|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Folinka matko Ty nasza, zginiemy bez Ciebie!
Zaglądaj tyle ile możesz i dawaj znać od czasu do czasu jak wizyty, badania itp, żebyśmy wiedziały, że wszystko u Was ok
|
|
#3602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Patrze koce w necie
Z czego wy je kupujecie? W sensie materiał? Bo oszalec można 😬 Nudna twój jest słodki Ale zerknij mi na skład pliska 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zerknijcie na moją listę bo jak tak o czymś piszecie to wydaje mi się, że nie mam wszystkiego z kosmetycznych rzeczy ... Ma to jakiś sens i polot?
Kosmetyki dla dziecka ⢠Żel do mycia ciała i włosów: Babydream: Uniwersalny żel do mycia (rossman) ⢠Chusteczki: Tami, Cotton, Natural Care, chusteczki dla niemowląt suche ⢠Mleczko do chusteczek Alphanova Bebe - Organiczne mleczko z migdałami do mycia niemowląt (500 ml) (opcjonalnie) ⢠Chusteczki nawilżane rossman babydream extra sensitive ⢠Na odparzenia i potówki â mąka ziemniaczana albo Dermatol (apteka) ⢠Na odparzenia, do przemywania buzi itp. - Woda termalna ⢠Krem do tyłka â handmade ⢠Patyczki do uszu dla niemowląt ⢠Waciki kosmetyczne ⢠Termometr lekarski Microlife /Termometr do wody ⢠Szczotka do włosów ⢠Sól fizjologiczna ⢠Katarek ⢠Cążki i nożyczki do paznokci ⢠Pieluszki jednorazowe newborn â Rossman ⢠Pieluszki tetrowe białe 10 szt ⢠Tetrowe Kolorowe 5 szt Torba do szpitala- mamcia ⢠Dokumenty (karta ciąży, grupa krwi, badania, plan porodu, dowód os.) ⢠Koszule nocne do karmienia 2 szt ⢠Koszula do porodu lub dłuższe koszulki ( której nie szkoda wyrzucić) ⢠Pomadka ochronna do ust ⢠Majtki siateczkowe ⢠Podpaski poporodowe ⢠Podkłady ⢠Wkładki laktacyjne ⢠Staniki do karmienia ⢠Silikonowe nakładki do karmienia ⢠Herbatka laktacyjna (opcjonalnie) ⢠Kapcie ⢠Klapki pod prysznic ⢠Szlafrok ⢠Ręczniki ⢠Skarpetki ⢠Bielizna ⢠Ubranie na wyjście ⢠Maść na brodawki - handmade Dzidzia ⢠Pieluchy jednorazowe (najmniejsze-newborn) ⢠Pieluchy tetrowe ⢠Rożek ⢠Ręcznik niemowlęcy z kapturkiem ⢠Żel do mycia ⢠Chusteczki suche i nawilżane ⢠Mleczko do chusteczek ⢠Krem do tyłka - handmade ⢠4 bawełniane body ⢠4 pajacyki ⢠2 bawełniane czapeczki ⢠2 pary rękawiczek ⢠4 pary skarpetek ⢠Przybory kosmetyczne ⢠Kocyk ⢠Na wyjście polarowy kombinezon i ciepła czapeczka Może coś jeszcze dopisać, o czym nie pomyślałam?
|
|
#3605 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Ja dziś miałam wizytę u położnej, wszystkie wyniki badań mam dobre i rośniemy sobie prawidłowo
![]() Zawsze miałam ciągoty pedagogiczne ![]() Cytat:
Cytat:
Wolę raczej sn. Nie przemawia do mnie "bezpieczeństwo" cesarki. Zawsze czytałam i słyszałam, że to poważna operacja i statystycznie jest po niej większe ryzyko powikłań. Ale cóż, co ma być to będzie, trzeba myśleć pozytywnie!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeden do łóżeczka, jeden na podłodze, jeden w wózku, jakiś zapasowy do tego. I cieńsze na lato, i grubsze na zimę potrzebne Ja będę mieć 4 Cytat:
więc muszę obczaić, ile musiałabym zamówić, żeby mi się to opłacało.Szkoda, że Nesu i himery już nie piszą... Fajnie, że Ty nas tu wspierasz jeszcze z życiem na obczyźnie ![]() Cytat:
Zgadzam się bardzo z drugą częścią Twojej wypowiedzi! Rytuały są ważne, ale nie najważniejsze. Trzeba złoty środek znaleźć i obserwować jak nasze dziecko reaguje na odstępstwa, i wybrać najlepsze dla nas i dla niego rozwiązania. Ostatnie zdanie bardzo ładnie powiedziane ![]() Lecę stawiać na kuchenkę jarzynową Taka klasyczna mi się zamarzyła jak u mamy, pyszna, zrobiona na 100% naturalnym rosołku tż! Jak dobrze, że to on zwykle u nas gotuje, zdrowo i pysznie Ogarnia jeszcze zakupy, a ja teraz jak siedzę w domu, to staram się ogarnąć z pomocą Maksa całe sprzątanie, naczynia i pranie, a w miarę potrzeb i sił wymieniamy się i pomagamy sobie. Ale nie zawsze było tak rożowo, o nie! Lata wypracowania dobrego systemu robią swoje
|
|
#3606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Człowiek panikuje jak się coś dzieje (albo w druga stronę, jak się nic nie dzieje), ale ostrożności nigdy za wiele Lepiej sprawdzić i być spokojnym Ja mam na razie tylko 1 kocyk, ale wiem, że ich będę miała kilka Są takie piękne i milutkie Dzisiaj właśnie pisałam maila do gemini, czy wysyłają za granicę, to dostałam odpowiedź, że tylko na terenie Polski Tu też jest polska apteka, ale np. Linomag ma praktycznie czterokrotną przebitkę w cenie :/ U mnie właśnie na kuchence zupa z soczewicy na udkach
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadlam 3 bulki z nutella, teraz dokanczam ciastko grzebien. Bede gruba
|
#3608 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobrze wiedzieć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pocieszenie mogę powiedzieć, że to hormony nam takie "przyjemności" zapewniają i że to nieuniknione. Albo przeczekamy i samo przejdzie, ale się komuś wygadamy, albo wyjdziemy lub obejrzymy komedię...
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
50 ml plynu octenisept wystarczy na pepola?
|
#3610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej widzw i wiesz co?! Mam taki samiutki milusiii ![]() folinka - matko Ty nasza !ej ja tez czytalam o tych kosmetykach i jak zaczelam czytac ze chusteczki do pupy nawilzane to nie bardzo stwierdzilam ze to dziwne.. ej a te podklady to sa takie hmm dla osob starszych? ja kupuje takie ino dla psa.. :/ to takie cos na lozko??? no licze na to ze zle nie bedzie i rygorystycznej diety mi gin nie da ![]() zobaczymy co w pon powie Cytat:
Cytat:
![]() zapisze sobie Cytat:
potem eyelinery, tusze , cienie a na koncu podklady Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-09-22 o 17:24 |
||||
|
|
|
#3612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój słoik nutelli ten największy starczył na 3 dni...poszło w Cytat:
dzięki za słowa pocieszenia, dobrze mieć Was, bo samotne wieczory mnie dobijają Coś bym pochłonęła na kolację, ale nie wiem co...
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ochote na bulke z salata serem i ketchupem...
mama potem idzie do sklepu takze ten no ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak jedno ogarne, a co dopiero 4
http://mamadu.pl/129069,w-rudzie-sla...uszajace-slowo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Kaziowa reczniczki po 19.99
![]() Dzieki Mewka za foto ![]() Kobitki w Lidlu od 3.10 pampersy te male paczki po 7.99zl 2-5kg 24szt a 3-6kg 44szt 13.99zl
|
#3616 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic złego się przecież nie dzieje To tylko jesień idzie i wielkie nasze dupska razem z nią 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Że aż wyszłam do biedry Po ta lovela I kupiłam jeden proszek i jeden płyn i... Debiutowalam w pepco 🙊 Kupiłam rożek Bo przecież z gola łapa nie wyjdę 100 % bawełny w gwiazdki Folinka też mówiła że przy nim nie ma co dumac To wzięłam Przeleciałam dział niemowlak Ej są rzeczy lepszej i gorszej jakości Ładniejsze i brzydsze Wg mnie nie jest źle ☝ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Twoj morsik rownie zacny 😍 Dzięki za info ws sztuk podkładów i majtow 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Nasze grudniowe można zacząć tak hartowac kiedy? Wigilia u ciotki a drugi dzień świąt jadę do mamy Dzisas wtedy chyba będzie u nas debiut w tym zakresie Nie za wcześnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#3617 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To dobrze, że wzięłam wizażowy kocyk 🏻 miałam nie jeść kolacji, ale namówiłam tatę na jajecznicę, nikt takiej jak on nie umie zrobić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorsze to prasowanie 😣 Nie nawidzę jak diabli 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
U mnie takiego nie było Takie se były I 100 proc poliester Takie koce są mile ale czy ciepłe? 🤔 Mi to koc kojarzy się z wełna 😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie myslalas jeszcze zrobic tak, ze zamówisz sobie wszystko w gemini do twojej mamy albo tesciowej i od nich kurier zabierze paczke do Niemczech? U nas dpd lub prywatni kurierzy biora okolo 75-95zl. I masz do 30kg. Ja często tak zamawiam z allegro albo innych miejsc. Jak sie nazbiera to mama pakuje i wysyla. Jo jakbym miala zamawiac wszystko z polskiej apteki w UK, to czasem przebitka jest 100% cen. Cytat:
Ja dzis po pracy poszlam do sasiada zebrac jezyny i chyba zrobie soki. Nigdy nie robilam wiec to bedzie moj debiut. Tz sie smieje, ze mam porobic w butelki i beda za rok dla Lili. W koncu ustalilam w HR dzien mojegoodejścia z pracy. 15 listopada odchodze na urlop 23 dni a potem zacznie mi sie automatycznie maciezynski. Tak wiec zostalo mi 38 dni pracujących... juz je odliczam!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3620 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wpadaj kiedy chcesz 💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3622 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo być może już jesteś Tak jak my wszystkie 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Naleśniki z serem od mamy W sam raz na anemie 🤐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Mewka, jak smiesz mnie nazywac grubasem Ty grubasie 😂
W zadna zimowa kurtke sie nie mieszcze (zapne zamek ale problem z oddychaniem jest) sie wszystko kurde pozmniejszalo od tego lerzenia w szafie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po co masz zastanawiac sie nad czymś co już jest faktem 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli mam rozumieć, że wszystko mam? Czy nikomu nie chce sie dokładnie czytać :P Itstoo też tak mam ostatnio! I wprost proporcjonalnie do wzrostu chandry, wzrasta ilość słodyczy kupowanych do domu A potem sie dziwuję czemu spodnie za małe w tyłku Ostatnio odkryłam, że pomaga też herbatka z miodem, pomarańczą i goździkami w wielgachnym kubku i książka
|
|
|
#3626 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, ile macie kocyków? Bo właśnie wróciłam z Pepco i wpadł mi tam w oko piękny kocyk z takim misiem ala kapturkiem, milusi jak nie wiem, za całe 24,99 - i nie wzięłam go, mam dwa. Ale chyba wrócę bo "nie wytrzymnę" ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja narazie żadnego, zastanawiałam się nad nim ostatnio bo właśnie tki miluśki..ale zastanawiałam się czy takie kocyki z kapturkami są przydatne? Cytat:
Właśnie czy trudno uśpić dziecko poza domem?🤔 Nasze grudniowe można zacząć tak hartowac kiedy? Wigilia u ciotki a drugi dzień świąt jadę do mamy Dzisas wtedy chyba będzie u nas debiut w tym zakresie Nie za wcześnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No u nas święta pewnie w domu, jak termin mam na 14 grudnia. Ale o hartowaniu chętnie się dowiem od tych bardziej doświadxczonych ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
Ewelinka nudny login wstawiała wyżej foto kocyka i z opisu wynika, że to chyba ten sam, z Pepco
Ja też sie na niego skuszę jeśli będzie jeszcze, bo jest sliczny :P A co do spacerków z dzieckiem zimową porą, to wczoraj akurat z Tż-tem czytaliśmy artykuł na ten temat. Było napisane, że warto robić wcześniej "werandowanie", czyli dziecko leży w wózku w domu ale przy uchylonych drzwiach balkonowych najpierw 5 minut, następnego dnia przez 10 przy otwartych, potem dwa dni pod rząd na 10-15 minut na balkonie i dopiero później się wyprowadza na spacery nie dłuższe niż 30 minut na początek. I że to werandowanie się robi w 3 tyg życia dziecka. Ale to tylko suchy artykuł, więc może jakaś porada od doświadczonych mamusiek?
Edytowane przez kaziowa Czas edycji: 2016-09-22 o 19:36 |
|
|
|
#3628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten też poliester, ale bardzo miękki i milusi jest. Zresztą w pepco chyba same takie, bo nie widziałam z lepszym składem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
W rossie kupilam 6paczek chusteczek pampersa za 26 zl - mam karte z rabatem 8%.
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś na sr była mowa o planie porodu. Zastanawiałyście się już nad nim? Macie ustalone co chcecie a co nie? Jeśli nie, to warto porozmawiać o tym ze swoim lekarzem prowadzącym. Byłam też oglądać oddział położniczy i trochę się zawiodłam... Chyba oglądałam za dużo amerykańskich filmów, bo wyobrażałam to sobie o wiele bardziej przytulnie i miło a to tak jałowo, sterylnie, standardowo... No cóż, najważniejsze, żeby opieka była dobra.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

Wolę raczej sn. Nie przemawia do mnie "bezpieczeństwo" cesarki. Zawsze czytałam i słyszałam, że to poważna operacja i statystycznie jest po niej większe ryzyko powikłań. Ale cóż, co ma być to będzie, trzeba myśleć pozytywnie!

wychodzi na to, że nie powinnam tam wracać, bo trzeci kocyk nam nie potrzebny 
liczyłam na inną odpowiedź, haha 
Ja będę mieć 4
więc muszę obczaić, ile musiałabym zamówić, żeby mi się to opłacało.
Taka klasyczna mi się zamarzyła jak u mamy, pyszna, zrobiona na 100% naturalnym rosołku tż! Jak dobrze, że to on zwykle u nas gotuje, zdrowo i pysznie 

25 zł nie majątek a jest pięęęękny 
) albo siedzę w necie i oglądam głupoty... czy to jakaś depresja jesienna?
Fotka kocyka z Pepco 
rosi:

mój słoik nutelli ten największy starczył na 3 dni...poszło w
klask i:
🏻
miałam nie jeść kolacji, ale namówiłam tatę na jajecznicę, nikt takiej jak on nie umie zrobić
Już nawet drobniejszych spraw nie wymieniam... Czasem zazdroszczę nudzącym się na l4
Jeszcze jak literówki i błędy chcę sprawdzić zawsze, to nieraz godzinę takiego posta piszę
nie zeby one sie kiedykolwiek skonczyly bo caly czas mnie rano mdlilo ale teraz mam znowu jak w pierwszym trymestrze. Zalodek na druga strone mi sie przewraca. Super