|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Mietowka, bardzo ładnie wyglądasz i masz podobny brzuch do mojego
Mogłabym cały czas jeść... |
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na necie czytałam że ludzie trzymają dłużej plastry i grozi to tylko tym, że one nie będą miały już tego 100% wspomagania mięśni tylko będą z czasem tracić skuteczność. u mnie nie ma wpływu to co jem tylko ile, w jakiej pozycji i co robię po jedzeniu robię - jeśli jestem zgarbiona, zgięta lub mam ściśnięty brzuch to mi się zgaga pojawia |
|
|
|
|
#574 |
|
Zadomowienie
|
Miętówka, super
![]() Ja wlaśnie pożyczyłam sobie piłkę od mamy, póki co na niej siedzę ![]() Byłam dzisiaj w SR. Lekarz robił wykład nt. cc. Łoo matko, jak się człowiek nasłuchał o komplikacjach i zagrożeniach, to się można wystraszyć. Pod koniec co prawda wspomniał, że takie rzeczy zdarzają się w małym procencie, ale można tego było nie dosłyszeć ![]() Potem bylam u diabetologa i wszystko git. Cukry piękne, przyrost wagi dobry, ciśnienie książkowe, mocz się poprawił. Kontrola za miesiąc, chyba że nie zdążę
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj pierwszy raz ktoś zauważył, że jestem w ciąży
![]() Jak stałam w kolejce w lumpeksie, to podszedł do mnie ochroniarz, ze słowami, że przecież nie muszę stac, tylko mogę od razu podejść do kasy
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Przy lezeniu i zmianie pozycji to juz nie wspomne, najgorzej. Jednej nocy spać mi to nie dało.
|
|
|
|
#577 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby facet był w porządku. Cytat:
Tego się nie rozpuszcza jak klasyczny dentosept, po prostu maziasz patyczkiem po dziąśle i pomaga edit.: w ulotce dentoseptu jest informacja, że w ciąży nie wolno Cytat:
Cytat:
Daj znać jak efekty, wrażenia... Bo nie wiem czy się jeszcze w ogóle porywać.Mleko pomaga na chwilę, potem może być gorzej mnie pomaga napar z siemienia, napar z lipy i rooibos (po zwykłej herbacie zwiększa się wydzielanie kwasu, unikam jak ognia). Czytałam że można zaparzyć napar z łyżeczki majeranku, ale nie próbowałam.
JESIEŃ Edytowane przez patrycjazuzanna Czas edycji: 2016-09-21 o 21:49 |
||||
|
|
|
#578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde, mnie to się jeszcze nie zdarzyło. Zawsze muszę odczekać swoje |
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam dzisiaj weny do pisania. Znowu antybiotyk na ząb bo jest infekcja. Juz mój czwarty raz z antybiotykiem amoxicilina
pół dnia zdychalam z bólu... Miałam iść kupić butelki,smoczek,pare duperelków i nic nie kupiłam.
|
#581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
raz w tramwaju byłam z córką, godziny szczytu tłok jak diabli ale jak tylko weszłam to taka młoda dziewczyna migusiem mi się zerwała, to było akurat super. Innym razem w piekarni jedna młoda dziewczyna była przede mną i mnie przepuściła z uśmiechem i to też było miłe ale już bym wytrzymała tą chwilę i raz w aptece taki facet pod 60. miała być jego kolej i się odwrócił do mnie żebym sobie podeszła. Ale podziękowałam bo akurat miałam robić jakieś mega zakupy i trwałoby to bardzo długo więc postanowiłam że nie będę się wrzynać dobremu człowiekowi 😉 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
miętówka ślicznie wyglądasz, super piłka
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
z resztą jakoś w mieszkaniu nie mam zimno ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- a od kiedy te piłki w biedrze?
|
|
#583 |
|
Rozeznanie
|
Aleksandramaj tak jak już się deklarowalam angelcare ac 401 niania i monitor oddechu bez kamer bo nie jest mi to potrzebne
Konika ja normalnie chodziłam na basen nic się nie działo tylko delikatnie ręcznikiem osuszalam Ja mam w sumie 19 stopni w mieszkaniu ale to dobrze nie duszę się ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet na sr robimy ćwiczenia z nogami szeroko jedyne czego nie wolno nam to skakania na piłce bo to może przyśpieszyć poród.
|
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Zjadlam kasze manna. Siedzialam dość długo aby się nie kłaść i przeszło ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spróbuj może odstawić na jakiś czas i zobaczyć jak to wpłynie... U mnie właśnie kawa, herbata, cytryna, miód nasilają dolegliwości. Możesz jeszcze zalać wieczorem łyżkę-dwie siemienia lnianego wrzątkiem (w kubku) i zostawić pod przykryciem do rana, potem zlać do innego naczynia (bez ziarenek) i wypić. Pomaga na wszelkie problemy żołądkowe. Piłam ja i pił mój pies z zajechanym lekami, delikatnym żołądkiem.
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Taptalk mnie wczoraj na wizaz wpuscic nie chcial
Cos kiepska nocka za mna, mam jakis ucisk na zoladku az mi lekko niedobrze. Domyslam sie ze to dziecko a nie jakies zatrucie... Zreszta nie mialabym czym się zalatwic bo wczoraj z braku czasu tylko sniadanie a potem szlag trafil zdrowe zarcie i tylko slodkie w ruchu bylo na szybko. Dzis mezu przyjezdza także do wtorku moge byc malo na watku. Paula ales sie z tym zebem dorobila. Pisalas ze termin wizyty u stomatologa odlegly. A kto ci wypisal antybiotyk? Jakis lekarz pierwszego kontaktu? Jak ci tylko po antybiotyku lekko odpusci to nie czekaj, tylko chyba nie masz wyjscia i bedziesz musiala isc prywatnie do dentysty. Wogole da sie tam isc prywatnie? Bo kurcze nie rozumiem jakby nie mozna bylo a oni kazaliby czekac tak dlugo na wizytę jak kogos juz boli...
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam wczoraj na pogotowiu dentystycznym. Prywatnie nie ma wizyt. Ja wczoraj poprostu zemdlalam juz z bolu. Dostalam poprostu histerii,cisnienie mi spadlo. Ja mam tak zawsze z zebami. To jest wlasnie zrypana praca dentysty bo tyle ile ja wydalam w zyciu na dentyste to moglabym sobie dobry samochod kupic a i tak zeby w oplakanym stanie. Teraz nic nie moge zrobic. Dopiero po porodzie...
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Słuchajcie rozwiesilam w sypialni dwa wilgotne kuchenne ręczniki i powiem Wam że nie zapeszajac spało się dużo lepiej A teraz szybkie śniadanie i zbieramy się na usg :-D trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#591 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Mietowka ślicznie wyglądasz ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
ja w laboratorium mikrobiologicznym czekam na wymaz w kierunku gbsa... ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#592 |
|
Zadomowienie
|
Siemka
jejku ale produkujecie postów, toz to jakaś masakra poczytałam co piszecie ale nie jestem w stanie tak na telefonie teraz pokolei komentować ja siedzę w rodzinnym mieście; ubezpieczyłam i zarejestrowałam autko i dzisiaj wracam do Poznania. Powiedzcie mi taka rzecz, ostatnio widziałam pieluszki Dada i były dwa rodzaje, czy któraś z Was testowała oba opakowania i jest w stanie powiedzieć które jest lepsze? IMG_3158.JPG
|
|
|
|
#593 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!!!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bo oczywiscie sn jest bezpieczne w 120% a cc to samo zuuuooo Cytat:
Cytat:
![]() ja w sobote jade na badania w dwa miejsce. ciekawe czy ktos mnie przepusci. jesli nie to juz bedzie czyste chamstwo patrzac na moj stan i to w jaki sposob sie poruszam ale raczej na chamstwo sie nastawiam
|
|||||
|
|
|
#594 |
|
Rozeznanie
|
witam sie w 239 dniu czyli 35 tygodniu
przy optymistycznym podejsciu do porodu zostalo 42 dni ![]() ![]() i nie ma gdzie uciec ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- psttryczek dobrze sie nastawilas lepiej sie milo zaskoczyc ![]() ja wczoraj stalam w kolejce przedemna stal koszyk i nikogo wokol odstawilam go i przeszlam blizej kasy nagle przylecial malolat z ryjem na mnie i zaczela sie pyskowa ze ja cham jestem ze sie wciskam nijak gowniak nie dal sobie wytluaczyc ze ja w 8 miesiacu ciazy nie bede stala w kolejce za koszykiem bo on sobie lata po sklepie ... wiec ja juz nie licze na przepuszczanie w kolejkach jedzie do mnie lozeczko ![]() ![]()
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeeesu, co za burun!!!!! ![]() aaa, i ja sie witam w 33 tyg
|
|
|
|
|
#596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bidulka ![]() Cytat:
Cytat:
Jestem za tym, że sn jest lepsze dla dziecka bo natura je przygotowuje do przyjścia na świat, a nie nagle ktoś z buciorami włazi i je wyciąga aaaale, żeby nie było, że sn to czyste piękno, u mojej mamy zwlekali z cc, ja byłam duża, nie mogła mnie urodzić, choć byłam piątym dzieckiem. Urodziłam się ciemnogranatowa, niedotleniona, bez oznak życia. Wg mojego tutejszego neurologa było to przyczyną mojej epi teraz więc... nie wiadomo co gorsze ![]() Cytat:
Jem na szybko michę płatków i spadam na zakupy |
||||
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
dooti - cholerka, nie wiem czy roznia sie te pieluszki
tez sie chetnie dowiem bo kupno Dad dopiero przede mna
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hey :hi
Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

Co mozna zjeść na kolację, żeby nie zrobiło sie gorzej? W ogole slabo mi tak jakoś ;/
kurde, a mi po 3/4 dniach kazal zerwac 

dlatego pana!
pół dnia zdychalam z bólu... Miałam iść kupić butelki,smoczek,pare duperelków i nic nie kupiłam.

bo oczywiscie sn jest bezpieczne w 120% a cc to samo zuuuooo