Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-21, 21:10   #571
MajWija
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty

Mietowka, bardzo ładnie wyglądasz i masz podobny brzuch do mojego

Mogłabym cały czas jeść...
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 21:13   #572
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
ale mnie zgaga czy refluks meczy Co mozna zjeść na kolację, żeby nie zrobiło sie gorzej? W ogole slabo mi tak jakoś ;/
Mnie zgaga męczy jak się położę. Lepiej mi wtedy nie zmieniać pozycji, bo od nowa łapie. Skończyło mi się Rennie, kupiłam dziś opakowanie. Babka chciała mi skasować 48 tabletek, ale tyle mi nie potrzebne

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 21:15   #573
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja pierdziu - domek - ty dajesz rade robic jakiekolwiek cwiczenia z tym walkiem?????
spojrzalam na to i zamarlam! ja co najwyzej moge przeniesc ten walek z punktu A do punktu B, byleby B nie byl za daleko od A

czyli tez dlugo trzymasz te plastry kurde, a mi po 3/4 dniach kazal zerwac

ja z Kuba mialam zlecone tez pod koniec, tez we wrzesniu ja w sobote zrobie sama to, bez pytania. mam nadzieje, ze wyniki beda ok
a nie bolało jak zrywałaś? bo mi po 3 tygodniach ciężko schodziło, a już klej w niektórych miejscach nie trzymał - nie wyobrażam sobie zrywać po 4 dniach na necie czytałam że ludzie trzymają dłużej plastry i grozi to tylko tym, że one nie będą miały już tego 100% wspomagania mięśni tylko będą z czasem tracić skuteczność.

Cytat:
ale mnie zgaga czy refluks meczy Co mozna zjeść na kolację, żeby nie zrobiło sie gorzej? W ogole slabo mi tak jakoś ;/
u mnie nie ma wpływu to co jem tylko ile, w jakiej pozycji i co robię po jedzeniu robię - jeśli jestem zgarbiona, zgięta lub mam ściśnięty brzuch to mi się zgaga pojawia
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 21:19   #574
ma_i
Zadomowienie

Miętówka, super

Ja wlaśnie pożyczyłam sobie piłkę od mamy, póki co na niej siedzę Muszę obczaić jakieś ćwiczenia, z tego co mówiła położna to na razie nogi trzeba trzymać razem ćwicząc na niej

Byłam dzisiaj w SR. Lekarz robił wykład nt. cc. Łoo matko, jak się człowiek nasłuchał o komplikacjach i zagrożeniach, to się można wystraszyć. Pod koniec co prawda wspomniał, że takie rzeczy zdarzają się w małym procencie, ale można tego było nie dosłyszeć

Potem bylam u diabetologa i wszystko git. Cukry piękne, przyrost wagi dobry, ciśnienie książkowe, mocz się poprawił. Kontrola za miesiąc, chyba że nie zdążę
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 21:19   #575
Hosenka*
Zakorzenienie

Dzisiaj pierwszy raz ktoś zauważył, że jestem w ciąży

Jak stałam w kolejce w lumpeksie, to podszedł do mnie ochroniarz, ze słowami, że przecież nie muszę stac, tylko mogę od razu podejść do kasy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 21:29   #576
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mnie zgaga męczy jak się położę. Lepiej mi wtedy nie zmieniać pozycji, bo od nowa łapie. Skończyło mi się Rennie, kupiłam dziś opakowanie. Babka chciała mi skasować 48 tabletek, ale tyle mi nie potrzebne
Przy lezeniu i zmianie pozycji to juz nie wspomne, najgorzej. Jednej nocy spać mi to nie dało.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 21:46   #577
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Tż dostał słuchawki bo co chwila marudzić że żadne mu nie pasują, 45 min wybierał.
I kupił sobie bluzę.

Wizyta u tej konkretnej odwołana pierwszych raz. Tylko ta była 3 z kolei idę teraz do jakiegoś faceta, zobaczymy może będzie spoko
To teraz już nie powinien marudzić, sam sobie wybrał.
Trzymam kciuki żeby facet był w porządku.

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
jak od dziąsła to mniejsze zło... na szczęście zęby zdrowe byłam w zeszłym tygodniu na przeglądzie, a dziąsło nie wiem czym mogę posmarować... wypłuczę paszczę rumiankiem, może troszkę złagodzi..
http://www.aptekagemini.pl/dentosept-a-plyn-25g.html
Tego się nie rozpuszcza jak klasyczny dentosept, po prostu maziasz patyczkiem po dziąśle i pomaga chyba że masz w domu tantum verde, możesz psiknąć z braku laku i zadziała miejscowo przeciwbólowo.

edit.: w ulotce dentoseptu jest informacja, że w ciąży nie wolno no to pozostaje płukanie szałwią (szałwii też nie można, ale do picia, płukanie ust przejdzie) lub to tantum verde/hascosept...

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
http://21dealards.home.pl/images/pro...to/roller7.jpg tu jest jakiś obrazek i tak naprawdę robię wszystkie te od pośladków w dół. Tak do 4 miesiąca robiłam przy kręgosłupie też, ale potem czułam spory dyskomfort i czułam jak mi się brzuch za mocno napina. Ale widziałam na filmikach, że niektórym nic nie przeszkadza.

Na kręgosłup robię głównie koci grzbiet i takie rozciąganie przy stole, że dłonie opieram o krawędź, nogi proste i zginam się w pół tak do kąta 90 stopni.

teraz doczytałam, że pytasz o piłkę
głównie klęk przed piłką, opieramy się i tak lekko bujamy przód-tył na rozluźnienie. Jak siadamy na piłkę to przesuwanie miednicy przód tył (tak mocno trzeba wypchnąć), na boki i kręcenie ósemek.
Na bank jest dużo więcej ćwiczeń, ale niestety piłka to tylko kilka minut z całych zajęć, więc siłą rzeczy wiele nie robimy.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Miętówka bardzo ładnie wyglądasz

Idę podjąć próbę pomalowania paznokci u stóp. To będzie prawdziwe wyzwanie
Daj znać jak efekty, wrażenia... Bo nie wiem czy się jeszcze w ogóle porywać.

Cytat:
Dobrze pamiętam że mleko...?
Mleko pomaga na chwilę, potem może być gorzej mnie pomaga napar z siemienia, napar z lipy i rooibos (po zwykłej herbacie zwiększa się wydzielanie kwasu, unikam jak ognia). Czytałam że można zaparzyć napar z łyżeczki majeranku, ale nie próbowałam.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-21 o 21:49
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 21:47   #578
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
naczytałam sie ze pomaga ale potem jest jeszcze gorzej i sama nie wiem, ale chyba zjem cos na mleku bo juz taka glodna jestem a nie ma na nic pomyslu:/
Mnie już żadne mleko ani migdały nie pomagają. Tylko gealcid

Cytat:
Jak stałam w kolejce w lumpeksie, to podszedł do mnie ochroniarz, ze słowami, że przecież nie muszę stac, tylko mogę od razu podejść do kasy
Kurde, mnie to się jeszcze nie zdarzyło. Zawsze muszę odczekać swoje
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 22:00   #579
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:

dlatego pana!

LISTOPADOWA mi jedynie bardzo zimne mleko pomaga na zgagę
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 22:05   #580
paulinika
Zakorzenienie

Nie mam dzisiaj weny do pisania. Znowu antybiotyk na ząb bo jest infekcja. Juz mój czwarty raz z antybiotykiem amoxicilina pół dnia zdychalam z bólu... Miałam iść kupić butelki,smoczek,pare duperelków i nic nie kupiłam.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 22:26   #581
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Nie mam dzisiaj weny do pisania. Znowu antybiotyk na ząb bo jest infekcja. Juz mój czwarty raz z antybiotykiem amoxicilina pół dnia zdychalam z bólu... Miałam iść kupić butelki,smoczek,pare duperelków i nic nie kupiłam.
Bidulo jeszcze zdążysz pokupować, lecz zęba!
Cytat:

Kurde czasem można się zaskoczyć 😉 ja miałam kilka sytuacji, akurat w momentach które bym przeżyła, w markecie jak ledwo stałam to nigdy😉
raz w tramwaju byłam z córką, godziny szczytu tłok jak diabli ale jak tylko weszłam to taka młoda dziewczyna migusiem mi się zerwała, to było akurat super.
Innym razem w piekarni jedna młoda dziewczyna była przede mną i mnie przepuściła z uśmiechem i to też było miłe ale już bym wytrzymała tą chwilę i raz w aptece taki facet pod 60. miała być jego kolej i się odwrócił do mnie żebym sobie podeszła. Ale podziękowałam bo akurat miałam robić jakieś mega zakupy i trwałoby to bardzo długo więc postanowiłam że nie będę się wrzynać dobremu człowiekowi 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 22:54   #582
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

miętówka ślicznie wyglądasz, super piłka

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
pomacałam grzejnik w łazience, a on cieplutki jak trzeba. Poleciałam poodkręcać w całym mieszkaniu. Duża ulga, czułam już wilgoć w powietrzu i też miałam wyciągać farelkę.
o ciekawe kiedy będą grzac u mnie, choć szybko sie nie spodziewam
z resztą jakoś w mieszkaniu nie mam zimno

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
w biedronce beda pilki po 25 zł i chyba sobie kupie[COLOR="Silver"]
a od kiedy te piłki w biedrze?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 22:59   #583
fiii
Rozeznanie

Aleksandramaj tak jak już się deklarowalam angelcare ac 401 niania i monitor oddechu bez kamer bo nie jest mi to potrzebne
Konika ja normalnie chodziłam na basen nic się nie działo tylko delikatnie ręcznikiem osuszalam
Ja mam w sumie 19 stopni w mieszkaniu ale to dobrze nie duszę się ;-)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 23:02   #584
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Miętówka, super

Ja wlaśnie pożyczyłam sobie piłkę od mamy, póki co na niej siedzę Muszę obczaić jakieś ćwiczenia, z tego co mówiła położna to na razie nogi trzeba trzymać razem ćwicząc na niej

Byłam dzisiaj w SR. Lekarz robił wykład nt. cc. Łoo matko, jak się człowiek nasłuchał o komplikacjach i zagrożeniach, to się można wystraszyć. Pod koniec co prawda wspomniał, że takie rzeczy zdarzają się w małym procencie, ale można tego było nie dosłyszeć

Potem bylam u diabetologa i wszystko git. Cukry piękne, przyrost wagi dobry, ciśnienie książkowe, mocz się poprawił. Kontrola za miesiąc, chyba że nie zdążę
Gratki za wizytę, a co do piłki i nóg razem to nie prawda nawet na sr robimy ćwiczenia z nogami szeroko jedyne czego nie wolno nam to skakania na piłce bo to może przyśpieszyć poród.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 23:19   #585
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
To teraz już nie powinien marudzić, sam sobie wybrał.
Trzymam kciuki żeby facet był w porządku.

http://www.aptekagemini.pl/dentosept-a-plyn-25g.html
Tego się nie rozpuszcza jak klasyczny dentosept, po prostu maziasz patyczkiem po dziąśle i pomaga chyba że masz w domu tantum verde, możesz psiknąć z braku laku i zadziała miejscowo przeciwbólowo.

edit.: w ulotce dentoseptu jest informacja, że w ciąży nie wolno no to pozostaje płukanie szałwią (szałwii też nie można, ale do picia, płukanie ust przejdzie) lub to tantum verde/hascosept...

Dzięki

Daj znać jak efekty, wrażenia... Bo nie wiem czy się jeszcze w ogóle porywać.

Mleko pomaga na chwilę, potem może być gorzej mnie pomaga napar z siemienia, napar z lipy i rooibos (po zwykłej herbacie zwiększa się wydzielanie kwasu, unikam jak ognia). Czytałam że można zaparzyć napar z łyżeczki majeranku, ale nie próbowałam.
Roibosa pije, lipy nie mam. Uwielbiam zwykłą herbatę z cytryna

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Zjadlam kasze manna. Siedzialam dość długo aby się nie kłaść i przeszło

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
miętówka ślicznie wyglądasz, super piłka

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

o ciekawe kiedy będą grzac u mnie, choć szybko sie nie spodziewam
z resztą jakoś w mieszkaniu nie mam zimno

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

a od kiedy te piłki w biedrze?
Od 26.09
Stary 2016-09-22, 00:33   #586
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze, kuruj się i uważaj żeby Cię teraz nie przewiało.

Cytat:
Roibosa pije, lipy nie mam. Uwielbiam zwykłą herbatę z cytryna
Spróbuj może odstawić na jakiś czas i zobaczyć jak to wpłynie... U mnie właśnie kawa, herbata, cytryna, miód nasilają dolegliwości.
Możesz jeszcze zalać wieczorem łyżkę-dwie siemienia lnianego wrzątkiem (w kubku) i zostawić pod przykryciem do rana, potem zlać do innego naczynia (bez ziarenek) i wypić. Pomaga na wszelkie problemy żołądkowe. Piłam ja i pił mój pies z zajechanym lekami, delikatnym żołądkiem.
Stary 2016-09-22, 07:34   #587
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Gratki za wizytę, a co do piłki i nóg razem to nie prawda nawet na sr robimy ćwiczenia z nogami szeroko jedyne czego nie wolno nam to skakania na piłce bo to może przyśpieszyć poród.

Ze złączonymi to nawet nie wiem jak równowagę utrzymać

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 07:48   #588
zielinka_87
Zakorzenienie

Hej! Taptalk mnie wczoraj na wizaz wpuscic nie chcial
Cos kiepska nocka za mna, mam jakis ucisk na zoladku az mi lekko niedobrze. Domyslam sie ze to dziecko a nie jakies zatrucie... Zreszta nie mialabym czym się zalatwic bo wczoraj z braku czasu tylko sniadanie a potem szlag trafil zdrowe zarcie i tylko slodkie w ruchu bylo na szybko.
Dzis mezu przyjezdza także do wtorku moge byc malo na watku.

Paula ales sie z tym zebem dorobila. Pisalas ze termin wizyty u stomatologa odlegly. A kto ci wypisal antybiotyk? Jakis lekarz pierwszego kontaktu? Jak ci tylko po antybiotyku lekko odpusci to nie czekaj, tylko chyba nie masz wyjscia i bedziesz musiala isc prywatnie do dentysty. Wogole da sie tam isc prywatnie? Bo kurcze nie rozumiem jakby nie mozna bylo a oni kazaliby czekac tak dlugo na wizytę jak kogos juz boli...

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 07:57   #589
paulinika
Zakorzenienie

Bylam wczoraj na pogotowiu dentystycznym. Prywatnie nie ma wizyt. Ja wczoraj poprostu zemdlalam juz z bolu. Dostalam poprostu histerii,cisnienie mi spadlo. Ja mam tak zawsze z zebami. To jest wlasnie zrypana praca dentysty bo tyle ile ja wydalam w zyciu na dentyste to moglabym sobie dobry samochod kupic a i tak zeby w oplakanym stanie. Teraz nic nie moge zrobic. Dopiero po porodzie...
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 08:06   #590
mietowka25
Zakorzenienie

Dzień dobry

Słuchajcie rozwiesilam w sypialni dwa wilgotne kuchenne ręczniki i powiem Wam że nie zapeszajac spało się dużo lepiej

A teraz szybkie śniadanie i zbieramy się na usg :-D trzymajcie kciuki
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 08:11   #591
kaga90
Zadomowienie

Dzień dobry Mietowka ślicznie wyglądasz

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Słuchajcie rozwiesilam w sypialni dwa wilgotne kuchenne ręczniki i powiem Wam że nie zapeszajac spało się dużo lepiej

Trzymam kciuki i czekam na info ja w laboratorium mikrobiologicznym czekam na wymaz w kierunku gbsa...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 08:12   #592
doooti
Zadomowienie

Siemka jejku ale produkujecie postów, toz to jakaś masakra poczytałam co piszecie ale nie jestem w stanie tak na telefonie teraz pokolei komentować ja siedzę w rodzinnym mieście; ubezpieczyłam i zarejestrowałam autko i dzisiaj wracam do Poznania. Powiedzcie mi taka rzecz, ostatnio widziałam pieluszki Dada i były dwa rodzaje, czy któraś z Was testowała oba opakowania i jest w stanie powiedzieć które jest lepsze? IMG_3158.JPG
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 08:16   #593
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzien dobry!!!

Cytat:

powodzenia!!!

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
a nie bolało jak zrywałaś? bo mi po 3 tygodniach ciężko schodziło, a już klej w niektórych miejscach nie trzymał - nie wyobrażam sobie zrywać po 4 dniach na necie czytałam że ludzie trzymają dłużej plastry i grozi to tylko tym, że one nie będą miały już tego 100% wspomagania mięśni tylko będą z czasem tracić skuteczność.
czy bolalo? normalnie, jak przy zdejmowaniu plastrow. zapytam sie go czemu ja mam to tak krotko nosic

Cytat:

jakos mnie to w ogole nie dziwi bo oczywiscie sn jest bezpieczne w 120% a cc to samo zuuuooo

Cytat:
brawo!!!

Cytat:

ja w sobote jade na badania w dwa miejsce. ciekawe czy ktos mnie przepusci. jesli nie to juz bedzie czyste chamstwo patrzac na moj stan i to w jaki sposob sie poruszam ale raczej na chamstwo sie nastawiam

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 08:28   #594
fiii
Rozeznanie

witam sie w 239 dniu czyli 35 tygodniu przy optymistycznym podejsciu do porodu zostalo 42 dni

i nie ma gdzie uciec

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

psttryczek dobrze sie nastawilas lepiej sie milo zaskoczyc

ja wczoraj stalam w kolejce przedemna stal koszyk i nikogo wokol odstawilam go i przeszlam blizej kasy nagle przylecial malolat z ryjem na mnie i zaczela sie pyskowa ze ja cham jestem ze sie wciskam nijak gowniak nie dal sobie wytluaczyc ze ja w 8 miesiacu ciazy nie bede stala w kolejce za koszykiem bo on sobie lata po sklepie ...
wiec ja juz nie licze na przepuszczanie w kolejkach

jedzie do mnie lozeczko
Stary 2016-09-22, 08:39   #595
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
psttryczek dobrze sie nastawilas lepiej sie milo zaskoczyc

ja wczoraj stalam w kolejce przedemna stal koszyk i nikogo wokol odstawilam go i przeszlam blizej kasy nagle przylecial malolat z ryjem na mnie i zaczela sie pyskowa ze ja cham jestem ze sie wciskam nijak gowniak nie dal sobie wytluaczyc ze ja w 8 miesiacu ciazy nie bede stala w kolejce za koszykiem bo on sobie lata po sklepie ...
wiec ja juz nie licze na przepuszczanie w kolejkach
dokladnie, lepiej sie milo zaskoczyc choc szczerze watpie w to

jeeesu, co za burun!!!!!

aaa, i ja sie witam w 33 tyg

Stary 2016-09-22, 08:45   #596
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam wczoraj na pogotowiu dentystycznym. Prywatnie nie ma wizyt. Ja wczoraj poprostu zemdlalam juz z bolu. Dostalam poprostu histerii,cisnienie mi spadlo. Ja mam tak zawsze z zebami. To jest wlasnie zrypana praca dentysty bo tyle ile ja wydalam w zyciu na dentyste to moglabym sobie dobry samochod kupic a i tak zeby w oplakanym stanie. Teraz nic nie moge zrobic. Dopiero po porodzie...
o mamo... bidulka
Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
jakos mnie to w ogole nie dziwi bo oczywiscie sn jest bezpieczne w 120% a cc to samo zuuuooo
Szczerze mówiąc to ja cholernie żałuje, że nie udało mi się urodzić sn. może nie miałabym teraz takiego dziadostwa jakie mam :/
Jestem za tym, że sn jest lepsze dla dziecka bo natura je przygotowuje do przyjścia na świat, a nie nagle ktoś z buciorami włazi i je wyciąga
aaaale, żeby nie było, że sn to czyste piękno, u mojej mamy zwlekali z cc, ja byłam duża, nie mogła mnie urodzić, choć byłam piątym dzieckiem. Urodziłam się ciemnogranatowa, niedotleniona, bez oznak życia. Wg mojego tutejszego neurologa było to przyczyną mojej epi teraz więc... nie wiadomo co gorsze
Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
witam sie w 239 dniu czyli 35 tygodniu przy optymistycznym podejsciu do porodu zostalo 42 dni

i nie ma gdzie uciec
Brzmi poważnie

dzień dobry!
Jem na szybko michę płatków i spadam na zakupy
Stary 2016-09-22, 08:48   #597
pstryczek84
Zakorzenienie

dooti - cholerka, nie wiem czy roznia sie te pieluszki tez sie chetnie dowiem bo kupno Dad dopiero przede mna

Stary 2016-09-22, 08:49   #598
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
dooti - cholerka, nie wiem czy roznia sie te pieluszki tez sie chetnie dowiem bo kupno Dad dopiero przede mna
Za "moich" czasów były tylko te żółte i nie było problemu z wyborem
Stary 2016-09-22, 08:57   #599
Listopadowaa
Zakorzenienie

Hey :hi

Cytat:
bidulka

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Stary 2016-09-22, 08:58   #600
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Za "moich" czasów były tylko te żółte i nie było problemu z wyborem
wydaje mi sie ze dada zrobila to samo co pampers tamte tez sa zielone i srebrne. Te srebrne podobno delikatniejsze wiec tu moze byc podonie . Ale moge sie myslic bo to polecialo na chlopski rozum
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości