|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Odnośnie porodów to rodziłam w nocy i rzeczywiście tak jak Withi pisała mi się bardzo podobalo. Mimo że byłam bez snu, na porodowke wjechalam równo o 12 w nocy, to przynajmniej bez kolejek, jako jedyna do przyjęcia, potem poród przez noc w takim nocnym klimacie miał swój urok, ostatecznie urodziłam o 13 po południu i trafiłam jeszcze na świeża zmianę i stado lekarzy na dyżurze którzy mnie dogladali na zaawansowanym juz etapie porodu. Ma to swoje plusy ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Mój tż juz ma zakaz picia ale jeszcze prosi o ten jeden weekend by mógł wyjść do kolegów, na imprezkę urodzinowa i ciągle ma argument ze jeszcze tyyyle do porodu zostało, ale już mu powtarzam ze to 37 tydzień i tak naprawdę w każdej chwili może się coś zacząć dziać. |
|
|
|
|
#1232 | |
|
Erudycja
|
Gosia jutro koniecznie weź kawałek!
Cytat:
![]() Roosko ja już ustawiam kolegów kawalerów męża, tzn. Nie raz informuje ich ze nic z tego czy tamtego, bo tz ma już żonę i dziecko w drodze. Niestety ale w pewnym wieku i na pewnym etapie pojawiają się obowiązki, których oni nie mają, ale mój tz już tak. Tzta zresztą też nie raz ustawialam. Zdarzały mu się różne akcje i całkowicie Cię rozumiem, czemu się wkurzasz. Na szczęście z biegiem lat więcej zostało mu kolegów którzy mają już żony i dzieci niż odwrotnie. Najważniejsze w tym jest jakiś ma podejście Twój mąż. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Moje dziecko znowu miało chwilę szaleństwa, chyba bardziej bolesnego niż wczoraj. Ale dziś to była chwila a nie pol dnia. Będzie silna coś czuję
|
|
#1233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Rozeznanie
|
Moj niestety nie potrzebuje towarzystwa zeby sie nawalić wiec......on jest wogole dziwny, wiec ja ci kochana nie doradzę.....
Kasia-do ciebie-super ze uda wam sie na weekendzie wyjsc.... co do tz i jego pracy-to przy twoim wypisie on dostanie 2 tyg zwolnienia, wiec raczej szkoda ze y teraz wykorzystywał urlop tacierzyński..... Ja padam dzisiaj na twarz.....gardło mnie boli, nos zatkany, zajady na ustach i jeszcze opryszczka........na dodatek chyba cos znowu złapałam bo mnie Bożena strasznie swędzi..... wrrrrr!!!!!! Gosia-zrobiłaś mi takiego smaka ze..... pojechałam sobie do ulubionej cukierni na torcik.... kolejka była długa ale przepuściła mnie pani...... w ciazy-tylko z mniejszym brzuszkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
Wchodzę po całym dniu na budowie na forum.... a to ponad 100 postów. ... no i jak Was dogonić ???? Ledwo na oczy widzę i po przeczytaniu wszystkiego stwierdziłam, że cholera nie pamiętam co chciałam napisać. ..
(( wiec sorki dziewczyny. . Ciesze się, że ogólnie wszystko ok. Mam nadzieje, ze przepowiadacze przestaną was nekac tak boleśnie (ja na szczęście póki co nadal nie wiem co to jest) a Szymek będzie się czuł co raz lepiej. Mam za to pytanie czy ktoś może mi wyjaśnić i powiedzieć czy moje badanie moczu wygląda znośnie? Bo szczególne wyniki osadu moczu nie dają mi spokoju.. ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1236 |
|
Rozeznanie
|
Hmm a ja jestem zdania że gdyby TŻ mi zabronił się spotykać ze znajomymi to dłużej nie byłby moim TŻ... dla mnie przyjaźń to największa wartość w życiu zaraz po miłości i rodzinie. Uważam że ze znajomymi trzeba się spotykać i nigdy by mi nie wpadło do głowy mojemu ukochanemu tego zabraniać. Chyba z 2-3 razy go poprosiłam żeby gdzieś nie szedł, ale to była jakaś wyjątkowa sytuacja. A jesteśmy ze sobą 10 lat i jesteśmy po trzydziestce.
A co jak będzie dziecko? To owszem mam plan żeby 2-3 tygodnie go poprosić żeby jednak siedział w domu wieczorami bo pewnie się będę bała zostać z małym sama. A potem to zamierzam "pozwolić" mu łazić gdzie chce, o ile on też będzie zostawał sam w domu z małym kiedy ja będę miała inne plany. |
|
|
|
#1237 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Erudycja
|
Bo to nie daje objawów. Ja też to miałam ze dwa razy czy trzy i urosept daje radę
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
Jutro wieczorem o 19.20 mam wizytę to zobaczę co mi powie doktorek... matko jestem skonana
a jeszcze tyle rzeczy nie zrobionych w mieszkaniu... nie kupionych.. kasy brak... nawet do porodu ja nie mam wszystkiego... a jeszcze całą. Lodówkę uzupełnić będzie trzeba i w ogóle. . Jakoś dzisiaj mi z tym wszystkim ciężko. .. plecy bola. Krok boli. Nawet ruchów tomka nie miałam czasu od 3 dni liczyć dokładnie (10 na pewno było przez cały dzień. Ba dużo dużo więcej. Ale nie wiem w jakim dokładne przeciągu czasu). A tu nie ma czasu zwolnić. .. bo inaczej w życiu się nie przeprowadze.Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak widać po postach dziewczyn kazdy związek jest inny i właśnie o to chodzi by odpowiednio sie dobrać. Moj maz ma mnóstwo znajomych, tez w większości kawalerowie. Od poczatku wychodziliśmy wszedzie razem. Jego znajomi sa moimi znajomymi i odwrotnie. Wiem,ze wielu kolegów uznawało mnie na poczatku za zolze, która zabrała im kolegę, teraz wiem,ze maja do mnie szacunek. Często przyjeżdzają do nas, pomagali robic pokoj dla maluszka, radzą sie odnośnie dziewczyn itp. Jeśli planują teraz jakies imprezy to biorą pod uwagę,ze jestem w ciazy,ze ich kolega jest na innym etapie i nie ma takich propozycji wiec tez bym sie konkretnie wkurzyła na Twoim miejscu. Nawet teraz w ciazy wychodzimy czy spotykamy sie z kimś co weekend. Nie wyobrażam sobie,ze ja siedzę w domu sama z brzuchem w weekend!(czy z dzieckiem). Jedyne co mnie teraz wkurza,ze maz nadal co weekend musi sobie wypić, a ja jestem kierowca. Widze,ze ogranicza, ale uwazam,ze powoli mógłby juz rezygnować z weekendowego alkoholu. Zdarzają sie tez osobne wyjścia, ale zdecydowanie nieczęsto, jest wtedy podobnie jak u Dominiki. Lubimy bawić sie razem i mimo tego,ze czasami decydujemy sie na wyjście osobno to jest nijak. Sa ta zazwyczaj "imprezy" firmowe. Podsumowując znam bardzo dobrze wszystkich kolegów męża i nie, nie akceptuje takiego zachowania, jakie opisałaś jak i niektórych dziewczyn, które siedzą same z brzuszkiem w domu podczas gdy maz zabawia sie z kumplami w pubie. Ale tak jak pisałam wczesniej, kazdy związek jest inny i jest to kwestia dogadania.
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,któraś z was pisała,że gin kazał wziąć do szpitala coś na hemoroidy po porodzie. Co to było dokładnie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi potwierdzili w szpitalu ostatecznie ze inulinozalezne muszą byc w szpitalu w 38 zeby do 39 urodzic bo... i tutaj prawda straszenie dramatami wiec nie bede powtarzac. Takie procedury chyba wszedzie bo to ministerstwo zdrowia ustala. Ale o cesarce nie ma mowy a oksytocyna przeciez porodu aktywnego nie uniemożliwia. Wiec urodziny sobie spokojnie silami natury tym bardziej że do 39tc jest czas zeby sam ruszyl!
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Rozeznanie
|
Hmm jak sie pytalam na wątku cukrzycowym to nikomu w krakowie przed 40 tygodniem nie wywoływali. A oksytocyna to jedno, ale mi gin mowil ze powyzej 30 jednostek podlaczaja do insuliny i glukozy - to jak z czymś takim iść np. pod prysznic?
Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#1245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie znam szczegolow ale np u mnie w szpitalu maja ktg z ktorym mozna siedziec w wannie moze z insulina podobnie. A od czerwca sa nowe procedury wlasnie z ministerstwa zdrowia w tej tematyce stad moze dziewczynom nie wylowywali |
|
|
|
|
#1246 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w szpitalu. Byłam na ktg, nie spodobał się im zapis i mnie zostawili.. nigdzie nie było miejsc więc leżę na trakcie porodowym, na łóżku porodowym, obok ktoś rodzi.. jest tu strasznie.. Oka nie zmruże.. jutro wizyta i podejmą decyzję co robić, pewnie będą wywoływać że względu na cholestaze. Lekarka mówi, że do porodu już nie wyjdę.. Bardzo się boję.. nie tak miało się to zacząć.. trzymajcie kciuki błagam!!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oby szybko zwolnilo sie jakies lozko dla Ciebie żebys mogla sie przedpac i zregenerowac przed ewentualnym rozwuazaniem. Powidzenia!!! |
|
|
|
|
#1248 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1249 |
|
Rozeznanie
|
Wontrubka kochana-kciuki mocno zaciśnięte za ciebie!!!! Pomysł sobie ze to tylko kilka dni w szpitalu ale..... juz niedługo bedziesz sie tulić do maleństwa!!!! Obyś doczekała tego momentu w normalnych warunkach, na normalnej sali.....JESTES DZIELNA!!!!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez bzyczek Czas edycji: 2016-09-23 o 06:50 |
|
|
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
Wontrubka bądź dzielna!! Myśl tylko o tym, że to dla dobra maleństwa, które już za kilka dni zobaczysz ❤️
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry , wobtrubka trzymaj sie dzielnie i myśl pozytywnie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, cały czas mnie coś rozbiera, do tego drugi dzień ropieje mi oko. Chciałabymmóc już normalnie brać jakieś leki - a tu dupa bo i przy kp też niewiele można...
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Wontrubka Mocne kciuki!! Będzie dobrze, musi być. Jeśli leżysz na trakcie koniecznie stopery do uszu sobie załatw!!
Buziaki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1255 |
|
Rozeznanie
|
Wontrubka trzymaj sie tam!
Gosia spróbuj zakraplać oko wiele razy dziennie solą fizjologiczną, jeśli to tylko lekkie zapalenie to może przejdzie Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
Wontrubka śniłam mi sie dzis, ze urodziłaś
trzymaj sie tam i oby sie wszystko szybko potoczyło.
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Pojechałam na ktg bo jeżdżę 2 razy w tyg że względu na te cholestaze. I zapis był "niestabilny" tzn. Raz bardzo wysoki a potem zaraz niski. W nocy już słyszałam jeden porod, straszne dźwięki, ale nawet szybko poszło:P Jestem w szoku, że tu jestem. Trzymajcie kciuki a ja się będę meldować!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoją drogą co za bezmyślność i brak empatii ze strony personelu..Mogli już lepiej położyć na korytarzu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Wontrubka Melduj się i trzymaj się tam!
Domyślam się, że wiele z Was już zestawy podkładowe posiada ale chętnie podzielę się opinią już z racji przetestowania. Canpol Night są po prostu rewelacyjne! Co prawda duże bardzo ale mimo tego że ze wskazaniem na noc ja je używam też w ciagu dnia. Czuje sie w nich bezpieczniej zdecydowanie.IMG_1474610468.975290.jpg Natomiast NIE POLECAM podkładów z Canpola IMG_1474610512.796574.jpg Mam jeszcze 4 paczki chyba i nie wiem co z nimi zrobię. Wykorzystałam może ze cztery wkłady jeszcze przed porodem jak się ze mnie już coś sączyło. Nie dość, że zwijają się strasznie, wnętrze ich się buli w takie grudki jakby pozbijana stara wata i w dodatku jest w nich strasznie gorąco, zero przepuszczalności. Zagotować sie można! W przypadku majtek jednorazowych z Canpola trafiło mi się mnóstwo takich które nie miały gumek w ogóle. Nie nadawały się zupełnie do użycia. Kilka innych po nałożeniu (rozmiar ok, zaznaczę) pruło się na linii gumki i też były do wyrzucenia. Mąż w aptece kupił jakieś że tak powiem "bezfirmowe" i sprawdzają się dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-23 o 08:10 |
|
|
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
Wontrubka -kciuki!
Gosia - mnie tez chyba choroba rozbiera, mój ulubiony czas na chorowanie. Jeszcze się nie wyspalam bo mój ojciec pod moim oknem sobie zorganizował głośne pogaduszki z kolega o 7 rano ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.

Tyle co mu wenflon wyjęli, bo się wszystko unormowało tak za dwie godziny zakładali kolejny 

Ja go potrzebuje w domu. Zwłaszcza jak całymi dniami jestem sama, bo on pracuje. 

Big Day - 7 czerwiec

ale mimo tego że ze wskazaniem na noc ja je używam też w ciagu dnia. Czuje sie w nich bezpieczniej zdecydowanie.