|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Ja się właśnie spoznilam na wizytę i chyba Ana weszła przede mną
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#1322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze dziewczyny nie wiem co robić... Jak głupia polazłam na zakupy i tachałam je do domu. Nie były jakieś super ciężkie, no ale po powrocie nie miałam siły ich nawet rozpakować.
Nie jestem w stanie chodzić, leżeć ani siedzieć. Podbrzusze bolo mnie okrutnie, plus jakieś kłucie w macicy. Już sama nie wiem co boli, ale no spa nie pomaga. Nie wiem czy po prostu przeczekać czy jechać na IP? Nie chcę wyjść na panikarę... No ale boli okropnie :-( |
|
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
Every a ty go wsadzasz takiego napompowanego? Ja probowalam tak i nic, probowalam tez go zlozyc i też nie szło. Poza tym jakos sie stresowałam tym że coś sobie uszkodze, zacznę rodzić czy coś...
Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk |
|
|
|
#1325 |
|
Erudycja
|
Mój klocek ma już 3400g!
Gin zrobił mi masaż szyjki, jak nic się samo nie ruszy to we wtorek ktg i moja decyzja czy chce wywoływać. Warunki mam dobre, szyjka trzyma ale dziecko ładnie napiera, więc skurcze powinny szybko zrobić rozwarcie. Tz teraz się modli żeby młoda poczekała chociaż do poniedziałku
|
#1326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napompowanego, ale tak minimalnie, jednym naciśnięciem tylko. No i smaruję go najpierw żelem, bo tak na sucho to raczej ciężko by było. Przyznam, że za pierwszym razem to TŻ mi pomagał, bo ja nie byłam w stanie sama sobie włożyć... |
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
NelkaHelka, poczekaj jeszcze trochę, jak nie pomoże, to na IP
Ana, gratki. Kurcze, Dziewczyny, ten wątek staje się tak ekscytujący, że zaraz sama urodzę :P |
|
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nie ulży trochę to jedź.
|
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za mega wsparcie! Ewula, serio śniło Ci się, że rodze? Ty czarownico!
U nas bez zmian, chodzę z tym balonem, jak mała się rusza, to balon też i to boli, ale idzie wytrzymać. Skurcze się skończyly póki co.. muszę się dzisiaj wyspać a tu za cienka ścianka szykuje się dzisiaj porod. Stopery mam! Ja rodze jutro i naprawdę się boję, ale zzo ponoć dostępne od ręki, więc w razie czego skorzystam. Zapytam do którego cm dają.. dzięki za wskazówki! Spokojnych nocy Mamusie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1330 |
|
Rozeznanie
|
wontrubka trzymam kciuki za odpowiedni rozwój Może juz niedługo będziesz tulic swoje maleństwo
mwgilla masz rację wątek normalnie zaczął życ Co dzień coś Ja jutro idę na ta imprezę rodzinna Nie wiem jak ja wysiedze jak w domu raczej leżę W czwartek idę na jednodniowe badania do szpitala i boję sie ze mogą mnie tam zostawić Moja mama juz tez mnie denerwuje bo kto mnie zawiezie co będzie z moja córka jak zostane Przeżywa tak bo mój mąż jest wciąż za granicą Tylko mnie denerwuje Ma problem zająć się ogarnięta pięciolatka Kurcze sama się zawioze chociaż gin mi nie każe i zabiorę ze sobą córkę
|
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
Nelka-jedz na IP!!!!! Teraz to juz nie przelewki!!!!niech sprawdza czy wszystko oki, bo potem sobie nie wybaczysz do końca zycia!!!!!!!! Jedz!!!!!!!
Ana-super ze juz malenstwo jest gotowe do przywitania!!! Poświęć weekend na ostatnie przygotowania i jeszcze wyjdźcie na kolacje sobie z mężem..... nio i zrób ostatnie zdjecia!!!!!! U mnie dziewczyny kiepsko..... gorączkę dostałam i mnie rozłożyło...... zatoki tak strasznie bolą, ze chyba sie skończę.... ani spac bo katar straszny i gardło boli..... nie wiem czym sie leczyć, a muszę sie doprowadzić do porządku przed cc, bo potem nawet sie nie wysmarkaj ani nie odkaszlne..... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Wontrubka-kciuki za to, zeby sie wieczorem rozkręciło i w nocy skończyło!!!!! Trzymaj sie dzielnie i raportuj nam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Widzę zaczyna dziać się u nas
i będzie się działo do grudnia bo ja rodzę w grudniu ![]() Dzwoniłam dzisiaj do ginekolog i mogę się leczyć tranem tylko żebym nie przekraczała dziennej dawki i kazała kupić jakiś lepszy to kupiłam Mollers, stwierdziła, że jest okej. Znowu mam jakiś dziwny dzień, nie wiem czy to nie zwiastuny nadchodzącego porodu, ale brzuch wyyysoko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisuje sie na grudzień rownież ![]()
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Powiedzieli ze jak bedzie dobrze to w sobotę wypis i zdążyłam już się pochwalić. No a glukoza zaczęła szaleć i nic z tego. Ale dzisiaj Szymek zjadł każdej porcji mleka po 35ml czyli dość duzo jak na jego wagę i urodzenie więc jest dobrze. Apetyt duży i dzisiaj glukoza była przez pół dnia dobra. Kolejny pomiar o 22. Udało mi sie odciągnąć 6,5 cm pokarmu! To dla mnie pierwszy kroczek do sukcesu! Wieczorem młody wsunie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-23 o 18:57 |
|
|
|
|
#1335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czosnek, lipa na rozgrzanie, miod, maliny i dasz rade. Stwierdziłam, za zacznę pić melise. Chodzę podenerwowana i na wszystkich warcze ![]() Za to mam w końcu dopakowana walizkę. Zostało kilka rzeczy, których wciąż używam, wiec zostawiłam je na koniec. Kupiłam w tez w końcu lozeczko, materac i wanienkę. |
||
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam Wam foto Szymka do klubu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Kasia? Kasia opuściła tak? A Szymor to może wcale nie winny i nie brał w tym udziału hmm? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia jak dyscyplinujesz syna ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Już wie że mu z kieszonkowego potracę! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie szyjka 1,5 cm rozwarcie na palec, mógłby mnie jutro wziąć na wywołanie bo jak stwierdził dałby już radę ale ja bym go wyklęła. Od wtorku mam chodzić co 2 dni na ktg i mam czas żeby urodzić sama do 4go, jak nie zdążę to 3go wieczorem mam przyjść na masaż szyjki i 4go na oddział.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#1342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie trzeba z synem rozmawiać a nie :p ja mojemu powiedziałam ze do środy ma się nie ruszać z brzucha, bo chce mieć ładne zdjęcia! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla chorych ja niestety też się źle czuje. Mleko z czosnkiem wypiłam i leżę. To będzie ciężka noc bo katar mnie zatyka
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
Ja po wizycie. Tomek nieco ponad 2kg. TP usg pokazuje na 14.11....... jest za mały. Ja urodzona ok 2700 mąż ok 3300. Łożysko 2/3 stopnia... generalnie wg pomiarów jest na granicy przyjęcia na patologie ciąży. .. żeby rodzic w klinice swojej musze wytrzymać jeszcze półtora tyg. Wizyta za tydzień w czwartek i ocena czy dam radę czekać czy nie.. 2 razy w tyg ktg i mam leżeć i pachnieć i robić wszystko żeby wytrzymać. ...
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
Ojj widzę że coraz więcej mam zaczyna mieć stresy... Karolajna trzymaj się!
Ja postanowiłam po raz pierwszy pomasować krocze i spróbować znowu wsadzić balonik. Lipa, miałam się uspokoić przed porodem a się stresuję coraz bardziej. |
|
|
|
#1346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1347 | ||
|
Rozeznanie
|
Ale się tutaj dzisiaj dzieje .. Powodzenia dla wszystkich startujących!
![]() Dzięki, że napisałyście jak to u Was wygląda z facetami. Rzeczywiście, co kobieta to inne podejście. Trzeba to sobie jakoś samemu wypracować. Ale jeśli sytuacja z nagabywaniem przez tego kolegę będzie się powtarzać to nie omieszkam mu powiedzieć co o tym myślę, bez względu co na to powie mąż. Myślę, że to też może być takie docieranie się i potrzeba udowodnienia kto jest ważniejszy. Cytat:
![]() Mąż śmieje się, śmieje, ale jeśli mówię, że się nie zgadzam to to szanuje - chociaż tyle. Cytat:
|
||
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
Nawet nie mam wszystkich rzeczy do porodu ani położnej ogarnietej. Yh. Musze się tym zająć. I na wszelki wypadek spakować torbę dla Tomka.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1349 |
|
Erudycja
|
Moje dziecko albo bardzo lubi czosnek, albo wręcz przeciwnie... strasznie po nim szaleje! Jeśli do wtorku będę ją mało czuła to już wiem co muszę zjeść, żeby ją pobudzić do działania
a muszę przyznać że po dzisiejszym masażu szyjki jej dłubanina na dole jest bardziej bolesna niż ostatnio. Gosia jak we wtorek okaże się, że nic się u mnie nie dzieje i zrezygnujemy z wywołania, to zaciskam nogi do 4go
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny moja mama mnie dzisiaj rozbawiła!
![]() Z TŻ mamy 50 m2 mieszkania, które na razie wynajmujemy ale jesteśmy w trakcie załatwiania co do kupna. Piwnicy jeszcze nie mamy udostępnionej i z tego powodu cały wózek 3w1 jest u mamy w komórce przy mieszkaniu. Prosiłam ją w tym tygodniu, żeby przyszykowała fotelik do odświeżenia. Mój TŻ wczoraj go wziął do auta do bagażnika póki co. Dzisiaj podjechałam popołudniu do mamy, żeby posegregować rzeczy małej rozmiarami. Nagle zrobiła się bardzo poważna "dziecka ja Wam może kupię taki porządny fotelik dla małej? To co Wy macie się nie nadaje, to się nawet do auta nie zmieści... to wygląda jak FOTEL! Przecież to dziecko musi leżeć, a nie siedzieć.. A jak Wy do lekarza pojedziecie z tym fotelem..." Pomyślałam "co jest?"... i teraz najlepsze... "mamo, a może ty mówisz o spacerówce?".... ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

Big Day - 7 czerwiec

czosnek, lipa na rozgrzanie, miod, maliny i dasz rade.