Panny Młode 2009 cz.I - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-11, 09:58   #4291
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 :)

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
No i zignoroano moja rozterke
rozumiem ze nie wiesz co wybrac czy sala i odzielnie kucharaka czy poprostu płacic za osobe i miec juz wszytsko.

Nie wiem co jest lepsze. ja wybrałam za osobe (tylko ze u mnie to jest 100zł i tez praktycznie wsyztsko w tym jest).

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 10:01   #4292
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Samba mam nadzieje, bo mój proboszcz jest "dziwny" lubi robic problemy ludziom. ja w tym moim kosciele tylko bierzmowanie miałam
hehe to samo myślałam o moim proboszczu bo dla niego liczy się tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa ale w sumie nie było źle i nie było się czego obawiać Aż się zdziwiłam, że tak bezproblemowo dał nam to pozwolenie bo myślałam, że zarząda jakiejś "rekompensaty" W ogóle wszyscy się w moim domu byli w szoku, że nam dał to pozowolenie i nie chciał kasy tzn nic nie mówił o kasie, więc nie pytaliśmy - mamy inne wydatki, a w ogole to jestesmy zdania, że każdy powinien mieć prawo brać ślub tam gdzie chce i takie pozwolenia to absurd
Ale Wy nie macie o co się martwić, to parafia Tż i nie może robić problemów.

A jak tam Madzia z Tż?? ułożyło się wszystko i jest ok?? Mam nadzieje że tak

Scio u mnie jakoś tańsze są te strażnice i sale bez kucharek itd w przedziale 1000 do 1500 spokojnie się coś znajdzie i to salę masz do dyspozycji cały tydzień przeważnie - żebyś sobie mógł ją przystroić i wszystko przygotować. Ale my woleliśmy wybrać restauracje bo najprawdopodobniej będziemy wtedy za granicą, więc przyjedziemy pewnie tydzień lub dwa przed ślubem i stwierdziliśmy że wtedy będziemy musieli zajać się sobą tzn ostatnimi przymiarkami sukienki, jakimś fryzjerem, kwiatkami a nie myciem talerzy na sali i dekorowaniem jej Ale pewnie jakbyśmy byli na miejscu to byśmy poważnie rozważyli taką opcje bo trochę taniej by to na pewno wyszło Poszukaj jeszcze w jakiś strażnicach, może znajdziecie coś tańszego
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 10:04   #4293
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
A jak tam Madzia z Tż?? ułożyło się wszystko i jest ok?? Mam nadzieje że tak
wczoraj sobie wszytsko wyjasnilismy i jest ok TZ zaskoczył mnie swoją decyzja w "danej" sprawie(oczywiscie pozytywnie)

Stary 2008-02-11, 10:18   #4294
anuulaa
Wtajemniczenie

Witam nowe dziewczyny

Aniaaa84, chyba pomyliłaś targi ślubne, bo my ze Strippi nie byłyśmy w Katowicach, tylko w Legnicy.

Strippi, widziałam Ciebie z narzeczonym, ale jakoś głupio mi było podejść, a teraz żałuję, że nie podeszłam hehe A ty mnie widziałaś? Jak Ci się podobało na targach? Bo mi jakoś nie bardzo....spodziewałam się czegoś lepszego. TŻ zachorował na tą fontannę z czekolady. Fajna sprawa, tylko jak dla mnie za droga. A mi się strasznie spodobała pewna sukienka, była taka właśnie z tiulu na dole z trenem i kamyczkami na górze mmm cudo.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 10:18   #4295
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj sobie wszytsko wyjasnilismy i jest ok TZ zaskoczył mnie swoją decyzja w "danej" sprawie(oczywiscie pozytywnie)
no to super, cieszę się Kochana
Stary 2008-02-11, 10:18   #4296
Strobiluska
Zadomowienie

wróciłam....nie było u teściowej tak najgorzej, chociaż mogło byc lepiej...natomiast dziś sa urodziny mojej najlepszej przyjaciółki i przez głupotę i upartość mojej mamy, cały plan niespodzianki się posypał

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 10:21   #4297
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no to super, cieszę się Kochana
To nie była łatwa decyzja ale sie udało

Stary 2008-02-11, 10:36   #4298
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Mamy już wstępną rezerwacje (ołówkową) sali na 5 września 2009 roku,
koszt to 1830 zł z Vat , jak Wam się wydaje to dużo (uwidzieliśmy sobie własną kucharkę) - ale szczerze mówiąc myślałam, ze bedzie trochę taniej :? Zaraz zadzwonie w inne miejsce jeszcze.

A może dziewczyny 130 zł- w tym wszystko, ciasta, tort jedzonko, obsługa, dekoracja. oprócz alkoholu.

Edit: Towarzysz życia? - obecnie kalkulator.

Proszę o rady - proszę mnie nie ignorować
Ja cie nie zignoruje i odpowiem Gdybym była na Twoim miejscu to wybrałabym 130 zł jeśli naprawde masz w tym wszystko, a to dlatego, że
-stres mniejszy -no bo wiadomo wszystko restauracja zrobi itd. i nie trzeba się martwić tak jakby to miała robić kucharka
-wiele się nasłuchałam o tym jak to kucharki pełne siaty jedzenia do domu wynosiły, a na stół nie było co podać (no co innego jakby to była znajoma ale obca osoba to czy ja wiem :P)
-z tego co pamiętam robisz wesele na mniej niż 100 osób (wybacz ale nie pamiętam dokładnie ) więc wydaje mi się, że jak to przeliczysz to jeśli nawet wyjdzie cie to drożej to myśle że różnica będzie minimalna..

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
widzę, że zielony motylek ma taka samą wizję ślubu jak ja
tak tak właśnie ciesze się, że nie jestem jedyna, bo będziemy później mogły wymienić się wrażeniami, a wcześniej jeszcze sposobem organizacji itd.

Cytat:
no widzisz wiedziałam, że będzie dobrze
Stary 2008-02-11, 10:40   #4299
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja wczoraj w nocy dostałam jeszcze plytke z wesela od mamy znajomwj (krecił ten nasz fotograf) mialam czekac na TZ z oglądaniem ale co tam,... ide ogladac

Stary 2008-02-11, 12:01   #4300
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny

Aniaaa84, chyba pomyliłaś targi ślubne, bo my ze Strippi nie byłyśmy w Katowicach, tylko w Legnicy.
No właśnie tak się wczoraj zastanawiałam czy jechałybyście taki kawałale swtierdziłam, że ja gdyby nie zaliczenie też bym jechała nawet pareset km. Przeglądałam wczoraj na necie gdzie odbywają się targi i nie widziałam Legnicy - widocznie na lipną stronkę trafiłam
Stary 2008-02-11, 12:05   #4301
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wiecie co, własnie skonczyłam oglądac płytke z tym moim kamerzystą- jest genialna

i wiecie co jest waznego - że on kameruje w przyciemnionym swietle (obraz jest jasny) ale chodzi o to, ze nie trzeba mu specjalnie włączac wszystkic swiatel aby mógl skamerowac, b co to za zabawa przy włączonych swiatlach - trzeba nastrój zrobic

Stary 2008-02-11, 12:07   #4302
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Ja cie nie zignoruje i odpowiem Gdybym była na Twoim miejscu to wybrałabym 130 zł jeśli naprawde masz w tym wszystko, a to dlatego, że
-stres mniejszy -no bo wiadomo wszystko restauracja zrobi itd. i nie trzeba się martwić tak jakby to miała robić kucharka
-wiele się nasłuchałam o tym jak to kucharki pełne siaty jedzenia do domu wynosiły, a na stół nie było co podać (no co innego jakby to była znajoma ale obca osoba to czy ja wiem :P)
-z tego co pamiętam robisz wesele na mniej niż 100 osób (wybacz ale nie pamiętam dokładnie ) więc wydaje mi się, że jak to przeliczysz to jeśli nawet wyjdzie cie to drożej to myśle że różnica będzie minimalna..

tak tak właśnie ciesze się, że nie jestem jedyna, bo będziemy później mogły wymienić się wrażeniami, a wcześniej jeszcze sposobem organizacji itd.

no widzisz wiedziałam, że będzie dobrze
Będę musiała chyba jeszcze farbowanie do kosztów wrzucic, bo oswieje.

Jakbyśmy zrobili w tej sali, wyszłoby nam to minimalnie mniej, no i poprawiny mozna by było zrobić, z tym co zostało. Faktycznie wynajmują na tydzień. Muszę się dokładnie dowiedzieć co i jak z tą kucharką.
Natomiast w tej restauracji odpadłoby nam jakiekolwiek sprzątanie itd. No i ładniejsza jest ta sala, ładniejsza okolica. No i hotel jest w pobliżu.

Kurcze, mam jeszcze kilka nr. ale to są sale w miejscowościach obok.
Sama już nie wiem.

Zazdroszczę Wam, ze juz jest to za Wami.

No i wieczorem jedziemy na spotkanie z zespołem.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 12:58   #4303
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Egzamin zdany, na 3 ale zawsze.
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ojjj jakie piekne marzenia
Piękne... Trzeba się tylko przyłożyć do ich spełnienia.

Cytat:
Napisane przez keira24 Pokaż wiadomość
Teraz musimy znaleźć tylko zespól muzyczny i przygotowań dość na jakiś czas...

Pozdrawiam serdecznie .
W Spodku dostałam 2 płyty demo od jakichś zespołów. Wysłać Ci na pw namiary? Acha nic o nich nie wiem poza tym, bo ja chcę DJa.

Cytat:
Napisane przez kalinka77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie co ciekawego na tych targach-może jakieś fajne nowinki? szkoda że u mnie w mieście takich targów nie ma
Dużo fotografów i kamerzystów, tego najwięcej w zasadzie. Trochę mało sal, zespołów, dj, trochę sukienek. taka jest moja ocena...

Cytat:
Ehh pojawił się tylko jeden problem- mianowicie to, że jeśli zaprosze chrzesną (czyli siostre mojego taty) to reszta jego rodzeństwa będzie miała 'muchy w nosie' więc nie wiem co z tym fantem zrobić.. ale zdania już raczej nie cofne..
No takie "roszady" przy planowaniu gości są najgorsze... Tego tak, ale tego bym już nie chciała. Więc jak w końcu zrobić? Horror...

Cytat:
Ja uwielbiam koty . Koniki też są piękne i bardzo je lubię, zwłaszcza za te cudne oczy .
Pozdrawiam serdecznie .
Koty też uwielbiam.

Cytat:
koszt to 1830 zł z Vat , jak Wam się wydaje to dużo (uwidzieliśmy sobie własną kucharkę) - ale szczerze mówiąc myślałam, ze bedzie trochę taniej :? Zaraz zadzwonie w inne miejsce jeszcze.

A może dziewczyny 130 zł- w tym wszystko, ciasta, tort jedzonko, obsługa, dekoracja. oprócz alkoholu.

Edit: Towarzysz życia? - obecnie kalkulator.

Ja biorę salę + oddzielnie kucharkę. Sala dostępna od czwartku do poniedziałku. Koszt 1500zł. Nie wiem jaki koszt kucharki. Mama na razie jej mówiła, żeby miała nas na uwadze. Dopiero będziemy z nią konkretnie rozmawiać.

Cytat:
Byłam na wielu weselach z kucharkami. Jedzenie smaczne. Suto zastawione stoły. To co zostało (ciasta) rozdawano przy wyjściu rodzinie. Nie spotkałam się z tym, żeby kucharki coś wynosiłu. Nie demonizujmy.

Cytat:
Jakbyśmy zrobili w tej sali, wyszłoby nam to minimalnie mniej, no i poprawiny mozna by było zrobić, z tym co zostało. Faktycznie wynajmują na tydzień. Muszę się dokładnie dowiedzieć co i jak z tą kucharką.
Natomiast w tej restauracji odpadłoby nam jakiekolwiek sprzątanie itd. No i ładniejsza jest ta sala, ładniejsza okolica. No i hotel jest w pobliżu.
Po prostu postaraj się znaleźć poleconą kucharkę, nie opieraj się na plotkach, tylko na sprawdzonych rekomendacjach. Tak chyba najłatwiej uniknąć niespodzianek przykrych.
Kaffienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 14:02   #4304
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Kaffienka Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Piękne... Trzeba się tylko przyłożyć do ich spełnienia.

W Spodku dostałam 2 płyty demo od jakichś zespołów. Wysłać Ci na pw namiary? Acha nic o nich nie wiem poza tym, bo ja chcę DJa.

Dużo fotografów i kamerzystów, tego najwięcej w zasadzie. Trochę mało sal, zespołów, dj, trochę sukienek. taka jest moja ocena...

No takie "roszady" przy planowaniu gości są najgorsze... Tego tak, ale tego bym już nie chciała. Więc jak w końcu zrobić? Horror...

Koty też uwielbiam.

Ja biorę salę + oddzielnie kucharkę. Sala dostępna od czwartku do poniedziałku. Koszt 1500zł. Nie wiem jaki koszt kucharki. Mama na razie jej mówiła, żeby miała nas na uwadze. Dopiero będziemy z nią konkretnie rozmawiać.

Byłam na wielu weselach z kucharkami. Jedzenie smaczne. Suto zastawione stoły. To co zostało (ciasta) rozdawano przy wyjściu rodzinie. Nie spotkałam się z tym, żeby kucharki coś wynosiłu. Nie demonizujmy.

Po prostu postaraj się znaleźć poleconą kucharkę, nie opieraj się na plotkach, tylko na sprawdzonych rekomendacjach. Tak chyba najłatwiej uniknąć niespodzianek przykrych.

Mamy kucharkę namierzoną i sprawdzoną, jak tylko TZ wróci to go zmuszę do dzwonienia.

Ale 1800 zl za ta sale wydaje mi sie stanowczo za duzo, co prawda ostatnio widzialam ja jakies 2 lata temu, ale watpie zeby robili jakies remonty.

Muszę się z tym przespac.

No i przepraszam ze tak was mecze ale nawet nie mam z kim pogadac, bo sama w domu.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 14:33   #4305
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Scio nie przepraszaj od tego tu jesteśmy, żeby się wzajemnie pocieszać i sobie doradzać Mnie osobiście wydaje się, że dużo za tą salę płacicie - no chyba, że jest to jakaś mega wypaśna sala i jest warta tych pieniędzy. Duzo zalezy też od tego na ile gości planujecie wesele. Ja jak rozmyślałam nad tym czy zrobić wesele w restauracji czy na sali to znalazłam gdzieś obliczenia, że na jedzenie na każdą osobę na weselu w sali trzeba wydać około 80 zł do tego doliczyłam sobie koszty sali około 1500 zł + koszty kucharki 1500 zł i wyszło mi, że przy moich 60 osobach, które zamierzam zaprosić to oszczędności będą niewielkie, a biegania na pewno więcej bo na takiej sali to zazwyczaj trzeba się samemu zatroszczyć o dekoracje, dopilnować zeby naczynia, obrusy itd były czyste, posprzatac po imprezie itd itd Natomiast jak ktoś ma np 100 gości to już sala mu się na pewno bardziej oplaca bo koszty sali się niezmieniają a koszty kucharza minimalnie. Musisz się dowiedzieć ile by to dokładnie kosztowało, obliczyć sobie i się zastanowić my zdecydowaliśmy się na restaurację bo stwierdzilismy ze mniej biegania a koszty takie same

Kaffienka mogę prosić o namiary do tych zespołów od których dostałaś płyty??

Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO
Czas edycji: 2008-02-11 o 14:36 Powód: dopisek
Stary 2008-02-11, 15:32   #4306
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje!

Nie demonizuje, Scio prosiła o rade więc napisałam to jeko jeden z możliwych argumentów (nie mówie, że napewno tak będzie). A przypadek ten pochodzi z wesela mojej kuzynki(a nie coś w stylu: 'ciocia znajomej mojej mamy') i dlatego go tu podałam.
Skoro jednak kucharka jest polecona i znana Scio to taka sytuacja pewnie nie będzie miała miejsca
Stary 2008-02-11, 15:42   #4307
pati86
Raczkowanie

Ja mam ogromny problem, ponieważ nie mogę sie dogadać z moim Tz-tem. Ja bardzo bym chciała mieć sesje plenerową i oprócz tego fotografa, który zrobi nam mały reportaż w dniu ślubu(przygotowania, błogosławieństwo, kościół- sakrament, życzenia,itp), bez wesela. Natomiast mój Tż nie chce sie zgodzić na to wszystko. Mówi, że sam plener wystarczy , że przecież będzie mnóstwo ludzi robiących zdjęcia i że nie ma sensu wydawać niepotrzebnie dodatkowych pieniędzy. Oprócz tego mamy kamerzystę.
Zupełnie nie wiem jak mam go przekonać . Wiem, że również chodzi tu o kwestie finansową... Kamerzysta-1500zł, fotograf-plener 700zł, reportaż 600-800zł. Zdjęcia są dla mnie ważniejsze, ale nie chciałabym z czegoś rezygnować. Nie chce później niczego żałować. Mam nadzieje ze mnie rozumiecie... Chciałabym żeby ten dzień był wyjątkowy i niepowtarzalny, dlatego mam nadzieje ze sie dogadamy.

Strippi, anulaa jak po targach? Podpatrzyłyście coś ciekawego, macie jakies ciekawe spostrzezenia, pomysły?
Witam wszystkie nowe panny młode

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
pati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 15:45   #4308
alizot
Raczkowanie

Cytat:
Samba mam nadzieje, bo mój proboszcz jest "dziwny" lubi robic problemy ludziom. ja w tym moim kosciele tylko bierzmowanie miałam
Madzia. Chyba jedziemy na tym samym wóżku, z tym ze ja w swojej parafii, w ktorej mieszkam od urodzenia miałam tylko chrzest komunie bierzmowanie w innej parafi. W dodatku chcemy razem z moim kochaniem wziąć slub w pięknym kościele jakies 500 m od mojego domu, ale on nie jest w mojej parafii a ni w TZ. Proboszcza tez mam "łaskawego". Trzymam kciuki
alizot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 15:56   #4309
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Mamy kucharkę namierzoną i sprawdzoną, jak tylko TZ wróci to go zmuszę do dzwonienia.

Ale 1800 zl za ta sale wydaje mi sie stanowczo za duzo, co prawda ostatnio widzialam ja jakies 2 lata temu, ale watpie zeby robili jakies remonty.
No ja za salę płacę 1500zł. Wydaje mi się, że cena uczciwa.

Cytat:
Kaffienka mogę prosić o namiary do tych zespołów od których dostałaś płyty??
Wyślę ci zaraz na PW.
Kaffienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 16:05   #4310
Ana***
Zakorzenienie

Juuupi Jestem bardzo szczęśliwa A więc w sobotę ok. 18:10 przyjechał tż z rodzicami i siostrzyczką. Patrzymy a On z dwoma takimi ogromniastymi bukietami. Gdy wszyscy weszli mój Kochany oficjalnie spytał się moich rodziców o zgodę na ślub (a właściwie moją mamę) a potem rzucił się na kolana. Biedny, głos mu tak drżał, myślałam, że słowa nie wydusi. Spytał: "Aniu, wyjdziesz za mnie?". Myślałam, że się rozpłynę. I założył mi na paluszek śliczny pierścioneczek. Jesteśmy już NARZECZEŃSTWEM!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 16:12   #4311
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

Jak wygląda ta sala za 1830 zl? Bo jeśli jest jakaś odnowiona, bardzo bogata, full wypas to jeszcze na ta cene się zgodzić można, ale jeśli standard średni to się nie opłaca. Moja sala wyjdzie niecałe 1000 zł, liczę nawet że mniej, z tym że to małe miasteczko będzie.
A ta oferta za 130 zł od osoby to z poprawinami też?

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
wróciłam....nie było u teściowej tak najgorzej, chociaż mogło byc lepiej...natomiast dziś sa urodziny mojej najlepszej przyjaciółki i przez głupotę i upartość mojej mamy, cały plan niespodzianki się posypał
A co to za niespodzianka miala byc?

Cytat:
Napisane przez pati86 Pokaż wiadomość
Ja mam ogromny problem, ponieważ nie mogę sie dogadać z moim Tz-tem. Ja bardzo bym chciała mieć sesje plenerową i oprócz tego fotografa, który zrobi nam mały reportaż w dniu ślubu(przygotowania, błogosławieństwo, kościół- sakrament, życzenia,itp), bez wesela. Natomiast mój Tż nie chce sie zgodzić na to wszystko. Mówi, że sam plener wystarczy , że przecież będzie mnóstwo ludzi robiących zdjęcia i że nie ma sensu wydawać niepotrzebnie dodatkowych pieniędzy. Oprócz tego mamy kamerzystę.
Zupełnie nie wiem jak mam go przekonać . Wiem, że również chodzi tu o kwestie finansową... Kamerzysta-1500zł, fotograf-plener 700zł, reportaż 600-800zł. Zdjęcia są dla mnie ważniejsze, ale nie chciałabym z czegoś rezygnować. Nie chce później niczego żałować. Mam nadzieje ze mnie rozumiecie... Chciałabym żeby ten dzień był wyjątkowy i niepowtarzalny, dlatego mam nadzieje ze sie dogadamy.
No to trudny orzech do zgryzienia, szkoda by było sam plener, bez kościoła. Może znajdziecie kogos tanszego?
Ja wam powiem dziewczyny, że niektóre ceny ktore podajecie to mnie z nog zwalaja. U nas nie ma az takich cen. Pisalam do fotografow i kamerzystow tych dobrych, ktorych zdjecia i filmy mi sie podobaja i cenowo az tak zle nie wychodzi. Co prawda szczegółów nie znam, ale ten kamerzysta, ktorego prawdopodobnie wezmiemy bierze 800zl
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 16:25   #4312
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Juuupi Jestem bardzo szczęśliwa A więc w sobotę ok. 18:10 przyjechał tż z rodzicami i siostrzyczką. Patrzymy a On z dwoma takimi ogromniastymi bukietami. Gdy wszyscy weszli mój Kochany oficjalnie spytał się moich rodziców o zgodę na ślub (a właściwie moją mamę) a potem rzucił się na kolana. Biedny, głos mu tak drżał, myślałam, że słowa nie wydusi. Spytał: "Aniu, wyjdziesz za mnie?". Myślałam, że się rozpłynę. I założył mi na paluszek śliczny pierścioneczek. Jesteśmy już NARZECZEŃSTWEM!
gratuluje

Kaffienka dziekuje za namiary
Stary 2008-02-11, 16:48   #4313
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje Masz jakies zdjęcia? Pochwal się pieścionkiem
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 17:34   #4314
keira24
Zadomowienie

Cytat:
Kaffienko poprosze o te namiary .

Cytat:
Koty też uwielbiam.
Masz jakieś futrzaki? Ja mam 2 kotki rozrabiaki .

Scio jeśli chodzi o Twoje dylematy, to generalnie u nas wynajęcie sali jest w granicach 1500 zł do 2000 zł. Ale my uznaliśmy, że wygodniej będzie nam urządzić wesele w restauracji i nie przejmować się kucharkami, kelnerkami, zakupem produktów, zastawą i obrusami . Płacimy 160zł od osoby. W tym mamy: szampan na wejście i przywitanie chlebem i solą, dekorację sali weselnej razem ze świeżymi bukietami na stole, bardzo bogate menu, napoje ciepłe i zimne bez ograniczen, owoce. Zamieniliśmy z menu lody na tort weselny i to nam odpada już. Sami dowozimy tylko ciasto i alkohol.

Ja już tam byłam 3 lata temu na weselu u koleżanki i było bardzo fajnie. Jedzonko pyszne i obsługa też odpowiednia. Zobaczymy, jak się spisza u nas . Szukając po innych salach w moim mieście słyszeliśmy ceny różne 175 zł/osobę, 200 zł/osobę. Tańsze sale tez były, ale znowu musielibyśmy sami dekorowac wnętrza, albo dowozić sobie napoje i owoce.

http://www.konie.jaworzno.pl/podkowa.html

A to nasza sala i miejsce wokół niej .
Stary 2008-02-11, 18:00   #4315
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati86 Pokaż wiadomość

Strippi, anulaa jak po targach? Podpatrzyłyście coś ciekawego, macie jakies ciekawe spostrzezenia, pomysły?
Witam wszystkie nowe panny młode
Pati86, Te ceny co podałaś to trochę to rzeczywiście wychodzi drogo, chociaż nie ma co ukrywać, że takie są ceny, ale teraz często fotograf z kamerzystą się oferują razem i to wychodzi o wiele taniej. Więc nie musielibyście z niczego rezygnować

Już pisałam wyżej o moich wrażeniach z targów Ogólnie nie było żadnej rewelacji. No ale Legnica nie jest wielkim maistem, więc nie ma się co dziwić, to nie Wrocław hehe

Cytat:
Gratuluje..Ja usłyszałam te same słowa

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
No właśnie tak się wczoraj zastanawiałam czy jechałybyście taki kawałale swtierdziłam, że ja gdyby nie zaliczenie też bym jechała nawet pareset km. Przeglądałam wczoraj na necie gdzie odbywają się targi i nie widziałam Legnicy - widocznie na lipną stronkę trafiłam
Raczej to nie była lipna stronka, tylko lipne targi. Dlatego nie było ich na liście:P
Stary 2008-02-11, 19:17   #4316
pati86
Raczkowanie

Ana*** gratuluję
Czekamy na zdjęcia pierścienia

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
pati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 20:06   #4317
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

aaaaa dziewczyny dziś podpisalismy umowe z fotografem i kamerzystą mamy juz wszytsko taka jestem szczęsliwa teraz chwila odpoczynku

Cytat:
Napisane przez alizot Pokaż wiadomość
Madzia. Chyba jedziemy na tym samym wóżku, z tym ze ja w swojej parafii, w ktorej mieszkam od urodzenia miałam tylko chrzest komunie bierzmowanie w innej parafi. W dodatku chcemy razem z moim kochaniem wziąć slub w pięknym kościele jakies 500 m od mojego domu, ale on nie jest w mojej parafii a ni w TZ. Proboszcza tez mam "łaskawego". Trzymam kciuki
To mam nadzieje, ze nam sie uda i wam tez miec wesle tam gdzie chcemy bez problemów (i dodatkowych kosztów)
Cytat:
Gratulacje. czekamy na zdjęcie pierscionka

Stary 2008-02-11, 21:47   #4318
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kalinka77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie co ciekawego na tych targach-może jakieś fajne nowinki? szkoda że u mnie w mieście takich targów nie ma
na targach pelno firm sie oglaszalo...ciekawa to byla czekoladowa fontanna

Cytat:
Ja uwielbiam koty . Koniki też są piękne i bardzo je lubię, zwłaszcza za te cudne oczy .

To miejsce wybraliśmy ze względu na brak schodów, ponieważ nasze babcie nie są tak sprawne jak kiedyś. Zresztą z sali jest wyjście na alejki, altankę z grillem. A wokół łąki i koniki. Nie ma drzew i troszkę mi tego tam brakuje, ale jest mnóstwo przestrzeni, ciszy i czuję sie tam, jak na wsi w roszinnym domu taty .
no koty tez kocham sa zaraz po koniach
nasza sala tez nie ma schodow i tez na szczescie ma ogrodek
Cytat:
gratulacje kochana pochwal sie pierscionkiem
Stary 2008-02-11, 21:50   #4319
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość

Strippi, widziałam Ciebie z narzeczonym, ale jakoś głupio mi było podejść, a teraz żałuję, że nie podeszłam hehe A ty mnie widziałaś? Jak Ci się podobało na targach? Bo mi jakoś nie bardzo....spodziewałam się czegoś lepszego. TŻ zachorował na tą fontannę z czekolady. Fajna sprawa, tylko jak dla mnie za droga. A mi się strasznie spodobała pewna sukienka, była taka właśnie z tiulu na dole z trenem i kamyczkami na górze mmm cudo.
jaaa mogłaś podejść...a jak byłaś ubrana i byłaś ze swoim tż-tem?
mogłyśmy się zapoznać...ja tam w sumie to nie rozglądałam się

na targach tak sobie...
czekoladowa fontanna to było coś.. a ile kosztowała nie wiesz?
no i załapaliśmy się na dobrego torta choć ta góra truskawkowa była dla mnie za słodka...

wiem o która suknie Ci chodzi...koło tej śpiewaczki operowej?? u takiego gościa?? bo ja też ją oglądałam
Stary 2008-02-11, 22:02   #4320
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
jaaa mogłaś podejść...a jak byłaś ubrana i byłaś ze swoim tż-tem?
mogłyśmy się zapoznać...ja tam w sumie to nie rozglądałam się

na targach tak sobie...
czekoladowa fontanna to było coś.. a ile kosztowała nie wiesz?
no i załapaliśmy się na dobrego torta choć ta góra truskawkowa była dla mnie za słodka...

wiem o która suknie Ci chodzi...koło tej śpiewaczki operowej?? u takiego gościa?? bo ja też ją oglądałam
A mogłam podejść wiem:P Byłam w płaszczyku beżowym i miałam dużą czerwoną torebkę. Byłam z TŻ

Mój TŻ zachorował na tą fontannę czekoladową, mi też się spodobała. Pan co chwile do mnie no proszę się jeszcze poczęstować i tak jadłam hehe czekolada pierwsza klasa!! Ten gość mówił, że to się płaci 12zl od osoby, czyli na wesele na ok 100 osób wychodzi 1200zl, strasznie dużo jak dla mnie, ale kuszące. A ta suknia to stała zaraz koło tej fontanny, tylko że była koloru ecri a ja bym chciała białą. Piękna była, zakochałam się w niej. Kosztowała 2300zl, a pani powiedziała mi, że jak jestem nią zainteresowana to daje mi rabat 300zl. Ale to aż z Głogowa salon, z resztą nie kupiłabym tak szybko sukni. Pewnie jeszcze nie jedną znajdę.

A tort też próbowałam, smaczny był
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości