|
|
#121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 cz.III
Cytat:
a mi we czwartek historia przepada ![]() Cytat:
Amy to jest nie żadna anorektyczka, tylko biecująca piosenkarka i w ogóle jest zawalista i zdolna ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
|
|
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czasem te Twoje wypowiedzi traktuje trochę kokieteryjnie... Ta co dużo robi i cały czas się uczy to Ty (przynajmniej tak wynika z Twoich wypowiedzi), więc daj na luz i nie pytaj "a ja?". Musisz się czuć pewnie skoro wybrałaś 5 przedmiotów i tego wizerunku już nie zmieniaj.
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Vill a ja tak z ciekawości zapytam... kiedy Ty odpoczywasz?
|
|
|
|
#124 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam rano taki bieg, ze masakra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nija no to gratulacje za obydwie oceny widzisz, a tak sie martwilas, ze nic nie umiesz a tu 3!! ![]() Cytat:
![]() wrocilam ze szkoly i jakos przezylam ten pierwszy dzien polskiego oczywiscie nie udalo sie przelozyc ![]() dlatego dzisiaj do 18 musze troche sie ich pouczyc (mam nadzieje, ze uda mi sie chociaz cos;p) a pozniej po serialach cos z tego romantyzmu zrobic bo jutro dopiero ok 20 bede w domu i dzisiaj znowu u mnie taka ladna pogoda wiooooosna i nie chce mi sie myslec o nauce.jutro chyba bedziemy wiedziec czy szkola oficjalnie bierze udzial w marcowej probnej a jak nie bierze to nic nam to nie robi bo bedziemy miec taka mature na fakultetach
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Zetka, u nas w statucie jest, że 4 od 75%, a u historyczki JA od ponad 80%
Weź mi jakieś słówka podrzuć To Ci wyślę Dick in A box by Justin
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Na tych "normalnych" sprawdzianach u mojej babki jest w ogóle podział na podstawę i rozszerzenie i trzeba zaliczyć na 50% podstawę, żeby w ogóle mieć 2, a potem ocenia się rozszerzenie, wtedy to jest hardcore, bo ta podstawa wcale nie jest taka prosta... (wtedy jak pisałam z drugą klasą, nie powtórkowy, to miałam 34 z pp i 70 z pr
)A te powtórkowe to już są oceniane bez podziałów, to łatwo dostać dobrą ocenę 1 pkt do czwórki mi zabrakło ale ja i tak nie na oceny, więc luz ![]() Mam zamiar się poprawić na piątkowym z Polski ale żeby tego dokonać muszę zaraz stąd odejść
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze weekendu uzywalam zeby odpoczac od szkoly i nauki a teraz to juz sioe najwiecej w weekend ucze jak mowie komus ze sie ucze w weekend to sie na mnie tak patrza bo sami malo robia ![]() A drukujesz to co Ci przesylaja z tej stronki? ktora lekcje juz masz? ![]() Zetka a u mnie snieg padal i zostala z tego chlapa tylko wiec pogoda nie za ciekawa a szkoda bo przy sloncu lepiej mi sie uczy ![]() Nija gratuluje ocen u nas 3 jest od chyba 60-80 % i potem 4, a 5 od 90
|
|
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
Wchodzę na nowy wątek... a tu już 5 stron; )
Szarżujecie zetka - u mnie też jest trochę wiosennie, ale za to ja mam podły nastrój. poniedziałek okazał się bardzo drastycznym edukacyjnie dniem. 4godziny francuskiego (bo wypadły nam 3 pierwsze lekcje i kochana vice dyrektor nas postanowiła przygarnąć... ), fizyka, na której zarobiłam ndst z odpowiedzi i historia... ale o niej już nawet nie wspomnę, bo szlag mnie trafia. za to moja przyjaciółka zdała egzamin z prawka. za 1-wszym razem cóż, nie wszyscy mogą mieć dobrą passę na raz. strasznie podoba mi się ten nowy pomysł MENu - żeby LO było ogólnokształcące tylko w 1 roku, a następne były poświęcane tylko na przedmioty rozszerzone na danym profilu... i żałuję, że nawet, jeśli to wprowadzą, nas nie obejmie... Dziewuszki, a jak tam wasze prezentacje z polskiego? jesteście już daleko in progresso, czy dalej w lesie, jak ja?
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
mal_a_gosia, samo pomysl MEN-u fajny, ale co z osobami, które mijają się z powołaniem? (jak ja
Jak dla mnie coś w stylu systemu angielskiego byloby dobrze- sami wybierają sobie przedmioty, na które chcą chodzić, niezależnie od profilu
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ja teraz zobaczylam, ze ponoc 4 zdobyly tylko 2 osoby i to nie jest ani Amy ani dżastin chcesz jakies slowka z mojego super zbioru na czwartek?
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
wenedka - osoby, które miną się z powołaniem, będą miały przyspieszony kurs samodzielności - i albo powalczą sobie o zmianę profilu, albo we własnym zakresie będą stukać historię na matfizie, powiedzmy.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
wenedka oj zgadzam sie z Toba ze taki system nauczania bylby dobry
ALe szkoda ze tak u nas nie bedzie
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Amy ma na 100% 5 statuetek, bo nawet na egoistach pisali (tak, przeleciałam juz wszystkie plotkarskie portale I tak, chcę te super słówka Pretty please ![]() [1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;6558501]wenedka - osoby, które miną się z powołaniem, będą miały przyspieszony kurs samodzielności - i albo powalczą sobie o zmianę profilu, albo we własnym zakresie będą stukać historię na matfizie, powiedzmy.[/quote] Ja tam dalej nie jestem przekonana Z jednej strony system angielski dobry, z drugiej nie umre jak sie przemecze z fiza, a pozniej bede wiedziala jak mikrofala dziala, czy kto inny z hista i tez te wiedze wykorzysta, nawet niewiedzac o tym
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2008-02-11 o 14:27 Powód: bo 2 posty byly |
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;6558449]
strasznie podoba mi się ten nowy pomysł MENu - żeby LO było ogólnokształcące tylko w 1 roku, a następne były poświęcane tylko na przedmioty rozszerzone na danym profilu... i żałuję, że nawet, jeśli to wprowadzą, nas nie obejmie... [/quote] mnie też się on bardzo podoba, w końcu coś mądrego wymyślili szkoda, że dopiero teraz...
|
|
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
Małgosia89 - dlatego właśnie często żałuję, że żyję w takim zacofanym, ultrakatolickim w dodatku (co działa na mnie jeszcze gorzej, niż zacofanie - bo przy tym pocieszam się, że są jeszcze kraje trzeciego świata i Białoruś).
złe rzeczy przejmujemy szybko - McD i takie tam. gorzej z dobrymi pomysłami. |
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zrobiłam prasówkę i właśnie wsadziłam tam wiadomość o tej reformie szkolnictwa
Bardzo bym chciała taki system, ahh teraz tylko hista i wos, pięknie w sumie to tak mam, bo raczej się nie przemęczam, ale U mnie na innych przedmiotach 4 jest od chyba 75% na niektórych na 2 wystarczy 30% (mata i fizyka, ufff), ale już na polskim 2 jest od 50% ![]() Na 5 jest 90%, a na 3 właśnie nie wiem, 60 chyba, tak wychodzi ![]() Ale można na tej hiście była inna punktacja, bo niektóre pytania były bardzo trudne i wykraczające, chociażby wspomniany wcześniej Awicenna ![]()
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;6558625]Małgosia89 - dlatego właśnie często żałuję, że żyję w takim zacofanym, ultrakatolickim w dodatku (co działa na mnie jeszcze gorzej, niż zacofanie - bo przy tym pocieszam się, że są jeszcze kraje trzeciego świata i Białoruś).
złe rzeczy przejmujemy szybko - McD i takie tam. gorzej z dobrymi pomysłami.[/quote] ej, ej, może nie przesadzaj z tym zacofaniem..
|
|
|
|
#139 |
|
Adwokat diabła
|
jeeestem
![]() no dziś zarobiłam pierwsza kapę w tym semestrze ;( Ale z takiego przedmiotu co babeczka nie usadza więc wsio na rachunku kazdy zglosil enkę a ona ze w tym semestrze jest jedna enka z tego przedmiotu bo mamy semestr krótszy
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
No więc ja też się zapisuję, bo w tym roku maturka
![]() Zdaję polski podstawowy, historię i dodatkową historię sztuki, jeszcze francuski ale to mam zaliczone na 100% bo mam certyfikat Jedynie co mnie ostatnio ogarnia to strach, że zawalę maturkę i nigdzie się nie dostanę na studia
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A certyfikaty zwalniają z matury? Z angielskiego nawet CAE nie zwalniaA historia jaki poziom?
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się uczyć
Fizyka wzywa
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze słysze o tym, że mają taki system wprowadzić :d ja to dopiero jestem zacofana :P
szkoda, że nie pomyśleli o tym jak my zaczynałyśmy LO :[ teraz muszę się meczyć z chemią, fizyką, matematyką itp ... niepotrzebnymi przedmiotami!! Liczyć umiem, pierwiastki umiem, gorzej z fizyką, z której NIC nie umiem ale co mi więcej do szczęścia trzeba? Przecież nie będę liczyć ile w roztworze mleka jest jakiejś tam substancji i żadnych reakcji też robić nie będę :[ co za dziwni ludzie... ehhh... uciekam się uczyć!! Nie spamujcie za dużo
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego co napisałyście
nadrobię zaległości wieczorem, teraz nauka mnie wzywa
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
dałam radę dzisiaj w szkole
![]() wróciła wreszciemoja babka od matmy i wszyscy jesteśmy wniebowzięci! nie mam na szczęście dziś dodatkowego ang, nie miałam spr z wosu a środowy sprawdzian z historii został przełożony na za tydzień więc dzień był udany! dodatkowo kupiłam prezent na walentynki dla TŻ! o jakiech słówkach od pretty mówicie?? |
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
nie zabijajcie :/
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
To od zetki Ja tylko pretty please napsiałam, jak to w angielskim ![]() Aaaaaa, to takie buty ![]() [Czyli w dalszym ciągu jestem sama z rozsz. na obowiązkowym:P]
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
hmmm... no ale FCE CAE i CPE też są międzynarodowe i nie zwalniają....
Cytat:
![]() to w takim razie co to za słówka od ZETKI |
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie mam ich i nie wiem, czym ex Dżastina mi je da ![]() A z tymi certfikatami to wlasnie... Z angielskiego tez miedzynarodowe. Jak to w koncu jest? Ja na forum maturalnym znalazlam, ze z matury zwalnia tylko olimpiada z danego jezyka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.

ja mam rano taki bieg, ze masakra 

(Zetka, chyba sobie wydrukuję go

)
ktora lekcje juz masz? 

na niektórych na 2 wystarczy 30% (mata i fizyka, ufff), ale już na polskim 2 jest od 50%