Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-22, 21:05   #1231
bzyczek
Rozeznanie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Dziewczynki, działania laktatorem przynoszą efekt, troszkę zaczęło lecieć więc jesteśmy dobrej myśli. Spuchły mi nogi w łydkach i stopy.
Młodemu dzisiaj znów spadła glukoza i miał kroplówkę Tyle co mu wenflon wyjęli, bo się wszystko unormowało tak za dwie godziny zakładali kolejny Nie mogłam słuchać... Po kroplowce się unormowało i oby tak pozostało.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kasiu wszystko się unormuje, najważniejsze że jesteście pod dobrą opieką!

Odnośnie porodów to rodziłam w nocy i rzeczywiście tak jak Withi pisała mi się bardzo podobalo. Mimo że byłam bez snu, na porodowke wjechalam równo o 12 w nocy, to przynajmniej bez kolejek, jako jedyna do przyjęcia, potem poród przez noc w takim nocnym klimacie miał swój urok, ostatecznie urodziłam o 13 po południu i trafiłam jeszcze na świeża zmianę i stado lekarzy na dyżurze którzy mnie dogladali na zaawansowanym juz etapie porodu. Ma to swoje plusy

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Mój tż juz ma zakaz picia ale jeszcze prosi o ten jeden weekend by mógł wyjść do kolegów, na imprezkę urodzinowa i ciągle ma argument ze jeszcze tyyyle do porodu zostało, ale już mu powtarzam ze to 37 tydzień i tak naprawdę w każdej chwili może się coś zacząć dziać.
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 21:12   #1232
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Podpisuję się pod ostatnim zdaniem obiema rękoma!

Komu ciasta?
Gosia jutro koniecznie weź kawałek!
Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Dziewczynki, działania laktatorem przynoszą efekt, troszkę zaczęło lecieć więc jesteśmy dobrej myśli. Spuchły mi nogi w łydkach i stopy.
Młodemu dzisiaj znów spadła glukoza i miał kroplówkę Tyle co mu wenflon wyjęli, bo się wszystko unormowało tak za dwie godziny zakładali kolejny Nie mogłam słuchać... Po kroplowce się unormowało i oby tak pozostało.

Szkoda maluszka Ehh

Roosko ja już ustawiam kolegów kawalerów męża, tzn. Nie raz informuje ich ze nic z tego czy tamtego, bo tz ma już żonę i dziecko w drodze. Niestety ale w pewnym wieku i na pewnym etapie pojawiają się obowiązki, których oni nie mają, ale mój tz już tak. Tzta zresztą też nie raz ustawialam. Zdarzały mu się różne akcje i całkowicie Cię rozumiem, czemu się wkurzasz. Na szczęście z biegiem lat więcej zostało mu kolegów którzy mają już żony i dzieci niż odwrotnie. Najważniejsze w tym jest jakiś ma podejście Twój mąż.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Moje dziecko znowu miało chwilę szaleństwa, chyba bardziej bolesnego niż wczoraj. Ale dziś to była chwila a nie pol dnia. Będzie silna coś czuję
Stary 2016-09-22, 21:27   #1233
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
U mnie raczej tego problemu nie ma. Maz jest strasznym domatorem i sama go wyganiam aby gdzies wyszedł. Czasem pojedzie na kawę z kumplem w tygodniu a weekend to wychodzimy raczej razem ROOSKO ja to bym tych kumpli ubila. Rzeczywiście maja tupet, dali by mu spokój przed porodem.
U mnie tak samo jak u Ciebie nie ma tego problemu,ponieważ jeśli mój mąż chce się spotkać z jakimś kolegą to poprostu zaprasza go do nas z żoną lub razem idziemy do niego. Tyle że koledzy mojego męża mają już żony i wszyscy razem się przyjaźnimy więc może dlatego nie chodzi sam.
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 21:45   #1234
Inka_25
Rozeznanie

Moj niestety nie potrzebuje towarzystwa zeby sie nawalić wiec......on jest wogole dziwny, wiec ja ci kochana nie doradzę.....
Kasia-do ciebie-super ze uda wam sie na weekendzie wyjsc.... co do tz i jego pracy-to przy twoim wypisie on dostanie 2 tyg zwolnienia, wiec raczej szkoda ze y teraz wykorzystywał urlop tacierzyński.....
Ja padam dzisiaj na twarz.....gardło mnie boli, nos zatkany, zajady na ustach i jeszcze opryszczka........na dodatek chyba cos znowu złapałam bo mnie Bożena strasznie swędzi..... wrrrrr!!!!!!
Gosia-zrobiłaś mi takiego smaka ze..... pojechałam sobie do ulubionej cukierni na torcik.... kolejka była długa ale przepuściła mnie pani...... w ciazy-tylko z mniejszym brzuszkiem

Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 21:47   #1235
KC Karolajna
Zadomowienie

Wchodzę po całym dniu na budowie na forum.... a to ponad 100 postów. ... no i jak Was dogonić ???? Ledwo na oczy widzę i po przeczytaniu wszystkiego stwierdziłam, że cholera nie pamiętam co chciałam napisać. .. (( wiec sorki dziewczyny. . Ciesze się, że ogólnie wszystko ok. Mam nadzieje, ze przepowiadacze przestaną was nekac tak boleśnie (ja na szczęście póki co nadal nie wiem co to jest) a Szymek będzie się czuł co raz lepiej.

Mam za to pytanie czy ktoś może mi wyjaśnić i powiedzieć czy moje badanie moczu wygląda znośnie? Bo szczególne wyniki osadu moczu nie dają mi spokoju..

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 21:56   #1236
pannazwanny
Rozeznanie

Hmm a ja jestem zdania że gdyby TŻ mi zabronił się spotykać ze znajomymi to dłużej nie byłby moim TŻ... dla mnie przyjaźń to największa wartość w życiu zaraz po miłości i rodzinie. Uważam że ze znajomymi trzeba się spotykać i nigdy by mi nie wpadło do głowy mojemu ukochanemu tego zabraniać. Chyba z 2-3 razy go poprosiłam żeby gdzieś nie szedł, ale to była jakaś wyjątkowa sytuacja. A jesteśmy ze sobą 10 lat i jesteśmy po trzydziestce.
A co jak będzie dziecko? To owszem mam plan żeby 2-3 tygodnie go poprosić żeby jednak siedział w domu wieczorami bo pewnie się będę bała zostać z małym sama. A potem to zamierzam "pozwolić" mu łazić gdzie chce, o ile on też będzie zostawał sam w domu z małym kiedy ja będę miała inne plany.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 22:04   #1237
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Wchodzę po całym dniu na budowie na forum.... a to ponad 100 postów. ... no i jak Was dogonić ???? Ledwo na oczy widzę i po przeczytaniu wszystkiego stwierdziłam, że cholera nie pamiętam co chciałam napisać. .. (( wiec sorki dziewczyny. . Ciesze się, że ogólnie wszystko ok. Mam nadzieje, ze przepowiadacze przestaną was nekac tak boleśnie (ja na szczęście póki co nadal nie wiem co to jest) a Szymek będzie się czuł co raz lepiej.

Mam za to pytanie czy ktoś może mi wyjaśnić i powiedzieć czy moje badanie moczu wygląda znośnie? Bo szczególne wyniki osadu moczu nie dają mi spokoju..

Jedyne na co zwrocilam uwagę to leukocyty w moczu. Czyli albo urosept albo dużo żurawiny
Stary 2016-09-22, 22:07   #1238
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Jedyne na co zwrocilam uwagę to leukocyty w moczu. Czyli albo urosept albo dużo żurawiny
Kurcze ale nie czuje żeby było coś nie tak... nic nie piecze, nie boli...

Stary 2016-09-22, 22:10   #1239
ana909
Erudycja

Bo to nie daje objawów. Ja też to miałam ze dwa razy czy trzy i urosept daje radę
Stary 2016-09-22, 22:15   #1240
KC Karolajna
Zadomowienie

Jutro wieczorem o 19.20 mam wizytę to zobaczę co mi powie doktorek... matko jestem skonana a jeszcze tyle rzeczy nie zrobionych w mieszkaniu... nie kupionych.. kasy brak... nawet do porodu ja nie mam wszystkiego... a jeszcze całą. Lodówkę uzupełnić będzie trzeba i w ogóle. . Jakoś dzisiaj mi z tym wszystkim ciężko. .. plecy bola. Krok boli. Nawet ruchów tomka nie miałam czasu od 3 dni liczyć dokładnie (10 na pewno było przez cały dzień. Ba dużo dużo więcej. Ale nie wiem w jakim dokładne przeciągu czasu). A tu nie ma czasu zwolnić. .. bo inaczej w życiu się nie przeprowadze.

Stary 2016-09-22, 22:21   #1241
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roosko Pokaż wiadomość
Super wiadomość, niepotrzebnie się martwiłas.

Brałam luteine przez 4 tygodnie do 38tc, później gin kazała odstawić.

Ja też jeszcze nie mam pokoiku zrobionego, choć pokój sam w sobie jest. Nie mam pomysłu.. trochę nie chcę inwestować w komody, które za kilka lat nie będą mi do niczego pasowały .. wolę poczekać z rok/dwa i kupić jakiś cały zestaw.

Ja byłam dzisiaj pierwszy raz na KTG (37+6).

Dziewczyny często przewija się tutaj temat naszych facetów. Chciałam sie poradzić .. głównie tych z Was w związkach małżeńskich lub tych dlugodystansowców Sama staż związku mam już spory, ale w małżeństwie dosyć krótki, dlatego nie wiem jak oceniać pewne sprawy..

Jak podchodzicie do wychodnych Waszych Tż'ów? Zwłaszcza w gronie męskim.Mój mąż należy do bardzo towarzyskich i aktywnych osób. Codziennie są telefony lub smsy od znajomych. Większość jego kumpli to kawalerzy (nawet starzy). Uważam, że mają straszny tupet wyciągając mojego faceta na imprezy/posiadówy/fify/baseny i inne cudawianki już męża, czyli głowę rodziny i w dodatku człowieka, który spodziewa się dziecka i na dniach zostanie ojcem. A już dzisiaj się we mnie zagotowało jak zobaczyłam fragment smsa, od kumpla, że na sobotę i niedzielę TŻ musi przyjechać, bo będzie bajlando !! - Niecałe 2 tyg przed porodem, a on namawia mojego męża na imprezę.
(Mam ochotę napisać do tego kumpla co o tym myślę, ale postawiłabym sie na przegranej pozycji, więc już nie wiem...).
TŻ to bagatelizuje, ale wie doskonale, że doprowadza mnie to do szału, więc jeszcze bardziej podsyca moją złość i żartuje sobie z tego.
No kurde! Nie po to wychodziłam za mąż, zamieszkaliśmy razem, mamy dziecko w drodze, żeby mi te wstrętne chłopy męża podbierały !! Ja go potrzebuje w domu. Zwłaszcza jak całymi dniami jestem sama, bo on pracuje.

Jak reagujecie na takie rzeczy? Co byście zrobiły na moim miejscu?
Nie oceniajcie mnie, nie jestem zołzą, ale wszystko ma swoje granice.

Jak będę udawała, że mnie to nie rusza to jeszcze pojedzie, bo uzna, że nic niewłaściwego nie robi.
Spokojna rozmowa nie pomaga, bo on mi się śmieje w twarz. Nie chcę znów się popłakać, aż zmięknie. Sama myśl, że on od razu nie odrzucił tej propozycji tylko ją rozważa już mnie wkurza.

Napiszcie jak to u Was

Jak widać po postach dziewczyn kazdy związek jest inny i właśnie o to chodzi by odpowiednio sie dobrać.
Moj maz ma mnóstwo znajomych, tez w większości kawalerowie. Od poczatku wychodziliśmy wszedzie razem. Jego znajomi sa moimi znajomymi i odwrotnie. Wiem,ze wielu kolegów uznawało mnie na poczatku za zolze, która zabrała im kolegę, teraz wiem,ze maja do mnie szacunek. Często przyjeżdzają do nas, pomagali robic pokoj dla maluszka, radzą sie odnośnie dziewczyn itp. Jeśli planują teraz jakies imprezy to biorą pod uwagę,ze jestem w ciazy,ze ich kolega jest na innym etapie i nie ma takich propozycji wiec tez bym sie konkretnie wkurzyła na Twoim miejscu.
Nawet teraz w ciazy wychodzimy czy spotykamy sie z kimś co weekend. Nie wyobrażam sobie,ze ja siedzę w domu sama z brzuchem w weekend!(czy z dzieckiem).
Jedyne co mnie teraz wkurza,ze maz nadal co weekend musi sobie wypić, a ja jestem kierowca. Widze,ze ogranicza, ale uwazam,ze powoli mógłby juz rezygnować z weekendowego alkoholu.
Zdarzają sie tez osobne wyjścia, ale zdecydowanie nieczęsto, jest wtedy podobnie jak u Dominiki. Lubimy bawić sie razem i mimo tego,ze czasami decydujemy sie na wyjście osobno to jest nijak. Sa ta zazwyczaj "imprezy" firmowe.
Podsumowując znam bardzo dobrze wszystkich kolegów męża i nie, nie akceptuje takiego zachowania, jakie opisałaś jak i niektórych dziewczyn, które siedzą same z brzuszkiem w domu podczas gdy maz zabawia sie z kumplami w pubie. Ale tak jak pisałam wczesniej, kazdy związek jest inny i jest to kwestia dogadania.

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 22:50   #1242
marrticzka
Zadomowienie

Dziewczyny,któraś z was pisała,że gin kazał wziąć do szpitala coś na hemoroidy po porodzie. Co to było dokładnie?

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 23:30   #1243
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gina ale wróciłam zagubiona... niby wszystko OK ale jakoś nie wiem co dalej. USG i KTG na szczęście wzorowe. Próbowałam się dopytać co z porodem bo gin sama nie poruszyła tematu, wreszcie powiedziała że raczej nie jest to powód do wcześniejszej indukcji porodu i że jeśli insuliny będzie powyżej 30 jednostek to raczej powinnam rodzić w Koperniku lub Ujastku (mają III stopień), jak niżej to może też być np. Żeromski lub Rydygier (II stopień). Ja chwilowo biorę 19 jednostek ale ciągle zwiększam bo cukier wciąż za wysoki. Dała mi skierowanie do szpitala i powiedziała że mam za ok. 2 tygodnie się tam "zjawić", pewnie mi zrobią KTG i ew. zatrzymają na oddziale. Planowałam wcześniej rodzić w Żeromskim ze względu na dobre opinie w necie, teraz trochę nie wiem co robić. Nie wiem jaki szpital wybrać, nie wiem czy każą mi rodzić za 3 tygodnie czy za 6, nie wiem czy nie będę miała oksytocyny, insuliny lub glukozy, więc poród aktywny może szlag trafić. Ech.

Mi potwierdzili w szpitalu ostatecznie ze inulinozalezne muszą byc w szpitalu w 38 zeby do 39 urodzic bo... i tutaj prawda straszenie dramatami wiec nie bede powtarzac. Takie procedury chyba wszedzie bo to ministerstwo zdrowia ustala. Ale o cesarce nie ma mowy a oksytocyna przeciez porodu aktywnego nie uniemożliwia. Wiec urodziny sobie spokojnie silami natury tym bardziej że do 39tc jest czas zeby sam ruszyl!
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-22, 23:36   #1244
pannazwanny
Rozeznanie

Hmm jak sie pytalam na wątku cukrzycowym to nikomu w krakowie przed 40 tygodniem nie wywoływali. A oksytocyna to jedno, ale mi gin mowil ze powyzej 30 jednostek podlaczaja do insuliny i glukozy - to jak z czymś takim iść np. pod prysznic?

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
Stary 2016-09-22, 23:40   #1245
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Hmm jak sie pytalam na wątku cukrzycowym to nikomu w krakowie przed 40 tygodniem nie wywoływali. A oksytocyna to jedno, ale mi gin mowil ze powyzej 30 jednostek podlaczaja do insuliny i glukozy - to jak z czymś takim iść np. pod prysznic?

Nie znam szczegolow ale np u mnie w szpitalu maja ktg z ktorym mozna siedziec w wannie moze z insulina podobnie. A od czerwca sa nowe procedury wlasnie z ministerstwa zdrowia w tej tematyce stad moze dziewczynom nie wylowywali
Stary 2016-09-23, 00:16   #1246
wontrubka
Wtajemniczenie

Jestem w szpitalu. Byłam na ktg, nie spodobał się im zapis i mnie zostawili.. nigdzie nie było miejsc więc leżę na trakcie porodowym, na łóżku porodowym, obok ktoś rodzi.. jest tu strasznie.. Oka nie zmruże.. jutro wizyta i podejmą decyzję co robić, pewnie będą wywoływać że względu na cholestaze. Lekarka mówi, że do porodu już nie wyjdę.. Bardzo się boję.. nie tak miało się to zacząć.. trzymajcie kciuki błagam!!!

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 01:42   #1247
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Jestem w szpitalu. Byłam na ktg, nie spodobał się im zapis i mnie zostawili.. nigdzie nie było miejsc więc leżę na trakcie porodowym, na łóżku porodowym, obok ktoś rodzi.. jest tu strasznie.. Oka nie zmruże.. jutro wizyta i podejmą decyzję co robić, pewnie będą wywoływać że względu na cholestaze. Lekarka mówi, że do porodu już nie wyjdę.. Bardzo się boję.. nie tak miało się to zacząć.. trzymajcie kciuki błagam!!!

Oby szybko zwolnilo sie jakies lozko dla Ciebie żebys mogla sie przedpac i zregenerowac przed ewentualnym rozwuazaniem. Powidzenia!!!
Stary 2016-09-23, 03:18   #1248
ana909
Erudycja

Cytat:

Będzie dobrze, spokojnie! Pojechałaś z jakiego powodu? Będę trzymać kciuki za Ciebie
Stary 2016-09-23, 04:32   #1249
Inka_25
Rozeznanie

Wontrubka kochana-kciuki mocno zaciśnięte za ciebie!!!! Pomysł sobie ze to tylko kilka dni w szpitalu ale..... juz niedługo bedziesz sie tulić do maleństwa!!!! Obyś doczekała tego momentu w normalnych warunkach, na normalnej sali.....JESTES DZIELNA!!!!!

Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 06:45   #1250
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:

Wontrubka kciuki! Będzie dobrze i dobrze że jesteś pod obserwacja, cholestaze muszą kontrolować na tym etapie.

Edytowane przez bzyczek
Czas edycji: 2016-09-23 o 06:50
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 07:17   #1251
paula1010
Zadomowienie

Wontrubka bądź dzielna!! Myśl tylko o tym, że to dla dobra maleństwa, które już za kilka dni zobaczysz ❤️

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 07:21   #1252
Lunus
Wtajemniczenie

Dzien dobry , wobtrubka trzymaj sie dzielnie i myśl pozytywnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 07:31   #1253
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

A co było nie tak na ktg? Wszystko będzie dobrze zobaczysz, powodzenia! Oby szybko zwolnilo się normalne miejsce!

Kurde, cały czas mnie coś rozbiera, do tego drugi dzień ropieje mi oko. Chciałabymmóc już normalnie brać jakieś leki - a tu dupa bo i przy kp też niewiele można...
Stary 2016-09-23, 07:35   #1254
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Wontrubka Mocne kciuki!! Będzie dobrze, musi być. Jeśli leżysz na trakcie koniecznie stopery do uszu sobie załatw!!
Buziaki

WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 07:36   #1255
pannazwanny
Rozeznanie

Wontrubka trzymaj sie tam!

Gosia spróbuj zakraplać oko wiele razy dziennie solą fizjologiczną, jeśli to tylko lekkie zapalenie to może przejdzie

Stary 2016-09-23, 07:45   #1256
Ewula88
Wtajemniczenie

Wontrubka śniłam mi sie dzis, ze urodziłaś trzymaj sie tam i oby sie wszystko szybko potoczyło.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 07:57   #1257
wontrubka
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Pojechałam na ktg bo jeżdżę 2 razy w tyg że względu na te cholestaze. I zapis był "niestabilny" tzn. Raz bardzo wysoki a potem zaraz niski. W nocy już słyszałam jeden porod, straszne dźwięki, ale nawet szybko poszło:P Jestem w szoku, że tu jestem. Trzymajcie kciuki a ja się będę meldować!

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 07:58   #1258
marrticzka
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki zaciskam i przesyłam pozytywną energię✊🌈
A swoją drogą co za bezmyślność i brak empatii ze strony personelu..Mogli już lepiej położyć na korytarzu

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:07   #1259
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Wontrubka Melduj się i trzymaj się tam!

Domyślam się, że wiele z Was już zestawy podkładowe posiada ale chętnie podzielę się opinią już z racji przetestowania.
Canpol Night są po prostu rewelacyjne! Co prawda duże bardzo ale mimo tego że ze wskazaniem na noc ja je używam też w ciagu dnia. Czuje sie w nich bezpieczniej zdecydowanie.
IMG_1474610468.975290.jpg

Natomiast NIE POLECAM podkładów z Canpola
IMG_1474610512.796574.jpg

Mam jeszcze 4 paczki chyba i nie wiem co z nimi zrobię. Wykorzystałam może ze cztery wkłady jeszcze przed porodem jak się ze mnie już coś sączyło. Nie dość, że zwijają się strasznie, wnętrze ich się buli w takie grudki jakby pozbijana stara wata i w dodatku jest w nich strasznie gorąco, zero przepuszczalności. Zagotować sie można!

W przypadku majtek jednorazowych z Canpola trafiło mi się mnóstwo takich które nie miały gumek w ogóle. Nie nadawały się zupełnie do użycia. Kilka innych po nałożeniu (rozmiar ok, zaznaczę) pruło się na linii gumki i też były do wyrzucenia. Mąż w aptece kupił jakieś że tak powiem "bezfirmowe" i sprawdzają się dobrze.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-09-23 o 08:10
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:11   #1260
styska1551
Zadomowienie

Wontrubka -kciuki!

Gosia - mnie tez chyba choroba rozbiera, mój ulubiony czas na chorowanie. Jeszcze się nie wyspalam bo mój ojciec pod moim oknem sobie zorganizował głośne pogaduszki z kolega o 7 rano

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości