Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 169 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-10, 17:14   #5041
karolinusienka
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

ja po dzemce ehhe caly dzien moglabym spac hehe

z okazji ze zebole nmnie ine bola upieklam sobie omleta mniam bpoooooski wyszedl hehe

tak ja mialam smarowane takim jakims kwasnym, nizbyt smaczne
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 17:49   #5042
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
oj dziewczynki cos sie za bardzo pochorowalyscie
a ja wiem dlaczego!
troche cieplej sie zrobilo to gdzies kurtki rozsuniete i choroba gotowa
zdrowiec mi!

a mnie juz zabki mniej bola aczkolwiek wciaz jem tylko jogurty,
kupilam dzis w Biedronce duza kasze manne na mleku o smaku bananowym, kocham jąąąąąąąąąą)

milej niedzieli!

E tam! Ja się ubieram normalnie jak w zimie, nie ma mowy o rozsuniętej kurtce no ale najwyraźniej to nie wystarcza teraz jest jakby lepiej-gorączki nie mam,dreszczy też nie mam, mięśnie bolą tylko trochę, ale gaaardło...masakra

no ścieranie kleju z zębów jest bardzo nieprzyjemne jak dla mnie fuj, wiecie jak potem można przywrócić szkliwu właściwą kondycję? lakierowaniem? ja na kilku zębach kilkakrotnie miałam przeklejane zamki i z tego co wiem, po tym ścieraniu zęby są matowe muszę o to zapytać moją orto, ale może ktoś tu wie co się z tym robi?
Stary 2008-02-10, 18:29   #5043
smv
Zakorzenienie

Z tego co ja sie papryczko orientuje to zeby po zdjeciu aparatu sa polerowanie i lakierowane, nie wiem czy wszyscy ortodonci taka metode stosuje ale jesli nie to na pewno ja sobie polakieruje zeby, moj brat coagle mi powtarza ze zeby sie po aparacie okropnie psuja, mam nadzieje jednak ze racji nie ma.
dobrze bby bylo gdyby sie powypowiadaly osoby po zdjeciu aparatu, bo wiekszosc tu z nas albo przed albo w trakcie noszenia drutków.
ja juz zmeczona jestem tym bolem, nawet zebow nie zagryzam od 2 dni bo mnie tak boli:P hehe..do piatku musze dotrzymac ado tego czasu mysle ze ta nieszczesna separacja juz mnie tak nie bedzie bolała!

Branoc kochane)
Stary 2008-02-10, 18:44   #5044
princess9122
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Z tego co ja sie papryczko orientuje to zeby po zdjeciu aparatu sa polerowanie i lakierowane, nie wiem czy wszyscy ortodonci taka metode stosuje ale jesli nie to na pewno ja sobie polakieruje zeby, moj brat coagle mi powtarza ze zeby sie po aparacie okropnie psuja, mam nadzieje jednak ze racji nie ma.
dobrze bby bylo gdyby sie powypowiadaly osoby po zdjeciu aparatu, bo wiekszosc tu z nas albo przed albo w trakcie noszenia drutków.
ja juz zmeczona jestem tym bolem, nawet zebow nie zagryzam od 2 dni bo mnie tak boli:P hehe..do piatku musze dotrzymac ado tego czasu mysle ze ta nieszczesna separacja juz mnie tak nie bedzie bolała!

Branoc kochane)
Moja kolezanka nosila aparat jakies 9 miesiecy temu i mowi ze jej sie bardziej psuja niz przed zalozeniem aparatu ale dba o zeby wiec nie jest jeszcze tak zle chodzi na lakierowanie i jest w porzadku
princess9122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 20:04   #5045
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princess9122 Pokaż wiadomość
Moja kolezanka nosila aparat jakies 9 miesiecy temu i mowi ze jej sie bardziej psuja niz przed zalozeniem aparatu ale dba o zeby wiec nie jest jeszcze tak zle chodzi na lakierowanie i jest w porzadku
Kurcze muszę o to zapytać orto słyszałam już o plamach w miejscach gdzie były przyklejane zamki, ale nie może być przecież tak źle jak zagadnęłam kiedyś moją orto o plamy, to powiedziała, że nie będę miała problemu, bo dbam o zęby...No mam nadzieję, bo jakbym miała mieć zęby z plamami, to bez sensu taki interes-lepiej mieć krzywe. Co prawda można pozakładać korony, ale to też jest dość drogie...Nie no koniecznie muszę o to zahaczyć przy najbliższej wizycie mam nadzieję, że będzie to jednak ta środa jest nadzieja-gdyby nie potworny ból gardła, to można by rzecz, że czuję się już spoko mam nadzieję, że nie jest to tylko chwilowa poprawa

ddaarroottkkaa myślę, że możemy Cię już powitać
Stary 2008-02-10, 20:35   #5046
kasiek87
Kokon pro

moja Sis jest po zdjeciu aparatu, nie ma matowych zebow, nie psuja sie szybciej i nie ma zadnych plam w miejscu zamkow moja przyjaciolka to samo to raczej takie gadanie ostatnio uslyszalam, od bardzo "oswieconej" osoby ze ona woli miec krzywe niz maja jej sie zepsuc wszystkie eee? jesli ktos nie dba to sie zepsuja ale takie gadanie wg mnie to totalna sciema zeby sa pewnie oslabione tym przestawianiem, szlifowaniem itd. ale nie ma co dramatyzowac ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 08:44   #5047
damona
Przyczajenie

Ależ mi się boleśnie ferie zaczęły. Obudziłam się dziś rano i jak zwykle ziewam sobie dość energicznie, a tu potworny ból. Nie wiedziałam co się dzieje. Dopiero gdy spojrzałam w lustro wszystko okazało się jasne. Nie mam piątki po lewej stronie i by powstałą dziurę zmniejszyć jest ciągnięty drucik. Gdy spałam policzek musiał się jakoś wcisnąć w szparę, a gdy ziewałam pociągnęłam go wrzynając w niego drucik, aż krew się polała. Bolało strasznie, bardziej niż pierwsze dni z aparatem. Możecie mi coś poradzić by ta niemiła sytuacja się już nie powtórzyła?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 12:43   #5048
yyork
Raczkowanie

A mi dzis odpadla kolejna gumka, dobrze ze wizyta juz w piatek. Chyba szoruje zeby ze zbyt wielka siłą
yyork jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 13:45   #5049
aga2111
Raczkowanie

Pisałam tu 4 miesiące temu, miałam pochwalić się efektami po zdjęciu aparatu....niestety na to jeszcze poczekamy pewnie z 2 miesiące (oby nie dłużej)

Ehhh na górze stuknęło już 2,5 roku, a na dole 2 lata i 4 miesiące Coraz bardziej nienawidzę tych drutów Już się nie mogę doczekać tego dnia pięknego, w którym zdejmą mi ten paskudny aparat...Na ostatniej wizycie ortodontka powiedziała, że góra już jest ok, na górze tylko podtrzymujemy efekt, jeszcze pracujemy nad dołem. Na dole porobiło mi się kilka szparek jeszcze, trzeba dopasować dół do góry z jednej strony.

Czy jest tu ktoś kto nosi tak długo jak ja????????

aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 14:13   #5050
princess9122
Przyczajenie

Jeszcze wroce do tematu dotyczacego "szybszego psucia sie zebow po zdjeciu aparatu lub owych plam, przebarwien"
A wiec tak-poszukalam troche w necie i jest taka jedna fajna stronka gdzie padlo takie pytanie. Odpowiedzial ortodonta
zamieszczam tresc pytania i odpowiedzi

"Czy aparat stały niszczy zęby?"

"Nie! Jednak obecność aparatu stałego jest utrudnieniem dla utrzymania higieny i pacjent, który nie dba właściwie o uzębienie w trakcie leczenia, może mieć po leczeniu mniej lub bardziej widoczne plamy na zębach, powstałe jako widoczne następstwo odwapnienia szkilwa. Należy je odróżniać od wrodzonych przebarwień w szkliwie, których pacjenci często przed leczeniem nie zauważają. "

Wiec to chyba nie jest prawda (na cale szczescie!), ze zeby moga psuc sie bardziej po zdjeciu aparatu niz przed jego zalozeniem. Ale to juz calkowicie zalezy od naszej higieny:P
Pozdrawiam wszystkie aparatki i niedoszlych posiadaczy drucikow
princess9122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 15:42   #5051
karolinusienka
Zakorzenienie

czytajac tak o higienie pomaszerowalam i wymylam swoj aparacik hhehehehe
Stary 2008-02-11, 16:00   #5052
chcemiecprostezeby
Przyczajenie

Wogóle to chyba łatwiej wyczyścić zęby jak są proste, niż jak są krzywe i właśnie dziwie się takim ludziom co gadają, że wolą mieć krzywe, bo po aparacie się zęby psują.

A ja dziś na komisji wojskowej byłem. Heh i nawet se mogę kategorię wybrać A (zdolny do służby wojskowej) lub D (zdolny do służby wojskowej tylko w czasie wojny). Jutro muszę im dać znać :p może coś poradzicie??? Bo są plusy i wady z każdej decyzji. Aha i wyprzedzając pytania to zamierzam kontynuować naukę.
chcemiecprostezeby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 16:40   #5053
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princess9122 Pokaż wiadomość
Jeszcze wroce do tematu dotyczacego "szybszego psucia sie zebow po zdjeciu aparatu lub owych plam, przebarwien"
A wiec tak-poszukalam troche w necie i jest taka jedna fajna stronka gdzie padlo takie pytanie. Odpowiedzial ortodonta
zamieszczam tresc pytania i odpowiedzi

"Czy aparat stały niszczy zęby?"

"Nie! Jednak obecność aparatu stałego jest utrudnieniem dla utrzymania higieny i pacjent, który nie dba właściwie o uzębienie w trakcie leczenia, może mieć po leczeniu mniej lub bardziej widoczne plamy na zębach, powstałe jako widoczne następstwo odwapnienia szkilwa. Należy je odróżniać od wrodzonych przebarwień w szkliwie, których pacjenci często przed leczeniem nie zauważają. "

Wiec to chyba nie jest prawda (na cale szczescie!), ze zeby moga psuc sie bardziej po zdjeciu aparatu niz przed jego zalozeniem. Ale to juz calkowicie zalezy od naszej higieny:P
Pozdrawiam wszystkie aparatki i niedoszlych posiadaczy drucikow

No i taką mam nadzieję, moja orto o plamach mówiła dokładnie to samo. Taaak nie ma się czym przejmować, po prostu trzeba dbać o zęby ale czasem nachodzą mnie takie różne schizy

damona jedyne co można tu poradzić to żebyś bardziej uważała rano niestety z aparatami już tak jest, że lubią się odciskać na policzkach podczas snu poliki wciskają się w szpary i rano bywa na prawdę nieprzyjemnie-u Ciebie zdarzyło się jakieś ekstremum, ale wystarczy, że aparat się "odciśnie" i już bywa boleśnie. Ja obecnie noszę dodatkowo wyciągi i rano dosłownie muszę powoli "wyciągać" policzki z pomiędzy tychże gumek ble ble ale nie boli tak że ja proponuję "obadać sytuację" zanim sobie ziewniesz na full rozwartość paszczy

słuchajcie bardzo jestem ciekawa Waszych opinii na temet past żelowych... Ja ich po prostu nie znoszę uważam, że te zwykłe białe pasty lepiej się rozpuszczają(moja siostra ma takie same obserwacje). Jak myję żelem, to on się tak nie pieni i po myciu zamiast piany wypluwam kawałki żelu z pastami nie mam takiego problemu... A najgorsze jest to, że teraz większość past jest żelowych i często nawet nie jest to napisane na opakowaniu w tamtym tygodniu stałam chyba z 10 min przy pastach w tesco, chcąc wybrać PASTĘ, (NIE ŻEL!!!) i wzięłam jakąś blend-a med. Jeszcze nie otworzyłam, ale moja siora nie wiedziała, że kupiłam, nabyła dziś...dokładnie taką samą...i co? okazało się, że to w połowie pasta w połowie żel!!! a nigdzie ani słowa o tym!!! ani rysunku pasty, żeby było widać jak wygląda,nic!!! ależ się wkurzyłam!!! a Wy lubicie żele???
Stary 2008-02-11, 16:46   #5054
Only?
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Ah jestem zdesperowana! ;(
W grudniu załozyli mi aparat na podniebieniu a kilka dni temu dołaczono mi stały, niby wszystko dobrze gdyby nie wczorajsza kolacja. Tak wiec nieprzespana noc za mną i latanie do orto bo mi sie odkleił podniebienny.
Kochana pani doktor zapoatrzyła mnie wzamian za jakis drucik dołączony do obu szóstek, który nawet nie dotyka podniebienia tylko mi swobodną pracę języka uniemożliwia. Ogólnie boli mnie cała buźka, nic nie jem, rycze, a poza tym zero mozliwosci porozumienia się ze mną, a przede mna do zaliczenia sprawdziany ustne. Chyba oszaleję.

RZECZY ZNAJDUJĄ SIE NA STRONIE 1,2,3i4!
Only? jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 17:13   #5055
Emef_
Raczkowanie

Witam. Mam pytanie.
Odkleiła mi się rurka po lewej stronie. Wizyte mam dopiero za dwa tyg. więc musze iść szybciej.
Czy za przyklejenie płaci się tak jak za normalną wizyte?
Emef_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 17:25   #5056
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
słuchajcie bardzo jestem ciekawa Waszych opinii na temet past żelowych... Ja ich po prostu nie znoszę uważam, że te zwykłe białe pasty lepiej się rozpuszczają(moja siostra ma takie same obserwacje). Jak myję żelem, to on się tak nie pieni i po myciu zamiast piany wypluwam kawałki żelu z pastami nie mam takiego problemu... A najgorsze jest to, że teraz większość past jest żelowych i często nawet nie jest to napisane na opakowaniu w tamtym tygodniu stałam chyba z 10 min przy pastach w tesco, chcąc wybrać PASTĘ, (NIE ŻEL!!!) i wzięłam jakąś blend-a med. Jeszcze nie otworzyłam, ale moja siora nie wiedziała, że kupiłam, nabyła dziś...dokładnie taką samą...i co? okazało się, że to w połowie pasta w połowie żel!!! a nigdzie ani słowa o tym!!! ani rysunku pasty, żeby było widać jak wygląda,nic!!! ależ się wkurzyłam!!! a Wy lubicie żele???
Hehehe no nieźle chciałam zauważyć, że mam dokładnie odwrotnie niż Ty Mam teraz elmex i blend-a-med i jaki elmex jest to każdy widzi , a ta druga to żel (whitening). I co zauważam? Że właśnie elmex mi zostawia jakieś farfocle po myciu, pieni się miernie. Natomiast żel, czuję że ściera osad z zębów i są jakby dokładniej umyte i absolutnie nie przeszkadza mi formuła żelu. Wcześniej miałam nawet pastę-żel w płynie to już w ogóle bajer
Stary 2008-02-11, 18:41   #5057
karolinusienka
Zakorzenienie

hehhe kazdy ma inne wrazenia , niektorzy lubia paste, inny zel a inni mix ja osobiscie wole paste, ale mixem tez umyje i nie narzekam

moje zabki sa posluszne i nic nie bola ale bede musiala przedzwonic do orto, bo wtedy kiedy mam wizyte u orto mam egzamin z prawa handlowego, bo nie bylam na 1 terminie bo bylam chora i jestem ciekawa na kiedy mnie zapisze...moglaby tego samego dnia tylko, ze na pozniejsza godzine jutro przedzwonie i sie dowiem
Stary 2008-02-11, 19:56   #5058
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Hehehe no nieźle chciałam zauważyć, że mam dokładnie odwrotnie niż Ty Mam teraz elmex i blend-a-med i jaki elmex jest to każdy widzi , a ta druga to żel (whitening). I co zauważam? Że właśnie elmex mi zostawia jakieś farfocle po myciu, pieni się miernie. Natomiast żel, czuję że ściera osad z zębów i są jakby dokładniej umyte i absolutnie nie przeszkadza mi formuła żelu. Wcześniej miałam nawet pastę-żel w płynie to już w ogóle bajer
no słyszałam jaki jest elmex, ale sama nigdy jeszcze go nie używałam i pewnie raczej nie będę... używam tylko płynu elmex i innych PAST np blend-a med, colgate itp, ale takich z żelem nie lubię, a jak już jest sam żel to tragedia a co to za żel w płynie miałaś??? może wypróbuję?
Stary 2008-02-11, 20:50   #5059
karola706
Raczkowanie

GG do karola706

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Mam dokładnie takie same doświadczenia, jeśli chodzi o pastę Elmex. W moim przypadku w ogóle się nie pieniła, a na języku (podobnie jak u Ciebie) powstawały jakeś białe farfocle. A najgorsze, że zęby z czasem stały się żółte Wróciłam więc do pasty Colgate, a z Elmexu/a używam tylko płynu, jak kazała ortodontka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 20:56   #5060
karolinusienka
Zakorzenienie

ja tez uzywam plynu elmex. trzeba bedzie zawitac do apteki bo zostal mi tylko na jutro dobrze,ze on wydajny jest a jakiego koloru emexa uzywacie?ja zielonego
Stary 2008-02-11, 20:58   #5061
kasiek87
Kokon pro

a ja tam uzywam colgate zawsze i wszedzie ;] ostatnio tez z tymi cooling crystals czy cos i zawsze mi sie pieni fajnie juz 3 smak tym razem cytrynowy i jest nawet fajny mimo ze ja jestem wielbicielka ostrej miety ^^ elmex mialam chyba raz porazka nie cierpie takiego mdlego smaku i cos z nia ogolnie jest nie teges nie pasuje mi w ogole ;]

ONLY? tez mialam ten drut z czasem sie przyzwyczaisz i nauczysz mowic normalnie glowa do gory nie bedzie zle

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-11, 21:05   #5062
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
no słyszałam jaki jest elmex, ale sama nigdy jeszcze go nie używałam i pewnie raczej nie będę... używam tylko płynu elmex i innych PAST np blend-a med, colgate itp, ale takich z żelem nie lubię, a jak już jest sam żel to tragedia a co to za żel w płynie miałaś??? może wypróbuję?
Niestety tego żelu nie ma w Polsce ;/ Koleżanka mi przywiozła z USA żel "tom's of maine" ,ale są też dostępne takie w buteleczkach pasty w formie płynnego żelu - na pewno widziałam taką colgate

Aha, i ja jestem wyznawcą ZIELONEGO elmexu
Stary 2008-02-11, 21:06   #5063
karola706
Raczkowanie

GG do karola706

Cytat:
Napisane przez Only? Pokaż wiadomość
Ah jestem zdesperowana! ;(
W grudniu załozyli mi aparat na podniebieniu a kilka dni temu dołaczono mi stały, niby wszystko dobrze gdyby nie wczorajsza kolacja. Tak wiec nieprzespana noc za mną i latanie do orto bo mi sie odkleił podniebienny.
Kochana pani doktor zapoatrzyła mnie wzamian za jakis drucik dołączony do obu szóstek, który nawet nie dotyka podniebienia tylko mi swobodną pracę języka uniemożliwia. Ogólnie boli mnie cała buźka, nic nie jem, rycze, a poza tym zero mozliwosci porozumienia się ze mną, a przede mna do zaliczenia sprawdziany ustne. Chyba oszaleję.
Ten drucik to łuk podniebienny. Nie ma co płakać, z czasem się przyzwyczaisz. Mi sprawiał kłopot przez jakieś 3 dni, bo, jak to określiłaś, swobodną pracę języka uniemożliwia. Ale potem było już tylko lepiej, ba, teraz jest już całkiem normalnie. Z nudów przekładam sobie czasem przez ten łuk cukierki.

A jeśli mowa ogólnie o aparacie, nie wiem czy ja jakaś dziwna jestem czy coś ze mną nie tak, ale mnie zęby prawie w ogóle nie bolą. Czasem zdarza się, że jednego dnia boli mnie dwójka, a za tydzień jedynka, lecz ogólnie rzecz biorąc, zęby mnie nie bolą. Przygotowana byłam na niesamowity ból, rezygnację z jakichkolwiek twardszych pokarmów, jedzenie zupek dla niemowlaków i rozsadzanie głowy, a tu nic... Czy to znaczy, że leczenie przebiega jakoś nieprawidłowo?
Stary 2008-02-11, 21:13   #5064
zuzek9
Zakorzenienie

GG do zuzek9 Send a message via Skype™ to zuzek9

jutro idę rwać ciekawe jak to będzie. nigdy nie miałam nawet leczonych a co dopiero wyrywanych to nic nie wiem

mogę dać zdjęcia moich zębów, jak by ktoś chciał obejrzeć moją wadę hehe

a co to past to ja przeważnie używam blend-a med a umyję raczej wszystkim hehe

zuzek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 21:21   #5065
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez zuzek9 Pokaż wiadomość
jutro idę rwać ciekawe jak to będzie. nigdy nie miałam nawet leczonych a co dopiero wyrywanych to nic nie wiem

mogę dać zdjęcia moich zębów, jak by ktoś chciał obejrzeć moją wadę hehe

a co to past to ja przeważnie używam blend-a med a umyję raczej wszystkim hehe

pokaz pokaz wyrywanie nie boli ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-11, 21:25   #5066
karolinusienka
Zakorzenienie

karola ja mam podobnie mnie raz pobolewaja raz nie. tez nie zrezygnowalam z wiekszosci jedzenia hehe chyba, ze po wyizycie... ale to i tak znajde sposob, zeby cos normalnego zjesc

only? ja mam luk podniebienny przyzwyczaisz sie ja juz sie tak do niego przyzwyczailam, ze az mi zal sie z nim rozstawac hehe lubie go na poczatku bylo strasznie. jezyk mnie bardzooo bolal i w ogole porazka. ale z dnia na dzien bylo coraz lepiej a teraz jest wysmienicie przyzwyczaisz sie zobaczys z

zuzek9 dawaj foty,....a nie...my tu spragnieni jestesmy fot
Stary 2008-02-11, 21:32   #5067
zuzek9
Zakorzenienie

GG do zuzek9 Send a message via Skype™ to zuzek9

brzyydkie. dobrze, że to już już niedługo i ich nie będzie. znaczy będą ale proste
zdjęcia może i nie pokazują dokładnie, ale trochę widać jakie mam wampirki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu2.JPG (9,2 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (4,9 KB, 70 załadowań)

zuzek9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 21:47   #5068
Maricken
Zadomowienie

A mnie rurka policzkowa orze policzek Nie wiem jakbym zniosła obdarty od pierścienia język...W ogóle to mnie na dole dziąsła swędzą jak przy ząbkowaniu hehe ;p
Stary 2008-02-11, 22:20   #5069
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez zuzek9 Pokaż wiadomość
brzyydkie. dobrze, że to już już niedługo i ich nie będzie. znaczy będą ale proste
zdjęcia może i nie pokazują dokładnie, ale trochę widać jakie mam wampirki.

a ktore zabki bedziesz miala wyrywane? nie martw sie szybko beda sie prostowac ;] a jaki aparat wybralas?

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2008-02-11, 22:46   #5070
Only?
Raczkowanie

chyba jutro zadzwonie i powiem zeby sobie go sobie w nosek wsadziła,do poniedziałku musze mowic slicznie i ładnie , a ona coraz to nowego wymysla by mi zmajstrowac w tej buzi, poza tym mam problem nawet z połykaniem sliny a dzisiaj zjadłam tylko 2 gorące kubki.

RZECZY ZNAJDUJĄ SIE NA STRONIE 1,2,3i4!
Only? jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości