|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Dziewczyny, które maja laktator TT. W zestawie jest pojemnik do sterylizacji w mikrofalówce. Własnie go wysterylizowałam ale zastanawiam się też czy mogę go później używać do sterylizacji butelek?
Jak Wasze czopy? Jakoś żadna nie pisała aby jej odszedł. Mój chyba też na miejscu
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Wontrubka trzymaj się dzielnie już niebawem będziesz tulić dzidzie 😍
Dzisiaj mam tz w domu więc mało mnie będzie bo trzeba trochę porządków zrobić. Mam prośbę pisałyście o olejku do ciała zamiast oliwki. Któraś mi poleci konkretny bo będę wysyłać zamówienie do gemini
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa ja w 1 ciąży nawet skrawka nie zobaczyłam wiec nie martw się ze jeszcze długa droga przed tobą
u każdego jest inaczej .... ja nie poznałam szacownego czopa. .. mojej siostrze znów najpierw chlusnely wody (mi się saczyly) później wypadł jej cały czop... to było w dzień jej porodu. ![]()
|
#1294 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1295 |
|
Rozeznanie
|
Ewula88 ja też mam ten zestaw z TT, ale jeszcze w to nie wnikałam za bardzo. No ale ten pojemnik chyba właśnie jest do sterylizacji butelek, bo do czego innego niby?
Mi też cały dekolt wysypało w małe pieprzyki i włókniaki... dość fatalnie to wygląda. Mnie boli lewy nadgarstek, a nocą drętwieje i chyba puchnie. A z tymi 10 ruchami na godzinę to moim zdaniem chodzi o to żeby je wyczuć jeśli człowiek leży i się na tym skupia... Ja mojego czuję praktycznie tylko jeśli siedzę lub leżę, jeśli się ruszam to nigdy go nie czuję... Muszę się właśnie położyć i dać rękę na brzuch. Czasem jak się skapnę że go nie czułam 3-4 godziny to się kładę i sprawdzam czy jest te 10 ruchów w godzinę. Czasem zaczyna się ruszać dopiero po 35 minutach. |
|
|
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, jakie kupiłyscie termometry? Linki i nazwy mile widziane.
Wontrubko powodzenia, bedzie dobrze
|
|
|
|
#1297 |
|
Erudycja
|
Ja mam kardiotest kt 40
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam teraz w szpitalu to lekarz mówił żeby trzy razy dziennie wyczuć te 10 ruchów na godzinę.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko tak na szybko, bo nie jestem w stanie nadrobić - wpadłam, żeby napisać o kciukach dla wontrubki! Dajesz dajesz!
![]() Później, jak będę miała chwilę postaram się wrzucić zdjęcia tej szafy. Ja po wizycie - pozamykana na 4 spusty i nadal ułożenie pośladkowe. 3550 g, następna wizyta 7 października - o ile do tego czasu sama nie urodzę i jeśli się nie przekręci to dostaję skierowanie na cesarkę i 10 października mam się stawić w szpitalu. |
|
|
|
#1300 |
|
Organizatorka
|
Wontrubka trzymaj się. Dasz radę a niedługo będziesz miała małego człowieka przy sobie
Byłam wczoraj na wizycie. Jestem w 38 tyg. Ciąża donoszona. Na razie nie zdecydował o CC. 29 mam przyjść na KTG i zobaczymy co maluch wykombinował. A nóż widelec się obrócił. Na KTG wychodzą nieregularne skurcze. Gdyby coś się działo mam się zgłosić do szpitala. Tak więc czekam. Za tydzień jak się nie ustawi główką w dół chyba będę z nim rozmawiała o cesarce. Boje się porodu pośladkowego. Tak źle i tak niedobrze ![]() Ja jakiś czas temu miałam zwiększony wysyp włókniaków na dekolcie ale teraz część się wchłonęła i zostały jakieś resztki. Wydaje mi się, że to sprawa hormonów i po porodzie wszystko wróci do normy. Podobnie jest z pieprzykami. O Słonik, wiedzę, że jesteśmy w tej samej sytuacji Edytowane przez zai Czas edycji: 2016-09-23 o 12:42 |
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Słonik, zai co za wieści! Gratuluję wizyt
Mój gin mówił, że teraz już nawet nie uczą przyjmować pośladkowego, więc to trochę ryzyko rodzić dupkę sn, bo nie wiadomo na jakiego lekarza/położną się trafi.
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-09-23 o 12:44 |
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Słonik, Zai
Ale newsy! Oj dzieje się, dzieje... Cytat:
Mój odpadł przed jednym z badań. Nieciekawie wyglądał ale położna powiedziała że książkowy. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1303 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój na miejscu i jeszcze pewnie długo posiedzi w pierwszej ciąży wypadł mi w trakcie porodu i już wiem jak wygląda duuuzo tego było Cytat:
Edytowane przez bzyczek Czas edycji: 2016-09-23 o 12:59 |
||||
|
|
|
#1304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1305 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1306 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt!
Widzę, że atmosfera się u nas zagęszcza, ilość postów drastycznie wzrosła, tak że po dwóch dniach ciężko nadążyć ![]() My wczoraj z mężem byliśmy w SR wypożyczyć TENS porodowy (któraś z Was też o tym pisała). Ciekawe czy okażę się taki pomocny jak jest zachwalany... Pan przeprowadził nam krótki kurs jego stosowania (m.in. ponaklejał nam elektrody na ręce i podłączył do "prądu" Także przygotowujemy się na SN, ciekawe jak to wszystko w praniu wyjdzie ![]() wontrubka trzymam kciuki, myśl pozytywnie, a na pewno będzie wszystko dobrze zdawaj relację na bieżąco, co tam się u Was dzieje. Aaaa, i może stopery to nie jest taki głupi pomysł wcale (jeśli będziesz zmuszona tam kilka dni poleżeć)?megilla mi drętwieją, ale nie ręce, tylko nogi... po wstaniu rano z łóżka tak bardzo, że prawie się o nie potykam... także wyobrażam sobie jak się czujesz ![]() słonik oj widzę, że Twoje dziecię też jest konkretne tak jak moje ale jaka ta Twoja córa uparta, że nie chce fikołka zrobić trzymam kciuki, daj znać po kolejnej wizycie co tam się w brzuszku dziejeWKasiarr rozumiem, że niedługo wypuszczą Was do domu? jak się czuje Szymek, już lepiej po kroplówkach? Możesz mi napisać jaki masz laktator i czy go polecasz? Buziaki! |
|
|
|
#1307 |
|
Erudycja
|
Ja jestem już po wizycie na nfz i wygląda to obiecująco, rozwarcia nie mam, szyjka jeszcze trzyma ale jest już podatna, a dziecko ma główkę tak nisko ze wg gina pierwsze skurcze skończą się szybkim porodem. Podoba mi się ta perspektywa
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od wczoraj potwornie boli mnie głowa, jakoś udało mi się zasnąć ale po 4 już nie mogłam wytrzymać i wzięłam tak +/- 300mg paracetamolu. Myślicie że mogę teraz wziąć jeszcze raz podobną dawkę? Cały czas boli ...
A do lekarza nie mogę się dodzwonić
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez miałam taka migrenę okropna i właśnie brałam 2x paracetamol 400 mg o 17 a potem o 2 w nocy, bo nie dawałam sobie rady. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
Helo jeszcze raz,
Ja zrobiłam pazureksy u rąk póxniej brwi zostały mi jeszcze włosy i mogę rodzić ![]() A wózek jest do odbioru w sklepie ... uf
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
LUNUS jak tam remont
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trwa i będzie jeszcze trwać tydzień lub dwa zważywszy na to że za dwa tygodnie to ja mam termin porodu doprowadza mnie to do omdleń Mamy jakieś dziwne szczęście do tego remontu albo kafle są w części opakowań nie w tym kolorze albo mąż zapomniał zamówić i czekamy albo wymiary się nie zgadzają - no istny cyrk A u was jak ? Powiedz że lepiej Jak pomyślę o tym że trzeba po tym całym syfie jeszcze posprzątać to mi słabo....
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze nie wiem kiedy... Raczej nie na weekend... Szymek ogólnie ma się dobrze, ta glukoza nadal świruje ale dzisiaj cały dzień była w normie. Dzisiaj byl już bez kroplówki. Oby się utrzymało. O 18 kolejny pomiar.Laktator mam Canpol Easy Start i na ten moment polecam. Podoba mi się że są tryby od najmniejszego do dużego i fajnie jest móc najpierw jakby przygotować pierś i z minuty na minutę zwiększać moc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TP na 5 października a tu dalej syf... ja nie wiem jak to wytrzymuję... ![]() dobrze, że mała jeszcze w brzuszku grzecznie czeka ![]() U mnie miał się skończyć w tym tygodniu, ale co chwilę coś wypada dodatkowo i tak się ciągnie.. masakra!! A emocjonalnie to jestem rozchwiana.. albo się śmieję z tego wszystkiego albo chodzę i płaczę ![]() Przynajmniej jeśli chodzi o sprzątanie mam połapane i jestem na telefon z mamą, przyszłą teściową i koleżanką powiedziały, że będę siedzieć na kanapie i pokazywać palcem co, gdzie i jak
|
|
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamuśki karmiące jak myślicie czy tak bluzka nada się do karmienia? Fajna oferta w Lidl i zastanawiam się czy nie kupić tych bluzek.
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=71025
|
#1317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i dzięki za opinię o laktatorze |
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie mogam się doczekać wizyty, tak siedzę i serce wali mi jak młotem. Boję się okrutnie. Podobnie miałam przed zeszłotygodniowym USG, krew mi z głowy odpłynęła i mało nie zemdlałam. Jestem wykończona psychicznie.
|
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie!
nadrabialam was 3godziny!! Id ale nareszcie jestem na bieżąco! w środę miałam wizytę.. pessara mi lekarz nie wyjął bo stwierdził, ze zrobi to gdy ciąża będzie donoszona i za tydzień mam wizytę i o tej porze już będę bez pessara, więc może ale nie musi zacząć się już coś dziać na wizycie miałam 36t0d a Hania waży 3100g! Lekarz bardzo zdziwiony spojrzał na męża i stwierdził, ze w sumie ani ja ani mąż nie wskazywalibysmy na tak duże dziecko, zobaczymy ile będzie ważyć w przyszły piątek od kilku dni bardzo boli mnie spojenie lonowe i lekarz stwierdził, ze jeśli ból się nasili to trzeba będzie to skonsultować z ortopeda? Żeby mi się ono nie rozeszlo i jeśli będzie coraz gorzej to nie urocze naturalnie.. strasznie się zalamalam.. Tak bardzo chciałam rodzić sn, mąż mnie tak bardzo wspiera, chce być ze mną przez cały poród, siedzieć za mną na zwykłym krześle kiedy ja będę siedzieć na krzeselku porodowym żebym mogła się na nim oprzeć, żeby mnie pomasowac w razie boli w kregoslupie, ogólnie położna już wynajeta, wszystko obgadane a tu taka informacja.. no ale zobaczymy, może nie będzie tak źle, może lekarz za bardzo kombinuje jeszcze jestem dobrej myśli..wontrubka trzymam kciuki za Ciebie, trzymaj się dzielnie! ![]() Kasiu dla was zdrówka przede wszystkim! obyscie szybciutko mogli wyjść do domku cali i zdrowi! ![]() Miłego dnia dla was!
|
|
|
|
#1320 |
|
Rozeznanie
|
Doszedł do mnie Aniball na który wydałam 220 zł a ja sobie tego balonika nawet nie jestem w stanie wsadzić do środka!!! Spróbuję jeszcze jutro ale się obawiam że pieniądze wtopione w błoto, i chyba niezbyt dobrze to rokuje na poród skoro nawet to mi nie wychodzi... ech.. chyba że spróbuje zacząć od masażu krocza i może się jakoś rozciągnę...
Bluegirl napisz koniecznie co u ciebie! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

u każdego jest inaczej .... ja nie poznałam szacownego czopa. .. mojej siostrze znów najpierw chlusnely wody (mi się saczyly) później wypadł jej cały czop... to było w dzień jej porodu. 

Mam rozwarcie 2cm. Jak nic się samo nie zadzieje, to jutro oxy. Panikaaaa
założenie balonika bolało, teraz mam wrażenie że coś ze mnie wycieka.. nie wierzę że to się dzieje wszystko

Big Day - 7 czerwiec
zważywszy na to że za dwa tygodnie to ja mam termin porodu doprowadza mnie to do omdleń