Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-23, 08:13   #1261
marrticzka
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

No właśnie,a co jeśli nie daj boże, weźmie nas mega przeziębienie i gorączka 40 stopni przed samym porodem??każą też rodzić SN?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:22   #1262
EveryGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roosko Pokaż wiadomość
Dziewczyny często przewija się tutaj temat naszych facetów. Chciałam sie poradzić .. głównie tych z Was w związkach małżeńskich lub tych dlugodystansowców Sama staż związku mam już spory, ale w małżeństwie dosyć krótki, dlatego nie wiem jak oceniać pewne sprawy..

Jak podchodzicie do wychodnych Waszych Tż'ów? Zwłaszcza w gronie męskim.Mój mąż należy do bardzo towarzyskich i aktywnych osób. Codziennie są telefony lub smsy od znajomych. Większość jego kumpli to kawalerzy (nawet starzy). Uważam, że mają straszny tupet wyciągając mojego faceta na imprezy/posiadówy/fify/baseny i inne cudawianki już męża, czyli głowę rodziny i w dodatku człowieka, który spodziewa się dziecka i na dniach zostanie ojcem. A już dzisiaj się we mnie zagotowało jak zobaczyłam fragment smsa, od kumpla, że na sobotę i niedzielę TŻ musi przyjechać, bo będzie bajlando !! - Niecałe 2 tyg przed porodem, a on namawia mojego męża na imprezę.
(Mam ochotę napisać do tego kumpla co o tym myślę, ale postawiłabym sie na przegranej pozycji, więc już nie wiem...).
TŻ to bagatelizuje, ale wie doskonale, że doprowadza mnie to do szału, więc jeszcze bardziej podsyca moją złość i żartuje sobie z tego.
No kurde! Nie po to wychodziłam za mąż, zamieszkaliśmy razem, mamy dziecko w drodze, żeby mi te wstrętne chłopy męża podbierały !! Ja go potrzebuje w domu. Zwłaszcza jak całymi dniami jestem sama, bo on pracuje.

Jak reagujecie na takie rzeczy? Co byście zrobiły na moim miejscu?
Nie oceniajcie mnie, nie jestem zołzą, ale wszystko ma swoje granice.

Jak będę udawała, że mnie to nie rusza to jeszcze pojedzie, bo uzna, że nic niewłaściwego nie robi.
Spokojna rozmowa nie pomaga, bo on mi się śmieje w twarz. Nie chcę znów się popłakać, aż zmięknie. Sama myśl, że on od razu nie odrzucił tej propozycji tylko ją rozważa już mnie wkurza.

Napiszcie jak to u Was
Rozumiem, że tutaj nie chodzi o wyjście na parę godzin tylko o wyjazd na cały weekend? Jeśli tak to jestem zdania, że jak najbardziej w obecnej sytuacji masz prawo oczekiwać, że z niego zrezygnuje, no bo jednak dwa tygodnie przed terminem to jakby już w terminie także wszystko się może zdarzyć
A tak ogólnie w tej kwestii to ja jestem zdania, że każdy ma prawo do własnych znajomych i wyjść w swoim gronie, uważam, że nie trzeba robić wszystkiego razem. Ale też nie wyobrażam sobie żeby mój mąż spędzał więcej czasu z kumplami niż ze mną, z rodziną czy z naszymi wspólnymi znajomymi. Tak jak napisałaś wszystko ma swoje granice, tylko, że te jak widać po wypowiedziach dziewczyn dla każdego są inne, więc nie odpowiemy Ci jakoś jednoznacznie. Jeśli czujesz, że Twoje granice zostały przekroczone to jedyne wyjście szczerze porozmawiać i znaleźć jakiś kompromis.

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Jestem w szpitalu. Byłam na ktg, nie spodobał się im zapis i mnie zostawili.. nigdzie nie było miejsc więc leżę na trakcie porodowym, na łóżku porodowym, obok ktoś rodzi.. jest tu strasznie.. Oka nie zmruże.. jutro wizyta i podejmą decyzję co robić, pewnie będą wywoływać że względu na cholestaze. Lekarka mówi, że do porodu już nie wyjdę.. Bardzo się boję.. nie tak miało się to zacząć.. trzymajcie kciuki błagam!!!
Kochana trzymam bardzo mocno, to okropne, że masz takie warunki, ale dla dzidzi dasz radę, wierzę w Ciebie
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:23   #1263
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
No właśnie,a co jeśli nie daj boże, weźmie nas mega przeziębienie i gorączka 40 stopni przed samym porodem??każą też rodzić SN?

Ze mną na trakcie była dziewczyna, która była mocno przeziębiona i z gorączką. Nie miała siły i to było widać na odległość. Zrobili jej CC. Spotkałam ją na oddziale i jej stan chorobowy nie pozwalał na wysiłek jakim jest SN.

WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:26   #1264
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Dziewczyny,któraś z was pisała,że gin kazał wziąć do szpitala coś na hemoroidy po porodzie. Co to było dokładnie?

U mnie chirurg do którego chodzę i położna tak radziły. Biorę więc przepisane przez ginekologa Posterisan H i Unigel Procto Apotex razem ze mną do szpitala. Sugerowały żeby od razu po porodzie zaaplikować, bo wtedy gdy my będziemy dochodzić do siebie, one już będą na świeżo działać. Nie wiem które ostatecznie zastosuję, na miejscu się skonsultuję.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:28   #1265
EveryGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Ze mną na trakcie była dziewczyna, która była mocno przeziębiona i z gorączką. Nie miała siły i to było widać na odległość. Zrobili jej CC. Spotkałam ją na oddziale i jej stan chorobowy nie pozwalał na wysiłek jakim jest SN.
Mnie właśnie znowu coś nos przytyka Wczoraj byłam u położnej i powiedziała do TŻ, żebym się przypadkiem nie przeziębiła. Tak się chłop przejął, że uparł się, żebym wracała w jego kurtce, bo mi się już płaszcz nie dopina. Wyglądałam jak debil
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:32   #1266
KC Karolajna
Zadomowienie

Hej dziewczyny. .. witam się po ciężkiej nocy. Spałam od 00.00 do 1.00 i potem od 5 w polsnie do teraz.... krocze tak mnie bolało. .. po bokach miałam jakieś klucia okropne. A Tomek 4 godziny wariowal... chyba czuł, że źle się czuje bo nigdy aż tak długo an raz w nocy go nie czułam. . No chyba ze aż tak mocno spałam. . Ale należę raczej do osób, które łatwo w nocy wybudzic i to ja jak pies nasluchuje w nocy i pilnuje...
Wiec czuje się byle jak... na dodatek katar nadal meczy... może się przeforsowalam wczoraj od 8 na badaniach na nogach to wróciłam z mieszkania po 20... albo nie wiem sama. Powiedziałam mężowi, żeby wstał 20 min wcześniej i sam sobie ogarnął kanapki i śniadanie bo chce poleżeć jeszcze...

Wonrubka- dużo siły Ci życzę i trzymam kciuki!

Kasia to mnie tym canpolem zmarwilas bo ja mam wszytko z niego podkłady na dzień i na noc i te majtki...

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 08:36   #1267
Megula91
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Wczoraj byłam tak zagoniona, że nie miałam siły wieczorem wejść i poczytać co napisałyście

Miałam wizytę popołudniu wczoraj. Moja malutka dużo nie przybrała - waga z wczoraj 2800 g. Tydzień temu 2770 g. Ja sama schudłam 1 kg. Poza tym wszystko u niej dobrze a u mamy? Szyjka zrobiła się bardzo miękka. Poza tym pozamykane wszystko także czekamy i za tydzień umawiamy się do szpitala

wontrubka trzymaj się mocno w szpitalu! Mam nadzieję, że znajdą dla Ciebie bardziej komfortowe miejsce pisz do nas koniecznie!

Co do TŻ... u mnie to bywa różnie. Generalnie teraz się trzyma i nie pije. Wychodzi czasem z kolegami, głównie na mecze, po których od razu wraca do domu. A nawet jeśli gdzieś wyjdzie to co chwilę pisze i pyta jak się czuje nie jest źle. Zresztą sam mi ostatnio powiedział, że jak mała będzie z nami to przez pierwsze 2-3 tygodnie nie wyobraża sobie wychodzić i zostawić mnie samą potem sama mu powiedziałam, że po tym czasie niech wychodzi (co wtorek gra na hali w piłkę z kolegami). A wiem, że jak ja będę chciała wyjść to tez nie zrobi mi problemu

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 09:04   #1268
WKasiarr
Zakorzenienie

Megula Gratki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Kasia to mnie tym canpolem zmarwilas bo ja mam wszytko z niego podkłady na dzień i na noc i te majtki...

Kurcze może też indywidualnie to działa i może Ty nie odczujesz tego co ja. Chociaż nawet położna tych Canpolowych na dzien nie polecała jak je zobaczyła u mnie, mówiąc że niby bardzo oddychające a tak naprawdę guzik prawda! Po sn naprawdę mogą zaparzyć. A majtki to może zwyczajnie kwestia partii wadliwej.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-09-23 o 09:06
Stary 2016-09-23, 09:11   #1269
Dominika6
Zadomowienie

Cytat:
Jestem w szpitalu. Byłam na ktg, nie spodobał się im zapis i mnie zostawili.. nigdzie nie było miejsc więc leżę na trakcie porodowym, na łóżku porodowym, obok ktoś rodzi.. jest tu strasznie.. Oka nie zmruże.. jutro wizyta i podejmą decyzję co robić, pewnie będą wywoływać że względu na cholestaze. Lekarka mówi, że do porodu już nie wyjdę.. Bardzo się boję.. nie tak miało się to zacząć.. trzymajcie kciuki błagam!!!

Kochanie jesteś dzielna! Przetrwałaś noc w takich warunkach, liczę, że zaraz zwolni się dla Ciebie łóżko i chociaż w bardziej komfortowych warunkach będziesz. Tak jak dziewczyny piszą, myśl o maleństwie, a wszystko będzie dobrze

Cytat:
Wontrubka Melduj się i trzymaj się tam!

Domyślam się, że wiele z Was już zestawy podkładowe posiada ale chętnie podzielę się opinią już z racji przetestowania.
Canpol Night są po prostu rewelacyjne! Co prawda duże bardzo ale mimo tego że ze wskazaniem na noc ja je używam też w ciagu dnia. Czuje sie w nich bezpieczniej zdecydowanie.
Załącznik 6656021

Natomiast NIE POLECAM podkładów z Canpola
Załącznik 6656026

Mam jeszcze 4 paczki chyba i nie wiem co z nimi zrobię. Wykorzystałam może ze cztery wkłady jeszcze przed porodem jak się ze mnie już coś sączyło. Nie dość, że zwijają się strasznie, wnętrze ich się buli w takie grudki jakby pozbijana stara wata i w dodatku jest w nich strasznie gorąco, zero przepuszczalności. Zagotować sie można!

W przypadku majtek jednorazowych z Canpola trafiło mi się mnóstwo takich które nie miały gumek w ogóle. Nie nadawały się zupełnie do użycia. Kilka innych po nałożeniu (rozmiar ok, zaznaczę) pruło się na linii gumki i też były do wyrzucenia. Mąż w aptece kupił jakieś że tak powiem "bezfirmowe" i sprawdzają się dobrze.

No to kijowo, bo ja też zaopatrzona w Canpola jestem, ale w szpitalu jest apteka i jeśli będę czuła duży dyskomfort mąż kupi coś innego :/

KC Karolajna mężowi taka samodzielność powinna już wjeść w krew! A Ty zaraz zbierzesz ode mnie ostry opierdziel jeśli nie zaczniesz się bardziej oszczędzać! Ja wiem, że wicie gniazdka jest ważne i chciałabyś mieć już to z głowy, ale teraz nie to jest najważniejsze. Przed nami ostatnia prosta i chyba chciałabyś dzidziusia urodzić bez komplikacji, prawda ?
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 09:12   #1270
Megula91
Zadomowienie

WKasiarr dziękuję powiedz mi kochana miałaś tylko jednorazowe te majtki? Ja też mam canpol. Ale kupiłam i jednorazowe i te siateczkowe...

26.11.2015

04.08.2017
Stary 2016-09-23, 09:12   #1271
ana909
Erudycja

Cytat:
Wontrubka Melduj się i trzymaj się tam!

Domyślam się, że wiele z Was już zestawy podkładowe posiada ale chętnie podzielę się opinią już z racji przetestowania.
Canpol Night są po prostu rewelacyjne! Co prawda duże bardzo ale mimo tego że ze wskazaniem na noc ja je używam też w ciagu dnia. Czuje sie w nich bezpieczniej zdecydowanie.
Załącznik 6656021

Załącznik 6656026

Mam jeszcze 4 paczki chyba i nie wiem co z nimi zrobię. Wykorzystałam może ze cztery wkłady jeszcze przed porodem jak się ze mnie już coś sączyło. Nie dość, że zwijają się strasznie, wnętrze ich się buli w takie grudki jakby pozbijana stara wata i w dodatku jest w nich strasznie gorąco, zero przepuszczalności. Zagotować sie można!

W przypadku majtek jednorazowych z Canpola trafiło mi się mnóstwo takich które nie miały gumek w ogóle. Nie nadawały się zupełnie do użycia. Kilka innych po nałożeniu (rozmiar ok, zaznaczę) pruło się na linii gumki i też były do wyrzucenia. Mąż w aptece kupił jakieś że tak powiem "bezfirmowe" i sprawdzają się dobrze.

Ja też mam jedną paczkę tych na dzień, ale to tak na zapas bo mam ponad 25 szt tych bella mama i ich zamierzam używać. A majtki kurcze nie pamiętam, ale też chyba mam z canpolu... no cóż, zobaczymy w praktyce o to będzie.
Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
U mnie chirurg do którego chodzę i położna tak radziły. Biorę więc przepisane przez ginekologa Posterisan H i Unigel Procto Apotex razem ze mną do szpitala. Sugerowały żeby od razu po porodzie zaaplikować, bo wtedy gdy my będziemy dochodzić do siebie, one już będą na świeżo działać. Nie wiem które ostatecznie zastosuję, na miejscu się skonsultuję.
Ja teraz używam posterisanu bo wyczułam mały guzek któregoś razu przy myciu. Jak nie zapomnę to zapytam gina czy mam też kupić na poród.

Megula trochę zazdroszczę małego dziecka ja stawiam że moja ma już z 3300 dzisiaj się dowiem. Może nareszcie dziś wizyta!
Stary 2016-09-23, 09:27   #1272
lexi_one
Rozeznanie

wontrubka, trzymam kciuki. Najważniejsze, że jesteście pod opieką. Dasz radę. Pisz nam koniecznie, co u Ciebie.

Aniołek 15.10.2015r.
...zawsze będę pamiętać...
lexi_one jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 09:27   #1273
marta0o01
Rozeznanie

Wontrubka powodzenia! Trzymam kciuki

Ja używałam tych siateczkowych z Canpola i były super. Teraz też je kupiłam. Jednorazowych nie mam wcale bo dla mnie wszystkie są beznadziejne.

Wiecie co, ostatnio położna mi mówiła że jak nie będę czuła ruchów 2-3 godziny to już mam jechać do szpitala.. Co o tym myślicie? Dla mnie to trochę przesada. Musiałabym tylko leżeć i wsłuchiwać się w ruchy..
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 09:31   #1274
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Wontrubka trzymaj sie tam!

Gosia spróbuj zakraplać oko wiele razy dziennie solą fizjologiczną, jeśli to tylko lekkie zapalenie to może przejdzie

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
Zakraplam i jest lepiej, bo pierwszego dnia całe popołudnie mi zachodziło ropą, a teraz już tylko w nocy, w dzień tylko łzawi trochę i czuję lekki dyskomfort. Ale wkurza mnie to że na każdym polu coś
Cytat:
Napisane przez marta0o01 Pokaż wiadomość

Ja używałam tych siateczkowych z Canpola i były super. Teraz też je kupiłam. Jednorazowych nie mam wcale bo dla mnie wszystkie są beznadziejne.

Wiecie co, ostatnio położna mi mówiła że jak nie będę czuła ruchów 2-3 godziny to już mam jechać do szpitala.. Co o tym myślicie? Dla mnie to trochę przesada. Musiałabym tylko leżeć i wsłuchiwać się w ruchy..
Myślę, że to zależy od dziecka. Ja gdybym tyle czasu nie czuła, to bym na pewno jechała, ale mój się rusza praktycznie non stop...
Stary 2016-09-23, 09:37   #1275
KC Karolajna
Zadomowienie

Mój ma swoje godziny kiedy się rusza +-1 godz. A w ciągu dnia jak ja mam sto tysięcy rzeczy do zrobienia to nie zwracam uwagi na prawdę. ...
Ale teraz myślę, że pewnie przez to tez nie odróżnilam ucisku małego na pecherz od lekkiego bólu co jakiś czas od zapalenia, które pewnie mam. Mam nadzieje, ze ginekolog może przepisać jakieś leki bo wizytę mam na 19.20 i juz potem nie będę miała jak do pierwszego kontaktu iść. . Z resztą mój pierwszego kontaktu i tak pewnie by mi dał tylko jakieś zioła czy coś. .. a to nie zawsze robi robotę. I teraz swiruje bo nie wiem czy mnie też piecze i swędzi. .. i może jeszcze jakaś drożdzyce sobie wyhodowalam na koniec... a meczylam się przed ciążą z tym cholerstwem ze 3 lata... i potrafiłam być chora a objawów nie czuć. Poddolowana jestem jakoś tym wszystkim...

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 09:37   #1276
styska1551
Zadomowienie

Cytat:

Mój się rusza mało 2-3 razy dziennie i wszystko jest okej. To bym musiała jeździć ciagle :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 09:40   #1277
Fasolka10
Zakorzenienie

Cytat:

Jejku... wontrubka kciuki.... I oby się warunki poprawiły. .. bo opis brzmi strasznie

Mocne kciuki

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Kasia dzięki za rady tez mam te night fajnie ze Sue sprawdzają

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-09-23, 09:45   #1278
wontrubka
Wtajemniczenie

Zaraz założą mi balonik. Dzisiaj albo jutro ma być po wszystkim Mam rozwarcie 2cm. Jak nic się samo nie zadzieje, to jutro oxy. Panikaaaa Kasia Pisz mi wszystko o cewniku i skurczach po oxy!!!

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 09:49   #1279
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
WKasiarr dziękuję powiedz mi kochana miałaś tylko jednorazowe te majtki? Ja też mam canpol. Ale kupiłam i jednorazowe i te siateczkowe...

Mam jednorazowe i siateczkowe. Problem był tylko z jednorazowymi. Siateczkowe dla mnie jakoś niewygodne były i tak naprawdę "jade" tylko na jednorazowych.

Stary 2016-09-23, 09:59   #1280
AneczkaJ
Rozeznanie

Wontrubka przesyłam pozytywne fluidy, dla Ciebie i maluszka!

Cytat:
(...)

Dziwne, te z Canpola mają takie dobre opinie w necie.... Dobrze, że mam tylko jedną paczkę 10szt.
Postanowiłam kupić różne polecane, poza Bella Mama, które pamiętam z poprzedniego połogu i nigdy więcej Jak wata zawinięta w bibułę.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:00   #1281
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz założą mi balonik. Dzisiaj albo jutro ma być po wszystkim Mam rozwarcie 2cm. Jak nic się samo nie zadzieje, to jutro oxy. Panikaaaa Kasia Pisz mi wszystko o cewniku i skurczach po oxy!!!

Pytanie nie do mnie ale miałam cewnik to napiszę, że zakładanie i wyjmowanie było troszkę bolesne (ale bez przesady) a tak to czułam tylko lekki dyskomfort jak go miałam, nie bolało.
Stary 2016-09-23, 10:02   #1282
megilla
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję Ci, musiałaś się naslychalac i nieźle wystraszyć.
Trzymam za Was kciuki!
Cytat:

Biedaczka Ja teraz jestem przeziębiona. Szczęście w nieszczęściu. Przynajmniej wychowuje się na zapas. Musiałabym mieć mega pecha, żeby złapać coś znowu w ciągu miesiąca.

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Wczoraj byłam tak zagoniona, że nie miałam siły wieczorem wejść i poczytać co napisałyście

Miałam wizytę popołudniu wczoraj. Moja malutka dużo nie przybrała - waga z wczoraj 2800 g. Tydzień temu 2770 g. Ja sama schudłam 1 kg. Poza tym wszystko u niej dobrze a u mamy? Szyjka zrobiła się bardzo miękka. Poza tym pozamykane wszystko także czekamy i za tydzień umawiamy się do szpitala

wontrubka trzymaj się mocno w szpitalu! Mam nadzieję, że znajdą dla Ciebie bardziej komfortowe miejsce pisz do nas koniecznie!

Co do TŻ... u mnie to bywa różnie. Generalnie teraz się trzyma i nie pije. Wychodzi czasem z kolegami, głównie na mecze, po których od razu wraca do domu. A nawet jeśli gdzieś wyjdzie to co chwilę pisze i pyta jak się czuje nie jest źle. Zresztą sam mi ostatnio powiedział, że jak mała będzie z nami to przez pierwsze 2-3 tygodnie nie wyobraża sobie wychodzić i zostawić mnie samą potem sama mu powiedziałam, że po tym czasie niech wychodzi (co wtorek gra na hali w piłkę z kolegami). A wiem, że jak ja będę chciała wyjść to tez nie zrobi mi problemu

Gratuluję wizyty!

Cytat:

Moja wczoraj była mało ruchliwa, ale podejrzewam, że to z racji choroby. Ona ma różne dni. Czasem miota nią jak szatan, a czasem cisza, aż zaczynam się martwić.

Styska, Gosia, Karolina, zdrówka życzę!

Czy którejś z Was dretwienie ręce? Prawie cały czas mam mrówki w palcach prawej dłoni.
Do tego moje cycki obsiala masa a'la piegow, tylko drobbiejszych i leżących bliżej siebie. Czy macie takie przebarwienia?

A poza tym ok. Spałam 8 godz. Na raty i czuje się jak młody bóg
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:04   #1283
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:

Wontrubka bądź dzielna!!!! Założenie cewnika Foleya dla mnie było lepsze od zwykłego badania chociaż rożnie dziewczyny mówią. Ja nic nie czułam... Aż sie personel dziwił. Powiedz tylko żeby ci przykleili drenki do uda co by ci pomiędzy nogami nie wisiały! Może Ci sie z nich krew sączyć. Ja poprosiłam o załatanie ich bo chlapałam krwią po podłodze... Jesli po kilku godzinach sam Ci wypadnie to dobrze (moze wypaść po kilku kilkunastu godzinach zależy jak szyjka zareaguje i odpowiednio się przygotuje do porodu) jeśli pęknie i wszystko sie rozleje to kiepsko, bo pewnie dadzą Ci od razu oxy.

Mnie oxy zaczynali od 2ml/h, potem wyżej i wyżej. Młody miał spadek tętna przy 24ml/h, kontroluj sobie KTG ja tak robiłam w razie czegoś wołaj personel. Patrz głownie na tętno dziecka przy wyższych skurczach. Mój tracił jak u mnie skurcz był miedzy 50 a 70 zanotowany. Skurcze u mnie przy 24ml były do zniesienia. Przy drugiej oxy jak zaczęli dawać 32ml, 42ml to już była jazda, no i potem to ja już na stół z radością pojechałam

Trzymaj się, dasz radę jestes dzielna. Pytaj jakby coś śmiało!

Stary 2016-09-23, 10:05   #1284
Megula91
Zadomowienie

MEGILLA - proszę wpisz mi wizytę na 29 września

Mnie bardzo dretwieja ręce i co gorsza strasznie bolą mnie nadgarstki. Nie umie nimi obracać...

26.11.2015

04.08.2017
Stary 2016-09-23, 10:06   #1285
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Mój ma swoje godziny kiedy się rusza +-1 godz. A w ciągu dnia jak ja mam sto tysięcy rzeczy do zrobienia to nie zwracam uwagi na prawdę. ...
Ale teraz myślę, że pewnie przez to tez nie odróżnilam ucisku małego na pecherz od lekkiego bólu co jakiś czas od zapalenia, które pewnie mam. Mam nadzieje, ze ginekolog może przepisać jakieś leki bo wizytę mam na 19.20 i juz potem nie będę miała jak do pierwszego kontaktu iść. . Z resztą mój pierwszego kontaktu i tak pewnie by mi dał tylko jakieś zioła czy coś. .. a to nie zawsze robi robotę. I teraz swiruje bo nie wiem czy mnie też piecze i swędzi. .. i może jeszcze jakaś drożdzyce sobie wyhodowalam na koniec... a meczylam się przed ciążą z tym cholerstwem ze 3 lata... i potrafiłam być chora a objawów nie czuć. Poddolowana jestem jakoś tym wszystkim...

Spokojnie, Karwowski może coś Ci dać. Miałam zapalenie pęcherza na początku ciąży, on mnie leczył nie rodzinny.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:17   #1286
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Czy którejś z Was dretwienie ręce? Prawie cały czas mam mrówki w palcach prawej dłoni.
Do tego moje cycki obsiala masa a'la piegow, tylko drobbiejszych i leżących bliżej siebie. Czy macie takie przebarwienia?
Mnie drętwieje prawy nadgarstek, wczoraj to nawet po prostu bolał.

U mnie dekolt, brzuch usiany, zmieniły się też mocno moje pieprzyki, niektóre ściemniały, inne stały się dziwnie suche.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:28   #1287
NelkaHelka
Raczkowanie

Dzień dobry
Wontrubka ale jazda!!! Ogromnie zazdroszczę, że to JUŻ Trzymam kciuki kochana za Ciebie i maleństwo :-* Relacjonuj nam tu w miarę możliwości.

Roosko z tymi kumplami to jest ciężki temat. Kiedyś rozstałam się przez to z moim TŻ. Nie mogłam poradzić sobie z tym, że stawia ich na pierwszym miejscu. Potrafił odmawiać nasze randki na rzecz popijawy z kumplami. Po jakimś czasie i jego wielu próbach udowodnienia, że się zmienił wróciliśmy do siebie.
Jednak jego zamiłowanie do wspólnych wypadów z kumplami pozostało (oczywiście w mniejszym stopniu). Stwierdziłam pewnego dnia, że niepotrzebnie robię z tego znów problem i sama zaczęłam częściej wychodzić. TŻ nie zawsze był z tego powodu zadowolony, no ale skoro on może od czasu do czasu sobie wyjść to dlaczego ja nie mogę?
Doszliśmy do kompromisu i jest już w miarę ok.
Denerwuje mnie tylko to, że w tych ostatnich tygodniach ciąży muszę przypominać mu o ograniczaniu się.

Marta położna na SR mówiła o 10 ruchach na godzinę jako normie! Byłam przerażona, bo mały nie zawsze osiągał taki wynik. Ba! Nawet były godziny gdzie nic nie czułam. Mój lekarz mnie uspokoił i powiedział, że powinnam wyczuć 10 ruchów w ciągu całego dnia i to jest norma. Gdyby nie ruszał się przez kilka godzin i nie pomagały starania typu zjedzenie czekoladki czy delikatne potrząśnięcie brzuchem to wtedy możemy zacząć się niepokoić.
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:50   #1288
wontrubka
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny założenie balonika bolało, teraz mam wrażenie że coś ze mnie wycieka.. nie wierzę że to się dzieje wszystko czekam na śniadanie bo umieram z głodu. Ból w podbrzuszu narazie jak mocny okres.
A powiedzcie jeszcze czy oxy nie wyklucza znieczulenia zzo?
Przepraszam, że nie odpisuje na Wasze posty, ale muszę ochłonąć i na spokojnie ogarnąć bo póki co adrenalina

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:53   #1289
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny założenie balonika bolało, teraz mam wrażenie że coś ze mnie wycieka.. nie wierzę że to się dzieje wszystko czekam na śniadanie bo umieram z głodu. Ból w podbrzuszu narazie jak mocny okres.
A powiedzcie jeszcze czy oxy nie wyklucza znieczulenia zzo?
Przepraszam, że nie odpisuje na Wasze posty, ale muszę ochłonąć i na spokojnie ogarnąć bo póki co adrenalina

Nie byle założyli Ci do 7cm rozwarcia, później nie będą nawet chcieli, więc kontroluj to. Powodzenia!

Mi też drętwieją ręce, jak rano wstaję to nie mogę odkręcić butelki tak mam obolałe dłonie
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 10:54   #1290
WKasiarr
Zakorzenienie

Wontrubka Oxy nie wyklucza znieczulenia. U nas podawali przy rozwarciu 3-4cm nie pózniej!
60tkę Ci wlali do balonika?

A ja mam smarować wokół rany maścią heparynową... Tylko baran przepraszam za określenie na pytanie czy coś jest nie tak z gojeniem powiedział nie i podziękował za obchód.... Musze dopytać lekarki na korytarzu.

Opuchnięte mam stopy i łydki. Dzisiaj podłożylam sobie na noc koc pod nogi aby miec wyżej i jest trochę lepiej.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-09-23 o 11:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości