|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
No właśnie,a co jeśli nie daj boże, weźmie nas mega przeziębienie i gorączka 40 stopni przed samym porodem??każą też rodzić SN?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1262 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
także wszystko się może zdarzyć![]() A tak ogólnie w tej kwestii to ja jestem zdania, że każdy ma prawo do własnych znajomych i wyjść w swoim gronie, uważam, że nie trzeba robić wszystkiego razem. Ale też nie wyobrażam sobie żeby mój mąż spędzał więcej czasu z kumplami niż ze mną, z rodziną czy z naszymi wspólnymi znajomymi. Tak jak napisałaś wszystko ma swoje granice, tylko, że te jak widać po wypowiedziach dziewczyn dla każdego są inne, więc nie odpowiemy Ci jakoś jednoznacznie. Jeśli czujesz, że Twoje granice zostały przekroczone to jedyne wyjście szczerze porozmawiać i znaleźć jakiś kompromis. Cytat:
|
||
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Ze mną na trakcie była dziewczyna, która była mocno przeziębiona i z gorączką. Nie miała siły i to było widać na odległość. Zrobili jej CC. Spotkałam ją na oddziale i jej stan chorobowy nie pozwalał na wysiłek jakim jest SN. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. .. witam się po ciężkiej nocy. Spałam od 00.00 do 1.00 i potem od 5 w polsnie do teraz.... krocze tak mnie bolało. .. po bokach miałam jakieś klucia okropne. A Tomek 4 godziny wariowal... chyba czuł, że źle się czuje bo nigdy aż tak długo an raz w nocy go nie czułam. . No chyba ze aż tak mocno spałam. . Ale należę raczej do osób, które łatwo w nocy wybudzic i to ja jak pies nasluchuje w nocy i pilnuje...
Wiec czuje się byle jak... na dodatek katar nadal meczy... może się przeforsowalam wczoraj od 8 na badaniach na nogach to wróciłam z mieszkania po 20... albo nie wiem sama. Powiedziałam mężowi, żeby wstał 20 min wcześniej i sam sobie ogarnął kanapki i śniadanie bo chce poleżeć jeszcze...Wonrubka- dużo siły Ci życzę i trzymam kciuki! Kasia to mnie tym canpolem zmarwilas bo ja mam wszytko z niego podkłady na dzień i na noc i te majtki... Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1267 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Wczoraj byłam tak zagoniona, że nie miałam siły wieczorem wejść i poczytać co napisałyście ![]() Miałam wizytę popołudniu wczoraj. Moja malutka dużo nie przybrała - waga z wczoraj 2800 g. Tydzień temu 2770 g. Ja sama schudłam 1 kg. Poza tym wszystko u niej dobrze a u mamy? Szyjka zrobiła się bardzo miękka. Poza tym pozamykane wszystko także czekamy i za tydzień umawiamy się do szpitala ![]() wontrubka trzymaj się mocno w szpitalu! Mam nadzieję, że znajdą dla Ciebie bardziej komfortowe miejsce pisz do nas koniecznie! ![]() Co do TŻ... u mnie to bywa różnie. Generalnie teraz się trzyma i nie pije. Wychodzi czasem z kolegami, głównie na mecze, po których od razu wraca do domu. A nawet jeśli gdzieś wyjdzie to co chwilę pisze i pyta jak się czuje nie jest źle. Zresztą sam mi ostatnio powiedział, że jak mała będzie z nami to przez pierwsze 2-3 tygodnie nie wyobraża sobie wychodzić i zostawić mnie samą potem sama mu powiedziałam, że po tym czasie niech wychodzi (co wtorek gra na hali w piłkę z kolegami). A wiem, że jak ja będę chciała wyjść to tez nie zrobi mi problemu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Megula Gratki za wizytę!
![]() Cytat:
Kurcze może też indywidualnie to działa i może Ty nie odczujesz tego co ja. Chociaż nawet położna tych Canpolowych na dzien nie polecała jak je zobaczyła u mnie, mówiąc że niby bardzo oddychające a tak naprawdę guzik prawda! Po sn naprawdę mogą zaparzyć. A majtki to może zwyczajnie kwestia partii wadliwej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-23 o 09:06 |
|
|
|
|
#1269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
KC Karolajna mężowi taka samodzielność powinna już wjeść w krew! A Ty zaraz zbierzesz ode mnie ostry opierdziel jeśli nie zaczniesz się bardziej oszczędzać! Ja wiem, że wicie gniazdka jest ważne i chciałabyś mieć już to z głowy, ale teraz nie to jest najważniejsze. Przed nami ostatnia prosta i chyba chciałabyś dzidziusia urodzić bez komplikacji, prawda ?
|
||
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
WKasiarr dziękuję
powiedz mi kochana miałaś tylko jednorazowe te majtki? Ja też mam canpol. Ale kupiłam i jednorazowe i te siateczkowe...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1271 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
Megula trochę zazdroszczę małego dziecka ja stawiam że moja ma już z 3300 dzisiaj się dowiem. Może nareszcie dziś wizyta!
|
|
#1272 |
|
Rozeznanie
|
wontrubka, trzymam kciuki. Najważniejsze, że jesteście pod opieką. Dasz radę. Pisz nam koniecznie, co u Ciebie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1273 |
|
Rozeznanie
|
Wontrubka powodzenia! Trzymam kciuki
Ja używałam tych siateczkowych z Canpola i były super. Teraz też je kupiłam. Jednorazowych nie mam wcale bo dla mnie wszystkie są beznadziejne. Wiecie co, ostatnio położna mi mówiła że jak nie będę czuła ruchów 2-3 godziny to już mam jechać do szpitala.. Co o tym myślicie? Dla mnie to trochę przesada. Musiałabym tylko leżeć i wsłuchiwać się w ruchy.. |
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
Mój ma swoje godziny kiedy się rusza +-1 godz. A w ciągu dnia jak ja mam sto tysięcy rzeczy do zrobienia to nie zwracam uwagi na prawdę. ...
Ale teraz myślę, że pewnie przez to tez nie odróżnilam ucisku małego na pecherz od lekkiego bólu co jakiś czas od zapalenia, które pewnie mam. Mam nadzieje, ze ginekolog może przepisać jakieś leki bo wizytę mam na 19.20 i juz potem nie będę miała jak do pierwszego kontaktu iść. . Z resztą mój pierwszego kontaktu i tak pewnie by mi dał tylko jakieś zioła czy coś. .. a to nie zawsze robi robotę. I teraz swiruje bo nie wiem czy mnie też piecze i swędzi. .. i może jeszcze jakaś drożdzyce sobie wyhodowalam na koniec... a meczylam się przed ciążą z tym cholerstwem ze 3 lata... i potrafiłam być chora a objawów nie czuć. Poddolowana jestem jakoś tym wszystkim... Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój się rusza mało 2-3 razy dziennie i wszystko jest okej. To bym musiała jeździć ciagle :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocne kciuki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Kasia dzięki za rady tez mam te night fajnie ze Sue sprawdzają ![]()
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz założą mi balonik. Dzisiaj albo jutro ma być po wszystkim
Mam rozwarcie 2cm. Jak nic się samo nie zadzieje, to jutro oxy. Panikaaaa Kasia Pisz mi wszystko o cewniku i skurczach po oxy!!!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jednorazowe i siateczkowe. Problem był tylko z jednorazowymi. Siateczkowe dla mnie jakoś niewygodne były i tak naprawdę "jade" tylko na jednorazowych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1280 | |
|
Rozeznanie
|
Wontrubka przesyłam pozytywne fluidy, dla Ciebie i maluszka!
Cytat:
Postanowiłam kupić różne polecane, poza Bella Mama, które pamiętam z poprzedniego połogu i nigdy więcej
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1282 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Was kciuki! Cytat:
Ja teraz jestem przeziębiona. Szczęście w nieszczęściu. Przynajmniej wychowuje się na zapas. Musiałabym mieć mega pecha, żeby złapać coś znowu w ciągu miesiąca.Cytat:
Cytat:
Styska, Gosia, Karolina, zdrówka życzę! Czy którejś z Was dretwienie ręce? Prawie cały czas mam mrówki w palcach prawej dłoni. Do tego moje cycki obsiala masa a'la piegow, tylko drobbiejszych i leżących bliżej siebie. Czy macie takie przebarwienia? A poza tym ok. Spałam 8 godz. Na raty i czuje się jak młody bóg
|
||||
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie oxy zaczynali od 2ml/h, potem wyżej i wyżej. Młody miał spadek tętna przy 24ml/h, kontroluj sobie KTG ja tak robiłam w razie czegoś wołaj personel. Patrz głownie na tętno dziecka przy wyższych skurczach. Mój tracił jak u mnie skurcz był miedzy 50 a 70 zanotowany. Skurcze u mnie przy 24ml były do zniesienia. Przy drugiej oxy jak zaczęli dawać 32ml, 42ml to już była jazda, no i potem to ja już na stół z radością pojechałam Trzymaj się, dasz radę jestes dzielna. Pytaj jakby coś śmiało! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
MEGILLA - proszę wpisz mi wizytę na 29 września
![]() Mnie bardzo dretwieja ręce i co gorsza strasznie bolą mnie nadgarstki. Nie umie nimi obracać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dekolt, brzuch usiany, zmieniły się też mocno moje pieprzyki, niektóre ściemniały, inne stały się dziwnie suche.
|
|
|
#1287 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Wontrubka ale jazda!!! Ogromnie zazdroszczę, że to JUŻ Trzymam kciuki kochana za Ciebie i maleństwo :-* Relacjonuj nam tu w miarę możliwości.Roosko z tymi kumplami to jest ciężki temat. Kiedyś rozstałam się przez to z moim TŻ. Nie mogłam poradzić sobie z tym, że stawia ich na pierwszym miejscu. Potrafił odmawiać nasze randki na rzecz popijawy z kumplami. Po jakimś czasie i jego wielu próbach udowodnienia, że się zmienił wróciliśmy do siebie. Jednak jego zamiłowanie do wspólnych wypadów z kumplami pozostało (oczywiście w mniejszym stopniu). Stwierdziłam pewnego dnia, że niepotrzebnie robię z tego znów problem i sama zaczęłam częściej wychodzić. TŻ nie zawsze był z tego powodu zadowolony, no ale skoro on może od czasu do czasu sobie wyjść to dlaczego ja nie mogę? Doszliśmy do kompromisu i jest już w miarę ok. Denerwuje mnie tylko to, że w tych ostatnich tygodniach ciąży muszę przypominać mu o ograniczaniu się. Marta położna na SR mówiła o 10 ruchach na godzinę jako normie! Byłam przerażona, bo mały nie zawsze osiągał taki wynik. Ba! Nawet były godziny gdzie nic nie czułam. Mój lekarz mnie uspokoił i powiedział, że powinnam wyczuć 10 ruchów w ciągu całego dnia i to jest norma. Gdyby nie ruszał się przez kilka godzin i nie pomagały starania typu zjedzenie czekoladki czy delikatne potrząśnięcie brzuchem to wtedy możemy zacząć się niepokoić. |
|
|
|
#1288 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
założenie balonika bolało, teraz mam wrażenie że coś ze mnie wycieka.. nie wierzę że to się dzieje wszystko czekam na śniadanie bo umieram z głodu. Ból w podbrzuszu narazie jak mocny okres.A powiedzcie jeszcze czy oxy nie wyklucza znieczulenia zzo? Przepraszam, że nie odpisuje na Wasze posty, ale muszę ochłonąć i na spokojnie ogarnąć bo póki co adrenalina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byle założyli Ci do 7cm rozwarcia, później nie będą nawet chcieli, więc kontroluj to. Powodzenia!Mi też drętwieją ręce, jak rano wstaję to nie mogę odkręcić butelki tak mam obolałe dłonie
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Wontrubka Oxy nie wyklucza znieczulenia. U nas podawali przy rozwarciu 3-4cm nie pózniej!
60tkę Ci wlali do balonika? A ja mam smarować wokół rany maścią heparynową... Tylko baran przepraszam za określenie na pytanie czy coś jest nie tak z gojeniem powiedział nie i podziękował za obchód.... Musze dopytać lekarki na korytarzu. Opuchnięte mam stopy i łydki. Dzisiaj podłożylam sobie na noc koc pod nogi aby miec wyżej i jest trochę lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-23 o 11:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Sama staż związku mam już spory, ale w małżeństwie dosyć krótki, dlatego nie wiem jak oceniać pewne sprawy..
Ja go potrzebuje w domu. Zwłaszcza jak całymi dniami jestem sama, bo on pracuje. 

może się przeforsowalam wczoraj od 8 na badaniach na nogach to wróciłam z mieszkania po 20... albo nie wiem sama. Powiedziałam mężowi, żeby wstał 20 min wcześniej i sam sobie ogarnął kanapki i śniadanie bo chce poleżeć jeszcze...
26.11.2015
04.08.2017 

ale mimo tego że ze wskazaniem na noc ja je używam też w ciagu dnia. Czuje sie w nich bezpieczniej zdecydowanie.

Mam rozwarcie 2cm. Jak nic się samo nie zadzieje, to jutro oxy. Panikaaaa