|
|
#4051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------ U mnie niewesoło. Od tygodnia nie mogę uporać się z temperaturą i już wczoraj myślałam, że wszystko wróciło do normy, to o 16 dostałam znów 39,5st. Już zaczynałam się w myślach żegnać z tym światem, ale przyszedł mąż i władował mi do ryjka paracetamol .Ale to akurat najmniejszy problem... Olka nie chce jeść z piersi, mleka modyfikowanego oczywiście też nie chce więc ładują w nią i jedno i drugie na śpiąco. W piątek i sobotę prawie nic nie zjadła. A u mnie w cyckach oczywiście mleko przestało się produkować. Trochę próbowałam ściągać, żeby podtrzymać laktację, ale nie bardzo miałam siły przy 39st. No i schudłam 3kg podczas choroby. |
||||
|
|
|
#4052 |
|
Raczkowanie
|
wklejam fotki dzieciątek Mikołaj 4,5 miesiąca Zuzia 1,9 hihihi a ja cały czas pisałam że ma 1,5 roku - przez to nie spanie czas mi się zatrzymał
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#4053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() Cytat:
Może jeszcze uda sie podtrzymać laktację? Spróbuj leżeć z Oleńką w łóżku (np. w maseczce na ustach a'la Michael ) i przystawiać ją bardzo często do piersi, może panienka zechce ssać? ![]() * * * Ja od piątku dziwnie się czuję, ale nie jestem przeziebiona. Mam okropny ból w klatce piersiowej, po prawej stronie. Boli cały czas, najbardziej przy głębszych oddechach, lub gdy się schylam. A dziś doszły do tego potworne zawroty głowy, czuję się, jakbym wychyliła kilka kieliszków czegoś mocniejszego... ![]() A, zapomniałam jeszcze, że coś Jasia uczula... Tak się rozpędziłam z wprowadzaniem nowych pokarmów, że nie wiem co (podejrzewam jabłko lub banana). Na początku dawałam Jasiowi po trochu, zachowywałam parę dni przerwy między kolejnymi produktami, ale stwierdziłam, że ma apetyt, alergii nie widać, więc dawałam mu większe porcje i wprowadzałam nowe smaki. Zaczęło sie niewinnie - parę kropek na ramionach, ale później doszły krostki na udach, klatce piersiowej, aż w końcu pojawiły się na buzi. Od soboty Jaś znów jest tylko na cycku. * * * Do zobaczenia, wychodzimy na spacer .
|
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
Mikołaj to duzy chłopak nosi rozmiar 80 a Zuzia 86/92. Mikołaj wazy 8,5 kg a Zuzia 12 kg - mają ten sam rozmiar pieluch, chociaz Zuzia juz coraz częściej siusia do nocniczka. pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
#4055 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co szykujecie dla swoich męzuniów na walentynki????
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Pola wszystkiego naj naj
Demoniku całuski dla Jasia Ja kupilam już karteczkę walentynkową, czekoladki i zrobiłam Kubusiowi walentynkowe zdjęcie, które wywołałam podpisałam srebrnym mazakiem Kocham tatusia i tatuś dostanie to od nas... muszęjeszcze dokupić boxerki. P.S. eszeweria śliczne masz dzieciaczki
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
eszeweria urocza para
ivy uuuu trzymaj się !!!! demonik
|
|
#4058 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jesli o mnie chodzi, to mozemy sie spotkac nawet w tygodniu.dostosuje sie ![]() ojeju,kiedy moj mayly mnie ugryzie tez nie moge sie doczekac no i pozazdrosci braku skutkow ubocznych zabkowania ![]() ale Jas jest duuuuzy,przepraszam Johny Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja to nawet bym sie nie domyslila,ze jablko,lub banan moze uczulac.to chyba maloalergenne produkty. ------------------------------------------------------------------------------------- My juz po spacerku.na 9 bylismy u lekarza. w zwiazku z pieknym sloneczkiem od rana, postanowilam isc na nogach.Pewnie ciezko Wam w to bedzie uwiezyc,ale mojego synka nie zwazono, bo w przychodni nie bylo dzisaj wagi ;/ poszlam zmienic tabletki anty i co sie okazalo... ze spokojnie moge brac mini tabletki.nie bierze sie ich tylko i wylacznie przy karmieniu piersia.nie wolno przy nich palic i trzeba byc poznizej 35roku zycia. no i co zadecydowalo .... zadko wystepuja przy nich krwawienia, to nie tylko przyczyna karmienia piersi,ale tez tych tab.dostalam 2 wielkie tuby oilatum dla siebie i kilka antybiotykow na moja skore.ciesze sie,bo za nic nie zaplacilam,a te moje problemy skorne,bardzo drogo mnie kosztuja ;/ Simon spi juz godz odkad wrocilismy,a jadl o 6 ostatni raz. na spacer pojdziemy pozniej,jak obiadek ugotuje. milego dnia ![]() Pola 100 lat piekniej z kazym dniem !!!
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Pola bardzo bardzo dziękuje
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam jak pisac bo Blanka strrrrasznie marudzi
Dzisiaj na jej jezyczku i wew policzkow zauwazylam biale plamki, czy to plesniawki? Nigdy wczesniej nie miala od czego moga powstac? Powinnam z nia isc do pediatry?Czy przez to moze byc taka marudna?Demoniku, a przede wszytskim JASIU-gratulujemy ząbka!!!! Blanka troszke zazdrosci
|
|
|
|
#4061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w łóżku ciągle z nią leżę, ale moja panna woli sufit oglądać, ściany, pościel, nawet drzwi wejściowe, tylko nie ssać. Pierwszy raz jestem na nią tak wściekła , aż wstyd się przyznać do tego, że jestem zła na własną córkę . Dzisiaj już powiedziałam mężowi, że muszę to przeczekać, a jak zgłodnieje to się zapewne do mnie zgłosi . Na razie odciągam po troszku mleko do zlewu tylko tyle ,żeby cycki wiedziały że mają produkować. Od soboty mam jakby trochę więcej mleka. Cytat:
Trzymaj się Demoniku i nie daj się chorobie Patrilla usiłuję, ale już powoli chyba zaczynam się załamywać z tym karmieniem Cytat:
|
|||
|
|
|
#4062 |
|
Konto usunięte
|
Demoniku, gratulujemy ząbka!!! Mój Jasio tez wlaściwie bez objawowo ząbkował. Przy tych pierwszych zębach mędził dzięń wczesniej, wiec juz wiedzieliśmy ze jutro trzeba szukać zęba
![]() A później... chyba przyzwyczaił się i szedł jeden za drugim. W tej chwili ma 1rok i prawie 2 miesiace a zębów.... 15 i już widać prawie 16ego. Zostaną tylko trzonowe do wyrżnięcia. A jabłko i banan są mało alergenne, więc to może nie to... testuj |
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pojawić się mogły od zwiększonej ilości cukrów w pokarmach. |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ivy ja tez bylam zla i smutna. caly czas sobie powtarzalam,ze marnuje sie moje mleko, bo moj ksiaze ma humory,a przeciez to dla jego dobra. teraz staram sie o tym nie myslec.poza tym przewazylo jeszcze kilka innych "przeciw" karmieniu. [1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;6556737]A jabłko i banan są mało alergenne, więc to może nie to... testuj[/quote] ja jestem alergikiem jakich malo.prawie wszystko mnie uczula odkad skonczylam 3 latka. banan i jablko to jedne z niewielu owocow,ktore moge spokojnie jesc.
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny-na nic nie mam czasu..... chlop chory, maciek marudny, a ja postanowilam dokonczyc prace magisterska
|
#4066 |
|
Rozeznanie
|
Sylwia to bardzo dobrze że się za naukę wzięłaś!
Lea no gdzie ty łazisz? Jasiu jaki Ty malutki grzeczny dla tych swoich rodziców jesteś, nawet nie odczuli jak Ci ząbeczek wyszedł! GRATULACJE Poiss bardzo Ci współczuję tego co przechodzisz ale zobaczysz będzie bardzo dobrze i Ola znów zacznie pić mleczko Eszeweria dzieci boskie ![]() a jak jeszcze podrosną troszkę to się wyśpisz napewno
|
|
|
|
#4067 |
|
Raczkowanie
|
Mikołaj jak narazie lubi kapiele, ja go odrazu sadzam całego do wanienki i smieje się do niego na głos wtedy i on się zaczyna smiac i cała kapiel przebiega w dobrym humorku, z Zuzia na poczatku tez było ok, ok 6 miesiąca przestała lubic się kąpać i zaczęła wrzeszczeć jakbym ją do ukropu wsadziła, do tej pory jest róznie raz bardzo lubi i sama biegnie by się umyć innym razm krzyczy i mówi boje, boje i zaczyna się płacz i zwiewa z pod prysznica. nagorszy problem mamy z myciem głowy Zuzi, kupiłam nawet ten specjalny kapelusz do mycia głowy który pokazywała Super Niania ale to też nie pomaga i Zuzię trzeba trzymac siłą i myć w okropnym wrzasku głowę, próbowałam wszystkiego, proponowałam nagrody, kupiłam ładny szlafroczek i mówiłam , że duże dziewczynki w nagrode że ładnie myją włoski po kapieli zakładają takie specjalne ubranko i nic, wrzucałam masy zabawek pod prysznic i im najpierw mylismy glowe ale jak przychodziło do mycia głowy Zuzia znowu była rozpacz, juz nie wiem co robić - może wy macie jakies pomysły
|
|
|
|
#4068 |
|
Raczkowanie
|
sylwia-zuza trzymam kciuki, za pracę magisterską ja tez pisałm jak już Zuzia była na świecie a broniłam jak byłam w 7 miesiącu ciąży - na obronie jakiś istny koszmar , chyba komisja nie lubi kobiet w ciązy , nie dali mi ani zaprezentowac pracy ani odpowiedziec na wylosowane pytania tylko zadawali milion innych wogóle nie na temat - obroniłam na 4 ale tak się zestresowałm ze płakałam przez pół dnia i wypaliłam 2 paczki papierosów - dobrze że nic nie stało się Mikołajkowi w brzuszku. Do tej pory nie odebrałam dyplomu , nie mam odwagi po niego pójść wiąze się to ze złymi wspomnieniami
|
|
|
|
#4069 |
|
Rozeznanie
|
Biankaaa moj Patrys bardzo dlugo mial plesniawki bo jak znikaly to chwila moment znowu sie pojawialy. Na poczatku smarowalam roztworem gencjany (fiolet) ale to pomaga jak jest tych plesniawek malo, u nas namnozyly sie szybko i duzo i dopiero Nystatyna pomogla. Naprawde rewelacyjnie zadzialala tylko to na recepte.
U nas zrobily sie prawdopodobnie od ulewanego mleka, ktore zostawalo w buzce i tam sie tak te drozdzaki zrobily. |
|
|
|
#4070 |
|
Zadomowienie
|
My po kontroli u Neurologa, z Matyldą wszystko w porządku, ale nie powiedziała nam czy mamy szczepić na krztusiec czy nie-sanepid ma podjąć decyzję. Ale ja juz podjełąm chyba sama decyzję i nie zaszczepię tyle się właśnie oczytałam o szczepionkach, że jestem zdecydowana nieszczepić. Nie wiem czy któraś z Was się interesowała tym tematem, ale z tego co ja wyczytałam to prawdę mówiąc te wszystkie szczepionki są czasami bardzo niebezpieczne dla dzieci, nie mówiąc o powikłaniach poszczepiennych, które mogą doprowadzić do bardzo poważnych chorób min. autyzmu czy nawet śmierci łóżeczkowej. Ale nie będe zanudzać jak kogoś to interesuje to sam sobie poczyta.
Wracam do lektury. Miłego popołudnia |
|
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepsze zyczonka dla Poli
demonik- Jaś słodki i zazdroszcze ci ze udalo sie zrobic zdjecia zabka bo u nas to nie da rady bo to nie 1 a ona nie daje sobie buzki otwierac.dziekuje za komplement. no i bardzo wygodna bo jak uloze i zpryskam zelem w sprayu to trzyma sie 3 dni i nie musze uzywac zadnego grzebienia joli-musialam tak wczesnie bo sie z bratowa umowilam do takiego duzego lumpka a nawet mi pasowalo bo tz na popoludnie to zdazylam spokojnie wrocic no i po drodze kilka innych sklepow odwiedzic. a z moja tesciowa to samo(tylko my na cale szczescie nie uzywamy smoczka)no i tylko 2,5 godzinki(razem ze spacerem).ja sie nic juz nie odzywalam zeby jej przykro nie bylo ale tz nie wytrzymal i sam jej w koncu powiedzial zeby ja polozyla. aneta80s- u nas juz od 3 tygodnia zycia w duzej wannie i jest super bo ona bardzo lubi i nie pamietam kiedy plakala-moze za pierwszym albo drugim razem.no i glowe tez lubi myc eszeweria- dzieciaki slodkie poissonivy - wspólczuje i zycze poprawy sylwia-zuza-powodzonka a na plesniawki to ta nystatyna tak. tez na poczatku uzywalam.
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
POLA - 100 latek
Pare fotek Niuńki 1. Na jeźdżca 2. Gryzaczek 3. Co tu jest napisane 4. Spacerek 5. Po spacerku |
|
|
|
#4073 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na miłym, 2 godzinnym spacerze, Jaś śpi od 13, po przyjściu do domu przyssał się do mnie i dalej chrapie
. Wciąż mam okropne zawroty głowy, wszystko mi wiruje przed oczami .Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.2 pary gatek + pudełeczko ze skarbami .Cytat:
Mnie też tak się wydawało, ale moja znajoma ma bardzo silną alergię na jabłko – po jego zjedzeniu (wypiciu soku) czuje jak puchnie jej gardło . Pomarańcze, mandarynki, grejpfruty może jeść do woli...Mam jednak nadzieję, że nie będzie to ani jabłko, ani banan. Do tej pory Jaś jadł: marchewkę, jabłka, banany, morele, śliwki, ziemniaki, dynię, szpinak, mleko (było w szpinaku i w kaszce, którą podała mu moja mama) i brokuły, ale tego dnia, kiedy je jadł, miał już wysypkę. A – i jeszcze pietruszkę – była w zupce jarzynowej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, gdybyś czegoś potrzebowała – daj znać, może wspólnymi siłami znajdziemy!To dobrze .Cytat:
Rozmawialiśmy na ten temat z naszym pediatrą i doszliśmy z mężem do wniosku, że będziemy szczepić Jaśka. Mati śliczna, ma zawodowy gryzaczek PS Zmierzyłam Jasiowi stópki, mają ok. 9,5 cm .
|
|
#4074 |
|
Wtajemniczenie
|
ebena-słodkie maleństwo no i z browarkiem-no ładnie tak od małego
a to nasz sobotni wypad-Klaudia siedzi w wózeczku i bardzo jej sie podoba
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
moj klusek
Demoniku dziekuje
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
Lea bede we wrzesniu,ale tylko na chrzciny i roczek,szkoda ze Cie nie bedzie
musimy zrobic zlot w londynie ![]() Demoniku przypomnialas mi o tym,ze faktycznie jest alergia na jablko. moja ciocia nie moze go nawet dotkanc jak jest obrane ze skorki,a jak zje to wlasnie puchnie jej gardlo.co lepsze ma tez uczulenie na make. dziewczynki sliczne,prawdziwie modelki a Macko faktycznie niezle miny robi ![]() nie mam juz sily. Simon nie chce jesc !!! WCALE. najpierw dokarmiam go butla,bo ma taki apetyt,nastepnie mam nawal pokarmu,ale on nie ma apetytu,a teraz NIC,wszystko zwraca,ale humor mu dopisuje
|
#4078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Wy macie jakiś pomysł, co mogło go uczulić? ![]() Cytat:
Maciuś robi słodkie minki, usteczka taka prawie "podkówka", a oczy się śmieją - do schrupania .Cytat:
U Jasia zaczęło się w połowie grudnia, a pierwszy ząbek pokazał się 9 lutego. Zaczęło się właśnie od zmniejszonego apetytu i marudzenia. Jaś obudził się o 15:40, zmieniłam mu pieluchę i położyłam na matę, ale nie w smak mu to było. Poprzytulałam się, zatańczyłam, nakarmiłam (poprzednie karmienie o 14:30, w półśnie, po przyjściu ze spaceru) i od 16:50 synuś znów chrapie... ![]() Idę zrobić sałatkę, mamy wczorajsze kotlety, więc obiad w zasadzie gotowy .
|
|
#4079 |
|
Raczkowanie
|
a ja chyba niedługo zwariuje - mam dośc wszystkiego - jestem przemęczona a na tej naszej wsi nie mam do kogo całymi dniami się odezwać, nawet nie usiadlam przez cały dzień dopiero teraz przed komputerem, mam dosyc wrzasków dzieci, szlak mnie trafia jak słysze jakikolwiek dzwięk, mam dosyc czerwonego kapturka i kubusia puchatka, mamdosyc dzieciecych piosenek, zmieniania pieluch, karmienia, zakładania kapci , sadzania na nocnik itp. mam dosyc choc bardzo kochanych DZIECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! Od 3 miesięcy nie widziałam zadnego człowieka poza moim męzem, dziecmi i moją mamą - mam dość, nie śpię od 1,9 miesięcy, nigdzie nie bywam, czuję zacofana i głupia, nie wiem co to kino ani nawet film w tv bop ciągle sa jakieś bajki, nie wiem jakiej słucha się muzyki bo tylko piosenki dla dzieci, nikt mi nie pomaga wciąz tylko pranie, prasowanie, sprzątanie, gotowanie i zajmowanie się dziecmi , jesli tak ma wyglądać zywot "szczęsliwej mamy" to ja wymiekam - spodziewałam się że będzie ciężko ale że aż tak nie. Ciągle płaczę, nie u miem się juz cieszyć, nie mam marzeń chyba tylko jedno uwolnic się od tego koszmaru - wiem że przez bardzo długi czas ta rzeczywistośc się nie zmieni, nigdy nie odpoczne bo nie mam z kim zostawić dzieci, , wakacje nie wchodza w grę bo to tak samo jak w domu tyle że inne miejsce. MAM DOŚĆ!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
Tylko tyle mi pozostało, ze wyrzuciłam to z siebie ale i tak nie pomogło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

.

) i przystawiać ją bardzo często do piersi, może panienka zechce ssać? 

. najbardziej chyba drażni mnie to, że tak baaaaardzo okazuje Agatce uczucia. Najpierw milion razy jej gada, że ją kocha, potem ją wiecznie nosi na rękach, potrząsa nią, buja i wiecznie wciska smoka, nawet gdy nie płacze. Kilka razy już grzecznie zwracałam jej uwagę, że Pucka nie musi być wiecznie na rękach, nie jest uczona do bujania, ściskania itp
. Bardzo dzielnie zniósł wyrzynanie pierwszej jedynki, nie płakał, nie gorączkował, oby tak dalej
jesli o mnie chodzi, to mozemy sie spotkac nawet w tygodniu.dostosuje sie
poszlam zmienic tabletki anty i co sie okazalo... ze spokojnie moge brac mini tabletki.nie bierze sie ich tylko i wylacznie przy karmieniu piersia.nie wolno przy nich palic i trzeba byc poznizej 35roku zycia. no i co zadecydowalo .... zadko wystepuja przy nich krwawienia, to nie tylko przyczyna karmienia piersi,ale tez tych tab.

, gdybyś czegoś potrzebowała – daj znać, może wspólnymi siłami znajdziemy!