|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część CZWARTA
Cytat:
|
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;6554901 6]i nie wiadomo, czy już wcześniej uczniowie nie próbowali podchodzić luźniej do tej nauczycielki, bo młoda, czy lekcję wcześniej już ktoś nie próbował jej olewać, czy nie było jakichkolwiek innych sytuacji, które wskazywałyby na to, ze olanie tego głupiego "dzięki" sprawi, ze za miesiąc już każdy będzie miał ją w głębokim poważaniu. u mnie paru takich nauczycieli się przewinęło, co przez zwykły luz i głupoty w tym stylu zawalili sprawę i żadna z klas (a wieści w szkole szybko się rozchodzą, zwłaszcza takie) do końca roku już ich nie szanowała i lekcje mogli prowadzić co najwyżej dla siebie, bo i tak nikt ich nie słuchał.[/QUOTE]
Nie wiadomo więc oceniam tylko na podstawie tego co zostało napisane, a nie mówię że może było tak a może tak. Więcej. Nawet jeśli już wczesnej było tak jak piszesz to powinna stanowczo powiedzieć a nie się awanturowac. Wysłane z mojego HTC Desire 530 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#753 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
takie teksty o "zuych nauczycielach" to powinnaś raczej z przymrużeniem oka traktować, a nie emocjonować się tak
|
|
|
|
|
#754 |
|
Konto usunięte
|
nowinka z pracy-jako,ze seby juz zaczynaja dorastac
![]() nowoprzyjety praownik lat ok 25, pierwszy tydzien pracy to szkolenie-troche sie slucha,troche robi zadania,troche wiadomo,ze kazdy sobie na necie posiedzi ![]() a co robi Seba? zalozyl sluchawki i sluchal sobie muzyki (wcale nie widac w 20 osobowej grupie...) ![]() a wieczorem byla impreza firmowa na ktorej chcial kogos pobic-nie wiem o co dokladnie kaman, ale ciekawa jestem ile popracuje...
|
|
|
|
#755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#756 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#757 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajną masz pracę
Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-09-22 o 12:40 |
|
|
|
|
#759 |
|
dead & alive
|
Tak, robilam to nawet pierwszego dnia, ale pomijajac moj przypadek czym sie rozni sluchanie muzyki w sluchawkach od "posiedzenia sobie w necie"?
|
|
|
|
#760 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie słuchanie muzyki podczas szkolenia jest bezczelne.
|
#762 |
|
dead & alive
|
Co z tego, ze ktos slyszy skoro jednym uchem wpuszcza, a drugim wypuszcza, bo skupia sie na tym co czyta
Mozna tez sluchac muzyki relaksacyjnej i slyszec otoczenie. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Przegladanie internetu tez, a zostalo potraktowane jako cos normalnego :d |
|
|
|
#763 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- |
||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#765 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Czy Ty, jako prelegent, czułabys się dobrze w takiej sytuacji?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#766 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
Naprawdę nie widzę różnicy między osobą, która słucha muzyki, a osobą, która pod stołem scrolluje zdjęcia kotów, bo jedno i drugie jest oznaką braku szacunku
|
|
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
Heh, ten słuchający muzyki przynajmniej nie udaje, że nie jest chamem ;p. Mimo podzielnej uwagi, gdy kogoś słucham wiem, że chamska jest postawa takiego grzebania w necie, nie tylko oficjalnie, na spotkaniach ze znajomymi itd...
|
#768 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
juz nie mowiac o tym,ze placa za cos-i szkolenia tez sa po cos i gdyby nie byly potrzebne to by ich nie bylo-wiadomo,ze nikt nie zapamieta 100%, ale jesli ktos od poczatku robote ma tak centralnie w dupie to osobiscie bym podziekowala za wspolprace asap (niestety nie bylo to moje szkolenie bo od razu bylby wypad), dziwi mnie naprawde,ze ktos uznaje,ze to ok dla mnie tez ale widac nie dla wszystkich
|
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio trafiłam właśnie na takie typowe, szkoleniowe Grażyny. Prowadziłam króciutkie (dosłownie - 15 minut!) wprowadzenie do tematu, aby potem już indywidualnie kontaktować się z samymi nim zainteresowanymi. Ja przed 30, wszystkie panie ok. 50 (i jeden pan, wiek podobny). Na nie wszystkie, zamknięte w niewielkiej sali, słuchało moze 10 (co było istotne, bo mówiłam o czymś, z czym i one miały pracować na co dzień). I byłoby ok, nie chca słuchać - niech myślą o niebieskim migdałach. Ale nieeeee... Panie nie dość, że sobie gadały normalnie, głośno (mimo próśb moich i ich szefa o ciszę), to jeszcze rzucały niewybredne komentarze i głupie hasła odnośnie mojego wieku - że taka gówniara przyszła i zajmuje im czas. Czas, który i tak regularnie muszą przeznaczać na prezentacje i szkolenia. Ręce mi trochę opadły
Wychodzi na to, że najbardziej kulturalną grupę słuchaczy jak dotąd stanowili... studenci na wykładzie. Nieobowiązkowym.
|
|
|
|
#770 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Kurczę, nawet w kiciu, gdzie przeprowadzałam ankiety jakoś osadzeni słuchali tego, co mam do powiedzenia. Choć nie wykluczam, że oni to akurat z braku lepszego zajęcia
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#771 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam ostatnio możliwość przebywania trochę w środowisku dzieci przedszkolnych i szkolnych w klasach 1-3... to co się dzieje w obecnych czasach to normalnie w głowie mi się nie mieści...
kiedyś jak jakiś opiekun/wychowawca/nauczyciel milkł bo było za głośno to zaraz było "cicho, cicho bo pani chce coś powiedzieć" a teraz to możnaby czekać do następnego dnia... dzieci do dorosłych mówią tekstami typu "daj mi to", "pobawisz się ze mną?" itd... jakby koleżankę przed sobą miały. Albo są jakieś zajęcia w kole a znajdą się takie co się położą i sobie leżą a jak je poprosisz aby wstały to jest tylko odpowiedź "nie"... Nie mówię tu o sobie bo młoda jestem, ale o kobietach, które mają już spore doświadczenie w latach w nauczaniu/wychowaniu... zero autorytetów... Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-09-23 o 16:16 |
|
|
|
#772 |
|
lise-kotta
|
Co jest złego w zapytaniu: "pobawisz się ze mną?"
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#773 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja mam uczulenie na forme "niech pani" co słyszę nagminnie u uczniów. To już wolę "pobaw się ze mną"
wysłane telepatycznie
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2016-09-23 o 16:33 |
|
|
|
#774 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dziewczyny mi serio nie chodzi o to, że to jest złe... niech mówią tak do dorosłych typu ciocia, mama itd... ale do nauczyciela? nauczyciel ma za zadanie ich czegoś nauczyć... a jak ma nauczyć skoro dzieciaki nie widzą w nim żadnego nauczyciela tylko koleżankę? skracanie dystansu w tym przypadku jednak nie działa gdy masz przed sobą grupę np 50 dzieci... przyszedł pan, który ma tylko 1 syna... próbował opowoedzieć grupie dzieci o lesie... skrócił dystans siadając z nimi na dywanie... dzieciaki tak go oblazły, zaczęły się jakieś przepychanki kto bliżej... połowa nic nie widziała... druga połowa nic nie słyszała... myślicie, że nauczyły się czegoś więcej niż odgłosu jaki wydaje łoś? (tak to było ciekawe, bo pan wstał i pokazał coś śmiesznego)... Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- wiecie no.. wchodzi ktoś dorosły a dzieci ani dzień dobry ani pocałuj mnie w d... i to mowa o dziecku, które ma już te 7-8 lat.. no bez jaj żeby 7 latek nie potrafił się przywitać... ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- w ogóle jak zobaczyłam co dzieci potrafią a czego nie to mi oczy z orbit wyszły... dzieci 3/4-letnie, które nigdy palców w farbie nie zanurzyły albo nie potrafią narysować oczu, nosa i buzi, ba... ledwo kredkę trzymają... pani mi powoedziała, że któregoś razu się zapytała to się okazało, że tylko 2 na 25 dzieci trzymało w życiu pędzel w ręce... dziecko lat 7, które nie potrafi się ubrać samo do szkoły (w sensie zakłada 2 różne skarpetki)... gdzie są rodzice ja się pytam? ja nie wiem... to jest dla mnie dopiero Grażynizm... zróbmy sobie dziecko bo wypada a nie bo chcemy być rodzicami... Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-09-23 o 16:58 |
||
|
|
|
#775 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;65638616]
dziecko lat 7, które nie potrafi się ubrać samo do szkoły (w sensie zakłada 2 różne skarpetki)... gdzie są rodzice ja się pytam? ja nie wiem... to jest dla mnie dopiero Grażynizm... zróbmy sobie dziecko bo wypada a nie bo chcemy być rodzicami...[/QUOTE] No no. Nie wymagasz za wiele od rodziców? To szkoła ma wychować, c'nie? ![]() Przecież jak nastolatka "wpada" to zawsze głównie jest wina szkoły, że nie uświadomiła dziewczyny, czym grozi seks bez zabezpieczeń.
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko miało etap zakładania dwóch różnych skarpetek ( nie tylko moje aż tak wyjątkowi nie jesteśmy ) no i co? Miałam wrzeszczec, karać czy zmieniać skaroety na siłę ? ??
BTW polska !!! Eko, fair trade i w ogóle firma produkuje skarpety które są całkiem RÓŻNE chociaż para trzyma się tematyki jak miód i pszczoły. |
|
|
|
#777 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Chcecie wiedzieć jak wyglądać może lekcja w czwartej klasie?
Proszę bardzo. Jeden sobie głośno podśpiewuje "tydzień iluminatiii! tydzień iluminatii" Drugi się drze "zamknij ryj bo ci dupę widać' A trzeci się głośno śmieje, jak opętany i tarza po ławce. Wszystko jednocześnie. Normalna szkoła podstawowa, nie żadna specjalna. To już chyba wolę to "pobaw się ze mną"..... I różne skarpetki, sama tak noszę często
|
#778 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
wystarczy mi to co widzę u młodszych... chociaż ze starszymi też miałam do czynienia ale w innym środowisku to nawet nie będę pisała o jakimś cięciu się żyletkami itp... |
|||
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też. Czy twoim zdaniem powinnam robić glanoburze i fochowac się dlatego że mojemu dziecku podobało się noszenie dwóch różnych skarpetek. No najwyraźniej bo najważniejszy jest wygląd, słodka minka i ciasne warkocze.
|
|
|
|
#780 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A tam, ja wczoraj poszłam w jednej skarpetce w pszczółki, a druga była w kwiatki, łączył je tylko kolor tła i tematyka
. Uważam, że o takie rzeczy nie ma co kruszyć kopii, kompletnie nie mają znaczenia.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.