Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-22, 08:34   #3511
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dzien Dobry

otóż to !!!

super wzory

mnie też !
Dzień bez Mewki dniem straconym !
Jak Twój opis porodu będzie w takim stylu pisany to chce rodzić po Tobie haha

Popieram , umiar we wszystkim

Pani leżeć miała a nie do fryzjera ganiać !
Ale ja też się aż dziś zapiszę bo nie mogę patrzeć na te kłaki. Najchętniej bym ścieła ale mąż mi nie pozwala

cudo

Nie piszcie tyle bo narobić ciężko
Zmykam z mężowskim na 2 runde szukania kurtki oczywiście dla niego bo dla mnie się nie opłaca

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Pamiętajcie dziewczyny żeby wrzucać listy zakupów z Gemini , sama chętnie pooglądam co tam kupujecie !
Justi 😙😙😙
Damy radę z tym porodem 💪
Jeśli tylko humor mi dopisze po
Zdam relacje z anatomicznymi szczegółami jakiej wizaz nie widział 🙊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Hej, nie jestem w stanie być na bieżąco, teraz nadrobiłam, ale pewnie już wieczorem będę dużo do tyłu.

Moje dziecko jest ułożone głowką w dół i waży 1200g. Gin powiedziała, że jeśli szacowana waga nie przekroczy 3500g mam wybór odnośnie sposobu porodu (pierwszą miałam cesarkę) i nie wiem co wybrać :/

Przytyłam 8kg

Majtki poporodowe polecam wielorazowe.

Drugi fotelik też bezpieczniejszy tyłem do kierunku jazdy

Monika, spoko artykuł Ja miałam takie same plany odnośnie pielęgnacji pierwszego dziecka, niestety okazało się, że córka ma AZS. Liczę, że syna to ominie.
Mmgi od 8 kg odejmij 1200 i łożysko i te wody
i wychodzi ze tak dużo nie przytylysmy wszystkie ☝
Gratuluję udanej wizyty ☺

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
gratulacje

chcę

no pewnie, że to one, przecież nie nasze zgrabne tyłeczki

jutro ma być wysyłka, więc pewni wstawie po weekendzie

nad tym nie da się zapanować gratulacje 30 tygodnia

I ja więcej w siebie nie wcisnę

gratulacje

Mój tż też nazywa mnie Obelixem odkąd zobaczył jak zakładałam spodnie ciążowe z tym panelem i w sumie nawet jestem podobna do tego obleixa

mój też już pasuje nie przejmuj się nawet mama mi dziś powiedziała, że widziała super sukienkę w sklepie, ale tak utyłam, że nie wyglądałaby na mnie dobrze, więc nie kupowała zawsze kupowała S, a teraz nie wiem czy by L pomogło

ja kupiłam gryka-pianka-kokos i wydaje się być spoko, zobaczymy jak będzie w użytku, czy nadal będzie spoko

Teściowa mi dziś obiad gotuje a ja się wyleguje i nawet mi się nie chce wstać i wrzucić w końcu ciuchów Marcela do pralki

Za miesiąc mam wesele, gdzie kupię jakiś niedrogi namiot, w który się zmieszczę?
Isto
Zobacz w necie sobie mangooutlet
Tylko mnie nie zabij
Tam jest dział plus size🙊

Drugi dzień bez buraka dniem rownie pięknym co pierwszy ☝

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Doszło w super stanie Materac udało mi się nawet odsprzedać, nie chciałam używanego i gryki, za 60 zł , więc koszt łóżeczka wyszedł mi 18 zł
Deal życia Kazik 💪

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 08:41   #3512
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Tak pejzaz z portugali wiesz co, mam juz polowe)
Dzis przyszla mi podusia zrobilan przerwe od puzzli I leze I ogladam tv narazie mi wygodnie
Ewelinka mi by ciąży nie starczyło😆

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Też jestem w 30tc w panikę jeszcze nie wpadłam, ale czuję, że zaczyna robić się poważnie

podobno jakieś duże są siateczkowe majty http://www.ceneo.pl/19727378#mh=U2i9...pXnJGRq53A3Ok1

Też mam właśnie wrażenie, że za dużo tych warstw, dlatego napisałam tutaj, żeby się przekonać czy to tylko moje zdanie czy inni myślą podobnie
Te majty to sam seks 😎
Dzięki za linka bo ja ich nigdy na oczy nie widziałam 🤔

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale lecicie

Wyprasowałam wszystkie rzeczy, które czekały na prasowanie chyba od początku wakacji Teraz mogę zacząć prać ubranka małej

Co do wyprawki do szpitala, na szkole rodzenia babka mówiła, że są jakieś fajne podkłady ginekologiczne z firmy Hartman, podobno mają klej i się fajnie trzymają tych siateczkowych majtów
Do tej pory myślałam
że podkłady są zintegrowane z majtkami 🙊
S tu wychodzi ze kupuje się oddzielnie 🤔

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Co do polozenia glowka w dol to ja myslalam, ze dzieciak lezy tak prosto w dol, a to nie tak. Ona lezy glowka w dol ale pupa jest po lewej stronie, a nozki ma po prawej.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Nozki leza na watrobie u mnie i to jeeee czuc! Jak kopa zasadzi to, az sie wzdrygnac mozna

Ja nie wiem jak Karol leży
Dla mnie codziennie inaczej
Bo kopie gdzie chce

Stary 2016-09-22, 08:42   #3513
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ewelinka mi by ciąży nie starczyło😆

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Te majty to sam seks 😎
Dzięki za linka bo ja ich nigdy na oczy nie widziałam 🤔

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Do tej pory myślałam
że podkłady są zintegrowane z majtkami 🙊
S tu wychodzi ze kupuje się oddzielnie 🤔

Mewka zintegrowane to chyba tylko w pampersach a my tam mamy mieć przewiew, więc no
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 08:43   #3514
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hmmm ja tam nic nie miałam na porodówce. Dopiero tuż po porodzie na sali poporodowej przyszła salowa i pomogła mi się przebrać w drugą koszulę, trochę przemyła mokrym ręcznikiem i pomogła pozakładać majty i ten podkład właśnie. Bo tak myślę sobie po co na porodówce podkład skoro my tam z gołymi bożenami będziemy leżeć chyba, że chodzi ci o podkład na łóżko ale u nas nie trzeba było bo położna w sumie co jakiś czas zmieniała te jednorazowe z ligniny czy jakoś tak
Uscislijmy wiwdze na ten moment
Czyli wychodzi na to są 2 rodzaje podkładów dla nas
Do majtek i na łóżko?
Pierwsze koniecznie kupić
Marki hartman
Drugie ...zapytać się w szpitalu?

Stary 2016-09-22, 08:43   #3515
LuckySparkle
Zadomowienie

Witam sie z rana

Cytat:
Dzień dobry lejdis 😚
Pijemy kawkę ?

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Monia przerwalas swoimi czarami u mnie ten paskudny ciąg bezsennosci
Bo dziś znów spalam jak dziecko 😊

Ja juz po kawce i śniadaniu.
Moniw na mnie tez mozesz rzucic taki czar! Kolejna nic nieprzespana. Lili w nocy ma chyba nauke tanca.
Cytat:
Bry. Powiem wam, ze powrocily mi nie zeby one sie kiedykolwiek skonczyly bo caly czas mnie rano mdlilo ale teraz mam znowu jak w pierwszym trymestrze. Zalodek na druga strone mi sie przewraca. Super

Współczuję!!! Od poczatku ciazy tego bie doświadczyłam... a nawet od lat!
Cytat:
Justi 😙😙😙
Damy radę z tym porodem 💪
Jeśli tylko humor mi dopisze po
Zdam relacje z anatomicznymi szczegółami jakiej wizaz nie widział 🙊

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Mmgi od 8 kg odejmij 1200 i łożysko i te wody
i wychodzi ze tak dużo nie przytylysmy wszystkie ☝
Gratuluję udanej wizyty ☺

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Isto
Zobacz w necie sobie mangooutlet
Tylko mnie nie zabij
Tam jest dział plus size🙊

Drugi dzień bez buraka dniem rownie pięknym co pierwszy ☝

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Deal życia Kazik 💪

Jak dobrze, ze ja rodze po tobie! Albo nabiore odwagi albo będę sikac po nogach ze strachu.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 08:57   #3516
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hehe spoczko spoczko a jeśli chodzi o podkłady na łóżko to tu nie będę kombinować, wezmę te zwykłe niebieskie i już aby tańsze bo i tak to zaraz w koszu ląduje
Uwaga laski
Podkłady na łóżko też kupujemy☝

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
a czemu te podkłady na łóżko musimy same przywieść?
Bo kami żyjesz w pl 😛

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
przytyłam w tyłku...nie mieszczę się w spodnie, w których chodziłam do tej pory
Isto ja też
2 tyg temu wchodziłam w spodnie które miałam założyć jutro na radę wydzialu nadająca mi tytuł
I terax już nie wchodzę
Idę na tą imprezę
w czarnych legginsy h, baletkach i długiej białej koszuli
w najgorszych snach nie przewidywalam takiego looku przed wszystkimi profesorami mojego wydzialu
Brawo ja!

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Wiecie co do tego materacu pianka, kokos gryka przelozylam te wklady i teraz maluszka bedzie spala na tej piance, a pod spodem jest obok siebie kokos i gryka. Jakbyscie zobaczyly ten wklad gryki to byscie popukaly sie w czolo jak dziecko ma spac na takich kamieniach! Twarde to gofno i ogolnie straszne.

Dzisas
Muszę rozbebeszyc swój 😬

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Okazało się ze ta szkoła rodzenia która miała być za darmo, jednak nie jest za darmo... I podzwonilam wszędzie i wszystkie 300-350 ... A to już ostatnia chwila... Kurcze zawsze sie ogarne w porę... #wyrodnamatka

Kazik
Poszukaj czy u ciebie są szkoły dofinansowane przez samorząd
Nie są bezpłatne ale kosztują dużo mniej
Za moją też za 300 place tylko 100zl
Zorientuj się co u ciebie w trawie piszczy 😚

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Doświadczone mamusie!!! Podpowiedzcie! Prosze.

Jestem z tz uzalezniona od zapachowych świeczek. Zawsze blizej grudnia robimy sobie zapas swoich ulubionych. Palimy je bardzo czesto ale zastanawiam sie jak to bedzie jak bedzie Liliana. Mozna w domu palic swieczki zapachowe przy takim szkrabie? Nie bedzie jej to przeszkadzac? Właśnie mi tz podpowiedzial, ze koncza sie wszystkie 3 i moznaby pomyslec o zamowieniu nowych ale tak mysle czy to nie bedzie takies szkodliwe dla Lili. Podsunelam mu pomysl olejkow eterycznych i maz twierdzi, ze chyba nie trzeba rezygnować ze swieczek przy niemowlaku. Co wy na to???

Nie wypowiadam się bo nie lubię takich świeczek
Ja bym nie demonizowala tego
Jak będą mu przeszkadzać pewnie sama zauważysz po jego marudzeniu
Może na początku nie pal w tym pokoju gdzie mała będzie
Tylko w innym

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Dziękuję za szczere chęci
Chodziło mi o to, że tutaj taką tańszą opcją jest zestaw z Ikei, który po przeliczeniu na złotówki (nie wiem, dlaczego to robię kompletując wyprawkę ) wypada sporo drożej, niż zestaw zamówiony z polskiego allegro
Gdybym miała zamawiać łóżeczko z polski, to tylko allegro wchodzi w grę, bo ceny są konkurencyjne Ale wczoraj posiedziałam trochę na ebay i w sumie znalazłam nowe łóżeczka z materacami w granicach 80e za komplet, także nie jest źle i tu raczej zamówimy

Dzisiaj poranek spędziłam na SORze W nocy budziłam się non stop, bo bolał mnie brzuch, ale nie takie jakieś kłucie, tylko bardziej uciskanie od środka. Nie dałam rady w ogóle położyć się na plecach czy się na nie przewrócić, bo od razu ból się nasilał. Do tego brzuch twardszy niż zazwyczaj i naczytałam się o tych skurczach itd., że spanikowałam.
O 6 pojechałam z mężem na SOR, tam mi zrobili wszystkie badania (nawet KTG). Na szczęście z maluszkiem wszystko okej, w ogóle ze mną też tylko kazali mi siebie obserwować i w razie czego wrócić lub pojechać do mojej gin.
Ogólnie to nie wiem, co mnie dokładnie boli - czy to promieniuje od kręgosłupa, czy po prostu syn mi rośnie i uciska na narządy, ale lepiej dmuchać na zimne, przebadać się i uspokoić, że wszystko jest ok

Przy okazji obejrzałam oddział i personel i wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie Dotarło tez do mnie, jak szybko czas mija i że już niedługo to ja będę tam stała pod drzwiami oddziału o 7 rano, z torbą, dużym brzuchem i mężem u boku, czekając na przyjęcie na oddział Szook.

A ze sprzedawcą wózka nadal nie mam kontaktu Już nawet pojechałam dzisiaj oglądać wózki w sklepie, ale drogie i nie 3in1, więc bez sensu. Do tego tańsze modele brzydkie
Jak jutro nie będę miała żadnej odpowiedzi, to zabieram się za szukanie nowego, ehhh
Nie zrozumialysmy się
Ale skoro wszystko ogarniete to superancko 💪

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Co do rytualu...
Zawsze bylam ich zwolnennikiem. Ma to duze znaczenie psychologiczne, ze cos nastepuje po czyms i dziecko ma wtedy swoj rytm dnia.
U nas kapiel byla codziennie o 19, cyc i kimonko. I tak jest do dzisiaj tylko ze kapiel, kolacja, dobranocka, czytanie bajki i spanie. Jak Zuza byla malenka to od 19:30 mialam chwile oddechu bo spala juz na noc, ok 22-23 budzila sie jeszcze na cyc a ja mialam wieczor na ogarniecie domu czy samej siebie. Dzis od 20:30 mam wieczor kanapowy.
Minus tego jest taki ze jak sie wychodzi gdzies w gosci i przychodzi czas kapieli trzeba pakowac manatki i do domu bo jak sie cos przesunie to kolejny dzien bywa trudny

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Pianka
I tu Iwonka dotknęła sedna problemu
Rytuały też mi się podobają
Ale podoba mi się też gdy będąc gdzieś z Karolem nie gram do domu na zbity pysk
Bo czas naszego rytuału nadszedł
Moja szwagierka tak robi
To bardzo ogranicza ja i cała rodzinę
Bo rytm wszelkich imprez rodzinnych wyznacza rytm tych rytuałów
Jest to mega wkurzajace
Bo zaplanowany obiad nagle rozpoczyna się 3 h później
Bo dziecko spało...
Jak to rozwiązać? 🤔

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ale lecicie dzisiaj!
My po szkole rodzenia. Jal zwykle wiele informacji i przyjemny relaks Dzisiaj nasi Tż masowali nam buzie, rewelacja!

Uczyła nas jak się zachowywać przy partych: głeboki wdech nosem (przepona), trzymamy powietrze i skupiamy się aby sie wysikac (wtedy to powietrze fajnie schodzi w dół i maluch się przesuwa), wydech i znowu powtórka. Czyli Babeczki, sikamy!
Monia właśnie tak zrobiłam jak opisalas
Nawet nie wiedziałam że tak umiem 😆

Stary 2016-09-22, 08:58   #3517
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość

Uczyła nas jak się zachowywać przy partych: głeboki wdech nosem (przepona), trzymamy powietrze i skupiamy się aby sie wysikac (wtedy to powietrze fajnie schodzi w dół i maluch się przesuwa), wydech i znowu powtórka. Czyli Babeczki, sikamy!
o dobrze wiedzieć!

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Co do zakupów w Gemini to nie wiem czy moje jeden kurier da radę przynieść

Ja na swojej liście mam zapas miesięczny (zobaczymy czy faktycznie będzie miesięczny ) pieluch pampers premium care, paka chusteczek nawilżanych HIPP, kosmetyki tej firmy (żel do mycia, oliwka), krem i olejek do kąpieli topfer, bepanthen extra, zapas płynu do prania bobini, linomag, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, octanisept, waciki i patyczki do uszu, termometr (ten micro coś tam co polecała folinka ), frida do noska, laktator i butelka antykolkowa tommee tippee, nożyczki do paznokci, szczotka do włosków canpol no i te wszystkie akcesoria dla mnie (majtki siateczkowe, podkłady, wkładki laktacyjne itp, firm jeszcze nie powybierałam bo tego nie ogarniam )
Widziałam, że mają też spoko cenę pieluch tetrowych i flanelowych, więc też może wrzucę

muszę zapisać

Cytat:
Motylku zapisałam sobie tatntum Rosa i podkłady
Muszę że jeszcze parę sklejka z takich postów i da się to ogarnąć jakoś 🤔

Nie upilnujesz kami
Bierz na zabieg i nie ma zlituj się
Ja mojej tabsy dawałam i dupa
13 szczeniaków było
Po jednym, takim szarym wiem nawet kto był ojcem
Czysty ojciec
Ale nie nadawalam sprawie dalszego biegu z jego udziałem 😬

to też dopiszę
wezme ale w styczniu w sumie nawet nie ja bo no jak.. tylko pewnie tż z moją mamą wyśle bo musi ktoś mieć ją na kolanach

my jak mieliśmy stary chodnik przed domem to była dziura i nam kejtry przelaziły albo nasza , teraz no zamknięte wszystko ja musze lukać z okna bo jestem przeziębiona
na szczeście malo jej tej krewki leci...
teraz lezy koło mnie ale na swoim kocyku

Cytat:
Uwaga laski
Podkłady na łóżko też kupujemy☝

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Bo kami żyjesz w pl 😛

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Isto ja też
2 tyg temu wchodziłam w spodnie które miałam założyć jutro na radę wydzialu nadająca mi tytuł
I terax już nie wchodzę
Idę na tą imprezę
w czarnych legginsy h, baletkach i długiej białej koszuli
w najgorszych snach nie przewidywalam takiego looku przed wszystkimi profesorami mojego wydzialu
Brawo ja!

dobra podkład zapisuję

o żesz PL taki cudny kraj i te szpitale...

zdarza się i tak będziesz elegancko wyglądać !
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 09:00   #3518
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Cześć z rana! pozdrawiam wszystkie ranne ptaszki moja córa urządziła mi pobudkę o 5 rano, taka była dyskoteka w brzuchu na szczeście zasnęłam jeszcze na chwilę.

Brrrrrr nie wiem jak u Was, ale u mnie bardzo jesiennie, termometr pokazuje 7 stopni

Nudna
U mnie też już jesień
Wczoraj pochowalam letnie buty już
I wyciągnęłam baletki i przeżyłam szok
Nogi mi urosły 😣
Buty cisna, spodnie też...😬

Stary 2016-09-22, 09:00   #3519
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]
Moja szwagierka tak robi
Jest to mega wkurzajace
Bo dziecko spało...
Jak to rozwiązać? 🤔

Moj szwagier tak robi i moj maz od zawsze powtarzal, ze nie chce go nasladowac. Do nvh do domu nie mozna pukac i dzwonic(wliczajac w to komorki) po 19. Bo po tej godz Kubuś jest kąpany i idzie spac. Ja to mam zamiar kapac dziecko minimum 4 razy w tyg o tej 19, nalarmic i biec na silownie do jakies 22... zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak tata bedzie dawal rade z corka
W kazdym razie trzeba sie liczyc ze czasem wypadnie impreza czy cos i wtedy wszystko byłoby zaburzone.

Stary 2016-09-22, 09:02   #3520
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Hej. Miałam przerwe w spaniu od 3 do 4. Czuje sie lekko przeziebiona. Do szkoly rodzenia jeszcze nie chodzę bo mąż chce ze mną. Mam nadzieje ze damy rade

Dobrze ze zasnelas 💪😙

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Hejo, od dziś w biedronce Lovela jest w promocji 12,99 zł za 1.5L płynu lub 1,8 kg proszku, to dobra cena?
Chyba dobra Emoszku
Nie wiem jak wy ale ja zaraz idę po niego z paleciakiem😎

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Ale tu puściochy z rana
Witam się i ja
Zapowiadała się ciężka noc, bo wieczorem moja ósemka się odezwała ale obudził mnie dopiero budzik o 6:00 nawet na siusiu nie wstawałam, albo już nie pamiętam
Moje dzieci już pojechały do szkoły, a ja idę robić śniadanka.
Cześć kotek 😙

Stary 2016-09-22, 09:03   #3521
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

Moja szwagierka tak robi
Jest to mega wkurzajace
Bo dziecko spało...
Jak to rozwiązać? 🤔

z
no ja sobie nie wyobrażam do domu gnać..
najwyzej dziecko pójdzie spać brudne
Stary 2016-09-22, 09:06   #3522
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
#lustrzyca

#tzwyjechal#bedziedzungla #nicmisieniechce 🙊

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Bry. Powiem wam, ze powrocily mi nie zeby one sie kiedykolwiek skonczyly bo caly czas mnie rano mdlilo ale teraz mam znowu jak w pierwszym trymestrze. Zalodek na druga strone mi sie przewraca. Super

Omg 😐

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Mewka, ja tez mam ten materac i wczoraj przelozylismy ten wklad z gryki (normalnie kamienie) na wklad z kokosa i teraz mam gryke, kokos i na gorze pianke 😂

Też tak zrobię
Nie będę go już zmieniać
W Japonii śpią na desce
To Karol też da radę z tak przelozonym materacem 😆

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Mewka zintegrowane to chyba tylko w pampersach a my tam mamy mieć przewiew, więc no
Pieknie! przewiew między udami
A mnie mama uczyła żeby nóżki razem trzymać 😆

Stary 2016-09-22, 09:08   #3523
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Nudna
U mnie też już jesień
Wczoraj pochowalam letnie buty już
I wyciągnęłam baletki i przeżyłam szok
Nogi mi urosły
Buty cisna, spodnie też...

Mi poki co stopy nie urosly, ale w tylek mi poszło i w uda, a zawsze miałam chude nogi i przeszkadza mi to dobrze, ze juz sie sezon sukienek konczy, bo bym sie gotowała w jeansach chyba wszystko co przybrałam właśnie w te partie poszło

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 09:14   #3524
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Moj szwagier tak robi i moj maz od zawsze powtarzal, ze nie chce go nasladowac. Do nvh do domu nie mozna pukac i dzwonic(wliczajac w to komorki) po 19. Bo po tej godz Kubuś jest kąpany i idzie spac. Ja to mam zamiar kapac dziecko minimum 4 razy w tyg o tej 19, nalarmic i biec na silownie do jakies 22... zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak tata bedzie dawal rade z corka
W kazdym razie trzeba sie liczyc ze czasem wypadnie impreza czy cos i wtedy wszystko byłoby zaburzone.

Lucy mnie takie podejście też się nie podoba
Chciałabym coś po środku
Żeby mi się Karol nie kojarzył z wiecznym pędem do domu
Bo o 12 to on idzie spać
A o 19 to ....
Ja też po porodzie po pewnym czasie wrócić do swojego hobby
I będę pazurami walczyć o te 1,5 h dziennie dla siebie 😬

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
no ja sobie nie wyobrażam do domu gnać..
najwyzej dziecko pójdzie spać brudne
Wiecie jak to w☠☠☠☠ialo cała rodzinę
Ostatnia Wigilia rozpoczęła się 2,5 h później
Wszyscy siedzieliśmy o suchym pysku
Wyglądając nie pierwszej gwiazdy
Ale świateł ich auta który wyjeżdżał na podwórko 😑

Stary 2016-09-22, 09:15   #3525
kamisha
Zakorzenienie

ej a mi w dupcie nie poszło
Stary 2016-09-22, 09:16   #3526
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Mi poki co stopy nie urosly, ale w tylek mi poszło i w uda, a zawsze miałam chude nogi i przeszkadza mi to dobrze, ze juz sie sezon sukienek konczy, bo bym sie gotowała w jeansach chyba wszystko co przybrałam właśnie w te partie poszło

Mi wszystkie kg
Ida zawsze w uda, pupę i cycki
Gruszka jestem
No i teraz w brzuch jeszcze

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Idę dzwonić o to usg i przesuwać lekarza
Miłego dnia 😚

Stary 2016-09-22, 09:16   #3527
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie jak to w☠☠☠☠ialo cała rodzinę
Ostatnia Wigilia rozpoczęła się 2,5 h później
Wszyscy siedzieliśmy o suchym pysku
Wyglądając nie pierwszej gwiazdy
Ale świateł ich auta który wyjeżdżał na podwórko 😑

o matko ale bym była wkurzona..

ja bym z głodu padła
Stary 2016-09-22, 09:17   #3528
snufey
Raczkowanie

Ja lubię mieć zaplanowany czas, ale nie tak rygorystycznie

Mi poszło na razie tylko w brzuch Co śmieszne, mieszczę się spokojnie w spodnie sprzed ciąży i to takie gumowane jeansy
Mąż mi tam nigdy nie mówił, że jestem gruba czy chuda, ale teraz dosłownie każe mi więcej jeść, bo na jego oko jestem za chuda

Edytowane przez snufey
Czas edycji: 2016-09-22 o 09:19
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 09:20   #3529
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Mi wszystkie kg
Ida zawsze w uda, pupę i cycki
Gruszka jestem
No i teraz w brzuch jeszcze

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Idę dzwonić o to usg i przesuwać lekarza
Miłego dnia

A ja zawsze przybierałam w boczki i w brzuch, nigdy w nogi, tylek to mialam plaski jak plecy haha, myslalam ze teraz tez mi bedzie szlo w boczki itp. W brzuszek to mi idzie tyle co Mała rośnie, taka piłeczka tylko

Stary 2016-09-22, 10:02   #3530
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzien dobry
Nadrobilam wszystko od wczoraj ale nie cytuje bo na tel to wyzwanie

Co do podkladów to warto zajrzec na strone swojego szpitala zazwyczaj jest wypisane co trzeba miec ja mam konkretna liste, podklady swoje, pampersy, cos do kapieli malej itp itd...

Kociulku nie podczytuje marcowek to nie widzialam sobowtora

Dziewczyny czy ktoras kupila reczniczki kąpielowe w Pepco ? Sa oki ??
Stary 2016-09-22, 10:07   #3531
kamisha
Zakorzenienie

ja mam jeden recznik kapielowy z kapturkiem dla mnie okej

kuzwa.. tż dzwonil mam podwyzszona glukoze

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-22, 10:15   #3532
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:

Współczuję
Ja mam czasem jeszcze mdłości, ale rzadko...

Zbieram się bo teraz mam dalej do szkoły rodzenia.. Wcześniej to dwie ulice a teraz jakieś 20km
Kłuje mnie w podbrzuszu z lewej... Wyczytałam, że jak nic nie zdrętwieje, kurczy ani nie boli w krzyżu, to jest to normalne, więc się uspokoiłam. Jeszcze położne się wypytam..
Pa!
Stary 2016-09-22, 10:19   #3533
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
ej a mi w dupcie nie poszło
Mi poszlo w dupsko i uda. Brzuch wiadomo... musi rosnac ale te uda! Ile ja bede musiala cwiczyc zeby je zgubic!

Stary 2016-09-22, 10:20   #3534
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Mi poszlo w dupsko i uda. Brzuch wiadomo... musi rosnac ale te uda! Ile ja bede musiala cwiczyc zeby je zgubic!

oj z ud moze byc ciezko.. :/

brzuch wiadomo ale boczkow nie widac hehee

Stary 2016-09-22, 10:24   #3535
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
o matko ale bym była wkurzona..

ja bym z głodu padła
Teraz urodzilo im się 2 dziecko
Moj dojdzie mój Karol
Żadna impreza nie rozpocznie się o czasie
Lub nawet nie dojdzie może w ogóle do skutku 😆

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
A ja zawsze przybierałam w boczki i w brzuch, nigdy w nogi, tylek to mialam plaski jak plecy haha, myslalam ze teraz tez mi bedzie szlo w boczki itp. W brzuszek to mi idzie tyle co Mała rośnie, taka piłeczka tylko

I am j.lo. 😎
Latino laska
Tzn kiedyś byłam 😂
Bo teraz jestem buła vel. parówa😆

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:

Lucky to tak jak ja
Odchudzam sie
Na górze zebra widać
Ale uda i dupa bez zmian 😐

Stary 2016-09-22, 10:25   #3536
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Kamisha odbieral Twoje wyniki??? Duzo podwyzszone??
Stary 2016-09-22, 10:25   #3537
mewkaa
Zadomowienie

Kobieta z usg chyba nie lubi swojego żołądka
Bo ciągle kawę pije
Do tej pory nie udało mi się do niej dodzwonić 😐

Stary 2016-09-22, 10:27   #3538
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Moj dojdzie mój Karol
Lub nawet nie dojdzie może w ogóle do skutku 😆
no to lipa troche..

moja siostra juz ma wieksze dzieci wiec nie ma problemu, w tym roku mieli byc u nas na swieta ale pewnie pojada do tesciow bo nie moga sie zjechac jak mozliwe ze bedziemy z malym juz w domu..

Stary 2016-09-22, 10:36   #3539
nudnylogin
Rozeznanie

Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Nadrobilam wszystko od wczoraj ale nie cytuje bo na tel to wyzwanie

Co do podkladów to warto zajrzec na strone swojego szpitala zazwyczaj jest wypisane co trzeba miec ja mam konkretna liste, podklady swoje, pampersy, cos do kapieli malej itp itd...

Kociulku nie podczytuje marcowek to nie widzialam sobowtora

Dziewczyny czy ktoras kupila reczniczki kąpielowe w Pepco ? Sa oki ??

Ja kupiłam jeden, trochę twardawy jak dla mnie, ale może po praniu zmięknie

Cytat:

Cytat:
oj z ud moze byc ciezko.. :/

brzuch wiadomo ale boczkow nie widac hehee

Mam nadzieję, że jak ruszymy z naszymi pięknymi furami i dzieciami w środku w świat, to będziemy miały jeszcze lepsze nogi jak przed ciążą!

Cytat:
Moj dojdzie mój Karol
Lub nawet nie dojdzie może w ogóle do skutku

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

I am j.lo.
Latino laska
Tzn kiedyś byłam
Bo teraz jestem buła vel. parówa

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Lucky to tak jak ja
Odchudzam sie
Na górze zebra widać
Ale uda i dupa bez zmian

To ja właśnie na odwrót, w najgorszych momentach tzn wtedy kiedy wazyłam najwiecej wyglądałam jak lizak na dwóch patyczkach teraz pewnie tez bym tak wyglądała z tym arbuzem w brzuchu, ale nogi nie te haha

Dziewczyny, ile macie kocyków? Bo właśnie wróciłam z Pepco i wpadł mi tam w oko piękny kocyk z takim misiem ala kapturkiem, milusi jak nie wiem, za całe 24,99 - i nie wzięłam go, mam dwa. Ale chyba wrócę bo "nie wytrzymnę"

Stary 2016-09-22, 10:42   #3540
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam jeden, trochę twardawy jak dla mnie, ale może po praniu zmięknie

Mam nadzieję, że jak ruszymy z naszymi pięknymi furami i dzieciami w środku w świat, to będziemy miały jeszcze lepsze nogi jak przed ciążą!

To ja właśnie na odwrót, w najgorszych momentach tzn wtedy kiedy wazyłam najwiecej wyglądałam jak lizak na dwóch patyczkach teraz pewnie tez bym tak wyglądała z tym arbuzem w brzuchu, ale nogi nie te haha

Dziewczyny, ile macie kocyków? Bo właśnie wróciłam z Pepco i wpadł mi tam w oko piękny kocyk z takim misiem ala kapturkiem, milusi jak nie wiem, za całe 24,99 - i nie wzięłam go, mam dwa. Ale chyba wrócę bo "nie wytrzymnę"

Zero 😆
Docelowo będzie chyba 2
Jak się jeden posiusia to drugi na podmianke

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości