|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 :)
rozumiem ze nie wiesz co wybrac czy sala i odzielnie kucharaka czy poprostu płacic za osobe i miec juz wszytsko.
Nie wiem co jest lepsze. ja wybrałam za osobe (tylko ze u mnie to jest 100zł i tez praktycznie wsyztsko w tym jest). |
|
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sumie nie było źle i nie było się czego obawiać Aż się zdziwiłam, że tak bezproblemowo dał nam to pozwolenie bo myślałam, że zarząda jakiejś "rekompensaty" W ogóle wszyscy się w moim domu byli w szoku, że nam dał to pozowolenie i nie chciał kasy tzn nic nie mówił o kasie, więc nie pytaliśmy - mamy inne wydatki, a w ogole to jestesmy zdania, że każdy powinien mieć prawo brać ślub tam gdzie chce i takie pozwolenia to absurd Ale Wy nie macie o co się martwić, to parafia Tż i nie może robić problemów. A jak tam Madzia z Tż?? ułożyło się wszystko i jest ok?? Mam nadzieje że tak ![]() Scio u mnie jakoś tańsze są te strażnice i sale bez kucharek itd w przedziale 1000 do 1500 spokojnie się coś znajdzie i to salę masz do dyspozycji cały tydzień przeważnie - żebyś sobie mógł ją przystroić i wszystko przygotować. Ale my woleliśmy wybrać restauracje bo najprawdopodobniej będziemy wtedy za granicą, więc przyjedziemy pewnie tydzień lub dwa przed ślubem i stwierdziliśmy że wtedy będziemy musieli zajać się sobą tzn ostatnimi przymiarkami sukienki, jakimś fryzjerem, kwiatkami a nie myciem talerzy na sali i dekorowaniem jej Ale pewnie jakbyśmy byli na miejscu to byśmy poważnie rozważyli taką opcje bo trochę taniej by to na pewno wyszło Poszukaj jeszcze w jakiś strażnicach, może znajdziecie coś tańszego
|
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ zaskoczył mnie swoją decyzja w "danej" sprawie(oczywiscie pozytywnie)
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowe dziewczyny
![]() Aniaaa84, chyba pomyliłaś targi ślubne, bo my ze Strippi nie byłyśmy w Katowicach, tylko w Legnicy. ![]() Strippi, widziałam Ciebie z narzeczonym, ale jakoś głupio mi było podejść, a teraz żałuję, że nie podeszłam hehe A ty mnie widziałaś? Jak Ci się podobało na targach? Bo mi jakoś nie bardzo....spodziewałam się czegoś lepszego. TŻ zachorował na tą fontannę z czekolady. Fajna sprawa, tylko jak dla mnie za droga. A mi się strasznie spodobała pewna sukienka, była taka właśnie z tiulu na dole z trenem i kamyczkami na górze mmm cudo. |
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
wróciłam....nie było u teściowej tak najgorzej, chociaż mogło byc lepiej...natomiast dziś sa urodziny mojej najlepszej przyjaciółki i przez głupotę i upartość mojej mamy, cały plan niespodzianki się posypał
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4298 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym była na Twoim miejscu to wybrałabym 130 zł jeśli naprawde masz w tym wszystko, a to dlatego, że-stres mniejszy -no bo wiadomo wszystko restauracja zrobi itd. i nie trzeba się martwić tak jakby to miała robić kucharka -wiele się nasłuchałam o tym jak to kucharki pełne siaty jedzenia do domu wynosiły, a na stół nie było co podać (no co innego jakby to była znajoma ale obca osoba to czy ja wiem :P) -z tego co pamiętam robisz wesele na mniej niż 100 osób (wybacz ale nie pamiętam dokładnie ) więc wydaje mi się, że jak to przeliczysz to jeśli nawet wyjdzie cie to drożej to myśle że różnica będzie minimalna.. właśnie ciesze się, że nie jestem jedyna, bo będziemy później mogły wymienić się wrażeniami, a wcześniej jeszcze sposobem organizacji itd. ![]() Cytat:
wiedziałam, że będzie dobrze
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj w nocy dostałam jeszcze plytke z wesela od mamy znajomwj (krecił ten nasz fotograf) mialam czekac na TZ z oglądaniem ale co tam,... ide ogladac
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale swtierdziłam, że ja gdyby nie zaliczenie też bym jechała nawet pareset km. Przeglądałam wczoraj na necie gdzie odbywają się targi i nie widziałam Legnicy - widocznie na lipną stronkę trafiłam
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, własnie skonczyłam oglądac płytke z tym moim kamerzystą- jest genialna
![]() i wiecie co jest waznego - że on kameruje w przyciemnionym swietle (obraz jest jasny) ale chodzi o to, ze nie trzeba mu specjalnie włączac wszystkic swiatel aby mógl skamerowac, b co to za zabawa przy włączonych swiatlach - trzeba nastrój zrobic
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyśmy zrobili w tej sali, wyszłoby nam to minimalnie mniej, no i poprawiny mozna by było zrobić, z tym co zostało. Faktycznie wynajmują na tydzień. Muszę się dokładnie dowiedzieć co i jak z tą kucharką. Natomiast w tej restauracji odpadłoby nam jakiekolwiek sprzątanie itd. No i ładniejsza jest ta sala, ładniejsza okolica. No i hotel jest w pobliżu. Kurcze, mam jeszcze kilka nr. ale to są sale w miejscowościach obok. Sama już nie wiem. Zazdroszczę Wam, ze juz jest to za Wami. No i wieczorem jedziemy na spotkanie z zespołem. |
|
|
|
|
#4303 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!
Piękne... Trzeba się tylko przyłożyć do ich spełnienia. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy kucharkę namierzoną i sprawdzoną, jak tylko TZ wróci to go zmuszę do dzwonienia. Ale 1800 zl za ta sale wydaje mi sie stanowczo za duzo, co prawda ostatnio widzialam ja jakies 2 lata temu, ale watpie zeby robili jakies remonty. Muszę się z tym przespac. No i przepraszam ze tak was mecze ale nawet nie mam z kim pogadac, bo sama w domu. |
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Scio nie przepraszaj
od tego tu jesteśmy, żeby się wzajemnie pocieszać i sobie doradzać Mnie osobiście wydaje się, że dużo za tą salę płacicie - no chyba, że jest to jakaś mega wypaśna sala i jest warta tych pieniędzy. Duzo zalezy też od tego na ile gości planujecie wesele. Ja jak rozmyślałam nad tym czy zrobić wesele w restauracji czy na sali to znalazłam gdzieś obliczenia, że na jedzenie na każdą osobę na weselu w sali trzeba wydać około 80 zł do tego doliczyłam sobie koszty sali około 1500 zł + koszty kucharki 1500 zł i wyszło mi, że przy moich 60 osobach, które zamierzam zaprosić to oszczędności będą niewielkie, a biegania na pewno więcej bo na takiej sali to zazwyczaj trzeba się samemu zatroszczyć o dekoracje, dopilnować zeby naczynia, obrusy itd były czyste, posprzatac po imprezie itd itd Natomiast jak ktoś ma np 100 gości to już sala mu się na pewno bardziej oplaca bo koszty sali się niezmieniają a koszty kucharza minimalnie. Musisz się dowiedzieć ile by to dokładnie kosztowało, obliczyć sobie i się zastanowić my zdecydowaliśmy się na restaurację bo stwierdzilismy ze mniej biegania a koszty takie same ![]() Kaffienka mogę prosić o namiary do tych zespołów od których dostałaś płyty?? Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2008-02-11 o 14:36 Powód: dopisek |
|
|
|
#4306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Skoro jednak kucharka jest polecona i znana Scio to taka sytuacja pewnie nie będzie miała miejsca
|
|
#4307 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam ogromny problem, ponieważ nie mogę sie dogadać z moim Tz-tem. Ja bardzo bym chciała mieć sesje plenerową i oprócz tego fotografa, który zrobi nam mały reportaż w dniu ślubu(przygotowania, błogosławieństwo, kościół- sakrament, życzenia,itp), bez wesela. Natomiast mój Tż nie chce sie zgodzić na to wszystko. Mówi, że sam plener wystarczy
, że przecież będzie mnóstwo ludzi robiących zdjęcia i że nie ma sensu wydawać niepotrzebnie dodatkowych pieniędzy . Oprócz tego mamy kamerzystę. Zupełnie nie wiem jak mam go przekonać . Wiem, że również chodzi tu o kwestie finansową... Kamerzysta-1500zł, fotograf-plener 700zł, reportaż 600-800zł. Zdjęcia są dla mnie ważniejsze, ale nie chciałabym z czegoś rezygnować. Nie chce później niczego żałować. Mam nadzieje ze mnie rozumiecie... Chciałabym żeby ten dzień był wyjątkowy i niepowtarzalny, dlatego mam nadzieje ze sie dogadamy. Strippi, anulaa jak po targach? Podpatrzyłyście coś ciekawego, macie jakies ciekawe spostrzezenia, pomysły? ![]() Witam wszystkie nowe panny młode
|
|
#4308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
komunie bierzmowanie w innej parafi. W dodatku chcemy razem z moim kochaniem wziąć slub w pięknym kościele jakies 500 m od mojego domu, ale on nie jest w mojej parafii a ni w TZ. Proboszcza tez mam "łaskawego". Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#4309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyślę ci zaraz na PW. |
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Juuupi
![]() A więc w sobotę ok. 18:10 przyjechał tż z rodzicami i siostrzyczką. Patrzymy a On z dwoma takimi ogromniastymi bukietami. Gdy wszyscy weszli mój Kochany oficjalnie spytał się moich rodziców o zgodę na ślub (a właściwie moją mamę) a potem rzucił się na kolana. Biedny, głos mu tak drżał, myślałam, że słowa nie wydusi. I założył mi na paluszek śliczny pierścioneczek.
|
|
|
|
#4311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta oferta za 130 zł od osoby to z poprawinami też? Cytat:
Cytat:
Ja wam powiem dziewczyny, że niektóre ceny ktore podajecie to mnie z nog zwalaja. U nas nie ma az takich cen. Pisalam do fotografow i kamerzystow tych dobrych, ktorych zdjecia i filmy mi sie podobaja i cenowo az tak zle nie wychodzi. Co prawda szczegółów nie znam, ale ten kamerzysta, ktorego prawdopodobnie wezmiemy bierze 800zl |
|||
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaffienka dziekuje za namiary |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jakies zdjęcia? Pochwal się pieścionkiem
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Masz jakieś futrzaki? Ja mam 2 kotki rozrabiaki . Scio jeśli chodzi o Twoje dylematy, to generalnie u nas wynajęcie sali jest w granicach 1500 zł do 2000 zł. Ale my uznaliśmy, że wygodniej będzie nam urządzić wesele w restauracji i nie przejmować się kucharkami, kelnerkami, zakupem produktów, zastawą i obrusami . Płacimy 160zł od osoby. W tym mamy: szampan na wejście i przywitanie chlebem i solą, dekorację sali weselnej razem ze świeżymi bukietami na stole, bardzo bogate menu, napoje ciepłe i zimne bez ograniczen, owoce. Zamieniliśmy z menu lody na tort weselny i to nam odpada już. Sami dowozimy tylko ciasto i alkohol. Ja już tam byłam 3 lata temu na weselu u koleżanki i było bardzo fajnie. Jedzonko pyszne i obsługa też odpowiednia. Zobaczymy, jak się spisza u nas . Szukając po innych salach w moim mieście słyszeliśmy ceny różne 175 zł/osobę, 200 zł/osobę. Tańsze sale tez były, ale znowu musielibyśmy sami dekorowac wnętrza, albo dowozić sobie napoje i owoce.http://www.konie.jaworzno.pl/podkowa.html A to nasza sala i miejsce wokół niej .
|
|
|
#4315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już pisałam wyżej o moich wrażeniach z targów Ogólnie nie było żadnej rewelacji. No ale Legnica nie jest wielkim maistem, więc nie ma się co dziwić, to nie Wrocław heheCytat:
![]() Raczej to nie była lipna stronka, tylko lipne targi. Dlatego nie było ich na liście:P |
||
|
|
|
#4316 |
|
Raczkowanie
|
Ana*** gratuluję
Czekamy na zdjęcia pierścienia
|
|
#4317 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaaaa dziewczyny dziś podpisalismy umowe z fotografem i kamerzystą
mamy juz wszytsko taka jestem szczęsliwa teraz chwila odpoczynku Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nasza sala tez nie ma schodow i tez na szczescie ma ogrodek Cytat:
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłyśmy się zapoznać...ja tam w sumie to nie rozglądałam się ![]() na targach tak sobie... czekoladowa fontanna to było coś.. a ile kosztowała nie wiesz? no i załapaliśmy się na dobrego torta choć ta góra truskawkowa była dla mnie za słodka... wiem o która suknie Ci chodzi...koło tej śpiewaczki operowej?? u takiego gościa?? bo ja też ją oglądałam
|
|
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ zachorował na tą fontannę czekoladową, mi też się spodobała. Pan co chwile do mnie no proszę się jeszcze poczęstować i tak jadłam hehe czekolada pierwsza klasa!! Ten gość mówił, że to się płaci 12zl od osoby, czyli na wesele na ok 100 osób wychodzi 1200zl, strasznie dużo jak dla mnie, ale kuszące. A ta suknia to stała zaraz koło tej fontanny, tylko że była koloru ecri a ja bym chciała białą. Piękna była, zakochałam się w niej. Kosztowała 2300zl, a pani powiedziała mi, że jak jestem nią zainteresowana to daje mi rabat 300zl. Ale to aż z Głogowa salon, z resztą nie kupiłabym tak szybko sukni. Pewnie jeszcze nie jedną znajdę. A tort też próbowałam, smaczny był
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

ale w sumie nie było źle i nie było się czego obawiać 

ale swtierdziłam, że ja gdyby nie zaliczenie też bym jechała nawet pareset km. Przeglądałam wczoraj na necie gdzie odbywają się targi i nie widziałam Legnicy - widocznie na lipną stronkę trafiłam