Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-22, 19:45   #2791
NiEBiE
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Dziękuję! rozważę je!

Dziękuję! Ale chyba to dla mnie za dużo jak na getry
Ale te legginsy z allegro kosztują 29 + 9 wysyłka, więc o ile dobrze liczę wychodzi 38 zł

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
U mnie wciąż całkiem ciepło, ale też szukam kurtki, bo w żadną się nie dopinam. Przymierzałam parkę w H&M, ale za wysoka jestem i za krótkie rękawy. Zamówiłam więc jesienny płaszcz na allegro, śliczny, nówka ze starej kolekcji h&m i nie trafiłam z rozmiarem :/ Za duży co najmniej o rozmiar, może dwa, czuję się jak mały słonik w nim... Na razie zostawiam go awaryjnie, jak trafię lepszy to ten sprzedam. Nie kumam tej ciążowej rozmiarówki, spodnie muszę rozmiar większy niż normalnie, a płaszcze i bluzki o rozmiar mniejszy BTW brzuch w miesiąc urósł mi o 6 cm w obwodzie
Czyli nie tylko ja rosnę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 19:51   #2792
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Ale te legginsy z allegro kosztują 29 + 9 wysyłka, więc o ile dobrze liczę wychodzi 38 zł
Znalazłam też ocieplane za 21 i jak kupię ocieplane i nieocieplane w dwóch kolorach to będzie taniej

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 19:54   #2793
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam też ocieplane za 21 i jak kupię ocieplane i nieocieplane w dwóch kolorach to będzie taniej

To co innego!

Stary 2016-09-22, 19:55   #2794
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ma babydesign husky - podobny do dotty, jest zadowolona.
A jaka cena jest dla Ciebie akceptowalna? U mnie się sprawdzały, bo można było szybko osuszyć dziecko.

Wczoraj dołapały mnie dolegliwości pęcherzowe. Masakra, ból i spacery do toalety co 5 minut
Z dobrych rzeczy umówiłam się na sesję brzuszkową - będzie kilka ujęć ze starszakiem.
Co do wózka to jak narazie stanęło właśnie na tej dotty. Muszę obejrzeć. Co do ceny za ręcznik - jeszcze nie wiem, ale skoro ręcznik w promocji w smyku za 50 zł sztuczny jakiś i sztywny. No nie wiem sama... współczuje dolegliwości i zazdroszczę sesji! na pewno wyjdzie super!! Ile płacisz jeśli można wiedzieć?

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ja dostałam kiedyś na prezent zestaw białych ręczników bardzo dobrych gatunkowo, schowałam głęboko w szafie z myślą właśnie że w przyszłości będą dla dziecka no i mam

Ja po wizycie i jest wszystko ok, za tydzień usg
Spryciara z Ciebie ;-) Cieszę się, że wszystko ok! i trzymam kciuki za usg
Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
My po wizycie
Niunka zdrowa ma 27 cm ok. 710 g ! (25 tc)
Obiecałam sobiee ze zjem przed usg baatonika ale zapomniałam o nim.. tak czy siak mała była bardzo aktywna i ciaglee mnie podkopywala
Zrobili mi szczepionke przeciw grypie i tyle..
Wczoraj skonczylismy pokoik dla żabki i okazalo sie że szafa z ikei naa ktora polowalam śmiało sie zmieści wieec bedziiemy musiielli podjechać w któryś dzień
W pokoju tylko przeszlaadzajja mi panele ktorre do niczego nie paasuja, ale to nie nasze mieszkanie i niee chciemy remontowwac komus..

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Super że z dzieciaczkiem wszystko ok! a pokoik śliczny wyszedł zazdrocha my dopiero za 2 tygodnie zaczynamy remont...

Cytat:
W jysku jest ręcznik z kapturem w promocji za 25 zł. taki z fioletowa sowa
Dzienyyyy za info! Może jutro mi się uda zajrzeć, chociaż mam napięty grafik.

Cytat:
U Was też tak zimno? Okazuje się że nie mam kurtki na taką pogodę, bo te w które się mieszczę są stanowczo za cienkie. Reszta za mała. i teraz muszę sobie coś kupić. Pójdę jutro do h&m bo chyba jest ta promocja w sklepach stacjonarnych.
Tak, w stacjonarnych. Też jutro uderzam na zakupy dla Antka, bo podejrzewam że więcej niż -25% nie będzie (a jak będą jakieś mega wyprzedaże to już rozmiarów nie będzie - więc idę!!)

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 20:04   #2795
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Co do wózka to jak narazie stanęło właśnie na tej dotty. Muszę obejrzeć. Co do ceny za ręcznik - jeszcze nie wiem, ale skoro ręcznik w promocji w smyku za 50 zł sztuczny jakiś i sztywny. No nie wiem sama... współczuje dolegliwości i zazdroszczę sesji! na pewno wyjdzie super!! Ile płacisz jeśli można wiedzieć?

Spryciara z Ciebie ;-) Cieszę się, że wszystko ok! i trzymam kciuki za usg
Super że z dzieciaczkiem wszystko ok! a pokoik śliczny wyszedł zazdrocha my dopiero za 2 tygodnie zaczynamy remont...

Dzienyyyy za info! Może jutro mi się uda zajrzeć, chociaż mam napięty grafik.

Tak, w stacjonarnych. Też jutro uderzam na zakupy dla Antka, bo podejrzewam że więcej niż -25% nie będzie (a jak będą jakieś mega wyprzedaże to już rozmiarów nie będzie - więc idę!!)
Smyk nie jest najtańszym sklepem, więc lepiej takie rzeczy jak ręczniki poszukać w lokalnych sklepikach Z jakością w smyku też różnie bywa. Pamiętam, że body porobiły się niezbyt ładne i porozciągane :/
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 20:38   #2796
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Mam dobre info z rossmana 🙂 założyłam kartę Rossne, zarejestrowałam ja na stronie, kupiłam te chusteczki (zakup min. 25zl) i dostałam maila, ze przy następnych zakupach olejek Babydream za 1grosz. To chyba wiąże sie z pierwszymi zakupami na kartę!! Moze sie komus przyda
Tiaaa, ja aktywowałam kartę, kupując ten właśnie olejek, także baaardzo mnie ta promocja zawiodła A drugiego nie kupię, bo mnie wkurza.

Cytat:
Kochane, nie miejcie wyrzutów sumienia z powodu złego samopoczucia czy gorszej kondycji. Tak to już w ciąży jest. Plecy mają prawo boleć, w końcu nosicie w brzuchach około 0.5kg lokatora.
Nawet więcej, łożysko i wody już też swoje ważą!

Cytat:
My po wizycie
Obiecałam sobiee ze zjem przed usg baatonika ale zapomniałam o nim.. tak czy siak mała była bardzo aktywna i ciaglee mnie podkopywala
Wczoraj skonczylismy pokoik dla żabki i okazalo sie że szafa z ikei naa ktora polowalam śmiało sie zmieści wieec bedziiemy musiielli podjechać w któryś dzień
W pokoju tylko przeszlaadzajja mi panele ktorre do niczego nie paasuja, ale to nie nasze mieszkanie i niee chciemy remontowwac komus..
Gratuluję wizyty I pięknego zdrowego dziecia!

Cytat:
Fioletowy z sową? Muszę obczaić

Cytat:
U Was też tak zimno? Okazuje się że nie mam kurtki na taką pogodę, bo te w które się mieszczę są stanowczo za cienkie. Reszta za mała. i teraz muszę sobie coś kupić. Pójdę jutro do h&m bo chyba jest ta promocja w sklepach stacjonarnych.
Zimno, brzydko, przeziębiona jestem, bleee.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Ustawiłam sobie na olx powiadomienia jak pojawią się jakieś Camarelo w moim mieście, ale bez większych nadziei, bo wcześniej straszna bieda jeśli chodzi o tę markę...
A tu niespodzianka, pojawił się i to nawet ten model co chcieliśmy!
http://www.olx.pl/i2/oferta/wozek-2w...ml#:cd3cbb23fa
Jutro jedziemy oglądać A rano jadę do lekarza na NFZ, żeby wydębić skierowania na badania krwi na toxo itd., żeby przyoszczędzić Lekarz nieprzyjemny i długie kolejki, ale się przemęczę...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 20:56   #2797
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Ja kupuję w zwykłym osiedlowym sklepiku. Wcale nie ganiam do Społemu. Proponuję wejść do pierwszego lepszego spożywczaka i zapytać

Ostatecznie wytrzymałam i nie zrobiłam tego przysmaku żeby olejem nie śmierdziało w całym domu. Tylko co z tego skoro goście nie przyszli... i nawet nie zadzwonili że ich nie będzie A prosiłam mamę od 18.00 żeby zadzwoniła zapytać o której jej koleżanki chcą wpaść w odwiedziny
Tak zrobię : D Kiedy ja byłam ostatnio w zwykłym spożywczaku, chyba jakieś 10 lat temu :O
Super goście :P

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Zrobiłam córce dywan do pokoju, teraz chciałam serwetki
Jaki ładny!

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro w biedronce znowu promocja na proszki lovela-jak któraś nie zdążyła kupić
Ja to mam jakiegoś pecha. Zwykle nie chadzam do biedy. Dzień przed promocją, nie wiedząc o niej, jestem w biedrze, nie ma proszku - nic dziwnego. Dzisiaj byłam w biedrze. Nadal nie ma proszku. Bez sensu, coś oszukujecie :P

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Nie musicie zwracać uwagi ale potrzebuje sie wygadać
Leze sobie teraz, bo mam delirke po glukozie, to chyba przez połączenie pustego żołądka z taka dawka cukru...
No wiec poszłam sobie rano i panie pielęgniarki były przemiłe, bez problemu pozwoliły mi dolać mnóstwo cytryny 🙂 nawet gładko poszło, tylko potem lekka zgaga. Słabo mi było jak fiks. Wróciłam po godzinie i pielęgniarki naskoczyly na mnie, ze nie siedziałam pod drzwiami tylko łaziłam... Ze mogłam zasłabnąć i szukały mnie. A ja po prostu nie mogłam wytrzymać na ich pietrze... Duszno, glosno, pełno ludzi. Nie przejęłam sie tym w ogole co mówiły, ale po wyjściu sie rozryczalam... Winę zrzucam na hormony bo nawet nie potrafiłam przed sobą wyjaśnić o co kaman??!!
Wyniki za tydzien u gina
Normalka, emocje szczególnie w ciąży żyją sobie własnym życiem, nie przejmuj się

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Byłam też w przychodni z moim czerwonym kółkiem - i tu niespodzianka, co za wspaniałe potraktowanie! Pani doktor popatrzyła, mówi mi że to wymaga dermatologa, napisała skierowanie i... zadzwoniła do koleżanki, czy mnie przyjmie zaraz bo jestem ciężarna a mam brzydkie coś na dekolcie Zgodziła się, więc od wydruku skierowania do samej wizyty czekałam raptem 8 minut.
No i zgadły niektóre z Was - to grzybica :/ ale na tle hormonalnym - więc nie będzie się rozprzestrzeniać i nie jest zaraźliwa. Dostałam odpowiednią maść i mam smarować oraz cieszyć się, że przyszłam szybko.
Ale fuks! Super! Mam nadzieję, że szybko się "zagoi"

Cytat:
Co do glukozy! Dostałyście na nią skierowanie? Bo moja pani doktor coś przebąkiwała o nim, wreszcie w gąszczu papierów mi go nie wydrukowała i muszę się po nie zgłosić w najbliższych dniach. Ale czy jest konieczne? Aaa i podobno w sieci diagnostyk (nie wiem czy korzystacie) jest cytrynowa : D
Mam skierowanie, 75g, 3 razy kłucie. Nic nie mówił o tym, po prostu dał skierowanie, a w przychodni jest karteczka z info jak to wygląda - mam sobie kupić glukozę w aptece i przyjść na 8 rano do przychodni i nie wychodzić przez 2 godziny. Może po prostu za wcześnie? Ja mam wizytę za miesiąc, dlatego mam już skierowanie, ale chyba jest czas do 28tc?

Cytat:
Ja się tej glukozy też boję. Nie wiem jak to ogarnę. Lekarz kazał mi zrobić mniej więcej w 27 tc. Za tydzień w poniedziałek zaczynamy szkołę rodzenia
Ja zaczynam szkołę rodzenia za 2 tygodnie A w przyszłym mam zamiar już chodzić na gimnastykę... ciekawe czy faktycznie pójdę czy lenistwo wygra :P

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65554861]
Aaale się rozczuliłam, rośnie mi kociara Ogólnie Wiktorię nadal czuję nieregularnie, często tylko wieczorami, ale zauważyłam, że jak mam na kolanach mruczącego kota to się ożywia i kopie Pewnie te wibracje tak działają, bo oba moje koty to duże bydlęta, więc jak mruczą i wtulają się w brzuch to aż czuć te wibracje [/QUOTE]

Słodko Mój pies lubi się kłaść w kulkę przed moim brzuchem jak leżę na boku Franek wtedy też kopie :P

Cytat:
Wczoraj Tż przy okazji normalnych zakupów kupił mi jakiś super-nawilżający balsam na moje suche nogi, bo stwierdził, że ten który mam jest za słaby.
Kochany, prawda?
Kochany!

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Ja zmajstrowałam murzynka ale jeszcze się do niego nie dobrałam ćwiczę słabą silną wolę.
Mniam.

Cytat:
Byłam w lumpeksie. Pierwszy raz w tym mieście. U siebie miałam ulubiony, umiałam się po nim poruszać i walczyć o rzeczy. A tu wchodzę i jak w ulu...albo mrowisko. Stado bab bijących się na łokcie. WTF!? Dziś nowy towar, ok, ale żeby aż tak. Dorwałam parę ciuszków - głównie pajacyki 0-3msc. Wracając zahaczyłam o komis dziecięcy i znalazłam fajną bluzę z HM za 6 zł i fajne galoty. Także generalnie kupka ciuchów rośnie.
O kurczę. U mnie kulturka, takich scen nie widziałam, a byłam już parę razy :P

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze lumpkowe łupy
Ładne!

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w rossmanie i nie wiedziałam ani o promo na chusteczki, ani na pieluchy Kupiłam więc olejek z Babydream w normalnej cenie
Moje samodzielnie przerabiane spodnie ciążowe prawie wyszły. Prawie, bo niby wszystko ok, ale przerabiałam starą parę, która okazała się już niezdatna do noszenia (miały dziurę), o czym przekonałam się przymierzając je już na sam koniec...
Co za dzień....
Dobrze, że upiekłam sobie ciasto marchewkowe na pocieszenie
No cóż. A tej dziury nie da się załatać?

Cytat:
Chupa to prawda! Może trzecią część nazwiemy jakoś promocyjne mamusie styczniowe, czy coś w tym stylu : D Ja też jeszcze nic nie kupiłam w regularnej cenie obserwowałam kilka mamusiowych wątków i zawsze dziewczyny się nakręcały na zakupy, a tu zupełnie inne podejście - czekanie na promocje, albo odradzanie zakupów, bo coś jest zbędne : D to lubię! Jak na sknerę przystało

Mam skierowanie na glukozę i mam też dwa proszki z biedry! : D
Też lubię to podejście, nie lubię wydawać pieniędzy, szczególnie niepotrzebnie :P Ubolewam, bo proszków nie dorwałam :P

Cytat:
My po wizycie
Super! Piękny pokoik, a podłoga pasuje do okien : D

Cytat:
No właśnie. Marzyłam, że dopnę zimową kurtkę. Wyciągnęłam jesienną. I w jesienną już się nie dopinam. Co ja teraz pocznę?

Dziś było połówkowe. Wszystko jest ok, mały waży ok pól kilo. W pewnym momencie doktor przełączył widok na 3D jak jeździł małemu po twarzy I pokazał się kaczorek! Wklejam fotkę, czyż nie jest przesłodki? : D No i widziałam siusiaka i cały asortyment : D Lekarz tak go dźgał w tyłek tą głowicą, żeby było wszystko widać, że Franek odwdzięczał mi się soczystymi kopniakami... : D
W pracy było ok, ale lekarz nie dał mi zwolnienia, bo to nie była wizyta, tylko samo połówkowe, w sensie bez badania itp. Pewnie od strony formalnej to jakaś różnica i nie mógł. Więc jutro zamiast się delektować pierwszym dniem zwolnienia, najpierw musze je dorwać... najpierw pójdę do rodzinnego, a na 10.30 mam gina z pakietu, zobaczymy czy się uda :P

Remont idzie do przodu, powoli. Listwy w małym pokoju są. Są też krzywe ściany, więc i szpary między ścianą a listwą, które powoli sobie maskuję akrylem. Upierdliwa robota, ale super lekka :P No i białe ściany pooooszły, bo przy montażu listew tymi brudnymi łapami całe ściany mi wypaćkali i porysowali, bo listwy długie, a pokój malutki. Mebli nadal nie ma, ale może jutro? W kuchni po raz setny były malowane ściany i sufit, a nadal są prześwity - mam tego dosyć i cóż, zwinęłam już folię z podłogi i zostanie tak jak jest :P Jutro przychodzi ekipa dokończyć niedokończone i mam nadzieję, że po ich wyjściu stanie też lodówka.. już kilka dni o tym marzę :P I tak sobie idzie ten remont do przodu, na gwiazdkę się wprowadzimy :P Foteczki pokoju w załączniku!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg franek 21w4d.jpg (731,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14424026_1309073859116635_2105957000_o.jpg (36,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14438803_1309073845783303_1688891648_o.jpg (30,7 KB, 5 załadowań)
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-22, 20:58   #2798
KPZ
Raczkowanie

Mi w dwa tygodnie brzuch urósł o 4 cm :-D
Już mam 88 w pasie.
Przed chwilą się golilam ciężko nogi ogolic a co dopiero tam!
Mój Tz stwierdził że urodzi się mamut jak tak dalej pójdzie :-P

KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 21:20   #2799
Konto usunięte

Ech, mąż wrócił z pracy godzinę temu i twierdzi, że cały czas na niego warczę i czegoś wymagam... A poprosiłam go tylko, żeby jutro pojechał ze mną oglądać wózek, a wcześniej poszedł do sąsiadki pożyczyć klucz do wózkowni i go dorobić. Dobra, ma jeden dzień wolny i chciał odpocząć, ale chyba nie wymagam nie wiadomo czego...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 21:29   #2800
pequenina_
Rozeznanie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65613391]Ech, mąż wrócił z pracy godzinę temu i twierdzi, że cały czas na niego warczę i czegoś wymagam... A poprosiłam go tylko, żeby jutro pojechał ze mną oglądać wózek, a wcześniej poszedł do sąsiadki pożyczyć klucz do wózkowni i go dorobić. Dobra, ma jeden dzień wolny i chciał odpocząć, ale chyba nie wymagam nie wiadomo czego...[/QUOTE]

Ja od tygodnia proszę, żeby zaniósł cegły do auta, które zostały z remontu. Było cegieł 16. Facet idzie na 4 razy po 4 cegły. Ja szłam 16 razy po jednej cegiełce Przez tydzień się nie doprosiłam, to sama poszłam. A z auta przytaszczyłam szafkę 15kg, też prosiłam i się nie doprosiłam. Pół godziny poszło na szafeczkę, bo rzecz jasna jej nie niosłam, tylko takim pingwinim krokiem sobie przesuwałam :P Ale za to listwy założył w pokoju, nie jest taki zły ten TŻ :P
A prośby jak Twoja byłyby skwitowane "a sama nie możesz iść dorobić klucza?" :P Za dużo wymagasz (rzecz jasna mówię to ironicznie, łącząc się w bólu)
Stary 2016-09-22, 21:44   #2801
Konto usunięte

Nawet bym go o ten klucz nie prosiła, tylko sama bym poszła, ale skoro idę do lekarza to nie zdążę Wtedy byłby problem, jeśli uda się jutro kupić ten wózek...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-22, 21:52   #2802
KPZ
Raczkowanie

Ja proszę od dwóch dni żeby wyniósł śmieci i karton z zakupów. Nie doczekałam się...
Więc jego ubrania z suszarki rzuciłam na fotel i zostawiłam zlew brudnych naczyń. A co.
jak jemu się nie chce to mi też.
Może tak się nauczy...
Chociaż jak nie poskłada tego to jutro pewnie nie wytrzymam i sama zrobię... Ehh z tymi leniami.

KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 22:39   #2803
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Ja to mam jakiegoś pecha. Zwykle nie chadzam do biedy. Dzień przed promocją, nie wiedząc o niej, jestem w biedrze, nie ma proszku - nic dziwnego. Dzisiaj byłam w biedrze. Nadal nie ma proszku. Bez sensu, coś oszukujecie :P
U mnie proszki były prawie przy kasach. Z ciekawości poszłam w miejsce, gdzie teoretycznie powinny być i tam ich...nie było

Cytat:
Dziś było połówkowe. Wszystko jest ok, mały waży ok pól kilo. W pewnym momencie doktor przełączył widok na 3D jak jeździł małemu po twarzy I pokazał się kaczorek! Wklejam fotkę, czyż nie jest przesłodki? : D
No pewnie, że jest!!! Kochany!

Uwaga, chwalę się Też coś zrobiłam na smaka!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160922_203104.jpg (171,7 KB, 14 załadowań)
Stary 2016-09-22, 23:41   #2804
pequenina_
Rozeznanie

Byłam wszędzie po 3 razy i nigdzie tych proszków nie było. Tylko po to poszłam, zostawiając TŻta w aucie "poczekaj, tylko 2 minuty, wszystkie dziewczyny z forum ida dzisiaj kupować proszek, ja też chcę" Wróciłam z bagietką czosnkową dla niego i z pączkiem dla mnie... 1:0 dla biedronki :/
A co to za ciacho? Wygląda smakowicie
Stary 2016-09-23, 06:02   #2805
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:
U mnie proszki były prawie przy kasach. Z ciekawości poszłam w miejsce, gdzie teoretycznie powinny być i tam ich...nie było

Camilla gratuluje zdrowej dużej córci i tak jak Pequenina uważam że podłogi pasują do ram w oknach

Pequenina może dostawy nie było warto pójść innym razem. Albo rano się wszyscy rzucili.
A dzidziuś śliczny. Bardzo miłą niespodziankę zrobił dr.

Co do facetów to oni tak już mają. Ja na każdą moją prośbę słyszę "zaraz". Dopiero jak pogonie to się ruszy

Mały mi w nocy szalał. Kilka razy mnie obudził tak się wiercił. Nad ranem też, mąż dotknął brzucha i odrazu zlokalizował syna dzisiaj mamy endokrynologa. Kolejnec150 zł ile bodziaków mogłabym kupić... Ale rano o 9 śmigam do lumpka złowić coś.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 07:16   #2806
Konto usunięte

Witam się w 25tc

Właśnie sobie uświadamiłam, że dziś rozpoczynam cykl ginekologicznych piątków Dziś idę na NFZ po skierowania, za tydzień do mojego gina, a za dwa tygodnie do gina, do którego chodziłam przed ciążą - byłam od dawna zarejestrowana, a to świetna klinika, więc uznałam, że kontrolnie też pójdę i sprawdzę, czy wg niego też wszystko ok i czy płeć się zgadza
Stary 2016-09-23, 07:27   #2807
Karoloo
<3 <3 <3

hi

Powróciłam do świata żywych

przyznaje bez bicia że nie dam rady nadrobić trzymam kciuki za wszystkie wizyty

dzisiaj też o 16:00 mam gin

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 07:37   #2808
furjatka
Zadomowienie

Witam się w 6 miesiącu! trzymam kciuki za badania. Ja dziś ostatni luźny piątek. Za tydzień warsztaty mama wie a za dwa wizyta i zaczynamy szkole rodzenia

Co do kopniakow to mój mąż jest e szoku bo on myślał że dziecko to kopie raz na jakiś czas. A u mnie jak się przyłoży rękę to jest istna dyskoteka. Mój Wiercioszek wczoraj wieczorem to już przebił sam siebie. Az mi szkoda swoich żeber jak jeszcze urośnie

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-23, 07:39   #2809
Lidka99
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65611131]Tiaaa, ja aktywowałam kartę, kupując ten właśnie olejek, także baaardzo mnie ta promocja zawiodła A drugiego nie kupię, bo mnie wkurza.

Nawet więcej, łożysko i wody już też swoje ważą!

Gratuluję wizyty I pięknego zdrowego dziecia!

Fioletowy z sową? Muszę obczaić

Zimno, brzydko, przeziębiona jestem, bleee.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Ustawiłam sobie na olx powiadomienia jak pojawią się jakieś Camarelo w moim mieście, ale bez większych nadziei, bo wcześniej straszna bieda jeśli chodzi o tę markę...
Jutro jedziemy oglądać A rano jadę do lekarza na NFZ, żeby wydębić skierowania na badania krwi na toxo itd., żeby przyoszczędzić Lekarz nieprzyjemny i długie kolejki, ale się przemęczę...[/QUOTE]

Super, trzymam kciuki za udany zakup

Cytat:
Dziś było połówkowe. Wszystko jest ok, mały waży ok pól kilo. W pewnym momencie doktor przełączył widok na 3D jak jeździł małemu po twarzy I pokazał się kaczorek! Wklejam fotkę, czyż nie jest przesłodki? : D No i widziałam siusiaka i cały asortyment : D Lekarz tak go dźgał w tyłek tą głowicą, żeby było wszystko widać, że Franek odwdzięczał mi się soczystymi kopniakami... : D
W pracy było ok, ale lekarz nie dał mi zwolnienia, bo to nie była wizyta, tylko samo połówkowe, w sensie bez badania itp. Pewnie od strony formalnej to jakaś różnica i nie mógł. Więc jutro zamiast się delektować pierwszym dniem zwolnienia, najpierw musze je dorwać... najpierw pójdę do rodzinnego, a na 10.30 mam gina z pakietu, zobaczymy czy się uda :P

Remont idzie do przodu, powoli. Listwy w małym pokoju są. Są też krzywe ściany, więc i szpary między ścianą a listwą, które powoli sobie maskuję akrylem. Upierdliwa robota, ale super lekka :P No i białe ściany pooooszły, bo przy montażu listew tymi brudnymi łapami całe ściany mi wypaćkali i porysowali, bo listwy długie, a pokój malutki. Mebli nadal nie ma, ale może jutro? W kuchni po raz setny były malowane ściany i sufit, a nadal są prześwity - mam tego dosyć i cóż, zwinęłam już folię z podłogi i zostanie tak jak jest :P Jutro przychodzi ekipa dokończyć niedokończone i mam nadzieję, że po ich wyjściu stanie też lodówka.. już kilka dni o tym marzę :P I tak sobie idzie ten remont do przodu, na gwiazdkę się wprowadzimy :P Foteczki pokoju w załączniku!
Gratuluję połówkowego chyba coś w tym jest bo mój zawsze daje l4 na zwykłej wizycie bez usg.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65613391]Ech, mąż wrócił z pracy godzinę temu i twierdzi, że cały czas na niego warczę i czegoś wymagam... A poprosiłam go tylko, żeby jutro pojechał ze mną oglądać wózek, a wcześniej poszedł do sąsiadki pożyczyć klucz do wózkowni i go dorobić. Dobra, ma jeden dzień wolny i chciał odpocząć, ale chyba nie wymagam nie wiadomo czego...[/QUOTE]

Ja się proszę od dwóch tygodni żeby wyniósł leżaczek który kupiliśmy do piwnicy bo mi pół szafy zajmuje a mam tam coś innego do pochowania.. I nie mogę się doprosić bo wiecznie zapomina go zabrać nie powiem bo o co poproszę to zrobi ale bym musiała cały czas przypominać jak ja sama zapominam

Cytat:

Mmmm nie dobra Ty

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65618421]Witam się w 25tc

Właśnie sobie uświadamiłam, że dziś rozpoczynam cykl ginekologicznych piątków Dziś idę na NFZ po skierowania, za tydzień do mojego gina, a za dwa tygodnie do gina, do którego chodziłam przed ciążą - byłam od dawna zarejestrowana, a to świetna klinika, więc uznałam, że kontrolnie też pójdę i sprawdzę, czy wg niego też wszystko ok i czy płeć się zgadza [/QUOTE]

Zawsze lepiej jeden raz więcej sprawdzić niż za mało

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
hi

Powróciłam do świata żywych

przyznaje bez bicia że nie dam rady nadrobić trzymam kciuki za wszystkie wizyty

No w końcu za wizytę
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 07:48   #2810
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Cześć! I powodzenia!

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65618421]Witam się w 25tc

Właśnie sobie uświadamiłam, że dziś rozpoczynam cykl ginekologicznych piątków Dziś idę na NFZ po skierowania, za tydzień do mojego gina, a za dwa tygodnie do gina, do którego chodziłam przed ciążą - byłam od dawna zarejestrowana, a to świetna klinika, więc uznałam, że kontrolnie też pójdę i sprawdzę, czy wg niego też wszystko ok i czy płeć się zgadza [/QUOTE]
Kciuki za wizytę! Oby się udało ze skierowaniem na nfz

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Mały mi w nocy szalał. Kilka razy mnie obudził tak się wiercił. Nad ranem też, mąż dotknął brzucha i odrazu zlokalizował syna
Ale przesłodko!! Cudowne są takie momenty!
Kciuki i za Twoje wizytowanie u endo!

Cytat:
A co to za ciacho? Wygląda smakowicie
Jabłecznik
Może następnym razem się uda z tymi proszkami. Ja wczoraj pokazałam mężowi co kupiłam i był ze mnie bardzo zadowolony, że już myślę o takich sprawach jak proszek także...dzięki dziewczyny!

Stary 2016-09-23, 07:48   #2811
Amalte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi dziewczyny na tą krzywą cukrową to coś jeszcze prócz glukozy brałyście?
Mam krzywą w przyszłym tyodniu. Zamieszam wziąć naładowaną na maxa komórkę i książkę. Panie z zabiegówki mówiły też, zeby przyjść jak najcześniej i koniecznie mieć ze sobą jakieś kanapki.
Wspomniały też, żeby w domu nawet nic nie pić bo to może zaburzyć wynik....
Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Eh ja miałam plan dzisiaj skoczyć do lumpka ale z moim kregosłupem czy tam miednicą coraz gorzej
Wczoraj posprzątałam samochód, wyodkurzałam itd i cały dzień potem odchorowywałam. Przy zmianie pozycji przechodzi mi jakby taki prąd od miednicy do stopy aż. Strasznie to bolesne :/
Teraz zabrałam się za sprzedaż jakiś ubrań których nie noszę. Wiadomo trzeba porobić zdjęcia i schylać się. Po kilku rzeczach koniec.. znów zaczyna mnie boleć :/
Czuje się jak stara niedołężna baba ! I wstyd mi przed Tz !

Najgorsze jest to że niby wszyscy mówią że wysportowane ciało znosi łatwiej takie zminy a jak widać nie zawsze tak jest :/
Ja mam problem z rozciągającymi więzadłami także łączę się w bólu. Najgorzej przy schylaniu, zmianie pozycji...

Cytat:
My po wizycie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Super profil
I piekny pokoik!!
Wczoraj TŻ z moim tatą przytargali meble- w weekend będzie skręcanie. Tylko właśnie łóżeczka nam brakuje a to Twoje bardzo mi się podoba i pasowałoby. Muszę zaglądnąć do Ikei. Może w PL też wynajdziemy coś podobnego

Cytat:

OOOo!! będzie trzeba obczaić dzięki za info
W ogóle motyw sów bardzo mi się podoba

Cytat:
O wow! Już macie pokoik! Super, że z Małą wszystko dobrze!

Dziewczyny - potrzebuję namiar na sprawdzone leginsy ciążowe z allegro. W zwykłych już nie mam zamiaru się męczyć - gniotą mnie wszystkie Ma któraś z Was?
http://99shop.pl/p/2/160/bawelniane-...z-ciazowa.html
Ja kupiłam 2 pary tych i w zasadzie jestem zadowolona.
Po domu śmigam w nich cały czas. Muszę zainwestować w jakieś ocieplane na tą zimnicę na dworze....
Cytat:
Ja od tygodnia proszę, żeby zaniósł cegły do auta, które zostały z remontu. Było cegieł 16. Facet idzie na 4 razy po 4 cegły. Ja szłam 16 razy po jednej cegiełce Przez tydzień się nie doprosiłam, to sama poszłam. A z auta przytaszczyłam szafkę 15kg, też prosiłam i się nie doprosiłam. Pół godziny poszło na szafeczkę, bo rzecz jasna jej nie niosłam, tylko takim pingwinim krokiem sobie przesuwałam :P Ale za to listwy założył w pokoju, nie jest taki zły ten TŻ :P
A prośby jak Twoja byłyby skwitowane "a sama nie możesz iść dorobić klucza?" :P Za dużo wymagasz (rzecz jasna mówię to ironicznie, łącząc się w bólu)
Mój TŻ zawsze powtarza: "Jak mężczyzna powiedział, że coś zrobi- to to zrobi! I nie trzeba mu o tym przypominać co pół roku"

Plany na dziś- totalne lenistwo!
Wczoraj miałam gości i ta wizyta totaaaalnie mnie wymęczyła.
Sprzątanie, obiad, siedzenie za stołem....to już chyba nie dla mnie Padłam o 20....
TŻ ogarnął kuchnię i naczynia po tym gotowaniu...wszystko na błysk!Kochany

No i jeszcze ponarzekam...
Codziennie budzę się z bólem głowy
Co prawda mija po kawie....no ale tak codziennie z rana kawę pić to chyba słabo, co?
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 07:50   #2812
NiEBiE
Zakorzenienie

Orlica jesteś pewna, że chcesz żeby inny lekarz potwierdził płeć? A jak zobaczy Wiktora?

Karoloo cześć!

Też muszę się dowiedzieć kiedy u mnie rusza szkoła rodzenia... zapomniałam o tym.

Stary 2016-09-23, 07:55   #2813
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Witam się w 6 miesiącu! trzymam kciuki za badania. Ja dziś ostatni luźny piątek. Za tydzień warsztaty mama wie a za dwa wizyta i zaczynamy szkole rodzenia
Super! Gratki z okazji 6 miesiąca!
Pytanie o warsztaty: dostałaś jakiegoś dodatkowego maila przed, czy bazujesz na informacjach, które już kiedyś przsłali?

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ja się proszę od dwóch tygodni żeby wyniósł leżaczek który kupiliśmy do piwnicy bo mi pół szafy zajmuje a mam tam coś innego do pochowania.. I nie mogę się doprosić bo wiecznie zapomina go zabrać nie powiem bo o co poproszę to zrobi ale bym musiała cały czas przypominać jak ja sama zapominam
To jak tylko pamiętasz wyjmij leżaczek z szafy i daj w niewygodnym miejscu. Może zadziała

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Amalte dzięki!

Stary 2016-09-23, 07:58   #2814
Konto usunięte

Cytat:
Orlica jesteś pewna, że chcesz żeby inny lekarz potwierdził płeć? A jak zobaczy Wiktora?

Karoloo cześć!

Też muszę się dowiedzieć kiedy u mnie rusza szkoła rodzenia... zapomniałam o tym.

Dlatego mam w sumie trzech lekarzy, coś muszą przegłosować
Stary 2016-09-23, 08:03   #2815
chupacabra88
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65610041]Smyk nie jest najtańszym sklepem, więc lepiej takie rzeczy jak ręczniki poszukać w lokalnych sklepikach Z jakością w smyku też różnie bywa. Pamiętam, że body porobiły się niezbyt ładne i porozciągane :/[/QUOTE] Tak, już sama zauważyłam, że z tą jakością bywa bardzo, bardzo różnie...

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65611131]
Jutro jedziemy oglądać A rano jadę do lekarza na NFZ, żeby wydębić skierowania na badania krwi na toxo itd., żeby przyoszczędzić Lekarz nieprzyjemny i długie kolejki, ale się przemęczę...[/QUOTE]
Fajny wózeczek i jakaaaa fajna cena! Jak tak dalej pójdzie tylko ja zostanę bez wózka haha tylko posprawdzajcie wszystkie plastiki czy nie są wyrobione

Cytat:

O kurczę. U mnie kulturka, takich scen nie widziałam, a byłam już parę razy :P

Też się zdziwiłam, że aż tak dużo ludzi było... i jeszcze tak sobie wyrywali. Podejrzewam,że to były osoby z jakiś mniejszych lumpików albo sprzedają na allegro - wychodzili z worami od śmieci tyle rzeczy kupili!! Nie ogarniam ;D

Franiu słodziak najważniejsze że zdrowy

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:17   #2816
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Mój TŻ zawsze powtarza: "Jak mężczyzna powiedział, że coś zrobi- to to zrobi! I nie trzeba mu o tym przypominać co pół roku"

No i jeszcze ponarzekam...
Codziennie budzę się z bólem głowy
Co prawda mija po kawie....no ale tak codziennie z rana kawę pić to chyba słabo, co?
Mój też tak mówi... W końcu robi wszystko, o co go proszę, ale czasem chwilę to trwa. Co do kawy - ja dokładnie tak robię Dozwolone są 2-3 kawy dziennie, więc ja z czystym sumieniem piję jedną.

Co do szkoły rodzenia, to ja już po pierwszych zajęciach. Było ok, ale tematem była wyprawka, więc 90% rzeczy już wiedziałam wcześniej.

Cytat:
No cóż. A tej dziury nie da się załatać?

Dziurę się da załatać, bo to takie przetarcie w kroku, ale w sumie, to nie chce mi się z tym bawić, bo jak patrzę na mój przyrost wagi w ostatnim miesiącu, to przypadkiem za 1-2 tyg mogę się w te spodnie nie mieścić :P Na razie zamówiłam jakieś używki w dobrym stanie, żeby mieć awaryjnie, a za tydzień, ja mi minie deadline w pracy, pobawię się w przerabianie innej pary (takiej w lepszym stanie :P).

Maluch śliczny, gratulacje!
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:36   #2817
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość

Co do kopniakow to mój mąż jest e szoku bo on myślał że dziecko to kopie raz na jakiś czas. A u mnie jak się przyłoży rękę to jest istna dyskoteka. Mój Wiercioszek wczoraj wieczorem to już przebił sam siebie. Az mi szkoda swoich żeber jak jeszcze urośnie

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Ja jutro zaczynam 6 miesiąc, a kopniaków na zewnątrz jeszcze nie czuć. Dowiedziałam się ostatnio na usg, że mam łożysko na przedniej ścianie, więc to pewnie dlatego? Tż jednak cierpliwie czeka

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65619926]Dlatego mam w sumie trzech lekarzy, coś muszą przegłosować [/QUOTE]
Nie bądź taka pewna, 1 może powiedzieć: nie wiem.
Oczywiście żartuję i nie życzę Ci tego!

Idę zaraz na polowanie do H&M, ale w sumie znalazłam też fajną parkę na bonprix za niecałe 90 zł, więc w razie co wezmę ją.

Stary 2016-09-23, 08:40   #2818
ebena
Zadomowienie

INFORMACJA NIE SPRAWDZONA

Ponoć w Kauflandzie ręczniki dla niemowlaczków z kapturem po 20 zł - sprzątaczka mi powiedziała
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:40   #2819
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

U mnie dzisiaj 27 tc na liczniku, a wlasciwie od dwóch tygodni to sa takie konkretne kopniaki widoczne na Zewnątrz i mocno odczuwalne
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:44   #2820
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
INFORMACJA NIE SPRAWDZONA

Ponoć w Kauflandzie ręczniki dla niemowlaczków z kapturem po 20 zł - sprzątaczka mi powiedziała
Dzięki! Trzeba to obczaić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości