 2.2, ja mam 1.8, a norma to 1.3. I wszystkie tętnice maciczne są z falą tętna bez wcięcia wczesno rozkurczowego.

Teraz jak tak na to patrzę, to faktycznie to nie jest jakiś dramat
Stary 2016-09-21, 10:35   #1869
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

Na wykresiku na badaniu mam zaznaczone jaki jest ten opór w stosunku do normy. Granica to jest 2.2, ja mam 1.8, a norma to 1.3. I wszystkie tętnice maciczne są z falą tętna bez wcięcia wczesno rozkurczowego.

jesli dobrze rozumiem, to źle jest jak ktoś ma ponad 2.2?
czyli Ty jesteś w górnej granicy, ale jednak w normie.
ale rozumiem Twój stres, ja już się martwię czego się dowiem w sobotę na połówkowym. mam mega dociekliwy charakter, a to nie zawsze jest dobra cecha
Stary 2016-09-21, 10:42   #1870
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
ewemis dzięki za listę na pewno się przyda, ale pewnie jak bedę robić zakupy jeszcze milion pytan bedę miała

a ten plyn ginekologiczny to też do podmywania jak tantum rosa?
Ten płyn jest normalnie do mycia http://lactacyd.pl/produkty-lactacyd...arma-ochronny/

Tantum Rosa łagodzi podraznienia, ale nie jest stricte do mycia.

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Ale masz szczęście!!! 😃 Ja doznała wczoraj szczytu bezczelności! W kolejce na poczcie babka wepchnęła się przede mnie! Rozumiem, że starsza schorowana, ale wypada spytać?! A ona do mnie: Pani stoi w kolejce? I hop! Nie, przyglądam się jak znaczki naklejają 😠

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
You made my day

Cytat:

KOchana nie martw sie bardzo, ale ja wiem, ze sama bym się martwiła dopóki ktos by mi tego nie wyjasnił
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 10:53   #1871
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
jesli dobrze rozumiem, to źle jest jak ktoś ma ponad 2.2?
czyli Ty jesteś w górnej granicy, ale jednak w normie.
ale rozumiem Twój stres, ja już się martwię czego się dowiem w sobotę na połówkowym. mam mega dociekliwy charakter, a to nie zawsze jest dobra cecha
Kurczę, ja tak to rozumiem, że jakby było 2.2., to trzeba wdrożyć jakieś leczenie, a jak poniżej to obserwować. Dla spokoju chyba sobie zrobię dopplera, ale to i tak można dopiero po 26 tygodniu, bo wcześniej nie ma sensu.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
KOchana nie martw sie bardzo, ale ja wiem, ze sama bym się martwiła dopóki ktos by mi tego nie wyjasnił
Postaram się, jak się będę jednak denerwować, to pójdę do gina prywatnie.
Stary 2016-09-21, 10:57   #1872
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
ja nie kupowałam, ale widziałam, że w rossmanie są rajstopy dla babek w ciąży

wyglada ok
dzięki

Cytat:
Skad jestes ze te zdjecie tak szybko do Ciebie dotarlo? Imie jak imie mysle ze bardziej o polaczenie z nazwiskiem chodzi. Swoja droga co za ludzie wrzucaja takie foty na neta szkoda malucha
dlaczego szybko dotarło? zdjęcia sprzed miesiąca jest mam je z fb, ktoś wrzucił, a pochodzi z gazety takze rodzice dali je do gazety.

Cytat:
Ten płyn jest normalnie do mycia http://lactacyd.pl/produkty-lactacyd...arma-ochronny/

dzięki, to do mycia chyba zostane przy tym co mam i sprawdzone
Stary 2016-09-21, 11:02   #1873
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ale masz szczęście!!! 😃 Ja doznała wczoraj szczytu bezczelności! W kolejce na poczcie babka wepchnęła się przede mnie! Rozumiem, że starsza schorowana, ale wypada spytać?! A ona do mnie: Pani stoi w kolejce? I hop! Nie, przyglądam się jak znaczki naklejają 😠

Co za bezczelność, czepiają się młodych ludzi a sami za grosz wychowania
Cytat:

Też mam ten płyn do mycia, można też szare mydło, bo ładne wysusza, tak nam na szkole rodzenia mówili
Połóg nie jest przyjemnym stanem, ja po cc i chyba przez tydzień ciągle coś że mnie leciało, warto być przygotowanym.
Stary 2016-09-21, 11:05   #1874
sQuaara
Zakorzenienie

cos mi wywalilo cytowanie :/
MartoMagdo () nie stresuj sie, niech lekarz podejmuje odpowiednie kroki, jest tak długo dobrze to i dalej bedzie )

co do jedzonka na 30
- polskie sushi - tortille smaruje sie serkiem (smak wg uznania) na to dodatki (u mnie wersje są dwie: serek smietankowy, szynka, ogorek, salata, rzodkiewka albo serek chrzanowy, łosos, ogórek, koperek) to sie roluje takie rollsy w folie i do lodowki az do imprezki, przed imprezka wyjać z folii i pokroic jak sushi
- salatka z burakiem: gotowany burak w plastry (mozna kupic gotowany), na to feta i prazony sezam, na sam koniec przed podaniem sos ocet balsamiczny+sos sojowy+miod+sol/pieprz
- salatka gyros (ja robie warstwy. pierwsza to kurczak z przyprawa do gyrosa, pozniej ketchup, majonez, salata pekinska, ogorki konserwowe, jajko gotowane, kukurydza, majonez, posypac salata zeby bylo ladnie )
- jak bardzo mi sie chce to robie salatke tradycyjna (tzw zieminaczana), ktora w 90% zostawiam sobie, a dla gosci kupuje mini taratelki (tartaletki?) i nakladam po lyzeczce salatki.
generalnie jak jedzenie sie konczy to salatka ratuje zycie
- parowki dzieci (jakby zle to nie brzmiało) - kwadrat ciasta francuskiego (5x5cm) w poprzek parówka (tak zeby byla od 1 rogu do 2/3 długosci tej przekątnej) i zawijamy jak becik..
- koreczki z pomidorkow koktajlowych i mini mozzareli i listka bazylii
- zwykla salatka grecka (szybko duzo sie robi, zawsze idzie)
- pieczywo, sery, mieso (takie na raz, czyli kabanosy, pokrojona kielbaska itp )

ja mam zazwyczaj taka liste, na imprezki pt posiadówka przy drinkach, przekąski
jak dluzej to robie nozki w piekarniku - duzo wychodzi, mało pracy a na ciepło
czesto podaje tez popcorn
Stary 2016-09-21, 11:06   #1875
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
chyba w sklepie aleeko.pl
Dzieki pozniej sprawdze i chyba tez zamowie
Cytat:
dzięki

dlaczego szybko dotarło? zdjęcia sprzed miesiąca jest mam je z fb, ktoś wrzucił, a pochodzi z gazety takze rodzice dali je do gazety.

dzięki, to do mycia chyba zostane przy tym co mam i sprawdzone
Bo ja je wczoraj na stargardzkim fb widzialam ktoras mamuska udostepnila. U nas w szpitalu chodzi taki Pan i pyta rodzicow czy chca zdjecie widocznie w calej tej euforii zgodzili sie pokazac malego swiatu nie myslac o konsekwencjach. A ktos wylukal w gazecie i wrzucil hejt na fejsa.

Stary 2016-09-21, 11:08   #1876
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Ja tylko zauważyłam, moja mama pracuje w przedszkolu i sama ma w swojej grupie trzy Hanie a w sasiednich grupach też jest kilka.
U mojej Darii w grupie nie ma żadnej Hani
na podwórku też
Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Też mnie czeka 30tka ale męża niedługo, ale taka tylko z najbliższą rodziną, mam już wstępny plan:
- tort, sernik oreo + jakieś drobiazgi (trufelki, może kwiatki z jabłek i ciasta francuskiego)
- na przekąski kulki serowe, tartaletki z serem pleśniowym i żurawiną, deska serów
- konkretów i mnie nikt nie chce bo zwyle się najedzą na starcie więc jakaś zwykłą lekka sałatka + sałatka z tortellini (muszę poszukać dobrego przepisu) i może eksperymentalnie jakieś pieczone mini kotleciki albo mięsne albo vege (np falafele)
Dziękuję a jak robisz te kulki serowe?
A tort zamówię. Sama nie dam rady zrobić żadnego ciasta bo nie działa mi piekarnik
Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Hmm, na zimno to salatki (np. pieczarkowa z groszkiem albo z szynka i ananasem), ja zwykle robie tortille z warzywami i tunczykiem, koreczki, ogoreczki kiszone i z chilli.
Na cieplo ostatnio robilam babeczki wytrawne (u mnie wiejskie z kielbasa, serem i warzywami, ale mozesz zrobic tez ze szpinakiem i feta). Albo takie danie "obiadowe", czyli ziemniaki z piekarnika z kurczakiem i salatka.

Dziękuję
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziś na 18 mam wizytę, już się doczekać nie mogę

Cytat:
ja jeszcze zanim byłam na diecie bezglutenowej, na imprezy robiłam tortille na zimno. w środku był najczęściej łosoś wędzony na zimno (teraz nam nie można)może być kurczak, czy jakaś wędlinka pokrojona, oczywiście warzywka, przyprawy sos. po schłodzeniu kroiłam taką tortille na kawałki i nadziewałam na patyczki. zawsze bardzo szybko schodziły takie przekąski
Dziekuję ale fajne napewno zrobię
Stary 2016-09-21, 11:09   #1877
Fantazja_
Zakorzenienie

Jaaa z rana 2 strony ohrly? dzień dobry dziś mam wizytę u gina na 16:45. Zobaczymy ile waży dzieciątko, a ile mamusia która nie ma wagi w domu

Cytat:
Dziekuje wszytko sie zgadza. Super mila jest u Was atmosfera

Ja tam jem wszystko juz slodycze szczególnie
ja też. Już sobie sama w myślach po łapach daję

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Milenka
ooo taaaak. Moje dziecię jakby było dziewczynką tak miało mieć na imię. Mąż obiecał, że zrobi mi drugą córeczkę

Cytat:
6 to jeszcze nic ja coraz czesciej o 4 sie budze... tez tak macie ze jak sie kladziecie to cos gdzies was boli i trzeba kombinowac z pozycja?
ojjj tak, zwłaszcza, że coś uwiera mnie w lewym boku pod żebrami

Cytat:
Dzień dobry wczoraj stwierdziłam że chociażby się walilo to muszę Was na bieżąco nadrabiać bo potem nie ma szans 😃 dziś o 17 wizyta, kciuki kochane 😃

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Witamy serdecznie

trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Laski ale mam hm.. Po ang to jest "i'm on fire" niech będzie że pasma sukcesów

Wczoraj w autobusie mi ustapili, dziś w sklepie pani mnie zaprosiła bez kolejki. U lekarza medycyny pracy rejestracja mnie wolała jako pierwsza (stałam 10. Daleko...) a teraz u okulisty pacjenci mimo że kolejka na 10-15 osób też proponują że może ja sobie pierwsza bym weszła )
Normalnie siądę na laurach i sie nie pozbieram na koniec dnia jak tak dalej pójdzie
uuuuu

Cytat:
Za tydzień w sobotę robię imprezkę, moja 30-stka. I mam prośbę do Was. Macie pomysł na jakieś fajne menu? Co by szło dobrego podać może jakieś sałatki czy coś. Albo coś na ciepło

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

ja zawsze mam z tym problem. Niezawodny u mnie jest zawsze szałot sałatka jarzynowa z majonezem może bogracz na ciepło

Cytat:

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Moje mieszkanie już też wygląda jak po wojnie... Jak wrócę z pracy to też się muszę zabrać za to... Tylko nie wiem kiedy... Zjem obiad to będzie 17... chwilka odpoczynku, zakupy, trening, obiad na kolejny dzień, ogarnięcie mieszkania... i chyba padnę...
A jeszcze w salonie mam górę ubrań na suszarce -.-
TERMINATORKA ja przez l4 tak się rozleniwiłam, a też wracałam z pracy jak nakręcona zabawka, ćwiczyć też mi się chciało, obiad, prasowanko.....ojjj to ja powinnam baty dostać nie lilotka
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 11:11   #1878
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki pozniej sprawdze i chyba tez zamowie

Bo ja je wczoraj na stargardzkim fb widzialam ktoras mamuska udostepnila. U nas w szpitalu chodzi taki Pan i pyta rodzicow czy chca zdjecie widocznie w calej tej euforii zgodzili sie pokazac malego swiatu nie myslac o konsekwencjach. A ktos wylukal w gazecie i wrzucil hejt na fejsa.

takie czasy, coś raz wrzucone nie ginie wiec czy ja to skasuję czy nie to nic nie zmieni, bo kraży po necie.
Mam nadzieję, ze może jacyś rodzice zastanawią się po zobaczeniu czegoś takiego, bo naprawdę w głowie mi się nie mieści jak mozna nie widzieć, że to połaczenie jest tragiczne
Stary 2016-09-21, 11:13   #1879
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:

pewnie! bedzie dobrze. Tak jak dziewczyny piszą, jakby się coś poważnego działo, skierowaliby Cię do szpitala
Stary 2016-09-21, 11:13   #1880
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
cos mi wywalilo cytowanie :/
MartoMagdo () nie stresuj sie, niech lekarz podejmuje odpowiednie kroki, jest tak długo dobrze to i dalej bedzie )

co do jedzonka na 30
- polskie sushi - tortille smaruje sie serkiem (smak wg uznania) na to dodatki (u mnie wersje są dwie: serek smietankowy, szynka, ogorek, salata, rzodkiewka albo serek chrzanowy, łosos, ogórek, koperek) to sie roluje takie rollsy w folie i do lodowki az do imprezki, przed imprezka wyjać z folii i pokroic jak sushi
- salatka z burakiem: gotowany burak w plastry (mozna kupic gotowany), na to feta i prazony sezam, na sam koniec przed podaniem sos ocet balsamiczny+sos sojowy+miod+sol/pieprz
- salatka gyros (ja robie warstwy. pierwsza to kurczak z przyprawa do gyrosa, pozniej ketchup, majonez, salata pekinska, ogorki konserwowe, jajko gotowane, kukurydza, majonez, posypac salata zeby bylo ladnie )
- jak bardzo mi sie chce to robie salatke tradycyjna (tzw zieminaczana), ktora w 90% zostawiam sobie, a dla gosci kupuje mini taratelki (tartaletki?) i nakladam po lyzeczce salatki.
generalnie jak jedzenie sie konczy to salatka ratuje zycie
- parowki dzieci (jakby zle to nie brzmiało) - kwadrat ciasta francuskiego (5x5cm) w poprzek parówka (tak zeby byla od 1 rogu do 2/3 długosci tej przekątnej) i zawijamy jak becik..
- koreczki z pomidorkow koktajlowych i mini mozzareli i listka bazylii
- zwykla salatka grecka (szybko duzo sie robi, zawsze idzie)
- pieczywo, sery, mieso (takie na raz, czyli kabanosy, pokrojona kielbaska itp )
Dziękuję zapisałam sobie
Stary 2016-09-21, 11:15   #1881
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
takie czasy, coś raz wrzucone nie ginie wiec czy ja to skasuję czy nie to nic nie zmieni, bo kraży po necie.
Mam nadzieję, ze może jacyś rodzice zastanawią się po zobaczeniu czegoś takiego, bo naprawdę w głowie mi się nie mieści jak mozna nie widzieć, że to połaczenie jest tragiczne

śmieszne połączenie, brak wyobraźni rodziców, ale swoja drogą biedny maluszek już hejtowany
Stary 2016-09-21, 11:16   #1882
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Jaaa z rana 2 strony ohrly? dzień dobry dziś mam wizytę u gina na 16:45. Zobaczymy ile waży dzieciątko, a ile mamusia która nie ma wagi w domu

ja zawsze mam z tym problem. Niezawodny u mnie jest zawsze szałot sałatka jarzynowa z majonezem może bogracz na ciepło
Kciuki za wizytę !
I dziękuję za odpowiedź
Stary 2016-09-21, 11:26   #1883
MartaMagda
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam ochotę Was wszystkie uściskać Nawet nie zdawałam sobie sprawy jak potrzebowałam takich uspokajających słów. Dzięki Wam czuję się lepiej!

Na razie postaram się zacząć praktykować dobre nawyki, które mają pozytywny wpływ na ciśnienie ogólnie, żeby miała poczucie, że nie siedzę z założonymi rękoma

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 11:45   #1884
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
co do jedzonka na 30
hahaha o tym właśnie pisałam

Dobra dziewczyny, koniec żartów, szefowa daje target na dziś: dobić do 2000 postów

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-09-21 o 11:46
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 11:53   #1885
ila26
Raczkowanie

Dziewczyny, przy okazji kupowania moich standardowych leków w aptece poniosło mnie i wzięłam jeszcze Calcium C z witaminą C (Pliva) rozpuszczalne w wodzie oraz Omecardin.

Mogę to sobie bezkarnie brać?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 11:54   #1886
Mojra87
Zadomowienie

Napisałam się, coś sobie kliknęłam i wszystko mi zniknęło

No dobra, raz jeszcze... Tylko muszę pousuwać ikonki z Waszychc wypowiedzi bo wizaz mi nie chce wiadomosci przepuscic...

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i sama nie wiem jak wam to wytłumaczyć skoro sama nic nie rozumiem Wychodzi na to że moja szyjka macicy pod wpływem skurczy rozwarstwia się przez co podnosi łożysko do góry, w momencie spokoju "zamyka się" przez co łożysko opada... więc w dniu dzisiejszym szyjka 40mm, łożysko nisko mimo że 12.09 była szyjka 26mm, łożysko wysoko lekarz gdyby sam nie robił obu usg w życiu by w to nie uwierzył na razie darujemy sobie jakąkolwiek ingerencje szwem czy passerem i będziemy obserwować, no i musze dalej leżeć bo najwidoczniej to jej służy Gapcio 320g i tak dawał czadu że lekarka go czuła, a podczas usg próbował zjeść własną stopę
Czyli gorzej nie jest! Z szyjką to nawet lepiej Leżenie jest męczące, ale jak trzeba... wyleżysz się za całe życie kiedy masz kolejną kontrolę?
Co do jedzenia stopy, to poczekaj, aż zobaczysz to na żywo - super widok

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Wrzucam jeszcze zdjecie mojego bardzo łatwego w przygotowaniu tortu oczywiście na boczki zabrakło mi troche kremu

Nie wiem czemu się poziomo wstawił
Ale tort ja właśnie myślałam o takim prostym biszkopcie czekoladowym z kremem śmietana + mascarpone i do tego malinki zobaczymy, czy starczy m silnej woli na zrobienie go

Cytat:
Witam czy moglabym niesmialo do Was dolaczyc? Co prawda jestem mamusia marcowa ale tak milo dyskutujecie o wszystkim ze chcialabym sie dolaczyc do Was o ile sie zgodzicie
Moge zapytac co to za sok? Kupny czy robiony? Duzo o nim czytalam podobno dziala super.
Witam

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Mąż zapomniał o rocznicy w ciężkim szoku był z torta Wyszedł nawet smaczny, dobrze, że dałam tąkonfiturę malinowąto ten kwaśny smak przełamał słodycz i nie było mdlące.
Uwielbiam łamanie słodyczy kwaskowością

Cytat:
Dziewczyny, odebrałam wynik połówkowego, z małą wszystko OK, ale mam podwyższony opór w lewej tętnicy macicznej

Czy któraś z Was się z tym spotkała? Wczoraj jak to czytałam to aż mi się słabo zrobiło... TŻet mnie pociesza, że gdyby to było coś złego, to by do mnie dzwonili, a nie wysłali wynik na maila. Sama nie szukam za dużo w necie, żeby się nie stresować, ale może z Waszych doświadczeń, albo doświadczeń znajomych mam możecie mi coś poradzić.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

U mnie to samo, zasypiam na boku, a budzę się rozciągnięta na całe łózko i w dodatku na plecach...
Kochana dziewczyny tu już wszystko napisały, ale dodam jeszcze od siebie - gdyby to było poważne, to ściągali by Cię na wizytę albo wysłali do szpitala! Widocznie na chwilę obecną wystarczy obserwować sytuację zawsze możesz to prywatnie z jakimś lekarzem skonsultować, jesli miałoby Cię to uspokoić

Cytat:
właśnie mnie to zastanawia i nigdy nie pamiętam żeby zapytac... mówią, ze wietrzyć krocze, ale jak skoro wylatują z nas wtedy jakieś resztki??? na jakiś podkładach się leży i je zmienia czy jak?
Nie miałam przyjemności sprawdzenia wybrałam opcję podkład w gaciach siatkowych i chyba wszystkie dziewczyny wybierały takią opcję ale tak - dokładnie to mają na myśli, zdjąć gacie i leżeć na jakimś podkładzie, żeby czerwone badziewie mogło z nas swobodnie wypływać

Cytat:
Ja prawdopodobnie 30-stkę spędzę na porodówce

A z pomysłów, to moje ulubione i sprawdzone:
- bagietka + masło czosnkowe (hit imprez ) do tego sałatka rukola + pomidorki koktajlowe + płatki parmezanu + grilowany lub wędzona pierś kurczaka i na to sos balsamiczny
- roladki z łososia (biszkopt szpinakowy + serek biały + łosoś)
- wspomniana już sałatka gyros
- paszteciki (mięsne / pieczarkowe / warzywne) - na gotowym cieście francuskim szybko się robi do tego barszczyk czerwony do popicia
- sałatka z makaronu (mini kokardki) z pesto z rukoli, orzechami nerkowca i szynką parmeńską
- talerz serów + orzechy włoskie + winogron
- kawałki kurczaka cieście naleśnikowym z sosami (np czosnkowym, salsą)

Mogę wymieniać tak do jutra

Cytat:
Dziewczyny!

Ja mam z poprzedniej ciąży - kupiłam jakieś 20den na allegro... Teraz też już je nosiłam jakiś miesiąc temu, bo zwykłe mnie cisną w pasie... a te badziewia cisną mnie z kolei w żołądek niby są dobrej jakości, ale mają za mocną taśmę w pasie... i są taaaak wysokie, że tż się śmiał, czy to rajtki z golfem kupiłam ostatnio w H&M takie cieplejsze na jesień, ale jeszcze ich nie testowałam... zimno na dworze, to pewnie niebawem je wyciągnę

Wy tu o niechęci do sprzątania... A ja właśnie odwrotnie - codziennie ogarniam mały kawałek mieszkania ale mam się oszczędzać i dużo leżeć, więc więcej naraz nie zrobię

Co do płynu intymnego, to ja od dawna używam Białego Jelenia - mnie pasuje laktacyd mnie też uczulił a tantum rosa w połogu się przydaje do podmywania - przyspiesza gojenie ran

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
Stary 2016-09-21, 11:58   #1887
sQuaara
Zakorzenienie

Mojra, czym jest biszkopt szpinakowy ?? ( roladki z łososia (biszkopt szpinakowy + serek biały + łosoś)))

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

co do sprzatania to moze jakbym siedziala w domu caly dzien to by mi sie chcialo...
a tak to no jak doturlam sie z pracy o 18 to zanim zjem zanim co to jest 19-20... no klekajcie narody jakby mi sie chcialo za sciere chwycic...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 12:04   #1888
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Mojra, czym jest biszkopt szpinakowy ?? ( roladki z łososia (biszkopt szpinakowy + serek biały + łosoś)))

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

co do sprzatania to moze jakbym siedziala w domu caly dzien to by mi sie chcialo...
a tak to no jak doturlam sie z pracy o 18 to zanim zjem zanim co to jest 19-20... no klekajcie narody jakby mi sie chcialo za sciere chwycic...
Biszkopt szpinakowy to taki z dodatkiem szpinaku nie umiem tego inaczej opisać, wrzucam przykładowy link do przepisu

http://madameedith.com/przepis/rolad...wa-z-lososiem/

Ja jak jeszcze pracowałam, to też mi się nie chciało... Ale skoro kazali mi iść na L4 i odpoczywać, to odpoczywam... i trochę sprzątam
Stary 2016-09-21, 12:06   #1889
sQuaara
Zakorzenienie

a to nie cos kupnego... ok dzieki
Stary 2016-09-21, 12:06   #1890
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:

Nie no mamusie pracujace maja fory i nie musza juz w domu nic robic tylko odpoczywac ja jestem na l4 wiec pewnie stad tyle energii mam

Dziewczyny kochane jak czesto macie badania krwi? Bo mi gin zlecil na poczatku caly pakiet a to juz 15 tydz i cisza. Boje sie ze moze mi cos sie pogorszyc np hemoglobina.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości