|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Ale naskrobalyscie!
To ja poproszę poród na 10-11. Co do skurczy, to położna na śr mówiła, żeby siedzieć w domu jak najdłużej, bo w szpitalu bardziej boli. |
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jakbym weszla do basenu to bym musiała wychodzić z niego co chwilę i chodzić do toalety co 5min.
tak na mnie ostatnio woda działa,wiec jak wchodzę do wanny to szybko mycie bo pęcherz już nie wytrzymuje mały tak mi naciska na pęcherz że normalnie to chyba chodzę co 40min do toalety
Edytowane przez konwalia39 Czas edycji: 2016-09-22 o 15:42 |
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
Ja znowu tak mam pod prysznicem
wykąpię się i jak osuszę ręcznikiem to muszę już do kibelka siku
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
A ja tam wymagająca nie jestem. Mogę urodzić teraz :-P
|
|
|
|
#1205 |
|
Zadomowienie
|
A ja bym chciała bezboleśnie. Nie ważne kiedy, gdzie i jak byle w ogóle nie bolało. Ale się tak nie da :c
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Komu ciasta?
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Mmm! Gosia znecasz się nad nami
ja poproszę do herbatki!:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
mmm jadłabym
!
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Gosia ale cudo!! Ja poproszę pół blaszki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała wcześnie rano, od popołudnia funkcjonuję na pół gwizdka i sił brak. Dodatkowo na poparcie moich życzeń nadmienię że rankiem mam lepszy humor.
Zresztą ja chciałabym już, choć to dopiero 36 tydzień, ale psychicznie jestem na skraju przepaści.
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
Konwalia chyba czytałaś co sie u wrześniowek na forum wyprawia, wiec sie nie dziw ze Ana u nas siedzi
![]() Marritczka jaki zestaw do lewatywy kupiłaś? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co sie wyprawia ja nic nie wiem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie, Malutka nie jest wcale taka Malutka, dzisiaj jest 34 i 6d z OM i waży całe 2900g :O Ma się dobrze, rozwija prawidłowo. Jak robiliśmy zdjęcia 3D to wkładała sobie dłoń do buzi. Dalej główkowo i tak już mam nadzieję zostanie. Pewnie suma summarum będzie ważyła +/- 4kg.
Lekarz powiedział że mam hemoglobinę nurka ![]() Uspokoiłam się trochę ![]() Megilla a jak u Was terminowa siostro? Miałaś wczoraj wizytę? Wszystko ok? Edytowane przez withi_as Czas edycji: 2016-09-22 o 18:11 |
|
|
|
#1214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wizytę miałam w piątek. Malutka obróciła się główkowo, ale wagi nie znam. Będzie niespodzianka. Poza tym, Twoj wpis o walizce do szpitala jest bardzo pomocny. Wczoraj kończyłam pakowanie i dzięki niemu zaoszczędzilam dużo czasu. |
|
|
|
|
#1216 |
|
Zadomowienie
|
Withi_as gratulacje wizyty
mój w 36 tc ważył 3kg wiec podobni wagowo są ![]() Jeju dziewczyny muszę się pochwalić po 2 miesiącach walki dostałam od firmy Apple nowego iPhona bo mój miał wadę fabryczna ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuszki zaopatrywałyście się w śpiworki czy raczej kombinezony? Kombinezony nie mają wycięć na pasy do fotelika tak więc bardziej przemawia do mnie śpiworek. Mam fotelik pebble 3 punktowe pasy, może któraś już jakiś zakupiła i może polecić?
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia dawaj to ciacho .... sklep u mnie na wiosce zamknięty a normalnie całe bym zjadła ... wygląda przepysznie ....
Withi tobie również gratki wizyty ![]()
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
No szykuje się spora Kluska, nie wiem jak ja ją urodzę ... zwłaszcza że mam miednicę po mamie i np ona rodziła mnie i brata przez CC bo wystąpiła niewspółmierność
Widziałam już pacjentki drobniejsze i niższe ode mnie, które rodziły dzieci powyżej 4kg, więc nastawiam się na rozluźniające moce wody ![]() Pisałyście życzenia odnośnie pory dnia, kiedy chciałybyście rodzić. Jeżeli mogłabym wybierać i moje życzenie usłyszałaby Malutka, to chcę rodzić w nocy - uwielbiałam nocne dyżury i nocne porody, ta cisza, klimat, brak zgiełku, brak niepotrzebnych ludzi wokół, coś pięknego Pacjentki ładnie relaksowały się w przerwach między skurczowych, podsypiały sobie .. do tego w radiu w nocy lecą najlepsze nastrojowe kawałki a nie jakaś popowa masakra dla uszu ![]() No ale zobaczymy co ten Maluch wykombinuje
|
|
|
|
#1220 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Brałam luteine przez 4 tygodnie do 38tc, później gin kazała odstawić. Cytat:
Ja byłam dzisiaj pierwszy raz na KTG (37+6). Dziewczyny często przewija się tutaj temat naszych facetów. Chciałam sie poradzić .. głównie tych z Was w związkach małżeńskich lub tych dlugodystansowców Sama staż związku mam już spory, ale w małżeństwie dosyć krótki, dlatego nie wiem jak oceniać pewne sprawy.. Jak podchodzicie do wychodnych Waszych Tż'ów? Zwłaszcza w gronie męskim.Mój mąż należy do bardzo towarzyskich i aktywnych osób. Codziennie są telefony lub smsy od znajomych. Większość jego kumpli to kawalerzy (nawet starzy). Uważam, że mają straszny tupet wyciągając mojego faceta na imprezy/posiadówy/fify/baseny i inne cudawianki już męża, czyli głowę rodziny i w dodatku człowieka, który spodziewa się dziecka i na dniach zostanie ojcem. A już dzisiaj się we mnie zagotowało jak zobaczyłam fragment smsa, od kumpla, że na sobotę i niedzielę TŻ musi przyjechać, bo będzie bajlando !! - Niecałe 2 tyg przed porodem, a on namawia mojego męża na imprezę. (Mam ochotę napisać do tego kumpla co o tym myślę, ale postawiłabym sie na przegranej pozycji, więc już nie wiem...). TŻ to bagatelizuje, ale wie doskonale, że doprowadza mnie to do szału, więc jeszcze bardziej podsyca moją złość i żartuje sobie z tego. No kurde! Nie po to wychodziłam za mąż, zamieszkaliśmy razem, mamy dziecko w drodze, żeby mi te wstrętne chłopy męża podbierały !! Ja go potrzebuje w domu. Zwłaszcza jak całymi dniami jestem sama, bo on pracuje. Jak reagujecie na takie rzeczy? Co byście zrobiły na moim miejscu? Nie oceniajcie mnie, nie jestem zołzą, ale wszystko ma swoje granice. Jak będę udawała, że mnie to nie rusza to jeszcze pojedzie, bo uzna, że nic niewłaściwego nie robi. Spokojna rozmowa nie pomaga, bo on mi się śmieje w twarz. Nie chcę znów się popłakać, aż zmięknie. Sama myśl, że on od razu nie odrzucił tej propozycji tylko ją rozważa już mnie wkurza. Napiszcie jak to u Was
Edytowane przez Roosko Czas edycji: 2016-09-22 o 19:28 |
||
|
|
|
#1221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tym bardziej się boje, że moje pierwsze skurcze porodowe, mimo że były co 3-5min wcale aż tak bardzo nie bolały (w porównaniu do tych dzisiejszych to wręcz łechtały ![]() A co do rodzenia w nocy ja nawet miło wspominam. Mimo, że nie spałam od 2 dób wcale nie czułam się zmęczona, niedospana (nie licząc końcówki partych, ale to wiadomo). O fryzurze też nie myślałam, włosy związałam i dawaj na IP (nie wyobrażam sobie rodzić w rozpuszczonych), a o tym czy mam oporządzoną bożenę pomyślałam dopiero jak położna mnie zapytała czy jestem tam podgolona czy chce żyletke. Wontrubka - mój plan jest następujący: czekać w domu jak najdłużej! Rok temu tak zrobiłam i tym razem też nie zamierzam szybko jechać (potem mi przejdzie jak dziś, okaże się że to nie to i jeszcze nie daj Boże zostawią mnie na patologii [bo u nas tak praktykują] i chyba do głowy bym tam dostała). |
|
|
|
|
#1222 |
|
Zadomowienie
|
Roosko kazda para jest inna. Ja z moim mężem jestesmy razem od lat licealnych, chodziliśmy do jednej klasy, mamy wspólnych znajomych i choć czasem w oczach kumpli wygladam pewnie jak skończona zołza, ktora go nigdzie nie puszcza to my najlepiej czujemy sie w swoim towarzystwie i jak juz imprezujemy to najlepiej razem. Gdy maz wychodzi na imprezę firmowa to mnie to troche wkurza, ale jak juz na niej jest to pijany wydzwania do mnie mówiąc, ze chce do żonki i odwrotnie, gdy ja mam gdzies isc tylko w babskim gronie to staram sie migać, a gdy juz wyjdę to pisze z nim smsy, ze tęskno mi do niego, dlatego najlepiej na kawe umawiać sie ze mna jak męża nie mam pod reka a imprezki osobno wpadają sporadycznie (tak jak pisałam mamy głownie wspólnych znajomych od lat szkolnych). Ale my żyjemy w jakiejś takiej dziwnej symbiozie i wiele ludzi tego nie rozumie. Ale my jestesmy razem zeby byc ze sobą, a teraz ludzie wiążą sie i szukają przestrzeni.... Dlatego piąsteczka, rozumiem Twoja frustracje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, działania laktatorem przynoszą efekt, troszkę zaczęło lecieć więc jesteśmy dobrej myśli. Spuchły mi nogi w łydkach i stopy.
Młodemu dzisiaj znów spadła glukoza i miał kroplówkę Tyle co mu wenflon wyjęli, bo się wszystko unormowało tak za dwie godziny zakładali kolejny Nie mogłam słuchać... Po kroplowce się unormowało i oby tak pozostało.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak chce gdzieś iść pyta się mnie jakbym była jego matką czy może i zawsze szukamy jakiegoś rozwiązania, które zadowoli nas oboje.
|
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja np mogę zacząć rodzic w dzien czyli nie znaczy to ze o 8 rano tylko np 16 lub 18 ale nie chce o 3 e nocy gnać do szpitala
A odnośnie wyjść męża to zazwyczaj nie mam z tym problemu ale sa tacy jego znajomi ze bym ich z bejsbolem pogoniła. Wyciągają mi męża zeby sobie dupeczki wyrywać i do towarzystwa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Mój często wychodzi na bilard, albo gdzieś na kawę. Zwykle jeździ samochodem i alkohol pije rzadko, a teraz już w ogóle przystopował, bo nie znamy dnia ani godziny.
Nie trzymam go w domu, tak samo jak on nie trzyma mnie. Jak czegoś potrzebuję to jest pod ręką. Kasiu, biedny Szymuś Oby jak najmniej takich interwencji.
|
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() IMG_0003.JPG Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1230 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie raczej tego problemu nie ma. Maz jest strasznym domatorem i sama go wyganiam aby gdzies wyszedł. Czasem pojedzie na kawę z kumplem w tygodniu a weekend to wychodzimy raczej razem
ROOSKO ja to bym tych kumpli ubila. Rzeczywiście maja tupet, dali by mu spokój przed porodem.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

tak na mnie ostatnio woda działa,wiec jak wchodzę do wanny to szybko mycie bo pęcherz już nie wytrzymuje
wykąpię się i jak osuszę ręcznikiem to muszę już do kibelka siku
26.11.2015
04.08.2017 
. To moje drugie dziecko a czuje się bardziej zielona niż przy pierwszym 

ja poproszę do herbatki!:p 

!

mój w 36 tc ważył 3kg wiec podobni wagowo są 
08.2014r. cb.....

)
Ja go potrzebuje w domu. Zwłaszcza jak całymi dniami jestem sama, bo on pracuje.