|
|
#1921 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jestem bezpieczna, bo wnuczka w brzuchu hahahaha 😂😂😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. nie paraduje z wozkiem, bo jeszcze nie mamy, ale jak slysze jej "plany" to
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja chce przyjechać na tydzień przed porodem pomoc mi, ale ona jest trochę jak koleżanka, posprząta trochę, poprasuje ale teściowa z daleka!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa to bardzo fajna kobieta. Z obiadami nie mam problemów, bo jak nas zaprasza to robi same pyszne rzeczy, a że jest wegetarianką to tym bardziej mi to teraz odpowiada. Jej zapiekanka warzywna to mistrzostwo świata. Gorzej jeśli chodzi o wnuczkę, bo ona już różne rzeczy planuje a ja się o tym dowiaduję na końcu, co gorsza stwierdziła, że nie będzie mówiła do małej Nina tylko wymyśliła takie przezwisko, ze wszyscy dalej jesteśmy w głębokim szoku. Pewnie jej to jeszcze się kilka razy zmieni no ale sam fakt że ma takie szalone pomysły z jednej strony mnie bawi a z drugiej przeraża
|
#1926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Noooo nieeee! Nacytowałam się tyle i tego nie ma
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() MartaMagda, mam nadzieję, że nie jest to nic strasznego, bo tak jak dziewczyny mówią, na pewno by Ci tego nie wysłali na maila. Trzymam kciuki ![]() Co do jedzenia, to ja ostatnio robiłam nóżki z kurczaka na ostro z chilli, miodem i sosem barbeque (jakoś tak się pisze )I uwielbiam robić tiramisu, szybkie i każdemu smakuje ![]() I jeszcze sałatka z rukolą/roszponką, serem feta, pomidorkami itp. Cytat:
Cytat:
Mi tak robi moja mama A dzisiaj idę na obiad do teściowej i zastanawiam się co we 2 będziemy robiły ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio zwiozła wszystko do nas i jestem w szoku bo mam prawie wszystko do roku z ubrań kupione! Kilka rzeczy nawet na 3 lata 😃 prawda jest taka, że fortunę już na to wydała, od teściowej nie mamy nic, poza kocykiem po moim mężu, który okazał się chłopcem a nie dziewczynką... Nie wymagam od nikogo pomocy, ale mówienie komuś co ma robić mimo, że już nam niesamowicie moja mama pomogła a teściowa wcale uważam za niestosowne 😠Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
Moja tez jest kochana. Jak usłyszała ze jestem chora przywiozła mi rosół i obiad na dwa dni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1930 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Moja tak tłusto gotuje, że na diecie u niej byłabym z 10kg cięższa. A sama się dziwi, że nie może schudnąć ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z przekąsek na imprezy zazwyczaj robię quesadille kupuje tortille, robię farsz - zazwyczaj podsmażony kurczak + brokuły + papryczka chili lub zwykła papryka pokrojona w drobna kostkę + cebulka. Wszystko podsmażone razem i drobno pokrojone. Tortillę kładę na czysta patelnie i podgrzewam chwile z jednej strony, przewracam. Na połowie tortilli kładę ser tarkowany, farsz, sos np. Kupny chili i znów ser. Zamykam tortillę i przyciskam. Smażę chwile na jednej stronie i przewracam na druga cały czas dociskając. Kroje potem na 4 części. Podaje np osobno z sosem czosnkowym. Znika błyskawicznie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony ja też nie chcę żeby ta pomoc wyglądała ta, że prawie wszystko kupują nam rodzice, bo czułabym się potem zobowiązana. Zresztą może i nie mamy zbyt dużo pieniędzy a na pewno ich nam ostatnio brakuje, ale ostatecznie to my będziemy rodzicami i my bierzemy odpowiedzialność za nasze decyzje. Ja też wiem, że sobie sami poradzimy, ale jak rodzice chcą nam w jakimś stopniu pomóc to uważam, że jest to miłe.
|
|
#1933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haha 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
A teraz dzwoni co 2 dni spytać czy mi niczego nie brakuje i czy w czymś pomóc i że mam odpoczywać 😊 Za to moja mama, masakra 😐 zajmuje się wnuczka z taką łaską, ze szkoda gadać. A mi nawet kanapki nie zrobiła jak po cc wróciłam do domu. Co innego tesciowa, przyszła z wałówką na 2 tygodnie ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tesciowa jest bardzo wyluzowana, nie miesza sie w nic, ale nie umie gotowac w ogole
Co do badan, ja mialam tylko taki duzy pakiet na poczatku a teraz co dwa miesiace mam toxo, cytomegalia i tyle. Moze pozniej powtorzy, nie wiem. Ale ja za granicą, to tez inaczej. |
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"nie kropek juz byl ostatnio, musicie sobie wymyslac rozne okreslenia jak rosnie" "a tam po imieniu, jeszcze bedzie czas..." ![]() tak samo jak niby w zartach twierdzi ze ona zadna tesciowa nie jest tylko mama żony w zartach bo moj maz z nimi jest po imieniu i "na ty"natomiast babcia tez nie bedzie tylko zona dziadka gwiazda jakich mało ;D i tez chce przyjechac jak ja bede rodzic, juz sie cieszy ze luty ze moze bedzie miala ferie i ze ma w nosie ze ja nie chce odwiedzin w szpitalu. i zebym nie mowila takich rzeczy bo ludziom od tego jest przykro i ona bedzie chciala to przyjedzie (a jak jak bede chciala to jej napisze ze rodze... i ot cala rozmowa )
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
My od rodziców i teściów nie dostaliśmy w sumie nic, tylko ubranka 😊 Teściowa nie ma za dużo pieniędzy, chociaż wiem,ze gdyby mogła to by nieba nam uchylila. Moja mama ma pieniądze, ale jej chyba by do głowy taki pomysł nie przyszedł, ze można kupić wózek itp. 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ciągle słyszę że wszystkim będzie przykro, więc stwierdziłam że mam to gdzieś bo to ja mam się czuć komfortowo, a nie wszyscy inni.
|
|
#1940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę Wam tych teściowych
całe szczęście że moja mama jest w porządku, a po porodzie przyjedzie do mnie moja babcia, która mi we wszystkim pomoże, a że to jest kochana kobieta więc się nie sprzeciwiam. Przynajmniej teściowa nie będzie się panoszyc. Co do prezentów, to oczywiscie tylko moja mama szaleje po sklepach dziecięcych, ale od teściowej nie wymagam nic bo i tak my ją utrzymujemy więc jaki bylylby tego sens. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
bo o wierze sie nie dyskutuje...
ja chyba na invitro bym sie nie zgodziła, z tych samych przekonan, ale nie mam problemu ze ktos sie zgadza, nie pouczam go, zreszta tak moja najblizsza kuzynka została mama i bardzo jej kibicowałam i chcialam aby sie udało ![]() kazdy robi w zgodzie ze swoim sumieniem i wiara i tyle )ja nie wiem czego po pordzie bede chciala, niech przyjada dobra, wiem ze tylko moja mama bedzie leciec w 2gi dzien i mysle o sali odwiedzin w szpialu czy cos...szczegolnie ze jak moja mi nie przeszkadza to beda mnie draznily mamy innych ludzi, dziadek kogos, kolega z prayc....
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
ktora tu ostatnio zakupy z ikei wstawiala?
nie moge znalezc.... :/
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzka widzę ty też jesteś konkretna kobieta
jeszcze dodatkowo jestem zodiakalnym lwem więc coś czuję że pewnych standardów wychowania i postępowania z dzieckiem będę zażarcie broniła.
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy decyduje za siebie, ale nie można innym mówić jak mają żyć i kazać im myśleć inaczej Ja w 100% szanuje zdanie ludzi, którzy są przeciw, ale sama jestem za i nikogo nie namawiam by myślał jak ja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
ja $%%#@ dostaje p oweekendzie
szczegolnie ze jak ja juz slyszalam "a co Ci dziecko potrzebne?! pieluchy, ubranka i wózek" (a ja w tym czasie googluje łapki niedrapki )albo jak ogladalysmy program o depresji poporodowej i tam rozne rzeczy ze dziewczyny zaskoczone ze ciezko (moja mama "a to ona myslala ze jak w reklamie?! trzeba jej to powiedziec? sama ne wie?!) albo ze warto isc do lekarza po pomoc, niczym z grypa (a moja mama "sama sobie pomoz, nikt Ci nie pomoze, 30lat temu kobiety rodzily nikt nie slyszal o depresji i kazda dała rade" ) To niby bylo zartem i Ona tak nie mysli. ale no nie chce jej i takich tekstów jak bede schylac sie nad dzieckiem z cycem jak zwierze bo nie bede w stanie usiasc na dupsku
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

jak ostatnio patrzyłam jak paraduje z naszym pustym wózkiem to sobie uświadomiłam, że nie jestem w stanie dac jej mojego dziecka... Nie wiem jak tą kwestię rozwiążemy, ale już wiem, że będzie problem...
teraz jestem bezpieczna, bo wnuczka w brzuchu hahahaha 😂😂😂

)