Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-23, 17:12   #1321
gosia3103
Zakorzenienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Ja się właśnie spoznilam na wizytę i chyba Ana weszła przede mną

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-23, 17:16   #1322
EveryGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Doszedł do mnie Aniball na który wydałam 220 zł a ja sobie tego balonika nawet nie jestem w stanie wsadzić do środka!!! Spróbuję jeszcze jutro ale się obawiam że pieniądze wtopione w błoto, i chyba niezbyt dobrze to rokuje na poród skoro nawet to mi nie wychodzi... ech.. chyba że spróbuje zacząć od masażu krocza i może się jakoś rozciągnę...
Ja też na początku tak miałam, że nie mogłam nawet wsadzić, a jak już się udało to ból przy wypchnięciu takiego po dwóch naciśnięciach pompki był tragiczny, chyba sąsiedzi słyszeli ale spokojnie i stopniowo próbuj, nic na siłę. Najważniejsze to się rozluźnić i nie przesadzać na początku i stopniowo jakoś pójdzie, spróbuj też w różnych pozycjach, na leżąco jest najgorzej. U mnie aktualnie już często wychodzi 26 cm (chociaż też zależy od dnia). Wydaje mi się, że i tak mega dużo, chociaż Młoda na ostatnim USG miała obwód główki 31,5 więc jeszcze sporo brakuje... Nie wiem po kim ma taka dużą głowę
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:22   #1323
NelkaHelka
Raczkowanie

Kurcze dziewczyny nie wiem co robić... Jak głupia polazłam na zakupy i tachałam je do domu. Nie były jakieś super ciężkie, no ale po powrocie nie miałam siły ich nawet rozpakować.
Nie jestem w stanie chodzić, leżeć ani siedzieć. Podbrzusze bolo mnie okrutnie, plus jakieś kłucie w macicy. Już sama nie wiem co boli, ale no spa nie pomaga.
Nie wiem czy po prostu przeczekać czy jechać na IP?
Nie chcę wyjść na panikarę... No ale boli okropnie :-(
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:25   #1324
pannazwanny
Rozeznanie

Every a ty go wsadzasz takiego napompowanego? Ja probowalam tak i nic, probowalam tez go zlozyc i też nie szło. Poza tym jakos sie stresowałam tym że coś sobie uszkodze, zacznę rodzić czy coś...

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:27   #1325
ana909
Erudycja

Mój klocek ma już 3400g!
Gin zrobił mi masaż szyjki, jak nic się samo nie ruszy to we wtorek ktg i moja decyzja czy chce wywoływać. Warunki mam dobre, szyjka trzyma ale dziecko ładnie napiera, więc skurcze powinny szybko zrobić rozwarcie. Tz teraz się modli żeby młoda poczekała chociaż do poniedziałku
Stary 2016-09-23, 17:36   #1326
EveryGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NelkaHelka Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny nie wiem co robić... Jak głupia polazłam na zakupy i tachałam je do domu. Nie były jakieś super ciężkie, no ale po powrocie nie miałam siły ich nawet rozpakować.
Nie jestem w stanie chodzić, leżeć ani siedzieć. Podbrzusze bolo mnie okrutnie, plus jakieś kłucie w macicy. Już sama nie wiem co boli, ale no spa nie pomaga.
Jak tak bardzo boli to chyba lepiej pojechać, nawet jeśli by się okazało, że niepotrzebnie.

Cytat:
Every a ty go wsadzasz takiego napompowanego? Ja probowalam tak i nic, probowalam tez go zlozyc i też nie szło. Poza tym jakos sie stresowałam tym że coś sobie uszkodze, zacznę rodzić czy coś...
Napompowanego, ale tak minimalnie, jednym naciśnięciem tylko. No i smaruję go najpierw żelem, bo tak na sucho to raczej ciężko by było. Przyznam, że za pierwszym razem to TŻ mi pomagał, bo ja nie byłam w stanie sama sobie włożyć...
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:50   #1327
megilla
Zakorzenienie

NelkaHelka, poczekaj jeszcze trochę, jak nie pomoże, to na IP

Ana, gratki.
Kurcze, Dziewczyny, ten wątek staje się tak ekscytujący, że zaraz sama urodzę :P
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 17:57   #1328
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NelkaHelka Pokaż wiadomość
Ja bym jeszcze wzięła ciepłą kąpiel bo ja często się tak zmacham i po wysiłku się czuje jakbym miała nogi na beczce prostowane, ledwo się ruszam a do tego odczucie zakwasów.
Jak nie ulży trochę to jedź.

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 18:24   #1329
wontrubka
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za mega wsparcie! Ewula, serio śniło Ci się, że rodze? Ty czarownico!
U nas bez zmian, chodzę z tym balonem, jak mała się rusza, to balon też i to boli, ale idzie wytrzymać. Skurcze się skończyly póki co.. muszę się dzisiaj wyspać a tu za cienka ścianka szykuje się dzisiaj porod. Stopery mam! Ja rodze jutro i naprawdę się boję, ale zzo ponoć dostępne od ręki, więc w razie czego skorzystam. Zapytam do którego cm dają.. dzięki za wskazówki! Spokojnych nocy Mamusie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 18:27   #1330
Natka3008
Rozeznanie

wontrubka trzymam kciuki za odpowiedni rozwój Może juz niedługo będziesz tulic swoje maleństwo

mwgilla masz rację wątek normalnie zaczął życ Co dzień coś

Ja jutro idę na ta imprezę rodzinna Nie wiem jak ja wysiedze jak w domu raczej leżę

W czwartek idę na jednodniowe badania do szpitala i boję sie ze mogą mnie tam zostawić
Moja mama juz tez mnie denerwuje bo kto mnie zawiezie co będzie z moja córka jak zostane Przeżywa tak bo mój mąż jest wciąż za granicą Tylko mnie denerwuje Ma problem zająć się ogarnięta pięciolatka Kurcze sama się zawioze chociaż gin mi nie każe i zabiorę ze sobą córkę

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 18:30   #1331
Inka_25
Rozeznanie

Nelka-jedz na IP!!!!! Teraz to juz nie przelewki!!!!niech sprawdza czy wszystko oki, bo potem sobie nie wybaczysz do końca zycia!!!!!!!! Jedz!!!!!!!
Ana-super ze juz malenstwo jest gotowe do przywitania!!! Poświęć weekend na ostatnie przygotowania i jeszcze wyjdźcie na kolacje sobie z mężem..... nio i zrób ostatnie zdjecia!!!!!!
U mnie dziewczyny kiepsko..... gorączkę dostałam i mnie rozłożyło...... zatoki tak strasznie bolą, ze chyba sie skończę.... ani spac bo katar straszny i gardło boli..... nie wiem czym sie leczyć, a muszę sie doprowadzić do porządku przed cc, bo potem nawet sie nie wysmarkaj ani nie odkaszlne.....

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Wontrubka-kciuki za to, zeby sie wieczorem rozkręciło i w nocy skończyło!!!!! Trzymaj sie dzielnie i raportuj nam

Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 18:34   #1332
styska1551
Zadomowienie

Widzę zaczyna dziać się u nas i będzie się działo do grudnia bo ja rodzę w grudniu
Dzwoniłam dzisiaj do ginekolog i mogę się leczyć tranem tylko żebym nie przekraczała dziennej dawki i kazała kupić jakiś lepszy to kupiłam Mollers, stwierdziła, że jest okej.
Znowu mam jakiś dziwny dzień, nie wiem czy to nie zwiastuny nadchodzącego porodu, ale brzuch wyyysoko.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 18:42   #1333
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Widzę zaczyna dziać się u nas i będzie się działo do grudnia bo ja rodzę w grudniu
Dzwoniłam dzisiaj do ginekolog i mogę się leczyć tranem tylko żebym nie przekraczała dziennej dawki i kazała kupić jakiś lepszy to kupiłam Mollers, stwierdziła, że jest okej.
Znowu mam jakiś dziwny dzień, nie wiem czy to nie zwiastuny nadchodzącego porodu, ale brzuch wyyysoko.

Zapisuje sie na grudzień rownież

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 18:50   #1334
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez Miraya Pokaż wiadomość
WKasiarr aha, bo zrozumiałam, że pisałaś początkowo o weekendzie, że wyjdziecie. Ale może to i lepiej, będą mieć Małego pod kontrolą i jak wyjdziecie z 2 dni później, to przynajmniej będziesz pewna, że Szymek jest zdrowiutki. Trzymam kciuki

No i dzięki za opinię o laktatorze

Powiedzieli ze jak bedzie dobrze to w sobotę wypis i zdążyłam już się pochwalić. No a glukoza zaczęła szaleć i nic z tego. Ale dzisiaj Szymek zjadł każdej porcji mleka po 35ml czyli dość duzo jak na jego wagę i urodzenie więc jest dobrze. Apetyt duży i dzisiaj glukoza była przez pół dnia dobra. Kolejny pomiar o 22.

Udało mi sie odciągnąć 6,5 cm pokarmu! To dla mnie pierwszy kroczek do sukcesu! Wieczorem młody wsunie!

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-09-23 o 18:57
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 18:52   #1335
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
wontrubka trzymam kciuki za odpowiedni rozwój Może juz niedługo będziesz tulic swoje maleństwo

mwgilla masz rację wątek normalnie zaczął życ Co dzień coś

Ja jutro idę na ta imprezę rodzinna Nie wiem jak ja wysiedze jak w domu raczej leżę

W czwartek idę na jednodniowe badania do szpitala i boję sie ze mogą mnie tam zostawić
Moja mama juz tez mnie denerwuje bo kto mnie zawiezie co będzie z moja córka jak zostane Przeżywa tak bo mój mąż jest wciąż za granicą Tylko mnie denerwuje Ma problem zająć się ogarnięta pięciolatka Kurcze sama się zawioze chociaż gin mi nie każe i zabiorę ze sobą córkę
Zawsze możesz wziąć taksówkę
Cytat:
Napisane przez Inka_25 Pokaż wiadomość
Nelka-jedz na IP!!!!! Teraz to juz nie przelewki!!!!niech sprawdza czy wszystko oki, bo potem sobie nie wybaczysz do końca zycia!!!!!!!! Jedz!!!!!!!
Ana-super ze juz malenstwo jest gotowe do przywitania!!! Poświęć weekend na ostatnie przygotowania i jeszcze wyjdźcie na kolacje sobie z mężem..... nio i zrób ostatnie zdjecia!!!!!!
U mnie dziewczyny kiepsko..... gorączkę dostałam i mnie rozłożyło...... zatoki tak strasznie bolą, ze chyba sie skończę.... ani spac bo katar straszny i gardło boli..... nie wiem czym sie leczyć, a muszę sie doprowadzić do porządku przed cc, bo potem nawet sie nie wysmarkaj ani nie odkaszlne.....

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Wontrubka-kciuki za to, zeby sie wieczorem rozkręciło i w nocy skończyło!!!!! Trzymaj sie dzielnie i raportuj nam

Kolejna rozłożona czosnek, lipa na rozgrzanie, miod, maliny i dasz rade.
Stwierdziłam, za zacznę pić melise. Chodzę podenerwowana i na wszystkich warcze
Za to mam w końcu dopakowana walizkę. Zostało kilka rzeczy, których wciąż używam, wiec zostawiłam je na koniec. Kupiłam w tez w końcu lozeczko, materac i wanienkę.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 19:09   #1336
WKasiarr
Zakorzenienie

Wrzuciłam Wam foto Szymka do klubu

Stary 2016-09-23, 19:10   #1337
styska1551
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Zapisuje sie na grudzień rownież

Uf to dobrze nie będę sama bo Kasia mnie już opuściła, ale jest jeszcze Lunus :p

Stary 2016-09-23, 19:12   #1338
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Uf to dobrze nie będę sama bo Kasia mnie już opuściła, ale jest jeszcze Lunus :p

Kasia? Kasia opuściła tak? A Szymor to może wcale nie winny i nie brał w tym udziału hmm?

Stary 2016-09-23, 19:17   #1339
Lunus
Wtajemniczenie

Kasia jak dyscyplinujesz syna ?

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 19:21   #1340
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Kasia jak dyscyplinujesz syna ?

Już wie że mu z kieszonkowego potracę!

Stary 2016-09-23, 19:32   #1341
gosia3103
Zakorzenienie

U mnie szyjka 1,5 cm rozwarcie na palec, mógłby mnie jutro wziąć na wywołanie bo jak stwierdził dałby już radę ale ja bym go wyklęła. Od wtorku mam chodzić co 2 dni na ktg i mam czas żeby urodzić sama do 4go, jak nie zdążę to 3go wieczorem mam przyjść na masaż szyjki i 4go na oddział.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-23, 19:34   #1342
styska1551
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Kasia? Kasia opuściła tak? A Szymor to może wcale nie winny i nie brał w tym udziału hmm?

No właśnie trzeba z synem rozmawiać a nie :p ja mojemu powiedziałam ze do środy ma się nie ruszać z brzucha, bo chce mieć ładne zdjęcia!

Stary 2016-09-23, 19:38   #1343
stokrotka24
Zakorzenienie

Zdrówka dla chorych ja niestety też się źle czuje. Mleko z czosnkiem wypiłam i leżę. To będzie ciężka noc bo katar mnie zatyka

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 19:41   #1344
KC Karolajna
Zadomowienie

Ja po wizycie. Tomek nieco ponad 2kg. TP usg pokazuje na 14.11....... jest za mały. Ja urodzona ok 2700 mąż ok 3300. Łożysko 2/3 stopnia... generalnie wg pomiarów jest na granicy przyjęcia na patologie ciąży. .. żeby rodzic w klinice swojej musze wytrzymać jeszcze półtora tyg. Wizyta za tydzień w czwartek i ocena czy dam radę czekać czy nie.. 2 razy w tyg ktg i mam leżeć i pachnieć i robić wszystko żeby wytrzymać. ...

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 19:58   #1345
pannazwanny
Rozeznanie

Ojj widzę że coraz więcej mam zaczyna mieć stresy... Karolajna trzymaj się!

Ja postanowiłam po raz pierwszy pomasować krocze i spróbować znowu wsadzić balonik. Lipa, miałam się uspokoić przed porodem a się stresuję coraz bardziej.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 19:58   #1346
Megula91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Tomek nieco ponad 2kg. TP usg pokazuje na 14.11....... jest za mały. Ja urodzona ok 2700 mąż ok 3300. Łożysko 2/3 stopnia... generalnie wg pomiarów jest na granicy przyjęcia na patologie ciąży. .. żeby rodzic w klinice swojej musze wytrzymać jeszcze półtora tyg. Wizyta za tydzień w czwartek i ocena czy dam radę czekać czy nie.. 2 razy w tyg ktg i mam leżeć i pachnieć i robić wszystko żeby wytrzymać. ...

Karolajna wiem, że teraz masz ciężką sytuację i na mieszkaniu i jesteś zagoniona. Ale spróbuj wygospodarować choć chwilę odpoczynku dla siebie i syna

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:11   #1347
Roosko
Rozeznanie

Ale się tutaj dzisiaj dzieje .. Powodzenia dla wszystkich startujących!

Dzięki, że napisałyście jak to u Was wygląda z facetami. Rzeczywiście, co kobieta to inne podejście. Trzeba to sobie jakoś samemu wypracować. Ale jeśli sytuacja z nagabywaniem przez tego kolegę będzie się powtarzać to nie omieszkam mu powiedzieć co o tym myślę, bez względu co na to powie mąż.
Myślę, że to też może być takie docieranie się i potrzeba udowodnienia kto jest ważniejszy.

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Roosko ja już ustawiam kolegów kawalerów męża, tzn. Nie raz informuje ich ze nic z tego czy tamtego, bo tz ma już żonę i dziecko w drodze. Niestety ale w pewnym wieku i na pewnym etapie pojawiają się obowiązki, których oni nie mają, ale mój tz już tak. Tzta zresztą też nie raz ustawialam.Zdarzały mu się różne akcje i całkowicie Cię rozumiem, czemu się wkurzasz. Na szczęście z biegiem lat więcej zostało mu kolegów którzy mają już żony i dzieci niż odwrotnie. Najważniejsze w tym jest jakiś ma podejście Twój mąż.
Trafiłaś w punkt. Dokładnie o to mi chodziło.
Mąż śmieje się, śmieje, ale jeśli mówię, że się nie zgadzam to to szanuje - chociaż tyle.

Cytat:
Hmm a ja jestem zdania że gdyby TŻ mi zabronił się spotykać ze znajomymi to dłużej nie byłby moim TŻ... dla mnie przyjaźń to największa wartość w życiu zaraz po miłości i rodzinie. Uważam że ze znajomymi trzeba się spotykać i nigdy by mi nie wpadło do głowy mojemu ukochanemu tego zabraniać. Chyba z 2-3 razy go poprosiłam żeby gdzieś nie szedł, ale to była jakaś wyjątkowa sytuacja. A jesteśmy ze sobą 10 lat i jesteśmy po trzydziestce.
A co jak będzie dziecko? To owszem mam plan żeby 2-3 tygodnie go poprosić żeby jednak siedział w domu wieczorami bo pewnie się będę bała zostać z małym sama. A potem to zamierzam "pozwolić" mu łazić gdzie chce, o ile on też będzie zostawał sam w domu z małym kiedy ja będę miała inne plany.
Oczywiście, że tak. To najzupełniej zdrowe i normalne. Ja miałam na myśli teraz ten konkretny etap na którym jesteśmy i to czego w tym momencie od niego oczekuję.
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:12   #1348
KC Karolajna
Zadomowienie

Nawet nie mam wszystkich rzeczy do porodu ani położnej ogarnietej. Yh. Musze się tym zająć. I na wszelki wypadek spakować torbę dla Tomka.

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-23, 20:40   #1349
ana909
Erudycja

Moje dziecko albo bardzo lubi czosnek, albo wręcz przeciwnie... strasznie po nim szaleje! Jeśli do wtorku będę ją mało czuła to już wiem co muszę zjeść, żeby ją pobudzić do działania a muszę przyznać że po dzisiejszym masażu szyjki jej dłubanina na dole jest bardziej bolesna niż ostatnio.

Gosia jak we wtorek okaże się, że nic się u mnie nie dzieje i zrezygnujemy z wywołania, to zaciskam nogi do 4go
Stary 2016-09-23, 20:40   #1350
Megula91
Zadomowienie

Dziewczyny moja mama mnie dzisiaj rozbawiła!

Z TŻ mamy 50 m2 mieszkania, które na razie wynajmujemy ale jesteśmy w trakcie załatwiania co do kupna. Piwnicy jeszcze nie mamy udostępnionej i z tego powodu cały wózek 3w1 jest u mamy w komórce przy mieszkaniu. Prosiłam ją w tym tygodniu, żeby przyszykowała fotelik do odświeżenia. Mój TŻ wczoraj go wziął do auta do bagażnika póki co.

Dzisiaj podjechałam popołudniu do mamy, żeby posegregować rzeczy małej rozmiarami. Nagle zrobiła się bardzo poważna "dziecka ja Wam może kupię taki porządny fotelik dla małej? To co Wy macie się nie nadaje, to się nawet do auta nie zmieści... to wygląda jak FOTEL! Przecież to dziecko musi leżeć, a nie siedzieć.. A jak Wy do lekarza pojedziecie z tym fotelem..." Pomyślałam "co jest?"... chyba nie muszę mówić Wam jaką zrobiłam minę, byłam blada "ale mamo my kupowaliśmy wózek 3w1 - tam na pewno jest nosidełko"...

i teraz najlepsze... "mamo, a może ty mówisz o spacerówce?".... myślałyśmy, że pękniemy ze śmiechu! brawo dla babci Bogusi!!

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości