Mamusie marcowe 2017 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-21, 17:02   #4801
PatiPee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2017

Ja mam za 4.10 i juz się nie mogę doczekać 😍😍
Stary 2016-09-21, 17:04   #4802
matkapolka_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Teraz pytanie do wszystkich
Jeśli wątek ma się przenieść na fb to dlaczego nie? Proszę o konstruktywne odpowiedzi bo jestem ciekawa jakie są zdania "przeciw"? co to za różnica gdzie będziemy więcej pisać?
Dla mnie wątek jak najbardziej może przenieść się na fb. Neta w komórce mam i 1000% wygodniej zajrzeć mi do kom w ciągu dnia i napisać coś. Niż raz na jakiś czas wejść na kompa (bo apki wizażu nie ogarniam) i pisać tutaj

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pantera09 Pokaż wiadomość
Jak Wam dzień minął?
Ma ktoś jeszcze w tym tygodniu wizytę?
Ja mam dopiero w pon ale już czekam z niecierpliwością , bo pierwszy raz pójdzie ze mną mąż
Stary 2016-09-21, 17:11   #4803
pantera09
Zakorzenienie

Właśnie, będziemy pisać na pierwszej stronie nowego wątku terminy wizyt czy nie? Ja nie wiem czy to potrzebuję, pytam o Wasze zdanie :-D

Ja mam w środę i tylko o tym myślę :-P

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
11.03.2017
pantera09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 17:12   #4804
Leili
Rozeznanie

Mango czasami takie objawy same na chwilę ustępują, za niedługo znów się może pojawią. Wizytę masz niedługo więc dobrze będzie, nie schizuj. Ja przed ostatnim usg miałam tylko nadzieję że dzidziol tam będzie i że będzie zdrów, no bo od ostatniego usg minął ponad miesiąc, nie czuje jeszcze ruchów więc nie wiem co tam się dzieje, ale cały czas sobie wmawiałam że bedzie, że go zobaczę.

U mnie z nowych objawów ciążowych to swędzi mnie skóra na samym dole brzucha. Smaruje codziennie ale jakoś tak od paru dni mam
Leili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 17:45   #4805
pantera09
Zakorzenienie

Leilii smarujesz w sensie zwyklym kremem czy specjalnym?

Dziewczyny a jaki polecacie krem do twarzy b. mocno nawilzajacy? Najlepiej taki co pod makijaż mogę też mieć

11.03.2017
Stary 2016-09-21, 17:53   #4806
UsMiEcHnIeTa89
Zadomowienie

GG do UsMiEcHnIeTa89

Pantera ja juz chyba kiedys polecalam go tutaj, bardzo lubie dermedic hydain 3. w aptece duzo osob chwalilo u mnie la roche posay hydraphase (ok 50zl kosztowal) i bioderme hydrabio (chyba troche drozszy), Dermedic mozna dostac za ok 25 ziko i dla mnie jest bardzo w porzadku, w aptekach mozna dostac probki

Leili, mnie tez swedzi skora od jakiegos czasu, na szczescie smarowanie pomaga

u mnie wizyta w poniedzialek, mam nadzieje ze mi lekarka potwierdzi diagnoze od innego lekarza, ze bedzie dziewczynka)

Edytowane przez UsMiEcHnIeTa89
Czas edycji: 2016-09-21 o 17:54
UsMiEcHnIeTa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 17:57   #4807
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MangoM Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny nie piszcie nam jak jest za granicą bo się płakać chce

Ja moge liczyć na wspólną łazienkę na pół oddziału, może uda mi się trafić na salę dwuosobową a nie 3 Na śniadanie po porodzie słyszałam że dają kisiel nie wiadomo z czego, potem chyba tylko zupa... A co do samego porodu to może się trafić i tak, ze mojego dr nie będzie Porodówka to po prostu zwykła sala taka sama jak wszystkie tylko fotel gin jest.. Ale podobno personel do rany przyłóż a to dla mnie najważniejsze.
U mnie ten komfort, że cala ginekologia i porodówka jest świeżo po remoncie. Sale 2 osobowe, w kazdej lazienka, mozliwosc odgrodzenia sie parawanem. Na porodowce jest do dyspozycji pilka itp, dwie sale 1 osobowe i jedna 2 osobowa.

Wlasnie teraz rozmawialam z znajoma, byla dzis na wywolaniu, skurcze ma, rozwarcie zatrzymalo sie na 7cm... jej lekarz powiedział, że dzis urodzi, o 14zmiana i kolejny lekarz odlaczyl kroplowke i stwierdzil, że nic na siłę, aby poczekać co się bedzie działo dalej. Ale profilaktycznie za dużo ma nie jeść

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 18:19   #4808
Leili
Rozeznanie

Smaruję i olejkiem i masłem shea i emulsją na zmianę
Stary 2016-09-21, 18:20   #4809
Eve00
Rozeznanie

Cytat:
In przypomnij skąd jesteś?
Ja też się cieszę, że będę tutaj rodzic,tzn w Niemczech, super warunki tu są w szpitalu. Ogólnie w 32 tc wypisuje się z położna plan porodu, i wszystkie dokumenty do szpitala, wiec jeśli akcja się zacznie to nie czekasz na bóg wie co tylko w szpitalu mają już wszystkie potrzebne dokumenty. Tutaj są takie pokoje, każda kobieta ma swój pokój, w którym jest piłka, jakieś sznury do podwieszania :-P, no i łazienka z prysznicem i hydromasażem. Czad normalnie, standard taki. Po porodzie dostajesz obiad obojętnie o której urodzisz i też pytają co chcesz jeść co jest mega fajne bo jak leżałam w szpitalu tutaj to jedzenie smakowało jak z najlepszej restauracji. Naprawdę cieszę się i jestem spokojniejsza

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

No jasne, zapraszamy Wyślij do Mango Dane.

Mango ja nadal nie mogę zapraszać ludzi na Fb ;( tylko osoby z moich znajomych lub wspólnych znajomych. Uświadom mnie jak to robić

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Każdy pisze dwa zdania i robi się szaszor na wątku. Nie proszę, abyś mi się tłumaczyła bo to tylko Twoja sprawa co robisz w wolnym czasie.
Nikt nie będzie miał do Ciebie pretensji. Wiem,że jesteś tutaj od dawna, ale tak jak napisałam nie udzielałas się jakiś czas tak jak być może niektóre dziewczyny nie mają czasu /ochoty udzielać się teraz.
To lekka hipokryzja nie udzielać się a mieć pretensje, że ktoś się nie udziela..
Jeśli dalej będzie tutaj taka atmosfera to jestem pewna, że wątek umrze. Wiadomo, że są osoby które mają więcej lub mniej czasu, to oczywiste i naturalne,ale nie rozliczajmy nikogo z tego gdzie się udziela, ja nie mam pretensji do dziewczyn, które piszą mniej bo mają np. Dzieci lub inne obowiązki, wiec Wy nie miejcie pretensji do dziewczyn, które mają więcej czasu i spędzają go na czacie, bo po 1. Jest wygodniej a po drugie to miły umilacz. Gdybyśmy tutaj zaczęły pisać tyle postów co na FB to o tak osoby które nie mają czasu nie nadrobilyby tego.

Wiec Dziewczyny Apeluję! Przestańmy siać ferment, nie chcemy nikogo odrzucić, Ja nadal się tu udzielam ale gdy zaczynam temat nikt go nie ciągnie... natomiast za pięć minut czytam 8postow na temat narzekania, że NIKT się tutaj nie udziela... to tak, hormony mi skaczą. Bardzo się zdenerwowałam wczoraj jak czytałam wasze posty ale przemilczalam to i próbowałam o czymś innym napisać, jednak bez sensu bo i tak pozostało to bez echa. A dziś czytam znów o tym samym. :/
Jeśli dalej tak będzie podejrzewam, że wątek się podzieli bo to do niczego dobrego nie prowadzi .
W PL tez tam jest (sama miałam takie warunki) tyle ze nie w każdym szpitalu; )

DBAM O WŁOSY
Eve00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 18:21   #4810
Leili
Rozeznanie

Ja stosuje dermedic hydrain hialuro, bo poprzednia wersja była dla mnie za ciężka i za tłusta.
Stary 2016-09-21, 18:27   #4811
Laura_85
Rozeznanie

Pantera widze ze znowu data wizyty u gina nam sie zbiega ;-) 28.09.

David Lloyd George

Patryk urodził się 11.11.2007 r.
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png
Laura_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 18:28   #4812
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve00 Pokaż wiadomość
W PL tez tam jest (sama miałam takie warunki) tyle ze nie w każdym szpitalu; )

To super ekstra,że tak trafiłaś wiesz bo jak czytam i słucham koleżanek, kuzynek itp. to aż nie wierzę jakie warunki panują w niektórych szpitalach ;-(
Stary 2016-09-21, 18:33   #4813
MangoM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
U mnie ten komfort, że cala ginekologia i porodówka jest świeżo po remoncie. Sale 2 osobowe, w kazdej lazienka, mozliwosc odgrodzenia sie parawanem. Na porodowce jest do dyspozycji pilka itp, dwie sale 1 osobowe i jedna 2 osobowa.

Wlasnie teraz rozmawialam z znajoma, byla dzis na wywolaniu, skurcze ma, rozwarcie zatrzymalo sie na 7cm... jej lekarz powiedział, że dzis urodzi, o 14zmiana i kolejny lekarz odlaczyl kroplowke i stwierdzil, że nic na siłę, aby poczekać co się bedzie działo dalej. Ale profilaktycznie za dużo ma nie jeść

7 cm to już wporzo, zaraz bedzie rodzić, lekarz pewnie nie chciał skurczy na oksytocynie podobno sa bardziej bolesne. Ile po terminie? U mojej koleżanki znowu skurcze trwały kilkanascie h, a rozwarcia nie było w ogóle... Nie nadawała się ani na znieczulenie, ani na oxy, ani na cesarkę, dopiero jak cokolwiek poszło rozwarcie to oxy podali, żeby było szybciej. Poród trauma, pocięta na maxa, całość 24 h. Znowu druga koleżanka tez na wywołaniu - podali oxy, poszło rozwarcie, skurcze, wszystko ok, ale młoda nie chciała się wstawić i po 3h lekarz stwierdził ze nie ma co czekać, robią cc od razu.

Ja jakoś szczerze mówiąc na dzień dzisiejszy nie boję się porodu, traktuję to bardziej jako wyzwanie, trzeba być twardym i to zrobić, jak każda kobieta i to wszystko. Chociaż na rodzinnym spotkaniu ostatnia jakaś piźnięta synowa ciotki (nawet nie rodzina) zaczęła mi opowiadać o tym, że przy mojej drobnej budowie i wzroście mojego męża od razu cc bo potem wypadające odbyty itd. Mówię jej, że mój mąż mimo tego, że jest b. wysoki jako dziecko był w dolnej granicy normy, poniżej 3 kg, więc raczej nie jest to takie oczywiste jak sie wydaje... ale ona dalej swoje, co za ludzie
MangoM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 18:34   #4814
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, będziemy pisać na pierwszej stronie nowego wątku terminy wizyt czy nie? Ja nie wiem czy to potrzebuję, pytam o Wasze zdanie :-D

Ja mam w środę i tylko o tym myślę :-P

Pantera o nieee, nie róbmy zamieszania :P nie zazdroszczę Emilce jeśli tak chcielibyście zaznaczać te daty wizyt :P

Ja mam czwartego października, kto jeszcze?
Stary 2016-09-21, 18:34   #4815
Eve00
Rozeznanie

Cytat:
To super ekstra,że tak trafiłaś wiesz bo jak czytam i słucham koleżanek, kuzynek itp. to aż nie wierzę jakie warunki panują w niektórych szpitalach ;-(
Taki szpital wybrałam. Ale już drugi raz się nie zdecyduje bo oni straszne mają parcie na porody SN a ja chcę cc

Skóra na brzuchu tez mnie swędzi! Na razie smaruje biooil

DBAM O WŁOSY
Eve00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 18:41   #4816
PatiPee
Zakorzenienie

Gdzie sprawdzić statystyki wątków? Emilka ost patrzyła, jestem ciekawa

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez MangoM Pokaż wiadomość
7 cm to już wporzo, zaraz bedzie rodzić, lekarz pewnie nie chciał skurczy na oksytocynie podobno sa bardziej bolesne. Ile po terminie? U mojej koleżanki znowu skurcze trwały kilkanascie h, a rozwarcia nie było w ogóle... Nie nadawała się ani na znieczulenie, ani na oxy, ani na cesarkę, dopiero jak cokolwiek poszło rozwarcie to oxy podali, żeby było szybciej. Poród trauma, pocięta na maxa, całość 24 h. Znowu druga koleżanka tez na wywołaniu - podali oxy, poszło rozwarcie, skurcze, wszystko ok, ale młoda nie chciała się wstawić i po 3h lekarz stwierdził ze nie ma co czekać, robią cc od razu.

Ja jakoś szczerze mówiąc na dzień dzisiejszy nie boję się porodu, traktuję to bardziej jako wyzwanie, trzeba być twardym i to zrobić, jak każda kobieta i to wszystko. Chociaż na rodzinnym spotkaniu ostatnia jakaś piźnięta synowa ciotki (nawet nie rodzina) zaczęła mi opowiadać o tym, że przy mojej drobnej budowie i wzroście mojego męża od razu cc bo potem wypadające odbyty itd. Mówię jej, że mój mąż mimo tego, że jest b. wysoki jako dziecko był w dolnej granicy normy, poniżej 3 kg, więc raczej nie jest to takie oczywiste jak sie wydaje... ale ona dalej swoje, co za ludzie
Hahaha uwielbiam takie historie ja juz słucham co robić jak się dziecko urodzi, żeby niedaj Boze bla bla bla..... Nie przyzwyczajaj do tego i.owego.... Nie chce mi się tego słuchac normalnie. Każde dziecko jest inne i jeśli mojej kuzynki syn nie miał kolek, jadł mm i przesypial całe noce w swoim łóżeczku i.swoim pokoju to nie dlatego, że oni go tak przyzwyczaili tylko dlatego ze miał tak i juz. I będę wstawać na każde jakniecie i juz. Weź to komuś przetłumacz :P

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Taki szpital wybrałam. Ale już drugi raz się nie zdecyduje bo oni straszne mają parcie na porody SN a ja chcę cc

Dużo Ci tego bio oilu idzie? Ja zużylam w tydzień pół buteleczki, w mojej ocenie w ogóle nie jest wydajny :/ ale ja mam spory brzuch :P hahaha
😂😁
Stary 2016-09-21, 18:43   #4817
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dziewczyny majace starsze dzieciaki - co polecacie na apetyt? Moj maly dzis od obiadu nie zjadl nic, na kolacje nic nie chce. I tak ma co kilka dni, juz mnie czasami nerwy biora jak biegam za nim po calym domu zeby mu cokolwiek wciasnac...

Stary 2016-09-21, 18:50   #4818
Laura_85
Rozeznanie

Sunny ja kiedys mojemu apetizer dawalam. Niby troche pomagal, ale szalu nie bylo. Na szczescie krotko trwalo to niejedzenie jego. Teraz wcina az milo patrzec, choc sa dni ze poprostu nie chce jesc

David Lloyd George

Stary 2016-09-21, 18:57   #4819
JADorotek
Raczkowanie

Uśmiechnięta nie wiem. Ja mam jedną aplikacje i według niej mam 16 tydz i 6 dzień no i zgadza się z datą ostatniej miesiączki (1 czerwca )
Stary 2016-09-21, 18:59   #4820
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tez juz swedzi brzuchol. Do smarowania uzywam olwki rossmanowej dla ciężarówek tak jak za pierwszym razem.
Cytat:
Napisane przez Laura_85 Pokaż wiadomość
Sunny ja kiedys mojemu apetizer dawalam. Niby troche pomagal, ale szalu nie bylo. Na szczescie krotko trwalo to niejedzenie jego. Teraz wcina az milo patrzec, choc sa dni ze poprostu nie chce jesc

Ehh zobaczę co będzie jutro, jak tak dalej będzie to chyba do pediatry się wybiore... ogólnie dziś ma mały ciężki dzień.
Stary 2016-09-21, 19:00   #4821
pantera09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura_85 Pokaż wiadomość
Pantera widze ze znowu data wizyty u gina nam sie zbiega ;-) 28.09.

Podobny tp to i wizyty, a o której masz?
Cytat:
Napisane przez Leili Pokaż wiadomość
Ja stosuje dermedic hydrain hialuro, bo poprzednia wersja była dla mnie za ciężka i za tłusta.
Dzięki
Cytat:
Napisane przez UsMiEcHnIeTa89 Pokaż wiadomość
Pantera ja juz chyba kiedys polecalam go tutaj, bardzo lubie dermedic hydain 3. w aptece duzo osob chwalilo u mnie la roche posay hydraphase (ok 50zl kosztowal) i bioderme hydrabio (chyba troche drozszy), Dermedic mozna dostac za ok 25 ziko i dla mnie jest bardzo w porzadku, w aptekach mozna dostac probki

Leili, mnie tez swedzi skora od jakiegos czasu, na szczescie smarowanie pomaga

u mnie wizyta w poniedzialek, mam nadzieje ze mi lekarka potwierdzi diagnoze od innego lekarza, ze bedzie dziewczynka)
Dzięki 50 zl to strasznie dużo :-(

11.03.2017
Stary 2016-09-21, 19:13   #4822
Laura_85
Rozeznanie

Pantera mam na 9.00

David Lloyd George

Stary 2016-09-21, 19:19   #4823
Leili
Rozeznanie

Ja ten dermedic ostatnio na promocji w superpharm dorwałam za 17 zl.

Ja tam raczej będę miała cesarkę, ale kompletnie nie wiem narazie jak się przygotować, jaki szpital wybrać, czy mogę wybrać to jeszcze dla mnie termin odległy, ale i tak się boję :|

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

U mnie skończony 14 tydzień. Wizytę. Mam 7 października, a połówkowe coś kolo 20 chyba.
Stary 2016-09-21, 19:24   #4824
Laura_85
Rozeznanie

Leili to chyba troszke blizej listopada bedziesz miala polowkowe. Za ok. 5 tyg jakos

David Lloyd George

Stary 2016-09-21, 19:28   #4825
ally5
Zakorzenienie

Jak dla mnie wątek absolutnie nie umiera po paru godzinach tyle postów...

Myślę że z tymi terminami wizyt będzie za dużo zamieszania, co chwile trzeba będzie aktualizować (ja np. mam często), najbliższa dzień przed Tobą Pati

Dzisiaj też czuję kłucia jakby w szyjce zwykle to nic nie znaczy i na tym etapie ciąży ponoć może się pojawiać, ale może też oznaczać skracanie szyjki...

ally5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 19:30   #4826
IN_
Raczkowanie

Sunny eyes - ja polecam... przywyknąć i się nie stresować. Widać młody wchodzi już w ten wiek "nie jedzenia". W pewnym momencie dzieci przestają tak szybko rosnąć i ich zapotrzebowanie na jedzenie robi się drastycznie mniejsze. Do tego często mają te fazy jedzenia tylko "..." (w kropki można wstawić cokolwiek co jest aktualnie na fazie). Trochę ciężko to przełknąć, szczególnie jak się miało dziecko wychowane na BLW ( nie rygorystycznym), wszystkozerne i zdrowe. Ale takie życie. Przez większość wakacji moja córka odzywiala się praktycznie tylko owocami. W zeszłym tygodniu jadła dodatkowo szynkę. W tym tygodniu szynki nie je, jest fuj i blee... za to wcina Grissini z serkami topionym ( dotąd serków nie ruszała, były fuj i blee ;-)). Obiad raz zje, 3 razy nie. Bez różnicy co jest. Ja po prostu robię, podaję, jak nie zje to trudno ( kurczaki będą szczęśliwe). Dodam tylko że mimo tak cudnie nie zbilansowanej diety rozwija się idealnie. Od urodzenia jest wzrostowo troszkę powyżej 50 centyla a wagowo minimalnie poniżej 50 (tu są stałe kontrole rozwojowe dzieci). Jest zdrowa, chora nie była nigdy. Także nie ma co się stresować. Trzeba przeczekać. Za 15 lat się będziesz wsciekac że ci syn na jedno śniadanie zjada bochenek chleba, pół kilo szynki i kilo pomidorów.
IN_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 19:51   #4827
PatiPee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ally5 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie wątek absolutnie nie umiera po paru godzinach tyle postów...

Myślę że z tymi terminami wizyt będzie za dużo zamieszania, co chwile trzeba będzie aktualizować (ja np. mam często), najbliższa dzień przed Tobą Pati

Dzisiaj też czuję kłucia jakby w szyjce zwykle to nic nie znaczy i na tym etapie ciąży ponoć może się pojawiać, ale może też oznaczać skracanie szyjki...

Mnie też pobolewa jak na @ :/ cały czas,tzn od początku taki chyba urok mojej ciąży a Ty kochana leż i leż
Stary 2016-09-21, 19:57   #4828
Leili
Rozeznanie

No po 20 października chyba tak jakos mowila chyba
Stary 2016-09-21, 22:07   #4829
pantera09
Zakorzenienie

Łiiiii obudził się Bąbel :-D 4 razy pod rząd "zapukal", ale najlepiej czuje cokolwiek jak położę rękę na brzuchu.

11.03.2017
Stary 2016-09-21, 22:14   #4830
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Łiiiii obudził się Bąbel :-D 4 razy pod rząd "zapukal", ale najlepiej czuje cokolwiek jak położę rękę na brzuchu.

To jest Twoja pierwsza ciąża?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości